Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • هشدار جديد بوش: اگر جمهوري اسلامي، فعاليت هاي نظامي خودش را افزايش بدهد، جواب سختي خواهيم داد.

    مردي جوان، در هنگامه نبرد سخت روز شنبه و يکشنبه در اطراف نجف که دست کم سيصد نفر از فرقه تندروي شيعه با عنوان "سربازان بهشت" در آن کشته شدند، در بلندگوي دستي فرياد مي کشيد: "امام مهدي در ميان شما است، تا لحظه شهادت مبارزه کنيد". رئيس اين فرقه که مهدي، يا در واقع امام "غايب" را که به باور شيعه، زماني دنيا به آخر برسد روي زمين ظاهر خواهد شد، با صداي بلند صدا مي کرد، در اين جنگ کشته شد. سپاه او آماده بود تا به شهر نجف، شهر مقدس عراق، حمله کند و مقامات بلند پايه شيعه را به رهبري آيت الله علي سيستاني، روحاني ميانه رو را که متاسفانه بيمار هم هست به قتل برساند. با به قتل رسيدن آيت الله سيستاني، حمامي از خون به راه مي افتاد.

    در همين حال، سفير ايران در عراق به نيويورک تايمز گفت که کشورش آماده است تا نيروهاي امنيتي عراق را تعليم بدهد و تجهيز کند و بانک هاي ايران حاضر به کمک به اين کشور مصيبت زده هستند تا آن را بازسازي کنند. اين گفته ها باعث شد که جورج بوش، اعلام کند که پاسخ شديدي به ايران خواهد داد. تعداد بيشماري از پيروان مهدي در شهر نجف، مي خواستند آرامگاه امام علي را اشغال و آن را تخريب کنند. اين نقشه قرار بود روز گذشته، روز قبل از عاشورا، که بزرگترين مراسم مذهبي شيعيان است که در آن مراسم شهادت حسين را برگزار مي کنند و دو ميليون نفر از زوار را به کربلا و نجف مي کشاند، انجام شود. به گفته شروان الوائلي، وزير امنيت ملي عراق، اگر اين نقشه اجرا مي شد، مي توانست يک سري خشونت هاي بي سابقه در کشور ايجاد کند. براي از بين بردن " سربازان بهشت"، گردان هشتم ارتش عراق و يک واحد پليس محلي، در اين ماجرا درگير شدند. آمريکايي ها با حمايت هوايي، هلي کوپتر ها، که يکي از آنها سقوط کرد، و تانک به اين غائله پايان دادند. مقامات عراقي رسما اعلام کردند که 200 نفر از شبه نظاميان کشته و 150 نفرشان دستگير يا زخمي شده اند. در ميان اين شبه نظاميان، افراد مسلح از کشور هاي ديگر مثل يمن، افغانستان و ديگر کشورهاي مسلمان ديده مي شود.

    در اصل، تعداد کشته شده ها با احتساب زن ها و کودکان، يا در واقع اعضاي خانواده پيروان مهدي که همراه آنها بودند، به 300 الي 350 نفر مي رسد. اين نبرد در منطقه زرکه و در دوازده کيلومتري شهر نجف، جايي که اين گروه تندرو شيعه يک کمپ تدارکاتي برپا کرده و سنگر بسته و سلاح هاي شان را نگه داري مي کردند، اتفاق افتاد. اين گروه ازاحمد ابو الحسن اليمني، مردي چهل ساله متولد اطراف ديوانيه، پيروي مي کردند که واقعا گمان مي کرد از جانب امام دوازدهم منصوب شده است. بر اساس اعتقادات شيعه، مهدي، نواده حضرت محمد، براي از بين بردن شر، به زمين بازخواهد گشت. اليمني به همين دليل از نام مهدي استفاده مي کرد و خودش را منجي بشريت مي دانست.

    سپاه بهشت، به موشک ضد هواپيما، آر پي جي، کاتيوشا و سلاح ضد تانک مجهز شده بودند. گمان مي رود که اين سلاح ها از سوي يک کشور خارجي که قصد ايجاد هرج و مرج در عراق را دارد، در اختيارشان قرار گرفته است.

    روز گذشته نيويورک تايمز اظهارات حسن کاظمي قمي، سفير ايران در عراق را منتشر کرد که در آن چگونگي آمادگي کشورش را براي مستحکم کردن روابط نظامي و اقتصادي با عراق را تشريح کرده بود. تهران مي خواهد در محدوده "مبارزه براي بدست آوردن امنيت"، ارتش عراق را تجهيز کند. به علاوه بانک ملي ايران، بزودي در پايتخت عراق شعبه اي افتتاح خواهد کرد و موسسه هاي ايراني ديگر هم بدنبال آن خواهند آمد. سفير ايران با اشاره به جنگ هشت ساله با عراق در دهه هشتاد، گفت: "ما در امر بازسازي بعد از جنگ، تجربه داريم و آماده ايم آن را در اختيار عراقي ها بگذاريم".

    ايران، فراتر از محدوده امنيتي آماده است تا سوخت، برق و کمک هاي کشاورزي هم در اختيار عراق بگذارد. در مجله صبح صادق، ارگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران، به اظهارات سفير ايران، يک مقاله تهديد آميز افزوده بود. در اين روزنامه نوشته شده بود: "حضور نيروهاي نظامي آمريکا در عراق، افغانستان، پاکستان و منطقه قفقاز و آسياي ميانه و حتي در اروپا و آمريکاي لاتين، وسيع و در عين حال پراکنده است. با اين اوصاف، گروگان گرفتن يک سرباز آمريکايي از خريدن جنس بنجل چيني، آسان تر است".

    همان شب جورج بوش تهديد ايران را پاسخ داد: "اگر ايران فعاليت هاي نظامي اش را در عراق افزايش بدهد و به نظاميان ما و مردم بيگناه عراق صدمه اي بزند، با جواب سخت ما مواجهه خواهد شد".

    Comment


    • شوراي مرکزي يهوديان آلماني روز شنبه در ضميمه چندين روزنامه اين کشور، نگراني خود را نسبت به اظهارات تجديدنظر طلبانه رييس جمهور احمدي نژاد اعلام کرد.

      روز شنبه درحالي که جهان مراسم شصت و دومين سالگرد آزادسازي اردوگاه اجباري آشويتس [بزرگ ترين گورستان بشريت] را برگزار مي کرد، اين شوراي مرکزي اعلام نمود که تهديدهاي "رييس جمهور احمدي نژاد و حکومت آيت الله ها" تنها خاورميانه را دربر نمي گيرد، بلکه شامل حال "کل جهان" مي شود.

      اين شورا در ضميمه خود آورده است که رييس جمهور ايران بارها شک و ترديد خود را نسبت به "تبعيد و قتل عام يهوديان اروپا به شيوه صنعتي" اعلام کرده و بارها خواستار "نابودي اسراييل"، به عنوان يکي از کشورهاي عضو سازمان ملل، شده است.

      اين شورا همچنين مي گويد که آقاي احمدي نژاد "برنامه هسته اي ايران را توسعه مي دهد و روز به روز به استفاده از سلاح اتمي نزديک تر مي شود". "او همچنان از تروريسم اسلامي بين المللي حمايت و پشتيباني مي کند."

      جامعه يهوديان آلمان از دولت اين کشور و ديگر کشورهاي اروپايي خواسته است که در برابر اين مسأله "يک صدا باشند" و بدانند که "حقوق بشر داراي اهميت بسيار بيشتري نسبت به منافع اقتصادي است". اين شورا در ادامه مي گويد که "درخصوص سلاح هسته اي به هيچ وجه نبايد با ايران به سازش و مصالحه رسيد". جامعه بين الملل نيز بايد "از مقابله و مخالفت با ايران حمايت کند" و نبايد اجازه دهد که "حق موجوديت اسراييل زير سؤال رود".

      قابل ذکر است که آلمان هر ساله [از سال 1996] در تاريخ 27 ژانويه يادبودي را براي قربانيان نازيسم برگزار مي کند و اين روزي است که اردوگاه آشويتس توسط ارتش سرخ آزاد شد.

      نگراني پادشاه عربستان

      ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودي، نگراني خود را نسبت به وخيم شدن تنش هاي فرقه اي بين شيعه و سني اعلام کرد و ازطرف ديگر، مسأله رفتار "متخاصم" کشورش نسبت به ايران را تکذيب نمود.

      وي به عنوان رهبر سرزميني که به عنوان "مهد اسلام تسنن" شناخته مي شود، در اين رابطه اظهار داشت: "ما در تلاشيم که درگيري هاي فرقه اي بين شيعه و سني را کاهش دهيم، ولي درحال حاضر فکر نمي کنيم که اين مسأله خطري ايجاد کند."

      ازطرف ديگر، اميرنشين هاي حوزه خليج فارس که اکثراً توسط حکومت هاي سني اداره مي شوند نيز نگراني هاي خود را از اينکه تحت تأثير رويدادهاي عراق قرار گيرند اعلام کرده اند. قابل ذکر است که اين کشورها داراي جوامع شيعه نسبتاً بزرگي هستند.

      سران سعودي اخيراً با مسؤولين ايراني به بحث پيرامون عراق پرداخته اند و اين درحالي است که جمهوري اسلامي به "ايجاد بي ثباتي" در خاک همسايه عراقي خود محکوم شده است.

      ملک عبدالله در مصاحبه با يک روزنامه کويتي اظهار داشت که اخيراً به نماينده ايران [علي لاريجاني] توضيح داده که عربستان "با هيچ کشوري عليه ايران متحد نخواهد شد"، هرگز "در امور ديگران دخالت نخواهد نکرد" و "به هيچ کشوري کمک نخواهد کرد که عليه ايران يا هر کشور ديگري دشمني کند".

      وي در ادامه مي افزايد: "در عوض، ما هم نمي خواهيم که هيچ کشوري نسبت به ما يا نسبت به اعضاي شوراي همکاري خليج يا حتي ديگر کشورهاي جهان عرب خصومت داشته باشد."

      ملک عبدالله مسأله گرايش اهل تسنن به مذهب شيعه را موضوعي کم اهميت دانست و خاطرنشان کرد که درحال حاضر عربستان اين پديده را تحت نظر گرفته است. او در اين خصوص گفت: "ما معتقديم که اين روند به هدف خود نخواهد رسيد، زيرا اکثريت قريب به اتفاق مسلمانان سني، اصول مذهب تسنن را رها نمي کنند."

      قتل ديپلمات مصري

      يک روزنامه مصري روز يکشنبه عوامل اطلاعاتي ايران را به قتل سفير مصر در عراق [در سال 2005] متهم کرد؛ اتهامي که ازسوي دولت مصر و يک ديپلمات ايراني تکذيب شده است.

      ايهاب الشريف، سفير مصر در عراق، روز 2 ژوئيه 2005 در بغداد ربوده شد. چهار روز بعد، سازمان تروريستي القاعده قتل او را برعهده گرفت. روزنامه مصري الاهرام در مقاله اي که به اين موضوع اختصاص داده مي نويسد: "عوامل اطلاعاتي ايران خواستار قتل او شده بودند تا بدين طريق حضور مصر در عراق کم رنگ شود."

      اين روزنامه به "منبعي ديپلماتيک" اشاره مي کند که در نشست سالانه اتحاديه افريقا در آديس آبابا نيز حضور دارد. ازطرف ديگر، وزير امور خارجه مصر طي بيانيه اي اين اتهامات را تکذيب کرده و آنها را کاملاً بي اساس خوانده است.

      اين درحالي است که تهران روابط ديپلماتيک خود با قاهره را از سال 1979، يعني پس از انعقاد قرارداد صلح با اسراييل [توسط انور سادات] قطع کرده. البته روابط اين دو کشور [ايران و مصر] طي دو سال اخير به طرز چشمگيري بهبود يافته است.

      هشدار بوش به ايران

      جرج بوش روز دوشنبه طي مصاحبه اي در راديو ملي امريکا اظهار داشت: "اگر ايران اقدامات نظامي خود را عليه سربازان امريکايي يا غيرنظاميان عراقي افزايش دهد، ما نيز قاطعانه عکس العمل نشان خواهيم داد."

      دولت امريکا تصميم گرفته است که به شدت با فعاليت هاي ايران در عراق مقابله کند. اين تصميم به دنبال حمايت ايران از شبه نظامياني که در خشونت هاي فرقه اي دست داشتند [اواخر سال 2006] اتخاذ شده است.

      دولت بوش خاطرنشان کرد که سربازان امريکايي براي محافظت خود از هر وسيله اي مرگباري استفاده خواهند کرد. بوش همچنين اظهار داشت که ايالات متحده نيت جنگ در خاک ايران را ندارد. وي در اين رابطه گفت: " من هيچ نيتي براي رفتن به ايران ندارم و نمي دانم چرا مسأله محافظت از سربازان امريکايي به مسأله حمله عليه ايران تعبير مي شود."

      ازطرف ديگر، دولت بوش در پاسخ به اظهارات حسن کاظمي قمي، سفير ايران در بغداد، ايران را به اين متهم مي کند که چرا از عراق عليه ايالات متحده بهره مي برد. سفير ايران در مصاحبه اي گفته که کشورش آماده است تا نيروهاي امنيتي عراقي را آموزش و به آنها مشاوره دهد. وي مي گويد ايران کاملاً آماده است تا نقش مهمي را در سازندگي عراق ايفا کند و بزودي نيز يک شعبه از بانک ملي ايران را در اين کشور افتتاح خواهد کرد.

      توني اسنو، سخنگوي کاخ سفيد، با موضع گيري نسبت به اين اظهارات گفت: "اين مسأله به دولت عراق بستگي دارد و اين دولت عراق است که بايد درخصوص روابط با ايران تصميم گيري کند."

      وي در ادامه افزود: "آنچه که ما هميشه گفته ايم، اين است که اميدواريم ايران يک نقش سازنده را در منطقه ايفا کند؛ نقشي که تاکنون سازنده نبوده است." وي همچنين ايران را متهم کرد که "در جستجوي سلاح هسته اي است تا گروه هاي درگير در اقدامات خشونت بار را بيش از پيش مورد حمايت خود بگيرد و بدين طريق عليه سربازان امريکايي و مردم عراق عمل کند". وي همچنين افزود: "ايران قصد دارد دموکراسي در افغانستان و لبنان را بي ثبات کند."

      جرج بوش روز دوشنبه خاطرنشان کرد که "نبايد مشکلات موجود را با مسأله ايران يکسان دانست". او در راديو ملي امريکا اظهار داشت: "فعاليت هاي اتمي ايران يک موضوع مجزاست و بايد با آن به صورت ديپلماتيک برخورد کرد و من هنوز معتقدم که مي توان آن را ازطريق شيوه هاي ديپلماتيک حل و فصل نمود."

      Comment


      • پارلمان اروپا بررسی نحوه انتقال اطلاعات شخصی شهروندان اروپايی به ايالات متحده را مورد بررسی قرار می دهد.
        اتحاديه اروپا پيش از اين نيز در مورد روش آمريکاييان برای دستيابی به اطلاعات خصوصی مسافران اروپايی ابراز نگرانی کرده و خواستار بررسی اين احتمال شده بود که روش به کار گرفته شده توسط ايالات متحده ناقض توافق آمريکا و اروپاييان در مورد تبادل اطلاعات شخصی باشد.

        آمريکا گفته است که اطلاعات مربوط به معاملات بانکی و سفرهای شهروندان اروپايی برای مبارزه اين کشور عليه تروريسم جهانی ضرورت دارد.

        سال گذشته گزارش شد که يک شرکت خصوصی به نام سوئيفت، که در زمينه انتقال بين المللی پول فعاليت دارد، اطلاعات مربوط به مشتريان خود را در اختيار آمريکاييان قرار داده است.

        به گفته مقامات اروپايی، انتقال چنين اطلاعاتی با قوانين اتحاديه اروپا در زمينه محافظت از حريم خصوصی اشخاص مغايرت داشته و اقدامی غيرقانونی بوده است.

        نمايندگان پارلمان اروپا خواستار آگاهی از آن هستند که آيا اطلاعات منتقل شده به آمريکاييان وارد "سيستم خودکار هدف گيری" می شود که برای گردآوری خصوصيات مظنونين به دخالت در تروريسم ايجاد شده است.

        پارلمان اروپا از کميسيون اروپا خواسته در اين مورد توضيح دهد که آيا از شرکت های ديگری، مانند ارايه دهندگان خدمات در زمينه ارتباطات، هم خواسته شده که اطلاعاتی را در اختيار آمريکاييان قرار دهند؟

        کميسيون اروپا، که نهاد اجرايی اتحاديه محسوب می شود، اعلام کرده که از دولت آمريکا خواسته است در مورد احتمال مغايرت نحوه گردآوری اطلاعات خصوصی توسط نهادهای اطلاعاتی آن کشور با توافقنامه های جاری دو طرف توضيح دهد.

        از زمان حملات انتحاری يازدهم سپتامبر سال 2001 در آمريکا، دولت آن کشور در صدد کسب اطلاعاتی در مورد مسافران خطوط هوايی بوده و اين اقدام را بخشی لازم از سياست مبارزه عليه تروريسم توصيف کرده است.

        دامنه انتقال اطلاعات

        با اينهمه، برخی از سياستمداران و مدافعان حقوق بشر در اروپا در مورد دامنه و ميزان اطلاعاتی که در اختيار آمريکاييان قرار می گيرد ابراز نگرانی کرده اند.
        .
        پس از حملات انتحاری سال 2001 آمريکا در صدد کسب اطلاعات مربوط به سفرهای هوايی برآمد

        البته شرکت های هواپيمايی برای تنظيم پروازهای خود همواره اطلاعاتی را در مورد مسافران خود کسب می کرده اند که بايد شامل نام، زمان پرواز و مقصد سفر آنان باشد.

        با اينهمه، در حال حاضر ميزان اطلاعات کسب شده توسط شرکت های هواپيمايی به مراتب از اين محدوده فراتر رفته و شامل نشانی پستی، شماره تلفن، مليت، شماره و تاريخ صدور و انقضای گذرنامه و اطلاعاتی در مورد حساب بانکی مسافر نيز می شود، به خصوص در مواردی که بهای بليط با استفاده از کارت های اعتباری و نظاير آن پرداخت شده باشد.

        بر اساس مصوبه اتحاديه اروپا در سال 1995، اطلاعات گردآوری شده از مسافران تنها می تواند در اختيار کشورهايی قرار گيرد که دارای قوانين مشابه اتحاديه در زمينه حفاظت از حريم خصوصی اشخاص هستند.

        در مقابل، سوفی اينت ولد، نماينده پارلمان اروپا از هلند، گفته است که در زمينه حفاظت از اطلاعات شخصی آمريکا قوانينی به مراتب سختگيرانه تر از اروپاييان را تصويب کرده اما اين قوانين در مورد شهروندان غيرآمريکايی لازم الاجرا نيست.

        در سال 2004، ايالات متحده توافقنامه انتقال مشخصات اوليه مسافران هوايی را با اتحاديه اروپا امضا کرد در حاليکه کميسيون اروپا همکاری در اين زمينه را به رعايت مصوبه سال 1995 اتحاديه مشروط کرده است.

        براساس اين توافقنامه، شرکت های هوايی اروپايی موظف هستند ظرف پانزده دقيقه پس از برخاستن هواپيماهای عازم ايالات متحده، اطلاعات مسافران خود را در اختيار نهادهای آمريکايی قرار دهند.

        خانم اينت ولدگفته است که رسيدگی به نحوه همکاری اطلاعاتی اروپا و آمريکا به منزله اتخاذ موضعی ضد آمريکايی نيست ولی تا کنون نه پارلمان های کشورهای عضو و نه پارلمان اروپا به "مذاکراتی دموکراتيک" در اين مورد نپرداخته اند و افکار عمومی آگاهی کاملی از جنبه های مختللف اين موضوع ندارد.

        Comment


        • وزارت دفاع آمريکا اعلام داشته است که به طور موقت فروش قطعات اوراقی جنگنده های اف-14 را به حالت تعليق در می آورد.
          تصميم پنتاگون - وزارت دفاع آمريکا - پس از آن اتخاذ شد که تعدادی از نمايندگان کنگره ايالات متحده نسبت به فقدان ملاحظات امنيتی لازم در فروش قطعات اين جنگنده از رده خارج شده از جمله امکان دستيابی کشورهايی مانند ايران به اين قطعات ابراز نگرانی کردند.

          سخنگوی بخش تدارکات دفاعی پنتاگون اعلام داشته است که فروش اين قطعات از روز جمعه گذشته به حالت تعليق در آمده و تا پس از انجام "بررسی های جامع" امنيتی از سر گرفته نمی شود.

          پيشتر سناتور ران وايدن، از حزب دموکرات، گفته بود که با توجه به اهميت حياتی که دستيابی به اين قطعات برای ايران دارد، تصميم به فروش قطعات اوراقی اف-14 "مغاير عقل سليم" است.

          وی گفته بود که ارتش ايران تمامی تلاش خود را به کار برده تا به اين نوع تجهيزات دست يابد و از آن، به گفته وی، عليه منافع ايالات متحده استفاده کند.

          به گفته سناتور وايدن در شرايط فعلی، اين امکان وجود دارد که کشورهايی مانند ايران و چين بتوانند به طور غير مستقيم و مخفيانه به تجهيزات نظامی آمريکايی از جمله قطعات هواپيمای اف-14 دست يابند.

          ارتش آمريکا هواپيماهای اف-14 را در سال گذشته از رده خارج اعلام کرد و به اين ترتيب، در حال حاضر اين هواپيما تنها در نيروی هوايی ايران به عنوان اسلحه عملياتی مورد استفاده قرار می گيرد.

          به گفته منتقدان فروش قطعات اين جنگنده، ايران قادر است تنها حدود پانزده درصد از قطعات مورد نياز برای هواپيماهای اف-14 خود را توليد کند و در نتيجه، دستيابی به قطعات اوراقی برای اين کشور می توانست بسيار مهم باشد.

          اقلام عادی و اقلام حساس

          وزارت دفاع آمريکا گفته بود که بخش قابل توجهی از قطعات اوراقی شامل اقلام عادی مانند پيچ و مهره می شود که دسترسی به آنها اهميت امنيتی ندارد و برخی از اقلام بسيار حساس و اختصاصی اين هواپيما نيز معدوم خواهد شد و به فروش نخواهد رسيد.

          در حال حاضر جنگنده های اف-14 تنها در نيروی هوايی ايران مورد استفاده قرار دارد

          با اينهمه، کنگره آمريکا خواستار توقف فروش تمامی قطعات اوراقی اف-14 شده است.

          نيروی هوايی ايران در اوايل دهه 1970 تعدادی هواپيمای تام کت اف-14 را به دليل قابليت آن در مقابله با تجهيزات هوايی ساخت شوروی خريداری کرد و به اين ترتيب، در کنار ايالات متحده، تنها کشوری بوده که اين نوع هواپيماها را در اختيار داشته است.

          پس از انقلاب سال 1979، جمهوری اسلامی قراردادهای خريد اسلحه از خارج را لغو کرد و با تحريم ايران توسط ايالات متحده، فروش قطعات تجهيزات نظامی آمريکايی به ايران متوقف شد.

          در سال های بعد، ايران برای خريد تجهيزات نظامی به شوروی و چند کشور ديگر روی آورد اما بخشی از تجهيزات خريداری شده در سال های قبل از انقلاب، از جمله جنگنده های اف-14 همچنان از اسلحه سازمانی نيروهای مسلح ايران بوده است.

          در سال های جنگ ايران و عراق و پس از آن، ممنوعيت فروش قطعات اين تجهيزات به ايران دشواری هايی را برای اين کشور پديد آورده هرچند مقامات جمهوری اسلامی بر توانايی اين کشور در ساخت بخشی از اين قطعات تاکيد داشته اند.

          تصميم به تعليق فروش قطعات ال-14 در حالی اعلام می شود که روابط ايران و آمريکا به دليل مخالفت ايالات متحده با برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی و آنچه که مداخله در امور عراق می خواند تيره تر شده است.

          Comment


          • سرپرستان گروه مطالعه عراق خواستار نزدیک شدن آمریکا به سوریه با هدف منزوی کردن ایران و فشار بر این کشور برای متوقف کردن برنامه غنی سازی هسته ای تهران و پایان دادن به آنچه آمريکا مداخله ايران در عراق می داند شده اند.
            جیمز بیکر از وزیران خارجه سابق آمریکا و لی همیلتون نماینده سابق مجلس نمایندگان این کشور که سال گذشته از سوی جورج بوش رییس جمهور ایالات متحده مامور بررسی وضع جنگ در عراق شده بودند، ضمن موثر ندانستن سیاست ایالات متحده برای مقابله با ایران خواستار اتخاذ تدابیر جدیدی برای مقابله با نفوذ تهران در همسایه غربی خود شدند.

            آقای بیکر که به همراه لی همیلتون در کمیته روابط خارجی مجلس سنا به سوال های نمایندگان درباره وضع عراق پاسخ می داد، با اشاره به اهمیت گفتگو با همسایگان عراق، درباره سیاست واشنگتن برای نزدیک کردن کشورهای میانه روی عرب و شدت بخشیدن به انزوای ایران سخن گفت و خواستار نزدیکی بیشتر واشنگتن به دمشق شد.

            او گفت: "فکر می کنم فرصت مناسبی به وجود آمده تا بدون پرداختن هزینه ای زیاد و تنها با قرار دادن سوریه در موقعیتی که در پی آن است، بتوانیم بین این کشور و ایران فاصله بیاندازیم. به این وسیله می توانیم از سوریه برای فشار به جنبش حماس برای به رسمیت شناختن اسرائیل و قطع کردن راه های انتقال کمک های ایران به حزب الله لبنان کمک بگیریم."

            این در حالی است که دولت آقای بوش با پیشنهاد گروه تحقیق عراق برای گفتگو با ایران و سوریه مخالفت کرده است.


            فکر می کنم فرصت مناسبی به وجود آمده تا بدون پرداختن هزینه ای زیاد و تنها با قرار دادن سوریه در موقعیتی که در پی آن است، بتوانیم بین این کشور و ایران فاصله بیاندازیم. به این وسیله می توانیم از سوریه برای فشار به جنبش حماس برای به رسمیت شناختن اسرائیل و قطع کردن راه های انتقال کمک های ایران به حزب الله لبنان کمک بگیریم


            جيمز بيکر

            شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، در واکنش به سخنان آقای بیکر هزینه مذاکره با سوریه را سنگین دانست.

            به گفته آقای مک کورمک سوریه در ازای انزوای ایران، خواستار باز گذاشته شدن دست خود برای دخالت در لبنان و لغو دادگاه بین المللی بررسی قتل رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان خواهد شد که این برای آمریکا غیرقابل قبول است.

            هرچند ايران و سوريه که هر دو تحت فشار آمريکا بوده اند به سمت تقويت روابط گسترده تجاری، مذهبی، سياسی و حتی نظامی حرکت کرده اند، اما برخی صاحب نظران بر اين باورند که می توان سوريه را، که دولتی بيشتر عملگرا دارد تا ايدئولوژيک، از ايران دور کرد.

            به گفته برخی از سناتورهای آمریکایی که اخيرا به دمشق سفر کرده اند، بشار اسد رییس جمهور سوریه در یک دیدار خصوصی ضمن مخالفت با گسترش نفوذ ایران در عراق خواستار استقرار یک دولت تکثرگرای عرب و غیر شیعه در این کشور شده است.

            در جلسه روز سه شنبه کميته روابط خارجی سنا، لی هیلتون، ديگر سرپرست گروه مطالعه عراق، ضمن انتقاد از دولت بوش به خاطر مخالفت با پیشنهاد گروهش برای گفتگو با ایران و سوریه گفت در حالی که مذاکره با جمهوری اسلامی می تواند به ایجاد ثبات در عراق کمک کند، واشنگتن به راحتی و بدون دادن امتیازهای سنگین می تواند دمشق را از تهران جدا کند.

            وی گفت: "شواهد زیادی مانند گفتگوهای تعدادی از نمایندگان مجلس سنا با مقام های سوریه وجود دارد که نشان می دهد دمشق به تعامل بیشتر با واشنگتن علاقمند است. توجه داشته باشید که اتحاد ایران و سوریه یک ائتلاف غیرطبیعی است. سوریه یک کشور سنی مذهب و ایران کشوری شیعه مذهب است. اتحاد بین این دو قرار نیست که اتحادی دائمی باشد و ما باید برای بهره برداری از اختلاف های آنها آمادگی داشته باشیم."


            Comment



            • ايالات متحده به دنبال اين است تا به گفته خود، نقش احتمالي ايران درحمله به نيروهاي آمريکايي در کربلا را، که به مرگ پنج نظامياين کشورمنجر شد، بررسي کند. مقامات آمريکايي گفته اند که عمليات انجام شده عليه نيروهاي آمريکايي ازپيچيده ترين نوع آن طي سالهاي گذشته بوده است.

              افرادي که اخيرا به نيروهاي آمريکا، از يونيفورم ها وسلاح هاي آمريکايي براي نفوذ به محل استقرار نظاميان آن کشور شده استفاده کرده اند. نيويورک تايمز درگزارشي از اعتقاد برخي اعضاي گروه تحقيق درباره اين حادثه به اينکه افرادي که دراين حمله مشارکت داشته اند توسط ايران آموزش ديده وتامين مالي شده اند سخن گفته است.
              يکي ازمقامات بلند پايه عراقي به نيويورک تايمز گفته است که حمله کنندگان، کارت شناساسي آمريکايي به همراه داشته اند. به علاوه، حمله کنندگان ازوسايل پيشرفته ارتباطاتي استفاده کرده اند. متصل کردن ايران به حملات مرگبار روزهاي گذشته، براي جورج بوش که عملا طي روزهاي گذشته به تشديد جنگ واژگان عليه ايران اقدام کرده، مفيد خواهد بود.

              شبکه سي ان ان طي روزهاي گذشته با اختصاص بخش ازبرنامه هاي خبري خود به ادعاي دخالت ايران درناآرامي هاي عراق از تلاش مقامات امنيتي آمريکا براي يافتن ارتباط تهران با اين ناآرامي ها خبرداده است. مقامات آمريکايي گفته اند که پيچيدگي حملات انجام شده، گروه هاي تحقيق را شگفت زده کرده است. آنها شک دارند که عراقي ها مي توانسته اند به تنهايي ازپس چنين عملياتي برآيند. اين موضوعي است که گمانه زني هاي آنها رابراي يافتن دخالت ايران دراين ماجرا برانگيخته است. مفسر خبري شبکه سي ان ان، درپاسخ به سوال مجري اين شبکه درخصوص احتمال دخالت ايران درناآرامي هاي عراق، تصريح کرد که همه آنچه که درمورد اين دخالت ايران گفته مي شود، تنها حدس وگمان است وهيچ مدرکي دراين زمينه وجود ندارد. او گفت که ايران مرزطولاني باعراق دارد واگر عراق وارد هرج ومرج کامل شود موجب ناامني ايران خواهد شد و به همين مقامات تهران خود را ازاين کار برحذر مي دارند.

              با اين وجود پس ازدستگيري پنج ايراني در اربيل بوده اند توسط آمريکايي ها، و تاييد چند روز پيش سفير ايران درعراق مبني بر ماهيت امنيتي دستگير شدگان، نگراني هايي درخصوص شدت گرفتن درگيري ايران و آمريکا در عراق شکل گرفته است. پرزيدنت بوش طي روزهاي گذشته بارها تاکيد کرده است که اگر ايران درعراق دخالت کند، با واکنش شديد واشنگتن مواجه خواهد شد. موضوعي که حدس وگمان درخصوص اينکه ايالات متحده به فکرنوعي برخورد نظامي با ايران است را افزايش داده. اگر چه جورج بوش همزمان تاکيد کرده است که هيچ برنامه اي براي حمله به ايران وجود ندارد.

              در جريان حمله به مقر سربازان آمريکايي در کربلا، يکي ازسربازان امريکايي در جا کشته شد و چهار نفر ديگر بعد از ربوده شدن به فاصله اندکي جان خود را از دست دادند. حمله متوجه ايستگاهي بوده است که در آن نيروهاي آمريکايي وعراقي جلسه مشترکي براي اعمال برنامه امنيتي جديد داشته اند. يکي ازعراقياني که در تحقيقات مربوط به اين حمله مشارکت دارد گفته که چهارمظنون به مشارکت درحمله تا کنون دستگير وبازجويي شده اند.
              مظنونان به مشارکت دراين حمله، به گروه تحقيق گفته اند که يک گروه مذهبي درنجف دراين عمليات نقش داشته است. اشاره به گروه شيعه درنجف، ظاهرا "ارتش مهدي" است که توسط مقتدي صدراداره مي شود. اگر چنين موضوعي ثابت شود، با توجه به ادعاهاي مقامات آمريکايي مبني براينکه ايران بخشي از نيروهاي سپاه مهدي را آموزش مي دهد و تامين مالي مي کند، نقش مهمي در تشديد اتهامات ايالات متحده خواهد داشت. اگرچه، يکي ازمقامات عالي رتبه عراقي گفته است درمورد وجود گروه هاي غيرمتصلي که به صورت مستقل به ترور دست مي زدند هم خبرهايي شنيده است.

              اين مقام عراقي البته افزوده است که "درجريان مناقشات بين سپاه المهدي ونيروهاي آمريکايي تنها اين ايران بوده است که به حمايت ازآنها پرداخته وبه نوعي گفته است که ما اينجا هستيم تا به شما کمک کنيم ونمي گذاريم شکست بخوريد." يکي ازمقامات آمريکايي گفته است که حمله کربلا مي تواند پاسخي به دستگيري نيروهاي ايراني باشد.

              ازسوي ديگر ژنرال ريموند اوديرنو، يکي از فرماندهان آمريکايي در عراق در مصاحبه با روزنامه "يو. اس. اي تودي" گفته است: "بمب هايي كه اكثرا در كنار جاده هاي محل عبور خودروهاي آمريكايي در عراق منفجر مي شوند به حدي قوي هستند كه مانند چاقوي گداخته شده كه به راحتي درون هدف نفوذ مي كند سربازان را مجروح و از انجام هرگونه حركتي باز مي دارند." وي مدعي شده: "اطمينان كامل داريم كه اين سلاح هاي كشنده در ايران ساخته و به عراق منتقل مي شوند." اين مقام آمريكايي بدون اشاره به آمار كشته شدگان آمريكايي در عراق توسط بمب هايي كه ادعا مي شود توسط ايران ساخته شده افزوده: "بهترين راه براي توقف انتقال چنين سلاح هاي كشنده اي به عراق همكاري داوطلبانه ايران با ماست زيرا درصورت صدور فرمان رسمي براي مقابله با چنين عملياتي راه برگشتي وجود نخواهد داشت." جان پايك متخصص امور خاورميانه و مديريت سايت اينترنتي "امنيت جهاني" در آلكساندرياي آمريكا نيز اظهار داشته: "تكنولوژي خاص اينگونه بمب ها كه هم قدرت انفجار بالايي دارد هم تركش هاي آن باعث ذوب شدن پوست و استخوان محل اصابت مي شود ما را درگير مسايلي خاص كرده است." سناتور جك ريد نيز در مصاحبه با يو. اس. اي تودي گفته: "شواهدي دال بر دخالت ايران در توليد و انتقال اين ماده منفجره قوي به عراق موجود است."

              روزنامه جمهوري اسلامي روز گذشته با ابراز نگراني ازاتهامات ايالات متحده نوشت که "مقامات آمريكائي با وارد كردن اتهامات جديد به جمهوري اسلامي ايران تلاش مي كنند اقدامات تروريستي خود عليه ماموران ايراني در عراق را كه با دستور مستقيم بوش كوچك صورت مي گيرد توجيه كنند."

              اين درحالي است که علي رغم قول هاي مقامات عراق درخصوص آزادي ايرانياني که دراوائل ماه ژانويه دراربيل وبغداد دستگير شده اند، هيچ تحولي دروضعيت آنان رخ نداده است. معاون رييس جمهوري عراق درتهران درپاسخ به اين سوال که وضعيت اين افراد چه مي شود ودولت عراق چه کاري براي آزادي آنها انجام مي دهد گفته است: "من به شما و شهروندان ايراني اطمينان مي*دهم كه از سوي دولت عراق اهتمام و حساسيت فراوان براي آزادي اين ديپلمات*ها صورت مي*گيرد. هم چنين ما تلاش داشته ايم تا زائران ايراني كه توسط نيروهاي آمريكايي در عراق بازداشت شده*اند آزاد شوند."

              درعين حال با وجود تهديدات روزافزون سياسي ونظامي عليه ايران، سرلشكر صفوي فرمانده سپاه پاسداران، اگرچه صدور قطعنامه*ي شديدتر عليه ايران پس از پايان يافتن مهلت 60 روزه شوراي امنيت را محتمل دانسته، اما احتمال حمله* نظامي عليه كشور را بسيار ضعيف خوانده است: "دشمنان با ايجاد جنگ رواني و با حجم سنگيني از تبليغات مسموم و شايعات، عمليات رواني شديدي را عليه كشورمان آغاز كرده*اند كه اين امر در اكثر سخنراني*ها و مصاحبه*هاي سياسيون و نظاميون آنها آشكار است و هدف آنها از اين كار فشار بر افكار عمومي و ايجاد ياس و نوميدي در بين ملت شريف ايران است."

              وي افزوده: "با توجه به اشراف كامل اطلاعاتي نسبت به تحركات دشمنان به*ويژه آمريكايي*ها و رژيم صهيونيستي در منطقه، علائم و دلايل استراتژيكي و تاكتيكي خاصي كه دال بر حمله*ي نظامي آنها به ايران باشد، فعلا از سوي آنان پديد نيامده است. دشمنان ما (آمريكا و رژيم صهيونيستي) هركدام در باتلاقي از مشكلات گير كرده*اند و بسيار هم ضربه*پذيرند و ما با اشراف كامل اطلاعاتي و با داشتن نيروهاي مسلح قدرتمند، از آمادگي لازم براي مقابله با هرگونه تهديد نظامي برخورداريم و هر توطئه*اي عليه كشورمان را به شدت پاسخ مي*دهيم."

              Comment


              • انجمن نظارت بر انتخابات اتاق*هاي بازرگاني كه از هفته*ي گذشته، بررسي صلاحيت* كانديداهاي اتاق*هاي بازرگاني را آغاز كرده بود، عصر امروز با ارسال نمابرهايي به 37 نفر از كانديداهاي استان تهران، ضمن تاييد نكردن حضور آنان در انتخابات به عنوان كانديدا، سه روز مهلت اعتراض تعيين كرده است.

                به گزارش ايسنا، در بين رد صلاحيت*شد*گان، مهرعلي*زاده (معاون رئيس جمهور سابق)، نهاونديان (معاون اقتصادي شوراي امنيت ملي و رئيس فعلي اتاق بازرگاني تهران)، صفايي فراهاني (معاون سابق وزير امور اقتصادي و دارايي)، بهزاديان( رئيس سابق اتاق بازرگاني تهران)، و معاونان سابق وزراي جهادكشاورزي، راه و ترابري، بازرگاني و امور اقتصادي و دارايي نيز حضور دارند. از جمله ترك*نژاد( معاون سابق وزير راه)، خوانساري ( معاون سابق وزير راه)، محسن بهرامي( معاون سابق وزير بازرگاني)، محمدمهدي راسخ (دبيركل اتاق بازرگاني و صنايع معادن تهران)، دكتر جاويدان (قائم*مقام اتاق بازرگاني تهران)، فرهاد فزوني، امير احمدي، رشيدي و حريري (عضو هيات نمايندگان اتاق ايران و تهران)، مهدي چنگيزي آشتياني، غنيمي*فر و سلطاني و نيز از اعضاي ديگر اتاق، در ليست ردصلاحيت*ها ديده مي*شوند.

                اين در حالي است که به نوشته سرمايه، در شهرستان ها نيز، رد صلاحيت هاي گسترده اي صورت گرفته است.

                روزنامه سرمايه، با از يکي از رد صلاحيت شدگان مصاحبه اي انجام داده که طي آن گفته است: "رد صلاحيت*هاي انجمن نظارت، سياسي به نظر مي*رسد و شواهد از تصميم آن*ها براي ابقاي مجدد خاموشي خبر مي*دهد، زيرا كساني رد صلاحيت شده*اند كه جزو رقيبان اصلي و جانشين*هاي احتمالي خاموشي محسوب مي*شدند و ردصلاحيت*ها اين بار در حالي صورت مي*گيرد كه در دور قبل، تنها يك نفر رد صلاحيت شده و او نيز بالاخره توانست شركت كند."

                وي با تاکيد بر آن که "در نامه*اي كه از طرف انجمن نظارت بر انتخابات اتاق*هاي بازرگاني به ما ارسال شده است، هيچ دليلي براي رد صلاحيت افراد عنوان نشده است" افزوده: "در اين نامه آمده است:با عنايت به مفاد قانون اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران، آيين*نامه تشكيل و نحوهء فعاليت هيات*هاي نمايندگان اتاق ايران و اتاق*هاي شهرستان مربوط و دستورالعمل اجرايي برگزاري انتخابات اتاق*هاي بازرگاني و معادن جمهوري اسلامي ايران، آن*جناب حايز شرايط انتخاب شوندگان نمي*باشيد."

                اين مصاحبه شونده، خاطرنشان کرده: "چهار نفر از اعضاي هيات*نظارت بر انتخابات توسط رييس اتاق ايران انتخاب مي*شوند بنابراين، ردصلاحيت*هاي كنوني، چندان دور از انتظار نبود. معاونين وزراي سابق و افراد شناخته شده كه به نوعي رقيب خاموشي به حساب مي*آمدند، رد*صلاحيت شده*اند و تنها استثنا، يحيي آل*اسحاق، وزير بازرگاني اسبق است كه نامزدي وي تاييد شده است."

                Comment


                • ديروز، در حالي که علي لاريجاني، مذاکره کننده اصلي هسته اي ايران، در پاسخ به يک خبرنگار اظهار داشت که اظهار نظر در مورد مسايل هسته اي توسط رييس جمهور"هم" انجام خواهد شد، احمدي نژاد خود را "پيگير و اعلام كننده مواضع هسته*اي" معرفي کرد، تا سردرگمي در مورد مرجع اعلام موضع جمهوري اسلامي در مورد پرونده اتمي، بيش از پيش گسترش يابد.

                  رييس*جمهور در جلسه ديروز هيات دولت با تاكيد بر اين*كه "سياست*هاي كلان نظام در موضوع هسته*اي از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده و دولت موظف به اجراي آن است"، گفت: "دولت جمهوري اسلامي ايران همانگونه كه خواست و اراده ملي نيز طلب مي*كند، موظف به اجراي اين سياست*هاست و رييس*جمهور به عنوان مسوول دستگاه اجرايي كشور پيگير و اعلام كننده مواضع هسته*اي است. "

                  به گزارش ايسنا، محمود احمدي*نژاد با بيان اين*كه "ملت ايران به فضل خداوند و با تدبير، پايداري و استقامت در حفظ حقوق مسلم خود قاطع و مصمم هستند"، تاكيد كرد: "در دهه فجر امسال مردم ايران ضمن تاكيد بر حفظ حق هسته*اي خود، تثبيت و استقرار حق كامل خود در فناوري صلح*آميز هسته*يي را گرامي خواهند داشت. "

                  همزمان، ايرنا گزارش داد که علي لاريجاني دبير شوراي عالي امنيت ملي، در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه "چگونه است كه گفته شده فقط شخص جنابعالي در خصوص مساله هسته*اي صحبت كنيد؟" اظهار داشته: " نه، اينگونه نيست و رييس جمهوري هم كه مسووليت مهم اجرايي كشور را بر عهده دارد قطعا در اين مورد اظهار نظر خواهند كرد. "

                  وي همچنين با تاکيد مجدد بر اينکه: "موضوع فعاليتهاي صلح*آميز هسته*اي ايران بايد از طريق مذاكره حل شود"، هرگونه تجديد نظر ايران در غني سازي اورانيوم را مردود دانسته و اظهار داشته: "ما مسير اشتباه نرفته*ايم كه الان بايد آن را عوض كنيم." وي همچنين در پاسخ به اين سوال که "فكر مي*كنيد اقدام بعدي شوراي امنيت سازمان ملل متحد چيست؟" به گفتن اين که "حالا وقت داريم" بسنده کرده است.

                  در اظهار نظري جداگانه، به گزارش ايرنا هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار با سفير آلمان با يادآوري "همكاري هاي جمهوري اسلامي ايران در خصوص مسائل منطقه*اي از جمله افغانستان و عراق با كشورهاي منطقه و غربي" تاكيد كرد که "ايران آمادگي دارد تا به هر نحو ممكن اين اعتماد را به جهانيان بدهد كه آماده برطرف كردن هرگونه سوءظن مطرح شده [در مورد پرونده هسته اي] مي*باشد."

                  اظهار نظرهاي فوق در زماني صورت مي گيرد که "موسسه بين المللي مطالعات استراتژيک در بريتانيا" طي گزارشي اعلام کرده که ايران تا زمان به دست آوردن مواد لازم براي توليد بمب اتمي تنها دو تا سه سال فاصله دارد. به گزارش بي بي سي، اين موسسه در گزارش خود با اشاره به قطعنامه تحريم شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران به خبر آغاز نصب 3 هزار دستگاه سانتريفوژ در نطنز پرداخته و مي گويد که ايران احتمالا در مسير رسيدن به اهداف خود براي غني سازي اورانيوم قرار دارد.

                  اين در حالي است که پيشتر، در پي اعلام علاالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي مبني بر اين که ايران در حال نصب سه هزار دستگاه سانتريفوژ جديد در تأسيسات غني سازي اورانيوم در نطنز است، سازمان انرژي اتمي ايران، اين خبر را تکذيب کرد و گفت که "هيچگونه دستگاه جديد سانتريفوژي در تاسيسات نطنز نصب نشده است" .

                  Comment


                  • در حالي که مقامات دولتي در يک سال اخير ده ها خبر درباره اختراعات و اکتشافات دانشمندان جوان داده اند، انجمن فيزيک ايران با انتشار اطلاعيه اي نسبت به پخش اخبارعلمي دروغ و غير موثق اعتراض کرد. همزمان دبيرکل کميسيون ملي يونسکو از شدت گرفتن تحريم علمي ايران خبر داده و مقامات پژوهشي کشور مي گويند که خبرهاي بدي درباره بودجه تحقيقاتي کشور دريافت کرده اند.

                    اخبار ناموثق

                    در اطلاعيه انجمن فيزيک که در سايت خبري شهر وابسته به سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران منتشر شد تاکيد شده "انجمن فيزيك ايران نگران است كه ادامه اين روش*ها منجر به بي*اعتمادي مردم به دستاوردهاي علمي داخلي بشود و در نتيجه يأس تاريخي مرتبط با عقب*ماندگي علمي را در مردم ما تشديد كند". انجمن فيزيک در عين حال متذکر شده: "مفاهيمي مانند اجتماع علمي هنوز در ايران اعتبار كافي به دست نياورده است و نهادهاي علمي تبديل به نهادهاي كارآمد مدني نشده است. از اين جهت است كه نهادهاي سياسي يا رسانه*اي براي خود نقش تعيين*كننده ملاك*هاي علمي، ارزش*گذاري دانش*پژوهان و كار علمي را به عهده گرفته*اند".

                    در اين اطلاعيه با اشاره به "سياست*هاي چند سال گذشته رسانه*هاي عمومي در پخش اخبار علمي به منظور ايجاد اعتماد و اميد در مردم"، چنين نيتي" بسيار ارزشمند" توصيف شده، اما در ادامه اظهار تاسف شده که اين رويکرد درمواردي، "عليرغم نيت خيري كه در پس آن نهفته است، نگراني*هايي را درجامعه ايران برانگيخته است".

                    انجمن فيزيك ايران نگران تاکيد کرده كه ادامه اين روش*ها "منجر به بي*اعتمادي مردم به دستاوردهاي علمي داخلي بشود و در نتيجه يأس تاريخي مرتبط با عقب*ماندگي علمي را در مردم ما تشديد كند". اين انجمن با اشاره تلويحي به فهرست بلندبالايي از "پيشرفت ها" که مقامات دولتي در ماه هاي اخير بر سر اعلام آن با يکديگر جدال نيز کرده اند، تاکيد کرده "شرايط بي*نظمي عملي، متأسفانه بعضي از سياستمداران و رسانه*هاي ما به منظور اميدوار كردن مردم دست به پخش اخبار مربوط به كشفيات مختلف داخلي مي*زنند كه اجتماع علمي ملي و بين*المللي آن را تأييد نمي*كند. علم و فناوري را يكي مي*گيرند و رشد يا ايجاد فناوري*هاي لازم اما شناخته شده را عين رشد علمي اعلام مي*كنند كه باعث بدفهمي واقعيت*ها مي*شود".

                    انجمن فيزيک ايران در پايان اطلاعيه خود تاکيد کرده که به*عنوان جامعه فيزيكدانان ايراني انتظار دارد مسوولان نهادهاي سياسي و رسانه*اي "از هر حركتي كه منجر به غرور كاذب در ايران بشود اجتناب كند" و "از دادن اعتبار به نهادهاي علمي و اجتماعي علمي حمايت كنند و نقش آنها را در ارزيابي*هاي علمي محترم شمارند". اين انجمن به مقامات سياسي کشور توصيه کرده تا "ملاك*هاي اعتبار علمي را كه دستاورد بشر است بپذيرند".

                    در اطلاعيه اعتراض آمير انجمن فيزيک ايران همچنين به "همكاران دانش*پژوه و دانش*پيشه" اين انجمن نيز توصيه شده تا "با رعايت اخلاق علمي در اعتباردهي به جامعه علمي بكوشند، و از هر حركتي كه اعتبار جامعه علمي را مخدوش كند جداً پرهيز كنند".
                    تحريم دانشمندان ايراني
                    همزمان با اعتراض انجمن فيزيک ايران نسبت به انتشار ادعاهاي غير تخصصي درباره دستاوردهاي علمي، خبرگزاري ايسنا ابراز نگراني دبيرکل کمسيون ملي يونسکو نسبت به تنزل شيب رشد علمي کشور را منتشر کردند. دکتر محمد توکل، دبير کل کمسيون ملي يونسکو در ايران با اشاره به تلاش برخي کشورهاي غربي براي اعلام تحريم علمي عليه ايران اعلام کرده "تحريم هاي علمي کشور تنها منحصر به حوزه علوم هسته اي نمي شود، به گونه اي که طي همين چند ماه گذشته بسياري از مقالات دانشمندان ايراني در مجلات برجسته بين المللي چاپ نمي شود و اين در سطحي بسيار وسيعتر از چيزي است که در گذشته اتفاق مي افتاد که اين امر خود به کاهش و تنزل جايگاه علمي کشور در شاخص هاي جهاني کمک مي کند".

                    توکل بيان اينکه اين مقالات ارتباطي با علوم هسته اي نداشته اند، گفته "اين فشارها و تبعيضات طي ماه ها و هفته هاي اخير افزايش يافته است، به گونه اي که مجلات معتبر بين المللي، مقالات دانشمندان ايراني را بر گردانده و از چاپ و انتشار آن خودداري مي کنند". به گفته دبير کل کميسيون ملي يونسکو در ايران "بر اين اساس سهم کشور ايران در توليد علم جهاني که مهمترين شاخص آن چاپ مقالات در مجلات شاخص جهاني است، کاهش مي يابد و در صورت تداوم اين روند، در سال 2007 که آمار توليد علم سال 2006 منتشر مي شود جايگاه ايران افت زيادي خواهد داشت".

                    دکتر محمد توکل "تنزل جايگاه ايران در رتبه بندي توليد علم جهاني" را نگران کننده خوانده و گفته "بخشي از اقدامات لازم براي جلوگيري از اين اتفاقات به سياست هاي کشور برمي گردد و برخي ديگر به اقدام از طريق سازمان هاي بين المللي مانند يونسکو برمي گردد که اقدامات و مکاتبات در اين راستا آغاز شده است".
                    بودجه پژوهش کم و کمتر
                    در حالي که طي يک سال گذشته اصطلاح "دانشمندان جوان" جاي ثابتي در سخنراني هاي مقامات دولتي حتي در سفر به شهرستان هاي کوچک يافته است، يک هفته پيش معاون پشتيباني شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري به شدت از وضعيت بودجه پژوهشي کشور در سال 1386 انتقاد کرد. خبرگزاري مهر به نقل از فرهنگ فصيحي نوشت "با وجود همه تاکيدات و اميدواري هاي مسئولان، تنها 9 دهم درصد از توليد ناخالص ملي سال 86 به پژوهش اختصاص يافته. متاسفانه در تعيين بودجه پژوهش برنامه ريزي هاي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري ناديده گرفته شد که همين امر احتمال خطر تعطيلي پژوهش هاي اثر بخش را افزايش مي دهد".

                    مدير کل امور پژوهشي وزارت علوم نيز دو هفته پيش اعلام کرد که اخباري که به گوش مي رسد حاکي از عدم تحقق بودجه پژوهشي بر اساس برنامه چهارم توسعه است. دکتر بهزاد سلطاني در عين حال گفته "يک ماه معاونان آموزشي و پژوهشي وزارتخانه هاي مختلف و سازمان مديريت در شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري گرد هم آمدند و براي بودجه پژوهشي کشور در سال آينده برنامه ريزي کردند. اما اخباري که مي شنويم حاکي از دست نيافتن به اين برنامه و رقم است". بهزاد سلطاني همچنين گفته "براي* ‬مثال* ‬به* ‬تك تك* ‬اعضاي* ‬يك* ‬تيم* ‬ورزشي* ‬به* ‬خاطر* ‬كسب* ‬مقام* ‬در* ‬بازي* ‬هاي* ‬آسيايي* ‬اخير* ‬حدود* ‬*51‬* ‬ميليون* ‬تومان* ‬جايزه* ‬دادند، * ‬اين* ‬در* ‬حالي* ‬است* ‬كه* ‬وزارت* ‬علوم* ‬توان* ‬پرداخت* ‬يك* ‬دهم* ‬اين* ‬هدايا* ‬را* ‬به* ‬برترين هاي* ‬بزرگ ترين* ‬مسابقات* ‬علمي* ‬و* ‬پژوهشي* ‬ندارد".

                    روزنامه کارگزاران در شماره روز چهارشنبه طي گزارشي درباره بودجه پژوهشي کشور نوشت "سهم بودجه تحقيقاتي در سال 83، هشتاد و هفت صدم در صد توليد ناخالص ملي بوده و در سال 84، شصت و هفت صدم در صد و سال 85 شصت و چهار صدم در صد توليد ناخالص ملي رسيده که اين امر باعث افت پژوهش در دانشگاه ها شده است".

                    Comment


                    • در ماه هاي اخير، مسايل مبهم و گنگ در نزد حکومت ايران فراوان بوده است. در ابتدا ادعاي مصاحبه محمد خاتمي، رييس جمهور سابق ايران، با يک روزنامه اسراييلي که توسط وي تکذيب شد...

                      درست پس از آن، نکته گنگ ديگري روي داد. پروژه نصب 3000 سانتريفوژ اعتراضات بسياري را در تهران رقم زد. درست پس از اينکه يکي از مسؤولين مجلس تحقق اين پروژه را تأييد کرد، مسؤول سازمان انرژي اتمي ايران خط بطلان بر آن کشيد و آن را شايعه خواند. با اين حال، اين بدين معني نيست که جمهوري اسلامي از برنامه هاي هسته اي خود چشم پوشي کرده است.

                      آيا حکومت احمدي نژاد توجه و دقت لازم را همان گونه که رفسنجاني توصيه کرده، به مسايل مبذول مي دارد؟ آيت الله حسينعلي منتظري نيز به نوبه خود اين سؤال را مطرح کرده بود که آيا ترجيحاً بهتر نيست تندورها و افراطيون که هيچ فايده اي براي منافع ملت ايران ندارند کنار گذاشته شوند. به واقع اين "خبر خوب" که مقامات ايراني مي خواهند در روز 11 فوريه، به مناسبت بيست و هشتمين سالگرد انقلاب اسلامي، اعلام کنند چيست؟

                      قبل از هر چيز، مردم ايران بايد نسبت به "سمفوني هسته اي" که قرار است توسط يک ارکستر 100 نفره در ميدان آزادي تهران برگزار شود، هوشيار باشند. گويا رهبر ارکستر کسي نيست جز موسيقيدان چيره دست، روشن روان. آيا ايگور ايوانوف، رييس شوراي امنيت ملي روسيه نيز در اين مراسم شرکت خواهد کرد؟ مطمئناً خبرهاي خوبي از زبان او شنيده خواهد شد.

                      روز پنج شنبه گذشته، مسکو و دهلي نو خاطرنشان کردند که راه "ديپلماسي و گفتگو" بايد به عنوان تنها راه براي حل و فصل بحران هسته اي ايران قلمداد گردد. "سپر ديپلماتيک" روسيه ديگر نمي تواند نگراني هاي اين کشور را از حضور پررنگ امريکا در منطقه و در آب هاي خليج فارس مخفي نگهدارد. به گفته سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه، اکنون کرملين از دولت بوش که رفتار ستيزه جويانه خود را نسبت به ايران تغيير نداده توضيح مي خواهد.

                      آيا رييس جمهور ولاديمير پوتين ضمانت هاي لازم را به آيت الله ها خواهد داد که تحريم هاي خارج از چارچوب قطعنامه 1737 کاملاً مردود خواهند بود؟ به هرحال، نکته مهم اين است که مسکو درخصوص اتخاذ هرگونه سياست يکطرفه و اعمال تحريم هاي اضافي به واشنگتن هشدار داده است. ازطرف ديگر براساس پيشنهاد البرادعي، از اروپايي ها نيز خواسته شده تا در اين فضاي تنش زا قدري صبر پيشه کنند تا بلکه بدين طريق باب گفتگو مجدداً باز شود.

                      آيا خانم رايس از سمفوني هسته اي استقبال خواهد کرد؟ مطمئناً خير، به ويژه زماني که ايران از خواست خود مبني بر پرتاب يک ماهواره در فضا خبر مي دهد.

                      به نظر مي رسد که درخصوص مسأله اخير، نکات مبهم و گنگ کمتر ديده مي شوند...

                      Comment


                      • اين روزها براي محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور ايران، روزهاي سختي است. اکثريت نمايندگان مجلس سياست هاي اقتصادي او را تقبيح کرده و حاميانش در انتخابات اخير شوراي شهر، شکست خورده اند.

                        با افزايش تورم و کمبود سوخت که زندگي را بخصوص در زمستان، دشوار کرده است، در کشوري که دومين بزرگترين ذخيره نفتي جهان را دارد، عجيب نيست که آيت الله علي خامنه اي، رهبر ايران، با سرباز زدن از ملاقات با احمدي نژاد [؟] نا خرسندي خود را از بي کفايتي رئيس جمهور نشان بدهد.

                        با اين آسيب پذيري سياسي، جانبداري از آمريکا که از شکست هاي اروپا در شديد کردن فشار هاي اقتصادي روي ايران خشمگين است، کار آساني است.

                        قطعنامه 1737 سازمان ملل، صادرکردن فن آوري هسته اي به ايران را ممنوع کرده است (تنها کاري که در اين موقعيت مي شد انجام داد)، اما واشنگتن معتقد است که فشار اقتصادي به بر انگيختن مخالفت هاي داخلي بر عليه رژيم ستيزه جوي اسلامي، کمک مي کند.

                        منتقدان آمريکا مي گويند اينکه آمريکا خواستار تحريم اقتصادي ايران باشد، براي اين کشور که روابط اقتصادي ناچيزي با ايران دارد [بر خلاف اروپايي ها] و چيزي براي از دست دادن ندارد، کار آساني است. اما اگر واقع نگر باشيم، همه مي دانيم براي اينکه ايران وادار به توقف ساخت کلاهک هسته اي بشود، در نهايت غربي ها به آمريکا رو خواهند آورد. پس اينکه آمريکا امروز از اروپا توقع همکاري داشته باشد، غير منطقي نيست.

                        نبايد فراموش کرد که اين کشورهاي اروپاي قديم بودند که دائما دم از تحريم اقتصادي عراق به جاي حمله نظامي مي زدند. اما دولت هاي اروپايي از طريق اعتبار هاي تضمين شده صادرات، با ايران تجارت مستقيم دارند که حجم آن به 10 ميليارد پوند در سال مي رسد. اين براي همه عجيب است که اروپا به رژيمي که تمايل به توليد سلاح هسته اي براي تسلط به حساس ترين منطقه کره زمين را دارد، کمک مي کند. خطر مواجهه اقتصادي با ايران اين است که ممکن است به حاميان چند پاره شده احمدي نژاد، نيروي تازه اي ببخشد. اما به لحاظ نسبي، اين خطري است که ارزش به جان خريدنش را دارد.

                        Comment


                        • در حالي که بوش و مشاورانش در حال تنظيم نحوه مقابله با ايران هستند، کم کم در مي يابند که کلمات و استراتژي آن ها هر چه بيشترشبيه سخنان چهار سال پيششان در مورد عراق از کار در مي آيد ؛ يعني هشدار نسبت به فعاليت هاي تروريستي و برنامه هاي هسته اي که پيش درآمدي بود بر جنگ عليه عراق.

                          آن ها دائم گوشزد مي کنند که اين بار موضوع فرق مي کند. نيکولاس برنز، معاون وزارت خارجه آمريکا و مذاکره کننده اصلي در مسائل ايران، روز جمعه گفت: "ما به دنبال جنگ با ايران نيستيم. " اين سخنان تنها چند ساعت بعد از تکرار تهديد ايران توسط بوش به توقف "کشتار سربازان ما" و توقف توليد سوخت هسته اي گفته شد.

                          آقاي برنز، ضمن نقل قول از بوش، تاکيد کرد واشنگتن به دنبال "راه هاي ديپلماتيک است"، هر چند در حال اجراي استراتژي تهاجمي در عراق براي دستگيري ايرانيان و نيز در تنگنا ي مالي گذاشتن ايران براي احياي صنايع نفت است.

                          آقاي برنز اظهار داشت اين اقدامات جنبه دفاعي دارد و قصد تحريک ايران در آن نيست. وي گفت البته در پشت صحنه در دولت نيز بحث هايي در مورد اينکه آيا سياستي تهاجمي تر ايران را به عکس العمل وا خواهد داشت يا نه در جريان است. وزارت خارجه جانب احتياط را گرفته است ولي بسيار از "بازها" در پنتاگون و کاخ سفيد مي گويند افزايش نيرو هاي آمريکا در عراق بي اثر خواهد شد مگر آنکه ارتش آمريکا با قدرت از کمک ايرانيان به گروه هاي مسلح عراقي جلوگيري کند.

                          به نظر بسياري در واشنگتن، بخصوص منتقدين دموکرات بوش، رويکرد جديد به ايران همگي نشانه هايي از بهانه جويي براي جنگ را در بر دارد.

                          بعضي ها اين اقدامات را وسيله اي براي منحرف کردن افکار از وضعيت وخيم عراق مي دانند. از عراق به سمت کشوري که از گرفتاري هاي آمريکا براي گسترش نفوذ خود در منطقه استفاده مي کند.

                          گروهي ديگر تهاجم امروزي آمريکا را کوششي براي مقصر شناختن ايران در هرج و مرج عراق ارزيابي کرده اند. از مقامات رسمي و رئيس سازمان سيا گرفته تا وزير جديد دفاع به نقل از مقامات اطلاعاتي مي گويند ايران مواد منفجره پيچيده اي را براي نابودي مناطق سني نشين به عراق مي فرستند.

                          تا کنون مدرکي براي اين ادعا ارائه نشده است. قرار است هفته آينده ارتش آمريکا مهمترين حرکت خود را انجام داده و مواد و وسايل به دست آمده از حملات اخير را که دال بر حضور ارتش قدس ايران در پشت بسياري از حملات مرگبار است، به نمايش بگذارد.

                          در همين حال بعضي از مقامات دولت بوش اقرار کرده اند که اطلاعات مشابه آن ها در مورد عراق، پيش از شروع جنگ، چندان هم صحت نداشته اما همين ها تکرار اين اشتباه را در مورد ايران رد مي کنند و مي گويند: "واضح است که آن سابقه را در مورد ايران نمي توان به کار برد. "

                          در همان حال که دولت در حال بيان اين ادعا ها در مورد ايران است، کمي آن طرف تر دادگاه در حال رسيدگي به گواهي کذب آي. لويس ليبي، ريئس ستاد قبلي ديک چني در مورد عراق است. دادرسي نشان مي دهد که ديک چني، مانند تني چند از مقامات، با دقت از ميان اطلاعات موجود تنها مواردي را که مي توانست عليه عراق به کار رود انتخاب کرد. حال بعد از چند سال، دولت آمريکا تاوان آن را پس مي دهد. اين بار حريف کشوري است که تواني به مراتب بيشتر از صدام حسين در سال 2003 براي پيشبرد يک برنامه هسته اي پيشرفته دارد.

                          دولت اکنون دلايل قاطعي براي اثبات اينکه ايران در جهت اوليد بمب هسته اي پيش مي رود در دست ندارد، ولي قرار است هفته ديگر شواهدي را مبني بر دخالت ايران در آشوب هاي عراق بر ملا سازد.

                          در مصاحبه هايي درهفته گذشته، مقامات پنتاگون و وزارت خارجه و کاخ سفيد تاکيد کردند هدف بوش در ايران سرنگوني دولت و ايجاد دولتي مشابه عراق نيست بلکه بيشتر سعي در وارد آوردن ضربات پراکنده به اين کشور است.

                          مقاماتي که با چگونگي اطلاعات جمع آوري شده براي آقاي بوش آشنا هستند، مي گويند ارزيابي آمريکا آن است که ايران خود را به چشم سردمدار جبهه اي براي بيرون راندن آمريکا از عراق و نهايتا از خاورميانه مي نگرد. ساير تحليل ها نيز حاکي از آن است که روسيه و چين هيچ گاه در تحريم عليه کشوري که با آن تجارت مي کنند شرکت نخواهند کرد و اگرآقاي بوش مي خواهد فشار هاي نظامي و اقتصادي به ايران وارد آورد بايد اين کار را خارج از چهارچوب سازمان ملل انجام دهد.

                          استراتژي حاصل اين ارزيابي آن بود که ايران را مجبورکنند محاسبه مجددي از هزينه-فايده مقابله با آمريکا انجام دهد. کوشش براي متوقف کردن بانک هاي اروپايي و ژاپني در کمک به بازسازي بخش نفت در ايران بخشي از اين حرکت است. پايين نگاه داشتن قيمت نفت نيز جزء ديگري از همين سياست است هر چند مقامات رسمي در برابر اين سئوال که آيا ديک چني يا سايرين در باره منافع احتمالي افزايش صدور نفت توسط عربستان سعودي براي پايين نگاه داشتن قيمت، به اين کشور قول هايي داده اند يا نه، سکوت کردند.

                          ولي بخش نظامي اين استراتژي بيشترين خطر را در بر دارد. يک مقام نظامي گفت دو ناو هواپيما بر و ناو هاي جنگي جانبي آن ها به خليج فارس گسيل شده اند "تا به ايرانيان بگويند ما متوجه شما هستيم. " نيروهاي آمريکايي مجاز شدند که عليه نيروهاي ايراني در عراق اقدام کنند، حال آنکه هنوز شواهد کافي براي توطئه ايران بر عليه نيرو هاي آمريکا، که اين اقدام را توجيه کند، وجود ندارد.

                          مقامات آمريکايي اين اقدامات را صرفا دفاعي مي خوانند. آقاي برنز گفت: "مسلما ما بايد از منافع خود در خليج و عراق دفاع کنيم و جان سربازان خود را حفظ کنيم. "

                          ليکن مقامات مذکور هنوز نگران اين هستند که ايران عقب نشيني نکند، يا يک فرمانده آمريکايي يا يک نظامي يا شبه نظامي ايراني دچار اشتباه محاسبه شود. هم کوندليزا رايس و هم آقاي گيتز، معاون وزارت دفاع، در باره اين خطرهشدار داده اند.

                          مقامات دولت مي گويند همه مشاورين بوش به استراتژي مقابله نيرومند تر با ايران راي مثبت داده اند، ليکن هنوز در مورد حد و حدود آن بحث مي کنند. برخي از متخصصين وزرات خارجه هشدار داده اند که درگيري آمريکاييان و ايرانيان در خاک عراق ممکن است باعث افزايش قدرت محمود احمدي نژاد شود چرا که توجه را از شکست وي در ايجاد شغل و حل مسائل اقتصادي به قيمت پيشبرد برنامه هسته اي، منحرف مي سازد.

                          در دراز مدت نيز اين بحث جريان دارد که آيا روزي اقدام نظامي براي مقابله با فعاليت هاي هسته اي ايران لزومي خواهد داشت يا نه. مقامات آمريکايي مي گويند فعلا توان مناسبي براي چنين عملياتي ندارند. يک مقام نظامي مي گفت: "مساله ايدئولوژي نيست؛ در حال حاضر نيرويي براي اين کار وجود ندارد چرا که همه نيرو ها درگير هستند. "

                          در پنتاگون بحث در مورد هدف قرار دادن ايرانيان در عراق ادامه دارد. مي پرسند آيا توجيه آن اين است که آن ها بخشي از ارتش ايران هستند؟ يا آمريکاييان شواهدي دال بر وارد کردن اسلحه و ايجاد آشوب توسط آن ها يافته اند؟ از نظر عموم پاسخ اين سوالات محرمانه و طبقه بندي شده است. يک مقام رسمي بطور خصوصي گفت: "همه اين ها جاي بحث دارد. "

                          تقابل ها در هفته آينده به احتمال زياد شدت خواهد گرفت. ايرانيان به آژانس بين المللي انرژي هسته اي گفته اند که از ماه فوريه توليد صنعتي اورانيوم را شروع خواهند کرد. با اين تاکيد که "ما با توليد بمب هسته اي سال ها فاصله داريم".

                          ولي اينکه آيا ايالات متحده بايد طرق ديپلماتيک را دنبال کند يا به شيوه هاي ديگر روي آورد بايد از همين حالا روشن شود. دموکرات ها، حتي در زماني که دولت را متهم به شکست در قبال ايران مي کنند، سعي دارند لحن خشن خود را در مورد ايران حفظ کنند. سناتور جان ادواردز در يک کنفرانس امنيتي اسرائيل گفت: "براي اطمينان از اينکه ايران به بمب هسته اي دست نيابد لازم است همه گزينه ها را، يا بهتر بگويم همه راه حل هارا دم دست داشته باشيم. "

                          براي بوش مساله فقط راه حل نيست بلکه مشروعيت آن نيز مطرح است. با انفجارها و خونريزي هاي عراق وي تحت فشار هاي بيشتري است که موقعيت سياسي آمريکا را در خاورميانه از اين ضعيف تر نکند. در عين حال او نمي خواهد ايراني قوي تر از آنچه پيش از انتخاب وي بود بر جاي بگذارد.

                          Comment


                          • جرج بوش تصميم گرفته است که فشارهاي وارده بر تهران را افزايش دهد. درحالي که طي نشست اقتصادي داووس، محمد البرادعي رييس آژانس اتمي پيشنهاد کرد که نبايد در بحران هسته اي با ايران شتابزده عمل کرد، واشنگتن و ديگر کشورهاي غربي همچنان به اعمال تحريم و مجازات هاي بيشتر [در صورت متوقف نشدن فعاليت هاي اتمي ايران] مي انديشند.

                            تلاش محمد البرادعي به نتيجه نرسيد. رييس آژانس اتمي بيهوده سعي کرد تا از کشمکش بين رييس جمهور بوش و همتاي ايراني اش بکاهد. محمد البرادعي در زمان نشست اقتصادي داووس اظهار داشت که ادامه رويارويي هاي اين بحران و قرار دادن ايران در برابر کشورهاي غربي به هيچ وجه منطقي نيست. وي سپس به هر دو طرف پيشنهاد کرد که "اقدامات و فعاليت هاي خود را به حال تعليق درآورند".

                            به گفته او، مطمئناً زمان اجازه خواهد داد تا باب مذاکره و گفتگو مجدداً باز شود. درحال حاضر، در طرف مقابل ايران تنها روسيه است که نسبت به پيشنهاد البرادعي اظهار خوش بيني کرده و ايران نيز به نوبه خود گفته که پيشنهاد وي نياز به بررسي و مطالعه دارد.

                            انزواي ايران

                            ولي مطمئناً زمان براي مقامات ايراني بسيار تنگ است. دولت تهران که در معرض تحريم هاي تصويب شده در شوراي امنيت قرار گرفته، از هم اکنون پيامدهاي آن را احساس مي کند؛ تحريم هايي که براي منزوي کردن ايران از نظر بازرگاني تصويب شده اند هنوز به طور کامل به مرحله اجرا درنيامده اند و همين مسأله براي امريکايي ها بسيار ناخوشايند آمده است؛ مقامات واشنگتن همچنان اروپايي ها را بخاطر تعلل در اجراي تحريم ها سرزنش مي کنند. ولي عليرغم اين تأخيرها، برخي از مسؤولين ايراني اظهار داشته اند که مجازات هاي تصويب شده از هم اکنون به اقتصاد کشور ضربه زده اند.

                            ازطرف ديگر، نبايد فراموش کرد که قطعنامه 1737 داراي يک بند تعليقي نيز هست، مبني بر اينکه اگر ايران به مفاد آن احترام بگذارد و فعاليت هاي هسته اي خود را متوقف کند، اين تحريم ها به خودي خود معلق خواهند شد. در اين قطعنامه يک مهلت دو ماهه، يعني تا 23 فوريه، براي ايران مقرر شده و اين وظيفه آژانس اتمي است که بايد شرايط فعاليت هاي ايران را از نزديک مورد بازبيني قرار دهد. ولي مسؤولين ايراني اخيراً از ورود 38 بازرس اين آژانس جلوگيري بعمل آوردند و به گفته يک ديپلمات اروپايي در مصاحبه با فرانس پرس، "مي توان اذعان داشت که اين اقدام هيچ شروع خوبي نداشته است".

                            توسل به زور و خشونت

                            پس از اظهارات جرج بوش مبني بر اينکه "اگر ايران عمليات نظامي خود را در عراق افزايش دهد، ما نيز قاطعانه با آنها برخورد خواهيم کرد"، مقامات ايراني اعمال تحريم عليه دولت تهران را محکوم کرده و ازطرف ديگر، وعده هاي رييس جمهور احمدي نژاد را پس از انتخابات سال 2005 به خاطر آوردند. وي در کمپين هاي انتخاباتي خود به کرات مسأله تأمين آسايش مردم را عنوان کرده بود و حتي اظهار مي داشت که سطح زندگي به حدي خواهد رسيد که از ابتداي انقلاب اسلامي در سال 1979 بي سابقه باشد.

                            با اينکه راه هاي ديپلماتيک از نظر رسمي نسبت به ديگر راه ها ارجحيت دارند، ولي اکنون سايه "توسل به زور" در اين فضاي بحران زا سنگيني مي کند. امريکايي ها دومين ناو هواپيمابر خود را نيز به خليج فارس وارد کردند. پيام واضح است: در نظر ديک چني، معاون رييس جمهور امريکا، اين اقدام به کشورهاي منطقه نشان مي دهد که "امريکا قصد دارد در منطقه بماند و با متحدان خود در برابر تهديد ايران همکاري کند". از زمان حمله ايالات متحده به عراق در سال 2003، اين اولين باري است که امريکا دو ناو هواپيمابر را در خليج فارس مستقر کرده است.

                            مطمئناً ايالات متحده به هيچ کشتي اجازه عبور و مرور نخواهد داد. گروه هاي نفتي انگليسي-هلندي [مانند رويال داچ شل] و اسپانيايي [مانند رسپول] روز دوشنبه هزينه آن را پرداختند. درخصوص سرمايه گذاري 10 ميليارد دلاري براي پروژه هاي گازي جنوب ايران، اين شرکت ها از سوي امريکايي ها آگاه شدند که انجام چنين پروژه اي تجاوز به قوانين امريکاست. درواقع در قوانين امريکا، سرمايه گذاري هاي بيش از 20 ميليارد دلار در بخش هاي هيدروکربن ايران، براي هر شرکتي [چه خارجي، چه امريکايي] که با ايالات متحده داد و ستد دارد، ممنوع اعلام شده است.

                            رييس جمهور بوش مجدداً انگشت خود را به سوي ايران، سوريه و سازمان شيعه حزب الله نشانه رفته. وي آنها را به "ايجاد بي ثباتي در لبنان و سرنگوني دولت اين کشور که با شيوه هاي دموکراتيک بر سر کار آمده" محکوم مي کند.

                            Comment


                            • يک کميته مجلس انگليس روز چهارشنبه اعلام کرد که منزوي شدن حماس که دولت فلسطين را مي گرداند توسط غرب، آن را به ايران نزديک تر مي کند.

                              اين کميسيون در گزارشش درباره کمک به توسعه و مقامات فلسطيني، آورده است: "حماس حالا ارتباط نزديک تري با ايران نسبت به دو سال گذشته دارد و ما گمان نمي کنيم که اين پيشرفتي باشد که جامعه جهاني به دنبال آن است".

                              مالکولم بروس، رئيس کميته گفت که مجامع بين المللي درجايي که اسلامگرايان حماس، که جوابگوي مردم هستند و نه دولت فلسطين، بر سر کارند، موقعيت خطرناکي را ايجاد کرده اند. بروس که يک ليبرال دموکرات است گفت: "ما مي گوييم که اوضاع بي ثبات است و دولت ها از گفتگو با حماس، طفره مي روند و اين مي تواند نتيجه معکوس بدهد. پيام واضح اين است که اگر اوضاع به همين منوال ادامه پيدا کند، دولت فلسطين متلاشي خواهد شد".

                              اين گزارش همچنين مجامع بين المللي را تشويق کرده است تا اسرائيل را بر سر قولش نگه دارند که مطابق با آن بايد توافقي را که به نوامبر سال 2005 بر مي گردد، مبني بر آسان کردن عبور و مرور مردم و تامين مايحتاج آنها در سرزمين هاي فلسطين، اجرا کند.

                              اين کميته همچنين اعلام کرد که "ساز و کارهاي موقت بين المللي که به منظور کمک رساني مستقيم به فلسطيني ها ايجاد شده است، با ادامه بايکوت حماس، مناسب نيست. ساز و کارهاي موقت بين المللي، پاسخي بود زودگذر به بحران، اما براي مبارزه با آن کافي نبود. مساعدت هاي مالي، پاسخ مناسبي براي مشکلاتي که فلسطيني ها با آن دست به گريبان هستند، نيست".

                              اتحاديه اروپا، 680 ميليون يورو براي کمک به فلسطيني ها در سال 2006 خرج کرد. انگلستان هم 70 مليون پوند به همين منظور کمک کرده است.

                              کشورهاي غربي مي گويند که تا زماني که حماس دست از خشونت بر نداشته و منکر وجود اسرائيل است و در مقابل توافق نامه هاي صلح قبلي، ايستادگي مي کند، به بايکوت ادامه مي دهند.

                              بروس گفت: "ديگر براي انگلستان کافي نيست که نفس خود را حبس کند و به اميد روزنه اي در روند صلح باشد. ما در طول تاريخ با سازمان هاي تروريستي نظير جنبش آزاديخواه ايرلند، مذاکره کرده ايم. چنين مذاکراتي بايد با حماس نيز اتفاق بيافتد".

                              Comment


                              • يک مقام ارشد دولت آمريکا به ايران هشدار داده که از کمک به شورشيان عراقی برای حمله به نيروهای آمريکايی در عراق دست بردارد.
                                نيکلاس برنز، معاون وزير خارجه آمريکا، در مصاحبه ای گفته است که نيروهای اين کشور در عراق چندين شهروند ايرانی را به ظن کمک به گروه های شورشی عراقی در توليد و استفاده از بمب های قوی تربرای کاربرد عليه نيروهای آمريکايی بازداشت کرده اند.

                                به گفته آقای برنز، اين افراد نحوه ساختن اسلحه را به شبه نظاميان شيعه عراقی می آموختند.

                                معاون وزير خارجه آمريکا گفته است که کمک ايران به شورشيان عراقی که زمانی به بصره در جنوب عراق محدود بود اخيرا به بغداد نيز گسترش يافته و عاملی در افزايش تلفات نيروهای ائتلاف به رهبری آمريکا بوده است.

                                وی گفت که ايرانيان بازداشت شده به انتقال فناوری پيچيده استفاده از مواد منفجره به گروه های شورشی عراقی مظنون هستند و افزود که شورشيان از مهارت جديد خود برای هدف قرار دادن و کشتن سربازان آمريکايی استفاده می کنند.

                                نيکلاس برنز گفت که آمريکاييان برای حدود دو سال گذشته نحوه مداخله ايران در عراق را زير نظر داشته اند و شواهد هر چه بيشتری را از کمک اين کشور به شبه نظاميان شيعه به دست آورده اند.

                                آمريکاييان به شکلی فزاينده ايران را مسئول تشديد خشونت در عراق معرفی می کنند

                                اين مقام آمريکايی گفت که "ايالات متحده چند بار به ايران هشدار داده و حالا در اين زمينه دست به اقدام عملی زده است."

                                اظهارات آقای برنز جديدترين اتهام يک مقام ارشد آمريکايی در مورد نقش ايران در تشديد خشونت در عراق است.

                                پس از آنکه جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، در سخنانی در ماه گذشته ايران را متهم کرد که، به گفته وی، گروه های تروريستی را مسلح می کند، لحن اظهارات مقامات آمريکايی در مورد ايران تندتر شده و اقداماتی نيز عليه اين کشور در عراق صورت گرفته است.

                                از جمله، نيروهای آمريکايی در روز 11 ژانويه پنج شهروند ايرانی را بازداشت کردند و گفتند که اين افراد از اعضای سپاه پاسداران ايران بودند و برای کمک به شبه نظاميان شيعه عراقی در اين کشور به سر می بردند.

                                منابع دولتی آمريکا گفته اند که ايران انواعی از مواد منفجره را در اختيار شورشيان عراقی قرار داده که قابليت نفوذ از بدنه خودروهای زرهی را هم دارد و به اين ترتيب، باعث آسيب پذيری و تلفات بيشتر نيروهای آمريکايی شده است.

                                همزمان با تيره تر شدن روابط ايران و آمريکا، ايالات متحده بر شمار نيروهای اعزامی خود به بغداد می افزايد و حضور نظامی خود در خليج فارس را با اعزام يک ناو هواپيمابر ديگر به منطقه تقويت کرده است.

                                مقامات جمهوری اسلامی همواره دخالت خود در خشونت های عراق را تکذيب کرده و گفته اند که آماده کمک به استقرار امنيت و ثبات در عراق هستند.

                                سياست اعلام شده دولت ايران بر خروج هر چه سريعتر نيروهای آمريکايی از عراق تاکيد دارد.

                                در عين حال، مقامات ايرانی مشخص نکرده اند که در چنين صورتی، آيا دولت عراق توانايی لازم برای حفظ امنيت اين کشور را در اختيار دارد و يا لازم است يک نيروی خارجی ديگری جانشين نيروهای غربی شود و چه کسانی بايد در چنين نيرويی مشارکت داشته باشند.


                                Comment

                                Working...
                                X