Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • يک هيأت بلندپايه از بلاروس به مسکو، پايتخت روسيه، سفر کرده تا در مورد مناقشه دو کشور، که منجر به قطع نفت يکی از خط لوله های نفتی مهم قاره اروپا از سوی شرکت روسی شده است، مذاکره کند.
    شرکت دولتی ترانس نفت (Transneft) صدور نفت به بلاروس را به دليل اختلاف روزافزون بر سر قيمت قطع کرده است.

    اين خط لوله پس از گذر از خاک بلاروس به دو شاخه تقسيم می شود که شاخه شمالی آن به کشورهای لهستان و آلمان می رسد و در نتيجه اقدام روسيه، ارسال نقت به اين دو کشور نيز قطع شده است.

    شاخه جنوبی لوله - پس از بلاروس - به کشورهای اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک می رود که از اين ميان، تا کنون مقام های اسلواکی نيز از قطع جريان نفت خبر داده اند.

    روسيه اخيرا بهای گاز صادراتی به بلاروس را دو برابر کرده و اين کشور نيز خواستار پرداخت عوارض از سوی روسيه در ازای نفتی که از خاک اين کشور می گذرد شده است.

    مذاکرات مقام های روسيه و بلاروس در مسکو در حالی صورت می گيرد که اتحاديه اروپا روز دوشنبه خواستار توضيح فوری اين دو کشور درباره علت قطع نفت شد.

    دلايل اختلاف روسيه و بلاروس

    ترانس نفت، که انحصار خط لوله های نفتی روسيه را دارد می گويد به دليل اينکه جمهوری بلاروس مقداری از نفت انتقالی توسط اين خط لوله- حدود ۸۰ هزار تن در طی سه روزگذشته- را، به طور غيرقانونی از لوله بيرون کشيده، جريان نفت اين خط لوله را قطع کرده است.

    در سوی ديگر مقامات بلاروس می گويند روسيه برای نفتی که با خط لوله از بلاروس می گذرد، عوارض صادراتی پرداخت نمی کند.

    پس از آنکه اخيرا گازپروم، شرکت عظیم انرژی روسیه، قيمت گازی را که به بلاروس می فروشد دوبرابر کرد بلاروس نفت انتقالی روسيه را مشمول عوارض ترانزيت کرد.

    هفته گذشته بلاروس اعلام کرد که برای هر تن نفتی که از طریق خاک این کشور صادر می شود، روسیه باید 45 دلار عوارض پرداخت کند اما شرکت ترانس نفت تاکنون از پرداخت این عوارض خودداری کرده و آنرا غیرقانونی خوانده است.

    خبر اختلال در عرضه نفت یکی از دلایل مهم بالا رفتن بهای نفت و رسیدن آن به هر بشکه 57 دلار بود.

    Comment


    • نيروی هوايی آمريکا به مواضع کسانی که اعضای شبکه القاعده در سومالی خوانده شده اند حمله کرده است.
      روز سه شنبه، 9 ژانويه، به نقل از منابع دولتی سومالی گزارش شد که يک فروند هواپيمای نظامی آمريکايی از نوع ای سی - 130 مخفيگاه های اعضای شبکه القاعده را که پس از عقب نشينی نيروهای اتحاديه محاکم اسلامی از شهرهای سومالی در جنوب اين کشور پناه گرفته بودند هدف حمله قرار داده است.

      ايالات متحده دارای پايگاه های هوايی در کشور جيبوتی، در همسايگی سومالی است و احتمالا اين هواپيما از اين پايگاه به سوی محل ماموريت خود پرواز کرده بود.

      ظاهرا اين حمله در ساعات بعد از ظهر روز دوشنبه روی داد و برخی خبرگزاری ها به نقل از يک مقام دولت سومالی روستای بادل را هدف اين حمله گزارش کرده اند.

      گفته می شود که هدف اصلی اين عمليات گروهی از پيکارجويان عضو گروه اتحاديه محاکم اسلامی مستقر در موگاديشو، پايتخت، بودند که از برابر نيروهای دولتی و واحدهای ارتش اتيوپی به مناطق جنوب سومالی گريخته اند.

      منابع رسمی آمريکايی هنوز در مورد اين حمله گزارشی منتشر نکرده اند و آمار رسمی از تلفات احتمالی اين عمليات در دست نيست.

      با اينهمه، خبرنگار بی بی سی در منطقه می گويد که ظاهرا اين حمله تلفات قابل توجهی داشته و برخی منابع محلی می گويند چندين تن از اعضای ارشد شبکه القاعده نيز در ميان کشته شدگان اين حمله بوده اند.

      ايالات متحده و برخی کشورهای ديگر گروه اتحاديه محاکم اسلامی را به همکاری نزديک با شبکه القاعده متهم کرده اند و گفته می شد که اسلامگرايان تندرو از تعدادی از کشورهای عربی و اسلامی به شبه نظاميان اين گروه پيوسته بودند.

      شناسايی 'اعضای القاعده'

      بيش از دو هفته پيش، نيروهای محاکم اسلامی که برای شش ماه پايتخت و مناطق گسترده ای از جنوب سومالی را در اختيار داشتند، در پی حملات نظاميان دولت انتقالی و واحدهای ارتش اتيوپی از شهرهای تحت تصرف خود گريختند.

      مخفيگاه فراريان اسلامگرا هدف حمله يک فروند هواپيمای ای سی - 130 قرار گرفت

      روز 28 دسامبر، شبه نظاميان اتحاديه محاکم اسلامی مستقر در موگاديشو اين شهر را تخليه کردند و ظاهرا به جنوب سومالی گريختند اما مورد شناسايی و سپس حمله هوايی ارتش آمريکا قرار گرفتند.

      دولت کنيا، در همسايگی سومالی، مرز مشترک دو کشور را برای جلوگيری از فرار اعضای اتحاديه بسته است و ناوهای آمريکايی نيز به همين منظور در آب های ساحلی سومالی مستقر شده اند.

      خبرنگار بی بی سی حمله هواپيمای آمريکايی را بهره برداری آمريکاييان از فرصتی مناسب برای نابودی يکی از تشکيلات محلی شبکه القاعده توصيف کرده است.

      ايالات متحده شبکه القاعده را مسئول بمب گذاری های سال 1998 در سفارتخانه های خود در دو کشور آفريقايی کنيا و تانزانيا می داند.

      در اين بمب گذاری ها بيش از 220 نفر کشته و صدها تن زخمی شدند.

      در سال 2002، ايالات متحده به منظور مقابله با فعاليت احتمالی شبکه القاعده در شرق آفريقا به ايجاد پايگاه نظامی در کشور جيبوتی مبادرت ورزيد و واحدهای ضدتروريستی متشکل از حدود 1500 تن را در اين پايگاه مستقر کرد.

      مقامات آمريکايی همواره اصرار داشته اند که رهبران اتحاديه محاکم اسلامی از جمله فعالان شبکه القاعده هستند.

      Comment


      • جورج بوش، رییس جمهوری آمریکا، زلمی خلیلزاد، سفیر این کشور در عراق را جانشین جان بولتون در سازمان ملل می کند.
        تونی اسنو، سخنگوی کاخ سفید با اعلام این خبر گفته است که رایان کروکر، سفیر آمریکا در پاکستان که متخصص مسایل خاورمیانه است، به عنوان سفیر این کشور در عراق فعالیت خواهد کرد.

        این جدیدترین تغییرات در هیات حاکمه آمریکا به شمار می رود. جورج بوش، رییس جمهوری آمریکا اخیرا به دنبال تعیین استراتژی جدید برای عراق، تغییراتی در سطوح دیپلماتیک و نظامی اعمال کرده است.

        سه روز پیش، رابرت گیتس، وزیر دفاع جدید آمریکا که جانشین دونالد رامسفلد شده است، ژنرال دیوید پطریوس را به عنوان فرمانده جدید نیروهای بین المللی در عراق معرفی کرد.

        کاخ سفید اعلام کرده که آقای بوش، طرح های خود برای عراق را در یک نطق تلویزیونی عصر چهارشنبه به وقت آمریکا اعلام خواهد کرد.

        انتظار می رود آقای بوش در سخنرانی خود اعلام کند که به منظور کمک به بهبود شرايط امنيتی عراق، بر حضور نظامی آمريکا در اين کشور افزوده خواهد شد.

        گفته می شود وی در نظر دارد بيست هزار نظامی آمريکايی را برای پيوستن به حدود يکصد و چهل هزار نفری که در حال حاضر در عراق حضور دارند به اين کشور اعزام کند.

        مسئوليت اصلی نیروهای جدید، مقابله با شورش و استقرار امنيت به خصوص در بغداد، پايتخت عراق، خواهد بود.

        تصميم آقای بوش به افزايش نيرو در عراق در حالی اعلام می شود که فشار بر وی برای تغييرات در سياست ايالات متحده در عراق افزايش يافته است.

        حزب دموکرات که دو مجلس آمریکا را در دست گرفته، خواستار بازنگری سياست های دولت بوش در عراق شده و نانسی پلوسی، رييس جديد مجلس نمايندگان، نتيجه انتخابات را نشانه تمايل رای دهندگان آمريکايی به چنين تغييری قلمداد کرده است.

        وی از رييس جمهوری خواسته است اقداماتی را برای بهبود شرايط امنيتی و برقراری ثبات در عراق صورت دهد تا زمينه خروج سريع تر نيروهای آمريکايی از آن کشور فراهم آيد.

        Comment


        • در ادامه روزهائی که گزارش هائی درباره آغاز عملی تحريم های اقتصادی و مالی درباره جمهوری اسلامی در رسانه های مختلف منتشر می شد، معاون خزانه داری کل آمريکا اعلام داشت که بانک سپه هم مشمول تحريم قرار گرفته است. تحريمی که قبلا در مورد بانک صادرات اعلام شده بود و گفته می شود در مراحل بعدی مراکز عمده اعتباری و پولی ايران را شامل خواهد شد.



          استوارت لوی، معاون وزارت خزانه داری آمريکا در عين حال سرپرست مبارزه با تامين مالی گروه های تروريستی و پولشويی در دولت آمريکاست. مقامات آمريکايی اميدوارند اين اقدام سرمشقی برای ساير کشورهای جهان در نحوه اعمال تحريم هايی باشد که اخيرا به تصويب شورای امنيت سازمان ملل متحد رسيده است.
          بانک سپه که قديمی ترين بانک ايران بعداز بانک ملی است در 1304 زمانی که سردار سپه [بعدا رضاشاه] ارتش منظم ایران را شکل داد برای کارکنان نظامی ايران تشکيل شد و بعد از انقلاب هم عملا در اختيار سپاه و ارتش قرار گرفت و معاملات نظامی ايران در آن انجام می شد. به نظر کارشناسان آمريکائی همين ارتباط می تواند بانک سپه را محمل معاملات پنهانی جمهوری اسلامی قرار دهد و فراهم آوردن تسهيلات تجاری و مالی برای برنامه های موشکی ايران از آن جمله است. اين بانک در فرانکفورت، رم و پاريس شعبه دارد و در لندن نيز از طريق یک بانک به ثبت رسیده با عنوان "بانک سپه بين المللی" فعاليت می کند.
          شورای امنيت در ماه دسامبر قطعنامه 1737 را با هدف وادار ساختن ايران به کنار گذاشتن بخشی از برنامه های هسته ای اين کشور تصويب کرد و در آن محدوديت هائی را در نظر گرفت که تصميم های تازه بانکی ايالات متحده عملا به عنوان بخشی از آن محدوديت ها معرفی می شود..
          قطعنامه شورای امنيت تحريم های تجاری و مالی بين المللی را در مورد تعدادی از موسسات و اشخاص مرتبط با فعاليت های هسته ای و موشکی ايران مقرر می دارد.
          سه ماه پيش معاون خزانه داری آمريکا زمانی که تحريم بانک صادرات ايران را اعلام می داشت علت آن را ارسال کمک های مالی برای حزب الله لبنان و برخی گروه های فلسطينی عنوان کرد که ايالات متحده آنها را سازمان های تروريستی محسوب می کند. ايالات متحده از همان زمان بر کشورهای غربی فشار آورده است تا اقدامات مشابهی را برای جلوگيری از فعاليت بانک های ايران به عمل آورند.

          روزنامه فايننشيال تايمز گزارش داده که ليست تحريم*های احتمالی عليه ايران که سال گذشته توسط خاوير سولانا مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا تهيه شده بود در اقدام جديد آمريکا و اروپا مورد توجه قرار می*گيرد. اين تحريم*ها شامل سخت*گيری بر تخصيص اعتبار به شرکت*های طرف تجاری با ايران و ممنوعيت فروش تسليحات به ايران است.
          فايننشيال تايمز افزود واکنش*های ايران به قطعنامه سازمان ملل همگان را شگفت*زده کرده است. اما عواقب آن برای ايران همراه با افزايش انزوا خواهد بود. از اين رو پس از يک دوره افزايش نفوذ در خاورميانه تهران اکنون با انزوای گسترده*تری روبروست.
          يک ديپلمات* اروپايی گفت: ما می*دانيم که ايران در مدت زمان تعيين شده به تعهداتش در قبال قطعنامه عمل نخواهد کرد. وی افزود: پس از گذشت شصت روز مقرر، مساله مهم اين است که اروپا و ديگران بتوانند فراتر از سازمان ملل عمل کنند.
          در حال حاضر بسياری از بندهای قطعنامه ۱۷۳۷ بر ممانعت از دستيابی ايران به کالاهايی با مصارف دوگانه که قابل استفاده در برنامه*های هسته*ای و موشکی*اش باشد متمرکز شده است. قطعنامه تحريم*های اقتصادی وسيع را شامل نمی*شود اما اعضا سازمان را از تجارت با ايران در زمينه فعاليت*های هسته*ای بازداشت است. با وجود ضعف*های اين قطعنامه، موارد درخواستی آن به مراتب قوی*تری از قطعنامه گذشته شورای امنيت ملل عليه ايران است که تنها تعليق غنی*سازی اورانيوم را مورد توجه قرار داده بود.
          پیش ازاین آمریکا اعلام کرده بود درهرسطحی که تحریم ایران درشورای امنیت مورد تصویب قرار بگیرد، این کشور آمادگی دارد تا با همراهی کشورهای متحد خود در اروپا، دامنه آنها را برعلیه ایران گسترش دهد. این درحالی است که علی لاریجانی دبير شورای عالی امنيت ملی اعلام کرده که اين تحريم ها اثری ندارد و تغييری هم در وضعیت ايران نخواهد داشت. اینها موضوعاتی نیست که بتواند روی ایران تاثیر بگذارد.

          استوارت لوی ادعا کرده ایران آنچه را که وی" فعالیت های تروریستی" نامیده از طریق یک سیستم مالی جهانی واستفاده ازبانک های دولتی و شرکت هایی که تحت پوشش انها بوده اند و همچنین تکنیک های گول زننده به انجام می رساند تا از کنترل های مرتبط با موسسات مالی فرار کند.

          لوی همچنین از یک نوع جنبش وحرکت جدی موسسات مالی جهانی برای کاهش سطح روابط با ایران خبرداده است. به گفته او این بانک ها وموسسات این کار را برای خود انجام می دهند چرا که آنها نمی خواهند بانکدار رژیمی باشند که از تروریسم حمایت می کند، به مبارزه طلبی در مقابل شورای امنیت درخصوص دنبال کردن برنامه هسته ای اش می پردازد وعامدا تجارت خود را مخفی نگه می دارد.

          بانک های ایرانی درحالی مورد تحریم آمریکا قرار می گیرند که پیش ازاین بانک های اروپایی و ژاپنی نیزمحدویت هایی جدی درخصوص معامله با شرکت ها وافراد ایرانی ایجاد کرده بودند. این محدودیت ها اگر چه باعث چرخش جهت گیری معاملات دولتی به سوی دیگر بانک های آسیایی درآسیای جنوب شرقی شده، اما مشکلاتی برای شرکت های ایرانی که با شرکت های اروپایی روابط مالی داشته اند به وجود آورده است. این محدودیت ها باعث شده است برخی از این شرکت ها عملا به تغییرحوزه فعالیت خود دست بزنند.

          Comment


          • Comment


            • قرار است جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، سياست جديد خود در عراق را اعلام دارد اما حزب مخالف وعده داده است با اعزام نفرات بيشتر نظامی به عراق مخالفت خواهد کرد.
              سخنرانی آقای بوش روز چهارشنبه، 10 ژانويه، در ساعت 21 به وقت محلی و به طور مستقيم از شبکه های تلويزيونی ايالات متحده پخش خواهد شد و انتظار می رود وی اعلام دارد به منظور کمک به استقرار امنيت در عراق، در نظر دارد واحدهايی متشکل از بيست هزار نظامی ديگر را به اين کشور اعزام کند.

              محل ماموريت اين واحدها عمدتا استان آشوب زده انبار و شهر بغداد خواهد بود که شاهد بيشترين ميزان خشونت و درگيری فرقه ای بوده است.

              با توجه به اهميتی که سياست آمريکا در عراق دارد، بسياری از شبکه های تلويزيونی اين کشور در نظر دارند با قطع برنامه های عادی خود اين سخنرانی را به طور مستقيم پخش کنند.

              گفته شده است که رييس جمهوری اين پيام را از کتابخانه کاخ سفيد برای مردم می فرستد در حاليکه معمولا از دفتر کار خود برای اين منظور استفاده می کرده است.

              آقای بوش در حالی تصميم به افزايش حضور نظامی آمريکا در عراق را اعلام خواهد کرد که نا آرامی در اين کشور ادامه داشته و علاوه بر کشته شدن صدها عراقی در ماه های اخير، افزايش تلفات نيروهای آمريکايی را نيز به همراه داشته است.

              پيش از اين، برخی گروه ها و سياستمداران آمريکايی، از جمله تعدادی از اعضای حزب جمهوريخواه، خواستار تغيير رويکرد دولت آقای بوش نسبت به مساله عراق شده و در مواردی، زمينه سازی برای کاهش حضور نظامی ايالات متحده را توصيه کرده بودند.

              ظاهرا جورج بوش لزوم تغيير در سياست آمريکا در عراق را پذيرفته اما معتقد است که چنين تغييری مستلزم تقويت نيروهای آمريکايی در اين کشور است.

              مخالفت دموکراتها

              تصميم به افزايش حضور نظامی آمريکا در عراق با مخالفت حزب دموکرات مواجه شده که در انتخابات ماه نوامبر سال گذشته، اکثريت را در مجلس نمايندگان و مجلس سنای آمريکا کسب کرد.

              کندی به شدت با طرح رييس جمهوری

              نانسی پلوسی، رييس مجلس نمايندگان از حزب دموکرات، وعده داده است که مساله افزايش حضور نظامی آمريکا در عراق را به رای گيری خواهد گذاشت.

              همچنين، هری ريد، رهبر فراکسيون دموکرات در مجلس سنا، ابراز اميدواری کرده است که با همکاری سناتورهايی از حزب جمهوريخواه که با تصميم آقای بوش مخالف هستند، بتواند مانع از اعزام نفرات جديد به عراق شود.

              سناتور ادوارد کندی، از اعضای قديمی حزب دموکرات در سنا نيز تهديد کرده است که اگر رييس جمهوری مشخصا خواستار تاييد کنگره برای اجرای سياست جديد خود نشود طرحی را برای جلوگيری از اعزام نفرات بيشتر به عراق پيشنهاد خواهد کرد.

              پيش بينی می شود آقای بوش در سخنرانی روز چهارشنبه خواستار اختصاص يک ميليارد دلار ديگر برای کمک به بهبود وضعيت اقتصادی عراق از جمله ايجاد فرصت های شغلی در اين کشور شود.

              وی پيشنهاد خواهد کرد که مسئوليت حفظ امنيت تمامی هجده استان عراق به نيروهای عراقی سپرده شود هر چند در حال حاضر، تنها امنيت سه استان به طور کامل در اختيار عراقی ها قرار دارد.

              با وجود مخالفت حزب دموکرات با اعزام نيروهای بيشتری به عراق، خبرنگار بی بی سی در واشنگتن می گويد که اين مخالفت احتمالا تنها به شکلی نمادين ابراز خواهد شد و شامل اقدام جدی برای جلوگيری از اجرای تصميم رياست جمهوری نخواهد بود.

              در عين حال، حتی در اين صورت نيز مخالفت کنگره با رويکرد آقای بوش نسبت به عراق به منزله تغييری اساسی است زيرا رييس جمهوری تا کنون از حمايت کنگره تحت تسلط جمهوريخواهان برخوردار بوده است.

              Comment


              • احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس ایران گفته است فردی که در اين مرکز برای سازمان مجاهدین خلق ایران، "جاسوسی" می کرده، بازداشت شده است.
                وی به خبرگزاری فارس گفت: "اين فرد از سال 1380 وارد مجلس شد و گزينش مجلس ششم نيز نسبت به وی مثبت بود که در اين مدت اطلاعات را جمع آوری و به منافقين (نامی که مقام های جمهوری اسلامی برای توصيف اعضای سازمان مجاهدین خلق استفاده می کنند) منتقل می کرد."

                در همین حال راديوی ايران نيز خبر داده است که فرد دستگیر شده متولد 1348 است و از سال 1377 در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مشغول به کار بوده است.

                اين راديو افزود او به اطلاعات مراکز حساسی چون سازمان انرژی اتمی، وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه دسترسی داشته است.

                مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، یکی از مراکز تحقیقاتی حساس در ایران است که علاوه بر آنکه اسناد و مدارک و اطلاعات سایر ارگان های دولتی حساس در این مرکز قابل دسترسی است، تصمیمات، مذاکرات و اسناد حکومتی دیگری نیز در آن یافت می شود.

                هنوز اطلاعات دیگری در این زمینه و یا واکنشی از سوی سازمان مجاهدین خلق ایران منتشر نشده است.

                Comment


                • اهود اولمرت نخست وزير اسرائيل که برای ديدار و گفتگو با سران چين به اين کشور رفته است، قصد دارد برنامه هسته ای ايران را در مذاکرات خود مطرح کند.
                  به گزارش خبرنگار بی بی سی در پکن آقای اولمرت قصد دارد به سران چين اعلام کند که مجهز شدن ايران به نيروی هسته ای خطری جدی برای اسرائيل و کل منطقه خاورميانه است که چين به نفت آن وابسته است.

                  آقای اولمرت قصد دارد موافقت چين را با اتخاذ اقدامات شديدتری عليه ايران جلب کند.

                  به نظر اسرائيل درصورتی که دولت ايران از قطعنامه اخير شورای امنيت عليه اين کشور پيروی نکند و همچنان به برنامه غنی سازی خود ادامه دهد، جامعه بين المللی بايد تصميمات شديدتری بگيرد.

                  هفته پيش رييس جمهور چين خواستار 'واکنش جدی' ايران به قطعنامه شماره 1737 شورای امنيت سازمان ملل متحد شده است.

                  رييس جمهوری چين به دنبال ملاقات با علی لاريجانی گفت: "شورای امنيت سازمان ملل متحد قطنامه شماره 1737 را به اتفاق آرا تصويب کرده و اين قطعنامه منعکس کننده نگرانی جامعه بين المللی در مورد موضوع هسته ای ايران است."

                  چين دارای روابط اقتصادی گسترده با ايران است و بخشی از نفت مورد نياز خود را از اين کشور تامين می کند.

                  در حاليکه کشورهای غربی خواستار اعمال فشار بيشتر بر ايران شده اند، روسيه و چين عموما روشی ملايمتر را توصيه کرده اند.

                  دولت ايران بر اين نکته پافشاری می کند که برنامه هسته ای اش سرشت صلح آميز دارد.

                  Comment


                  • دبير کل سازمان ملل متحد نسبت به عمليات نيروی هوايی آمريکا در سومالی ابراز نگرانی کرد و گفت اين حملات می تواند به خصومت ها دامن بزند.
                    اظهارات بان کی مون در واکنش به اطلاعيه وزارت دفاع آمريکا درباره حمله به نواحی جنوب سومالی ابراز شده است.

                    وزارت دفاع آمريکا گفته است که هدف اصلی حملات هوايی پايگاه "رهبران اصلی القاعده" در منطقه، بوده است. وزارت دفاع آمريکا می گويد تعيين هدف ها بر اساس اطلاعات موثق بوده است.

                    وزارت دفاع آمريکا در اولين اظهار نظر رسمی گفته است که اين حملات در روز يکشنبه ۷ ژانويه، صورت گرفته ولی درباره اينکه آيا حملات موفقيت آميز بوده توضيحی نداده است.

                    مقامات سومالی می گويند عده زيادی در جريان اين حملات کشته شده اند.

                    عبداللهی يوسف رئيس جمهور دولت انتقالی سومالی از عمليات نظامی آمريکا حمايت کرده است.

                    وزارت دفاع آمريکا گفت می خواهد مطمئن شود که پيکارجويان القاعده در جنوب سومالی به نقطه ديگری فرار نکنند.

                    آمريکايی ها می گويند رد اين افراد را طی تجسس های هوايی پس از گريختن آنها از موگاديشو، پايتخت سومالی، و عقب نشينی نيروهای اتحاديه محاکم اسلامی در ماه دسامبر ۲۰۰۶ صورت گرفت، پيدا کرده اند.

                    به نقل از منابع دولتی سومالی گزارش شده است که يک فروند هواپيمای نظامی آمريکايی از نوع ای سی - ۱۳۰ مخفيگاه های اعضای شبکه القاعده را که پس از عقب نشينی نيروهای اتحاديه محاکم اسلامی از شهرهای سومالی در جنوب اين کشور پناه گرفته بودند هدف حمله قرار داده است.

                    ايالات متحده دارای پايگاه های هوايی در کشور جيبوتی، در همسايگی سومالی است و حملات هوايی نيروهای آمريکايی از اين پايگاه به سوی محل ماموريت خود پرواز کرده اند.


                    ارتش اتيوپی از نيروهای دولت انتقالی در مقابل نيروهای اتحاديه محاکم اسلامی سومالی صورت حمايت می کند.

                    دومين حمله در شرق "آفمادو"، در دويست و پنجاه کيلومتری شمال اولين محل حمله صورت گرفته است و شاهدان عينی گفتند که تا ساعاتی پيش بمباران جنگنده ها آمريکايی ادامه داشته است.

                    آمريکا از مدت ها پيش ادعا کرده بود که مسببين بمب گذاری های سال ۱۹۹۸ در دو سفارتخانه اين کشور در کنيا و تانزانيا در سومالی مخفی شده اند.

                    ورود رئيس جمهور به پايتخت سومالی

                    عبدالله يوسف به خبرنگاران در پايتخت سومالی گفت که آمريکا اين حق را داشته که به مواضع کسانی که وی آنها را تروريست های مسئول بمب گذاری در سفارتخانه های آمريکا در دو کشور آفريقايی توصيف کرد، حمله کند.

                    آقای يوسف روز گذشته (8 ژانويه) برای اولين بار پس از رسيدن به مقام رياست جمهوری سومالی در سال 2004 وارد موگاديشو شد.

                    حملات هوايی آمريکا به سومالی دو هفته پس از اقدام نظامی ارتش اتيوپی در حمايت از دولت انتقالی آقای يوسف در مقابل نيروهای اتحاديه محاکم اسلامی اين کشور صورت گرفته است.

                    ارتش اتيوپی در عرض چند روز توانست اسلام گرايان را از موگاديشو و مناطق مهم ديگر بيرون کند.


                    رئيس جمهور سومالی که به تازگی وارد پايتخت شده است از حمله نيروهای آمريکايی حمايت کرده است

                    تلفات سنگين

                    گفته می شود که هدف اصلی اين عمليات گروهی از پيکارجويان عضو گروه اتحاديه محاکم اسلامی مستقر در موگاديشو، پايتخت، بودند که از برابر نيروهای دولتی و واحدهای ارتش اتيوپی به مناطق جنوب سومالی گريخته اند.

                    منابع رسمی آمريکايی هنوز در مورد اين حمله گزارشی منتشر نکرده اند و آمار رسمی از تلفات احتمالی اين عمليات در دست نيست.

                    با اين همه، خبرنگار بی بی سی در منطقه می گويد که ظاهرا اين حمله تلفات قابل توجهی داشته و برخی منابع محلی می گويند چندين تن از اعضای ارشد شبکه القاعده نيز در ميان کشته شدگان اين حمله بوده اند.

                    ايالات متحده و برخی کشورهای ديگر گروه اتحاديه محاکم اسلامی را به همکاری نزديک با شبکه القاعده متهم کرده اند و گفته می شد که اسلامگرايان تندرو از تعدادی از کشورهای عربی و اسلامی به شبه نظاميان اين گروه پيوسته بودند.

                    شناسايی 'اعضای القاعده'

                    بيش از دو هفته پيش، نيروهای محاکم اسلامی که برای شش ماه پايتخت و مناطق گسترده ای از جنوب سومالی را در اختيار داشتند، در پی حملات نظاميان دولت انتقالی و واحدهای ارتش اتيوپی از شهرهای تحت تصرف خود گريختند.


                    نفرات اتحاديه محاکم اسلامی با پيشروی نيروهای دولت انتقالی و اتيوپی از موگاديشو گريختند

                    روز 28 دسامبر، شبه نظاميان اتحاديه محاکم اسلامی مستقر در موگاديشو اين شهر را تخليه کردند و ظاهرا به جنوب سومالی گريختند اما مورد شناسايی و سپس حمله هوايی ارتش آمريکا قرار گرفتند.

                    دولت کنيا، در همسايگی سومالی، مرز مشترک دو کشور را برای جلوگيری از فرار اعضای اتحاديه بسته است و ناوهای آمريکايی نيز به همين منظور در آب های ساحلی سومالی مستقر شده اند.

                    خبرنگار بی بی سی حمله هواپيمای آمريکايی را بهره برداری آمريکاييان از فرصتی مناسب برای نابودی يکی از تشکيلات محلی شبکه القاعده توصيف کرده است.

                    ايالات متحده شبکه القاعده را مسئول بمب گذاری های سال 1998 در سفارتخانه های خود در دو کشور آفريقايی کنيا و تانزانيا می داند.

                    در اين بمب گذاری ها بيش از 220 نفر کشته و صدها تن زخمی شدند.

                    در سال 2002، ايالات متحده به منظور مقابله با فعاليت احتمالی شبکه القاعده در شرق آفريقا به ايجاد پايگاه نظامی در کشور جيبوتی مبادرت ورزيد و واحدهای ضدتروريستی متشکل از حدود 1500 تن را در اين پايگاه مستقر کرد.

                    مقامات آمريکايی همواره اصرار داشته اند که رهبران اتحاديه محاکم اسلامی از جمله فعالان شبکه القاعده هستند.


                    Comment


                    • در حالي که رسانه هاي دولتي ايران هشت ساعت بعد از انفجارهاي شديد در کوهستان هاي کرمان که باعث نگراني شديد مردم ناحيه شد، به نقل از کارشناسان احتمال شهاب و سنگ هاي آسماني را مطرح مي کنند اما حرکت هلي کوپترها و هواپيماهاي نظامي اين شايعه را در کرمان و سراسر کشور دامن زده است که حادثه اي غير طبيعي رخ داده که ناشناخته بودنش خود باعث ترس شده است.

                      اولين اطلاع درباره انفجار شديد در جنوب ايران را نه موسسات بين المللي، که معمولا تغيير و تحولات جوي را زير نظر دارند بلکه مردم ساده کرمان با تلفن به صدا و سيما پخش کردند. در گفته هاي اوليه از دو جسم نوراني هم سخن گفته ميشد که بعدا جاي خود را به چيز هاي ديگر داد.

                      يکي از اهالي کرمان در تماسي با همکار روز خبر داد که از صبح چهارشنبه گروه هاي جست و جو گر صليب سرخ و گروه هاي داوطلب به سمت لاله زار حرکت کرده اند. و به دنبال آن هلي کوپترهاي ارتشي هم وارد صحنه شدند. مرکز اصلي دربافت است. ابتدا احتمال زلزله در اين منطقه زلزله زده داده مي شد اما سرانجام گفته شد عده زيادي که در ساعت هاي اول بامداد براي نماز و رفتن به باغ برخاسته بودند نور شديدي را ديده اند که از محل برخورد آن دود غليظي هم به آسمان ها برمي خاست. تصور سقوط هواپيما، از اولين احتمال ها بود. اما بعد از ظهر مقامات سازمان هواپيمائي کشوري اعلام داشتند که کليه ناوگان نظامي و غيرنظامي کشور سالم از ماموريت هاي خود باز آمده و هيچ سقوط و ناپديد شدني گزارش نشده است.

                      عده اي از اهالي کرمان در تلفن به يکي از راديوهاي فارسي زبان اروپائي با اطمينان از حضور رهبران کشور در پروازي که ساقط شده ياد کرده اند . دو تن از آن ها هاشمي رفسنجاني را سرنشين هواپيماي سقوط کرده خوانده اند. به نظر مي رسد اين شايعه به علت لغو سفر هاشمي به قم بوده است.


                      همچنين شايعه عمليات ايذائي از طرف خارج از کشور نيز مطرح شده، اما رسانه هاي داخلي براي کاهش واکنش عمومي و به جهت مقابله با جنگ احتمالي رواني چنين احتمالي را تکذيب کرده اند.

                      Comment


                      • تنها چند روز پس ازآنکه علي لاريجاني، رييس پرونده هسته اي ايران دست خالي ازپکن بازگشت، ايهود المرت نخست وزير اسراييل راهي چين شد تا با مقامات عالي رتبه اين کشور درخصوص تحريم هاي ايران گفت وگو کند. المرت هدف از اين سفر را افزايش فشار براي اعمال تحريم عليه ايران اعلام کرد.

                        المرت پيش ازهمه به ديدار ون جيابوا نخست وزيرچين رفت واز اين کشور به عنوان دوست قديمي يهوديان، واگرنه "لزوما دولت يهودي" نام برد. او به مقامات چيني گفت که دستيابي ايران به سلاح هاي هسته اي مي تواند براي حيات وثبات منطقه واسراييل خطرناک باشد درحالي که چين تنها به نفت منطقه نياز مند است.

                        اما علي لاريجاني علي رغم اينکه با پاسخ سرد وقاطع مقامات پکن درخصوص لزوم پاسخ قطعي به قطعنامه 1737 شوراي امنيت سازمان ملل مبني برتوقف غني سازي اورانيوم مواجه شده بود، هنگام ترک پکن اظهار داشت "روابط ديرينه واستراتژيک ايران وچين تحت تاثير راي مثبت به قعطنامه شوراي امنيت عليه تهران قرار نمي گيرد چرا که آنها مي دانند که چه کساني پشت اين قعطنامه هستند".

                        سفر اولمرت به چين از اين جهت داراي اهميت است که همزمان مقامات آمريکايي تلاش مي کنند به پکن درخصوص قرارداد 16 ميليارد دلاري توسعه ميادين نفت وگاز فشار بياورند. سخنگوي سفارت آمريکا درپکن گفته اين موضوع موجب نگراني واشنگتن شده است. اگر چه هنوز اين قرارداد به امضا نرسيده است، اما مقامات ايراني مي گويند مقدمات نهايي شدن آن فراهم شده است.

                        فشار چند جانبه برکشورهاي نزديک به ايران، ازسوي آمريکا واسراييل وديگر کشورهاي اروپايي باعث شده است که علي رغم تنها گذشت چند هفته از صدور قطعنامه، تحريم هاي مالي به انواع ديگري از فشارهاي اقتصادي به منظور کاهش سرمايه گذاري درصنعت نفت وگاز ايران نيز منجر شود.

                        به اين موضوع مي توان تعليق زنجيره اي روابط مالي بانک هاي معتبر امريکايي واروپايي با بانک هاي ايراني را اضافه کرد . پس ازآنکه بانک سپه توسط وزارت خزانه داري آمريکا مورد تحريم قرار گرفت، بانک کامرز آلمان هم اعلام کرد فعاليت هاي مالي خود را با ايران به حالت تعليق درخواهد آورد تا فشار اسراييل از يک سو، با فشارهاي آمريکا وديگر متحدان اروپايي اش هم مسير شود.

                        اين درحالي است که روزنامه لس آنجلس تايمز نيز درخبري از احتمال حمله اسراييل به تاسيسات هسته اي ايران خبرداد. بعد ازگزارش روزنامه ساندي تايمز که ازبرنامه حمله اسراييل خبرداده بود وپس ازتکذيب آن ازسوي مقامات اسراييلي، گزارش لس آنجلس تايمز درنوع خود حاوي مطالب نگران کننده اي بود.


                        به گفته المرت ايران، خطر موجود است ودراين زمان بيش از هميشه مهم است که روي نگراني هاي جهاني تاکيد کنيم. سفر سه روزه المرت به چين درراستاي سفر به کشورهاي عضو شوراي امنيت است که درتاريخ 23 دسامبر قطعنامه 1737 را عليه ايران به تصويب رساندند.

                        Comment


                        • ایران در بحرانی به سر می برد که بر اثر آن صادرات نفت این کشور در سال 2015 به صفر می رسد. چگونه کشوری که سومین صادر کننده نفت جهان است، صادراتش سالانه معادل 10 تا 12 درصد کاهش خواهد یافت؟

                          زیر ساخت های صنایع سنگین ایران برای حفظ بازدهی خود باید تعمیر و نگاهداری شوند. اصلی که در مورد صنایع نفت هم مصداق دارد چرا که بازده چاه های نفت هر سال کاهش می یابد. اگر چاه های جدیدی برای جایگزینی این کاهش وارد مرحله عملیاتی نشود، تولید افت خواهد کرد. و این همان اتفاقی است که به علت عدم سرمایه گذاری در ایران خواهد افتاد. چرا؟

                          از دید حکومتگران ايران بازده سیاسی کوتاه مدت سرمایه گذاری در نفت صفر است. آن ها نمی خواهند 4 تا 6 سال در انتطار بازده یک چاه بمانند. بدین ترتیب جمهوری اسلامی به عوض سرمایه گذاری مجدد بخشی از درآمد نفت در این صنایع، ترجیح می دهد آن را صرف هزینه های تشکيلات دولتی ناکارآمد کند. در همین حال حفظ سطح اشتغال در صنایع زیانده دولتی برای رژیم حیاتی است.

                          عامل دیگری که درآمد ناشی از صادرات نفت را تهدید می کند افزایش تقاضای داخلی است. این تقاضا نه تنها افزایش بلکه در حال انفجار است، و عامل اصلی آن هم یارانه سرسام آور برای مصرف بنزین و عرضه آن به قیمت 9 سنت است. این ارزانی و وحشت دولت از دست زدن به آن ، باعث رشد 6 درصدی مصرف در سال شده است که یکی از بالاترین رشد ها در دنیا است.

                          بنا بر این حکومت اسلامی شمع را از دو سر آن آتش زده است: تولید کمتر و مصرف بیشتر و بیشتر. بن بست سیاسی و اقتصادی به شیوه شوروی سابق عملادست یابی به هرگونه راه حل را غیرممکن کرده است.
                          جمهوری اسلامی می تواند راه را برای سرمایه گذاری خارجی در صنعت بگشاید، دولت هم از این راه بیش از 70 درصد درآمد خواهد داشت اما چنین کاری صورت نمی گیرد و اگر هم دولت شروع کند شوقی برای آن وجود ندارد.

                          هر چند علائم یک بحران نفتی در ایران بسیارو آشکار ست ولی نه دولت بوش و نه مخالفین جمهوری اسلامی به آن توجه ندارند. حتی اصرار ایران بر برنامه هسته ای خود، که از نظر ایالات متحده پوششی است برای تولید تسلیحات هسته ای، نشانه ای از افت تولید نفت است.

                          دولت ایالات متحده ادعا می کند دولتی به ثروتمندی دولت ایران با درآمد های نفتی نیازی به انرژی هسته ای ندارد. هر چند ایران به دلیل مخفی نگاه داشتن برنامه هسته ای خود مقصر است ولی این تقصیر نباید باعث شود که ادعا کنیم تمامی ادعا های ایران بی پایه است.

                          در عالم واقع اکثر نیروگاه های برق ایران نفتی یا گازی هستند. انرژی ناشی از نیروگاه هسته ای که روسیه در حال تکمیل آنست، مقداری از نفت را هم آزاد خواهد کرد تا صادر شود. تعمیر نیرو گاه های کهنه ایران کمتر از ساختن نیروگاه های هسته ای کار نمی برد. در اين جاست که آماده شدن نيروگاه هسته ای نوعی يارانه غیر مستقیم به شمار رود که روسيه به ايران می پردازد.

                          از سوی ديگر سرمایه گذاری در ایران آنقدر نگران کننده شده و جذابیت خود را از داده که حتی دولت های تشنه انرژی نیز از آن دست شستند. مانند شرکت ژاپونی اینپکس که به تازگی قرارداد هفت ساله خود را در دشت آزادگان ترک کرد. اگر ایران شرایط بهتری فراهم می کرد امروز نفت آزادگان به بازار آمده بود.

                          نشت نفت نشانه دیگری از مشکل صنعت نفت ایران است. بر اساس گزارش یک روزنامه دولتی در ایران میزان این نشت حدود 6 درصد کل تولید است.

                          این شیوه اداره اقتصاد باعث می شود پول و نفت هر دو به هدر روند. برای دولتی مثل دولت احمدی نژاد مشکلات صنعت نفت ایران خبر خوش به شمار می آید. حتی تصمیم شورای امنیت سازمان ملل برای مقابله با ایران نیز علامت خوبی به شمار می آید. لیکن خسارتی که ایران به خود می زند به مراتب بیشتر از هر گونه تحریم اقتصادی است. تحریم ایران ممکن است عملا باعث روی گردانی مردم ايران از دولت های مخالف نظام شود و رسانه های حکومتی تحريم ها را دلیل مصائب اقتصادی جا بزنند.

                          در حالی که واقعيت اين است که حکومت دينی در نابود ساختن اقتصاد ایران موفق بوده و بهترين راه آن است که آن ها به حال خود گذاشته شوند تا کارشان را به پايان برسانند. حمله به ایران باعث فرار رژیم از زیر بار مسئولیت فاجعه اقتصادی کشور می شود. از آن بدتر چنین حمله ای باعث وحدت ایرانیان در پشت سر دولت هوادار تروریسم خواهد شد. به این دلیل شاید بهترین کار در مورد ایران هیچ کاری نکردن باشد.

                          Comment



                          • فضاي سومين هفته زمستان 1385 را تيتر سرمقاله روز چهارشنبه "اعتماد ملي" به خوبي نشان مي دهد: بازي با آتش.
                            سرمقاله که بر اساس سخنان رهبر جمهوري اسلامي نوشته شده است، در فضاي تنگ و به شدت امنيتي ايران، روشن نمي کند جمهوري اسلامي در حال بازي با آتش است يا دولت هاي عربي مسلمان که دارند به قول آيت الله خامنه اي با دو دولت "نحس و نجس" - امريکا و انگلستان - "بر ضد ملتي که مايه عزت اسلام بوده"ـ ايران ـ متحد مي شوند.

                            اما، اين هفته "استراتژي تازه آمريکا در خاورميانه" بيشتر روشن شد: کشيدن جمهوري اسلامي قدم به قدم به آنچه جبهه مشارکت در بيانيه هشدار آميز خود "تقابل و درگيري ناخواسته" خوانده است؛ و فروپاشي اقتصاد ايران.

                            بازي با آتش مستقيم را بر اساس حوادث هفته مي توان ديد که اسراييل عهده دار شده است. اسراييلي که از يک سو راه مذاکره با سوريه و دولت فلسطين را مي رود و از جانب ديگر به نوشته ساندي تايمز، آماده حمله نظامي با سلاح هاي پيشرفته به جمهوري اسلامي شده است. يک ژنرال عاليرتبه اسراييلي گفت که ارتش اسراييل فقط منتظر "چراغ سبز" براي حمله است.

                            آمريکا و اروپا در راس جهاني که به گفته محمد سلامتي به دليل "ديپلماسي ناپخته جمهوري اسلامي" عليه ايران متحد شده، راه سياست و اقتصاد ايران را مي روند: آماده سازي افکار عمومي جهان براي هر نوع اقدام و فروپاشي اقتصاد ايران. روزنامه پر تيراژ بيلد آلمان در اين هفته تصوير بزرگ محمود احمدي نژاد را در صفحه اول خود د رکنار تصوير بن لادن چاپ کرد و او را"بن لادني" ديگر ناميد. پيامي که بسيار روشن است. خانم مارگارت بکت، وزير خارجه انگلستان، در مقاله اي که در "اورشليم پست" چاپ اسراييل منتشر شد، مانند يک کارشناس آگاه به جزييات تاريخ و سياست ايران، محمود احمدي نژاد را با دکتر محمد مصدق مقايسه کرد. او به صراحت تمام نوشت مصدق ربطي به رئيس جمهور کنوني ايران که به مردمش"خيانت" مي کند، ندارد. او در مقاله اش همان حرف ژاک شيراک را تکرار کرد که "ياران جامعه جهاني را ترسانده است". محمد آقا زاد ه هم شبيه اين حرف را بر زبان راند:" بي اعتمادي جهاني بزرگ ترين دشواري اتمي ايران است" . وزير خارجه انگلستان پرسشي را هم مطرح کرد که هنوز مقامات جمهوري اسلامي به آن جواب نداده اند: "چرا نظاميان ايران در پروژه اي دخالت مي کنند که به ظاهر غيرنظامي است؟" نگراني جهاني اين هفته در سخنان پاپ بنديکت شانزدهم هم منعکس شد و او از ايران خواست به اين مسئله پايان دهد.

                            اخبار هفته ايران سخنان دکتر ابراهيم يزدي را تاييد کرد که: "در ميان مسئولان و تصميم گيرندگان اختلاف نظر جدي به وجود آمده است." سيد حسين موسويان، عضو سابق تيم مذاکره کننده و ديپلمات متبحر جمهوري اسلامي در مصاحبه اي به دقت تمام قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل را تشريح کرد و خطرات آن را برشمرد.او بي تعارف گفت:"بايد موضوع در همين جا متوقف شود."محسن امين زاده، معاون سابق وزارت امور خارجه از "تصميم ويژه" آمريکا و اروپا براي ايران خبر داد و خواستار سپردن پرونده اتمي به" دست کارشناسان و صاحب نظران" شد.

                            آيت الله خامنه اي، رهبر جمهوري اسلامي در موضع مخالف گفت: "مسئولان حق ندارند از حق هسته اي ايران صرف نظر کنند". او اضافه کرد: "اگر اتحادي عليه ايران شکل بگيرد فايده اي نخواهد داشت". علي لاريجاني از کاهش سطح همکاري با سازمان جهاني انرژي اتمي خبر داد و نظاميان تند رو بر طبل جنگ کوبيدند. سردار مجيد ميراحمدي، جانشين فرمانده بسيج در مصاحبه اي که تکذيب نشد از "استراتژي مد نظر مقام معظم رهبري" خبر داد. اين استراتژي"امنيت براي همه يا هيچکس" نام داردو "متحدين امريکا در منطقه، خصوصا کشورهايي که سرزمين آنها پايگاه نظامي آمريکا است و يا تسهيل کننده راهبردهاي آمريکاعليه ما باشند، در معرض تهديد هستند." سردار مير احمدي در گفت و گو با خبرگزاري رسمي فارس، اضافه کرد:"در صورت تهديد، اقتصاد غرب و امنيت اسراييل هدف پنجه هاي پولادين قرار مي گيرد."

                            سخناني که جان مي دهد براي اجماع بيشتر جهان و به ويژه کشورهاي منطقه عليه ايران. و بيشترين استفاده را براي وزير خارجه انگلستان دارد تا نتيجه بگيرد: "بسياري از کشورهاي خاورميانه، ايران را تهديدي براي خود مي دانند." اين اظهار نظر بي شک متکي به رايزني همين ماه توني بلر در سفر به کشورهاي ميانه روي عرب است.

                            جبهه اي که با اعدام صدام حسين به طور جدي باز شده و مدام گسترده تر مي شود. عطاء الله مهاجراني اين هفته نوشت: "مي خواهند صدام را نصرالله کنند". از کشورهاي عربي آغاز طرح جدا سازي اخبار اسلام شيعه و سني شنيده شد. رضا فاني يزدي در مقاله اي کارشناسانه نشان داد که "اعدام صدام نقطه عطفي در شکل گيري ائتلاف سني عليه شيعه در داخل و خارج از مرزهاي عراق و اولين حلقه از پروژه تغيير"سياست آمريکا در عراق " و "به ميدان کشيدن جمهوري اسلامي در مقابل ائتلاف نيرومند کشورهاي عربي و سني مسلمان" است.

                            جبهه سياسي به شدت فعال جهاني عليه جمهوري اسلامي، در روزهاي آخر هفته نخست وزير اسراييل را بلافاصله بعد از علي لاريجاني روانه چين ساخت. آمريکا رسما زلما خليل زاد رابه عنوان نماينده خود در سازمان ملل معرفي کرد. تغيير جان بولتن، جانبدار جنگ به زلما خليل زاد، سياستمدار افغاني الاصلي که از مشاوران نزديک تيم بوش ـ رايس و از عوامل اصلي تحولات در افغانستان و عراق است، بيش از هر چيز رويکرد استراتژي جديد امريکا به سياست را نشان مي دهد.

                            جبهه جهاني براي فروپاشي تدريجي اقتصاد ايران هم در هفته سوم زمستان به شدت فعال بود. سايت آفتاب خبر از "آمادگي آمريکا و اروپا براي گسترش تحريم هاي دو جانبه خارج از چارچوب شوراي امنيت داد". يکي از اين تحريم ها هم عملي شد:بانک سپه بعد از بانک صادرات مورد تحريم جهاني قرار گرفت.سقوط قيمت نفت در بازار جهاني ادامه يافت و لس آنجلس تايمز از زمينه سازي براي تحريم نفتي و قطع سرمايه گذاري خارجي در نفت ايران پرده برداشت. سياستي که در دو دهه آينده امکان صدور انرژي از ايران را خواهد گرفت.

                            اين هفته خبر از"شتاب گيري افت شاخص بورس رسيد". روزنامه اعتماد ملي در تيتر اول خود از "نگراني مجلس براي سال 1386" خبر داد. بهاري که دو ماه ديگر مي رسد و سعيد ليلازهمراه با مجلس نگران "موج تورمي" آن است.و محمود احمدي نژاد که تنها در سفر به خوزستان "يک ميليون نامه" درخواست کمک از مردم دريافت کرده، باز هم شعار داد و گراني را به گردن دولت قبلي انداخت. آن هم درهفته اي که تدارک احضار او به مجلس ديده مي شود.
                            همزماني اين تدارک با اوج گيري شايعه درگذشت رهبر جمهوري اسلامي، تجليل بي سابقه در آمريکا از انتخاب هاشمي رفسنجاني، تحليل سرمقاله نويس اصلي نيويورک تايمز از اين انتخاب طرفداران نظريه تغييرات در ايران به سبک چين را به داده هاي جديدي مجهز کرد. شايد بي دليل نبود که محمدآقا زاده وزير چندين و چند ساله هاشمي رفسنجاني خاطره اي را از اونقل کرد: "آقاي هاشمي هنگام ايجاد آب سنگين اراک نگران بود."

                            Comment


                            • منابع جمهوری اسلامی گفته اند که نيروهای آمريکايی يکی از دفاتر نمايندگی اين کشور در عراق را مورد تعرض قرار داده اند.
                              خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - روز پنجشنبه، 11 ژانويه، گزارش کرد که نيروهای آمريکايی به کنسولگری ايران در شهر اربيل، واقع در منطقه کردنشين شمال عراق، تعرض نظامی کرده اند.

                              اين خبرگزاری به نقل از "منابع موثق" نوشته است که نيروهای آمريکايی حدود ساعت پنج بامداد، پس از خلع سلاح نگهبانان ساختمان دفتر کنسولگری، با شکستن در وارد اين ساختمان شدند.

                              به گفته اين منابع، نيروهای آمريکايی بعد از ورود به ساختمان کنسولگری، اثاثيه داخل ساختمان را شکستند و پنج کارمند اين کنسولگری را دستگير کردند.

                              ايرنا می افزايد که آمريکاييان دستگاه های کامپيوتری و مقاديری مدارک و اوراق موجود در کنسولگری را همراه با دستگير شدگان به مکان نامعلومی برده اند.

                              در اين گزارش آمده است که سفارت جمهوری اسلامی در عراق اين اقدام آمريکاييان را غيرقانونی خوانده و يادداشت اعتراض آميزی را به وزارت خارجه عراق تسليم کرده است.

                              در اين يادداشت از دولت عراق خواسته شده است که برای آزادی فوری بازداشت شدگان اقدام کند.

                              خبرگزاری ايرنا می افزايد که دولت ايران کنسولگری خود در اربيل را بنا بر درخواست و با هماهنگی با مقامات دولت منطقه کردستان در اين شهر ايجاد کرده است.

                              بر اساس قانونی اساسی جديد عراق، قرار است در اين کشور چند منطقه هر کدام متشکل از چند استان ايجاد شود که در اداره برخی از امور داخلی خود از اختياراتی برخوردار هستند.

                              تا کنون دولت منطقه کردستان تنها تشکيلاتی است که بر اين اساس فعاليت دارد و مرکز آن شهر اربيل است.

                              Comment


                              • اهود اولمرت نخست وزير اسرائيل گفته است که مذاکرات مفصل و عمیقی با رهبران چین بر سر پرونده اتمی ایران و ضرورت جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته ای داشته است.
                                خبرگزاری رویترز گزارش داده که آقای اولمرت پس از دیدار با ون جیابائو، نخست وزیر چین با مثبت و غیر منتظره خواندن مذاکرات خود با مقامات چینی گفته است که "آنها (چینی ها) با دستیابی ایران به سلاح اتمی آشکارا مخالف هستند."

                                ایران ادعای کشورهای غربی مبنی بر تلاش برای دستیابی به سلاح های هسته ای را رد کرده و گفته است که تنها برای مقاصد صلح آمیز می خواهد از انرژی هسته ای استفاده کند.

                                نخست وزیر اسرائیل که قرار است روز پنجشنبه ( 11 دسامبر) با هو جین تائو، رییس جمهوری چین ملاقات کند در مورد اظهارات نخست وزیر چین در این ملاقات توضیحی نداد.

                                خبرگزاری رسمی چین گفته است که در دیدار نخست وزیران چین و اسرائیل، آقای ون گفته است که پکن خواهان ادامه نقش سازنده خود در حل بحران اتمی ایران است.

                                خبرنگار بی بی سی در پکن می گوید که آقای اولمرت قصد دارد به سران چين اعلام کند که مجهز شدن ايران به فن آوری هسته ای خطری جدی برای اسرائيل و کل منطقه خاورميانه است که چين به نفت آن وابسته است و می خواهد موافقت چين را با اتخاذ اقدامات شديدتر عليه ايران جلب کند.

                                به نظر اسرائيل درصورتی که دولت ايران از قطعنامه اخير شورای امنيت عليه اين کشور پيروی نکند و همچنان به برنامه غنی سازی خود ادامه دهد، جامعه بين المللی بايد تصميمات شديدتری بگيرد.

                                هو جين تائو، رييس جمهور چين هفته گذشته خواستار 'واکنش جدی' ايران به قطعنامه شماره 1737 شورای امنيت سازمان ملل متحد شد.

                                رييس جمهوری چين پس از ملاقات با علی لاريجانی، سرپرست مذاکرات هسته ای ايران، در پکن گفت: "شورای امنيت سازمان ملل متحد قطنامه شماره 1737 را به اتفاق آرا تصويب کرده و اين قطعنامه منعکس کننده نگرانی جامعه بين المللی در مورد موضوع هسته ای ايران است."

                                چين دارای روابط اقتصادی گسترده با ايران است و بخشی از نفت مورد نياز خود را از اين کشور تامين می کند.

                                در حاليکه کشورهای غربی خواستار اعمال فشار بيشتر بر ايران شده اند، روسيه و چين عموما روشی ملايمتر را توصيه کرده اند.

                                دولت ايران بر اين نکته پافشاری می کند که برنامه هسته ای اش سرشتی صلح آميز دارد.

                                Comment

                                Working...
                                X