Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • يک ماه پس از انتشار اخبار غير رسمي از بازداشت برخي از کارمندان دفتر وزير نفت سابق و تعدادي از مديران شرکت هاي نفتي، بيژن نامدار زنگنه وزير نفت دولت خاتمي به اين بازداشتها واکنش نشان داد.

    زنگنه روز يک شنبه به خبرگزاري ايلنا گفت: "كساني كه سوار موج دستگيري مديران نفتي سابق مي*‏شوند، اهداف سياسي دارند و مي*‏خواهند افراد را از ميدان خارج كنند كه ما هم اصلا در اين ميدان حضور نداريم كه بخواهند خارجمان كند".

    وزير نفت دولت خاتمي، ضمن اظهار بي*‏اطلاعي از موج دستگيري مديران نفتي سابق در خصوص علت اين برخوردها، اظهارداشت: "از دلايل اينكه برخي*‏ها روي اين امواج سياسي سوار مي*‏شوند, بي*‏اطلاعم؛اما احتمالا دلايل سياسي دارند".

    زنگنه با اين اشاره كه "نمي*‏دانم بايد به محضر برويم و به آن*‏ها سند ارايه كنيم كه در اين ميدان حضور نداريم" در خصوص گسترش موج دستگيري مديران، تاكيد كرد: "من از دستگيري*‏ها خبر ندارم، ضرورتي هم ندارد كه به من اطلاع دهند".

    وي در پاسخ به اين*‏ سئوال كه آيا علت اين برخوردها، پيدا كردن سرنخي براي مقابله با كانديداتوري بيژن زنگنه براي انتخابات مجلس هشتم و حضور وي در انتخابات دور آينده رياست جمهوري دهم است، گفت: "من قصد ندارم كانديداي هيچ جايي از جمله رياست جمهوري و مجلس شوراي اسلامي شوم و علت اين كارها را نمي*‏دانم".

    زنگنه در عين حال گفت که فقط از دستگيري رضايي، تلفنچي دفتر خود در دوره وزارت با خبر شده که او هم بعد از سه هفته آزاد شده است.

    وزير سابق نفت هم*‏چنين در مورد دستگيري سعيد مرجوي، مديرعامل شركت "هيربدان"، گفت: "ايشان به عنوان پيمانكار كارهاي مختلفي را در موارد گوناگون انجام دادند و در نفت نيز كار محدودي داشتند".

    کرسنت بد است، امارات خوب

    سايت اينترنتي ايران انرژي يک ماه قبل از اين از "گشايش فاز امنيتي ماجراي کرسنت" پرده برداشت. اين سايت در همان گزارش خبر داد: "در حاليكه هامانه وزير نفت در گفت و گوي اخيرش با روزنامه كيهان از ادامه مذاكرات و چانه زني با شركت اماراتي كرسنت بر سر فروش گاز خبر داده بود در بخشي ديگر از دولت نهم پرونده اي براي ماجراي كرسنت باز شده كه تاكنون 12 نفر در اين خصوص بازداشت شده اند. و يك ماه نيم است بي خبر و اطلاع در بند 209 در بازداشت وزارت اطلاعات و دادستاني تهران هستند".

    به گزارش سايت ايران انرژي "ماجرا از اين قرار است كه چندين فعال بخش خصوصي در خصوص انرژي به همراه حسين رضايي رئيس دفتر زنگنه در طول هفده سال در روزهاي مياني فروردين توسط نيروهاي ويژه بدون اينكه اصول اوليه حقوق شهروندي رعايت شود دستگير شدند و تاكنون نه اجازه ملاقات با خانواده و نه ديدار وكيل داشته اند وخانواده شان كاملا از وضعيت آنها بي خبرند".

    ايران انرژي در مورد دستگير شدگان نوشت: "اين افراد از سرمايه گذاران و فعالين بخش خصوصي انرژي هستند كه روابط موثر و مناسبي با طرف هاي خارجي و سرمايه گذاران غير ايراني داشتند و در بسياري از مواقع رابطه بين دولتي ها و اين شركت ها مي شدند تا سرمايه اي وارد كشور كنند و قراردادي را اجرايي كنند. يكي از مهمترين فعاليت هاي اين جمع بازاريابي براي فروش گاز ايران به كشورهاي منطقه بالخصوص امارات بود كه كرنست خريدار عمده بود با روزي 500 ميليون فوت مكعب گاز".

    ديوان محاسبات که چندي قبل با گزارش نادرستي از بيمه، زمينه دستور عجولانه احمدي نژاد مبني بر برکناري هيات مديره بيمه ايران را فراهم کرده بود، يک سال قبل نيز اعلام کرد قرار داد گاز کرسنت، ميلياردها دلار به ايران ضرر وارد مي کند. اما پس از آن نظر دولت در اين خصوص تغيير کرد و سرانجام محمود احمدي نژاد در اقدامي بي سابقه و در حالي که امارات علاوه بر اختلاف ارضي با ايران، 12 غواص ايراني را در بازداشت دارد به اين کشور سفر کرد و نزديکان وي سفر اورا "سفري غير تاريخي" و "نقطه عطف" ناميدند.

    بازداشت مديرعامل هيربدان

    عاقبت سايت نوروز، ارگان جبهه مشارکت روز چهارشنبه ضمن گزارشي از دستگيري چندتن از مديران شرکتهاي نفتي خبر داد.

    به گزارش نوروز "موج دستگيري مديران نفتي سابق افزايش قابل توجهي يافته است و در آخرين دستگيري شنبه گذشته مدير شرکت هيربدان كه يكي از بزرگترين شركت*هاي خصوصي نفتي ايران به شمار مي*رود دستگير شده است". وي که سعيد مرجوي نام دارد سيزدهمين فردي است که توسط ارگان*هاي غيرمشخص دستگير شده است. نوروز افزود: "شنيده*ها حاکي از ادامه اين برخوردها در روزهاي آتي دارد".

    دليل اصلي شروع اين برخوردها "زمزمه هايي مبني بر کانديداتوري بيژن زنگنه براي انتخابات مجلس هشتم و همچنين احتمال حضور او در انتخابات دور آينده رياست جمهوري دهم" ذکر شده است. ولي زنگنه در مصاحبه با خبرگزاري ايلنا گفته است: "من قصد ندارم كانديداي هيچ جايي از جمله رياست جمهوري و مجلس شوراي اسلامي شوم و علت اين كارها را نمي*‏دانم". وي براي راحت کردن خيال نزديکان به دولت افزود: "نمي*‏دانم بايد به محضر برويم و به آن*‏ها سند ارايه كنيم كه در اين ميدان حضور نداريم".

    مافياي نفتي و سفره مردم

    محمود احمدي نژاد در شعارهاي انتخابات رياست جمهوري سال 84 مبارزه با مافياي نفتي و آوردن پول نفت بر سفره مردم را به عنوان دو شعار اساسي خود بارها تکرار کرد.

    او اما چند ماه بعد از پيروزي در انتخابات، يکي از دوستان نظامي و ميلياردرش را به عنوان نامزد پيشنهادي براي وزارت نفت معرفي کرد ولي وزارت صادق محصولي با مخالفت مجلس مواجه شد. در جلسه راي اعتماد محصولي که به جلسه انصراف وي تبديل شد، احمدي نژاد با ناراحتي گفت مافياي نفتي را افشا مي کند. اما در عوض چندي بعد در جمع خبرنگاران شعار آوردن پول نفت بر سفره مردم را انکار کرد و گفت هرگز چنين شعاري را عنوان نکرده است.

    مبارزه با مافياي نفتي نيز چندي بعد به فراموشي سپرده شد. از سوي ديگر رئيس قوه قضائيه سال گذشته از بيژن زنگنه بعنوان مديري سالم تقدير کرد. در نامه محمود هاشمي شاهرودي خطاب به وزير سابق نفت آمده است: "گزارش دفتر اجراي اصل 142 قانون اساسي قوه قضاييه و بررسي*هاي انجام شده نسبت به اظهارنامه*هاي ارسالي، حاكي است اموال شخصي و خانواده درجه يك جنابعالي برخلاف مقررات افزايش نيافته است. اين اعلام نظر در مورد وزيري كه بيش از دو دهه در مسووليت*هاي حساس اقتصادي همچون وزارت جهاد، نيرو و نفت بوده است، جاي بسي خوشوقتي است".

    با اين حال سايت اينترنتي جبهه مشارکت در تحليلي از دستگيري مديران چند شرکت نفتي براين عقيده است که: "بيژن نامدار زنگنه همچنان بعنوان هدف اول اين برخوردهاست و بايستي منتظر ماند و ديد كه گردانندگان اين پروژه چگونه مي*خواهند زنگنه و ساير افراد دستگير شده را به شعار توخالي برخورد با مافياي نفتي وصل كنند".

    Comment


    • دموکراسي هديه اي است که فقط يک ملت مي تواند به خود اعطاکند. حتي آن زمان هم فقط پس از آنکه ملت به بلوغ مشخصي رسيده باشد و نهادهاي ضروري و واسط سياسي ـ از جامعه مدني و قشر متوسط گرفته تا فرهنگ تساهل و مداراي مذهبي و تکثر گرايي معرفتي و سياسي ـ را بسط و گسترش داده باشد، مي تواند دموکراسي رابراي خود به ارمغان بياورد. به ديگر سخن در تاريخ مي توان نوعي قانون جبر دمکراتيک سراغ کرد.

      تاريخ ايران معاصر تاکنون سرگذشت تراژيک حکمرانان و روشنفکراني بوده است که اين قوانين را ناديده انگاشته و تلاش کرده اند يا زودهنگام دموکراسي را محقق سازند و يا ورود معوق آن را متوقف کنند. انقلاب اسلامي خود منتج از يک پادشاه تجدد خواه اما اقتدار گرا بود که بسيار دير هنگام به نيروي اين جبر دموکراتيک پي برد. شگفت انگيز است که همان روحانيوني که آن جنبش دموکراتيک را به نفع خود به يغما بردند و تا ايجاد يک حکومت استبدادي ديني پيش رفتند، هنوز در اين توهم هستند که مي توانند همان قواعدي که آنها را به قدرت رساند، ناديده بيانگارند. آنها اکنون در اين مسير در وهله نخست به مدد کاربرد خشونت صرف و در وهله دوم به تقليد از مدل چين مي خواهند حکومت خود را تداوم بخشند. به عبارت ديگر انها در اين طريق به بازار اقتصادي کنترل شده براي تامين محدود منافع مادي مردم به همراه حکومت کردن با استبداد تمام عيار چشم اميد دوخته اند.

      اين اميدواري چيزي جز توهم نيست. اين مدل مدت ها قبل از اينکه به مد تبديل شود، توسط شاه آزموده شده بود. اگرچه او در بخش اقتصادي اين مدل مبني بر اينکه ايران به قطب جذب سرمايه گذاري ها تبديل شود، - همانگونه که چين امروز اين چنين است- سخت موفق شد، و اگرچه اقتصاد ايران همانند اقتصاد امروز چين سالانه نرخ رشد دو رقمي داشت، و همچنين ايران از سطح تساهل ومداراي فرهنگي و مذهبي برخوردار شد که در ايران معاصر بي سابقه بود، اما در نهايت اين مدل با شکست روبرو شد.

      امروز رژيم، سياست اقتصادي شکست خورده اي دارد، به گونه اي که استانداردهاي سطح زندگي موجود به سختي به سطح استانداردهاي قبل از انقلاب مي رسد. در سال هاي اخيرمبالغ متنابهي سرمايه از ايران خارج شده است. به علاوه، شور و شوق رژيم [سياست جمعيتي] در سال هاي اوليه انقلاب براي ايجاد يک حزب الله بزرگتر براي خودش، اکنون با توجه به ناکامي هاي اقتصادي رژيم مبدل به يک بمب ساعتي جمعيتي شده است. اين رژيم بايد در سال يک ميليون شغل جديد ايجاد کند تا بتواند صرفا ً سطح بيکاري را در نرخ دو رقمي فعلي نگه دارد[ جايي ميان نرخ اماري پايين بيکاري دو رقمي رژِيم و نرخ سي درصدي اقتصاد دانان]. جدا از اين معضل موارد ديگري را نيز مي توان برشمرد:

      قشر متوسط رو به رشد، يک ميليون دانشجوي مشغول به تحصيل ولو در دانشکده هايي با سطح نازل اموزشي، 15 ميليون دختر و پسر محصل، جامعه اي مشتاق دستيابي به کامپيوتر و اينترنت در عين برخورداري از بزرگترين جمع وبلاگ نويسان دنيا، يک رژيم متزلزل و با شکافهاي ژرف در درون حاکمييت تحت رهبري سالخوردگان و تهديد شده توسط افرادجوانتر با نگاه هايي سودازده قدرت، يک جمعيت قدرتمند مهاجر در غربت و به لحاظ سياسي غير متشکل اما متعهد به ايده جوان و نوپاي يک ايران آزاد، سکولار و دموکراتيک، اقليت هاي قومي و مذهبي به شدت ناراضي و در نهايت جنبش زنان که در جنگ فرسايشي بر عليه زن ستيزي رژيم شجاعانه عمل کرده است.

      از انچه بر شمرده شد ميتوان نتيجه گرفت که دمکراسي يک نتيجه اجتناب ناپذير است. در روياي صد ساله دموکراسي در ايران، هيچگاه مانند امروز شرايط براي تحقق اين رويا مهيا نبوده است. اما زمان کنوني از جنبه اي هم بهترين و هم بدترين زمان ها براي تحقق دمکراسي است.

      در اين ميان رژيمي وجود دارد که هنوز از حمايت قشري کوچک اما متعهدبرخوردار است و از قدرت اقتصادي خود براي حفظ اقتصاد به شدت يارانه اي و زنده نگه داشتن دست پروردگانش مانند حزب الله لبنان در منطقه بهره مند است. به علاوه، جمعيت جوان ايران به تبع ناکامي هاي جنبش اصلاح طلبي و سياست هاي حساب شده رژيم براي گشودن فضاهاي محدود براي کامجويي هاي شخصي جوانان " سياست زده " شده است. اما اين فضاي محدود فضايي آکنده از مواد مخدر، هفت ميليون نفر معتاد به ترياک و هروئين، مشکل ايدز، سوزن هاي آلوده و فرصت هاي مملو از اضطراب براي تماشاي تلويزيون ماهواره اي و شرکت در مهماني هاي خصوصي است.

      در نهايت شکست گروه اپوزيسيون در ايجاد يک بديل منسجم و توانايي رژيم در دستمايه قرار دادن فقر محتوايي برنامه هاي رسانه هاي مهاجر نشين به نشانه ضعف اپوزيسيون، دست به دست هم داده و اين بدبيني را در ميان تحليلگران و فعالان سياسي بوجود آورده اند تا برخي را متقاعد کند که بايد فاتحه جنبش دموکراتيک را خواند. اما درست همانطور که خوش بيني آن عده اي که مدعي هستند رژيم تا سقوط کامل فاصله اندکي دارد، نا صواب است، بدبيني آن عده اي نيز که يک حکومت استبدادي بسيار مستحکم و غيرقابل تغيير را پيش روي خود مي بينند، اشتباه است. رژيم ايران به لحاظ استراتژيک آسيب پذير، اما از نظر تاکتيکي قوي و چالاک است.

      در نهايت امر، اساسي ترين خواسته هاي انساني زنان در رابطه با مساوات و برابري، خواسته هاي جوانان در مورد اشتغال و برخورداري از لذت هاي ناب و ساده زندگي و در کل خواسته هاي جامعه ايران براي گذران زندگي در قرن بيست و يکم، فارغ از فشار نيروي جزم انديش و واپسگرا، دموکراسي را به ايران اعطا خواهد کرد.

      حرکت دموکراسي با گامهايي کند اما توقف ناپذير در حال شکوفايي است. مسئله دمکراسي اکنون با مسأله مبرم هسته اي گره خورده است. لاجرم نبض شتابان مسئله هسته اي با اهنگ بطئي حرکت تاريخ در تناقض است. رژيم ايران با پيشبرد برنامه هسته اي خود براين باور است که مي تواند در برابر فشارهاي خارجي مقاوم و ضربه ناپذير باشد. گروه عظيمي از رهبران رژيم از جمله فرماندهان سپاه پاسداران که به درآمد ساليانه پنجاه ميليارد دلاري کشور دسترسي دارند، ثروتمنداني نوکيسه هستند. آنها کماکان مي خواهند تسلط خود را بر اين منبع پولساز تداوم بخشند. حمله نظامي به ايران همان هدفي را براي رژيم محقق خواهد ساخت که از برنامه اتمي خود در نظر دارد: يعني رژيم را از حمايت مردمي بهره مند خواهد کرد و نيز به آن اجازه خواهد داد به طور علني برنامه ساخت بمب اتمي را دنبال کند. پس از اين حمله بي دليل، احتمال آن وجود خواهد داشت که روسيه و چين به طور اشکارتري از برنامه هسته اي رژيم حمايت کنند. مشکل هسته اي ايران هيچگونه راه حل نظامي ندارد. نه تنها مسأله هسته اي بلکه ساير مسائل مشکل آفرين مانند حمايت رژيم ايران از تروريسم و قابليت اين رژيم براي تهديد ثبات در منطقه نيز فقط يک راه حل دارد و آن هم روي کار آمدن يک دولت دموکرات در ايران است. در همين حال وجود يک اپوزيسيون مؤثر و کارآمد که تنها به حمايت جامعه ايران و مهاجرين ايراني متکي باشد، مي تواند به تسريع اين تحول کمک نمايد.

      اما هنوز بسياري از تحليلگران و فعالان اپوزيسيون ايران به گونه اي تأسف بار در الگوهاي سياسي که در بهترين شرايط به زمان ديگري تعلق دارند، گرفتار آمده اند. در حالي که نيروهاي مارکسيست و سوسيالست سعي دارند سازمان هاي قديمي خود را احيا کنند، ونيروهاي مخالف غير مارکسيست که هنوز تحت تأثير قدرت روشنفکران جريان چپ گراست، تلاش مي کند الگوهاي چپ را تکرار کنند. در يک جامعه شبه توتاليتر مانند ايران، فعاليت هاي روزمره، سخت ً سياسي است. فقط يک الگوي جديدي که قدرت شکوه ها و نارضايتي هاي به ظاهر غير سياسي مردم را بشناسد و بتواند آنها را به يک نيروي سياسي براي سرنگوني رژيم استبدادي مبدل کند، مي تواند دموکراسي را براي ايران به ارمغان آورد.

      Comment


      • نشریه ابزروز فاش کرد یک شرکت بریتانیایی به دلیل اینکه سعی کرده بود سلاح های مرتبط با اورانیوم را در بازار سیاه به ایران و سوریه بفروشد، تعطیل شد.

        کارشناسان ضد تروریسم و ماموران ام آی 6 اکنون در حال بررسی طرحی وسیع در بريتانيا برای تامین مواد مورد نیاز سلاح هسته ای برای ایران هستند. در این ارتباط حتی یک نفر متهم به گسترش "سلاح های کشتار جمعی" شده است.

        طی تحقیقات 20 ماهه اخیر، که علاوه بر ام آی 6 اداره گمرکات انگلیس نیز در آن شرکت داشته است، گروهی انگلیسی را رد یابی کردند که سلاح های مرتبط با اورانیوم را از بازار سیاه در روسیه خریداری می کردند.محققین معتقدند این سلاح ها برای ایران تهیه می شده است.

        تعدادی انگلیسی دیگر که گفته می شود با تروریست های اسلامی در خارج ارتباط دارند همچنان زیر نظر هستند. این محققین معتقدند برای اولین بار مدارکی به دست آورده اند که نشان می دهد حامیان القاعده به نحو فعالی در حال دست یابی به توانایی های هسته ای هستند. شرکت انگلیسی که ابزرور هویت آن را به دلایل حقوقی فاش نکرد، هم اکنون به دلیل این فعالیت ها تعطیل شده است.

        یک مقام گمرک گفت : "ما در حال پیگیری تحقیقات خود در زمینه تامین وسایل مورد نیاز برنامه هسته ای و فعالیت چند انگلیسی در این ارتباط هستیم."

        هنوز معلوم نیست که آیا تمام این عده از ماهیت و مقصد نهایی این وسایل و کاربرد آن ها در سلاح هسته ای مطلع بوده اند یا نه.
        ماموران انگلیسی معتقدند اورانیوم بازار سیاه روسیه می باید به عنوان مقصد موقت ابتدا به سودان حمل می شده است. این عملیات در اوائل سال2006 و پیش از اینکه اورانیوم به مقصد نهایی برسد خنثی شده است.

        راجر بری، رئیس کمیسیون چهار جانبه مجلس انگلیس که ناظر بر صادرات اسلحه است گفت: "پس از فروپاشی روسیه همیشه این مساله مطرح بوده است که اورانیوم و همچنین ابزار و قطعات سلاح های کشتار جمعی به چه وسیله کنترل می شود و به کجا می رود. "

        از نظر سیاسی این موضوع می توانست اثر زیادی بر روابط دیپلماتیک غرب با تهران داشته باشد. اکنون نیز تنش میان تهران و آمریکا و اروپا بر سر مساله هسته ای ایران بیشتر شده است.

        محققین یاد شده شواهدی در دست دارند که نشان می دهد ایران قرار بوده است این اورانیوم را برای توسعه سلاح هسته ای بکار ببرد. بری می گوید: "آن ها ممکن است ادعا کنند هدفشان از به دست آوردن این اورانیوم صلح آمیز است ولی این به هر حال راه عجیب و نامانوسی برای تامین اورانیوم است."

        نقش سودان در این میان باعث فعال شدن سرویس های اطلاعاتی انگلیس شد. سودان همواره برای پناه دادن به تروریست های اسلامی و چهره هایی نظیر بن لادن در دهه نود و برقراری اردوگاه های تعلیم اعضای القاعده مورد سوء ظن بوده است.
        تحقیقات اخیر نشان داده است که همکاری نزدیکی میان سودان و ایران در زمینه امور دفاعی وجود دارد هر چند که میزان درگیری دولت های دو کشور در مسائل هسته ای روشن نیست.

        معذالک کلیه شواهد دال بر آن هستند که عناصری از دو کشور در ماه های اخیر در زمینه های نظامی با هم رابطه مخفیانه داشته اند. یک هیئت سودانی در ماه فوریه از تاسیسات غنی سازی ایران بازدید کرد. سودان همچنین اخیرا یک پیمان دفاعی دو جانبه با ایران امضاء کرده است و به ایران اجازه داده است که موشک های قاره پیما در خاک سودان مستقر سازد.

        Comment


        • توني بلر از ايران خواسته است به توافق نامه هاي بين المللي احترام بگذارد و بدين ترتيب تنش هاي فعلي را که بر روابط آن با غرب تأثير گذاشته کاهش دهد. توني بلر، نخست وزير پيشين بريتانيا، همچنين در مصاحبه اي با شبکه الجزيره اظهار داشت هيچ کس به خاطر عدم توقف فعاليت هاي هسته اي دولت تهران خواهان جنگ با ايران نيست.

          وي با اشاره به نشست 28 مي که پس از سال 1981 براي اولين بار با حضور سفراي ايران و امريکا در بغداد انجام شده بود گفت: "من فکر نمي کنم هيچ کس مايل به راه اندازي يک عمليات نظامي عليه ايران باشد. مذاکره اخير بين ايالات متحده و ايران بهترين راه حل است."

          با اين حال، نخست وزير بريتانيا از ايران خواست به تعهدات بين المللي خود احترام گذارد. وي در اين ارتباط اظهار داشت: "ايران داراي يک تمدن کهن است و ملت بزرگي دارد. از ايران انتظار مي رود که تعهدات و توافق نامه هاي بين المللي خود را رعايت کند. ايران بايد خواسته هاي بين المللي و لزوم توقف فعاليت هاي غني سازي اورانيوم را بشنود."

          اين درحالي است که ايران همواره تعليق اين فعاليت ها را رد و همچنان تاکيد کرده است که اهداف اين برنامه صرفاً صلح آميزند.

          بلر در مورد وضعيت موجود در مناطق فلسطيني تاکيد کرد در صورتي که جنبش اسلامي حماس راه حل دو کشور را بپذيرد، تحريم هاي بين المللي عليه فلسطيني ها نيز خاتمه خواهند يافت. او در پاسخ به اين سؤال که دولت بريتانيا در مورد مسأله فلسطين چه موضعي اتخاذ کرده، گفت: "حماس قصد ندارد رفتار خود را تغيير دهد. اگر اين جنبش موضع خود را تغيير دهد و راه حل دو کشور را بپذيرد، ما مي توانيم با آنها مذاکره کنيم، ولي حماس ابتدا بايد موجوديت هر دو کشور يعني اسراييل و فلسطين را به رسميت بشناسد."

          او در ادامه خاطرنشان کرد: "در حال حاضر، ما خواستار مذاکره با حماس نيستيم. نه به اين دليل که نام مخاطب ما حماس است، بلکه به اين دليل که حق موجوديت اسراييل را به رسميت نمي شناسد." بلر در پايان افزود: "ما اکنون کانال هايي يافته ايم تا بتوانيم به واسطه آنها به دولت خودگران فلسطين کمک کنيم."

          نگراني دبير کل سازمان ملل

          بان کي مون، دبير کل سازمان ملل، روز شنبه اظهار داشت سخنان ضداسراييلي محمود احمدي نژاد او را متحير و متأثر کرده است.

          به گفته ماري اوکابه، سخنگوي سازمان ملل، دبير کل اين سازمان خاطرنشان کرده است که اسراييل يکي از اعضاي سازمان ملل است و براساس منشور اين سازمان هيچ کشوري حق تهديد و استفاده از زور و خشونت عليه کشور ديگري را ندارد.

          به نقل از خبرگزاري دولتي ايرنا، رييس جمهور ايران روز يکشنبه در سخنراني خود گفت جهان بزودي شاهد "نابودي رژيم صهيونيستي" خواهد بود.

          وزارت امور خارجه امريکا روز شنبه خاطرنشان کرد که اظهارات رييس جمهور ايران بسيار "نگران کننده" است. ازطرف ديگر، دولت اسپانيا نيز هفته گذشته سيد داوود صالحي، سفير ايران در مادريد را فراخواند تا موضع دولت ايران را به طور کامل و قطعي رد کند.

          منوچهر متکي، وزير امور خارجه ايران نيز به نوبه خود در واکنش نسبت به اقدام دولت مادريد، آنتونيو هرناندز، سفير اسپانيا در تهران را براي ارائه توضيحات فراخواند.

          Comment


          • درخواست حفاظت از غیرنظامیان افغان


            صلیب سرخ بین الملل نسبت به وضعیت غیرنظامیان در افغانستان ابراز نگرانی کرده است
            صلیب سرخ بین الملل با ابراز نگرانی از گسترش نا امنی و خشونت در افغانستان نسبت به آسیب به غیرنظامیان هشدار داده است.
            کمیته بین المللی صلیب سرخ با صدور بیانیه ای در ژنو اعلام داشته است که شرایط امنیتی افغانستان در یک سال گذشته رو به وخامت داشته و تشدید خشونت و گسترش درگیری نظامی در نقاط مختلف این کشور به جمعیت غیرنظامی به شدت آسیب رسانده است.

            در این بیانیه، تنها اقدامات گروه های شورشی از قبیل کارگذاشتن وسایل انفجاری در جاده ها و انفحارهای انتحاری مورد سرزنش قرار نگرفته بلکه بمباران های هوایی نیروهای ناتو نیز به خاطر تلفاتی که به غیرنظامیان وارد آورده هدف انتقاد بوده است.

            صلیب سرخ بین الملل از تمامی طرف های درگیر در افغانستان خواسته است برای حفاظت از غیرنظامیان تلاش بیشتری از خود نشان دهند.

            صلیب سرخ بین الملل در بیانیه خود گفته است در حالیکه چندین هزار سرباز خارجی در افغانستان مستقر شده اند و هر ساله میلیاردها دلار کمک مالی راهی این کشور می شود، شرایط زندگی شهروندان عادی نه تنها بهبود نیافته بلکه بدتر هم شده است.

            به گزارش خبرنگار بی بی سی در مقر کمیته بین المللی صلیب سرخ در ژنو، پیر کراهنبوهل، مدیر عملیاتی صلیب سرخ، گفته است که غیرنظامیان در نقاط مختلف افغانستان در معرض خطر ناشی از درگیری های نظامی قرار دارند.

            'گسترش دامنه درگیری'

            به گفته وی، رویارویی نظامی بین شورشیان و نیروهای دولتی و ائتلاف شدت گرفته و دامنه آن دیگر محدود به مناطق جنوبی افغانستان نیست بلکه سایر نقاط این کشور نیز شاهد بروز خشونت بوده است.

            حملات شورشیان و عملیات نیروهای دولتی و ائتلاف به غیرنظامیان آسیب می رساند

            آقای کراهنبوهل از کارگذاشتن بمب در کنار جاده ها، انفجارهای انتحاری، بمباران های هوایی و نبرد زمینی بین شورشیان و نیروهای دولتی و ائتلاف بین المللی به عنوان انواع رایج خشونت در افغانستان نام برده است.

            این مقام صلیب سرخ بین الملل شرایط امنیتی افغانستان را نگران کننده خوانده و افزوده است که در جریان خشونت های جاری در افغانستان، غیرنظامیان زخمی و کشته می شوند و جمعیت غیرنظامی بهایی سنگین برای شرایط کنونی این کشور می پردازد.

            صلیب سرخ بین الملل گفته است که هیچیک از طرف های درگیر در افغانستان برای حفاظت از غیرنظامیان به اقدامات کافی مبادرت نکرده است.

            علاوه بر کشته شدگان و زخمی های عملیات دو طرف، هزاران نفر نیز به دلیل ادامه خشونت در مناطق جنوبی و شرقی افغانستان از محل سکونت خود گریخته اند و صلیب سرخ برای مداوای تعداد روز افزون زخمی ها ناچار شده است کمک های پزشکی خود را افزایشی چشمگیر دهد.

            همزمان، تعداد بیشتری از افراد توسط نیروهای دولتی و ائتلاف بین الملل بازداشت می شوند و کارکنان صلیب سرخ به عنوان بخشی از وظایف خود با این زندانیان ملاقات می کند.

            خبرنگار بی بی سی می گویند در حالیکه گزارش کمیته بین المللی صلیب سرخ با بیستمین سالگرد حضور این نهاد در افغانستان همزمان شده است، اما این گزارش تنها حاوی تصویری تیره و تار از شرایط انسانی در افغانستان است که رو به وخامت نیز دارد.


            Comment


            • ریچارد رورتی، فیلسوف آمریکایی، درگذشت


              رورتی، که یکی از بزرگترین فیلسوفان زنده دنیا بود، در سال 1383 به تهران سفر کرده بود
              ریچارد رورتی، فیلسوف آمریکایی، روز جمعه و در سن 75 سالگی بر اثر سرطان لوزالمعده درگذشت.
              ریچارد رورتی سابقه تدریس در دانشگاههای پرینستون و ویرجینیا را داشت و در سالهای آخر عمرش در دانشگاه استنفورد آمریکا، ادبیات تطبیقی تدریس می کرد.

              آقای رورتی، که پیش از مرگ یکی از بزرگترین فیلسوفان زنده دنیا به حساب می آمد، به سنت فلسفی پراگماتیسم آمریکایی تعلق داشت و از فیلسوفانی چون جان دیویی بسیار تاثیر پذیرفته بود.

              آقای رورتی در سال 1383 شمسی (2004 میلادی) به ایران سفر کرد و در خانه هنرمندان ایران درباره نسبت دموکراسی و فلسفه سخنرانی کرد.

              چند روز پیش از سفر رورتی به ایران نیز یکی از مقالات او در قالب کتاب کوچکی با عنوان "اولویت دموکراسی بر فلسفه" در بازار کتاب ایران منتشر شده بود.

              رورتی در آن سخنرانی و آن مقاله استدلال کرده بود که برای رسیدن به دموکراسی تلاش برای ایجاد نهادهای دموکراتیک و تجربه دموکراسی، مهمتر از نظریه پردازی در باب دموکراسی است.

              نظرات رورتی به مذاق بعضی از روشنفکران ایرانی خوش نیامد و بحثهایی را در روزنامه ها و محافل روشنفکری ایران برانگیخت.

              مشخصات تعدادی از کتابهای ریچارد رورتی که به فارسی ترجمه شده اند، به شرح زیر است:

              - اولویت دموکراسی بر فلسفه، ترجمه خشایار دیهیمی، انتشارات طرح نو
              - فلسفه و امید اجتماعی، ترجمه عبدالحسین آذرنگ، نشر نی
              - کشور شدن کشور، ترجمه عبدالحسین آذرنگ، نشر نی
              - پیشامد، بازی و همبستگی، ترجمه پیام یزدانجو، نشر مرکز


              Comment


              • فشار بلغارستان بر بوش برای شرکت در طرح سپر موشکی


                دولت بلغارستان استقبال گرمی از جورج بوش کرده است
                جورج بوش رئيس جمهور آمريکا در بلغارستان درباره طرح دفاع موشکی در اروپا صحبت کرده است.
                دولت بلغارستان بعنوان يکی از متحدان اصلی آمريکا نگران است که در طرح سپر موشکی اين کشور جايی نداشته باشد.

                اين طرح شامل پايگاه هايی در کشورهای لهستان و جمهوری چک است.

                طرح سپر دفاع موشکی به يکی از موضوعات مورد اختلاف آمريکا و روسيه تبديل شده است.

                آقای بوش همچنين از آزادی پنج پرستار بلغاری که در ليبی به اتهام آلوده کردن کودکان به ويروس ايدز به مرگ محکوم شده اند، حمايت کرده است.

                وی که پس از ملاقات با گئورگی پروانف همتای بلغاری خود در يک کنفرانس خبری صحبت می کرد گفت که آزادی اين پرستارها در اولويت قرار دارد.

                اظهارات آقای بوش در حالی مطرح می شود که يک هيات از اتحاديه اروپا در ليبی مشغول مذاکره برای آزادی اين پنج پرستار است.

                سفر جورج بوش به بلغارستان آخرين مرحله از سفر هشت روزه او به اروپا برای حضور در اجلاس سران گروه هشت بوده است.

                بلغارستان، متحد وفادار آمریکا

                وی در جريان اين سفر از کشورهای آلمان، جمهوری چک، لهستان، ايتاليا و آلبانی هم ديدار کرده است.

                آقای بوش در جريان گفتگو با آقای پروانف و نيز سرگئی استانيشف نخست وزير بلغارستان از حمايت های اين کشور در جنگ در عراق و افغانستان تشکر کرد.

                تاکنون ۱۳ بلغاری در عراق کشته شده اند.

                بلغارستان در صدد افزايش نظاميان خود در افغانستان از ۲۰۰ تن به ۸۰۰ تن است.

                در ماه سپتامبر بيش از ۳۰۰۰ هزار نظامی آمريکايی وارد يک پايگاه جديد در بلغارستان می شوند.

                اين پايگاه بخشی از سياست آمريکا در استقرار متحدان اروپايی خود در نزديکی خاورميانه است.

                بلغارستان که در گذشته بخشی از بلوک کمونيست بود، در سال ۲۰۰۴ به عضويت ناتو در آمد و در سال ۲۰۰۷ نيز به اتحاديه اروپا پيوست.

                اما اين کشور همواره نگران بوده که بيرون از پوشش سپر دفاع موشکی آمريکا قرار گيرد.

                روسيه نسبت به طرح سپر دفاع موشکی آمريکا بسيار حساس بوده و آن را تهديدی عليه مسکو می داند.

                ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه تهديد کرده در پاسخ به اين طرح ، موشک های روسی را به سمت اروپا نشانه گيرد.

                اما آمريکا می گويد طرح سپر دفاع موشکی معطوف به روسيه نيست بلکه برای مقابله با تهديدهای کشورهايی نظير ايران است.


                Comment


                • يک ماه بعد از آن که نمايندگان مجلس گفتگو هائي را با کارشناسان آغاز کردند تا با تهيه طرحي بتوانند از ارائه آمار نادرست و ساختگي توسط مديران دولتي درباره فعاليت هايشان جلوگيري کنند، وزير رفاه در يک عمل ابتکاري پايه بين المللي تعيين فقير را به هم ريخت و معياري تازه و بي زمينه را پيش کشيد که بر اساس آن دادن آمارهاي واهي ممکن شود.

                  عبدالرضا مصري تازه ترين وزير کابينه که سابقه فعاليت اجرائي قبلي وي از مديران کميته امداد کرمانشاه بوده است و از اولين روز تصدي خود با انتقال بودجه وزارت رفاه به کميته امداد مخالفت مديران را باعث شد تاکنون اعمالي حيرت برانگيز انجام داده و از جمله در توضيح اين که چرا معيار بين المللي خط فقر را قصد دارد به معيار من درآوردي خط بقا تبديل کند گفته است من قائل به تعيين خط فقر نيستم.

                  به اين ترتيب در مقابل گفتگوهائي که بر سر تعيين خط فقر وجود دارد و آن را در شهرها با دو نوع محاسبه 145 هزارتومان درآمد و 21 هزار تومان مي دانند، وزير رفاه معيار خط بقا را در ابهام گذاشته ولي در جاي ديگر از رقم چهل هزار تومان سخن رانده که به گفته وي سال گذشته کالابرگ [کوپن] آن ميان 9 ميليون نفر از محرومان توزيع شد و امسال در دو مرحله شهريور و بهمن* يا اسفند ماه بين 12 ميليون نفر از محرومان توزيع خواهد شد.

                  وزير رفاه که در همايشي با نام "توانمندسازي اجتماع محور" سخن مي گفت تنها معياري که براي خط تازه تاسيس بقا ارائه داد استفاده از دو هزار گالري توسط فرد است. معياري که رد يا اثبات آن در مورد هر فرد کاري اسان نيست.

                  توانمندسازي

                  توانمندسازي اصطلاحي است که بعد از روي کار آمدن دولت احمدي نژاد متداول شده است و از آن جائي لازم آمده که آمار رسمي صندوق بين المللي پول نشان داده که ايران از نظر رشد اقتصادي در ميان 23 کشور منطقه در مقام نوزدهم است و تنها يمن، قرقيزستان و لبنان جنگ زده از ايران کمترست، و اين در حالي است که ايران از نظر درآمد ها در مقام يازدهم قرار دارد.

                  عبدالرضا مصري آماري را که از سال هاي پيش همواره در بهزيستي و سازمان مديريت و برنامه ريزي وجود داشته و هر سال در مقدمه بودجه سالانه به آن اشاره مي شود را به عنوان دستاورد اين دوران معرفي کرده و با تاکيد بر اين که "در راستاي طرح توانمندسازي و کاهش فقر تا کنون 6 ميليون مددجواز سوي کميته امداد ، بهزيستي شناسايي شده اند". وي بدون اشاره به ميزان اعتباري که توسط دولت در اختيار کميته امداد گذاشته شده گفته است 300 هزار خانوار پشت نوبتي و يک ميليون نفر از خانواده هايي که تحت حمايت نبوده اند، توسط کميته امداد تحت پوشش قرار مي *گيرند.

                  مصري افزود: وزارت رفاه از طرح* هاي توانمندسازي حمايت مي*کند و دررابطه با طرحهاي خود اشتغالي ايران به عنوان يک الگوي موفق مي *تواند به کشورهاي ديگر معرفي شود، براساس آمارهاي موجود تا کنون حدود 40 هزار خانوار خودکفا شده وجود دارند که نيازي به کمک *هاي کميته امداد ندارند و از چتر حمايتي به سمت چتر تامين اجتماعي منتقل شده اند .

                  محاسبه اشتغال

                  اقتصاددانان در نامه اي که دو روز پيش به رييس دولت نوشتند و نسبت به وضعيت اقتصادي و اجتماعي کشور ابراز نگراني کردند از جمله نوشته اند که دولت ادعا کرده که در 18 ماه گذشته دو ميليون شغل ايجاد شده است، حتي اگر اين رقم درست باشد از آن جا که از محاسبه ميزان تسهيلات اشتغال زا به دست آمده قابل اعتنا نيست چون که به فرض مصرف درست اعتبارها که ترديد جدي در مورد آن وجود دارد باز هم به نوشته استادان اقتصاد: "اين به معني افزايش اشتغال كلي كشور به اندازه دو ميليون شغل نيست. چه بسا هنگامي كه دولت با ارائه تسهيلات اشتغال زا به يك بخش از متقاضيان، براي آنها فرصت شغلي ايجاد مي كند، همزمان در بخش ديگري از اقتصاد، شاغلان موجود در حال اخراج يا بيكار شدن هستند".

                  چنين آمار سازي هائي در دو سال گذشته در تمامي مراکز کشور رايج بوده است در حالي که اقتصاددانان معتقدند نه اعطاي تسهيلات اشتغال زا به منزله ايجاد قطعي شغل است (چون بسياري از اين اعتبارات در موضع خود مصرف نمي شوند) و نه ايجاد فرصت شغلي به مفهوم افزايش اشتغال است.

                  در نامه اقتصاد دانان به خصوص با امري مخالفت شده که کميته امداد و وزارت رفاه جديد به شدت بدان علاقه مندند و آن تقسيم پول نقد به عنوان کمک به مردم است. استادان اقتصاد نوشته اند از ابتداي دولت نهم بيم آن مي رفت كه تاكيدات فاقد پشتوانه هاي علمي و عملي بر عدالت محور بودن سياست هاي اقتصادي دولت، دير يا زود نتايجي مشابه پديده هاي آمريكاي لاتيني آن را در پي داشته باشد كه در آنها قربانيان اصلي، خود محرومين و فقرا بوده اند. اگر شعارهاي عدالت محور بتواند در كوتاه مدت كثيري از قربانيان بي عدالتي هاي اقتصادي را مجذوب كند اما در ميان مدت آسيب ها و سرخوردگي هاي ناشي از عدم تحقق انتظارات و وعده هاي غير عملي مي تواند براي هر جامعه اي ، به ويژه جامعه جوان ما، جبران ناپذير باشد..
                  اميدي نيست

                  در آن نامه که قبل از اعلام ابتکار تازه وزير رفاه نوشته شده از جمله اقتصاددانان اظهار نظر کرده اند که نمي توان اميدي به موفقيت طرح هاي خلق الساعه داشت. در مقابل ارائه و اجراي طرح هاي غير منسجم و غير متجانس، رانت جوياني را كه هدف حمله شعارهاي دولت بوده اند، بيش از هر گروه ديگري اميدوار كرده است كه برندگان اصلي سياست هاي اقتصادي و شعار هاي عدالت محور دولت نهم باشند. به عنوان نمونه، روشهاي غير علمي برقراري عدالت تحت عنوان مبارزه با بيكاري، فقر و حمايت از گروههاي كم درآمد كه بهانه اي براي تزريق بي سابقه درآمدهاي نفتي نيز بوده، تورم لجام گسيخته اي را به ويژه در بخش مسكن در پي داشته است.

                  Comment


                  • Comment


                    • آخرين اخبار از وضعيت نامساعد محمود صالحي، نماينده كارگران خباز شهرستان سقز و سخنگوي كميته هماهنگي براي ايجاد تشكل*هاي كارگري و احتمال انتقال او به بيمارستان توصيه سنندج حكايت دارد.

                      به گفته يكي از نزديكان محمود صالحي اين فعال كارگري روز گذشته در تماس تلفني با خارج از زندان با اعلام اين مطلب كه بر اساس نظر بهداري زندان قرار بوده تا در روز دوشنبه به بيمارستان منتقل شود گفته است احتمالا صبح امروز به يک مركز درماني اعزام مي شود.

                      محمود صالحي از محكومين پرونده مراسم مربوط به اول ماه مي سال 1383 و نماينده كارگران خباز سنندج كه بر اساس گزارش*ها اكنون در زندان سنندج سومين ماه از دوران حبس يكساله خود را مي*گذراند از بيماري كليوي رنج مي برد.

                      اعتصاب غذا

                      نجبيه صالح*زاده همسر محمود صالحي با بيان اينكه همسرش روز پنج*شنبه در آخرين تماس تلفني با منزل خبر از اعتصاب غذا در اعتراض به رفتار غيرقانوني مسوولان قضائي استان و مقام*هاي زندان سنندج داده، گفت: محمود قبل از ورود به زندان يكي از كليه هايش را از دست داده بود. كليه ديگرش هم وضعيت بسيار وخيمي دارد و در حال حاضر بيم آن مي*رود كه در اثر عدم توجه مسوولان زندان به بيماري كليوي او و اعتصاب غذا، محمود جانش را از دست بدهد.

                      وي با ابراز نگراني از وخالت حال همسرش افزود: او در آخرين تماس تلفني گفت طي چند روز گذشته اصلا نتوانسته غذا بخورد و پس از مصرف هر وعده غذايي بلافاصله آن را استفراغ مي*كند.

                      همسر محمود صالحي با اشاره به اين مطلب كه به علت دوري مسافت و فاصله چندين كيلومتري شهر سقز تا سنندج نمي*تواند به صورت منظم با همسرش ملاقات كند، گفت: از سوي ديگر عليرغم اينكه روزهاي دوشنبه بر اساس آيين*نامه زندان بايد به ملاقات محمود بروم در بسياري از موارد مسوولان زندان از صدور اجازه ملاقات خودداري مي*كنند.

                      خانم صالحي افزود: عليرغم اينكه جرم وي در اين پرونده اقدام عليه امنيت ملي ثبت شده است اما اكنون محمود در بند عمومي زندان و در ميان مجرمان عادي نگهداري مي*شود.

                      كنفرانس خبري براي نجات جان صالحي

                      همچنين عصر روز چهارشنبه چند تن از همفكران محمود صالحي و اعضاي كميته دفاع از حقوق دستگيرشدگان اول ماه مه با برگزاري يك كنفرانس خبري نسبت به تهديد جان اين فعال كارگري در زندان سنندج هشدار دادند.

                      در اين جلسه اعضاي خانواده محمود صالحي با تشريح وضعيت وي و اعلام اينكه با وجود درخواست پزشك معالج محمود صالحي و تاييد مسوولان بهداري زندان مبني بر نياز فوري صالحي به تجهيزات تخصصي پزشكي كه حتي در سطح استان كردستان هم موجود نيست از عدم صدور اجازه مسوولان براي اعزام وي به خارج از زندان خبر دادند.

                      عادي*سازي مرگ زندانيان سياسي در زندان

                      فريبرز رئيس دانا استاد دانشگاه و اقتصاددان هم که به همراه عليرضا ثقفي و محسن حكيمي دو تن از همفكران محمود صالحي در اين جلسه حضور داشتند با انتقاد از برخي خبرنگاران و مطبوعات كه نسبت به انجام وظايف حرفه*اي خود براي نجات جان برخي از زندانيان سياسي كوتاهي و در اثر برخي فشارها از چاپ اين مطالب خودداري مي*كنند نسبت به عادي*سازي مرگ زندانيان سياسي در زندان و نهادينه كردن آن از سوي برخي از مراجع قضائي هشدار دادند.

                      به هر حال خانواده محمود صالحي و همسرش اين روزها از همه آزاديخواهان و سازمان*هاي بين*المللي حقوق بشري براي نجات جان اين فعال كارگري كمك طلبيده و صراحتا اعلام کرده اند در صورت بي*توجهي مسوولان عواقب هرگونه اتفاق ناگواري كه جان صالحي را تهديد كند بر عهده ايشان خواهد بود.

                      اما عليرغم اين هشدار*ها و دخالت حال صالحي تاكنون هيچ يك از مطبوعات و رسانه*هاي موجود از داخل كشور حاضر به انتشار خبري در اين*باره نشده اند.


                      Comment


                      • درحالي که طي سالهاي گذشته کم کردن از تعطيلات نوروزي، همواره دردستور کار محافظه کاران قرارداشته ، اما با نامه اي که شوراي اجتماعي براي رييس جمهوري فرستاده، چنين طرحي وارد مراحل جدي تري شده است. موضوعي که با توجه به حضور شش وزير کابينه در اين شورا، درصورت طرح درهيات دولت مي تواند به راحتي مورد تصويب قرارگيرد.

                        دو سال پيش بحث بر سر کم کردن تعداد روزهاي تعطيل رسمي در ايران در مجلس واکنشهايي را برانگيخت. درحاليکه شماري از نمايندگان مجلس پيشنهاد حذف پنج روز از روزهاي تعطيل از جمله روزهاي تولد دوتن از امامان شيعه را کرده بودند، برخي ديگر اعتقاد داشتند به جاي اين کار بايد تعطيلات نوروزي کاهش يابد. برخي معتقدند که محافظه کاران با اشاره به اين مساله که تعطيلات درايران نسبت به کشورهاي ديگر زيادتر است، تلاش مي کنند، تا بنا بر تمايلي ديرين از تعداد روزهاي نوروزباستاني به عنوان قديمي ترين عيد ايرانيان بکاهند و اندک اندک اعياد مذهبي را جايگزين نوروز کنند. محافظه کاران اما اين گمانه زني را رد مي کنند.

                        وزير کشور روز گذشته درجمع خبرنگاران در خصوص نامه اي که به منظور کاهش تعطيلات نوروزي براي رييس جمهوري ارسال شده، گفت: "شوراي اجتماعي كشور براي ساماندهي تعطيلات پيشنهادي را به كميته*ي دولت داده است كه در مراحل اوليه است و هيچ بحث جدي*اي در مورد آن صورت نگرفته است."

                        ترکيب شوراي اجتماعي کشور، پس ازروي کار آمدن محمود احمدي نژاد، چهره محافظه کاري به خود گرفته است. دراين شورا پورمحمدي وزير کشور رياست آن را به عهده دارد و برخي ازوزراي کابينه چون وزير بهداشت، فرهنگ وارشاد اسلامي، اطلاعات، آموزش وپرورش، رفاه وتامين اجتماعي، کارواموراجتماعي، فرمانده نيروي انتظامي، فرمانده بسيج، استاندار تهران، رييس سازمان مديريت وبرنامه ريزي کشور، معاون سازمان صدا وسيما، رييس سازمان زندان ها واقدامات تاميني و تربيتي کشور، سردار ذولقدر وچندين تن ازمسئولين وزارت کشور عضويت دارند.

                        پورمحمدي افزوده که پيشنهاد ياد شده بايد درکميته هاي کاري دولت مطرح شود وهنوز به بحث نرسيده ونتايج روشني نيز ندارد.

                        طي روزهاي گذشته پيشنهاد پورمحمدي وزير کشور درخصوص قانوني کردن "ازدواج موقت" واکنش هايي را درسطح جامعه به همراه داشته بود. بدين ترتيب، امنيتي ترين وزيرکابينه، جنجالي ترين طرح هاي اجتماعي سالهاي اخيررا بار ديگر مطرح کرده است تا با توجه به حضور اکثريتي محافظه کاران درمجلس و دولت وانتظار همراهي دولت، تغييراتي در دوحوزه ياد شده صورت گيرد.

                        با اين وجود، مشاور وزير کشور مي گويد "سامان دهي تعطيلات رسمي" پيشنهاد پورمحمدي نبوده است. ميرعبداللهي، مديركل روابط عمومي وزارت كشور به ايسنا گفته است: "اين پيشنهاد به هيچ وجه از سوي وزير كشور اعلام نشده و وي تنها به واسطه مسؤوليت رياست خود در شوراي اجتماعي كشور موظف به انتقال اين پيشنهاد به رييس*جمهور بوده* است. اين طرح حدود دو ماه پيش به كميسيونهاي دولت ارسال شده و در حال حاضر نيز در كميسيونهاي دولت در حال بررسي است."

                        مشاور وزير کشور دليل پيشنهاد ياد شده از سوي شوراي اجتماعي را چنين طرح کرده است: "تعطيلات رسمي كشور چينشي متمركز و پشت سرهم دارند كه اين روند باعث مشكلاتي در كشور شده است. پيشنها*دهاي ارائه شده به شوراي اجتماعي كشور در مورد تعطيلات رسمي بسيار متنوع بوده و در كنار پيشنهاد اعلام شده،* پيشنهاد*هاي ديگري نيز مطرح بوده است ."

                        کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي درتابستان سال 84، بررسي پيش نويس طرح کاهش تعطيلات رسمي، حذف 5 روز از تعطيلات رسمي ايران را به تصويب رساند. به موجب اين طرح قرار بود، 12 فروردين، 15 خرداد، شهادت امام صادق، ولادت حضرت علي و روز شهادت امام رضا طي اين طرح از فهرست تعطيلات ساليانه کشو حذف شود و بجاي آن تعطيلي عيد فطر به دو روز تعطيل افزايش يابد. محمدعلي مقنيان مخبر کميسيون اجتماعي مجلس همان زمان گفت که افزايش تعطيلي عيد فطر به علت مشکلاتي است که درمناطق سني نشيبن بوجود مي آمد.

                        مجموع روزهاي تعطيل در ايران با احتساب 24 روز تعطيلي ساليانه و تعطيلات روزهاي پنجشنبه و جمعه و مرخصي 30 روزه استحقاقي براي کارمندان 158 روز است که گفته مي شود بيشترين تعداد روزهاي تعطيل رسمي کارمندان در جهان است.

                        Comment


                        • يکي از نمايندگان رک گوي مجلس ايران، بعد از اينکه در اظهار نظري گفت که رهبر ايران، نسبت به آيت الله روح الله خميني، رهبر فقيد انقلاب اسلامي سال 1979، مصلحت جو تر است، تهديد به مرگ شد.

                          گفته مي شود که اين تهديد به شکل اس ام اس به عماد افروغ، منتقد بنيادگراي رئيس جمهور احمدي نژاد و بعد از اينکه وي آيت الله خامنه اي را "مصلحت جو تر از امام فقيد" توصيف کرد، تهديد شد.

                          وي گفته بود: "امام، حقيقت جو تر بود ودر مقابل مصلحت و تعارف تسليم نمي شد. شايد سختگيري ها و فشار ها مانع از اين شده است که وي نتواند ديدگاه واقعي خود را بيان کند. اما ما در نظامي زندگي مي کنيم که حقيقت بايد در راس امور باشد و نه مصالح جناحي و شخصي و گروهي".

                          انتقاد آقاي افروغ، در ايران که توهين به رهبر منجر به محکوميت به زندان مي شود، بشدت حساسيت برانگيز است. وي روز گذشته از رياست کميسيون فرهنگي مجلس، کنار گذاشته شد.

                          وي اصرار دارد که از اظهارات وي سوء تعبير شد و "قدرت طلبان" را محکوم کرد به اينکه تبليغات سوء مي کنند. او در ادامه گفت: "اگر اين قتل اتفاق بيافتد، آن را شهادت تلقي کرده و با افتخار آن را پذيرا مي شوم". روزنامه کيهان که گفته مي شود که با رهبري روابط نزديکي دارد، از آقاي افروغ دفاع کرد و گفت که اظهارات وي حمله به آقاي خامنه اي نبوده است.

                          در عين حال، ايران روز گذشته علي شاکري، چهارمين شهروند آمريکايي- ايراني را به اتهام جاسوسي محکوم کرد. علي شاکري، استاد دانشگاه کاليفرنيا، نتوانست از سفرش به ايران، بازگردد. سه شهروند آمريکايي ديگر هم به اتهام جاسوسي و اقدام عليه امنيت ملي، محکوم شده اند.

                          Comment


                          • ايران به جاي اينکه کشوري خرابکار و حامي تروريسم باشد، مي تواند باني صلح باشد. اما پرواضح است که نه آمريکا به ايران اعتماد دارد و نه ايران به آمريکا. دو کشور پس از 27 سال قطع روابط ديپلماتيک، بار ديگر به طور رسمي با يکديگر به مذاکره نشستند. شرايط فعلي بسيار متفاوت از شرايط چهار ماه قبل است که ايران و آمريکا علنا ً يکديگر را به باد انتقاد مي گرفتند و تصور مي شد که دولت بوش آماده انجام اقدام نظامي بر عليه چهارمين توليد کننده بزرگ نفت و دومين توليد کننده بزرگ گاز طبيعي در جهان است.

                            باب برک محقق مسائل مربوط به انرژي جهان معتقد است مذاکرات از سر گرفته شده ميان ايران و آمريکا مي تواند معاني قابل توجهي براي بازار وال استريت داشته باشد. به ويژه اين مذاکرات مي تواند زمينه را براي اصطکاک کمتر ميان دو کشور مهيا کند، که احتمالا ً خود اين امر باعث کاهش بهاي نفت مي شود و تأثير مثبتي بر افزايش بي رويه ذخيره انرژي خواهد داشت. اين دقيقا ً آن چيزي است که باب برک وقوع آن را ظرف سه الي شش ماه آينده انتظار دارد.

                            برخلاف تصور عمومي، استدلال برک اين است که موفقيت ديپلماتيک چشم انداز خوبي دارد، چرا که هر دو کشور در کاهش نيروهاي نظامي آمريکا در عراق و فروخواباندن خشونت ها در اين کشور ذي نفع هستند. به گفته وي اين موفقيت ديپلماتيک احتمالا ً زمينه را براي مذاکرات معنادار در خصوص راه حل بحران هسته اي ايران فراهم خواهد کرد. وي معتقد است نشانه هايي که تاکنون ظاهر شده اند حاکي از آنند که ايران علاقمند است روابط دوستانه تري با آمريکا داشته باشد.

                            آنچه که بسيار براي باب برک قابل توجه است، بازگشت مقتدي صدر، روحاني تندروي شيعه و ضدآمريکايي، به عراق است. بنا بر گزارش هاي رسيده، وي چهار ماه در ايران مخفي بوده است. مقتدي صدر پس از بازگشت به عراق بارها خواسته خود را در مورد خروج نيروهاي نظامي آمريکا از عراق عنوان کرده است، اما همين روحاني که فرماندهي بزرگترين نيروهاي مسلح عراق را بر عهده دارد، لحن خشونت آميز خود را تعديل کرده و به شبه نظاميان خود دستور داده است براي جلوگيري از بروز درگيري با نيروهاي نظامي آمريکا، خيابان ها را تخليه کنند. او همچنين از حاميان خود درخواست کرده است به فکر برادران سني خود باشند.

                            به گفته باب برک "مقتدي صدر پيام خونسرد باش ايران را دريافت کرده است." وي معتقد است با انعطاف پذيرتر شدن دولت بوش، انتخابات ملي آمريکا نيز مي تواند "آتش بس موقت ميان ايران و آمريکا" باشد. واقعيت اين است که هر کانديداي رياست جمهوري آمريکا و عضو حزب جمهوريخواه که بار خشونت هاي مداوم عراق بر دوشش گذاشته شود، تاب تحمل سنگيني اين بار را نخواهد آورد.

                            ايران در حال حاضر چهار آمريکايي را گروگان گرفته و آمريکا نيز به نوبه خود تعدادي از پرسنل نظامي ايران را در عراق دستگير کرده است. باب برک معتقد است اين مسأله احتمالا ً به زودي از طريق مبادله اسرا حل خواهد شد. کاتاليزور اصلي ديگر براي پيشرفت روابط ايران و آمريکا، نياز آمريکا به جايگزيني براي انرژي روسيه است. باب برکر همچنين به فشار احتمالي از سوي متحدان اروپايي آمريکا که مصرف کننده عمده انرژي ايران هستند، اشاره مي کند. اگرچه آمريکا به طور رسمي نفت ايران را خريداري نمي کند، اما معلوم نيست که بخشي از نفت هاي خريداري شده اين کشور از تجار نفتي، از نفت خام ايران نباشد.

                            اما همه با ديدگاه باب برک در خصوص اينکه يک رابطه دوستانه تر ميان دو کشور دشمن در شرف وقوع است، موافق نيستند. برخي از کارشناسان معتقدند، با توجه به اختلافات اساسي ميان ايران و آمريکا، ممکن است مذاکرات، افزايش بهاي نفت را پايين آورد، اما اين مسأله صرفا ً موقتي خواهد بود.

                            Comment



                            • ايران در نشست اين هفته آژانس بين المللي انرژي اتمي با انتقادهاي شديدتري در خصوص افزايش فعاليت هاي هسته اي خود روبرو خواهد شد. هدف از اين نشست، سنجش نبض تحريم هاي گسترده تر بر عليه ايران خواهد بود.

                              نشست ماه ژوئن شوراي حکام آژانس اتمي که روز دوشنبه آغاز خواهد شد، بر برنامه به سرعت رو به گسترش غني سازي اورانيوم ايران و کاهش همکاري هاي اين کشور با بازرسان آژانس اتمي تأکيد خواهد کرد. به گفته يک ديپلمات آسيايي "از آنجا که ايران هم به گسترش غني سازي پرداخته و هم همکاري هاي خود را با آژانس اتمي کاهش داده است، انتقاد از اين کشور شديدتر از قبل خواهد بود. اين نشانه خوبي نيست و اين بن بست تشديد خواهد يافت."

                              در گزارش 23 ماه مه بازرسان آژانس اتمي آمده است ايران نه تنها ضرب الاجل سازمان ملل را در خصوص توقف غني سازي اورانيوم ناديده گرفته، بلکه از شروع سال جاري گام هاي بلندي در برنامه هسته اي خود برداشته است. يک مقام آژانس اتمي مي گويد ايران در حال حاضر 2000 سانتريفيوژ فعال دارد و اين رقم تا ماه آينده به 3000 سانتريفيوژ افزايش خواهد يافت. اين تعداد سانتريفيوژ مبناي غني سازي اورانيوم در "مقياس صنعتي" خواهد بود و به ايران اين امکان را خواهد داد تا ظرف يک سال به اورانيوم مورد نياز يک بمب اتم دست پيدا کند.

                              محمد البرادعي مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي ماه گذشته با اعلام اينکه حوادث و وقايع از تلاش هاي قدرت هاي غربي براي ممانعت از دستيابي ايران به تکنولوژي مورد نياز هسته اي پيشي گرفته اند، غربي ها را مأيوس کرد. به گفته البرادعي، خواسته قدرت هاي غربي در خصوص تعليق فعاليت هاي هسته اي ايران به عنوان مبنايي براي مذاکرات، ديگر معقول بنظر نمي رسد.

                              اين در حالي است که واشنگتن اظهارات البرادعي را مداخله گرانه دانسته است و احتمال مي رود با تحت فشار گذاشتن شوراي حکام آژانس اتمي و با حمايت متحدان غربي خود، خواستار اقدام سريع شوراي امنيت سازمان ملل در خصوص اعمال تحريم هاي گسترده تر بر عليه ايران شود. از سوي ديگر روسيه و چين احتمالا ً در بدو امر بر دورانديشي و ديپلماسي بيشتر تأکيد خواهند کرد.

                              اعضاي شوراي حکام آژانس اتمي همچنين نگراني عميق را در خصوص "اطلاعات ناقص" آژانس اتمي در مورد دامنه فعاليت هاي هسته اي ايران اعلام خواهند کرد. ايران در ماه آوريل از ارائه اطلاعات در خصوص طرح پيشرفته سايت هاي طراحي شده هسته اي از قبيل رآکتور آب سنگين سر باز زد. بيش از يک سال است که بازرسي هاي بعمل آمده از سايت هاي اعلام شده هسته اي ايران محدود شده است.

                              به گفته يک ديپلمات ارشد اروپايي، هيچ يک از کشورهاي عضو شوراي حکام آژانس اتمي، از جمله جنبش غيرمتعهدها نسبت به مسائل عنوان شده در گزارش هفته گذشته آژانس اتمي اعتراض نکرده اند. يک مقام ارشد آژانس اتمي مي گويد: "رفتار ايران در حال حاضر دارد به شدت اين کشور را تنها مي گذارد، مگر اينکه ايران به سرعت رويکرد خود را تغيير دهد. در غير اينصورت گزينه اي جز ازسرگيري رويکرد شوراي امنيت وجود نخواهد داشت."

                              به گفته يک ديپلمات غربي، ايران همچنين توافق خود را براي انجام بازرسي هاي مختصر از نيروگاه زيرزميني نطنز ناديده گرفته و به بازرسان اجازه ورود و عکسبرداري نداده است. در همين حال دو ديپلمات ديگر مي گويند، ايران برخي از سفرهاي بازرسان آژانس را به نيروگاه نطنز به تعويق انداخته است. از سوي ديگر به گفته مقامات بلندپايه سازمان ملل، هيچگونه مشکلي در خصوص دسترسي به نيروگاه نطنز وجود نداشته است.

                              Comment


                              • کاميون هايي که هر روز صبح در مرز صف مي کشند، منتظرند نوبتشان بشود تا از رودخانه کوچک چومان به داخل عراق بروند و محموله گالن هاي بنزين را تخليه کنند. تجارت در مرز ايران و عراق در نقطه دور افتاده شمال شرقي عراق، جايي که جذابيت تجارت زود بازده حتي حضور مقامات دولتي را هم ناديده مي گيرد، در حال شکوفايي است. بنزين بخش مهم اين تجارت است.

                                اخيرا ً که ايران با هدف کاهش ميزان مصرف سوخت، بهاي بنزين يارانه اي را افزايش داده و به سهميه بندي کردن گاز رايانه اي نيز انديشيده، تجارت بنزين نظرها را به خود معطوف داشته است. بيشترين مشکلات ايران ناشي از اين واقعيت است که اين کشور ظرفيت پالايش بسيار محدودي دارد. اما در عين حال مقامات ايران نگران فروش غيرقانوني گاز رايانه اي به کشورهاي همسايه از جمله عراق هستند و معتقدند اين مسأله به اقتصاد کشور ضربه مي زند.

                                بخشي از تجارت اين نقطه مرزي شامل قاچاق کالاهاي ممنوعه از قبيل ويسکي و آبجو است که مقامات ايران به شدت با آن مخالفند و آن را غير قانوني اعلام کرده اند. اما تجارت ساير کالاها، به ويژه بنزين، اگرچه هنوز به لحاظ حقوقي غيرقانوني است، اما علنا ً مورد تأييد مقامات محلي عراق است که نگران رفع کمبودها هستند.

                                مرز چومان يکي از پنج نقطه مرزي ايران و عراق در منطقه کردنشين عراق است که تجارت ميان مرزي در آن اتفاق مي افتد و کردها آن را منطقه آزاد تجارت غيرقانوني مي نامند. سروان محمد محي الدين، پليس مرزي عراق که مسئول منطقه مجاور مرز چومان است، مي گويد: "دولت از تجارت سوخت در اين مرز آگاه است. آنچه که در اينجا اتفاق مي افتد، تجارتي قانوني تلقي مي شود."

                                دهه ها است که قاچاق در مرز ايران و عراق، فعاليت کليدي در اقتصاد جوامع مرزنشين به شمار مي رود، اما گفته مي شود حجم مبادلات غيرقانوني از زمان سقوط صدام حسين چندين برابر شده است. آمار و ارقام رسمي گردآوري شده توسط دايره مبارزه با قاچاق دولت ايران نشان مي دهد که ارزش کالاهاي ايراني قاچاق شده بداخل عراق در سال 2006، يک ميليارد دلار بوده است. اين کالاها اساسا ً شامل محصولات نفتي، وسايل برقي ارزان قيمت و مواد غذايي است.

                                اما هيچگونه آمار و ارقام رسمي در خصوص ارزش کالاهاي قاچاق شده از عراق بداخل ايران در دسترس نيست. اين کالاها معمولا ً شامل آبجو، ويسکي، سيگار، ديش ماهواره، تلويزيون و ساير اقلام خانگي است. معمولا ً مردان و پسران عراقي مشروبات الکلي و ساير کالاها را با الاغ بداخل مرز حمل مي کنند.

                                اما پرسودترين و پرطرفدارترين تجارت، تجارت سوخت، به ويژه بنزين و گاز، بداخل عراق است. عراق با داشتن حدودا ً 115 ميليارد بشکه سومين ذخائر نفتي جهان را داراست، اما به خاطر حملات پي در پي به تأسيسات نفتي و همچنين وجود فساد مالي و بازار سياه، با کمبود شديد بنزين و ساير محصولات نفتي روبرو است.

                                قاچاقچيان بنزين و گاز، کالاهاي خود را هم در نزديکي شهر کردنشين سلمانيه و هم در داخل شهر به فروش مي رسانند.اين کالاها سپس از اين نقطه به ساير شهرهاي عراق انتقال داده مي شوند. دلشاد عبدالرحمان محمد مقام مسئول محصولات نفتي در دولت کردهاي محلي عراق از دولت مرکزي بغداد به خاطر رونق بازار سياه سوخت انتقاد مي کند و معتقد است استان هاي کردنشين عراق سهم عادلانه اي از ذخائر بنزين موجود در اين کشور دريافت نمي کنند.

                                نکته قابل توجه اينکه عبدالرحمان محمد نيز مانند سايرين، مناطق آزاد تجارت غيرقانوني را کمکي براي عراقي ها مي داند تا بدين وسيله با کمبودها کنار بيايند. به گفته وي، اين نقاط مرزي در طول 13 سال تحريم هاي سازمان ملل بر عليه عراق، همين نقش کنوني را ايفا کرده اند.

                                Comment

                                Working...
                                X