Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ايالات متحده می گويد که ايران بايد پيامدهای رفتار خود مبنی بر ادامه برنامه هسته ای را متحمل شود.
    استيون هدلی، مشاور امنيت ملی دولت آمريکا، اظهار اطمينان کرده است که اعضای شورای امنيت سازمان ملل در نهايت بر سر مجموعه ای از تحريم ها عليه ايران موافقت خواهند کرد.

    در همين حال يک مقام وزارت خارجه، دیوید ساترفیلد، گفته است که ایالات متحده از نظر اصولی آماده مذاکره با ایران درباره وضع عراق است.

    اما وزير خارجه آمريکا پيشنهاد مذاکره با ايران را مردود دانسته و در مورد سخنان نخست وزير بريتانيا پيرامون بحران خاورميانه ابراز ترديد کرده بود.

    کاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريکا، پيشنهاد مذاکره برای جلب همکاری ايران و سوريه برای پايان دادن به بی ثباتی در عراق را بدون آنچه که تغيير روش اين دو کشور خواند مردود دانسته است.

    خانم رايس تاکيد کرد که راه حل معجزه آسايی برای خاتمه دادن به خشونت در عراق وجود ندارد و نشانه ای در دست نيست که ايران و سوريه شرکای سازنده ای برای استقرار ثبات در عراق و منطقه باشند.

    وی گفت: "به نظر من سئوال اين است که آيا چيزی در رفتارايرانيان مشاهده می شود که نشان دهد آنان آمادگی آن را دارند تا به ثبات در عراق کمک کنند؟"

    Comment


    • شماری از دانشجويان دانشگاههای شهر تبريز که تعدادشان تا هزار نفر برآورد می شود در مقابل کنسولگری جمهوری آذربايجان دست به تظاهرات زدند تا نسبت به آنچه توهين يکی از روزنامه های اين جمهوری به پيامبر اسلام و مقدسات می خواندند اعتراض کنند.
      همزمان با اين تظاهرات، جمعی از دانشجويان، استادان و کارمندان دانشگاه تبريز در اعتراض به اين روزنامه طوماری امضا کرده اند که در آن از رئيس جمهور ايران خواسته شده است هر چه سريعتر از طريق وزارت امورخارجه اقداماتی انجام دهد تا دولت جمهوری آذربايجان از مسلمانان عذرخواهی کند و گرنه تعطيلی سفارتخانه جمهوری آذربايجان در تهران و سرکنسولگری اين جمهوری را در تبريز در دستور کار قرار دهد.

      اما طاهر تقی زاده، سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری آذربايجان در گفتگو با بی بی سی گفت که سببی برای عذرخواهی دولت جمهوری آذربايجان در اين زمينه نمی بيند و اعتقاد دارد که اين رويداد بر روابط "دوستانه و حسن همجواری" ميان اين جمهوری و ايران اثری نمی گذارد.

      با اين حال در جمهوری آذربايجان، روزنامه موسوم به صنعت که مقاله آن سبب اعتراض شده تحت پيگرد قضائی قرار گرفته و عليه آن پرونده ای تشکيل شده است.

      روزنامه جديدالتأسيس صنعت که در زبان ترکی به معنای هنر است، طی مقاله ای با عنوان "ما و اروپا" که به قلم فردی به نام رفيق تقی نوشته شده به انتقاد از دين اسلام پرداخته و صفاتی همچون جنگ افروز بودن و خشونت به پيامبر اسلام نسبت داده که اهانت به پيامبر اسلام تعبير شده است.

      اين مقاله طی هفته های اخير اعتراضاتی در جمهوری آذربايجان و ترکيه برانگيخته و مقالات فراوانی در مطبوعات اسلامگرای ترکيه عليه آن چاپ شده است اما به نظر می رسد تبريز تنها شهری باشد که اعتراض به اين مقاله در قالب تظاهرات در آن بروز کرده است.

      در اين شهر کلاسهای درس در ساعات ده تا دوازده در دانشگاههای تبريز، صنعتی سهند، تربيت معلم، آزاد و پيام نور تعطيل شد و دانشجويان با تجمع در مقابل ساختمان کنسولگری جمهوری آذربايجان شعار الله اکبر و همچنين شعارهايی به زبان ترکی سر دادند، همچون: "نويسنده توهين کننده به پيامبر نوکر اسرائيل است" و "ننگ بر دولت آذربايجان".

      از ساعتها پيش از آغاز تجمع، نيروهای پليس در مقابل ساختمان کنسولگری حضور داشتند و عبور و مرور خودروها در خيابانی که ساختمانی که کنسولگری در آن قرار دارد متوقف شده بود.

      نيروهای پليس همچنين مانع از نزديک شدن تظاهرکنندگان به ساختمان کنسولگری می شدند.

      Comment


      • يک سرباز ارتش آمريکا اعتراف کرده است به يک دختر 14 ساله عراقی تجاوز کرده و سپس در قتل او به همراه خانواده اش گناهکار شرکت کرده است.
        وکيل مدافع سربازی که جيمز بارکر نام دارد گفته است که او پيش از آغاز محاکمه نظامی به جرم خود اعتراف کرده تا از کيفر مرگ رهايی يابد.

        در ماه مارس گذشته خانواده ای چهار نفره در شهر محموديه در جنوب بغداد به قتل رسيدند. تحقيق درباره اين جنايت در ماه مارس گذشته شروع شد.

        بارکر يکی از چهار سربازی است که در قتل خانواده عراقی شرکت داشته است.

        چهار سرباز آمريکايی متهم هستند که در طراحی و اجرای حمله به خانواده عراقی شرکت داشته اند. عامل اصلی رويداد از ارتش اخراج شده است.

        دو تن از سربازان اگر جرمشان ثابت شود، با مجازات اعدام روبرو خواهند شد.

        هر چهار سرباز به واحد 101 ارتش آمريکا تعلق دارند.

        وکيل دعاوی مدنی سرباز بارکر گفته است که او قصد دارد با دادگاه همکاری کند و عليه همدستان خود شهادت بدهد.

        استيون گرين که طراح و عامل اصلی تجاوز به دختر عراقی و قتل خانواده او دانسته شده است، در بازداشت است و در کنتاکی محاکمه خواهد شد.

        او به خاطر رفتار ناشايسته از ارتش اخراج شده است و در ماه ژوئيه اتهامات مبنی بر ارتکاب قتل و تجاوز در عراق را انکار کرده است.

        در ماجرايی ديگر روز چهارشنبه يک دادگاه نظامی در ايالت کاليفرنيا حکم خود را درباره سربازی اعلام کرده است که اعتراف کرده در قتل يک شهروند عراقی در ماه آوريل در نزديکی شهر حمدانيه شرکت داشته است.

        Comment


        • به دانشگاه های و کالج های بريتانيا هشدار داده شده است تا به مساله حضور و ترويج اسلامگرايی افراطی در ميان دانشجويان توجه جدی نشان دهند.
          روز جمعه، 17 نوامبر، وزارت آموزش و مهارت های دولت بريتانيا مجموعه رهنمودهايی را در اختيار موسسات آموزش عالی در اين کشور قرار داد که حاوی نحوه مقابله با پديده ای است که از آن با عنوان "ترويج افراطگرايی به نام اسلام" ياد شده است.

          به گفته مقامات دولتی، بروز تندروی خشونت آميز در دانشگاه ها و کالج ها خطری جدی است هرچند در حال حاضر دامنه گسترده ای ندارد.

          مقامات دولت بريتانيا تاکيد داشته که رهنمودهای ارايه شده به معنی هدف قرار گرفتن دانشجويان مسلمان نيست.

          به گفته آنان، وزارت آموزش و مهارت ها پس از مشورت با دانشگاه ها، دانشجويان مسلمان و نهادهای انتظامی به اين نتيجه رسيد که صدور چنين دستورالعملی مفيد خواهد بود.

          اين وزارتخانه گفته است که هدف از اين اقدام تضمين امنيت محيط های آموزشی و اطمينان يافتن از اين است که مسئولين دانشگاه ها مساله افراطگرايی اسلامی را جدی تلقی می کنند.

          بيل رامل، معاون وزارت آموزش و مهارت ها در امور آموزش عالی، با تاکيد بر جدی بودن خطر تندروی اسلامی در دانشگاه ها، گفته است که منظور دولت اين نيست که دانشجويان مسلمان زير نظر قرار داشته باشند يا در معرض "تجسس" قرار گيرند.

          آقای رامل در مصاحبه با بی بی سی گفته است "ما در اينجا با موضوعی جدی مواجه هستيم و بايد با آن برخورد کنيم اما هدف ديگر ما ايجاد انسجام و وحدت در دانشگاه هاست."

          وی افزوده است که موضوع اصلی برقراری تماس، گوش دادن به نگرانی و مشکلات و همکاری با اکثريت بزرگ دانشجويان - چه مسلمان و چه غير مسلمان - است که به وضوح با افراطگرايی مخالف هستند.

          همزمان، آنتونی گليس، کارشناس امور امنيتی و اطلاعاتی، گفته است که به اعتقاد وی بايد بر روی دانشجويان خارجی نظارت بيشتری صورت گيرد.

          سال گذشته پرفسور گليس گزارشی منتشر و در آن خطر گرايش دانشجويان به تندروی اسلامی را گوشزد کرد.

          تندروی: واقعيت يا مبالغه؟

          آنتونی گليس توصيه کرده است که بايد هنگام ثبت نام با دانشجويان مصاحبه ای صورت گيرد تا مشخص شود که هدف آنان از ورود به دانشگاه دنبال کردن تحصيلات است.

          برخی از کارشناسان در باره ترويج اسلامگرايی افراطی در بريتانيا هشدار داده اند

          در ماه اکتبر سال جاری، بی بی سی گزارشی را تهيه کرد که در آن آمده بود فعاليت گروه های اسلامگرا برای کشاندن دانشجويان به افراطگرايی در برخی دانشگاه های بريتانيا به يک مساله جدی تبديل شده است.

          برخی از دانشگاهيان هشدار داده بودند که دولت در زمينه مقابله با اين مساله اقدام چندانی نکرده است و يکی از دانشگاه های لندن يک روحانی ميانه رو مسلمان را برای بازداشتن گروه کوچکی از دانشجويان از گرايش به تندروی اسلامی به کار گرفت.

          در مقابل، فدراسيون انجمن های دانشجويان مسلمان در بريتانيا گرايش به تندروی اسلامی در دانشگاه ها را محدود توصيف کرده است.

          يکی از مسئولين اين فدراسيون صدور رهنمودهای اخير دولت را مورد انتقاد قرار داده و گفته است نتيجه آن بزرگنمايی موضوع اسلامگرايی افراطی در محيط های آموزشی و ايجاد زمينه مبالغه گويی در باره آن است.

          هنگامی که ماه گذشته بخش هايی از رهنمودهای دولت در برخی رسانه ها انتشار يافت، نمايندگان اتحاديه دانشجويان يکی از دانشگاه ها دولت را متهم کرد که، به گفته وی، در صدد اجرای "نوعی مک کارتيسم عليه مسلمانان" است.

          اشاره اين اتحاديه به تاسيس کميته ای در کنگره آمريکاست که از اواخر دهه 1940 تا اواخر دهه 1950 تحت نظر سناتور جوزف مک کارتی فعاليت داشت و هدف آن مقابله با نفوذ کمونيسم در آن کشور بود.

          سازمانی که نمايندگی رييسان دانشگاه های بريتانيا را برعهده دارد نيز در مورد هدف قرار دادن گروهی خاص از دانشجويان هشدار داده است.

          رييس اين سازمان گفته است که چنين رويکردی می تواند "غير سازنده" باشد.

          Comment


          • منوچهر محمدی دانشجوی ناراضی ایرانی و از زندانیان نا آرامی های 18 تیر 1378 کوی دانشگاه تهران به تازگی موفق شده پس از خروج از ایران به آمریکا سفر کند تا فعالیت های سیاسی خود را از این کشور ادامه دهد.
            آقای محمدی در گفتگو با بی بی سی فارسی به تشریح نحوه خروج خود از ایران و برنامه های سیاسی خود پرداخت.

            آقای محمدی با استفاده از فرصت مرخصی از زندان برای حضور در مراسم خاکسپاری برادرش اکبر محمدی که او هم یکی از متهمان حضور در ناآرامی های دانشجویی 18 تیر بود، از ایران خارج و به کردستان عراق سفر کرد. اکبر محمدی در ماه ژوئيه پس از چند روز اعتصاب غذا در زندان اوين در گذشت اما نحوه مرگ وی به علت دفن فوری و شبانه جسد او توسط مقام های جمهوری اسلامی همچنان در پرده ای از ابهام است.

            منوچهر محمدی از کردستان عراق به ترکیه رفت تا روادید سفر خود به آمریکا را از سفارت این کشور در آنکارا دریافت کند.

            اما پلیس ترکیه وی را به خاطر حضور غیرقانونی در این کشور به مدت 11 روز بازداشت می کند و سپس به عراق بازمی گرداند.

            او پس از بازگشت به عراق، با کمک سفارت آمریکا در این کشور به آلمان منتقل شده و از آنجا به آمریکا سفر کرده است.

            آقای محمدی می گوید قصد دارد در دوران اقامت در آمریکا با رایزنی با گروه های مختلف سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، امکان حرکت هماهنگ آنها را در راستای گسترش مردم سالاری و حقوق بشر در ایران هموار کند.

            منوچهر محمدی خواستار برگزاری همه پرسی برای تعیین حکومت دلخواه مردم ایران است و می گوید با حمله نظامی برای براندازی حکومت جمهوری اسلامی مخالف است.

            در این حال او خواستار حمایت سایر کشورها از حرکت آزادی خواهانه مردم ایران است.

            آقای محمدی از کشورهای اروپایی به خاطر آنچه وی آنرا ترجیح منافع اقتصادی خود به وضع حقوق بشر در ایران خواند، انتقاد کرد.

            وی از دولت آمریکا نيز خواست علاوه بر حمایت کلامی به صورت عملی هم از آنچه وی آنرا حرکت آزادی خواهانه مردم کشورش خواند پشتیبانی کند.

            Comment


            • پارلمان اروپا طی نشست روز پنجشنبه (شانزدهم نوامبر) خود به بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران پرداخت و با تصويب قطعنامه ای دولت ايران را به نقض حقوق بشر متهم کرده، از کميسيون اروپا خواست برای بهبود وضعيت حقوق بشر در ايران اقداماتی اتخاذ کند.
              از 65 عضو پارلمان اروپا که هنگام رأی گيری برای اين قطعنامه حاضر بودند، شصت نماينده رأی مثبت و سه نفر رأی ممتنع دادند.

              در اين قطعنامه آمده که طی يک سال گذشته، وضعيت ايران از لحاظ رعايت حقوق شهروندی و آزادی سياسی به صورت چشمگيری از زمان روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد در ايران افت کرده و زندانيان همچنان مورد بدرفتاری و شکنجه قرار می گيرند.

              اين قطعنامه از حکومت ايران خواستار پيگيری و تسريع رسيدگی به پرونده مرگهای مشکوک روشنفکران و ناراضيان سياسی و فراهم آوردن امکانات پزشکی برای آن دسته از زندانيان شده که در شرايط جسمی خوبی قرار ندارند.

              آزادی بی قيد و شرط کليه زندانيان سياسی، بويژه کيوان انصاری، کيوان رفيعی، خيرالله درخشنده، ابوالفضل جهاندار و کورش زعيم در قطعنامه پارلمان اروپا خواسته شده است.

              پارلمان اروپا در عين حال از آزادی علی اکبر موسوی خويينی، نماينده پيشين مجلس، رامين جهانبگلو، پژوهشگر متهم به جاسوسی و اکبر گنجی روزنامه نگار منتقد استقبال کرده و خواهان آن شده که امکان بازگشت آقای گنجی به ايران بدون آنکه مشکلی او را تهديد کند فراهم آيد.

              پارلمان اروپا مجازات اعدام را محکوم کرده و با ابراز نگرانی از اعدام افراد کمسال در ايران، از ايران به عنوان کشوری نام برده که بيشترين تعداد افراد کمسال را اعدام می کند.

              دستگاه قضائی ايران اعدام افرادی را که حين ارتکاب جرم کمتر از هيجده سال سن داشته اند تکذيب می کند اما گروههای مدافع حقوق بشر چندين بار مواردی از محکوميت افراد کمسال به اعدام را به استناد به اظهارات وکلا يا خانواده آنان در ايران گزارش کرده اند.

              در قطعنامه پارلمان اروپا همچنين نسبت به غيرقانونی اعلام شدن کانون مدافعان حقوق بشر در ايران که رياست آن را شيرين عبادی، برنده ايرانی جايزه صلح نوبل به عهده دارد ابراز نگرانی شده است.

              حقوق اقليتها

              پارلمان اروپا در قطعنامه خود به عدم اجرای اصل پانزدهم قانون اساسی در مورد تدريس زبانهای قومی در ايران اشاره کرده و علاوه بر بر شمردن مواردی همچون توهين آشکار به ترک زبانان ايران از طريق روزنامه ای دولتی و تبعيض عليه افراد به دليل خاستگاه قومی و مذهبی شان، بويژه در مورد کردها، از گزارش ميلون کوثری، گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در امور اسکان ياد کرده که بنابرآن برخی از اعراب خوزستان به زور از روستاهای محل سکونت خود در اين استان رانده شده اند.

              پارلمان اروپا نسبت به سرنوشت صالح کامرانی، وکيل متهمان پرونده نا آرامی قومی در آذربايجان ايران که از چهاردهم ژوئن (24 خرداد) ناپديد شده ابراز نگرانی کرده و خواهان جلوگيری از اجرای حکم اعدام عبدالله سليمانی، عبدالرضا سنواتی، قاسم سلامات، محمد جعب پور، عبدالامير فرج الله جعب، عليرضا عساکره، مجيد آل بوغبيش، خلف خضيراوی، مالک بنی تميم، سعيد حميدان و عبدالله المنصوری شده که به جرم بمبگذاری در استان خوزستان به مرگ محکوم شده اند.

              آزادی مذهب

              در قطعنامه پارلمان اروپا از تبعيض مذهبی و سرکوب پيروان اقليتهای مذهبی که مذهب آنان در قانون اساسی ايران به رسميت شناخته نشده سخن گفته شده و در اين ميان به عنوان نمونه به بهائيان و همچنين اهل تصوف اشاره شده است.

              پارلمان اروپا نسبت به بازداشت دو وکيل دادگستری به نامهای فرشيد يداللهی و اميد بهروزی که در پی عهده دار شدن وکالت دراويش نعمت اللهی گنابادی در قم به حبس محکوم شدند ابراز نگرانی کرده است.

              اين قطعنامه همچنين وضعيت آن دسته از روحانيونی را که مخالف حکومت ايرانند در خطر توصيف کرده و به سيد حسين کاظمينی بروجردی، روحانی ساکن تهران اشاره کرده که ماه گذشته همراه با شمار زيادی از پيروانش مدتی را در بازداشت گذراند.

              آزادی مطبوعات

              پارلمان اروپا نسبت به آنچه بازداشت بدون ضابطه روزنامه نگاران و وبلاگ نويسان و تهديد و ارعاب آنان توصيف می کند ابراز نگرانی کرده و از بازداشت دست کم شانزده روزنامه نگار طی ده ماه گذشته خبر داده که ايران را از لحاظ سرکوب مطبوعات در رديف يکی از بدترين کشورها قرار داده است.

              توقيف مطبوعات، مسدود کردن سايتهای اينترنتی، ممنوع الخروج کردن برخی روزنامه نگاران و جمع آوری آنتن های ماهواره ای در اين قطعنامه به عنوان مصاديق سرکوب رسانه ها در ايران برشمرده شده است.

              پارلمان اروپا با يادآوری به دولت ايران که به عنوان امضا کننده پيمان بين المللی حقوق مدنی، سياسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ملزم به رعايت حقوق بشر، بويژه آزادی بيان است، خواهان آزادی مجتبی سميعی نژاد، احمدرضا شيری، آرش سيگارچی و مسعود باستانی از زندان شده است.

              پارلمان اروپا همچنين از مجلس شورای اسلامی ايران خواسته است قانون مطبوعات و قانون مجازات اسلامی را اصلاح کرده با پيمان بين المللی حقوق مدنی و سياسی سازگار کند و آزادی عقيده از راههای مسالمتجويانه را در رديف جرايم به حساب نياورد.

              حقوق زنان

              درخواست از ايران برای عضويت در پيمان بين المللی رفع همه اَشکال تبعيض نسبت به زنان و محکوميت سرکوب تظاهرات گروهی از زنان در ميدان هفت تير تهران که دوازدهم ژوئن (22 خرداد) گذشته روی داد مواردی اند که در اين بخش از قطعنامه پارلمان اروپا گنجانده شده اند.

              نقض ساير حقوق

              اظهارات رئيس جمهور ايران درباره پاکسازی دانشگاه از ليبرالها و سکولارها از سوی پارلمان اروپا محکوم شده و بازگشت آن دسته از استادان که به دليل عقايدشان از تدريس محروم شده اند درخواست گرديده است.

              پارلمان اروپا از حکومت ايران خواسته که دانشجويان را به دليل فعاليت سياسی شان از ادامه تحصيل محروم نسازد و از اعمال مجازات حبس و شلاق و جريمه نقدی برای دانشجويانی که فعاليت سياسی دارند جلوگيری کند.

              در قطعنامه پارلمان اروپا نسبت به مرگ اکبر محمدی و ولی الله فيض در زندانهای ايران ابراز تأسف شده و آزادی منوچهر محمدی، فعال دانشجويی از زندان درخواست گرديده است.

              پارلمان اروپا خواستار عدم پيگرد قضائی افراد غيرمتأهل به دليل رابطه با جنس مخالف شده و از دولت ايران خواسته است شواهدی ارائه دهد که مجازات سنگسار ديگر در کشور اجرا نمی شود.

              رد صلاحيت برخی از نامزدهای انتخابات شوراها نيز از جمله مواردی است که در اين بخش از قطعنامه پارلمان اروپا به آن اشاره شده است.

              پارلمان اروپا در عين حال از تصميم محمود هاشمی شاهرودی، رئيس قوه قضائيه ايران در ممنوعيت شکنجه که در آوريل 2004 (فروردين 1383) اعلام شد و متعاقب آن، تصويب قانون اصلاحات قضائی و تأييد آن از جانب شورای نگهبان استقبال کرده است.

              نقض تعهدات بين المللی

              در قطعنامه پارلمان اروپا آمده که ايران پس از برگزاری دور چهارم گفتگو با اتحاديه اروپا در زمينه حقوق بشر که در چهاردهم و پانزدهم ژوئن 2004 (خرداد 1383) برگزار شد، از ادامه اين گفتگوها سرباز زده است.

              درخواست از کميسيون اروپا

              پارلمان اروپا در اين قطعنامه از کميسيون اروپا که بازوی اجرائی اتحاديه اروپا به شمار می رود خواسته که تحولات ايران را بدقت زيرنظر قرار دهد و در روابط اقتصادی و سياسی اتحاديه اروپا و ايران موارد نقض حقوق بشر در ايران را در نظر بگيرد.

              پارلمان اروپا از بازديد ماه گذشته گروهی از نمايندگان مجلس شورای اسلامی از پارلمان اروپا استقبال کرده و خواهان ادامه تماس ميان ايران و اتحاديه اروپا شده و در عين حال ابراز اميدواری کرده که اين قطعنامه مبنايی برای نزديکی تدريجی ايران و اتحاديه اروپا به يکديگر شود.

              Comment


              • يکی از سخنگويان تونی بلر، نخست وزير بريتانيا گفته است اظهارات وی درباره ادامه خشونت ها در عراق، بد تعبير شده است.
                نخست وزير بريتانيا در مصاحبه با بخش انگليسی شبکه تلويزيونی الجزيره در پاسخ به اين سوال که آيا مداخله تحت رهبری آمريکا در عراق يک فاجعه بوده است، پاسخ داده بود که فاجعه بوده است.

                اما سخنگوی آقای بلر گفته است که نخست وزير بريتانيا تنها سوال را تصديق کرده است.

                پيشتر گزارش شده بود نخست وزير بريتانيا اذعان کرده که خشونت های عراق در پی اشغال اين کشور توسط نيروهای تحت رهبری آمريکا يک فاجعه بوده است.

                آقای بلر در گفتگو با الجزيره پذيرفت که پس از اشغال سال 2003 عراق، وضعيت اين کشور مطابق برنامه پيش نرفته است.

                اما وی گفت: " يک استراتژی عمدی که توسط شورشيان سنی مذهب مرتبط با القاعده از يک طرف و پيکارجويان شيعه تحت الحمايه ايران از طرف ديگر در پيش گرفته شده" عامل اين وضعيت است.

                تونی بلر در عين حال تاکيد کرد که بريتانيا قصد ندارد خود را از مسئله عراق کنار بکشد.

                با آنکه دفتر نخست وزير بريتانيا گفته است اظهارات وی بد تعبير شده است اما يکی از خبرنگاران بی بی سی می گويد صحبت آقای بلر، اعترافی مهم از جانب نخست وزيری تلقی می شود که خط مشی خود را در عراق تغيير داده است.

                پيشتر نيز به نقل از مارگارت هاج، وزير بازرگانی بريتانيا گفته شده بود که جنگ عراق "اشتباه بزرگ" تونی بلر در زمينه سياست خارجی بوده است.

                در همين حال گوردون براون، وزير دارايی بريتانيا که جانشين احتمالی آقای بلر تلقی می شود، در حال ديدار از جنوب عراق است.

                آقای براون اعلام کرده که بريتانيا يک صد و نود ميليون دلار ديگر برای بازسازی عراق می پردازد.

                ايران و سوريه

                نخست وزير بريتانيا در اين مصاحبه همچنين به موضوع صلح در منطقه خاورميانه اشاره کرد و گفت که ايران و سوريه می توانند يک نقش "سازنده" در خاورميانه داشته باشند.

                تونی بلر گفت:" اگر شما آمادگی داريد که بخشی از راه حل بحران خاورميانه باشيد، می توانيد در اين زمينه مشارکت داشته باشيد."

                وی افزود:" اما شما در حال حاضر - و اين به ويژه در مورد آن چيزی که ايران در حمايت از تروريسم در سراسر خاورميانه انجام می دهد و تعهدات خود در زمينه سلاح های هسته ای را نقض می کند، صادق است- به گونه ای رفتار می کنيد که چنين مشارکتی را غيرممکن می سازد."

                نخست وزير بريتانيا افزود کاملا بيهوده است که بگوييم صحبت کردن با اين کشورها، به معنی "خشنود ساختن" آنهاست.

                وی گفت ايجاد پيشرفت در روند صلح خاورميانه دارای "اهميت نمادين" فوق العاده ای است.

                به گفته رابين برانت، از خبرنگاران بی بی سی در امور ديپلماتيک، از زمان آغاز جنگ عراق، شبکه خبری الجزيره يکی از سلاح های رسانه ای مطلوب دولت بريتانيا برای جلب افکار عمومی بوده است اما اين بار، هدف گسترده تر بود. اين بار تونی بلر خطاب به اسرائيلی ها و فلسطينی ها و از آن مهم تر خطاب به ايران و سوريه صحبت کرد، دو کشوری که جورج بوش آنها را دو عضو از سه عضو مجموعه ای می داند که آن را "محور شرارت" خوانده است.

                Comment


                • کابينه هلند از طرح پيشنهادی وزير مهاجرت اين کشور برای ممنوع کردن پوشش اسلامی برقع در اماکن عمومی حمايت کرده است.
                  براساس اين طرح پوشيدن برقع که تمام بدن از جمله صورت را می پوشاند در خيابان ها، قطارها، مدارس، اتوبوس ها و دادگاه ها ممنوع خواهد شد.

                  کابينه دولت هلند گفت که برقع مخل نظم و امنيت عمومی و آسايش شهروندان است.

                  اين تصميم چند روز قبل از انتخابات عمومی که انتظار می رود حزب راستگرای ميانه روی حاکم در آن برنده شود اتخاذ می شود.

                  ريتا وردانک، وزير مهاجرت هلند، به خاطر سياست های سرسختانه خود مشهور است.

                  وی اواخر سال گذشته پس از ابراز تمايل اکثريت اعضای پارلمان به چنين طرحی، گفت آن را بررسی خواهد کرد.

                  حقوق مدنی

                  پيشنهاد ممنوعيت برقع پس از آن احيا شد که يک کميته کارشناسی نظر داد که چنين طرحی با قوانين هلند در تعارض نخواهد بود.

                  ساير اشکال پوشش صورت مانند کلاه های مجهز به پره های محافظ که مانع ديدن صورت شوند، نيز براساس چنين طرحی ممنوع خواهد شد.

                  تخمين زده می شود که در حدود 5 درصد جمعيت هلند را مسلمانان تشکيل می دهند.

                  اما شمار زنانی که در هلند برقع می پوشند از چند ده نفر تجاوز نمی کند.

                  خانم وردانک پافشاری کرد که برقع را نمی توان به عنوان بخشی قابل قبول از زندگی اجتماعی کشور پذيرفت.

                  وی گفت: "کابينه هلند استفاده از لباس های پوشاننده صورت - از جمله برقع - را به خاطر آنکه مخل نظم، امنيت و حراست از شهروندان است نامطلوب می داند."

                  منتقدان طرح پيشنهادی می گويند که ناقض حقوق مدنی افراد است.

                  به گزارش آسوشيتدپرس "سی ام او"، عمده ترين سازمان مسلمانان هلند، گفت که اين طرح "واکنشی نامتناسب به يک مساله کاملا حاشيه ای است."

                  اما وزير مهاجرت هلند به بی بی سی گفت که پوشاندن صورت تعامل اجتماعی را دشوار می کند: "خيلی مهم است که بتوانيم همديگر را ببينيم و با هم ارتباط برقرار کنيم."

                  رابطه هلند با جامعه مسلمانان ساکن اين کشور از زمان قتل تئو وان گوگ، کارگردان، به دست افراط گرايان اسلامی در نوامبر 2004 زير ذره بين بوده است.

                  مساله مهاجرت و مليت احتمالا نقش مهمی در انتخابات عمومی هلند بازی خواهد کرد.

                  Comment


                  • محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران نامه ای برای رومانو پرودی نخست وزير ايتاليا فرستاده و در آن برای همکاری با دولت ايتاليا در تلاش برای برقراری صلح در خاورميانه اعلام آمادگی کرده است.
                    نامه آقای احمدی نژاد را سعيد جليلی، معاون امور اروپا و آمريکای وزارت امورخارجه ايران به نخست وزير ايتاليا تسليم کرده است و آقای پرودی در ديدار با آقای جليلی گفته که هيچ مشکلی در گفتگو با دولت ايران نمی بيند اما رهبران ايران بايد نشان دهند که برای حل مشکلات منطقه عزم جدی دارند.

                    رومانو پرودی و ماسيمو دالما، وزيرخارجه ايتاليا طی ديدار با معاون وزيرخارجه ايران که در کاخ کيجی، دفتر نخست وزير ايتاليا انجام شد گفتند که خواست ايران را برای شناخته شدن به عنوان قدرتی منطقه ای به رسميت می شناسند و معتقدند که ايران بايد اين خواست را با اتخاذ نقشی مسئولانه و نشان دادن تمايل کامل به همکاری برای حل مسائل عمده منطقه ابراز کند.

                    اين دو مقام ايتاليايی تأکيد کردند که ايران بايد از وزن و نفوذ خود در جهت برقراری ثبات کامل در منطقه استفاده کند.



                    نامه محمود احمدی نژاد يک روز پس از آن به دست رومانو پرودی رسانده شده که دولت ايتاليا با همراهی دولتهای فرانسه و اسپانيا طرحی برای حل بحران فلسطين عرضه کردند.

                    در اين طرح که در پنج بند تنظيم شده اين پيشنهاد مطرح گرديده است که محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی از گروه حماس که دولت و مجلس قانونگذاری فلسطينی را در دست دارد بخواهد که دولت وحدت ملی تشکيل دهد، بی آنکه نيازی به آن باشد که حماس موجوديت اسرائيل را به رسميت بشناسد.

                    از هنگامی که دولت حماس در سرزمينهای فلسطينی روی کار آمد، دولتهای اروپايی در اعتراض به اينکه حماس موجوديت اسرائيل را به رسميت نمی شناسد کمکهای خود به تشکيلات خودگردان فلسطينی را قطع کردند.

                    قطع اين کمکها تشکيلات خودگردان و مردم فلسطين را در بحران اقتصادی فروبرد و در اين مدت ايران که خود مخالف موجوديت دولت اسرائيل است از کمک کنندگان عمده به دولت حماس بوده است.

                    هرچند دولت ايران به طرح سه دولت اروپايی برای حل بحران در سرزمينهای فلسطينی واکنش رسمی نداده، نامه محمود احمدی نژاد به رومانو پرودی را می توان به نوعی واکنش ايران به اين طرح تلقی کرد.

                    به دليل حمايت ديرينه ايران از حماس و ديگر گروههای فلسطينی، دولتهای غربی نقشی مهم برای ايران در مسائل فلسطين قائلند.

                    Comment


                    • يک مقام بلندپايه وزارت خارجه آمريکا در اظهاراتی که حاکی از احساس کلافگی نسبت به عدم پيشرفت در زمينه تصويب قطعنامه تحريم ايران در شورای امنيت است، چين و روسيه را ترغيب کرده گفتگوها در اين زمينه را "تسريع" کنند.
                      نيکلاس برنز، معاون وزارت خارجه آمريکا، با اشاره به اينکه مذاکرات در سازمان ملل بر سر طرح تحريم ايران به خاطر خودداری آن کشور از تعليق برنامه غنی سازی اورانيوم پس از سه هفته هنوز به نتيجه نرسيده است گفت: "ما کلی بحث داشته ايم و به طور مفصل تبادل نظر کرده ايم. وقت آن است که کار را پيش ببريم."

                      روسيه از ابتدا با پيش نويس قطعنامه پيشنهادی بريتانيا، فرانسه و آلمان که اعمال تحريم های محدود بر برنامه اتمی و موشکی ايران را پيش بينی می کند مخالفت می کرد تا اينکه هفته گذشته با ارائه متمم هايی خواستار تجديد نظر گسترده در آن شد. چين نيز از اين موضع روسيه حمايت کرده است.

                      استدلال روسيه اين است که طرح اروپايی ها که مورد حمايت واشنگتن است راه را بر مذاکره با ايران می بندد درحالی که به عقيده مسکو منزوی کردن ايران عواقب منفی به دنبال خواهد داشت.

                      در مقابل آمريکا دليل می آورد که برای افزايش فشار بر ايران جهت متوقف کردن برنامه غنی سازی اورانيوم و ساير بخش های حساس برنامه اتمی اش که آن را پوششی برای ساخت سلاح اتمی می داند بايد تهران را منزوی کرد. ايران اتهام آمريکا را رد می کند و می گويد برنامه اتمی اش صرفا جنبه صلح آميز دارد.

                      با اين حال به نظر می رسد که مسکو موفق شده باشد واشنگتن را در حالت تدافعی قرار دهد.

                      'رويکرد تدريجی'

                      آقای برنز در گفتگوی روز جمعه با خبرنگاران در واشنگتن سعی کرد به روسيه و چين اطمينان دهد که کشورش در مورد تحريم ايران تند نخواهد رفت.


                      پيش نويس اين قطعنامه، فروش و تامين هرگونه مواد و تکنولوژی که می تواند در برنامه موشکی و اتمی ايران کاربرد داشته باشد را ممنوع می کند و خواستار انسداد اموال و دارايی های شرکت ها و سازمان هايی که در آن برنامه ها نقش دارند می شود. منع سفرهای خارجی آن دسته از مقام های ايرانی که در برنامه اتمی اين کشور دست دارند از ديگر مفاد اين پيش نويس است

                      وی تاکيد کرد که آمريکا خواهان رويکردی "تدريجی" به تحريم ها عليه ايران است و افزود که تحريم ها در مرحله اول شامل صنعت نفت و گاز ايران نخواهد بود.

                      او گفت: "اينها شامل تحريم های اقتصادی در ابعاد وسيع نخواهد بود. بلکه صنايع اتمی و برنامه های فرآوری و غنی سازی ايران را هدف می گيرد."

                      پيش نويس اين قطعنامه، فروش و تامين هرگونه مواد و تکنولوژی که می تواند در برنامه موشکی و اتمی ايران کاربرد داشته باشد را ممنوع می کند و خواستار انسداد اموال و دارايی های شرکت ها و سازمان هايی که در آن برنامه ها نقش دارند می شود. منع سفرهای خارجی آن دسته از مقام های ايرانی که در برنامه اتمی اين کشور دست دارند از ديگر مفاد اين پيش نويس است.

                      اما روسيه با بخش هايی از همين طرح نيز مخالفت کرده و پيشتر اصلاحيه هايی را تسليم شورای امنيت کرد که بنابه گزارش ها تقريبا نيمی از مفاد پيش نويس را حذف می کند و تصميم در مورد اينکه بايد از فروش کدام کالاها به ايران خودداری شود را به کشورها واگذار می کند.

                      توافق بر سر تنبيه ايران؟

                      نيکلاس برنز در مورد اين اختلاف نظرها گفت: "فکر می کنم بتوانيم مسائل را حل و فصل کنيم اما وقت آن است که کار را در سازمان ملل تسريع کنيم". او افزود: "خيلی اميدواريم که دولت های روسيه و چين آهنگ کار در نيويورک را تسريع کنند."

                      آقای برنز اختلافات آمريکا با روسيه و چين را "تاکتيکی" خواند و گفت کليه طرف ها اصل نياز به تنبيه ايران را پذيرفته اند.

                      به گزارش آسوشيتدپرس او گفت: "ما موافقتنامه ای با روسيه و چين داريم و قطعنامه تحريم را تصويب خواهيم کرد."



                      شورای امنيت سازمان ملل به جای تنبيه ايران بايد نقش اصلی در حل بحران را به آژانس بين المللی انرژی اتمی بسپارد


                      سرگئی لاوروف

                      آقای برنز گفت پيشتر در هفته جاری با مقام های روسيه گفتگو کرده و روز دوشنبه دوباره با آنها ملاقات خواهد کرد.

                      اما اظهارات تازه وزير خارجه روسيه در روز جمعه نشان می دهد که آقای برنز در اين گفتگوها موفقيت زيادی نداشته است.

                      سرگئی لاوروف روز جمعه اظهار داشت که شورای امنيت سازمان ملل "به جای تنبيه ايران" بايد نقش اصلی در حل بحران را به آژانس بين المللی انرژی اتمی بسپارد.

                      وی گفت: "نقش شورای امنيت دقيقا همين است که به آژانس بين المللی انرژی اتمی کمک کند نه اينکه جايگزين آن شود."

                      او افزود: "ما در تلاش بوده ايم به آژانس بين المللی انرژی اتمی کمک کنيم مساله را به ميز مذاکره بازگرداند نه اينکه راه را بر احتمال پيگيری آن مذاکرات ببنديم."

                      آژانس بين المللی انرژی اتمی که همچنان سرگرم تحقيق درباره فعاليت های هسته ای ايران است اوايل سال جاری اعلام کرد که عليرغم سه سال بررسی های فشرده نمی تواند غيرنظامی بودن برنامه اتمی ايران را تاييد کند و پرونده اين کشور را به شورای امنيت فرستاد که در نهايت به صدور قطعنامه عليه ايران در تابستان گذشته منجر شد. آن قطعنامه از ايران می خواست تا روز 31 اوت غنی سازی را متوقف کند که با بی توجهی ايران روبرو شد. پيش نويس قطعنامه تازه واکنشی به بی اعتنايی ايران به قطعنامه اول است.

                      آژانس بين المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه 15 نوامبر در تازه ترين گزارش خود از ادامه غنی سازی اورانيوم در ايران انتقاد کرد.

                      آژانس می گويد که دولت ايران از همکاری برای حل مشکلات اساسی و مهم در مورد برنامه هسته ای خود، خودداری ورزيده است و افزود تا زمانی که ايران فعاليت های خود را کاملا شفاف نکند، اين آژانس نمی تواند درباره نوع و اهداف برنامه هسته ای ايران نظر روشنی اعلام کند.

                      همچنين گفته می شود که آژانس در برخی از مناطق ايران نشانه های تازه ای از پلوتونيوم يافته و در اين باره از مقامات ايرانی توضيح خواسته است.

                      مقامات دولت جمهوری اسلامی اين گزارش را رد کرده و گفتند در همکاری ايران با آژانس کوتاهی صورت نگرفته است.

                      Comment


                      • سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نسبت به تحت فشار قرار دادن ایران برای توقف برنامه هسته ای خود هشدار داده است.
                        آقای لاوروف که برای شرکت در نشست آسیا- اقیانوسیه (اپک) به ویتنام سفر کرده است، طی سخنانی نسبت به اقدامات احتمالی شدید علیه دو کشور ایران و کره شمالی برای وادار کردن به ترک برنامه های هسته ای خود هشدار داد و گفت که جامعه جهانی نباید تهران و پیونگ یانگ را بیش از حد تحت فشار قرار دهد.

                        وزیر خارجه روسیه گفته است که جامعه بین الملل باید در هنگام مواجهه با کره شمالی و ایران، قاطع ولی محتاط باشد.

                        روسیه نسبت به هر گونه اقدام احتمالی تند آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران و کره شمالی هشدار داده و گفته است هر نوع تندروی در این زمینه باعث شکست تلاش ها برای حل این بحران ها می شود.

                        به گزارش خبرگزاری ها، آقای لاوروف در حاشیه این اجلاس نیز گفته است که اگر بتوان به توافق قابل قبولی در زمینه این بحران ها دست یافت، این به نفع پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای خواهد بود، اما اگر راه حلی پیدا نشود، آنگاه وضعیت متفاوتی پیش خواهد آمد.

                        روسیه خواهان آن است که به جای مجازات ایران، با این کشور وارد مذاکره شد.

                        روسيه از ابتدا با پيش نويس قطعنامه پيشنهادی بريتانيا، فرانسه و آلمان که اعمال تحريم های محدود بر برنامه اتمی و موشکی ايران را پيش بينی می کند مخالفت می کرد تا اينکه با ارائه متمم هايی خواستار تجديد نظر گسترده در آن شد. چين نيز از اين موضع روسيه حمايت کرده است.

                        استدلال روسيه اين است که طرح اروپايی ها که مورد حمايت واشنگتن است راه را بر مذاکره با ايران می بندد درحالی که به عقيده مسکو منزوی کردن ايران عواقب منفی به دنبال خواهد داشت.

                        در مقابل آمريکا دليل می آورد که برای افزايش فشار بر ايران جهت متوقف کردن برنامه غنی سازی اورانيوم و ساير بخش های حساس برنامه اتمی اش که آن را پوششی برای ساخت سلاح اتمی می داند بايد تهران را منزوی کرد. ايران اتهام آمريکا را رد می کند و می گويد برنامه اتمی اش صرفا جنبه صلح آميز دارد.

                        آژانس نقش اصلی را به عهده گیرد

                        آقای لاوروف همچنین پیش از این در دهلی نو خواهان آن شده بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی نقش اصلی را در حل بحران اتمی ایران به عهده گیرد.

                        وزیر خارجه روسیه به خبرنگاران گفته بود که شورای امنیت نقش کمکی دارد و نمی تواند جایگزین آزانس بین المللی انرژی اتمی در روند ماجرا شود.

                        Comment


                        • مجمع عمومی سازمان ملل متحد طی قطعنامه ای خواهان توقف کلیه اقدامات خشونت آمیز توسط اسرائیلی ها و فلسطینی ها شد.
                          عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه و پرتاب راکت از سوی گروه های فلسطینی به اسرائیل از جمله اقدامات خشونت آمیز طرفین درگیر در بحران خاورمیانه معرفی شده است.

                          این قطعنامه از کوفی عنان، دبیر کل سازمان ملل متحد می خواهد تا عملیات اخیر اسرائیل در بیت حانون را مورد تحقیق قرار دهد. عملیات ارتش اسرائیل در بیت حانون منجر به کشته شدن 19 فلسطینی شد. این اقدام اسرائیل با محکومیت اکثر کشورها همراه شد.

                          دولت اسرائيل عمليات نظامی خود در داخل و اطراف بيت حانون را برای مقابله با پيکارجويانی که به اسرائيل راکت می اندازند اعلام کرد.

                          آمریکا با این قطعنامه مخالفت کرده است. این کشور هفته پیش نیز یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت این عملیات را وتو کرده بود.

                          پس از اعمال تغییراتی در متن قطعنامه، 156 کشور از جمله اعضای اتحادیه اروپا به نفع این قطعنامه رای دادند. آمریکا، اسرائیل و استرالیا با آن مخالفت کردند و شش کشور نیز رای ممتنع دادند.

                          برگزاری این نشست به درخواست قطر انجام شد. این کشور همچنین بانی قطعنامه وتو شده شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز بود.

                          دان گیلرمن، سفیر اسرائیل در قطر از برگزاری این نشست انتقاد کرده و با تشبیه آن به یک سیرک، این سئوال را مطرح کرده که چرا این متن هیچ اشاره ای به حماس نداشته است.

                          جان بولتون، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز گفته است که چنین قطعنامه هایی تنها به تشدید بحران منجر می شوند.

                          این در حالی است که نماینده حکومت خودگردان فلسطین در سازمان ملل با استقبال از این قطعنامه گفته است با تصویب این متن، پیام چشمگیری به اسرائیل ارسال شده است.

                          Comment


                          • يکی از سخنگويان تونی بلر، نخست وزير بريتانيا گفته است اظهارات وی درباره ادامه خشونت ها در عراق، بد تعبير شده است.
                            نخست وزير بريتانيا در مصاحبه با بخش انگليسی شبکه تلويزيونی الجزيره در پاسخ به اين سوال که آيا مداخله تحت رهبری آمريکا در عراق يک فاجعه بوده است، پاسخ داده بود که فاجعه بوده است.

                            اما سخنگوی آقای بلر گفته است که نخست وزير بريتانيا تنها سوال را تصديق کرده است.

                            پيشتر گزارش شده بود نخست وزير بريتانيا اذعان کرده که خشونت های عراق در پی اشغال اين کشور توسط نيروهای تحت رهبری آمريکا يک فاجعه بوده است.

                            آقای بلر در گفتگو با الجزيره پذيرفت که پس از اشغال سال 2003 عراق، وضعيت اين کشور مطابق برنامه پيش نرفته است.

                            اما وی گفت: " يک استراتژی عمدی که توسط شورشيان سنی مذهب مرتبط با القاعده از يک طرف و پيکارجويان شيعه تحت الحمايه ايران از طرف ديگر در پيش گرفته شده" عامل اين وضعيت است.

                            تونی بلر در عين حال تاکيد کرد که بريتانيا قصد ندارد خود را از مسئله عراق کنار بکشد.

                            با آنکه دفتر نخست وزير بريتانيا گفته است اظهارات وی بد تعبير شده است اما يکی از خبرنگاران بی بی سی می گويد صحبت آقای بلر، اعترافی مهم از جانب نخست وزيری تلقی می شود که خط مشی خود را در عراق تغيير داده است.

                            پيشتر نيز به نقل از مارگارت هاج، وزير بازرگانی بريتانيا گفته شده بود که جنگ عراق "اشتباه بزرگ" تونی بلر در زمينه سياست خارجی بوده است.

                            در همين حال گوردون براون، وزير دارايی بريتانيا که جانشين احتمالی آقای بلر تلقی می شود، در حال ديدار از جنوب عراق است.

                            آقای براون اعلام کرده که بريتانيا يک صد و نود ميليون دلار ديگر برای بازسازی عراق می پردازد.

                            ايران و سوريه

                            نخست وزير بريتانيا در اين مصاحبه همچنين به موضوع صلح در منطقه خاورميانه اشاره کرد و گفت که ايران و سوريه می توانند يک نقش "سازنده" در خاورميانه داشته باشند.

                            تونی بلر گفت:" اگر شما آمادگی داريد که بخشی از راه حل بحران خاورميانه باشيد، می توانيد در اين زمينه مشارکت داشته باشيد."

                            وی افزود:" اما شما در حال حاضر - و اين به ويژه در مورد آن چيزی که ايران در حمايت از تروريسم در سراسر خاورميانه انجام می دهد و تعهدات خود در زمينه سلاح های هسته ای را نقض می کند، صادق است- به گونه ای رفتار می کنيد که چنين مشارکتی را غيرممکن می سازد."

                            نخست وزير بريتانيا افزود کاملا بيهوده است که بگوييم صحبت کردن با اين کشورها، به معنی "خشنود ساختن" آنهاست.

                            وی گفت ايجاد پيشرفت در روند صلح خاورميانه دارای "اهميت نمادين" فوق العاده ای است.

                            به گفته رابين برانت، از خبرنگاران بی بی سی در امور ديپلماتيک، از زمان آغاز جنگ عراق، شبکه خبری الجزيره يکی از سلاح های رسانه ای مطلوب دولت بريتانيا برای جلب افکار عمومی بوده است اما اين بار، هدف گسترده تر بود. اين بار تونی بلر خطاب به اسرائيلی ها و فلسطينی ها و از آن مهم تر خطاب به ايران و سوريه صحبت کرد، دو کشوری که جورج بوش آنها را دو عضو از سه عضو مجموعه ای می داند که آن را "محور شرارت" خوانده است.

                            Comment


                            • کوفی عنان، دبیر کل سازمان ملل متحد از ایران و سوریه خواسته است تا به برقراری و گسترش ثبات در لبنان کمک کنند.
                              این درخواست دبیر کل سازمان ملل متحد به دنبال استعفای شش وزیر دولت فواد سینوره، نخست وزیر لبنان و افزایش تنش ها در این کشور صورت می گیرد.

                              آمریکا و برخی گروه ها و احزاب لبنانی ایران و سوریه را به دامن زدن به تنش ها در این کشور متهم می کنند و می گویند که تهران و دمشق درصدد آن هستند تا مانع از تشکیل دادگاه بین المللی برای محاکمه متهمان پرونده ترور رفیق حریری، نخست وزیر پیشین این کشور شوند.

                              سوریه از سوی هیات تحقیق سازمان ملل به دخالت در ترور رفیق حریری در فوریه سال گذشته متهم شده است اگر چه این اتهام به شدت از سوی مقامات سوری رد شده است.

                              ترور رفیق حریری، باعث تظاهرات گسترده ضد سوری در لبنان شد که ادامه یافتن این اعتراض ها منجر به خروج نیروهای ارنش سوریه از لبنان و به قدرت رسیدن جریان ضد سوری در این کشور شد.

                              یک سخنگوی سازمان ملل متحد گفته است که آقای عنان با محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران و بشار اسد، رییس جمهوری سوریه گفتگوی تلفنی داشته است.

                              آقای عنان در گفتگوهای خود با سران این دو کشور بر ضرورت حمایت دولت های منطقه از وحدت و ثبات در لبنان تاکید کرده و از رهبران دو کشور خواسته تا گفتگو میان رهبران سیاسی لبنان را نشویق کنند.

                              در این گفتگوهای تلفنی در مورد عراق نیر صحبت شده است.

                              بحران سیاسی در لبنان با استعفای شش وزیر دولت فواد سینوره تشدید شده است. پنج وزیر شیعه و یک وزیر مسیحی در اعتراض به عدم پیشرفت مذاکرات بر سر تشکیل دولت وحدت ملی از دولت فواد سینوره کناره گیری کردند.

                              حزب الله لبنان خواهان در دست گرفتن یک سوم وزرای دولت و حق وتو مصوبات آن است، امری که با مخالفت اتئلاف ضد سوری در این کشور مواجه شده است. آنها می گویند که حزب الله خواهان حق وتو برای رد تشکیل دادگاه بین المللی و مصوبات کلیدی دولت است.

                              حزب الله استعفای وزرای خود از دولت را بی ارتباط با تشکیل دادگاه بین المللی دانسته و گفته است که درصدد جلوگیری از کار این دادگاه نیست.

                              دولت لبنان پیش نویس تشکیل یک دادگاه بین المللی برای محاکمه متهمان پرونده ترور رفیق حریری، نخست وزیر پیشین این کشور را که از سوی سازمان ملل ارائه شده بود، تایید کرده است اما این متن از سوی امیل لحود، رییس جمهوری این کشور رد شده است.

                              حزب الله لبنان می گوید دولت این کشور نشاندهنده واقعیات سیاسی لبنان نیست و تهدید کرده که در صورت عدم اجرای خواسته های خود، به اعتراضات خیابانی روی خواهد آورد، امری که با واکنش گروه های رقیب مواجه شده و آنها نیز گفته اند که در صورت وقوع چنین امری، طرفداران خود را به خیابان ها خواهند آورد.

                              Comment


                              • Indonesians protest ahead of Bush visit

                                HO CHI MINH CITY, Vietnam - Warmly greeted by world leaders in Vietnam, President Bush drew a different reaction Sunday at his upcoming stop in Indonesia, where thousands angrily protested America's policy in the Middle East and wars in Iraq and Afghanistan.




                                Indonesian Muslims attend a protest against the visit by U.S. President George W. Bush Sunday, Nov. 19, 2006 in Jakarta, Indonesia. Thousands wound through the streets of Indonesia's capital and gathered at mosques Sunday to protest Bush's visit to the world's most populous Muslim nation, some chanting 'War criminal' and 'You are a terrorist!' (AP Photo/Achmad Ibrahim)


                                The White House said it was confident about security precautions for Bush's visit Monday despite police warnings of an increased threat of attack by al-Qaida-linked groups.

                                The president was to spend just six hours in Indonesia, most of it at Bogor Palace, a presidential retreat outside the capital of Jakarta and far from the scene of protests Sunday where Bush was denounced as a "war criminal' and "terrorist."

                                While President Susilo Bambang Yudhoyono is a close U.S. ally in the war on terror, Bush is highly unpopular in Indonesia, the world's most populous Muslim nation.

                                Wrapping up three days in Vietnam, Bush was taking a quick look around this city once known as Saigon. He planned to drop by the stock exchange, meet with business leaders and visit the Pasteur Institute for a briefing on its research on HIV/AIDs and other public health problems.

                                It was Bush's first appearance on the world stage since his Republican Party lost control of Congress and was rebuked for the unpopular war in Iraq.

                                The White House said Bush was pleased by the results of a 21-nation Asia-Pacific Economic Cooperation summit in Hanoi although the administration was left struggling to explain how it ended.

                                To Bush's dismay, he was unable to deliver a promised agreement on normal trade relations with Vietnam. It was snarled in Congress but the administration expressed confidence it eventually would be approved.

                                Vietnam's economy is booming, the fastest growing in Asia, and the country is the world's second-largest exporter of rice. But the benefits have not reached most people. The per capita income is less than $700 a year.

                                In a city usually teeming with motorcycle traffic, streets were cleared for Bush's motorcade. As he rode by, people waved, laughed and cheered. It was a contrast to the subdued reaction of residents in Hanoi, where Bush participated in the summit and conferred with the leaders of China, Russia, South Korea and Japan.

                                The White House pronounced itself satisfied with the summit statement prodding North Korea to return to nuclear disarmament talks and urging nations to keep the pressure on by enforcing U.N. Security Council sanctions.

                                But the administration was at a loss to explain why the statement was simply read as part of the chairman's wrap-up statement, and not issued as a written document. Another oddity was that the section about North Vietnam was not translated into English when the statement was read.

                                "He read it in Vietnamese, but for whatever reason the translation was not given in the consecutive English translation at the time," White House spokesman Tony Snow said. "We have double checked. The Vietnamese said `Yes, he did read it.'"

                                Bush met separately with Russian President Vladimir Putin and Chinese President Hu Jintao to discuss strategy for yet-to-be-scheduled talks with North Korea. The administration sent U.S. envoy Christopher Hill to Beijing for further consultations.

                                In their public remarks, Bush and Putin celebrated a U.S.-Russia agreement for Moscow's entry into the World Trade Organization. Bush said Russia's admission to the group was "good for the United States and good for Russia."

                                With Putin and Hu, Bush also pressed for a U.N. Security Council resolution to pressure Iran to abandon nuclear weapons. It was unclear whether Bush made any headway in persuading China and Russia to drop their reluctance to go along.

                                Describing Bush's discussions with Putin, Snow said the leaders did not discuss specifics "but they understand that you need a strong resolution that will send the Iranians the clear message that we're not only united, but serious, and at the same time are going to offer them the opportunity to have civil nuclear power, which is of some importance to the Iranian people."


                                Comment

                                Working...
                                X