Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران گفته است که ظرفيت های کشورش از سال پيش تا کنون ده برابر شده است.
    آقای احمدی نژاد که در برابر مردم شهر ری در جنوب تهران، سخن می گفت، اظهار داشت که برنامه هسته ای ايران پيشرفت زيادی کرده است.

    وی افزود که ايران آماده گفتگو با جامعه جهانی است، اما تصريح کرد: "مطلقا اجازه نمی *دهيم تحت هيچ عنوان ذره* ای از حقوق ملت ايران تضييع شود. امروز خواسته* بهره *مندی كامل از انرژی هسته* ای، خواسته* همه* ملت ماست و ملت ما پای اين حق خود ايستاده است و ذره* ای عقب نمی *نشيند."

    بنا به گزارش خبرگزاری ها ايران از اوايل ماه جاری ميلادی دومين شبکه سانترفيوژ خود را در تأسيسات نطنز به صورت آزمايشی راه اندازی کرده است.

    وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرده که در حال حاضر نمی تواند به طور رسمی خبر راه اندازی دومين شبکه سانترفيوژهای ايران را تائيد کند.

    شان مک کورمک سخنگوی اين وزارت خانه، روز دوشنبه گفت: "از تعداد دقيق سانترفيوژهای ايران اطلاعی ندارم و نمی توانم به طور قطع تاييد کنم که ايران شبکه اول غنی سازی خود که متشکل از ۱۶۴ سانترفيوژ است را توسعه داده باشد. ولی آمريکا درباره اينکه ايران در حال گسترش برنامه غنی سازی اورانيوم است ترديدی ندارد."

    احتمال گسترش تأسيسات هسته ای


    بسياری از مردم ايران از سياست دولت مبنی بر دسترسی به انرژی اتمی حمايت می کنند

    خبرگزاری ها به نقل از ديپلمات های نزديک به آژانس بين المللی انرژی اتمی گزارش داده بودند که ايران از اوايل ماه جاری ميلادی دومين شبکه سانترفيوژ خود را در تأسيسات نطنز به طور آزمايشی راه اندازی کرده است.

    بنا به گزارش ها کارشناسان ايرانی ۱۶۴ سانترفيوژ جديد را به هم متصل کرده و آنها را بدون استفاده از گاز هگزافلورايد اورانيوم به کار انداخته اند.

    پال کر کارشناس انجمن غيردولتی کنترل تسليحات هسته ای در واشنگتن می گويد که اين آزمايش به منظور اطمينان خاطر از کيفيت شبکه جديد انجام شده است.

    به نظر آقای کر: "برای غنی سازی بايد اورانيوم را به شکل گاز هگزافلورايد وارد سانترفيوژها کرد و آنها را به مدت طولانی و با سرعت بسيار بالا به گردش در آورد. اين کار آسانی نيست. به همين خاطر ايران در ابتدا برای چند هفته اين دستگاه ها را به طور خالی آزمايش می کند و پس از اطمينان يافتن از کيفيت شبکه آنها، اقدام به غنی سازی گاز اوارنيوم خواهد کرد."

    گفته می شود که بخش پژوهشی برنامه تحقيقاتی غنی سازی ايران ظرفيت ۴ شبکه سانترفيوژ ديگر را دارد.

    با اين همه بيشتر ناظران معتقدند که ايران از دستيابی به توانايی غنی سازی اورانيوم در سطح صنعتی سال ها دور است.

    Comment


    • دولت اسرائيل به دليل آنچه سخنان "بسيار اسفناک و زننده" رئیس جمهور ایران ناميده، از جمهوری اسلامی به سازمان ملل متحد شکايت کرده است.
      نماينده اسرائيل در سازمان ملل در نامه ای خطاب به کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل، به تاريخ دوشنبه 23 اکتبر با ذکر جملاتی از آقای احمدی نژاد در مورد اسرائيل پرداخته و آنها را 'مغاير با حقوق بين الملل و اصول منشور ملل متحد' دانسته است.

      آقای احمدی نژاد چند روز پيشتر در مراسم نماز جمعه آخرين جمعه ماه رمضان - که در ايران به عنوان روز قدس نامگذاری شده - گفت "اسرائيل رفتنی است" و بار ديگر واکنش هايی را برانگيخت.

      دولت اسرائيل در نامه ارايه شده به دبيرکل سازمان ملل، سخنان آقای احمدی نژاد و "عدم اعتراض رسمی جامعه بين المللی" به اين سخنان را موجب "به خطر افتادن ثبات در منطقه و صلح و امنيت جهانی" خوانده و از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواسته 'به حکم عضويت' در اين نهاد، اين سخنان را محکوم کنند.


      اين غير قابل تصور است که در قرن بيست و يکم، 61 سال پس از واقع هولوکاست، يک کشور عضو سازمان ملل متحد صراحتا خواستار نابودی يک کشور ديگر بشود


      بخشی از نامه دولت اسرائيل به سازمان ملل


      سخنان آقای احمدی نژاد در مراسم روز قدس

      در بخشی از اين نامه آمده است: "اين غير قابل تصور است که در قرن بيست و يکم، 61 سال پس از واقعه هولوکاست، يک کشور عضو سازمان ملل متحد صراحتا خواستار نابودی يک کشور ديگر بشود."

      موضعگيری اهود اولمرت

      در همين حال روز دوشنبه اهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل، خواستار پیشگیری از دستيابی ایران به سلاح های اتمی شده و گفته است تهدید اسرائیل از سوی ایران نباید دست کم گرفته شود.

      اسرائيل و آمريکا ايران را متهم به تلاش برای دستيابی به سلاح های اتمی تحت پوشش برنامه های صلح جويانه هسته ای می کنند، اما مقام های جمهوری اسلامی اين اتهام را رد کرده و می گويند کشورشان برای هيچ کشوری در دنيا تهديد محسوب نمی شود.

      با اين حال آقای اولمرت در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت است: "ما در تدارک مقابله برای پیشگیری از تهدید ایران هستیم" و افزوده که اسرائيل در این تلاش تنها نخواهد بود.

      نخست وزير اسرائيل هفته گذشته نيز به دولت ایران هشدار داد که اگر دست از برنامه اتمی اش برندارد، باید "بهای آن را بپردازد".

      کارشناسان نظامی در توانمندی ارتش اسرائیل برای انهدام تاسیسات هسته ای ایران که در زیر زمین مخفی شده اند ابراز تردید می کنند اما معتقدند که حمله به برخی از پایگاه های ایران می تواند برنامه هسته ای ایران را برای چندین سال به عقب براند.

      Comment


      • آيت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در خطبه های نماز عيد فطر در تهران از بروز وضعيتی جديد در خاورميانه سخن گفته است.
        بامداد روز سه شنبه، 24 اکتبر و مصادف با عيد فطر در ايران، نماز عيد در مصلای تهران به امامت آيت الله علی خامنه ای برگزار شد و بخشی از خطبه های خود را به تحولات اخير خاورميانه پس از اعلام آتش بس بين ارتش اسرائيل و چريک های حزب الله لبنان و اظهار نظر در باره نتايج آن اختصاص داد.

        به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - آيت الله خامنه ای در مورد آثار جنگ لبنان گفت "دفتر حوادث خاورميانه با پيروزی حزب الله در لبنان و شکست اسرائيل در ميدان جنگ ورق خورد و صفحه جديدی شروع شد."

        وی اين تحولات را نشانه شکست سياستی توصيف کرد که آمريکا در نظر داشت در خاورميانه پياده کند.

        رهبر جمهوری اسلامی افزود که "آمريکا و اسرائيل امروز يک قدم از نقطه ای که بودند عقب تر ايستاده اند و امتيازات بزرگی را از دست داده اند."


        آمريکا و اسرائيل امروز يک قدم از نقطه ای که بودند عقب تر ايستاده اند و امتيازات بزرگی را از دست داده اند


        آيت الله خامنه ای

        وی در مورد آنچه که نقشه های خائنانه آمريکا و اسرائيل می خواند هشدار داد و گفت که ملت های لبنان، ايران، فلسطين، کشورهای عربی منطقه، عراق و ديگر ملت های مسلمان بايد مواظب باشند حرکتی در جهت موفقيت اين نقشه ها انجام ندهند.

        آيت الله خامنه ای موفقيت های آمريکا و اسرائيل را به زيان کشورهای منطقه توصيف کرد و گفت که "آنچه که متجاوزان و غارتگران به اين منطقه را خوشحال کند همه ملت های منطقه را غمگين و متاثر خواهد ساخت."

        رهبر جمهوری اسلامی ملت های فلسطين، لبنان و عراق را به پرهيز از اختلافات فرقه ای فرا خواند.

        خبرنگار بی بی سی در تهران می گويد که ادامه درگيری های جناحی بين جنبش فتح و حماس در سرزمين های فلسطينی باعث نگرانی رهبران جمهوری اسلامی در اين مورد شده که ادامه اين اختلافات ممکن است حمايت از فلسطينيان را تضعيف کند.

        شرکت در انتخابات

        آيت الله خامنه ای در بخش ديگری از سخنان خود شرکت مردم در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شوراهای شهر و روستا را مورد تاکيد قرار داد.

        وی انتخابات خبرگان را بسيار مهم دانست و گفت که شرکت در اين انتخابات به مصالح اساسی کشور ارتباط دارد.

        نماز عيد فطر به امامت آيت الله خامنه ای و شرکت مقامات ارشد جمهوری اسلامی برگزار شد

        رهبر جمهوری اسلامی افزود که قدرت، پايداری و بصيرت مجلس خبرگان تضمين کننده آينده کشور است و رای دادن در انتخاب اعضای اين مجلس را وظيفه و تکليف دانست.

        به گفته وی، اهميت و حساسيت انتخابات خبرگان بيش از ساير انتخابات کشور است و مردم بايد افراد مورد اعتماد خود را برای تصميم گيری در زمان حساس فقدان رهبری برگزينند.

        در مورد نحوه برگزاری انتخابات، آيت الله خامنه از مسئولان خواست تلاش کنند انتخابات سالم برگزار شود و به نامزدها نيز توصيه کرد "اهانت، تخريب و بدگويی در تبليغات انتخاباتی را کنار بگذارند."

        در انتخابات رياست جمهوری سال 2005 در ايران، تعدادی از نامزدها، از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت و رقيب محمود احمدی نژاد در دور دوم رای گيری، نسبت به آنچه که تلاش رقبای انتخاباتی در تخريب شخصيت خود می خواندند اعتراض داشتند.

        معمولا نماز روز عيد فطر در تهران در مصلای بزرگ شهر و به امامت آيت الله خامنه ای و با شرکت مقامات ارشد جمهوری اسلامی و ساير نمازگزاران برگزار می شود.

        شامگاه دوشنبه، 23 اکتبر، دفتر رهبر جمهوری اسلامی با صدور اطلاعيه ای اعلام داشت که وی رويت هلال ماه را تاييد کرده و روز سه شنبه عيد فطر است.

        هيات دولت نيز با صدور بيانيه ای به مناسبت فرا رسيدن روز عيد فطر، علاوه بر روز سه شنبه، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه را نيز تعطيل عمومی اعلام کرده است.

        Comment


        • محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران، در روزهای اخير در سخنانی به طور تلويحی از افزايش جمعيت ايران دفاع کرده و اظهار داشت که کشورهای غربی با افزايش جمعيت ايران مخالف هستند، زيرا بالا رفتن جمعيت بر قدرت ايران می افزايد.

          در همين حال غلامحسين الهام، سخنگوی دولت ايران روز دوشنبه ۲۳ اکتبر در نشست هفتگی خود با خبرنگاران، گفت که رييس جمهوری در مقام تصميم*گيری و اتخاذ سياست در اين جهت نبوده، بلکه منظور وی اين بود که افزايش جمعيت نگران*کننده نيست و کشور توان پاسخگويی به نيازمندی*های جامعه را دارد.

          اين اظهار نظرها در حالی بيان می شود که به گفته کارشناسان سياستهای دولتهای پيشين در ايران مبنی بر کنترل جمعيت در ايران بوده و تا حد قابل توجهی در مقايسه با ساير کشورهای منطقه موفق بوده است.

          Comment


          • واريز بيت المال به جيب وزير امنيتي دولت خاتمي و دوستان









            God made Coke,
            God made Pepsi,
            God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

            ~Zende Bad Iran Va Irani~

            Comment


            • نمايندگان محترم مردم تهران در مجلس هفتم ! آخرين باري كه به عنوان يك شهروند تهراني در خيابانهاي مركزي تهران قدم زده ايد كي بود










              God made Coke,
              God made Pepsi,
              God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

              ~Zende Bad Iran Va Irani~

              Comment


              • خاتمي هم دكتر شد تعويض عمامه با دكتري كاري از انگليس خودرو



                پس از سفر جنجالي چندي پيش محمد خاتمي به آمريکا، اين بار وي قصد دارد در روزهاي آتي سفري به انگليس و اسکاتلند داشته باشد.


                به گزارش رجا،محمد خاتمي در اين سفر قرار است با حضور در دانشگاه سنت اندورز، دکتراي افتخاري حقوق اين دانشگاه را دريافت کند.


                اين دکترا در حالي در روز 31 اکتبر به خاتمي اهدا خواهد شد که پيش از وي اين مدرك افتخاري تنها به شش نفر خواننده و هنر پيشه، چون مايکل داگلاس و هلن ميرن از هنرپيشه هاي هاليوود، باب ديلن خواننده و آهنگساز و همچنين جوانا لوملي داده شده است. اين در حالي است كه برخي از اين افراد پيشينه چندان روشن اخلاقي ندارند.


                همچنين شنيده ها حاكي است خاتمي قرار است در ادامه سفر خود در مراسم افتتاح موسسه مطالعات ايران سخنراني کند. علي انصاري مدير اين موسسه که از عوامل اپوزيسيون مي باشد، تاکيد کرده است از خاتمي به دليل تلاش هاي روشن فکرانه و عمليش براي تثبيت روابط جوامع مسلمان، مسيحي ويهودي دعوت کرده است.


                گفته مي شود انصاري از وابستگان مادري فرح ديبا، همسر محمدرضا پهلوي مي باشد. وي عنوان کرده است براي راه اندازي اين موسسه کمک هاي کلان مالي و همچنين 12 هزار جلد کتاب از يکي از ايرانيان مقيم خارج از کشور که مايل نيست نامش منتشر شود، دريافت کرده است







                God made Coke,
                God made Pepsi,
                God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

                ~Zende Bad Iran Va Irani~

                Comment


                • مافياي نفتي تنها دروغ استکبار جهاني است










                  God made Coke,
                  God made Pepsi,
                  God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

                  ~Zende Bad Iran Va Irani~

                  Comment


                  • شهرداري تهران ' رضا هلالي ' را نگه داشت


                    با مساعدت شهرداري تهران ، هيات الرضا (ع) در تهران و در محلي جديد با صوت عبدالرضا هلالي به کار خود ادامه داد .

                    به گزارش پايگاه خبري " مبارزين " ، پس از عدم رضايت حسينيه قهرودي ها از پذيرايي هيات الرضا (ع) و تعطيلي موقت اين هيات ، مسوولين شهرداري تهران طي مساعدتي با عبدالرضا هلالي از برپايي مجدد آن در تهران حمايت کردند .


                    بر پايه اين گزارش ، هلالي در نظر داشت به دلايل برخي مشکلات پيش آمده به کاشان نقل مکان کرده و در آن شهر بساط عزاداري مهيا کند .


                    هيات الرضا (ع) در نخستين سلسله جلسات خود ، احياي شب هاي قدر و شهادت مولي الموحدين (ع) را در حسينيه شهداي صباغچي واقع در خيابان دماوند -تهران نو- برگزار کرد و قرار است از اين پس تمامي جلسات اين هيات در محل جديد برپا شود







                    God made Coke,
                    God made Pepsi,
                    God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

                    ~Zende Bad Iran Va Irani~

                    Comment


                    • دولت ونزوئلا آمادگی مشروط خود را برای پس گرفتن نامزدی عضويت در شورای امنيت سازمان ملل متحد اعلام داشته است.
                      در حاليکه بن بست ناشی از رقابت ونزوئلا و گواتمالا برای کسب حد نصاب آرا در مجمع عمومی سازمان ملل برای عضويت غير دايم شورای امنيت بدون موفقيت هيچيک از دو کشور ادامه داشته است، ونزوئلا پيشنهاد کرده است که در صورتيکه گواتمالا نيز نامزدی خود را پس بگيرد، حاضر است جای خود را به بوليوی بدهد.

                      وزير خارجه ونزوئلا، با طرح اين پيشنهاد، افزود که لازم است در مقابل، ايالات متحده نيز فشار بر ساير ملت ها برای تحميل نامزد مورد علاقه خود را کنار بگذارد.

                      تا کنون نه گواتمالا و نه ونزوئلا نتوانسته اند دو سوم آرای اعضای مجمع عمومی سازمان ملل را برای پذيرش به عضويت شورای امنيت به دست آورند.

                      دولت کنونی ونزوئلا به رهبری هوگو چاوز، رييس جمهوری، با ايالات متحده به شدت مخالف است و مقامات آمريکايی گفته اند که اگر اين کشور به عضويت شورای امنيت برگزيده شود از موقعيت خود صرفا برای جدال دايمی با آمريکا بهره برداری می کند و مانع از کارآيی شورا می شود.

                      آمريکا از نامزدی گواتمالا حمايت می کند که در رای گيری هايی که تا کنون انجام شده همواره آرای بيشتری نسبت به ونزوئلا به دست آورده اما اکثريت لازم برای ورود به شورای امنيت را کسب نکرده است.

                      گواتمالا پيشنهاد مصالحه ونزوئلا حاوی کناره گيری هر دو کشور از نامزدی و حمايت از نامزدی بوليوی را رد کرده است.

                      وزير خارجه گواتمالا گفته است که ونزوئلا در اين مورد به طورمستقل تصميم گيری کرده و مشورتی با دولت گواتمالا صورت نگرفته است.

                      وی گفته است که گواتمالا از دور رقابت خارج نشده است و هيچ تمايلی به چنين اقدامی هم ندارد.

                      موقعيت بوليوی

                      اوو مورالس، رييس جمهوری بوليوی، گفته است که هوگو چاوز پيشنهاد جايگزينی بوليوی را به وی داده که مورد قبول دولت بوليوی قرار گرفته است.

                      دولت بوليوی نيز در حال حاضر روابط چندان دوستانه ای با ايالات متحده ندارد.

                      چاوز برای رفع بن بست کنونی پيشنهاد مصالحه داده است

                      آقای مورالس ابراز اميدواری کرده است که اعضای شورای امنيت و مجمع عمومی با انتخاب کشور وی موافقت کنند.

                      وی در سخنانی گفت که زمينه برای رفع بن بست کنونی فراهم آمده است و نمايندگان کشورهای عضو سازمان ملل می توانند به سرعت در اين زمينه تصميم گيری کنند.

                      فراچسکو آرياس کاردناس، نماينده ونزوئلا در سازمان ملل متحد، در مصاحبه ای با بی بی سی گفته است که کشور وی مايل است در رفع بن بست کنونی که، به گفته وی، از اقدامات ايالات متحده و فشار و تلاش آن کشور برای ارعاب ساير اعضای سازمان ملل ناشی شده، از خود نرمش نشان دهد.

                      وزير خارجه ونزوئلا انگيزه پيشنهاد مصالحه را صرفا رفع بحران کنونی توصيف کرده و افزوده است که کشور وی از حق مشروع داوطلبی عضويت شورای امنيت برخوردار است.

                      به گفته وی، در صورتی که نامزدی بوليوی نيز باعث رفع بن بست کنونی نشود، دولت ونزوئلا حاضر است به نفع کوستاريکا از دور رقابت ها خارج شود.

                      در عين حال، از آنجا که ونزوئلا خروج از رقابت را به کناره گيری گواتمالا مشروط کرده است، تا زمانی که دولت گواتمالا نيز انصراف خود را اعلام نکند، مشکل کنونی ادامه خواهد يافت.

                      رای گيری برای انتخاب عضو جديد شورای امنيت از منطقه آمريکای لاتين و حوزه کارائيب از دو شنبه هفته گذشته در مجمع عمومی آغاز شده و هنوز به نتيجه نرسيده است.

                      تقسيمات منطقه ای

                      شورای امنيت سازمان ملل متحد دارای پنج عضو دايم - آمريکا، بريتانيا، چين، فرانسه و روسيه - است که فاتحان اصلی جنگ دوم جهانی و پايه گذاران سازمان ملل محسوب می شوند و از حق وتو قطعنامه های شورا برخوردارند.

                      ده عضو غير دايم شورا بر اساس تقسيمات منطقه ای توسط مجمع عمومی سازمان ملل هر کدام برای يک دوره دو ساله انتخاب می شوند که هر سال دوره عضويت پنج عضو خاتمه می يابد.

                      دوره عضويت اعضای منتخب از اول ماه ژانويه آغاز می شود.

                      انتخاب اعضای غير دايم بر اساس تقسيمات منطقه ای صورت می گيرد به نحوی که قاره آفريقا سه عضو و قاره آسيا، منطقه آمريکای لاتين و حوزه کارائيب و منطقه اروپای غربی هر کدام دو عضو و منطقه اروپای شرقی يک عضو در شورا دارند.

                      کشورهای عرب نيز همواره دارای نماينده ای در شورای امنيت هستند که به طور متناوب به عنوان يکی از اعضای حوزه آفريقا يا آسيا به شورا راه می يابد.

                      در حال حاضر، جمهوری کنگو، غنا و تانزانيا از آفريقا، ژاپن و قطر (عرب) از آسيا، يونان و دانمارک از اروپای غربی، اسلواکی از اروپای شرقی و آرژانتين و پرو از آمريکای لاتين و حوزه کارائيب اعضای غير دايم شورا را تشکيل می دهند.

                      دوره عضويت کشورهای آرژانتين، دانمارک، يونان، ژاپن و تانزانيا در پايان سال 2006 خاتمه می يابد و تا کنون بلژيک و ايتاليا (اروپای غربی)، آفريقای جنوبی (آفريقا) و اندونزی به عنوان اعضای جديد شورا برگزيده شده اند اما رقابت ونزوئلا و گواتمالا برای جانشينی آرژانتين ادامه داشته است.

                      اختلاف بر سر انتخاب عضو غير دايم شورای امنيت بدون سابقه نيست.

                      در سال 1979، رقابت بين کوبا و کلمبيا پس از يکصد و پنجاه و پنج دور رای گيری در مجمع عمومی فيصله نيافت و سرانجام دو کشور به نفع مکزيک از دور رقابت کنار رفتند.

                      Comment


                      • دادستان کل اسرائيل مشغول تحقيق درباره دعاوی حقوقی است مبنی بر اينکه اهود اولمرت سال گذشته در زمان تصدی پست وزارت دارايی رشوه دريافت کرده است.
                        در يک سايت اينترنتی ادعا شده است که آقای اولمرت در جريان معامله خصوصی سازی يکی از بانک های بزرگ اسرائيل مبالغی رشوه قبول کرده است.

                        آقای اولمرت هرگونه خلافی را رد کرده است. دادگستری اسرائيل تحقيقاتی را درباره او آغاز کرده اما هنوز اتهامی رسمی به عمل نيامده است.

                        وزارت دادگستری در اطلاعيه ای گفته است: "در مرحله کنونی عليه آقای اولمرت تصميمی گرفته نشده، پرونده ای تشکيل نشده و پليس اقدامی نکرده است."

                        در ماه های گذشته چند سياستمدار برجسته اسرائيل با اتهام فساد و رشوه خواری روبرو شده اند.

                        موشه کتساو رئيس جمهور اسرائيل با اتهام سوء استفاده جنسی روبرو شده است. حاييم رامون وزير پيشين دادگستری و تزاهی هانگبی وزير سابق محيط زيست به خلافکاری متهم شده اند.

                        اين دولتمردان هرگونه تخلف قانونی را منکر شده اند.


                        Comment


                        • يک منبع آگاه در وزارت خارجه ايران مانورهای مشترک آمريکا و چند کشور ساحلی خليج فارس را مخاطره آميز و هدف از برگزاری آن را بحران آفرينی توصيف کرده است.
                          روز سه شنبه، 24 اکتبر، خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - به نقل از اين منبع آگاه، که نخواسته نام وی فاش شود، گزارش کرد که مانورهای مشترک هفته آينده ايالات متحده، بحرين و کويت "دارای اغراض سياسی و امنيتی خاص"، تحريک آميز و مشکوک است.

                          به گزارش ايرنا، اين منبع وزارت خارجه اين مانورها را در راستای تقويت امنيت و ثبات منطقه خليج فارس ارزيابی نکرده و در عوض، هدف از اجرای آن را "تضعيف توسعه اقتتصادی و تجاری و بحران آفرينی بيشتر آمريکا در منطقه" دانسته است.

                          به نظر وی، تقويت امنيت منطقه مستلزم اتکای به منابع بومی، تقويت همکاری امنيتی و سياسی کشورهای گروه موسوم به 2+6 شامل اعضای شورای همکاری های خليج فارس، ايران و عراق و همچنين "بی توجهی به سياست های جنگ افروزانه نو محافظه کاران آمريکا" است.

                          اين منبع آگاه افزوده است که اقدام آمريکا در حمله به عراق و افغانستان و تحولات اخير لبنان باعث شده تا، به گفته وی، مقامات آمريکايی به تدريج ناکامی دهه 1970 در ويتنام را تجربه کنند.

                          وی اظهار نظر کرده که اين وضعيت باعث ناخرسندی رای دهندگان آمريکايی و تضعيف موقعيت حزب جمهوريخواه آمريکا در انتخابات آينده شده و هدف دولت اين کشور از مانورهای هفته آينده اين است که با ايجاد اختلاف در ميان کشورهای منطقه، موقعيت اسرائيل تقويت شود و شانس اين حزب در انتخابات بهبود يابد.

                          ارزيابی سپاه

                          روز يکشنبه اين هفته نيز سرلشگر پاسدار يحيی رحيم صفوی، فرمانده کل سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، در اشاره به مانور مشترک آمريکا، بريتانيا، فرانسه، کويت و بحرين و آنچه که حضور بيکانگان در مرزهای مشترک کشورهای همسايه ايران می خواند، گفت که نيروهای مسلح جمهوری اسلامی تحرکات دشمن در منطقه را زير نظر دارند.

                          وی گفت که ارتش و سپاه پاسداران استراتژی بازدارندگی و دفاع همه جانبه را دنبال می کنند.

                          بحرين و کويت از جمله کشورهايی هستند که جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، آنها را "متحدان غير عضو ناتو" خوانده است و بر همين اساس، از برخی امتيازات در روابط نظامی با ايالات متحده برخوردار هستند.

                          همچنين، از سال 1996، دفاتر فرماندهی ناوگان پنجم ايالات متحده در منامه، پايتخت بحرين، قرار دارد.

                          خبرنگار بی بی سی در تهران می گويد که طبق گزارشها، مانورهای هفته آينده شامل تمرين عمليات توقف و بازرسی کشتی های مظنون به حمل جنگ افزارهای کشتار جمعی و موشک نيز خواهد بود.

                          اين تمرين ها در حالی برنامه ريزی شده که ايالات متحده خواستار وضع تحريم های بينن المللی عليه ايران در زمينه همکاری و فروش تجهيزات موشکی است هر چند مشخص نيست که قطعنامه احتمالی شورای امنيت شامل بازرسی کشتی های به مقصد ايران نيز باشد.

                          Comment


                          • يک معاون نخست وزير عراق می گويد که دولت فعلی آن کشور وارث فساد مالی انبوهی است که دولت های سابق مرتکب شده اند و رسيدگی به تخلفات کار دشواری است.
                            سلام زعابی وزير مشاور در دولت عراق گفته است که کشور او از زمان اشغال در مارس 2003 تا کنون با فساد اداری، اختلاس و دزدی هنگفت روبرو بوده است.

                            سرپرست دفتر حفظ و نگهداری منافع ملی عراق به بی بی سی گفته است که از زمان جنگ و اشغال 7.5 ميليارد دلار از اموال عمومی ملت عراق ناپديد شده است.

                            اين خبر در حالی منتشر می شود که دو روز پيش يک وزير سابق عراقی گفته بود که مأموران دولتی در زمان زمامداری دولت موقت عراق، حدود ۸۰۰ ميليون دلار مربوط به خريد تجهيزات نظامی را دزديده اند.

                            علی علاوی وزير دارايی سابق عراق به شبکه خبری سی بی اس گفته است که يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار برای خريد تجهيزات نظامی اختصاص يافته بود. به گفته او مقامات عراقی با حدود ۴۰۰ ميليون دلار برای ارتش تجهيزات خارج از رده خريد کردند و باقی مبلغ را خود به جيب زدند.

                            به گفته او بريتانيا و آمريکا برای بازيافتن مبلغ و دستگيری عاملانی که "آزادانه در دنيا می چرخند" کار زيادی انجام ندادند.


                            Comment


                            • اظهارات يک روحانی ارشد مسلمان در استراليا در مورد حجاب زنان اعتراضات گسترده ای را در اين کشور در پی داشته است.
                              منتقدان شيخ تاج الدين الهلالی، امام مسجد لاکمبا در سيدنی، وی را متهم کرده اند که در يک سخنرانی مذهبی در باره ارتباط نوع پوشش زنان و تجاوز جنسی، گفته است که همانگونه که قرار دادن گوشت بدون سرپوش در فضای باز باعث دستبرد حيوانات گوشتخوار به آن می شود، برهنگی زنان نيز می تواند انگيزه تجاوز جنسی باشد.

                              انتشار متن سخنان شيخ هلالی، که برخی از مسلمانان ساکن استراليا از وی به عنوان مفتی مسلمانان اين کشور ياد می کنند، در يک روزنامه استراليايی به واکنش تند محافل گوناگون منجر شده است.

                              جان هوارد، نخست وزير استراليا، اين سخنان را "چندش آور" خوانده است و گروهی از زنان مسلمان نيز چنين اظهاراتی را تقبيح کرده اند.

                              آقای هوارد گفته است اينکه در ارتکاب تجاوز جنسی زنان مقصر هستند سخنی مهمل است.

                              شيخ هلالی گفته بود که "اگر گوشت را بدون سرپوش در خارج از خانه ای قرار دهيد و گربه ها آن را بخورند، مقصر کيست؟ گربه يا گوشت بدون سرپوش؟"

                              وی در پاسخ اظهار داشت: البته مشکل اصلی خود گوشت است.

                              اين روحانی مسلمان در نتيجه گيری از سخنان خود گفت "اگر زنی در اتاق و خانه خود باشد يا حجاب داشته باشد، مساله ای پيش نمی آيد."

                              شيخ هلالی همچنين حرکت اغواگرانه زنان و آرايش آنان را مذموم دانسته و به گفته منتقدان، تلويحا به جای مرتکبين تجاوز جنسی، زنان را مقصر قلمداد کرده بود.

                              به گفته خبرنگار بی بی سی در سيدنی، اظهارات اخير شيخ هلالی از اين جهت حساسيت برانگيز محسوب می شود که شش سال پيش اين شهر شاهد چندين مورد تجاوز جنسی توسط گروهی از استراليايی های لبنانی تبار بود که بعدها بازداشت و محاکمه و به دورهای های طولانی حبس محکوم شدند.

                              روحانی جنجالی

                              سخنرانی تاج الدين الهلالی، که در جمع حدود پانصد نفر از مسلمانان ايراد شد، نخستين اظهارات جنجال برانگيز وی نبوده است.

                              پس از حملات انتحاری يازدهم سپتامبر سال 2001 در آمريکا، شيخ هلالی اين حادثه را ناشی از غضب الهی عليه ستمگران خوانده بود.

                              در واکنش به اظهارات اخير اين روحانی مسلمان، پيتر کاستلو، وزير دارايی استراليا، از جامعه مسلمانان اين کشور خواسته است چنين سخنانی را به شدت محکوم کنند.

                              جان هوارد: اينکه در ارتکاب تجاوز جنسی زنان مقصر هستند سخنی مهمل است

                              آقای کاستلو گفته است زمانی که يک رهبر مذهبی معروف به نحوی سخن می گويد که می تواند توجيه گر اقدام به تجاوز جنسی باشد، ممکن است در جامعه ای که تجاوز جنسی توسط گروهی از افراد را تجربه کرده است باعث برداشت سوء شود.

                              تعدادی از زنان مسلمان استراليايی هم سخنان شيخ هلالی را محکوم کرده اند.

                              همچنين، مسئول کميسيون ضد تبعيض جنسيتی دولت استراليا گفته است که چنين سخنانی می تواند تحريک به ارتکاب جرم خوانده شود.

                              در حاليکه انتقاد کنندگان از اين روحانی مسلمان سخنان او را به تلاش برای بی تقصير جلوه دادن مرتکبين تجاوز جنسی تعبير کرده اند، سخنگوی شيخ هلالی گفته است که موضوع اظهارات وی به مساله زنا و خيانت مربوط می شده و به تجاوز به عنف ارتباطی نداشته است.

                              تاج الدين الهلالی، که گفته می شود زاده مصر است، در سال 1982 به عنوان جهانگرد از لبنان به استراليا سفر کرد اما پس از انقضای رواديد خود، از اين کشور خارج نشد.

                              وی بعدا توانست اجازه اقامت دراستراليا را به دست آورد و به عنوان امام مسجد لاکمبا و رهبر دينی جمعی از مسلمانان استراليايی، به خصوص مهاجران عرب تبار، شناخته شود.

                              جامعه مسلمانان استراليايی از مهاجرانی از کشورهای مختلف جهان، از جمله ترکيه، آلبانی و شرق آسيا و همچنين کشورهای عربی، به خصوص لبنان، تشکيل يافته است.

                              تعداد مسلمانان استراليايی به حدود 5/1 درصد جمعيت 20 ميليونی استراليا بالغ می شود و برخی از ناظران آنان را به دو گروه ميانه رو، که اکثرا ترک و آلبانيايی تبار هستند، و مسلمانان تندرو تر، از جمله پيروان عرب تبار شيخ هلالی، تقسيم می کنند.

                              Comment


                              • دادستان های دولت فدرال آرژانتين رسما دولت ايران و گروه شبه نظامی حزب الله لبنان را به انجام بمبگذاری سال 1994 در مرکز فرهنگی يهوديان که باعث مرگ 85 نفر شد متهم کرده اند.
                                آلبرتو نيسمان، دادستان دولت فدرال، در پی تحقيقاتی يک ساله درباره آن بمبگذاری، دولت وقت جمهوری اسلامی را به سازمان دادن آن حمله و گروه حزب الله را به اجرای آن متهم کرده است.

                                وی خواستار بازداشت رهبران وقت ايران از جمله علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس جمهور سابق، دو وزير سابق جمهوری اسلامی، رهبران سابق حزب الله و کارمندان سابق سفارتخانه ايران در بوئنوس آيرس شد.

                                خوزه آدازکو، قائم مقام مرکز جامعه يهوديان آرژانتين گفت اميدوار است اين تصميم، پرونده را در جهت اجرای عدالت به پيش برد.

                                به گفته دانيل شوايملر، خبرنگار بی بی سی در بوئنوس آيرس، سفارت ايران در پايتخت آرژانتين گفته است فعلا نظری در اين مورد ابراز نخواهد کرد.

                                آرژانتين دارای بزرگترين جامعه يهوديان در آمريکای لاتين است.

                                در روز 18 ژوئيه سال 1994، انفجار اتومبيلی در محل انجمن يهوديان در بوئنوس آيرس موسوم به آميا منجر به مرگ ٨٥ نفر و زخمی شدن بيش از ٢٠٠ نفر شد. آن يکی از دو حمله به جامعه يهوديان آرژانتين در اوايل دهه ١٩٩٠ بود.

                                پس از آن حمله، دادستان های آرژانتينی خواستار بازداشت شماری از مقام های ارشد جمهوری اسلامی از جمله آقای رفسنجانی شدند.

                                ايران همواره اتهام دخالت در آن بمبگذاری را رد کرده و اين پرونده باعث تيرگی روابط دو کشور شده است.

                                خبرنگار بی بی سی می گويد فشارها برای يافتن مسببان، سه ماه قبل در جريان مراسم دوازدهمين سالگرد حادثه به شدت افزايش يافت.

                                تحقيقات تازه

                                تحقيقات طولانی در مورد شناسائی عاملان اين انفجار در سال 2004 بدون اينکه کسی مجرم شناخته شود و يا معلوم شود که عوامل غير آرژانتينی در آن نقش داشته اند به پايان رسيد و متعاقبا آلبرتو نيسمان مسئول پیگيری پرونده و انجام تحقيقات تازه شد.

                                پرونده پيچ و خم های زيادی را طی کرده و از جمله قاضی اول پرونده به تخلف و رشوه دادن به يکی از شهود دادگاه متهم شد.

                                پليس بين الملل (اينترپل) سال گذشته اسامی دوازده ايرانی را که حکم جلب آنها در ارتباط با انفجار مرکز يهوديان آرژانتين صادر شده بود، از فهرست افراد تحت تعقيب حذف کرد.

                                پليس بين الملل گفت که قاضی آرژانتينی که حکم بازداشت اين 12 ايرانی را صادر کرده بود، به علت تخلف از کار برکنار شده و حکم او ديگر معتبر نيست.

                                پليس بريتانيا نيز در ماه اوت سال 2003 هادی سليمانپور را که در زمان انفجار، سفير ايران در آرژانتين بود به درخواست پليس بين الملل بازداشت کرد و پرونده ای برای او در دادگاهی در شهر لندن تشکيل شد تا موضوع استرداد او را به آرژانتين بررسی شود اما وزارت کشور بريتانيا مدارک ارسال شده از آرژانتين را برای استرداد آقای سليمانپور کافی تشخيص نداد و دستور توقف رسيدگی قضايی و نهايتا آزادی وی را صادر کرد.

                                پرونده جنجالی

                                آلبرتو نيسمان، دادستان ويژه، سال گذشته گفت حمله سال 1994 به مرکز يهوديان در بوئنوس آيرس توسط يک بمبگذار انتحاری انجام گرفته است.

                                به گفته اين قاضی عامل انفجار يک شبه نظامی لبنانی وابسته به گروه حزب الله بوده است. ايران يکی از حاميان عمده گروه حزب الله شناخته می شود، البته دولت جمهوری اسلامی می گويد حمايت هايش از حزب الله تنها شامل "کمک معنوی" است.

                                خبرنگاران بی بی سی می گويند که خانواده های قربانيان و بخش عمده ای از مردم آرژانتين از ناکامی دولت های قبلی برای کشف عاملان آن حمله خشمگين هستند.

                                به گفته گزارشگر بی بی سی در زمان وقوع حادثه هيچ نمونه بردای و آزمايش دی ان ای صورت نگرفت و مأموران پليس سری را که در نزديکی محل حادثه پيدا شده و احتمالا به عامل انفجار تعلق داشته بدون هيچ تجسسی دفن کردند.

                                جامعه يهوديان آرژانتين دولت کارلوس منم، رئيس جمهور پيشين اين کشور را به مانع تراشی در انجام تحقيقات اين پرونده متهم کرده است. اتهامی که از جانب وی و دولتش تکذيب شده است.

                                نستر کرچنر، رئيس جمهور فعلی آرژانتين، در ماه ژوئيه ٢٠٠٥ رسما اعلام کرد که بخشی از مسئوليت شکست تحقيقات اين پرونده بر عهده دولت آرژانتين بوده است.

                                Comment

                                Working...
                                X