Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • دکتر فريدون کشاورز يکی از رهبران سابق حزب توده ايران جمعه ۱۴ مهرماه ۱۳۸۵ مطابق ۶ کتبر ۲۰۰۶، پس از چند سال بيماری سخت، در سوئيس درگذشت.
    دکتر کشاورز از خانواده ای روشنفکر و سرشناس برآمده بود. پدرش وکيل التجار يزدی، از کوشندگان جنبش مشروطه خواهی بود، و در دوره های اول و دوم مجلس شورای ملی، از سوی بندر انزلی به نمايندگی مجلس انتخاب شد.

    کريم کشاورز برادر بزرگتر آقای کشاورز، در جوانی از مبارزان برجسته جنبش جنگل در گيلان و سپس از فعالان دوران اوجگيری نهضت ملی بود. او پس از کودتای ۲۸ مرداد سال 1332 به زندان و تبعيد افتاد، و پس از آزادی، از کار سياسی به کلی فاصله گرفت. کريم کشاورز در زمان فوتش که به سال ۱۳۶۶ روی داد، از مترجمان برجسته کتابهای تاريخی به زبان فارسی به شمار می رفت.

    فريدون کشاورز تحصيلات ابتدايی را در رشت و متوسطه را در تهران به پايان رساند. پس از دريافت ديپلم، از دانشجويان ممتازی بود که با بورس وزارت فرهنگ برای تحصيلات پزشکی به فرانسه اعزام شد.

    دکتر کشاورز پس از تحصيل در رشته پزشکی کودکان، در سال ۱۳۱۴ به ايران برگشت. در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران طب اطفال تدريس می کرد و درمانگاهی برای درمان کودکان تأسيس کرد.

    پس از سرنگونی حکومت رضا شاه در شهريور ۱۳۲۰، که برخی از زندانيان سابق و روشنفکران چپ گرا هوای تشکيل "حزبی مردمی و آزاديخواه" را در سر داشتند، از دکتر کشاورز دعوت کردند که در پايه گذاری حزب توده ايران شرکت کند.

    او با نشان دادن جديت و پشتکار، به زودی در حزب توده ترقی کرد و در زمانی که قدرت و نفوذ حزب به سرعت رو به گسترش بود، يکی از رهبران و سخنگويان اصلی آن جريان شد.

    آقای کشاورز سخنرانی زبردست بود و قلمی توانا داشت. يکی از نشريات وابسته به حزب توده به نام روزنامه رزم به سرپرستی او منتشر می شد.

    در دورانی که حزب توده فعاليت آزاد و علنی داشت و به مبارزات پارلمانی پای بندی نشان می داد، آقای کشاورز در انتخابات دوره چهاردهم مجلس شورای ملی از شهر بندر انزلی به نمايندگی برگزيده شد و در مجلس نقشی بارز ايفا کرد.

    در تابستان سال ۱۳۲۴ که احمد قوام برای رسيدن به اهداف سياسی، دولتی ائتلافی با شرکت حزب توده و حزب ايران تشکيل داد، دکتر کشاورز يکی از سه وزير توده ای بود که به کابينه او راه يافت.

    پس از کنار رفتن دولت قوام السلطنه در سال ۱۳۲۵، دکتر کشاورز، در کنار فعاليت در حزب توده، به کار پزشکی خود ادامه داد.

    به دنبال تيراندازی به محمد رضا شاه پهلوی در ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ که به حزب توده ايران نسبت داده شد، حزب مزبور غيرقانونی اعلام شد و سران و فعالان آن تحت پيگرد شديد قرار گرفتند.

    فريدون کشاورز که مانند برخی از رهبران حزب توده، به طور غيابی به اعدام محکوم شده بود، در سال ۱۳۲۸ به اتحاد شوروی (سابق) گريخت.

    سراب "سوسياليسم واقعا موجود"

    فريدون کشاورز در اتحاد شوروی نتايج عملی "آرمانهای سوسياليستی" را به چشم ديد، و با احتياط در انتقاد از تباهی های بی کران زبان گشود.

    او همچنين ديدگاه ها و سياست های گذشته حزب توده را، که از نظر او به نهضت ملی آسيب رسانده و خود حزب را به نابودی کشانده بود، به انتقاد کشيد.

    او از جمله اعضای کميته مرکزی حزب توده بود که در پلنوم چهارم آن حزب (مسکو، ۱۹۵۷) مسئولان حزب در ايران را به خاطر "سياست ضد ملی" و دشمنی با نهضت مصدق مورد انتقاد شديد قرار داد و آنها را در شکست نهضت ملی گناهکار دانست.


    برخی از افسران توده ای در دادگاه نظامی پس از لو رفتن سازمان افسران حزب توده. دکتر کشاورز بيشتر سران حزب را به خاطر شکست نهضت ملی و پيروزی کودتای 28 مرداد گناهکار می دانست

    دکتر کشاورز، چنانکه در کتابی به عنوان "من متهم می کنم کميته مرکزی حزب توده ايران را" توضيح داده است، بيشتر فعالان و اعضای حزب توده را افرادی شريف و ميهن دوست می دانست. اما عقيده داشت که سياست اصلی حزب توده را رهبرانی تعيين می کنند که بی چون و چرا مطيع اوامر "اتحاد شوروی" هستند و او آنها را "باند کامبخش - کيانوری" می خواند.

    کناره گيری از حزب توده

    فريدون کشاورز پس از نابودی آخرين حوزه های حزبی در ايران و اوج گيری دسته بندی ها و دعواهای درونی در رهبری مهاجرنشين حزب توده، سرانجام در ۱۴ مه ۱۹۵۸ از رهبری اين حزب استعفا داد.

    او در متن استعفا نامه خود نوشت: "رسما از اين کميته مرکزی که به عقيده من باعث ننگ و بدنامی نهضت آزاديبخش ايران است و در آن حتی کوششی هم برای تصفيه رهبری نمی شود، استعفا می دهم. من همانقدر که به عضويت در حزب توده ايران که بهترين فرزندان ايران در راه آرمانهای آن شهيد شده اند، افتخار می کنم، همانقدر از عضويت در کميته مرکزی فعلی که اکثريت آن به نظر من از کسانی تشکيل شده که نالايق اند و يا خطاهايی از آنان سر زده که با خيانت مويی فاصله ندارد، ننگ دارم."

    خروج از شوروی

    پس از قيام افسران جمهوريخواه به رهبری ژنرال عبد الکريم قاسم به سال ۱۹۵۸ در عراق، دکتر کشاورز از مقامات اتحاد شوروی تقاضا کرد به آن کشور برود. او دو سالی در عراق بود، در دانشکده پزشکی بغداد درس می داد و از راديو بغداد عليه دولت ايران سخنرانی می کرد.

    پس از پيروزی انقلاب الجزاير، او به آن کشور نوبنياد رفت و سالها به کار و آموزش پزشکی پرداخت.

    در دهه 1960 به دنبال مخالفت چين با سياست های شوروی، اميدی تازه در دل دکتر کشاورز جوانه زد و او را به چين کشاند. اما چندی نگذشت که دريافت سران چين نيز "انترناسيوناليسم" را تنها در خدمت اهداف خود تعبير می کنند.

    دکتر کشاورز در سالهای دهه 1970 به سويس رفت و تا آخر عمر در شهر ژنو زندگی می کرد.

    از نگاه امروزيان

    خسرو شاکری پژوهشگر مسائل جنبش چپ ايران درباره واپسين مرحله زندگی سياسی دکتر کشاورز نوشته است: "او در آستانه انقلاب، ايرانيان را از سياست های نادرست حزب توده و به ويژه نور الدين کيانوری آگاه ساخت. او از انقلاب حمايت کرد، اما سپس، هنگامی که تشخيص داد انقلاب به بيراهه می رود، از آن روی گرداند.

    فخر الدين عظيمی پژوهشگر تاريخ معاصر ايران در گفتگويی با بی بی سی می گويد: "ااگر نطق ها و نوشته ها و وجوه عمده ای از رهيافت های سياسی کشاورز را معيار قرار دهيم، او از آغاز فعاليت سياسی خود، دلبستگی های ايران دوستانه آشکار داشت و بسی بيشتر از هم مسلکان سياسی خود هواخواه يگانگی و استقلال و سربلندی کشور به نظر می رسيد. او همچنين، به ويژه در چند دهه واپسين زندگی، از تأکيد بر همدلی با نهضت ملی و دولت مصدق فروگذار نمی کرد، و همواره از آرمانها و تلاشهای مصدق با ستايش و احترام ياد می کرد."

    دکتر ناصر طهماسبی مدير مجله "علم و جامعه" که در دورانی تازه تر با دکتر فريدون کشاورز ديدار و گفتگو داشته است، می گويد: "دکتر کشاورزی که من شناختم بی ترديد شخصيتی نيرومند داشت. او می توانست در قامت سياستمداری برجسته به ميهن خود خدمت کند. مايه تأسف است که استعدادهای شگرف چنين انسانی بيشتر در راه آرزوهای واهی، مبارزات بی حاصل و دعواهای حزبی هدر رفت."


    دکتر کشاورز با نشان دادن جديت و پشتکاری کم نظير، پس از ورود به حزب توده به زودی ترقی کرد و در زمانی که قدرت و نفوذ حزب به سرعت رو به گسترش بود، يکی از رهبران و سخنگويان اصلی آن جريان شد.



    بابک امير خسروی از فعالان پيشين جنبش چپ، از زندگی و مبارزات دکتر فريدون کشاورز ارزيابی مثبتی ندارد. به گفته او: "دکتر کشاورز پايگاه فکری مستقل و استواری نداشت. در مبارزه عملی نيز کمتر به اصول و بيشتر به منافع فردی خود می انديشيد. به نظر من او مرد ميدان مبارزات باز و علنی بود، و اين را در دوران نمايندگی مجلس به خوبی نشان داد. در شرايط اختناق و دوره فعاليت مخفی يا در مهاجرت، درست به همان شيوه های ناسالمی توسل می جست که در ميان ساير رهبران حزبی رواج داشت."

    مهدی خانبابا تهرانی که در مقطعی از زندگی با دکتر کشاورز يار و همرزم بوده، بر شخصيت مستقل او تأکيد می کند: "دکتر کشاورز در عين ايمان به سوسياليسم، بر استقلال نظر خود تکيه می کرد. حاضر نبود مانند بره ای مطيع از رهنمودهای حزبی پيروی کند. در برابر سياستهای احزاب و دولتهای بزرگ نيز عقيده راسخ داشت که کمونيست واقعی بايد استقلال خود را حفظ کند و تنها به ملت خود بينديشد. اين را هم در برابر روسها و هم در برابر چينی ها به خوبی نشان داد، و از اين نظر قابل احترام است."

    Comment


    • نهم اکتبر (هفده ميزان) روز جهانی پست است. اتحاديه جهانی پست در سال ۱۸۷۴ با هدف توسعه ارتباطات پستی در سطح بين المللی تاسيس شد و امروزه تمامی کشورهای جهان عضو اتحاديه پست جهانی هستند.
      افغانستان نيز از جمله کشورهايی است که در سال ۱۹۳۰ به عضويت اين اتحاديه در آمد. يکی از فعاليتهای مهم اين اتحاديه نظارت بر انتشار تمبر (تيکت پستی) است که توسط کشورهای عضو منتشر می شود.


      تمبر دوره امير حبيب الله خان ۱۹۰۹ ميلادی
      افغانستان نخستين بار از سال ۱۸۶۰ ميلادی اقدام به انتشار تيکت پستی کرد.

      نخستين تمبر افغانستان در سال ۱۸۶۰ خورشيدی به قيمت يک صنار در کاغذ سفيدی چاپ شد و بالای بسته های پستی چسپانده شد.

      اين تمبرها که در ۱۶ نوع مختلف چاپ می شد و به "کله شير" معروف بود، تا سال ۱۸۹۲ در بازار وجود داشت و استفاده می شد.


      دوره امان الله خان - سال ۱۹۲۷ ميلادی
      در سال ۱۸۹۲ و با آغاز زمامداری امير عبدالرحمان خان، انتشار تيکت پستی پس از يک وقفه چند ساله دوباره به جريان افتاد.

      اين بار، تيکت هايی با نام "داکخانه دولت خداداد افغانستان" چاپ و منتشر شد.

      در سال ۱۸۹۹ و با روی کار آمدن امير حبيب الله، در چاپ تمبر پيشرفتهايی صورت گرفت و در اين زمان بود که چاپ "پست کارت" و "پارسل پست" در افغانستان رايج شد.


      دوره نادر خان - سال ۱۹۳۲ ميلادی
      در اين دوره همچنين کيفيت تيکتهای پستی هم مقداری بهبود يافت.

      در عصر امانی (پادشاهی امير امان الله خان) نيز تيکت های پستی با موضوعات متنوع و مناظر تاريخی چاپ و منتشر شد.

      با روی کار آمدن نادر خان (پدر ظاهر شاه)، افغانستان در سال ۱۹۳۰ بعد از ۵۵ سال که از تاسيس اتحاديه جهانی پست می گذشت به عضويت اين اتحاديه در آمد و در اين دوره بود که تيکت های زيبايی با تصاوير مکانهای باستانی و تاريخی افغانستان چاپ شد.


      پست دوره ظاهر شاه - ۱۹۶۱ ميلادی
      با به روی کار آمدن ظاهر شاه که همزمان با پيشرفت صنعت چاپ در جهان بود، تيکت پستی در افغانستان نيز متحول شد.

      در اين دوره بود که تمبر های رنگی و متنوع زيبا تری در موضوعات مختلف چاپ و منتشر شد.

      از جمله پيشرفتهايی که در چاپ تمبر پستی در اين دوره صورت گرفت، چاپ تيکت های يادگاری بود که به مناسبتهای مختلف مثل روز جهانی يونسکو، بازيهای المپيک، تاسيس صليب سرخ جهانی، تاسيس سازمان ملل متحد و موضوعات داخلی مانند تاسيس شورای ملی، افتتاح پروژه های بزرگ، بزرگداشت شخصيت های ملی و تاريخی و... منتشر شد.


      دوره جمهوری داوود خان - ۱۹۷۷ ميلادی
      با توجه به پيشرفت امور پستی در اين عصر بود که يک مديريت جداگانه در رياست پست تحت نام "مديريت انکشاف تيکت پستی" تاسيس شد.

      در اين اداره، با جمع آوری افراد متخصص در زمينه نقاشی و طراحی تيکت پستی، تيکت های خاص و فوق العاده منتشر شد تا هم برای جهانگردان جاذبه ايجاد کند و هم آثار تاريخی و بناهی ماندگار افغانستان به جهان معرفی شود.


      دوره کودتای کمونيستی - نورمحمد تره کی سال ۱۹۷۸
      از جمله تيکت های مهمی که توسط اين اداره چاپ شد می توان از تيکت پستی تنديس های بودا، مسجد جامع هرات، بالاحصار کابل و نيز چاپ و به تصوير کشيدن چهرهای ملی و تاريخی مانند مولانای بلخی، ابوريحان بيرونی، ابن سينای بلخی، ميرزا عبدالقادر بيدل، امير شيرعلی خان و وزير محمد اکبر خان نام برد.

      در عصر جمهوری و حکومت سردار داوود خان نيز همانند گذشته، تمبرهای مختلفی چاپ و منتشر شد.

      با به روی کار آمدن حزب دموکراتيک خلق به رهبری نور محمد تره کی، موضوعات حزبی و چاپ تصاوير رهبر حزب به تمبرهای پستی اضافه شد.


      دوره دکتر نجيب الله - سال ۱۹۸۹
      گراميداشت هفتادمين سالگرد انقلاب کبير سوسيالستی در شوروی، سالگرد تولد لنين، سالگرد انقلاب هفت ثور، تاسيس حزب دمکراتيک خلق افغانستان، جهبه ملی پدر وطن و... از موضوعات جديد در چاپ تيکت های پستی دوره حزب دموکراتيک خلق بود.

      در دوره دکتر نجيب الله از موضوعات حزبی در چاپ تيکت پستی کاسته شد بيشتر مناسبتهايی در جهت سياستهای اعلام شده دولت وقت، مانند "آشتی ملی" مطرح شد.

      دوره حکومت مجاهدين و طالبان، همانند بسياری از عرصه های ديگر، پست و ارتباطات نيز تحت تاثير فضای جنگ قرار گرفت و چاپ رسمی تيکت پستی تقريبا متوقف شد.


      دوره حکومت منتخب افغانستان - حامد کرزی ۲۰۰۴ ميلادی
      البته در دوره مجاهدين، تعدادی تمبر بدون پشتوانه و بدون نظارت اتحاديه جهانی پست چاپ و منتشر شد که ارزشی در بازار نداشت و به مصرف نرسيد.

      با به روی کار آمدن حکومت انتقالی به رياست حامد کرزی، چاپ تيکت پستی از سر گرفته شد و تاکنون با موضوعاتی چون تاسيس لويه جرگه قانون اساسی، نخستين انتخابات رياست جمهوری، و تصاوير رييس جمهور و برخی مناسبت های ملی و مذهبی و روزهای جهانی تيکت هايی به بازار عرضه شد.

      آخرين تمبر افغانستان كه در كتاب راهنمای تمبر اتحاديه جهانی پست موجود است، تمبری با موضوع "موترهای قديم" است كه در دوران دكتر نجيب الله منتشر شده است.

      Comment


      • پنج سال پيش در هفتم اکتبر سال ۲۰۰۱ ميلادی، با پرواز جنگنده های آمريکايی برفراز افغانستان، حمله آمريکا و متحدانش عليه طالبان شروع شد.
        اين نبرد که با بمباران شديد همراه بود بعد از دو ماه منجر به سقوط رژيم طالبان شد. اما آمريکا و متحدانش به اهداف ديگر شان از جمله کشتن و يا دستگيری اسامه بن لادن رهبر القاعده و ملا محمدعمر رهبر طالبان نرسيدند.

        حالا که پنج سال از اين جنگ می گذرد هنوز خيلی از ابعاد آن از جمله ميزان تلفات ناشی از اين جنگ معلوم نيست.

        در افغانستان کمتر کسی می داند که آمريکايی ها از چه سلاحهای استفاده کردند و افغانها تنها صداهای مهيب جنگنده ها و سکوت اولين لحظات روز سقوط طالبان را بياد دارند.

        جنگ دو ماهه آمريکا که منجر به سقوط طالبان شد، تصوير افسانه ای از قدرت نظامی اين کشور برای افغانها داد. اما نبردهای اخير آنها با طالبان، حداقل اين تصوير فوق العاده و شکست نا پذير را خدشه دار کرده است و حالا اين سوال روز به روز جدی تر می شود که آيا آمريکايی ها ديگر از آن قدرت برخوردار نيستند؟

        پنج سال پيش


        جورج بوش در هفتم اکتبر، حمله ائتلاف ضدتروريسم به افغانستان را اعلام کرد
        پنج سال پيش در شب هفتم اکتبر، کابل پايتخت و چند شهر ديگر افغانستان از ضربت بمبها و راکت های نيروهای ائتلاف به رهبری آمريکا لرزيد و افغانها را بار ديگر هراس جنگ فرا گرفت.

        بيشتر افغانها آن شب را به ياد دارند. شکوفه از ساکنان مزار شريف که درآن شب از کودک بيمارش پرستاری می کرده، می گويد: "پسرم مريض بود، در جستجوی يافتن يک محل سرد برای او بودم ، که ناگهان همه فضای حويلی (حياط) روشن شد، خيلی روشن و به دنبال آن صدای مهيبی به گوش رسيد. خيلی وحشتناک بود من پسرم را فراموش کردم و به پستو خانه فرار کردم. بعد از آن تا هنوز از صدای هواپيما می ترسم."

        افغانها هنوز از سرعت عمل و دقت در حملات جنگنده های آمريکايی سخن می گويند که چگونه اهداف نظامی پايگاههای طالبان يکی پس از ديگری منهدم می شدند.

        خپلواک صافی که شاهد انهدام يکی از پايگاههای دفاع هوايی طالبان بوده می گويد: "در تپه کارته نو کابل، پايگاه ضد هوايی طالبان قرار داشت. چند روز پيش از آغاز حمله نيروهای ائتلاف، يک هواپيما مدت طولانی بر فراز اين تپه گشت زد. طالبان به سوی اين هواپيما راکت شليک کردند که به هواپيما نرسيد و منحرف شد. شبی که حمله آغاز شد در مدت کمتر از ده ثانيه، حداقل پنج نقطه اين تپه يا در واقع پايگاه آتش گرفت. خيلی دقيق حمله می کردند."

        راهی که به ارگ ختم شد


        حامد کرزی رييس جمهور کنونی افغانستان، در سال 2001، پيش از حمله آمريکا به طالبان - در استوديوی بی بی سی در لندن
        حامد کرزی رييس جمهور کنونی افغانستان، يک روز پيش از آغاز حملات از پاکستان وارد قندهار شده بود.

        او می گويد: "من نمی دانستم که راه من در اين حرکت به ارگ (کاخ) رياست جمهوری منتهی می شود و نمی دانستم که اين حملات سرنوشت جديدی را برای من رقم می زند. اما می دانستم که در آن روزها رفتن به افغانستان با خطرات زيادی روبرو بود".

        آقای کرزی می افزايد: " شبی که حملات آمريکاييان شروع شد من پنهانی وارد قندهار شده بودم. شب اول را در روستايی در نزديکی شهر قندهار سپری کردم. شب بعد در شهر قندهار در خانه ای بودم که از سوی نيروهای آمريکايی هدف قرار گرفت. ما هيچ نمی دانستيم که آمريکايی ها به اين خانه نيز حمله می کنند، ديگران فرار کردند من تن به تقدير سپردم و همانجا ماندم. فردای آن روز عازم ارزگان شدم. "

        مراکز دفاع هوايی نخستين اهدافی بود که در سراسر افغانستان مورد هدف قرار گرفت. طالبان مقاومت می کردند و حملات هوايی نيروهای ائتلاف شديدتر می شد.

        'کلاغها يا هواپيماها'


        عکس ماهواره ای از حمله هوايی نيروهای ائتلاف به پايگاههای منسوب به القاعده در افغانستان
        ملا عبدالسلام راکتی که در آن زمان فرماندهی خط مقدم نبرد عليه مخالفان طالبان در شمال کابل را به عهده داشت اکنون نماينده مجلس افغانستان است.

        او می گويد که بياد می آورد که طالبان تحت چه فشاری شکست خوردند.

        آقای راکتی می گويد:" من آخرين کسی بودم که خط شمال کابل را ترک کردم. خيلی مقاومت شد اما سرانجام شکست خورديم."

        اين فرمانده سابق طالبان، می افزايد: " عصر آخرين روزی که ما در خط نبرد بوديم، تکان خوردن ممکن نبود، هر چيزی که حرکت می کرد هدف قرار می گرفت و نابود می شد. از يکی از کسانی که کنارم بود پرسيدم در چنين روزی اين همه کلاغ در آسمان از کجا شد؟ او گفت فرمانده، آنها کلام نيستند، هواپيما هستند. شما بگوييد در چنين وضعيتی مقاومت ممکن بود؟ "

        دفاع از 'ارزشهای نظام' طالبان


        ملا ضعيف می گويد طالبان نقشه جنگ را به دست آورده بودند و آن را به ملا عمر نيز نشان دادند
        عبدالسلام ضعيف سفير "امارت اسلامی" طالبان در اسلام آباد می گويد، طالبان می دانستند که در صورت حمله هوايی آمريکا با وضعيت خطرناکی روبرو خواهند شد، زيرا به گفته او، آنها نقشه جنگ را به دست آورده بودند و آن را به ملا عمر نيز نشان دادند.

        اما به گفته آقای ضعيف رهبری طالبان به اين نتيجه رسيد که علیرغم اين توان نا برابر، آنها بايد از "ارزشهای نظام"، دفاع کنند.

        آقای ضعيف می گويد: " ما نقشه اين جنگ را به دست آورده بوديم آن را به قندهار برديم و به ملا عمر نشان داديم. می دانستيم که حملات سنگين خواهد بود. اما دو مساله سبب شد که ما راه جنگ را برگزينيم اول اينکه اميدوار بوديم پاکستان اجازه ندهد از خاکش عليه افغانستان استفاده نظامی شود و دوم اينکه تن به جنگ دادن آسان تر از گردن نهادن در برابر آمريکا بود."

        آقای ضعيف می گويد تا وقتی که حملات شروع نشده بود، طالبان به مذاکره اميدوار بودند و فکر نمی کردند که پاکستان به آمريکا اجازه دهد که از خاکش برای مقاصد نظامی عليه افغانستان استفاده کنند.

        دقت نيروهای ائتلاف در حملات هوايی چيزی است که هنوز داستان آن نقل می شود.

        همکاری ائتلاف شمال

        کارشناسان نظامی معتقدند که نيروهای مخالف طالبان اطلاعات دقيقی را در اختيار ائتلاف به رهبری آمريکا قرار داده بودند.

        شايعاتی نيز وجود دارد که سران جبهه متحد در بدل اين کارشان پول هنگفتی نيز به دست آورده اند.


        دهها هزار سرباز خارجی در حال نبرد با بقايای طالبان هستند
        اما دکتر عبدالله وزير خارجه پيشين افغانستان اين شايعات را رد می کند: " نيروهای ائتلاف که عده ای از آنها به خاطر کشف و تحقيق قبل از حملات به پنجشير آمده بودند يک مقدار کمک مالی با جبهه متحد کردند. اما اين کمک ها برای اجرای برنامه های مشخص از جمله اجرای عمليات استخباراتی بود."

        رژيم طالبان بعد از دو ماه سقوط کرد و جنگ شديد نيز پايان يافت. اما هنوز خيلی از ابعاد جنگ همچنان مبهم است.

        در اين جنگ هزاران تن از نفرات طالبان از بين رفتند که بيشترشان طالبان افغانی و شماری از اتباع کشورهای عربی، چچنی ها و طالبان پاکستانی بودند.

        ملا ضعيف می گويد ۱۱ هزار تن از طالبان اسير شدند که از آن جمله سرنوشت هفت هزار تن از آنان تاکنون معلوم نيست.

        اما سوالی که روز به روز برای افغانها جدی تر می شود اين است که چگونه اسامه بن لادن و ملا محمد عمر رهبر طالبان که عاملان اصلی اين جنگ پنداشته می شدند هنوز زنده اند و چگونه توانسته اند از چشم نيروها و تسليحات پيشرفته ای که کوچک ترين اهداف را به دقت نابود می کند مصون بمانند؟

        پنج سال پس از حمله به طالبان، و علیرغم حضور دهها هزار سرباز خارجی در سراسر افغانستان و گزارشهايی از حملات انتحاری، انفجار و ترور مقامات دولتی، تقريبا هر روز از افغانستان مخابره می شود.

        Comment


        • احمد خادم*‏المله، مديرعامل سابق خبرگزارى جمهورى اسلامى ايران (ايرنا) به شعبه دهم بازپرسى دادسراى ويژه كاركنان دولت احضار شد. چندى پيش دو شاكى خصوصى از روزنامه ايران به اتهام نشر اكاذيب و انتشار مطالب خلاف واقع طرح شكايت كردند كه با توجه به اينكه در آن ايام براى روزنامه ايران مدير مسوولى تعيين نشده بود و در اين مواقع صاحب*‏امتياز اين روزنامه كه مديرعامل خبرگزارى ايرنا است، بايد پاسخگوى اتهامات مطروحه باشد، پرونده*‏اى براى خادم*‏المله در شعبه دهم دادسراى كاركنان دولت تشكيل شد. بازپرس شعبه مزبور نيز مديرعامل سابق خبرگزارى جمهورى اسلامى (ايرنا) را براى اداى توضيح به اين شعبه فراخوانده است.
          خادم*‏المله با دريافت احضاريه در شعبه مزبور حاضر و ضمن تفهيم اتهام، به سوالات بازپرس پرونده پاسخ خواهد داد.

          Comment


          • شورای امنيت فردا به طور رسمی بان کی مون وزير امور خارجه کره جنوبی را به عنوان دبير کل آينده ساز مان ملل متحد و جانشين عنان انتخاب خواهد کرد .
            به گزارش خبرگزاری مهر، بان کی مون پيش از رای گيری رسمی فردا، از ماه ژوئن چهاربار در رای گيری غير رسمی و مخفی در شورای امنيت ازرقبای خود از کشورهای هند ، تايلند، افغانستان، لتوني، اردن و سری لانکا پيشی گرفت .

            رقبای وی درآخرين رای گيری غيررسمی که دوشنبه گذشته برگزارشد، از کانديداتوری پست دبيرکلی سازمان ملل انصراف دادند .

            وزيرامورخارجه کره جنوبی توانسته است دررای گيريهای قبلی با اختلاف زيادی از رقبای خود پيشی گيرد .

            شورای امنيت قراراست روز دوشنبه يک رای گيری رسمی برگزار کند و پس از آن يک کانديد را برای تاييد به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پيشنهاد کند .

            زندگی نامه، سوابق سياسی و برنامه های دبيرکل آتی سازمان ملل متحد

            بان کی مون 64 ساله، در ماه ژانويه، پست دبيرکلی سازمان ملل متحد را از کوفی عنان تحويل خواهد گرفت.عنان در پايان دسامبراز مقام خود که دو دوره پنج ساله آن را برعهده داشت ، کناره گيری خواهد کرد .

            بان کی مون که يک ديپلمات معتدل و ميانه رو است در واکنش به نتيجه رای گيری دوشنبه گذشته،ابراز خوشحالی کرد و اظهار داشت که احساس می کند وظيفه سنگينی را برعهده گرفته است .

            وی درباره برنامه های آتی خود تاکيد کرد :"تلاش خواهد کرد که از طريق اصلاحات که مدتها به تاخير افتاده است ، سازمان ملل را به سازمانی با بازدهی و با تاثيرگذاری بيشترتبديل کند تا کمتر قول دهد و بيشترعمل کند .

            وی همچنين تاکيد کرد نيازاست که سازمان ملل توسعه جهانی را ارتقاء بخشد و از قربانيان جنايت عليه بشريت حفاظت کند.

            وزيرامورخارجه کره جنوبی با رد اين برداشت که وی به عنوان متحد بزرگ آمريکا در تلاشها برسر حل موضوعات هسته ای ايران و کره شمالی مانع تراشی خواهد کرد، اظهارداشت که روابط کاری خوب با آمريکا مطلوب است، اما در مورد موضوعات خاص وی قول داد که به عنوان يک ميانجيگر بی طرف عمل کند .

            وی تصريح کرد که وجه معتدل و ميانه روی وی نشان از محکمی و استواری درونی است و وی در مواقع ضروری بسيارقاطع است .

            بان کی مون که در سال 1944 در يکی از شهرهای کره جنوبی متولد شد و دارای يک پسر و دو دختر است. وی ازژانويه سال 2004 در کابينه پيشين و جديد کره جنوبی به عنوان وزير امور خارجه و تجارت خدمت می کند.

            وی مدرک ليسانس روابط بين الملل را از دانشگاه سئول و فوق ليسانس در رشته مديريت دولتی را از دانشگاه هاوارد آمريکا در سال 1985 اخذ کرد .

            بان کی مون ديپلمات کهنه کار و با تجربه ای است که در پستهايی در سازمان ملل وواشنگتن مشغول به کاربود .

            اولين پست خارجی وی در هند بود . پس از کار در بخش سازمان ملل در مقر نيويورک ، به عنوان دبيراول هيئت نمايند گی دائم کره جنوبی دراين نهاد بين المللی مشغول به کارشد ، سپس پست مديريت بخش سازمان ملل را برعهده گرفت .

            وی دوبار بين سالهای 1990 تا 1992 در سفارت کره جنوبی در واشنگتن خدمت و هر دو بار وظيفه مدير کل امور آمريکا را برعهده داشت . پس از آن مقام ، وی در سال 1995 به عنوان معاون وزير برنامه ريزی سياسی و سازمانهای بين المللی ارتقاء درجه يافت و سپس به عنوان مشاورامنيت ملی رئيس جمهوری وقت کره جنوبی منصوب شد .

            قبل از پست صدارت وزارت خارجه به عنوان مشاورسياست خارجی رو موهيون رئيس جمهوری کره جنوبی خدمت کرد .

            بان کی مون همزمان با رياست سفارت کره جنوبی دراتريش ، در سال 1999 رياست کميسيون تدارکاتی پيمان منع آزمايش هسته ای را برعهده داشت .

            پيش از صدارت وزارت خارجه و تجارت ، دربيشتر تماسها و قراردادهای حساس بين کره شمالی و جنوبی مشارکت داشته است .


            وی دوبار از سوی دولت خود نشان لياقت دريافت کرد و به خاطر دستاوری خود در زمان خدمت در اتريش از دولت اين کشور دکترای افتخاری دريافت کرد و سال گذشته نيز دولت برزيل به وی نشان "ريو برانکو" اعطا کرد .

            وی سوابق و دستاوردهای کاری فراوانی دارد که وی را به عنوان گزينه عالی پست دبيرکلی سازمان ملل دراولويت داده است، به علاوه ، چيزی که وجود دارد،اين است که پنج عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل مانند يک کشورکوچک ، مديريت قوی و سوابق تجاری وی را با يک بحران واقعی يعنی کره شمالی محک زدند و اين گونه شد که وی توانست حمايت آنان را جلب کند ، زيرا در آخرين دور مذاکرات شش جانبه در سپتامبرسال 2005 توانست موافقت کره شمالی را برای برچيدن برنامه های هسته ای خود در ازای کمکهای اقتصادی و امنيتی کسب کند .

            با وجود روابط نزديک واشنگتن با سئول، ديپلماتها با کی مون را يک فرد آزاد و مستقل قلمداد می کنند که دنباله روی خط غرب يا واشنگتن نيست .

            Comment


            • معاون رييس دانشكده علوم پزشكى دانشگاه اصفهان با درباره برخى اخبار منتشره درباره نصب تعداد قابل توجهى دوربين در فضاى آموزشى دانشگاه گفت كه درفضاى آموزشى و ادارى اين دانشگاه، دانشجويان به هيچ عنوان تحت كنترل نيستند.


              دكتر مهرداد صالحى در گفت*وگو با خبرنگار خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: به دليل سرقت بعضى از وسايل دانشگاه در ساعات غيرادارى و مشكلاتى كه براى نگهبانان به وجود آمده بود، امسال دانشكده علوم پزشكى براى اصلاح فرآيندها و نظارت بهتر بر امنيت دانشكده، 16 دوربين در دانشگاه نصب كرده است كه اين دوربين*ها از ساعت 5 بعد از ظهر تا 8 صبح روشن است.


              وى افزود: از تعداد دوربين*هاى كار گذاشته، 14 دوربين در فضاى دانشگاه مثل حياط، پاركينگ، درب اصلي، ورودى كتابخانه، نگهبانى و ... و تنها دو دوربين در راهروى دانشگاه قرار گرفته است.


              وى درباره كنترل دوربين*ها گفت: مانيتور تمام دوربين*ها در داخل نگهبانى قرار گرفته و تنها يك مانيتور در اتاق حراست است كه نگهبانان را كنترل مي*كند.


              عضو هيات علمى دانشگاه اصفهان اظهار داشت: روز شنبه جلسه*ى توجيهى براى كليه*ى دانشجويان و تشكل*هاى دانشجويى با سخنرانى رييس دانشگاه و معاون دانشجويى برگزار و درباره دوربين*ها براى آنها كاملا توضيح داده شد، دانشجويان نيز با رضايت كامل جلسه را ترك كردند.


              درهمين زمينه عضو سابق انجمن اسلامى دانشكده علوم پزشكى دانشگاه اصفهان با اشاره به آنچه آن را اعمال برخى محدوديت*ها مي*ناميد، گفت: اخيرا در دانشكده علوم پزشكى اصفهان دوربين*هاى مداربسته مخفى و غيرمخفى در سالن*هاى دانشگاه نصب شده است كه فشار روانى زيادى به دانشجويان وارد مي*كند.

              سعيد رضايى هم*چنين به خبرنگار ايسنا گفت: متاسفانه پس از تعليق انجمن اسلامى اين دانشكده، فشارهاى زيادى بر تشكل*ها و كانون*هاى دانشكده علوم پزشكى وارد شده است، به طورمثال امسال حتى اجازه*ى برگزارى افطارى و اردوهاى دانشجويى به تشكلى را به طور مستقل نمي*دهند و حتما بايد محدويت*هاى خاصى براى آن اعمال شود.

              اين فعال دانشجويى خاطرنشان كرد: بهتر است مسوولان دانشگاه به جاى اين*كه تمام همت خود را براى امنيت دانشگاه بگذارند، اجازه دهند دانشجويان حداقل تفريحى داشته باشند و با اين اقدامات عرصه را بر دانشجويان تنگ نكنند

              Comment


              • در حالى كه براى تشکيل 25 ميليمتر خاک 300 سال زمان لازم است، ميزان فرسايش خاک در جنگلهاى شمال سالانه 15 تا 25 تن در هکتار برآورد شده است كه اين ميزان در مقايسه با رقم 5/2 تن در هكتار نرم جهاني، به گفته دبير شبکه*هاى زيست*محيطى منطقه شمال کشور يك ركورد محسوب مي*شود!

                به گزارش خبرنگار ,محيط زيست, خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، بيش از 100 ميليون هكتار از اراضى ايران تحت تاثير پديده بيابان*زايى است كه از اين مساحت 75 ميليون هكتار تحت تاثير فرسايش آبي، 20 ميليون هكتار تحت تاثير فرسايش بادى و پنج ميليون هكتار تحت تاثير ساير عوامل شيميايى و فيزيكى بيابان*زايى همچون كاهش حاصلخيزى خاك، شوري*زايى و ساير تخريب*هاست.

                از سوى ديگر بر اساس برآوردهاى انجام شده هر هكتار از اكوسيستم جنگلهاى شمال كشور (خزرى) سالانه بطور متوسط حدود 11 ميليون ريال ارزش اقتصادى از 17 كاركرد مختلف توليد مي*كند كه 75 درصد كاركردهاى اكوسيستم جنگلى خزر را ارزشهاى زيست محيطى و تنوع زيستي، 13 درصد را ارزشهاى حفاظتى تشكيل داده و تنها حدود 7 درصد درآمدهاى بالقوه حاصل از توليد مواد خام نظير الوار و بقيه ارزشها مربوط به تنظيم جريان آب، ارزشهاى فرهنگى و غيره است.

                بر اساس اين برآورد، از 16 هزار و 174 ميليارد ريال ارزش خدمات و كاركردهاى اكوسيستمى جنگلهاى خزري، سالانه حدود 4 هزار و 529 ميليارد ريال آن يعنى 28 درصد بدون هيچ* گونه اثر منفى بر عملكرد اكوسيستم، مي*تواند توليد و عمدتا نصيب ساكنان مناطق پايين*دست يعنى قشر وسيع كشاورزان و شهرنشينان در نواحى جلگه*اى شود، اين در حاليست كه درآمد تقريبى ناشى از قطع و فروش درختان كه با خسارات فراوان به عملكرد اكوسيستم همراه است، تنها حدود يكهزار ميليارد ريال (حدود 6 درصد) است.

                مهندس حسن احمدپور، دبير شبکه*هاى زيست*محيطى منطقه شمال کشور در گفت*وگويى با ايسنا با اشاره به اين كه بخشى از جنگلهاى باقيمانده شمال كشور مطلوبيت و کيفيت مناسب را نداشته و وسعت زيادى به مخروبه تبديل شده است مي*گويد: اين در حاليست که جنگلهاى شمال علاوه بر ويژگي*هاى منحصر به فرد خود از نظر تنوع گونه*اي، ارزش ذخيره و گاهى بسيارى موارد ديگر از ديدگاه اقتصاد محيط زيست از جايگاه ويژه*اى برخوردارند.

                وى خاطرنشان مي*كند كه بايد هرچه سريعتر جهت ساماندهى عرصه*هاى جنگلى برنامه*ريزى کرد در غير اين صورت آينده جنگلهاى زيباى شمال فاجعه*آميز خواهد بود!

                بدين ترتيب به نظر مي*رسد مسؤولان امر بايد هرچه سريعتر نسبت به حفاظت از اين عرصه*هاى طبيعى كشور و جلوگيرى از فرسايش بيشتر خاك در جنگلهاى شمال كشور اقدام كنند چرا كه اين امر از عوامل اصلى بروز سيلهاى ويرانگر در شمال كشور است.

                Comment


                • آمريکا به دنبال شعله ور کردن آتش جنگ داخلی در فلسطين است / 4 کاميون سلاح آمريکايی به مسئولان سازمان امنيتی ابومازن تحويل شد
                  يک روزنامه عرب زبان با درج اين خبر که 4 دستگاه کاميون حامل تعداد زيادی اسلحه آمريکايی با موافقت اسرائيل وارد غزه شد، آمريکا را عامل تقويت کننده درگيری های داخلی فلسطين و تلاش برای ايجاد جنگ داخلی خواند.
                  به گزارش خبرگزاری مهربه نقل ازروزنامه الخليج، منابع فلسطينی تاکيد کردند: رياست گارد امنيتی تشکيلات خودگردان فلسطين 4 دستگاه کاميون حاوی سلاح های آمريکايی درچارچوب حمايت امنيتی و اقتصادی (آمريکا) از "ابومازن" رئيس اين تشکيلات دريافت کرد.

                  اين روزنامه چاپ امارات اين اقدام آمريکا را تقويت واضح و آشکاری برای شعله ور کردن درگيری های داخلی بين فلسطينيان خواند.

                  "اسماعيل الاشقر" مخبر کميته امور داخلی و امنيتی مجلس قانونگذاری فلسطين دراين باره گفت : 4 دستگاه کاميون حامل اسلحه ازطريق گذرگاه کرم سالم وارد سرزمين های فلسطينی شد و مسئولان سازمان امنيتی وابسته به "ابومازن" آن را دريافت کردند.

                  وی همچنين خاطرنشان کرد: مسئولان سازمان امنيتی فلسطين اين سلاح ها را درمجتمع سازمان امنيتی معروف به "انصار2" انبارکردند.

                  اين مقام مجلس قانونگذاری فلسطين بيان کرد: هرگونه مسلح کردن خارج از چارچوب قانون سازمان امنيتی فلسطين غيرقانونی است و اين اسلحه ها که با آگاهی و موافقت اسرائيل وارد غزه شدند، سلاح های ملی و شرافتمدانه نيست.

                  ازسوی ديگرسخنگوی تشکيلات خودگردان فلسطين اعلام کرد: "ابومازن" به زودی برای ديدار با "اسماعيل هنيه" نخست وزير فلسطين و رهبران حماس به منظور از سرگيری مذاکرات درمورد تشکيل دولت وحدت ملی فلسطين به غزه می رود.

                  "نبيل ابوردينه" تصريح کرد: "ابومازن" دراين ديداراز"هنيه" خواهد خواست تا به برنامه های سياسی که دو هفته پيش به امضا رساندند، متعهد بماند.

                  وی افزود: اگرحماس تا آخرماه رمضان با اين موضوع موافقت نکند، گزينه ها دربرابر "ابومازن" خواهد بود و از جمله اين گزينه ها انحلال دولت، موظف کردن شخصی ازگروه های مستقل برای تشکيل دولت جديد است واين گزينه درصورتی به اجرا درمی آيد که مجلس قانونگذاری فلسطين منحل نشود و درپی آن انتخابات زودهنگام هم برگزارنشود.

                  "ابوردينه" همچنين بر ضرورت وجود سقف زمانی مشخص برای رايزنی ها تاکيد کرد.

                  اين درحالی است که روزگذشته "صائب عريقات" و چند تن ديگرازمسئولان فلسطينی با مسئولان اسرائيلی برای آماده کردن مقدمات ديدار "ابومازن" و "ايهود اولمرت" نخست وزير اسرائيل ديدارکردند.

                  Comment


                  • دستآورد وزيرخارجه امريكا از سفر به خاورميانه
                    جبهه اعراب، عليه ايران
                    روسيه در حوادث گرجستان و چين در آزمايش اتمی كره شمالی درگير شدند
                    ژاپن زودتراز هر كشور ديگری پيش بينی رويدادهای جنگی آينده درخليج فارس را كرده و با چند قرار داد نفتی جايگزين در قزاقستان و تركمنستان، سرمايه گذاری های خود روی پروژه های نفتی در ايران را بصورت ناگهانی كاهش داد.




                    با تلفن علی لاريجانی از تهران به همآهنگ كننده سياست خارجی اتحاديه اروپا "سولانا" و اعلام اينكه بحث متوقف شدن غنی سازی در ايران منتفی است، نشانه های جدی از بحرانی شدن شرايط بروز كرده است.

                    هيات های نمايندگی اعضای دائم شورای امنيت سازمان ملل كه در لندن جلسه كرده بودند به كار خود پايان دادند و بررسی پرونده ايران را به اين شورا ارجاع كردند. هفته آينده شورای امنيت سازمان ملل متحد برای بررسی پرونده اتمی ايران تشكيل جلسه خواهد داد.

                    اين جلسه می رود تا تحريم هائی را عليه ايران تصويب كند، اما از آن مهم تر اخباری است كه درباره حمله نظامی غافلگيرانه به ايران انتشار يافته است. امريكا در عمل به اروپائی ها نشان داد كه مذاكره با جمهوری اسلامی به نتيجه نخواهد رسيد زيرا آنها برنامه تدوين شده ای را برای فعاليتهای اتمی خود پيش می برند كه اين مذاكرات تاثير در آن نخواهد داشت و به اين ترتيب زمينه حمايت اروپا از طرح ونظر امريكا را در عمل فراهم ساخت.

                    وزير خارجه امريكا "رايس" در جريان سفر به خاورميانه اعراب را درجريان ديدگاه های امريكا قرار داده و اكنون نشريات عرب زبان نيز می نويسند كه امريكا موفق به فراهم ساختن زمينه جبهه ای عربی عليه ايران شده است. اين نكته حتی در مصاحبه با بشار اسد نيز در سئوالی كه خبرنگار كويتی از او می كند منعكس است.(در همين شماره اين مصاحبه را می خوانيد)

                    اين مصاحبه به گونه ايست كه از بشار اسد بيعت برای همراهی با اعراب عليه ايران خواسته می شود!

                    برخی نشانه ها از همراهی محدود اسرائيل با فلسطينی ها برای نوعی مناسبات صلح آميز و همچنين عقب نشينی از خاك لبنان نيز می تواند تاكتيك هائی برای تقويت انديشه امريكا برای تشكيل جبهه ای عربی عليه ايران باشد.

                    دركنار اين اخبار است كه تصميم جديد ژاپن برای كاهش سرمايه گذاری خود در طرح نفتی آزادگان معنائی جديد می يابد. تصميمی كه روز گذشته در حد كاهش اين سرمايه گذاری از 75 در صد به 10 در صد اعلام شد. اين خبر قبل از آنكه اقتصادی باشد، سياسی است و نشان می دهد كه ژاپن از حمله به ايران و بالا گرفتن تشنج در منطقه با خبر است و يا آن را پيش بينی می كند و به همين دليل نمی خواهد روی اسب بازنده شرط بندی كند. سفر ماه سپتامبر نخست وزير ژاپن به قزاقستان و تركمنستان برای بستن قراردادهای "نفت جايگزين" نيز نشان دهنده پيش بينی های ژاپن از رويدادهای خليج فارس بود.

                    با اين نگاه می توان به حوادث و مناسبات به تشنج گرائيده گرجستان با روسيه پرداخت. يعنی با گشوده شدن جبهه جديدی عليه روسيه با هدف جدا كردن آن از ايران و همسوئی با طرح های امريكا، كه دراينصورت بحران گرجستان نيز می تواند مانند بحران اوكرائين فروكش كند!

                    چين نيز در دو جبهه نمی تواند بايستد و اعلام خبر آزمايش اتمی كره شمالی، عملا چين را در آن منطقه آنقدر درگير كرده تا بتوان از آن امتيازی در اينسوی جهان گرفت و كره را فعلا به حال خود رها كرد!


                    Comment


                    • مصاحبه رئيس جمهور سوريه
                      درصورت "خطر ايران"
                      سوريه يك كشورعربی است
                      و در كنار اعراب می ماند




                      همزمان با حضور رايس وزيرخارجه امريكا در خاورميانه و گفتگوهای همه جانبه وی با رهبران عرب در باره نوع مقابله با ايران، بشار اسد رئيس جمهور سوريه نيز در يك مصاحبه مطبوعاتی مقداری حساب خود را از ايران جدا كرد. بشار اسد روی نزديكی به اعراب و عرب بودن سوری ها متمركز شد و در پاسخ به سئوال روزنامه كويتی "داد" كه بصورت تحريك آميزی از واكنش سوريه در قبال حمله ايران به كشورهای عربی سئوال كرده بود گفت:

                      سوريه به پيمان دفاع مشترك عربی پايبند است و ارتش در اين راستا آماده*ی دفاع است. حال كشور حمله كننده*ی ايران باشد و يا كشوری ديگر. موضوع عربيت سوريه چيزی نيست كه بخواهيم نسبت به آن ترديد داشته باشيم؛ عربيت در خون هر شهروند سوری جاری است. تماس های ما با ايران به دليل توافق نظرهای موجود در ديدگاه*های مشتركمان در خصوص لبنان، فلسطين، عراق و حتی موضوع تروريسم است.



                      بشار اسد در بخش ديگری از اين مصاحبه به مسائل اتمی ايران پرداخته و در پاسخ به نگرانی كشورهای عرب نسبت به فعاليت های اتمی ايران گفت:

                      موضوع آلودگی زيست محيطی فعاليت*های هسته*ای ايران يك موضوع فنی است كه من نمی*توانم در باره آن چيزی بگويم. اما حقيقت آن است كه موضوع راكتورهای هسته*يی در سراسر جهان موجب نگرانی است. يك جنبه*ی صلح آميز بودن فعاليت*های هسته*يی است و جنبه ديگر آن "نظامی” است كه اين دومی خواه نا خواه نگرانی آور است. در ارتباط با جنبه نظامی فعاليت های اتمی موضع گيری سوريه كاملا روشن است. ما خواهان عاری شدن منطقه از هر گونه سلاح كشتار جمعی هستيم. به جای نگرانی از خطرات ناچيز زيست محيطی برنامه*ی هسته*يی ايران، بايد از سلاح*های هسته*يی اسراييل نگران باشيم؛ زيرا هر آن امكان استفاده از اين سلاح*ها از سوی اسراييل وجود دارد.



                      درباره جنگ لبنان بشار اسد گفت:



                      جنگ اساسی آمريكا در حال حاضر با ايران است و از هر رويدادی نيز عليه ايران استفاده می كند. از جمله جنگ لبنان و تلاش برای منزوی ساختن ايران در منطقه به اين بهانه كه حزب الله لبنان وابسته به ايران و سوريه است. درحاليكه اسرائيل لبنان را ويران كرده است، نه ايران


                      Comment


                      • انتشار گزارش فاجعه فرودگاه مشهد
                        پروازهای مشترك نظامی- مسافری
                        فاجعه فرودگاه مشهد را به بار آورد





                        پس از چند ماه كه از فاجعه آتش گرفتن يك هواپيمای مسافربری در فرودگاه مشهد می گذرد، دلائل اين حادثه رسما اعلام شد. اين دلائل پس از گذشت زمان و فروكش كردن هيجان عمومی برای اطلاع از دلائل وقوع اين حادثه و فراموش شدن ماجرا در پشت دهها حادثه ديگر در مملكت و به بوته فراموشی رفتن ماجرا اعلام شد. اين از شناخته شده ترين شيوه های خبری- تحقيقاتی حكومت است و دهها نمونه را دراين زمينه از قتلهای زنجيره ای تا سقوط هواپيمای خبرنگاران و يا قتل زنان و كودكان، زلزله بم و... می توان ذكر كرد. عبور زمان از حادثه و سرد شدن مردم از هيجان آگاهی!

                        در گزارشی كه رسما انتشار يافته، آن حدس وگمان ها كه درباره دلائل سقوط هواپيمای مسافربری گفته می شد عملا تائيد شد. يعنی نظامی كردن فرودگاه غير نظامی. از گزارش انتشار يافته بخوانيد>

                        «گزارش كميته بررسی سانحه هوايی توپولف مشهد اعلام می دارد كه نصب تجهيزات ويژه استفاده در فرودهای اضطراری هواپيماهای نظامی در محل غيراستاندارد و در حاشيه باند فرودگاه مشهد از علل اصلی بروز سانحه بوده است. هواپيمای مسافری به دليل انحراف از باند فرود به رغم تلاش خلبان برای اصلاح مسير در برخورد با اين تجهيزات دچار سانحه شد.»

                        جالب اينكه تا كنون خلبان را مقصر اعلام می كردند. درست شبيه همان استدلالی كه درباره سقوط هواپيمای خبرنگاران در راه فرودگاه مهرآباد تهران ذكر كردند. درحاليكه آن ماجرا نيز به نوع ديگری در ارتباط با مسائل و پروازهای نظامی از قسمتی از فرودگاه مهرآباد بود.


                        Comment


                        • SEOUL, South Korea (CNN)-- North Korea on Monday claimed it has performed a successful nuclear test, according to that country's official Korean Central News Agency (KCNA).

                          South Korean government officials also said North Korea performed its first nuclear test, the South's Yonhap news agency reported.

                          The apparent nuclear test was conducted at 10:36 a.m. (1:36 a.m. GMT) in Hwaderi near Kilju city, Yonhap reported, citing defense officials.

                          "The field of scientific research in the DPRK (North Korea's official name) successfully conducted an underground nuclear test under secure conditions on October 9 ... at a stirring time when all the people of the country are making a great leap forward in the building of a great prosperous powerful socialist nation," KCNA reported.

                          In Washington, White House Press Secretary Tony Snow said, "We can't confirm independently, although we're aware of the reports."

                          A senior U.S. official said China was given a 20-minute warning ahead of the test and in turn told the United States, Japan and South Korea about getting the advance notice.

                          A U.S. military official told CNN that "something clearly has happened," but the Pentagon was working to fully confirm the report.

                          Other senior U.S. officials said they also believed the test took place, citing seismic data that appears to show one.

                          The U.S. Geological Survey Web site recorded a light 4.2-magnitude earthquake in North Korea at 10:35 a.m., about 385 kilometers (240 miles) northeast of the North Korean capital, Pyongyang.

                          South Korean intelligence officials said a seismic wave of magnitude-3.58 had been detected in North Hamkyung province, according to Yonhap.

                          "The nuclear test was conducted with indigenous wisdom and technology 100 percent. It marks a historic event as it greatly encouraged and pleased the KPA (Korean People's Army) and people that have wished to have powerful self-reliant defense capability," KCNA reported.

                          "It will contribute to defending the peace and stability on the Korean Peninsula and in the area around it."

                          North Korea's closest ally, China, said on Monday it firmly opposed North Korea's reported nuclear test, and denounced the development as "brazen."

                          China also demanded Pyongyang stop any action that would worsen the situation, Reuters news service reports.

                          "The DPRK has ignored the widespread opposition of the international community and conducted a nuclear test brazenly on October 9," China's Foreign Ministry said in a statement on its Web site.

                          "The Chinese government is firmly opposed to this," the statement said.

                          In Tokyo, the prime minister's office said Japan had set up a task force to address the situation.

                          Chief government spokesman Yasuhisa Shiozaki said if a nuclear test was confirmed, Japan would "strongly protest" it.

                          High-level South Korean officials were meeting Monday after intelligence of the suspected test was received.

                          "President Roh Moo-hyun called in an emergency meeting of related ministers on Monday to discuss the North Korean nuclear issue," said Yonhap, quoting Foreign Ministry spokesman Choo Kyu-ho.

                          "The meeting comes as there has been a grave change in the situation involving the North's nuclear activity."

                          According to KCNA, there was no radioactive leakage from the site.

                          On Friday, the U.N. Security Council warned North Korea against performing a nuclear test, citing unspecified action if it should do so.

                          It also called on North Korea to return immediately to the six-party talks with China, Japan, South Korea, Russia and the United States.

                          'Serious provocation'
                          Citing American belligerence and pressure, North Korea said Tuesday that a nuclear test was in the works. A date and time for the test was not given.

                          The report of the test came as Japan's new Prime Minister Shinzo Abe arrived in Seoul for meetings with President Roh Moo-hyun to address the nuclear issue as well as address strains in relations between the two countries over territorial and historical disputes.

                          North Korea accused rival South Korea on Monday of committing a serious provocation by firing warning shots during a weekend incident in which the South says soldiers from the communist North crossed over their border.

                          The border shooting came Saturday. South Korean soldiers rattled off about 40 warning shots after a group of five North Korean troops crossed into the southern side of the no-man's-land separating the divided Korean peninsula, South Korea said.

                          No one was hurt in the incident.

                          On Monday, members of the U.N. Security Council are expected to select South Korean Foreign Minister Ban Ki-moon to succeed Kofi Annan as secretary-general of the world body.

                          In a straw poll last Monday, all but one of the 15 council members supported that choice, according to Chinese Ambassador Wang Guangya.

                          John Bolton, U.S. ambassador to the United Nations, refused to discuss the outcome of the vote, but said: "I think it was sufficiently clear that all members of the council agreed to move to a formal vote on Monday night," he said. The announcement would be made Tuesday, he said.

                          CNN's Jamie McIntyre, Barbara Starr, Sohn Jie-ae and Elise Labott contributed to this report

                          Copyright 2006 CNN. All rights reserved.This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed. Associated Press contributed to this report.








                          Find this article at:


                          G-d determines who walks into your life....It is up to you to decide who you let walk away, who you let stay, and who you refuse to let go.


                          Comment


                          • کره شمالی يک بمب اتمی را با موفقيت آزمايش کرده است.
                            بامداد روز دوشنبه، 9 اکتبر، خبرگزاری کره جنوبی - يونهاپ - که تحولات کره شمالی را دنبال می کند خبر داد که با توجه به اظهارات مقامات کره شمالی احتمال دارد آن کشور يک بمب اتمی را آزمايش کرده باشد و پس از آن، خبرگزاری مرکزی کره شمالی با تاييد خبر انجام يک آزمايش اتمی زير زمينی، از قول مقامات دولتی گزارش کرد که اين آزمايش بدون پراکنده شدن مواد راديو اکتيو صورت گرفته است.

                            محل انجام آزمايش اتمی کره شمالی استان گيلجو در شمال غرب اين کشور و در مجاورت دريای ژاپن گزارش شده است و مقامات آمريکايی گفته اند که سازمان های اطلاعاتی ايالات متحده و کره جنوبی آثار لرزه نگاری حاکی از احتمال انجام چنين آزمايشی را ثبت کرده اند.

                            مقامات ايالات متحده گفته اند که اگر انجام آزمايش اتمی کره شمالی تاييد شود، اين کشور به اقدامی تحريک آميز دست زده است.


                            از ميان نظرات شما
                            تنها کره شمالی نیست که باید آزمایش اتمی خود را متوقف کند. کشورهایی چون امریکا و انگلیس نیز باید برنامه گسترش تعداد سلاحهای اتمی محدود و غیرمحدود خود را متوقف کنند


                            سعيد
                            برای خواندن ديگر نظرها اينجا را کليک کنيد

                            انتشار خبر آزمايش هسته ای کره شمالی ساعاتی پس از آن انتشار يافت که اعلام شد شينزو آبه، نخست وزير ژاپن، به منظور گفتگو در مورد برنامه های هسته ای کره شمالی به سئول، پايتخت کره جنوبی، سفر کرده است.

                            در پی انتشار گزارش انجام آزمايش اتمی در کره شمالی، اعلام شد که روه مو هيون، رييس جمهوری کره جنوبی، جلسه ای اضطراری را با مقامات امنيتی ارشد اين کشور برگزار کرده است تا اين مساله را مورد بررسی قرار دهد و دولت کره جنوبی گفته است که نيروهای نظامی خود را به حالت آماده باش در آورده است.

                            دولت ژاپن نيز گروه ويژه ای را برای بررسی واکنش مناسب به آزمايش هسته ای کره شمالی تشکيل داده و به گفته خبرگزاری کيودو، گروهی از وزيران کابينه و مشاوران و کارشناسان ارشد دولت برای مشورت در اين زمينه به تشکيل جلسه ای فوری دعوت شده اند.

                            در جمهوری خلق چين، سخنگوی وزارت خارجه با صدور بيانيه ای مخالفت قاطعانه اين کشور با آزمايش اتمی کره شمالی را اعلام کرده و آن را اقدامی در مخالفت آشکار با خواست جامعه جهانی خوانده است.

                            دولت چين ابراز اميدواری کرده است که کره شمالی هرچه زودتر به مذاکرات سياسی برای حل بحران هسته ای اين کشور بازگردد و روسيه هم ضمن انتقاد شديد از اقدام کره شمالی، همين درخواست را مطرح کرده است.

                            روز يکشنبه دولت های چين و ژاپن اعلام کرده بودند که اقدام کره شمالی در دست زدن به آزمايش اتمی قابل تحمل نخواهد بود.

                            در لندن، دولت بريتانيا آزمايش اتمی کره شمالی را اقدامی بسيار تحريک آميز توصيف کرد و گفت که نسبت به آن واکنشی محکم نشان خواهد داد و در استراليا، جان هوارد، نخست وزير، گفته است که از سازمان ملل خواهد خواست عليه کره شمالی دست به اقدامات تنبيهی بزند.

                            انجام آزمايش هسته ای کره شمالی باعث سقوط ارزش سهام در بازارهای سهام جنوب شرق آسيا و به خصوص بازار بورس کره جنوبی شده و هياتی به رياست نخست وزير نتايج اقتصادی اين تحول را دنبال می کند.

                            'تحکيم صلح منطقه ای'

                            خبرگزاری کره شمالی با انتشار خبر آزمايش اتمی اين کشور، آن را تحولی تاريخ ساز خواند و گفت که "آزمايش اتمی کره شمالی به حفظ و تحکيم صلح و ثبات در شبه جزيره کره و منطقه پيرامون آن کمک خواهد کرد."

                            کره شمالی به فعاليتهای هسته ای خود در سالهای اخير ادامه داده بود

                            اين خبرگزاری گفت که بمب اتمی کره شمالی صد در صد با فناوری داخلی ساخته و آزمايش شده است.

                            اوايل ماه جاری، و در ادامه بحران هسته ای کره شمالی، دولت اين کشور اعلام کرده بود که آماده انجام يک آزمايش اتمی می شود.

                            سابقه بحران هسته ای کره شمالی به اوايل دهه 1990 باز می گردد و اين کشور در سال 1993 از دادن اجازه به بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی برای بررسی دو مرکز هسته ای که گمان می رفت پسمانده های اتمی در آن انبار شده باشد خودداری ورزيد.

                            کوتاه مدتی پس از آن، کره شمالی اعلام داشت که از پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای خارج می شود که به بروز يک بحران سياسی منجر شد.

                            در سال 1994، ايالات متحده و کره شمالی توافقنامه ای را امضا کردند که بر اساس آن، کره شمالی با تعليق فعاليت های هسته ای و در نهايت، توقف کامل برنامه تسليحات اتمی خود در برابر دريافت کمک خارجی برای تامين نياز داخلی به سوخت و توليد برق موافقت کرد.

                            گفته می شود که اين تعهد هرگز به اجرا گذاشته نشد و در ماه نوامبر سال 2002، ايالات متحده، ژاپن و کره جنوبی ارسال نفت خام به کره شمالی را متوقف کردند.

                            ماه بعد، کره شمالی گفت که فعاليت در مرکز اتمی يونگبيانگ را از سر گرفته و تنها راه برای توقف اين برنامه را گفتگوهای دوجانبه با آمريکا اعلام داشت اما دولت ايالات متحده تنها با مذاکرات چند جانبه موافقت کرد.

                            سرانجام مصالحه ای در اين زمينه صورت گرفت که شامل برگزاری مذاکرات شش جانبه - با شرکت آمريکا، کره شمالی، کره جنوبی، ژاپن، روسيه و چين - در پکن برای وادار ساختن کره شمالی به توقف برنامه های هسته ای آن کشور بوده است.

                            اين مذاکرات بارها متوقف شده و به نتيجه نهايی نرسيده است.

                            رهبران کره شمالی گفته بودند که با توجه به خودداری ايالات متحده از امضای پيمان عدم تعرض با اين کشور، دستيابی به اسلحه اتمی را برای دفاع از خود ضروری می داند.

                            در ماه های اخير بسياری از کارشناسان اين نظر را اعلام داشته بودند که کره شمالی ممکن است توانسته باشد چند بمب اتمی توليد کند.

                            آزمايش روز 9 اکتبر اين حدس کارشناسان را تاييد کرده است.

                            Comment


                            • از بغداد گزارش رسيده است که صدها نفر از افراد ارتش و پليس عراق پس از خوردن يک وعده غذا در پايگاهی در شهر نعمانيه در جنوب کشور دچار مسموميت شده اند.
                              بنا به بعضی از گزارشهای اوليه برخی از قربانيان جان خود را از دست داده اند اما مقامات بهداری اين امر را تائيد نکرده اند.

                              هليکوپترهای آمريکا و آمبولانس های عراقی بيماران را به بيمارستان منقتل کرده اند.

                              کارشناسان مشغول آزمايش غذا و آب آشاميدنی هستند.

                              اين احتمال قوت گرفته است که غذای نفرات پليس و ارتش عراق به طور عمدی به مواد سمی آلوده شده باشد.

                              روز يکشنبه ارتش آمريکا اعلام کرد که در درگيری با افراد مسلح در شهر ديوانيه در جنوب کشور بيش از 30 نفر از آنها را به قتل رسانده است.

                              هنوز درباره مشخصات افراد مقتول گزارش روشنی در دست نيست.

                              پليس عراق گزارش داده است که در بغداد جسد 51 نفر غيرنظامی يافت شده است. آشکار است که اين افراد، پس از ربوده شدن توسط شورشيان به شدت شکنجه شده و سپس به قتل رسيده اند.

                              Comment


                              • به گفته سرفرمانده پيمان ناتو در افغانستان، اگر در شش ماه آينده اوضاع افغانستان بهبود محسوس نيابد، بيشتر مردم به طرف نيروهای طالبان خواهند رفت.
                                ژنرال ديويد ريچاردز فرمانده نيروی امنيت بين المللی در افغانستان به خبرگزاری آسوشيتد پرس گفته است که اوضاع افغانستان به مرحله بسيار حساسی رسيده است.

                                به گفته ژنرال ريچاردز بيشتر مردم عادی افغانستان زندگی زير سلطه طالبان را دشوار و نامطلوب می دانند، اما آن را به ادامه جنگ و آشوب ترجيح می دهند.

                                به عقيده ژنرال برای جلوگيری از اين امر کشورهای غربی بايد برای بهبود اوضاع کشور گامهای جدی بردارند.

                                ژنرال ريچاردز روز دوشنبه به پاکستان می رود تا با سران آن کشور درباره امنيت مناطق مرزی گفتگو کند.

                                او گفته است که در دوران اخير درگيری با نيروهای ضددولتی در مناطق هم مرز با پاکستان شدت گرفته است.

                                Comment

                                Working...
                                X