Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • عراق و سوريه، پس از وقفه بيش از بيست ساله، روابط ديپلماتيک خود را ازسر می گيرند.
    توافقنامه ازسرگيری روابط ديپلماتيک عراق و سوريه، پس از ديدار وليد معلم وزير خارجه سوريه و همتای عراقی اش هوشيار زيباری در بغداد اعلام شد.

    خبرنگاران می گويند عراق اميدوار است اعاده روابط ديپلماتيک اش با سوريه، به تردد شبه نظاميان مسلح در مرز مشترک دو کشور پايان دهد.

    روابط ديپماتيک عراق و سوريه، در سال 1982 ميلادی در زمان حاکميت صدام حسين، اندکی پس از آغاز جنگ ايران و عراق قطع شد.

    دو شاخه از حزب پان عربيست بعث، در سوريه و عراق حکومت می کردند، با وجود اين، روابط اين دو کشور، برای ساليان دراز، خصومت آميز بوده است.

    وليد معلم وزير خارجه سوريه که از روز يکشنبه 19 نوامبر در بغداد به سر می برد، بلندپايه ترين مقام دمشق است که از زمان اشغال عراق توسط نيروهای تحت فرمان آمريکا در سال 2003، از عراق بازديد می کند.

    'تاريخی'


    جلال طالبانی رييس جمهور عراق، به ايران سفر می کند
    علی الدباغ سخنگوی دولت عراق، از توافق اخير بغداد و دمشق برای ازسرگيری روابط ديپلماتيک خود استقبال کرد و آن را حرکتی تاريخی خواند.

    هوشيار زيباری، وزير خارجه عراق نيز گفت که دو کشور، همچنين توافق کرده اند که در زمينه مسايل امنيتی نيز همکاری کنند.

    دو طرف همچنين توافق کرده اند که نيروهای آمريکايی، تا زمانی که نياز است، در عراق باقی بمانند.

    اين توافقات، به دنبال تلاشهای اخير برای مشارکت دادن ايران و سوريه در تامين ثبات عراق به دست آمده است.

    پيشتر، جلال طالبان رييس جمهور عراق دعوت مقامات ايرانی برای ديدارش از آن کشور را پذيرفت.

    گزارش شده است که احتمال دارد بشار اسد رييس جمهور سوريه نيز همزمان به ايران سفر کند اما اين احتمال از سوی مقامات دمشق تاييد نشده است.

    ايران و سوريه

    هفته گذشته، نخست وزير بريتانيا در يک مصاحبه با تلويزيون انگليسی الجزيره، گفت که ايران و سوريه می توانند يک نقش "سازنده" در خاورميانه داشته باشند.

    تونی بلر گفت:" اگر شما (ايران و سوريه) آمادگی داريد که بخشی از راه حل بحران خاورميانه باشيد، می توانيد در اين زمينه مشارکت داشته باشيد."

    نخست وزير بريتانيا افزود کاملا بيهوده است که بگوييم صحبت کردن با اين کشورها، به معنی "خشنود ساختن" آنهاست.

    وی گفت ايجاد پيشرفت در روند صلح خاورميانه دارای "اهميت نمادين" فوق العاده ای است.


    Comment


    • ارتش اسرائيل قصد دارد نحوه بکارگيری بمب های خوشه ای در جنگ تابستان امسال لبنان را مورد تحقيق قرار دهد.
      رييس ستاد ارتش اسرائيل می گويد او به کارگيری از اين تسليحات را در اين درگيری ها ممنوع کرده بود.

      اما ناظران حقوق بشر می گويند در حدود يک ميليون بمب کوچک باقی مانده از بمب های خوشه ای اسرائيل در مناطق مختلف جنوب لبنان پراکنده شده است.

      تصميم جديد ارتش اسرائيل در حالی مطرح می شود که عفو بين الملل از سازمان ملل متحد خواسته به عملکرد نيروهای نظامی اسرائيلی و پيکارجويان حزب الله در جنگ ۳۴ روزه تابستان امسال رسيدگی کند.

      اين در حالی است که دولت اسرائيل مشغول تحقيق درباره جنبه های مختلف عملکرد خود و ارتش اين کشور در اين درگيری ها است.

      پس از برقراری آتش بس در جنوب لبنان، بيش از ۲۰ لبنانی در اثر انفجار باقی مانده بمب های خوشه ای اسرائيلی به قتل رسيده اند و اين در حالی است که ارتش اسرائيل بر پايبندی خود به قوانين بين المللی در زمان جنگ تاکيد دارد.

      گروه های ديده بان حقوق بشر و عفو بين الملل از عملکرد هر دو گروه درگير در جنگ تابستان امسال لبنان به شدت انتقاد کرده اند.

      به گفته اين دو گروه، راهکارهای نظامی ارتش اسرائيل و حزب الله لبنان بيشتر از هر چيزی به غيرنظاميان دو طرف خط مرزی آسيب رسانده است.

      بر اين اساس، علاوه بر بمب های خوشه ای از سوی ارتش اسرائيل، جان غيرنظاميان به خاطر استقرار واحد های موشکی حزب الله لبنان در نواحی مسکونی روستاهای جنوب اين کشورنيز به خطر افتاده است.

      ارتش اسرائيل پس از ربوده شدن دو تن از سربازانش در دوازدهم ژوئيه ۲۰۰۶، مناطق مسکونی لبنان و محل استقرار پيکارجويان حزب الله را مورد حمله قرار داد که با حملات موشکی تلافی جويانه اين گروه لبنانی مواجه شد.

      Comment


      • روسيه دست داشتن در توطئه مسموم کردن الکساندر ليتوننکو، سرهنگ سابق سازمان اطلاعاتی کا.گ.ب. را رد کرده است.
        اين در حالی است که با وخيم شدن مجدد وضع آقای ليتوننکو که در بريتانيا زندگی می کند، پزشکان او را به بخش مراقبت های ويژه منتقل کرده اند.

        الکساندر ليتوننکو که از منتقدان ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه است، بيست روز پيش که برای ملاقاتی به يک رستوران مراجعه کرده بود، دچار بيماری مرموزی شد که منجر به بستری شدن او در بيمارستانی در شهر لندن شده است.

        نزديکان آقای ليتوننکو دولت روسيه را به مسموم کردن او با فلز تاليوم متهم کرده اند و تحقيقات او درباره قتل آنا پوليتکوسکا، خبرنگار منتقد سياست های ولاديمير پوتين را علت اين اقدام می دانند.

        الکساندر ليتوننکو همچنين با چاپ کتابی آقای پوتين را به دست داشتن در انفجارهای سال ۱۹۹۹ مسکو که به قتل ۳۰۰ تن انجاميد متهم کرده است.

        دولت روسيه با متهم کردن شورشيان چچن به دست داشتن در اين انفجارها، زمينه لازم برای حمله دوم خود به جمهوری چچن را در افکار عمومی اين کشور فراهم کرده بود.

        دميتری پسکوو، سخنگوی کاخ کرملين با رد اتهام دست داشتن روسيه در مسموميت آقای ليتوننکو، آن را "ياوه گويی محض" دانسته است.

        الکساندر ليتوننکو يک بار ديگر نيز در اکتبر ۲۰۰۴ با بمب آتش زای دست ساز مورد مورد حمله قرار گرفته بود.

        به گفته پزشکان معالج مسموميت الکساندر ليتوننکو با فلز تاليم که عنصری بی رنگ، بی بو و بی مزه است، قطعی است.

        پليس بريتانيا هم می گويد با مورد آقای ليتوننکو به عنوان مسموميت عمدی با هدف قتل برخورد می کند و منتظر دريافت نتيجه آزمايش های آسيب شناسی و سم شناسی برای تحقيقات بيشتر است.


        Comment


        • جلال طالبانی رییس جمهور عراق شنبه به تهران سفر می کند تا درباره وضع امنیتی کشورش با همتای ایرانی خود مذاکره کند.
          بعضی از گزارش ها از حضور بشار الاسد رییس جمهور سوریه در این مذاکرات خبر می دهند.

          به گزارش دفتر رییس جمهور عراق، آقای طالبانی دعوت محمود احمدی نژاد برای دیدار رسمی از ایران را پذیرفته و شنبه آینده به تهران سفر می کند.

          پیش از این قرار بود آقای طالبانی در اواسط ماه آبان به تهران سفر کند که بنا به برخی دلایل این سفر به تعویق افتاد.

          این دیداردر حالی انجام می شود که همزمان با سفر ولید المعلم وزیر خارجه سوریه به بغداد، دو کشور روابط سیاسی خود را از سرگرفته اند.

          وزارت امور خارجه آمریکا در واکنشی محتاطانه از خبر سفر رییس جمهور عراق به ایران استقبال کرده است.

          این در حالی است که به گفته تام کیسی، یکی از سخنگویان این وزارتخانه، آمریکا خواستار بهبود روابط بغداد با همسایگانش است ولی ایران تاکنون به تعهدات پیشین خود برای کمک به استقرار ثبات در عراق عمل نکرده است.

          آمریکا بارها ایران را به دست داشتن در ناآرامی های عراق متهم کرده است.

          تحلیلگران بر این باورند که تلاش های دیپلماتیک ایران به منظور کم اثر کردن فشارهای آمریکا برای وادارکردن ایران و سوریه برای کمک به برقراری ثبات در عراق صورت می گیرد.

          خبرنگار دفاعی بی بی سی می گوید سفر آقای طالبانی به تهران با هدف مذاکره درباره وضع امنیتی عراق انجام می شود.

          تحلیلگران بر این باورند که ایران و سوریه از بازیگران عمده درعراق هستند و هر تلاشی برای جلوگیری از ورود شورشیان خارجی به عراق و برقراری ثبات نیازمند همکاری این دو کشور است.

          درخواست عراق از سوریه

          سفر وزیر خارجه سوریه به عراق، هنگامی صورت می گیرد که در آمریکا و بریتانیا، برخی سیاستمداران خواهان تماس واشنگتن با تهران و دمشق شده اند. این دسته از افراد بر این باورند که ایران و سوریه می توانند به برقراری ثبات و کاهش خشونت ها در عراق کمک کنند.

          بر اساس برخی گزارش ها، سوریه کمک به ایجاد ثبات در عراق را به حمایت آمریکا از پایان اشغال بلندی های جولان از سوی اسراییل مشروط کرده است.

          آمریکا، بارها سوریه را متهم به عدم جلوگیری از ورود شورشیان خارجی به عراق کرده، امری که با انکار دمشق روبرو شده است.

          نوری المالکی، نخست وزیر عراق در دیدار خود با وزیر خارجه سوریه، خواهان آن شد که دمشق جلوگیری دمشق از "تروریسم مرزی" شد.

          Comment


          • har ja in bosch mire tazahorate! badbakht khodesham adat karde. to indonesia goftan ke mikhan khodeshono beterekonan shayad tonestan be onam beresan ke onam betereke! ama khoda nakone bosch torish beshe! chon age on bemire on pire marde khereft president mishe! Dick president! (cheney)

            Thanx for news sepideh
            نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


            صادق هدايت؛ بوف کور

            Comment


            • Comment


              • شورای امنيت سازمان ملل متحد ترور وزير صنايع لبنان را محکوم کرده، آمريکا عليه مداخله ايران و سوريه در امور لبنان هشدار داده و جمهوری اسلامی دشمنان لبنان را مسئول اين ترور دانسته است.
                در پی انتشار خبر ترور پی ير جميل، وزير صنايع و از سياستمداران مسيحی مخالف سوريه در لبنان، شورای امنيت سازمان ملل متحد با انتشار بيانيه ای اين ترور را محکوم دانست و پير جميل را فردی وطن پرست و نماد آزادی و استقلال سياسی لبنان توصيف کرد.

                روز سه شنبه، 21 نوامبر، اتومبيل حامل آقای جميل در يکی از محله های مسيحی نشين بيروت، پايتخت لبنان، هدف حمله گروهی از مردان مسلح قرار گرفت که وی را به گلوله بستند و به قتل رساندند.

                پی ير جميل، سی و چهار ساله، فرزند امين جميل، از رهبران مسيحيان و از رييسان جمهوری پيشين لبنان است و به عنوان يک سياستمدار مخالف سوريه در کابينه لبنان عضويت داشت.

                وی پنجمين سياستمداران مخالف سوريه در لبنان است که در خلال دو سال گذشته ترور می شود.

                از جمله کسانی که در اين مدت به قتل رسيده اند رفيق حريری، نخست وزير پيشين لبنان است که تلاش برای شناسايی عاملان ترور وی باعث تشکيل هيات تحقيق شورای امنيت سازمان ملل متحد شده است.

                مهاجمان پی ير جميل را در اتومبيل وی به ضرب گلوله به قتل رساندند

                هيات تحقيق در گزارش مقدماتی خود دخالت احتمالی برخی از مقامات ارشد دولت سوريه و سازمان های امنيتی لبنان را در طراحی و اجرای ترور رفيق حريری مطرح کرده است.

                برخی از مقامات لبنانی، از جمله سعد حريری، فرزند رفيق حريری و رهبر جناح اکثريت مخالف سوريه در پارلمان لبنان، قتل آقای جميل را نيز به سوريه نسبت داده اند.

                پی ير جميل در حالی ترور شده است که در هفته های اخير، شش تن از وزيران طرفدار سوريه در کابينه لبنان با هدف ساقط کردن دولت فواد سينيوره، نخست وزير، از سمت های خود کناره گرفته اند.

                اقدام آنان پس از درخواست جنبش حزب الله برای کسب تعداد بيشتری از سمت های کابينه صورت گرفت.

                مخالفان حزب الله گفته اند که هدف هواداران سوريه جلوگيری از تصميم دولت لبنان برای همکاری با هيات تحقيق شورای امنيت در مورد قتل رفيق حريری است.

                ترور پی ير جميل يک روز پيش از 22 نوامبر، روز ملی لبنان مصادف با سالگرد استقلال اين کشور روی داد و دولت لبنان، با اعلام عزای عمومی در اين کشور، جشن هايی را که به اين منظور برنامه ريزی شده بود لغو کرده است.

                هشدار بوش و تاسف ايران

                ترور پی ير جميل باعث بروز نگرانی در مورد بروز بی ثباتی در لبنان می شود که تا سال 1990 برای بيش از دو دهه درگير جنگ داخلی بود.

                جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، در سخنانی قتل آقای جميل را تلاشی شرارت آميز برای بی ثبات کردن لبنان توصيف کرده است.

                جورج بوش عليه مداخله ايران و سوريه در امور لبنان هشدار داد

                آقای بوش به طور صريح کسی را به دست داشتن در اين ترور متهم نکرد اما ضمن حمايت از دولت لبنان، به سوريه و ايران هشدار داد.

                وی گفت "ايالات متحده از دولت لبنان، دموکراسی در لبنان و خواست مردم لبنان برای زندگی در صلح و امنيت و دفاع از دموکراسی خود عليه تلاش های سوريه، ايران و متحدان آنها برای ترويج بی ثباتی و خشونت حمايت می کند."

                سوريه، که با اتهام دست داشتن در ترور رفيق حريری مواجه است، هر نوع ارتباطی با قتل آقای جميل را به شدت رد کرده است

                عماد مصطفی، سفير سوريه در ايالات متحده، گفته است که قتل پی ير جميل "ضربه ديگری" برای سوريه است و افزوده که هر زمان اوضاع اندکی آرام می شود و سوريه احساس آرامش می کند، فورا جنايت ديگری در لبنان روی می دهد.

                امين جميل: انتقام جويی نمی خواهيم

                آقای مصطفی گفته است که ايالات متحده هم فورا از چنين وضعيتی بهره برداری کرده و سوريه را به دست داشتن در چنين حوادثی متهم می کند.

                ايران نيز ترور وزير صنايع لبنان را محکوم دانسته است.

                به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی از "ترور ناجوانمردانه" پی ير جميل ابراز تاسف کرده است.

                آقای حسينی گفته است "در شرايطی که روند تحولا لبنان در فضای سياسی مسالمت آميز و روش های دموکراتيک در جريان است و همه طرف ها با بلوغ سياسی خويش نسبت به هرگونه درگيری اجتناب داشتند، ترور ناگهانی و ناجوانمردانه وزير صنايع لبنان صورت گرفت."

                سخنگوی وزارت خارجه اين ترور را به کسانی که دشمنان لبنان می خواند نسبت داده است.

                امين جميل، رييس جمهوری پيشين لبنان نيز در واکنش به ترور فرزند خود خواستار خودداری از بهانه جويی برای ايجاد درگيری و خشونت در لبنان شده است.

                وی گفته است "مجددا در خواست خود را مطرح می کنم که ما خواهان واکنش بيش از حد نيستيم و انتقام جويی نمی خواهيم."

                Comment


                • کوفی عنان دبير کل سازمان ملل متحد گفت آمريکا عملا "در دام عراق گرفتار شده است."
                  وی افزود: "آمريکا نه می تواند در عراق بماند و نه از آن خارج شود. عده ای معتقدند حضور آمريکا در عراق مشکل زاست و عده ای ديگر می گويند خروج سريع اوضاع را وخيم تر می کند."

                  اما او گفت زمان خروج آمريکا از عراق بايد به گونه ای تنظيم شود که هرج و مرج بيشتری در اين کشور ايجاد نکند.

                  دبير کل سازمان ملل متحد همچنين از ايران و سوريه خواست به برقراری ثبات در کشور همسايه خود کمک کنند.

                  سران ايران، عراق و سوريه قرار است اواخر هفته جاری در تهران ملاقات کنند.

                  مباحث زيادی درباره مذاکره مستقيم آمريکا با ايران و سوريه به منظور جلب کمک اين کشورها برای کاهش خشونتها در عراق در جريان است.

                  گرچه به نظر می رسد واشنگتن بطور فزاينده ای آماده بهره گيری از تلاش های ديپلماتيک منطقه ای است اما تحليلگران می گويند اوضاع سريعتر از آنچه آمريکا و بريتانيا پيش بينی کرده بودند پيش می رود.

                  ازسرگيری رابطه با سوريه

                  بغداد و دمشق که بيش از بيست سال با يکديگر رابطه نداشتند، روز سه شنبه روابط ديپلماتيک خود را از سرگرفتند.

                  عراق اميدوار است برقراری رابطه با سوريه مانع از نفوذ پيکارجويان از مرزهای اين کشور شود.

                  يک سخنگوی حکومت عراق ضمن اعلام از سرگيری رابطه با سوريه گفت هر دو کشور توافق کردند نيروهای آمريکايی ماداميکه حضورشان مورد نياز است در عراق بمانند.

                  هوشيار زيباری وزير خارجه عراق در گفتگو با خبرگزاری آسوشيتدپرس خبر از "همکاری با برادران سوری برای برقراری امنيت و ثبات" در کشورش داد.

                  گوردون جاندرو سخنگوی شورای امنيت ملی کاخ سفيد از کمک همسايگان عراق به حکومت اين کشور استقبال کرد.

                  وی گفت: "سوريه اکنون بايد تعهد خود را به ارتباط سازنده با عراقی که قادر به اداره و دفاع از خود باشد به نمايش بگذارد."


                  Comment


                  • در ادامه تلاش های ديپلماتيک برای حل بحران عراق رييس جمهوری آمريکا با نخست وزير عراق ديدار و گفتگو خواهد کرد.
                    روز چهارشنبه، 22 نوامبر، مقامات آمريکايی اعلام داشتند که جورج بوش، رييس جمهوری، هفته آينده پس از شرکت در اجلاس رهبران کشورهای عضو پيمان اتلانتيک شمالی - ناتو - عازم کشور اردن می شود و در باره شرايط عراق با نوری مالکی، نخست وزير اين کشور، گفتگو خواهد کرد.

                    به گفته سخنگوی کاخ سفيد، در اين ملاقات، آقايان بوش و مالکی به مشورت در باره نحوه بهبود شرايط امنيتی عراق ادامه خواهند داد.

                    وی گفته است که محور مذاکرات دو طرف را روند واگذاری مسئوليت حفظ امنيت عراق به ماموران عراقی و نقش کشورهای منطقه در کمک به استقرار امنيت در عراق تشکيل می دهد.

                    در حاليکه خشونت فرقه ای همچنان در عراق ادامه دارد، در هفته های اخير موضوع مشارکت ايران و سوريه در حل بحران عراق مطرح شده است.

                    قرار است جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق، ظرف چند روز آينده به تهران سفر کند و روز سه شنبه نيز اعلام شد که سوريه و عراق پس از بيست سال، مجددا روابط ديپلماتيک خود را از سر گرفته اند.

                    در پی شکست سنگين حزب حاکم جمهوريخواه در انتخابات اخير آمريکا، که به گفته ناظران تا حدودی ناشی از سياست دولت در عراق بوده، آقای بوش برای تغيير سياست خود در عراق تحت فشار قرار داشته است.

                    برخی از سياستمداران آمريکايی توصيه کرده اند که ايالات متحده دو کشور ايران و سوريه را در تلاش برای خاتمه دادن به بحران عراق مشارکت دهد.

                    Comment


                    • حدادعادل در يک كنفرانس مطبوعاتى در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا در خصوص سفر رؤساى جمهور سوريه و عراق به ايران و اين كه آيا اين سفر به دنبال درخواست آمريكا از سوريه و ايران براى حل مشكل عراق انجام مي*گيرد يا خير؟ گفت:"در اين كه آمريكا در باطلاق عراق گير افتاده ترديدى نيست. در آن هنگام كه به آمريكا قبل از حمله به عراق هشدار مي*دادند كه عراق براى او ويتنام دوم خواهد شد، آقاى بوش و همكارانش آنؤقدر از باده*ى غرور سرمست بودند كه به اين توصيه*ها گوش نكردند."

                      وی افزود: "امروز پس از سه سال همه متوجه شدند كه آمريكا با حمله به عراق حيثيتش را بيشتر از دست داده است. آمريكا دنبال راهى مي*گردد كه به نحو آبرومندانه*اى خود را از صحنه*ى عراق خارج كند و در اين راستا از كشورهاى همسايه*ى عراق مثل ايران و سوريه كمك مي*گيرد."

                      حداد عادل گفت:" ما قطع نظر از تمايل آمريكا، خود به عنوان كشور مسلمان و همسايه عراق نسبت به امنيت و آرامش آن احساس مسووليت مي*كنيم و در درجه*ى اول براى مردم مسلمان و همسايه*ى كشور عراق و در درجه*ى دوم به اين علت كه ثبات عراق را به نفع خود مي*دانيم، ثبات عراق را خواهانيم."

                      حدادعادل با طرح اين پرسش كه چرا همسايه*ى ديوار به ديوار عراق مثل ايران و سوريه قصد كمك به عراق را نداشته باشند، به مشتركات زياد ايران با عراق اشاره كرد و ادامه داد: "اجلاس سه گانه و حضور رؤساى جمهور سوريه و عراق براى حل مشكل عراق با قطع نظر از تمايل آمريكا وظيفه*ى طبيعى اين سه كشور است."

                      Comment


                      • پروين اردلان، نوشين احمدى خراساني، فريبا داوودى مهاجر و شهلا انتصاري، چهار نفر از فعالان جنبش زنان و از مدافعان حقوق بشر در ايران، صبح روز دوشنبه 29 آبان ماه (1385)، در تهران به دادگاه انقلاب (واقع در خيابان شريعتي، ابتداى خيابان معلم) فراخوانده شدند.

                        به گزارش خبرنگار ادوارنيوز نامبردگان در ساعت مقرر در محل دادگاه انقلاب حاضر شدند و ساعتی پيش با قرار کفالت 15 ميليون تومانی آزاد شدند . اتهامات اين فعالان جنبش زنان اقدام عليه امنيت ملي، تلاش برای بر هم زدن نظم عمومی ، دعوت و شرکت در تجمع غير قانونی اعلام گرديده است.

                        لازم به ذکر است پروين اردلان و نوشين احمدی پيش از اين احضار نيز با قرار کفالت 10 ميليون تومانی آزاد بوده اند.

                        احضار اين مدافعان حقوق زنان، توسط شعبه 14 بازپرسى دادگاه انقلاب و در ادامه‎ى احضاريه‎هاى قبلى (در مورد تجمع مسالمت‎آميز زنان در 22 خرداد در ميدان هفت تير) صورت مي‎گيرد.

                        Comment


                        • قرار است شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی درخواست جمهوری اسلامی برای دريافت کمک فنی از اين نهاد را مورد بررسی قرار دهد اما انتظار نمی رود آن را تاييد کند.
                          روز پنجشنبه، 23 نوامبر، جلسه شورای حکام در مقر آژانس در وين، پايتخت اتريش، برگزار می شود و تاييد طرح های توصيه شده از سوی کميته همکاری های فنی برای اعطای کمک به کشورهای متقاضی در دستور کار اين نشست قرار دارد.

                          کميته فنی آژانس بين المللی درباره همکاری های فنی، علمی و مالی اين نهاد با کشورهای عضو تصميم گيری می کند و طرح های مصوب خود را برای تاييد و تصويب نهايی به شورای حکام ارايه می دهد.

                          براساس پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - کشورهای امضا کننده از حق درخواست کمک از آژانس بين المللی در زمينه فعاليت های صلح آميز هسته ای برخوردار هستند.

                          به گفته منابع آژانس بين المللی انرژی اتمی، بررسی طرح هايی برای اجرا در بيش از يکصد کشور در دستور کار جلسه سه روزه کميته همکاری ها قرار داشته است که طرح هايی که از نظر فنی مورد قبول کميته قرار گرفته به شورای حکام ارجاع شده است.

                          جلسه کميته فنی از روز دوشنبه اين هفته در وين کار خود را آغاز کرد و درخواست ايران برای دريافت کمک فنی برای رآکتور تحقيقاتی اراک از جمله طرح های ارايه شده به آن بود.

                          خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - گزارش کرده بود که کشورهای عضو اتحاديه اروپا، آمريکا، استراليا و کانادا خواستار حذف اين درخواست از دستور کار کميته و تعويق تصميم گيری در باره آن بوده اند.

                          اين خبرگزاری گفته است که گروه کشورهای غير متعهد، چين و روسيه از تصميم گيری کميته همکاری ها در مورد درخواست ايران حمايت کرده بودند.

                          روز سه شنبه، نماينده ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی از کميته فنی خواست تا، به گفته وی، از سياسی کردن موضوع درخواست کمک فنی ايران پرهيز کند.

                          با اينهمه، گفته می شود که درخواست ايران در ميان طرح های پيشنهادی کميته قرار ندارد و تصميم گيری در اين زمينه به شورای حکام محول شده است.

                          خودداری از تصميم گيری

                          خبرنگار بی بی سی در مقر آژانس بين المللی در وين می گويد که انتظار می رود شورای حکام فعلا از تصميم گيری در مورد درخواست ايران خودداری ورزد و عملا اين موضوع را بايگانی کند.

                          مديرکل آژانس در مورد فعاليتهای ايران به شورای حکام گزارش داده است

                          مقامات ايرانی گفته اند که به کمک های فنی آژانس را برای تکميل و راه اندازی رآکتور آب سنگين مرکز تحقيقات هسته ای اراک نياز دارند تا بتوانند ايزوتوپ های مورد استفاده در زمينه های پزشکی را توليد کنند.

                          در مقابل، کشورهای غربی نگران آن هستند که هر نوع کمک فنی به ايران باعث افزايش توانايی اين کشور در دستيابی به مواد و فناوری لازم برای ساخت اسلحه اتمی شود.

                          شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی و شورای امنيت در قطعنامه هايی از ايران خواسته اند فعاليت خود در زمينه غنی سازی اورانيوم را متوقف کند اما جمهوری اسلامی با رد اين قطعنامه ها، بر ادامه اين برنامه تاکيد داشته است.

                          مقامات ايرانی گفته اند که هدف آنان از غنی سازی اورانيوم تکميل چرخه توليد سوخت نيروگاهی است و چنين فعاليتی را از جمله حقوق امضا کنندگان ان پی تی توصيف کرده اند.

                          در مقابل، برخی کشورهای غربی ايران را متهم می کنند که برنامه ای برای ساخت اسلحه اتمی را در پوشش فعاليت های صلح آميز هسته ای دنبال می کند و اصرار بر ادامه برنامه غنی سازی اورانيوم بخشی از اين برنامه مخفيانه است.

                          جمهوری اسلامی اين اتهام را رد کرده و بر پايبندی خود به ان پی تی اصرار ورزيده است.

                          هفته پيش، محمد البرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، گزارشی را در مورد برنامه های هسته ای ايران برای کشورهای عضو شورای حکام ارسال کرد.

                          گرچه متن گزارش هنوز انتشار نيافته، اما به گفته منابع آژانس، اين گزارش حاوی شرحی از برخورد ايران با درخواست مندرج در قطعنامه شورای امنيت و فعاليت های اين کشور از پايان ماه اوت گذشته تا کنون است.

                          قطعنامه شورای امنيت تا پايان ماه اوت به ايران فرصت داده بود تا فعاليت خود در زمينه غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق در آورد اما ايران از آن زمان اجرای طرح هايی را در پيشبرد اين فعاليت ها گزارش کرده است.

                          Comment


                          • مارگارت بکت، وزیر خارجه بریتانیا به اعضای پارلمان این کشور گفته است که وی مطمئن است که نیروهای بریتانیایی تا شش ماه آینده قادر خواهند بود تا کنترل شهر بصره را در اختیار دولت عراق قرار دهند.
                            این برای اولین بار است که دولت بریتانیا به یک جدول زمان بندی احتمالی برای خروج از عراق اشاره می کند. بریتانیا حدود 7 هزار نیرو در جنوب عراق و عمدتا در بصره دارد.

                            مقامات بریتانیا تاکید کرده اند که این امر به وضعیت امنیتی عراق بستگی خواهد داشت.

                            خانم بکت گفته است که انتظار می رود که شهر نجف نیز تا ماه آینده تحت کنترل عراقی ها قرار گیرد. قرار است در مرحله بعد این اتفاق در مورد شهر میسان بیفتد و بهار آینده نیز بصره در اختیار دولت عراق قرار می گیرد.

                            وزیر خارجه بریتانیا، خروج فوری نیروهای این کشور از عراق را رد کرده و گفته است انجام چنین کاری، نشانه بی مسئولیتی خواهد بود و این امر می تواند اوضاع را بدتر کند.

                            Comment


                            • ير جميل در يکی از برجسته ترين خاندان های مسيحيان مارونی لبنان بار آمده بود که از دهها سال پيش در تاريخ کشور نقش ايفا کرده است، هرچند خود او به نفوذ سياسی بالايی نرسيد.
                              او فرزند امين جميل رئيس جمهور سابق کشور و برادر زاده بشير جميل رئيس جمهور اسبق و رهبر حزب فالانژ (معروف به کتائب) لبنان بود که در سال 1982 به قتل رسيد.

                              پی ير جميل در سال 1972 تولد يافته و در دانشگاه بيروت در رشته حقوق تحصيل کرده بود.

                              مرگ يک وزير کابينه از زمان قتل رفيق حريری که رشته ای از ترورهای سياسی لبنان را تکان داده است، بزرگترين ضربه بود.

                              نام جميل (که در لبنان جمايل تلفظ می شود) با حزب مارونی های مسيحی لبنان پيوند خورده است. اين حزب که با گرايش های دست راستی به فالانژ معروف شده است، در سال 1936 توسط پدر بزرگ پی ير جميل که او هم پی ير نام داشت، تأسيس شد.

                              حزب فالانژ در دهه های 1970 و 1980 که لبنان در جنگ داخلی فرو رفته بود، نقش مهمی ايفا کرد. اين حزب همدست و ياور اسرائيل به شمار می رفت و برای به قدرت رساندن مارونی ها در لبنان تلاش می کرد.

                              در سال 1982 هنگامی که بشير جميل فرزند و جانشين پير جميل به قتل رسيد ضربه ای بزرگ بر حزب وارد آمد. او تازه به رياست جمهوری کشور انتخاب شده بود.

                              برادر بشير به نام امين جميل که منشی ملايم تر داشت، رئيس جمهور شد. اما با افزايش نفوذ سوريه، موقعيت مارونی ها در صحنه سياسی لبنان متزلزل شد.

                              امين جميل در سال 1988 در آخرين ماه های زمامداری خود، به همراه خانواده و از جمله فرزندش پی ير لبنان را ترک گفت، با اين اميد که با عزيمت او نزاع های فرقه ای کاهش يابد و کشور به سوی آرامش برود.

                              ادامه نبرد قدرت

                              امين جميل رئيس جمهور پيشين که سال ها در فرانسه و سويس و آمريکا زيسته بود، در خارج تلاش می کرد از جنبش مخالفت با نفوذ سياسی و نظامی سوريه در لبنان حمايت کند.

                              او سرانجام در سال 2000 به لبنان برگشت و در همان سال فرزند جوان و کم تجربه او پی ير وارد صحنه سياست شد و به عنوان نماينده مجلس انتخاب شد.

                              او در آن زمان جوان ترين نماينده پارلمان لبنان به شمار می رفت.

                              پی ير جميل جوان پس از انتخابات 2005 و پيروزی جناح های مخالف سوريه در دولت تازه لبنان وزير صنايع شد.

                              قتل اين سياستمدار جوان در زمانی صورت می گيرد که اکثريت غرب گرا و مخالف سوريه در دولت لبنان، با مقاومت فزاينده نيروهای حزب الله و متحدان آن روبرو شده است.

                              Comment


                              • ژاپن ده میلیارد دلار از وام های ایران را، همزمان با روزهائی که بر سر پرونده هسته ای ايران، در شورای امنیت سازمان ملل کشمکشی بين قدرت های جهانی درگيرست، مسدود کرد. کارشناسان معتقدند عمل ژاپنی ها تندترين و اثرگذارترين محدوديت اقتصادی است که بر ايران تحميل می شود.

                                صورت مساله اين است که ژاپن، دومین وارد کننده نفت جهان [بعد از آمريکا] 10 میلیارد دلار ازاعتبارات پروژه های مربوط به نه طرح عظيم نفت و گاز در ایران را تا زمانی که تهران برنامه هسته ای اش را متوقف کند، مسدود کرده است. این اقدام پس از اقدام هفته های گذشته برخی بانک های اروپایی برای مسدود کردن هرنوع تجارتی با دولت وبازرگانان ایرانی صورت می گیرد واز فشار روز افزون اقتصادی بر تهران حکایت می کند.

                                فومیو هوشی، رییس بانک دولتی همکاری های بین المللی روز گذشته به خبرنگاران گفته است که "نه پروژه، نه سپاسگزاری". این مقام بانکی ژاپن گفته است که وام دهی به ایران تا زمانی که نتیجه خوبی از مذاکرات بین اروپا، ایران وآمریکا به دست بیاید متوقف می ماند. این درحالی است که مقامات تهران تلاش کرده بودند طی سالهای گذشته با چرخش به سمت ژاپن، روابط خود را با اروپا کاهش دهند.

                                به گفته کارشناسان مسدود شدن وام های ايران توسط ژاپن به ويژه در اقتصاد ايران تاثير منفی می گذارد که دولت احمدی نژاد برای بالا بردن ظرفیت تولید نفت خود [که بايد آن را تا چهارسال ديگر آن را به 4.6 میلیون بشکه نفت در روز برساند] به سرمایه گذاری های خارجی نیاز مبرم دارد.

                                مقامات بانکی و دولتی ايران درماه های گذشته با تبليغات کوشيدند از اثر روانی محدوديت های اقتصادی که رخ می دهد بکاهند و به دنبال هر يک از اين رویدادها اعلام داشته اند که اثری در اقتصاد کشور ندارد. آخرين بار بعد ازتوقف رابطه دلاری با بانک های بزرگ اعتباری اروپایی بود که رييس بانک مرکزی اعلام داشت اروپائی های ديگری آماده همکاری بانکی و پولی با ايران هستند و مشکلی در جهت ارتباطات بانکی ايران با جهان وجود ندارد. مخرج مشترک تمام تبليغاتی که به نظر می رسد مقدمه ای برای مقابله با تحريم اقتصادی شورای امنيت است اشاره به قراردادهای ايران با چين و ژاپن و فرانسه و آلمان است که به نوشته روزنامه های هوادار دولت بازار ايران را رها نمی کنند. در اين تبليغات به خصوص به طور مدام يادآوری می شود که کشورهائی مانند چين و ژاپن چنان به سوخت فسيلی وابسته اند که تحت هيچ شرايطی بازار ايران را از دست نمی دهند.

                                اما ورای تبليغات واقعيت های اقتصادی نشانه هائی از خود نشان می دهد که اگر بهای نفت به اين شدت در شش ماه گذشته افزايش نيافته بود، پيش از اين آشکار شده بود. از همين روست که مقامات اقتصادی و بانکی ایران از اظهار نظر درباره تصميم ژاپن خودداری کرده اند و به نظر نمی رسد که آن را چنان که هست انعکاس دهند.
                                مدیرشرکت اینپکس درپروژه مربوط به ایران نیز از اظهار نظر دررابطه با این قطع وام ازسوی بانک های ژاپنی خودداری کرد.

                                این اتفاق درحالی رخ می دهد که بهای نفت نیز طی ماه های گذشته بیش از 25 درصد کاهش یافته است به گونه ای که نفت خام ایران هم اکنون دربازارهای جهانی بشکه ای 52 دلاربه فروش می رسد.

                                منوچهر تکین، تحلیلگر مرکز مطالعات جهانی انرژی به بلومبرگ گفته است که اگر ژاپن حمایت های مالی خود را متوقف کند، مقامات ایرانی مجبور خواهند شد که پروژه های خود را که بیش از 80 درصد آن به انجام رسیده است را با شريکان ديگری به انجام برسانند وپروژه هایی را که تازه عملیات اجرایی آن را آغاز کرده اند، متوقف کنند.
                                ژاپن طی سال2005 ، نزدیک به 13.8 درصد نفت خام خود را از ایران تهیه کرده است. بزرگترین بانک ژاپن که به کشورهای دیگر وام می دهد، پیش از این حدود 10 میلیارد دلار برای 9 پروژه ای که عمدتا درصنایع نفت وگاز بودند، درنظر گرفته بود.


                                درششم اکتبر بود که شرکت اینپکس که برزگترین شرکت اکتشافات نفت ژاپن را به عهده دارد اعلام کرد که از پروژه نفت آزادگان چشم پوشی خواهی کرد. ایران که همواره از اعطای این پروژه به ژاپن در حالی که ازسوی آمریکا درزمینه صنایع نفت وگاز با تحریم مواجه بود، به عنوان نشانه ای از قدرت خود ياد می کرد، بعد از شکست در تلاش هايش برای قانع کردن ژاپن، در تبليغات داخلی خود اعلام داشت که ژاپن اصرار دارد که در حد ده در صد در پروژه آزادگان دخيل باشد و پيمانکار جديد هم آن را پذيرفته است. گفته شده بود که اين پروژه عظيم به طرف های روسی وچینی خواهد شد اما در ماه های گذشته تحولی در اين باره رخ نداده و به نظر می رسد که دولت ناچار باشد از پوشش شرکت های متعلق به سپاه پاسداران استفاده کند و با خرد کردن پروژه آن را بين پيمانکاران دست دوم توزيع کند که از اثر روانی منفی آن در بازار سرمايه های کشور جلوگيری کرده باشد.

                                اين گونه بندزنی ها به گفته کارشناسان فن معمولا هزينه عظيمی بر دوش کشور می گذارد و در نهايت هم در زمان تعيين شده به سرانجام نمی رسد. میدان نفتی آزادگان از بزرگترین پروژه های نفتی کشور به شمار می رود که تا کنون برسرانجام آن بارها به دلیل کارشکنی ویا اختلاف با طرف های قرارداد، توقف هایی صورت گرفته است. چین وروسیه از آن جا با تحریم ایران درشورای امنیت مخالفت می کنند که در صورت عملی شدن آن، منافع اقتصادی شامل پروژه های اقتصادی سنگین را از دست خواهند داد.

                                بانک سوییسی UBS که ازعمده ترین بانک های اعتباری اروپا وجهان به شمار می رود پیش ازاین اعلام کرده بود که با توجه به خطر های سرمایه گذاری درایران به دنبال تجارت جدیدی با ایران نیستند. این بانک حتی فراتر این بعد ازیک مهلت مقرر به بستن همه حساب های افراد ایرانی وشرکت هایی که درایران مستفر هستند وهمچنین دولت ایران پرداخت. Total SA, ENI SpA و Statoil ASA ازجمله شرکت های بین المللی نفتی هستند که تا کنون علی رغم تحریم های آمریکا پروژه هایی را درایران تکمیل کرده اند.

                                محاصره اقتصادی وکاهش قطع روابط بانکی واعتبارهای بین المللی درحالی روز به روز دامنه بیشتری پیدا می کند که محمود احمدی نژاد دردیدارروزهای گذشته خود ازصدا وسیما بروضعیت خوب شاخص های اقتصادی تاکید کرد. او به خصوص ازبهبود وضعیت سرمایه گذاری خارجی در ایران سخن گفت. ادعائی که آمار و ارقام تائيدش نمی کند اما برای روحيه دادن به بازار و افکارعمومی لازم می نمايد.

                                احمدی نژاد درچنین شرایطی تصریح کرده است: "حقيقت اين است تمام شاخصه*‏هاي اقتصادي ما بسيار خوب است و تقاضا براي سرمايه*‏گذاري چند برابر فزاينده و صادرات غيرنفتي نيز چند برابر فزاينده سرمايه گذاري در بورس آرام و رو به رشد شده است. برخلاف بورس*‏هاي خاورميانه ما روزانه 18 تا 20 ميليارد تومان انتقال وجوه داريم و توانسته*‏ايم در طول هفت ماه 12 درصد سود كسب كنيم كه اين پيروزي بزرگي است كه اين در ساير بخش*‏ها نيز صادق است. در عرصه سياست خارجي و فناوري هسته*‏اي نيز بسيار خوب ظاهر شده*‏ايم و توانسته*‏ايم با هشت كشور صنعتي خود را در ميان آنان جا كنيم و در حال حاضر نيز نمي*‏توانند كاري انجام دهند، تصور مي*‏كنم كه در صورت مخالفت با ما، ما از اهداف خود دست خواهيم كشيد كه اين طور نيست. "

                                Comment

                                Working...
                                X