Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • فرانك والتر اشتاين ماير" وزير امور خارجه آلمان گفت: گفت‌وگوى من با على لاريجاني، دبير شوراى عالى امنيت ملى ايران، در برلين سازنده بود.


    اشتاين ماير در گفت‌وگويى كه در شماره روز جمعه روزنامه "دى ولت" چاپ شد، افزود: ما يك گام پيشرفت داشته‌ايم.

    وزير امور خارجه آلمان همچنين گفت: من چهارشنبه‌شب پس از اولين دور گفت‌وگوى لاريجانى و خاوير سولانا، نماينده عالى سياست خارجى و امنيتى اتحاديه اروپا در برلين با سولانا ديدار كردم و به درخواست وى روز پنجشنبه با لاريجانى نيز يك ديدار دوجانبه داشتم.

    اشتاين ماير افزود: من به درخواست سولانا پاسخ مثبت دادم زيرا ما يك علاقه مشترك براى پيشرفت در مذاكرات داريم.

    وزير امور خارجه آلمان گفت: احتمالا هفته آينده نيز سولانا و لاريجانى بار ديگر مجددا ديدار خواهند كرد.

    اشتاين ماير در اين مصاحبه درباره برنامه هسته‌اى ايران، وضعيت در افغانستان، ماموريت نيروهاى بين‌المللى در لبنان (يونيفيل)، بحران ميان اسراييل و فلسطينيان و نيز عضويت تركيه در اتحاديه اروپا اظهارنظر كرده است.

    لاريجانى بعدازظهر پنجشنبه با اشتاين ماير درباره برنامه هسته‌اى صلح‌آميز ايران گفت‌وگو كرد.

    لاريجانى و سولانا نيز پس از چندين ساعت گفت‌وگو در برلين از دست يافتن به برخى پيشرفت‌ها در ديدارهاى خود در برلين خبر داده و گفتند كه اين گفت‌وگو بزودى ادامه خواهد يافت.

    لاريجانى و سولانا بعدازظهر چهارشنبه و روز پنجشنبه در برلين ديدار داشتند.

    Comment


    • احمدى نژاد" رييس جمهورى اسلامى ايران عصر پنجشنبه گفت: ملت ايران سر سوزنى زير بار تهديد و ظلم قدرتهاى بزرگ نخواهد رفت و تا رسيدن به قله‌هاى هسته‌اى يك "ياحسين(ع)" ديگر لازم است.

      به‌گزارش خبرنگار اعزامى ايرنا، وى در بيستمين سفر استانى خود به غرب استان تهران در جمع مردم كرج افزود: ملت ايران در بهره‌مندى انرژى هسته‌اى مصمم است و در راه حق مسلم خود براى استفاده از اين انرژى ايستاده است.

      وى گفت كه ملت عزيز ايران راه طولانى را پيموده‌است و امروز به لطف خداوند شرايط جهانى براى اين ملت بهتر، مستحكم تر و عالى تر شده است.

      احمدى نژاد با بيان اينكه قدرتهاى زورگو در مقابل اراده ملت ايران براى دستيابى به حقوق مسلم خود از طريق سياسي، شكست خورده‌اند افزود:
      آنها امروزپس از شكست در درخواست خود براى تعطيلى كامل فعاليتهاى هسته‌اى ما به سه ماه تعليق اين فعاليتها بسنده كرده ولى در پى پافشارى ملت ايران براى ادامه اين راه درخواست خود را به يك روز تعطيلى فعاليتهاى صلح آميز ما كاهش داده و حتى خواستار اين تعطيلى با بهانه‌هايى مانند " مشكل فنى" شدند.

      رييس جمهورى افزود: قدرتهاى زورگو در پى اين هستند تا با فشارآوردن به ايران براى تعطيلى موقت فعاليتهاى صلح آميز هسته‌اى خود، با استفاده از رسانه‌هاى تبليغاتى كه دراختيار خود دارند اين گونه به جهانيان القا كنند كه ايران كوتاه آمد و به خواسته آنان تن داد و با اين كار، نشان دهند كه حق با آنهاست .

      وى هدف دوم قدرتهاى زورگو را براى تعطيلى موقت فعاليتهاى هسته‌اى ايران، ايجاد رخنه در صفوف به هم فشرده ملت ايران براى دستيابى به استفاده صلح آميز از انرژى هسته‌اى ذكر كرد.

      احمدى نژاد با اشاره به اينكه قدرتهاى زورگو سه سال پيش همين اقدام را براى تعطيلى فعاليتهاى هسته‌اى ما انجام دادند افزود: مسوولان وقت به تصور اينكه بخواهند جلب اعتماد كنند ،اقدام به تعطيلى داوطلبانه فعاليتهاى صلح آميز هسته‌اى كردند و درنهايت اين امر به تعطيلى كامل اين فعاليتها انجاميد و حتى آنان اين موضوع را براى خود به منزله يك قانون الزام‌آور دانستند.

      رييس جمهورى اسلامى ايران تاكيد كرد ما اهل گفت وگو در چارچوپ عادلانه برپايه قطعى دفاع از حقوق مسلم ملت ايران با همه كشورهاى جهان هستيم واز ابتدا هم اهل مذاكره بوده‌ايم و فعاليتهاى صلح آميز هسته‌اى ما نيز زير نظر آژانس مي‌باشد.

      وى گفت : آنها مخالف سلاح هسته‌اى نيستند بلكه مخالف پيشرفت ما هستند چرا كه در همين منطقه ما، برخى رژيمها به انواع سلاح هسته‌اى مجهز هستند و هيچ نگرانى ندارند و حتى خودشان هم هر روز سلاح هسته‌اى مي‌سازند اما از اينكه ملت ما، انرژى صلح آميز هسته‌اى داشته باشد ، نگران هستند.

      احمدى نژاد تصريح كرد علت نگرانى آنها از پيشرفت ملت ايران اين است كه با توجه به سابقه فرهنگى و جوانان هوشمند ما مي‌دانند كه ملت ايران اين ظرفيت را دارد كه به محض دسترسى به فناوريهاى پيشرفته، به يك قدرت جهانى تبديل شود.

      Comment


      • حدود ‌100 نفر از روانشناسان مدارس راهنمايى و دبيرستان‌هاى مشهد در اعتراض به آنچه كه تبعيض ميان خود و دبيران به لحاظ ساعت کارى مي‌ناميدند، تحصن كردند.

        حيدرى مشاور مدرسه راهنمايى نمونه دولتى کوثر ناحيه ‌3 مشهد، در اين رابطه گفت: کار مشاوران در مقايسه با ديگر تخصص‌هاى غيردرسى در مدارس از نظر فرسودگى شغلى و تعداد مراجعه دانش‌آموزان به مراتب سنگين‌تر است.

        وى افزود: در کنار فشار روحى فراوانى که از بابت مشاوره به ما وارد مي‌شود، ساعات کارى ما نيز ‌30 ساعت است، اما معلمان تنها ‌24 ساعت موظف به کارند.

        حيدرى اظهار داشت: زمانى که ما به اين وضعيت اعتراض مي‌کنيم، مي‌گويند مربى پرورشى شويد.

        مزينانى سرگروه مشاوران آموزش و پرورش ناحيه ‌3 مشهد نيز در اين باره گفت: حتى بخش‌نامه‌اى به ادارات ارسال شده که همه مشاوران متقاضي، مي‌توانند سمت خود را تغيير دهند.

        وى به توافق وزير آموزش و پرورش با اين تقاضا اشاره کرد و افزود: فرشيدى اين تقاضا را به رييس سازمان مديريت و برنامه‌ريزى منتقل کرده است، اما اين سازمان حتى حاضر به پاسخگويى به وزير نيست.

        در بين معترضان، خانمى که به گفته خود با فوق ليسانس روانشناسى بالينى و ‌20 سال سابقه کار در آموزش و پرورش ناحيه ‌3 مشهد خدمت مي‌کند، گفت: کسانى که قانون ‌30 ساعت کار براى مشاوران تنظيم کرده‌اند به ضرورت مشاوره پى نبرده‌اند و اين قانون ظلم بسيار بزرگى در حق دانش‌آموزان و مشاوران است.

        مشاور دبيرستان محموديه آموزش و پرورش ناحيه ‌4 مشهد نيز گفت: برخى از افراد براى توجيه اين ميزان ساعت کار به قانون قبل انقلاب که مشاوران ‌30 ساعت موظف به کار بودند استناد مي‌کنند، در حالى که در اين قانون ‌6 ساعت متعلق به مطالعه مشاوران بوده و علاوه بر حق سختى کار، حق فنى نيز به مشاوران پرداخت مي‌شده است.


        اين مشاور تصريح کرد: ما در زمان استخدام براى ‌24 ساعت کار هفتگى تعهد داديم و در حال حاضر بدون هيچ دليل موجهى قانون را تغيير داده‌اند.


        وى گفت: عده‌اى معتقدند که کيفيت کار مشاوران در مدارس بسيار نازل است و عده‌اى حتى به خود اجازه داده‌اند در اظهارنظرى کاملا غيرمنطقى مشاوران را در مدارس، بيکار تلقى کنند.

        مشاور دبيرستان محموديه تصريح کرد: فشار کارى مشاور بسيار بيشتر از معلمى است که مشکلات پشت پرده را نمي‌داند.


        اين گزارش حاکى است در ادامه اين تجمع معترضان تصميم داشتند به اتاق رييس سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوى بروند که به خاطر عدم حضور وى براى بيان مشکلات خود به اتاق نصرالله مجتهدپور، معاون پشتيبانى رييس سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوى رفتند.


        در ادامه علي‌اصغر بلوريان مشاور خانواده و تعليم و تربيت به نمايندگى از مشاوران، قسمتى از مشکلات اين قشر را تشريح کرد و يادآور شد: کار تخصصى داراى ارزشى به مراتب بالاتر نسبت به کار ادارى است، اما به کارمندان ادارى آموزش و پروش فوق‌العاده شغل تعلق مي‌گيرد اما در خصوص مشاوران به عنوان يک متخصص اين كار صورت نمي‌گيرد.

        وى با اظهار ناراحتى از ناتوانى رييس سازمان آموزش و پرورش استان در حل اين موضوع گفت:‌ ملکى رييس سابق سازمان آموزش و پرورش استان به ما قول دادند که از اختيارات خود در اين زمينه استفاده کند، اما اين اتفاق رخ نداد و افسرى رييس فعلى سازمان آموزش و پرورش استان خراسان رضوى نيز بيان كرده که اين مساله را پيگيرى مي‌کند که البته تاکنون ثمربخش نبوده است.


        بلوريان تصريح کرد: سازمان مديريت و برنامه‌ريزى نمي‌تواند درباره مصوبه هيات وزيران در سال ‌56 که هنوز داراى وجهه قانونى است نظر دهد. در اين مصوبه مشاوران ‌24 ساعت موظف به مشاوره بودند و ‌6 ساعت وقت مطالعه داشتند که اگر در اين زمان مي‌توانستند حل مشکل يک دانش‌آموز را به عنوان يک طرح مطالعاتى ارايه دهند، حقوقى معادل ‌24 ساعت موظف دريافت مي‌کردند.


        وى گفت: تقاضاى ما از آموزش و پرورش خراسان رضوى در اين مساله پشتيبانى حقوقي، اطلاعاتي، اداري، عاطفى و استفاده از اختيارات رييس اين سازمان براى حل مشکل مشاوران است که اين توقع کاملا منطقى است.


        بلوريان در پايان بيانيه‌اى را که ‌100 نفر از مشاوران آن را به نيابت از يك هزار و ‌500 مشاور مدارس مشهد امضا کرده بودند، به معاون پشتيبانى رييس سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوى تقديم کرد.

        در قسمتى از اين بيانيه آمده است:

        جناب آقاى افسري، رياست سازمان آموزش و پروش خراسان رضوى:

        مستحضريد حتى با وجود نامه وزير‌ به سازمان مديريت و برنامه‌ريزى کشور، متاسفانه هنوز مشکل مشاوران حل نشده است، از اين رو ما مشاوران نواحى هفت‌گانه مشهد و تبادکان روز چهارشنبه ‌5 مهر در محل سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوى گرد‌ آمده‌ايم تا با تاکيد بر خواست‌هاى قبلى خود که از طريق نمايندگان‌، امضاى طومارها و نامه‌هاى متعدد به اطلاع مسوولان رسانده‌ايم، موارد ذيل را لازم به ذکر مي‌دانيم:

        1) بى اعتنايى مسوولان به خواسته‌هاى بر حق مشاوران موجبات نارضايتى و کاهش محسوس انگيزه شغلى آنان را فراهم نموده که عواقب آن را در ايفاى مسؤوليت حساس مشاوره گوشزد مي‌كنيم.

        2) کناره‌گيرى تعدادى از همکاران با تجربه از مجموعه مشاوره به دليل تغيير سمت و بي‌تفاوتى مسؤولان به اين مساله علاوه بر صدمه جبران‌ناپذيرى كه به پيکره مشاوره مدارس مي‌زند، موجب بي‌تفاوتى و دلسردى ما نيز گشته است.

        3) از آن‌جايى که شاهد عدم توجه مسؤولان سازمان مديريت و برنامه‌ريزى به تقاضاهايمان بوده‌ايم‌، خواستار حضور نماينده اين سازمان در استان براى پاسخگويى در جمع خود هستيم.

        4) از سازمان مديريت و برنامه ريزى کشور تقاضا داريم در اسرع وقت نمايندگان مشاوران را پذيرفته و نتيجه گفت‌و‌گو با آن‌ها را از طريق رسانه‌هاى گروهى به اطلاع کليه مشاوران برسانند.

        5) همچنان ‌که شاهد بوده‌ايد تاکنون با صبر، حوصله و صرفا از طريق کانال‌هاى قانونى و طى کردن سلسله مراتب اداري، اعتراضات و تقاضاهاى خود را به مسؤولان اعلام کرده‌ايم، ولى با اين حال هيچ پاسخ قانع کننده‌اى دريافت نکرده‌ايم، از اين رو برغم خواست قبلى خود ناچار به ادامه اين حرکت هستيم.


        در ادامه نصرالله مجتهدپور معاون پشتيبانى رييس سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوى در جمع مشاوران معترض مدارس مشهد گفت: پيرو تقاضاى وزير آموزش و پرورش از رييس سازمان مديريت و برنامه‌ريزى در اين رابطه اين مسئله در روال ادارى خود در حال پيگيرى است.

        وى افزود: مقدارى از خواسته‌هاى همكاران ما در قسمت‌هاى مختلف طبيعى است و ما به عنوان پل ارتباطى اين گونه مشکلات را به ديگر نهادهاى مرتبط منتقل مي‌کنيم.

        مجتهدپور تصريح کرد: برنامه‌ريزى براى جلوگيرى از مشکلات کارمندان آموزش و پرورش از وظايف ماست.

        وى افزود: ما در حال حاضر علاوه بر بررسى مشکلات مشاوران مدارس، در حال بررسى مشکلات دفترداران مدارس نيز هستيم که در بعضى موارد راهکارهايى نيز يافته‌ايم، اما براى بعضى ديگر در کوتاه مدت نمي‌توان راه‌حلى يافت.

        Comment


        • بنا بر گزارش شبکه Democracy Now نظرسنجی جديد نشان ميدهد مخالفت عراقی ها با ايالات متحده رو به افزايش است. بر اساس نظرسنجی که توسط دانشگاه مريلند به عمل آمده از هر 10 عراقی يک نفر حمله به سربازان آمريکايی را تاييد می کند. از هر 5 عراقی يک نفر می گويد ارتش آمريکا در عراق خشونت را تشديد ميکند. بررسی وزارت خارجه آمريکا نشان ميدهد که دو سوم عراقی ها خواهان خروج فوری ارتش آمريکا در عراق هستند.
          عليرغم اين نظر سنجی ها اين روزها که مدت زيادی به انتخابات ماه نوامبر نمانده است، رهبران عراق را به آمريکا برده اند و يا با آن ها مصاحبه می کنند و از زبان آن ها به مردم آمريکا القاء می کنند که عراقی ها از حمله آمريکا به عراق ممنون بوده و حضور ارتش آمريکا در عراق را موجب حفظ امنيت در کشور ميدانند.

          Comment


          • رياست دانشگاه اميرکبير از ارائه نتايج انتخابات جامعه فارغ التحصيلان اين دانشگاه خودداری می کند

            خبرنامه اميرکبير: در شرايطى كه بيش از يك هفته از برگزارى انتخابات جامعه فارغ التحصيلان دانشگاه صنعتى اميركبير مى گذرد مديريت دانشگاه صنعتى اميركبير از ارائه نتايج اين انتخابات خوددارى مى ورزد.

            چندى پيش در وب سايت دانشگاه صنعتى اميركبير آمده بود: ?براساس پيشنهاد رياست محترم دانشگاه صنعتى اميركبير ، رئيس محترم جامعه فارغ التحصيلان دانشگاه و تصويب هيئت امناء جامعه فارغ‌التحصيلان دانشگاه، قرار است انتخابات چهارمين دوره هيئت امناء جامعه به صورت رايانه‌اى و از طريق اينترنت برگزار شود.?

            اين در حالى است كه توافق صورت گرفته منوط به اجراى مشترك دانشگاه و جامعه فارغ التحصيلان دانشگاه در برگزارى انتخابات بوده است، اما مديريت دانشگاه با انحصارى كردن اجراى انتخابات و در اختيار گرفتن برگه هاى راى انتخابات، امكان نظارت جامعه فارغ التحصيلان را در برگزارى انتخابات سلب نموده و اكنون نيز از ارائه نتايج آن خوددارى ورزيده است.

            گفتنى است پس از كارشكنيهاى مستمر مديريت دانشگاه در برگزارى انتخابات انجمن اسلامى دانشجويان، اين دومين بار است كه اين مديريت در برگزارى انتخابات مجموعه هاى مستقل دانشگاه صنعتى اميركبير دخالت كرده است.


            تهديد اعضای انجمن اسلامی دانشجويان توسط معاون دانشجويی دانشگاه صنعتی اميرکبير

            خبرنامه اميرکبير: همزمان با آغاز سال تحصيلی جديد، مجيد عطائی پور معاون دانشجويی دانشگاه اقدام به تهديد اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجويان نمود. وی اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجويان بصورت انفرادی به اتاق خود خوانده و به آنها اعلام کرد: اين دانشجويان اجازه فعاليت با نام انجمن اسلامی دانشجويان را ندارند و در صورت انجام چنين فعاليتی با آنان برخورد شديد خواهد کرد.

            عطائی پور که همواره خود را حامی فعاليتهای دانشجويان دانشگاه می داند اقدام اخير مديريت دانشگاه را در تخريب انجمن اسلامی دانشجويان کاملا قانونی دانسته و با احضار بيش از ۳۰ دانشجوی دانشگاه به کميته انضباطی طعم لذت بخش دفاع از فعاليتهای دانشجويان را به جامعه دانشگاهی پلی تکنيک چشانده است.

            اقدام معاون دانشجويی دانشگاه در حالی صورت گرفته است که پروژه ايجاد تشکل موازی با نام انجمن اسلامی به دليل عدم استقبال دانشجويان در اردوی سياسی شهريورماه شکست خورد.

            لازم به ذکر است رئيس دانشگاه که تمام تلاش خود را برای شکل گيری اين اردو نموده بود با فرستادن نماينده خود در اين اردو قصد برگزاری انتخابات انجمن اسلامی دانشجويان را داشت که اين پروژه اطلاعاتی ? امنيتی به دليل حضور تنها ۳۵ بسيجی ناکام ماند.

            Comment


            • از وبلاگ کيانوش سنجری:
              يکی از وابستگان به آيت الله کاظمينی بروجردی با ارسال يک ايميل از طرح وزارت اطلاعات و دادگاه ويژه روحانيت و نيروی انتظامی جمهوری اسلامی جهت مقابله با محافظين آيت الله بروجردی پرده برداشته است.


              متن ايميل:
              طرح جديد تهاجمی اعتلاف وزارت اطلاعات و دادگاه ويژه روحانيت با نيروی انتظامي، جهت مقابله با محافظين آيت الله کاظمينی بروجردی: بيشتر اين افراد ديشب در هوای سرد حفاظت بيت و اطراف آنرا به عهده داشتند که بعد از تغيير شيفت، به هنگام خروج از محدوده، تعقيب و بازداشت شده اند و تعدادی هم به هنگام مراجعه به بيت دستگير شدند که هيج مرجع قضائی مسئوليت آنرا به عهده نمی گيرد .
              1) سعيد تقی زاده (30 ساله)
              2) جواد قوتی (31 ساله)
              3) احمد اصغری (42 ساله)
              4) بهزاد اصغری (40 ساله)
              5) ابويی (52 ساله)
              6) معروفخانی (ساله 40)
              7) نوربخش (48 ساله)
              مجتبی پور محمد (36 ساله)
              9) يعقوب صادقی (32 ساله)
              10) محمد داودی (23 ساله)
              11) حسين رنجبر (59 ساله)
              12) حميد نادی (31 ساله)
              13) عباس مبعلی (34 ساله)
              14) محمد مهمان نواز (40 ساله)
              15) سيد جعفر سيد منير (57 ساله)
              16) طاهره کاشفی (35 ساله)
              17) مريم عظيمی (50 ساله)
              1 فاطمه عبداله وند (35 ساله)
              19) نجمه ثامنی (40 ساله)
              20) فاطمه ثامنی (37 ساله)
              21) سيد عباس مير باقری (60 ساله)
              22) علی شهرابی (40 ساله)
              23) حميد سعيديان (42 ساله)
              24) مرتضی عباس رحيم (40 ساله)
              25) محمد يزدی (46 ساله)
              26) مهدی شکوری (46 ساله)
              27) مريم موزن زاده (37 ساله)
              2 زينب ابوالفتحی (39 ساله)
              29) داود کابلی (40 ساله)
              30) احمد کريميان (39 ساله)
              31) عليرضا شفيعی (40 ساله)
              32) علی نظری (36 ساله)
              33) علی قلی زاده (46 ساله)
              34) حبيب قوتی (37 ساله)
              35) محمد رضا صادقی (35 ساله)
              36) مسعود سماواتی (49 ساله)
              37) عليرضا منتظر صاحب (34 ساله)
              3 حسن هريسچيان (37 ساله)
              39) محمد کردبچه (53 ساله)
              40) محمد کاشفی (54 ساله)
              41) مهرداد سوری (39 ساله)

              ارسال کننده ايميل نوشته است: "يقينا اين توطئه برای خالی کردن اطراف آيت الله بروجردی بوده تا حمله نهائی در قتل ايشان آسانتر شود."

              Comment


              • سخنگوى كاخ سفيد بر تمايل آمريكا نسبت به خروج نيروهايش در نزديك‌ترين زمان ممكن از عراق تاكيد كرد.
                به گزارش خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزارى كويت، تونى اسنو، سخنگوى كاخ سفيد در واكنش به نظرسنجي‌هاى انجام شده در عراق كه بر تمايل مردم اين كشور در خروج هر چه سريع‌تر نيروهاى خارجى از اين كشور تاكيد دارد اظهار داشت: جورج بوش رييس جمهور آمريكا از درخواست اكثريت مردم عراق مبنى بر عقب‌نشينى نيروهاى خارجى از اين كشور متعجب نشده است، زيرا حق مردم هر كشور است كه با حضور نيروهاى خارجى در كشورشان مخالفت كنند.

                وى افزود: ما تمايل مردم عراق را نسبت به اين امر درك مي‌كنيم و به همين دليل خواهان خروج نيروهايمان از عراق در نزديك‌ترين زمان ممكن هستيم.

                اسنو با اشاره به آنچه آن را درخواست مداوم مقامات عراقى از جمله نورى المالكي، نخست‌وزير و جلال طالبانى رييس‌جمهور اين كشور خواند، عنوان داشت: تنها دليل تمايل رهبران عراقى به حضور نيروهاى خارجى در عراق اين است كه آنها نمي‌خواهند مردم عراق بار ديگر گرفتار يك نظام استبدادى شوند و قصد دارند در جنگ عليه تروريسم در عراق پيروز شود.

                وى افزود: علت حضور نيروهاى آمريكايى در عراق نيز پايبندى آمريكا نسبت به تعهداتش مبنى بر برقرارى دموكراسى در عراق و تشكيل دولتى قدرتمند در اين كشور است كه بتواند زمام امور آن را به طور كامل بر عهده بگيرد.

                سخنگوى كاخ سفيد بار ديگر سوريه و ايران را به حمايت از تروريسم متهم كرد و مدعى شد: سوريه و ايران خواهان خروج هر چه سريع نيروهاى آمريكايى از عراق هستند زيرا پيروزى آمريكا در منطقه از نظرآنها خوشايند نيست، اما ما هرگز از تعهدات خود در عراق صرف نظر نخواهيم كرد.

                از سوى ديگر دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا در سخنانى در آلبانى اظهار داشت: نمي‌توان گفت كه ما چه زمانى مي‌توانيم عراق را ترك كنيم.

                وى افزود: ما نيز خواهان اين امر هستيم كه مردم عراق امور كشور خود را در دست گيرند و به اداره‌ى امور امنيتى كشورشان بپردازند اما وظيفه‌ى ما در اين راه كمك به آنها براى برخوردارى از دولتى آزاد و نيروهايى قدرتمند است كه بتواند زمام امور امنيتى كشور را بر عهده بگيرد.

                وى بار ديگر ضمن تاكيد بر عدم ارايه‌ى زمان مشخصى براى خروج نيروهاى آمريكايى از عراق تعيين جدول زمانى را امرى غير ممكن دانست.

                اين در حالى است كه كنگره‌ى آمريكا موافقت نهايى خود را با طرح اختصاص بودجه‌ى 70 ميليارد دلارى به وزارت دفاع براى جنگ آمريكا عليه افغانستان و عراق اعلام كرد.

                نمايندگان كنگره با 394 راى موافق مقابل 22 راى مخالف اين موضوع را تصويب كردند كه قرار است اين طرح طى چند روز آينده در سنا به تصويب نهايى برسد.

                Comment


                • درحالی که گام های موثری برای دستيابی به آب سالم در جهان برداشته شده است، فقدان آب آشاميدنی سالم هنوز سبب مرگ يک و نيم ميليون کودک در سال می شود.
                  صندوق کودکان سازمان ملل (يونيسف) روز پنج شنبه ششم مهرماه (بيست و هشتم سپتامبر) هشدار داد که هنوز در بسياری از نقاط جهان مردم از دسترسی به آب آشاميدنی سالم محروم هستند.

                  گزارش جديد يونيسف همچنين مويد آن است که از سال 1990 تاکنون بيش از يک ميليارد و دويست ميليون نفر در جهان امکان استفاده از آب سالم را يافته اند.

                  بين سالهای 1990 تا 2004 جمعيت کسانی که در جهان به آب سالم دسترسی داشتند از78 درصد به 83 درصد افزايش يافت، اين افزايش به دليل بهبود وضعيت در آمريکای جنوبي، حوزه کارائيب وجنوب آسيا صورت گرفته است.

                  "آن ونه من"، مدير يونيسف، می گويد: "پيشرفت در زمينه دسترسی شمار بيشتری از مدم به آب چشمگير بوده است."

                  وی تاکيد می کند: "با اين وجود، آب غير بهداشتی و فقدان سيستم فاضلاب ابتدايی ساليانه سبب مرگ در حدود يک و نيم ميليون کودک زير پنج سال در نتيجه اسهال می شود."

                  گزارش يونيسف ساکنان مناطق صحرايی آفريقا را به عنوان جمعيت در معرض خطر در اين زمينه مورد توجه قرار می دهد.

                  يونيسف گزارش داده است در حدود يک ميليارد و دويست هزار نفر در جهان از سال 1990 به سيستم فاضلاب اوليه دست يافته اند که ميزان آن در سطح جهان از 49 درصد به 59 درصد رسيده است.

                  پيشرفت در بهره برداری از فاضلاب بهداشتی نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به وبا، تيفوس و اسهال خونی داشته است.

                  در جنوب آسيا دستيابی به فاضلاب بهداشتی بيشتر در فاصله سالهای 1990 تا 2004 دو برابر شده است.

                  در شرق آسيا و اقيانوس آرام، نسبت جمعيت کسانی که به فاضلاب بهداشتی اوليه دسترسی دارند از سی درصد به بيش از پنجاه درصد افزايش يافته است.

                  با اين حال خانم"ونه من" می گويد: "با وجود پيشرفت های ستايش برانگيز، در حدود 425 ميليون کودک زير 18 سال هنوز به امکانات آب لوله کشی سالم دسترسی ندارند و 980 ميليون نفر از فاضلاب بهداشتی محروم هستند."

                  وی ادامه می دهد: "آب سالم و سيستم فاضلاب برای بهبود وضعيت بهداشتی و تغذيه حياتی است، ميزان مرگ ومير کودکان و بزرگسالان را کاهش می دهد و با بيماريها مقابله می کند."

                  يونيسف می گويد آب و سيستم فاضلاب می تواند عملکرد تحصيلی کودکان را تحت تاثير قرار دهد.

                  اين سازمان می گويد به ويژه دختران، ممکن است از رفتن به مدرسه به بهانه حمل آب برای خانواده شان باز بمانند يا از امکان دستشويی مجزا محروم بمانند.

                  بهبود وضعيت فاضلاب می تواند بيماريهای مرتبط با اسهال را در کودکان کم سال تر به ميزان يک سوم کاهش دهد.

                  با دسترسی به امکانات بهداشتی بهتر چنين بيماريهايی به ميزان دو سوم کاهش خواهند يافت.

                  Comment


                  • داروى خوب براى ثروتمندان،داروى بد براى فقرا
                    نويسنده: آنجليكا هورنيگ

                    ‌سرمايه:حجم تجارت جهانى دارو از مرز 500 ميليارد دلار گذشته است. داروهايى كه به دليل داشتن عوارض جانبى بسيار، در بازار غرب امكان فروخته شدن نمي‌يابند، به سمت بازار كشورهاى در حال توسعه و فقير سرازير مي‌شوند. اين داروها كه سال‌هاست از طرف بازار مصرف غرب حذف شده‌اند، بيش از آن‌كه‌ سبب بهبود حال مصرف‌كننده شوند، به سلامتى او آسيب مي‌رسانند. ,دوره درمان, عنوان انجمن غيردولتي‌اى است كه 25 سال پيش در شهر Bielefeld آلمان، با هدف مبارزه با توزيع اين قبيل داروها در كشورهاى فقير تاسيس شده.

                    مسوولان اين انجمن يادآور مي‌شوند كه فروش داروهاى نامناسب به كشورهاى در حال توسعه، اتفاق نادرى نيست. يكى از كاركنان انجمن ,دورهء درمان, از ,وحشتناك, بودن عوارض جانبى برخى داروها سخن گفته و مثال مي‌زند: ,در سال‌هاى دههء 80 قرن گذشته شركت Schering اقدام به توليد دارويى با عنوان Fortabol كرد و اين دارو را به عنوان درمان سوءتغذيه به بازار دارو كشور فيليپين فرستاد. اما Fortabol عارضه ءجانبى مهمى داشت: اين دارو مانع رشد كودكان مي‌شد.,كريستيان فيشر,، يكى از مسوولان انجمن دورهء درمان با ذكر مثال‌هايى مشابه تاكيد مي‌كند كه در اين عرصه تا كنون پرده از روى وقايع بسيارى برداشته شده است. وى در ادامه مي‌گويد: ,به عنوان يك نمونه از داروهاى بد مي‌توانم به Bayerstonic اشاره كنم. حدود ده درصد اين دارو از الكل و برخى ويتامين‌ها تشكيل شده. اين دارو را به كودكان مبتلا به سو است تغذيه تجويز مي‌كنند. اگر كودكى هر روز از اين دارو استفاده بكند، مثل اين است كه هر روز استكان كوچكى الكل نوشيده. مصرف اين دارو سب بروز بيمارى استسقا در كودكان و بزرگسالان مي‌شود.,

                    اكنون ثابت شده كه شركت‌هاى داروسازى آلمانى بسيارى اقدام به صدور داروهاى نامناسب به كشورهاى در حال توسعه كرده اند. Jorg Schaba ، يكى از اعضاى انجمن ,دورهء درمان, با بيان نكته فوق مي‌گويد: ,ما تلاش كرده‌ايم مصرف‌كننده‌هاى آلمانى را نيز نسبت به مقولهء استفاده از داروهاى بد مطلع سازيم. آلمان داراى شبكهء رسانه‌اي‌گسترده‌اى است و اين رسانه‌ها وظيفهء اطلاع‌رسانى به شهروندان را بر عهده دارند. ما مي‌توانستيم از مجله‌ها و بروشورهاى بسيارى براى رسيدن به اهداف انجمن بهره بگيريم، اما مساله اين جاست كه نمي‌توان به سادگى از بي‌طرفى نشريات اطمينان حاصل كرد; به‌خصوص اين‌كه در حال حاضر بسيارى از رسانه‌ها آلت دست صاحبان آگهى شده‌اند. به همين علت انجمن مجله‌اى تخصصى با عنوان ,قرص خوب، قرص بد, را منتشر مي‌كند.,

                    Tido Von Schonangerer، يكى از اعضاى سازمان پزشكان بدون مرز تاكيد مي‌كند كه صنعت داروسازى تاكنون روى بيماري‌هاى رايج در كشورهاى فقير بررسي‌هاى مناسبى انجام نداده است. وى با اشاره به ثبت شدن نمونه‌هايى از مبتلايان به بيمارى سل در شرق اروپا به لزوم وارد كردن فشار به شركت‌هاى داروسازى تاكيد كرده، مي‌افزايد: ,واكسن سل وجود دارد، اما اين واكسن كم اثرترين واكسنى است كه دانش پزشكى تاكنون به آن دست پيدا كرده. ما فكر مي‌كنيم ميكروب سل رفته- رفته مقاومت بيش‌ترى پيدا كند و معتقديم در مورد چنين بيماري‌هايى بايد بررسي‌هاى بيش‌ترى صورت بگيرد.,

                    Comment


                    • تنها چند روز پس از آنكه "خاوير سولانا" مسوول سياست خارجى اتحاديه اروپا، برغم
                      فشارهاى واشنگتن موفق شد درهاى بسته مساله هسته‌اى ايران را با گشودن باب مذاكرات باز كند، سخنگوى وزارت خارجه آمريكا تاييد كرد كه مذاكرات سه كشور اروپايى به همراه چين و روسيه با ايران آغاز خواهد شد.


                      "شان مك كورمك" روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: اين اقدام ،ضربه به اتحاد جامعه بين‌الملل نمي‌زند و در اصول همه يك مطلب را مي‌خواهند و بين آنها اختلافى وجود ندارد و آمريكا نيز به محض توقف غني‌سازي، به آن مذاكرات مي‌پيوندد.

                      وى افزود: در حال حاضر نيز سولانا تنها از طرف سه كشور اروپايى با ايران مذاكره نمي‌كند، بلكه از طرف همه اعضاى گروه شش از جمله آمريكا با نماينده ايران مذاكره مي‌كند و بين سولانا و آنچه كه گروه مي‌خواهد، هماهنگى وجود دارد.

                      سخنگوى وزارت خارجه آمريكا اظهارداشت: "كاندوليزا رايس" وزير امور خارجه روز چهارشنبه تلفنى با سولانا گفت و گو كرد.

                      مك كورمك گفت كه سولانا در آن تماس تلفنى به رايس گفته است كه چنانچه به ايرانيان زمان اندكى بدهيم، ممكن است گشايشى ايجاد و با پاسخ مثبت آنان مواجه شويم.

                      وى افزود: پاسخ رايس به سولانا نيز اين بوده كه اگر طى چند روز و يا چند هفته آينده امكان تغييرى در مذاكرات و يافتن راه‌حلى وجود داشته باشد، قطعا واشنگتن با دادن اين زمان به ايرانيان موافق است.

                      سخنگوى وزارت خارجه آمريكا گفت كه به اين ترتيب تلاشهاى واشنگتن براى اعمال تحريم عليه تهران به تعويق مي‌افتد.

                      مك كورمك افزود:انتظار مي‌رود يك يا دو ملاقات ديگر هم ميان لاريجانى و سولانا صورت گيرد كه اين بخشى از تاكتيك ايرانيان است، اما ما قلبا اميدواريم كه ايران راه مذاكره را پيش بگيرد و پاسخ مثبت دهد.

                      وى گفت: ايرانيان قضيه را طول مي‌دهند، اما همانطور كه رايس گفته است وقت محدود است، وقت و صبر حدى دارد، الان مساله اعتبار شوراى امنيت در ميان است.

                      سخنگوى وزارت خارجه آمريكا تصريح كرد: ما مي‌خواهيم مشكل از طريق ديپلماسى حل شود و در حال حاضر توپ در زمين ايرانيان است تا پاسخ مثبت بدهند.

                      وی در عين حال اشاره كرد كه نيكلاس برنز همچنان به مذاكرات مرتبط با تحريم ادامه مي‌دهد تا اگر راه ديگرى نداشتيم، تحريم را شروع كنيم.

                      Comment


                      • مذاکراتی که دور اول آن به صورت "بسيار فشرده" به مدت پنج ساعت روز گذشته ميان لاريجانی و سولانا در برلين برگزار شد, از حساسيت زيادی برخوردار است و می تواند در باره روند پرونده هسته ای و فرايند بحران و تنش موجود در اين رابطه تعيين کننده باشد. شايد به همين جهت اظهارنظرهای متناقضی در حول و حوش اين مذاکرات صورت گرفته است. برخی منابع غربی نوشته اند که رژيم ايران با تعليق سه ماهه غنی سازی موافقت کرده است اما خواسته است که اين موضوع پنهان نگه داشته شود. مقامات رژيم و از جمله احمدی نژاد تا روز سه شنبه گذشته که گزارشاتی در رابطه با توافق پنهانی رژيم با تعليق موقت غنی سازی انتشار يافت تاکيد داشتند که همه موضوعات مورد علاقه طرفين مذاکره را قابل گفتگو می دانند و با اشاره به نقش محوری تعليق غنی سازی اورانيوم در ادامه مذاکرات, اين گونه اظهارنظرها از سوی ديپلمات های اروپايی و برخی تحليل گران غربی نشانه تمايل رژيم ايران به حل و فصل مسالمت آميز بحران موجود و تعليق غنی سازی اورانيوم تلقی شد. اما روز گذشته احمدی نژاد در تازه ترين واکنش به گزارش های مربوط به موافقت ضمنی رژيم با تعليق سه ماهه غنی سازی اورانيوم هر گونه تعليق را رد کرد. او که در جلسه ای در ميان افرادی سخن می گفت که دستگاههای تبليغاتی رژيم از آنها به عنوان "پيشكسوتان جهاد و شهادت" نام برده اند, با اشاره به پرونده هسته ای و خواست دو سال پيش غرب مبنی بر تعليق غنی سازی اورانيوم گفت:
                        "دشمنان ما از همان ابتدا خواستار تعليق فعاليتهاى هسته‌اى ايران بودند و وقتى با مخالفت ما رو به رو شدند، جنگ روانى به راه انداختند و تهديد به حمله نظامى كردند."
                        وی افزود: "آنها با مشاهده مقاومت و ايستادگى ملت ايران در مقابله زورگويى و زياده خواهى اشان به جايى رسيده‌اند كه تعليق سه ماه را مطرح مي‌كنند و حتى مي‌گويند كه به ظاهر تعليق را بپذيريد، تا ما مذاكرات را ادامه دهيم."

                        احمدى نژاد همچنين گفت: "اصرار آنها براى تعليق حتى كوتاه مدت و يا تظاهر به تعليق از سوى ايران، براى اين است كه تضمين خلل ناپذيرى و دوام سيطره آنها بر دنيا با مقاومت ملت ايران خدشه دار خواهد شد."

                        احمدی نژاد گفت: "آنها مي‌خواهند از اين موضوع استفاده تبليغاتى كنند و به دنيا بگويند كه ايران را مجبور به پذيرش تعليق كردند، در حالى كه اشتباه مي‌كنند و ملت ايران ذره‌اى از حق خود كوتاه نخواهد آمد."

                        احمدى نژاد افزود:"در مذاكرات به ما مي‌گويند كه حتى اگر شده يك روز به بهانه اشكال فني، غني‌سازى را به حالت تعليق درآوريد، تا ما به مذاكرات ادامه دهيم، اما پاسخ ما به آنها اين است كه هيچكس حق ندارد كه از حقوق ملت بگذرد و ملت ايران از حق خود كوتاه نخواهد آمد."

                        احمدی نژاد ضمن انتقاد از تهديد به تحريم ايران و تاکيد مجدد بر ادعای صلح طلبی رژيم
                        گفت: "دشمنان بدنبال ايجاد تفرقه در ميان ملت ما هستند و مي‌خواهند بگويند كه مقاومت ملت ايران را شكستيم، اما به لطف خدا آن روز اتفاق نخواهد افتاد."

                        گفتنی است اگر گزارش روزنامه آمريکايی واشنگتن تايمز که روز سه شنبه گذشته به نقل از مقامات آمريکايی نوشته بود که رژيم ايران با تعليق 90 روزه پنهانی موافقت کرده , با هدف تحريک رژيم اسلامی به ادامه مخالفت با تعليق و باز شدن دست آمريکا برای پيش برد خط تحريم و متقاعد کردن اروپائيان به بی فايده بودن انتظار حصول پيشرفت از طريق مذاکرات انتشار يافته باشد, اظهارات شديدالحن احمدی نژاد در جمع پاسداران حاکی از موفقيت نسبی اين هدف است. برآشفتگی احمدی نژاد از "استفاده تبليغاتى" آمريکا ممکن است نشانه سر خوردن مقامات رژيم زير پوست خربزه ای باشد که "مقامات آمريکايی" و واشنگتن تايمز و ساير رسانه های غربی که خبر تبانی پنهان را به يک بمباران تبليغاتی عليه رژيم و وسيله ای برای هو کردنش تبديل کردند, زير پايشان انداختند تا از اين طريق رژيم را يک سر به دامچاله آمريکا روانه سازند. در اين صورت اين شبيه همان رفتاری است که آمريکا در زمينه سازی برای حمله نظامی به عراق در پيش گرفت. هر بار که ميانجيگران عرب و مقامات سازمان ملل می رفتند تا صدام را متقاعد کنند, آمريکا تبليغات تحقيرآميز جديدی را براه می انداخت تا زمينه سازش و توافق را از بين ببرد.

                        هم اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمريکا و هم برخورد دو پهلوی رايس با خواست نماينده اتحاديه اروپا برای فرصت دادن به مذاکرات با ايران می تواند نشانه رفتار دوگانه و توطئه آميز آمريکا تلقی شود.
                        رايس از يک سو به سولانا گفت: "اگر طى چند روز و يا چند هفته آينده امكان تغييرى در مذاكرات و يافتن راه‌حلى وجود داشته باشد، قطعا واشنگتن با دادن اين زمان به ايرانيان موافق است." و از سوی ديگر به گزارش بی بی سی رايس به سولانا گفت:" نمی توان خيلی بيشتر به اين وضع ادامه داد."
                        شان مک کورمک سخنگوى وزارت خارجه آمريكا نيز از "ادامه مذاکرات مرتبط با تحريم ايران" خبر داد و گفت: "نيكلاس برنز همچنان به مذاكرات مرتبط با تحريم ادامه مي‌دهد تا اگر راه ديگرى نداشتيم، تحريم را شروع كنيم."

                        همه اين ها اما در حالی است که تاکنون چيزی از محتوای مذاکرات پنح ساعته روز گذشته لاريجانی با سولانا و نيز جزئيات گفتگوهای روز جاری انتشار نيافته است.

                        Comment


                        • اسرائيل می گويد آخرين نيروهايش را از لبنان خارج و به اين ترتيب يکی از مفاد اصلی قطعنامه آتش بس سازمان ملل را که به جنگ اين کشور با حزب الله پايان داد برآورده کرده است.
                          ارتش اسرائيل گفت که آخرين سرباز اين کشور در نخستين ساعات روز يکشنبه، اول اکتبر، لبنان را ترک کرد.

                          اسرائيل در جريان نبرد 34 روزه با حزب الله که در پی ربوده شدن دو سرباز اسرائيلی توسط اين گروه در ماه ژوئيه آغاز شده بود بيش از 10 هزار سرباز خود را به جنوب لبنان گسيل کرده بود.

                          اکنون نيروهای لبنانی و پاسداران صلح بين المللی برای نظارت بر آتش بس در جنوب لبنان مستقر شده اند.

                          ارتش اسرائيل می گويد که آخرين يگان آن شامل 200 سرباز در طول شنبه شب لبنان را ترک کرد.

                          زويکا گولان سخنگوی ارتش اسرائيل گفت: "مسئوليت لبنان هم اکنون در دست دولت لبنان و البته سازمان ملل است. بنابراين مسئوليت اعمال حزب الله با دولت لبنان است."

                          حرکت موقتی؟

                          متيو پرايس، خبرنگار بی بی سی که در نزديکی مرز لبنان به سر می برد، می گويد که هرچند سربازان هنگام بازگشت به اسرائيل می خنديدند و پرچم های کشورشان را بلند کرده بودند، اما حس آنها حس پيروزی نبود.

                          به گفته خبرنگار بی بی سی حزب الله هنوز دو سربازی را که اسارت آنها باعث آغاز جنگ شد آزاد نکرده و اکثر اسرائيلی ها نيز بر اين باورند که نبرد با حزب الله تمام نشده است.

                          خبرنگار ما می افزايد سربازان در کنار مرز گفتند که ممکن است روزی مجبور شوند به لبنان بازگردند.

                          آتش بسی که شش هفته قبل با دخالت سازمان ملل برقرار شد به 34 روز نبرد ميان اسرائيل و حزب الله پايان داد.

                          اسرائيل از آن زمان تاکنون سرگرم تخليه تدريجی نيروهايش از لبنان بوده است.

                          قطعنامه آتش بس از حزب الله می خواست به کليه حملات به اسرائيل پايان دهد و از اسرائيل می خواست از لبنان خارج شود.

                          درخواست برای استقرار نيروهای ارتش لبنان و 15 هزار پاسدار صلح سازمان ملل در جنوب لبنان و همچنين بازگرداندن دو سرباز اسير شده به اسرائيل، از ديگر مفاد مهم قطعنامه است.

                          سازمان ملل ميانجيگر ويژه ای را برای تضمين آزادی اين دو سرباز تعيين کرده است.

                          بيش از 1100 نفر - اکثرا غيرنظامی - در جريان جنگ در لبنان کشته شدند. بيش از 150 نفر نيز در اسرائيل که اکثرا سرباز بودند کشته شدند.

                          Comment


                          • گروه شورشی کرد پ.ک.ک که برای خودمختاری در جنوب شرقی ترکيه می جنگد، يک آتش بس يکجانبه اعلام کرده است.
                            آتش بس حزب کارگران کردستان قرار است يکشنبه آغاز شود و جنگجويان اين گروه از سلاح خود استفاده نخواهند کرد مگر آنکه به سوی آنها شليک شود.

                            اين موضوع را مرات کاراييلان، از رهبران ارشد پ.ک.ک از پايگاهی در شمال عراق اعلام کرد.

                            مناقشه پ.ک.ک با دولت ترکيه که از سال 1984 آغاز شد تاکنون بيش از 30 هزار کشته به جا گذاشته است.

                            آقای کاراييلان که از مخفيگاه کوهستانی خود صحبت می کرد گفت که اميدوار است اين تصميم به گفتگوی تازه با مقام های ترکيه منجر شود.

                            جيم ميور، خبرنگار بی بی سی در بغداد، می گويد در گذشته موارد ديگری آتش بس يکجانبه اعلام شده بود که به مرور زمان، در پی بی اعتنايی دولت ترکيه به آنها، از اثر افتاد.

                            اما او می افزايد که اين کشور برای رسيدگی به مساله پ.ک.ک چه از سوی آمريکا و چه اتحاديه اروپا، که ترکيه آرزوی پيوستن به آن را دارد، تحت فشار است.

                            موضع محکم اردوغان

                            اين آتش بس پس از درخواست روز پنجشنبه عبدالله اوج آلان از پ.ک.ک برای يافتن راه حلی مسالمت آميز با ترکيه، اعلام می شود. اوج آلان، رهبر پ.ک.ک، اکنون در ترکيه زندانی است.

                            دولت ترکيه قبلا گفته است که اين گروه پيکارجوی کردی را تا زمان تسليم يا نابودی آن تعقيب خواهد کرد.

                            رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، روز جمعه درخواست آتش بس اوج آلان را رد کرده بود.

                            آقای اردوغان گفت که آتش بس را تنها می توان ميان دو کشور برقرار کرد و پ.ک.ک را يک "سازمان تروريستی" توصيف کرد.

                            يک رشته بمبگذاری طی يک ماه گذشته در ترکيه روی داده است که برخی آنها به گروهی موسوم به "شاهين های آزادی کردستان" که يک شاخه پ.ک.ک به حساب می آيد نسبت داده شد.

                            سارا رينزفورد، خبرنگار بی بی سی در استانبول، می گويد با افزايش حملات خشونت آميز پ.ک.ک در هفته های اخير، ترکيه بر شدت کلام خود عليه اين گروه افزوده و حتی تهديد به دخالت نظامی در شمال عراق، که پايگاه های اين گروه در آن قرار دارد، کرده است.

                            پ.ک.ک از سوی اتحاديه اروپا و آمريکا يک گروه تروريستی شناخته شده است.

                            Comment


                            • پژوهشکده رويان در ايران بار ديگر از تولد حيوانی همتاسازی شده خبر داده اما اعلام کرده که اين حيوان بر خلاف مورد قبلی زنده مانده و از لحاظ جسمی در حال پايدار قرار دارد.
                              اين پژوهشکده که به جهاد دانشگاهی ايران وابسته است پيشتر اعلام کرده بود که حدود نيمه شب يازدهم مرداد (دوم اوت) گذشته بره همتا سازی شده ای در يکی از مراکزش به دنيا آمده که پس از چند دقيقه جان سپرده است.

                              اين بار پژوهشکده رويان اعلام کرده که ساعت سه بامداد شنبه سی ام سپتامبر (هشتم مهر) در پايگاه تحقيقاتی اش در اصفهان، بره همتاسازی شده ای متولد شده که بر خلاف مورد قبلی زنده مانده و تحت مراقبتهای ويژه دامپزشکی قرار گرفته است.

                              تلويزيون ايران تصاوير اين بره را نشان داده و خبر داده که وی در حال پايداری قرار دارد.

                              پژوهشکده رويان بيش از يک سال و نيم است همتاسازی آزمايشی را روی موش، گوسفند و گاو آغاز کرده و اعلام کرده که در مورد گوسفند به اين موفقيت دست يافته که تعداد زيادی از گوسفندهايی که جنين همتاسازی شده به رحم آنها تلقيح شده حامله شده اند، هرچند همه آنها بجز دو موردی که تاکنون گزارش شده، جنين خود را در دو ماه و نيمگی سقط کرده اند.

                              خبر همتاسازی موفقيت آميز گوسفند در ايران در حالی اعلام می شود که پيشتر، يوزپلنگ ايرانی به عنوان نخستين جانور ايرانی برای همتاسازی انتخاب شده بود.

                              آوريل (فروردين) سال گذشته مرکز زيست شناسی سلولی و مولکولی هند خبر داد که قصد دارد با پشتيبانی دولت ايران دست به همتاسازی يوزپلنگ ايرانی بزند تا از اين طريق گونه ای از يوزپلنگ را که نزديک به يوزپلنگ ايرانی است اما بيش از چهار دهه است نسلش در کشور هند منقرض شده است احيا کند.

                              اين مرکز که در شهر حيدرآباد هند استقرار دارد اعلام کرد که قصد دارد گروهی از متخصصان خود را به ايران بفرستد تا با گردآوری اسپرم و نمونه هايی از بافت اندام يوزپلنگی که در يکی از باغ وحشهای ايران نگهداری می شود به همتاسازی اين جانور بپردازند.

                              اما تاکنون هيچ خبری حاکی از همتاسازی موفقيت آميز اين جانور ايرانی مخابره نشده است.

                              در روش همتاسازی، جنين نه از راه آميزش جنسی بلکه از راه کشت دادن سلولی که از بخشی از بدن يک جاندار گرفته شده، در آزمايشگاه خلق و به رحم مادر تلقيح می شود و بدين ترتيب تمامی ويژگيهای وراثتی جانداری که از بدن او گرفته شده است را به ارث می برد و عملاً همتای کامل او می گردد.

                              Comment


                              • با آنکه بيش از ۱۸ سال از پايان جنگ هشت ساله ايران و عراق می *گذرد، هر ساله از روز ۳۱ شهريور که روز آغاز جنگ محسوب می *شود، به مدت يک هفته، برنامه*ها و مراسم مختلفی تحت عنوان «هفته دفاع مقدس» از سوی نهادهای دولتی ايران برای بزرگداشت خاطره جنگ برگزار می *شود.
                                بزرگداشت مستمر جنگ هشت ساله، آن هم با وجود گذشت نزديک به دو دهه از پايان آن، در نظام جمهوری اسلامی مفهومی نمادين و ايدئولوژيک دارد.

                                جنگ در واقع برای حکومت ايران، يادآور روحيه فداکاری و استقبال از مرگ در بين نيروهای ايرانی و بويژه نوعی الگوی زيست است که همچنان کارکردهای خود را برای نظام سياسی حفظ کرده است.

                                با اين همه، در سال*های اخير، تکراری شدن مطالب مربوط به جنگ، انتقاد برخی از مقام********** های نظامی و سياسی ايران را برانگيخته است به طوری که آنان خواستار شکستن «کليشه*ها» و طرح موضوعات تازه *تر درباره ابعاد مختلف جنگ شده *اند تا نسل پس از جنگ از تکرار مطالب دلزده نشود.

                                طرح نکات تازه درباره جنگ اما بدون درد سر نبوده است. زيرا رسانه *هايی که اجازه طرح مسائل نو در باره جنگ را يافته *اند، کمابيش به سراغ مسائلی رفته* اند که در دوران جنگ طرح آنها کاملا ممنوع بود.

                                پايان جنگ؛ پرسش بی پايان


                                به نظر می رسد آقای رفسنجانی با ارائه تصويری از جنگ هشت ساله و ضرورت پايان آن، به نحوی تلويحی نسبت به عواقب درگير شدن با نظام جهانی هشدار می *دهد



                                يکی از نکاتی که طرح آن در طول جنگ عملا ممنوع بود، به توجيهات مربوط به ادامه جنگ پس از آزادی شهر خرمشهر در خرداد سال ۱۳۶۱ خورشيدی و تلاش برای ورود به خاک عراق، ارتباط داشت.

                                در حقيقت، منتقدان ادامه جنگ ايران و عراق، در جامعه آن روز ايران چندان زياد نبودند و اگر هم منتقدی وجود داشت، کمتر حاضر به پذيرش خطر ابراز مخالفت با ادامه جنگ بود. تنها استثنا در اين باره، نهضت آزادی ايران به رهبری مهدی بازرگان، نخست وزير دولت موقت، که با وجود تمام مخاطرات، ادامه جنگ را به صراحت به چالش می* طلبيد.

                                با اين همه، پرسشی که در طول جنگ طرح آن مخاطره *آميز و عملا ممنوع بود، در سال*های اخير نه فقط مجاز شده، بلکه به موضوع اساسی هفته بزرگداشت جنگ تبديل شده است.


                                به نظر می رسد محسن رضايی، فرمانده سابق سپاه پاسداران، با تاکيد بر آنکه نتيجه جنگ حاصل کار فرماندهان سياسی بود و نه فرماندهان نظامی، در صدد القای اين سخن است که اينک نيز ايران می *تواند با پافشاری بر ادامه غنی سازی اورانيوم، در چالش با نظام بين *المللی پيروز شود



                                پاسخ فرماندهان سياسی و نظامی جنگ به چرايی ادامه آن، افشای بخشی از مسائل پشت پرده جنگ را در پی داشته و به طوری که تقريبا مشخص شده است، آيت* الله خمينی با ورود نيروهای ايران به خاک عراق مخالف بوده، اما با اصرار فرماندهان نظامی و رهبران سياسی به اين کار رضايت داده است.

                                اين مساله به نحو ديگری در باره پايان جنگ نيز، صادق بوده به طوری که اينک فاش شده، به نظر می رسد آيت *الله خمينی تمايل چندانی به توقف جنگ نداشته و در واقع فرماندهان جنگ و مسئولان سياسی کشور با توصيف چشم انداز نه چندان روشن جنگ، رهبر پيشين جمهوری اسلامی را متقاعد به پذيرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنيت سازمان ملل کرده بودند.

                                اکبر هاشمی رفسنجانی و محسن رضايی

                                موضوع اخير بخصوص سبب بروز مناقشه *ای غير مستقيم بين اکبر هاشمی رفسنجانی رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و محسن رضايی، دبير اين مجمع شده است.

                                اکبر هاشمی رفسنجانی در سال*های آخر جنگ به فرمان آيت *الله خمينی به عنوان جانشين فرماندهی کل قوا معرفی شد و فرماندهی جنگ را به عهده گرفت. محسن رضايی نيز که در آن زمان فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود، در فرماندهی عمليات جنگی نقش مهمی بر عهده داشت.



                                آقای رفسنجانی در برابر انکار محسن رضايی که ارسال نامه به آيت الله خمينی، نامه *ای منتشر نشده از رهبر پيشين ايران را افشا کرده که در آن آيت *الله خمينی به نامه آقای رضايی اشاره کرده است



                                محسن رضايی در اشاره* ای آشکار به آقای رفسنجانی مدعی است که استراتژی سياسی وی، باعث ناکام ماندن استراتژی نظامی جنگ برای ساقط کردن حکومت صدام حسين، رئيس جمهور وقت عراق، شده است و آقای رفسنجانی هم به نوبه خود، فرماندهان سپاه بويژه آقای رضايی را يکی از مسببان اصلی پذيرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی آيت *الله خمينی می *داند.

                                محسن رضايی با انکار فرستادن نامه* به آيت*الله خمينی برای متقاعد کردن او به پذيرش قطعنامه، سبب شده است که آقای رفسنجانی نامه *ای منتشر نشده از آيت* الله خمينی را افشا کند که در آن آيت *الله خمينی به نامه محسن رضايی استناد کرده و آن را حاوی مسائل تکان دهنده* ای دانسته است.

                                مهمتر از آنچه در نامه آيت*الله خمينی در باره روند جنگ افشا شده ، اين است که چرا آقای رفسنجانی و محسن رضايی که تا چند سال پيش متحد هم محسوب می* شدند، اينک مساله جنگ را دستمايه نشان دادن اختلافات خود قرار داده *اند؟

                                مناقشه هسته ای ايران؛ تکرار تاريخ؟

                                به نظر می* رسد، مشاجره پنهان آقای رفسنجانی و محسن رضايی، بی*ارتباط با بحران هسته *ای ايران و روابط خارجی ايران نباشد.

                                محسن رضايی از منتقدان سر سخت هيئت مذاکره کننده هسته *ای ايران در دولت محمد خاتمی است، هيئتی که عموما متشکل از متحدان آقای رفسنجانی بود.

                                آقای رفسنجانی نيز به نوبه خود از نحوه عملکرد هيئت مذاکره کننده ايرانی در دولت محمود احمدی نژاد ناراضی است و اين نارضايتی را بارها با الفاظی ديپلماتيک ابراز کرده است.

                                به عبارت ديگر، می توان گفت اختلاف بر سر چگونگی پيشبرد برنامه هسته* ای ايران که طرح علنی آن در شرايط امروز ايران عملا ممنوع است، در قالب نزاع در باره نحوه اداره جنگ هشت ساله بروز کرده است.

                                آقای رفسنجانی با ارائه تصويری از جنگ هشت ساله و ضرورت پايان آن، به نحوی تلويحی نسبت به عواقب درگير شدن با نظام جهانی هشدار می *دهد، حال آنکه آقای رضايی با تاکيد بر آنکه نتيجه جنگ هشت ساله حاصل کار فرماندهان سياسی بود و نه فرماندهان نظامی، در صدد القای اين سخن است که اينک نيز ايران می *تواند با پافشاری بر ادامه غنی سازی اورانيوم، در چالش با نظام بين *المللی پيروز شود.

                                Comment

                                Working...
                                X