Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • خبرگزاري موج - بانك ملي كويت اعلام كرد: درآمد حقيقي كويت در سال مالي جاري با دو برابر افزايش همراه است به طوري كه اين ميزان به 29 ميليارد و 770 ميليون دلار خواهد رسيد و اين امر سبب می شود مازاد تجاري اين كشور هم از 18 ميليارد و150 ميليون دلار به 26 ميليارد و 380 ميليون دلار برسد.

    به گزارش موج ،مخارج دولت در بودجه اين كشور هم در مقايسه با سال گذشته افزايش 43 درصدي داشته است و اين ميزان به10 ميليارد و 360 ميليون درهم كويت رسيده است.
    اين افزايش دور از انتظار به دليل انتقال مبلغ 2 ميليارد درهم به موسسات تامين اجتماعي براي جبران بدهي هاي عقب افتاده بوده است.ميزان هزينه هاي مصرفي اين كشور هم حتي با افزايش چشمگيري همراه مي باشد و اين به دليل افزايش ميزان سرمايه گذاري ها و نيز افزايش هزينه هاي مصرفي در بخش تامين سوخت بوده است.
    گفتني است ، اين تصميم دولت كه بر اساس آن مبلغ 200 درهم به هر شهروند كويتي اهدا مي شود در بودجه رسمي اين كشور هنوز پديدار نشده است. مبلغي كه به اين بخش اختصاص يافته است بين 200 تا 210 ميليون تخمين زده شده است.
    در آمدهاي نفتي اين كشور در مقايسه با سال گذشته دو برابر افزايش داشته و به 7 ميليارد و 800 ميليون دلار رسيده است.ميزان توليد نفت اين كشور در سال مالي 2007-2006 به 2 ميليون و 500 هزار بشكه در روز رسيده و اين در حاليست كه مسئولين اين ميزان را 2 ميليون و 250 هزار بشكه در روز تخمين زده بودند.همچنين بهاي نفت خالص كويت به ازاي هر بشكه 36 دلار تخمين زده شده بود اما اين رقم در حال حاضر بين 59 تا 63 دلار مي باشد.در آمد هاي غير نفتي اين كشور هم در مقايسه با سال گذشته 13 درصد رشد داشته و به 783 ميليون درهم رسيده است.در آمدهاي بدست آمده از مصرف آب و برق نيز 17 درصد رشد داشته است و به 69 ميليون درهم رسيده است.22 درصد از در امد هاي غير نفتي هم مربوط به ماليات و آبونمان بوده است و اين مبلغ به 31 ميليون و 800 هزار درهم رسيده است.

    Comment


    • هيچ مدرکی مبنی بر رابطه رسمی ميان صدام حسين رهبر پيشين عراق و شبکه القاعده پيش از جنگ سال ۲۰۰۳ وجود ندارد. اين نتيجه گزارشی است که سنای آمريکا منتشر کرده است.
      کميته آگاهی مجلس سنا روز جمعه گزارشی از سازمان سيا مربوط به سال 2005 را منتشر کرد که رابطه ميان صدام حسين و شبکه القاعده را رد می کند.

      جورج بوش رئيس جمهور آمريکا گفته بود که حضور ابومصعب زرقاوی پيش از جنگ در عراق نشانه يک رابطه بوده است.

      نمايندگان دموکرات مخالف دولت می گويند با اين گزارش موضع آقای بوش برای توجيه آغاز جنگ تضعيف می شود.

      به گفته گزارشگر بی بی سی در واشنگتن رئيس جمهور آمريکا بارها و بارها سعی کرده است حمله به عراق را که بسياری از مردم آمريکا آن را خطا می دانند، با نبرد با تروريسم که مردم با آن موافق هستند، پيوند بزند.

      گزارش سنا در زمانی منتشر می شود که آقای بوش رشته سخنرانی هايی در رابطه با پنجمين سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر ايراد می کند.

      اختلاف ايدئولوژيک

      گزارش اخير دومين قسمت از تحقيق کميته درباره آگاهی های قبل از شروع جنگ است. در قسمت اول اين موضوع مطرح شده بود که سازمان سيا در ارزيابی توان رزمی عراق ناتوان بوده است.

      به نظر کميته سازمان سيا شواهدی مبنی بر تماسهايی ميان مقامات عراقی با شبکه القاعده در سالهای دهه ۱۹۹۰ به دست آورده بود، اما اين تماسها هرگز به رابطه ای رسمی نرسيده بود.

      بنا به گزارش کميته سنا: "حکومت عراق با زرقاوی و همدستانش نه رابطه ای داشته و نه از آنها حمايتی کرده است."

      بنا به گزارش، دولت عراق و شبکه القاعده در جبهه های ايدئولوژيک متفاوتی بوده اند.

      گزارش می گويد: "صدام حسين به شبکه القاعده بدبين بود، بنيادگرايان مسلمان را خطری برای رژيم خود می دانست و هر نوع درخواست ياری و حمايت القاعده را رد کرده بود."

      بنا بر اين گزارش، رژيم عراق به تقاضای ملاقات از سوی القاعده بارها جواب منفی داده بود.

      اين گزارش همچنين به اطلاعات نادرستی اشاره می کند که از سوی گروه های عراقی مخالف صدام، به محافل امنيتی ايالات متحده رسيده بود.

      تونی اسنو سخنگوی کاخ سفيد به خبرگزاری آسوشيتد پرس گفته است که در گزارش اخير سنا هيچ نکته تازه ای وجود ندارد.

      به گفته او: "در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ اعضای هر دو حزب از اطلاعاتی که ما داشتيم با خبر بودند و همه به نتايج يکسانی رسيده بودند."

      اما کارل لوين سناتور دموکرات گزارش اخير را "پاسخی دندان شکن" به ديدگاهی دانسته است که سعی دارد صدام حسين را به شبکه القاعده مرتبط کند.

      ابومصعب زرقاوی که گفته می شود رهبری شبکه القاعده را در عراق به عهده داشته و مسئوليت جان هزاران نفر را به عهده دارد، در ماه ژوئن به دست نيروهای آمريکايی به قتل رسيد.

      Comment


      • Comment


        • فشار برای اعمال محدودیت بر رسانه ها در ایران توسط دولت جمهوری اسلامی به بالاترین حد خود در ماههای اخیر در ایران رسیده است.
          درتازه ترین اقدام در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخیرا با انتشارفهرستی از منابع خبری که آنها را مجاز خوانده، مطبوعات این کشور را محدود به استفاده از اخبار حدود بیست و دو خبرگزاری داخلی کرده است.

          این امر با انتقادات روزنامه نگاران ونهادهای مدافع آزادی بیان روبرو شده است از جمله "انجمن دفاع از آزادی مطبوعات ایران" صدور این بخشنامه را اعمال محدودیت های بی سابقه برای فعالیت حرفه ای روزنامه نگاران قلمداد کرده است.

          این اقدامات همزمان با روند رو به افزایش تعقیب قضایی روزنامه نگاران و پرونده های مربوط به جرائم مطبوعاتی و حتی وبلاگ نویسان بوده است.

          در مواردی حتی دولت خواهان مداخله بیشتردستگاه قضایی شده است، به عنوان نمونه می توان به نامه غلامحسین الهام سخنگوی دولت به مرتضوی دادستان تهران برای تعقیب قانونی کسانی که وی آنها را توهین کنندگان به دولت و رئیس جمهورخواند، یاد کرد.

          از ابتدای سال خورشیدی جاری، دولت احمدی نژاد به چند اقدام موازی برای کنترل هر چه بیشتر رسانه ها در ایران دست زده است.

          در اولین گام، بسیاری ازسایت های فارسی زبان که از داخل و خارج از ایران اداره می شدند و از سوی کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ و یا نهادهای موازی دیگر"نامطلوب" تلقی شده بودند، فیلتر شدند.

          این اقدام به سایت های فارسی زبان محدود نماند بلکه کلیه سایت هایی که کلمات به تعبیرطراحان این سیستم جدید فیلترینگ"نامطلوب" را در برمی گرفت، شامل شد.

          فیلترکردن سایت های چنان دامنه وسیع و به گفته برخی از کارشناسان بی انتهایی یافت که کار به فیلتر شدن سایت هایی که محتوای آنها ظاهرا نباید با ارزش های حاکم برجمهوری اسلامی ناسازگار باشد نیز کشید.

          دور تازه ای از محدودیت برای دسترسی مردم به اخبار، اطلاعات و یا سرگرمی ها

          از جمله اخیرا گفته شد که سایت یکی از مراجع تقلید به دلیل وجود کلمه"women" در بخشی از شناسه این سایت نیز فیلتر شده است.

          از سوی دیگر نظارت شدیدتری برمراکز ارائه دهنده اینترنت اعمال شده است.

          این اقدامات در زمینه اینترنت همزمان با اقداماتی در دولت و وزارت ارشاد برای اجرای دستورالعملی به گردانندگان سایت های اینترنتی برای پاسخگویی نسبت به محتوای مطالب خود شده است.

          در همین حال ممانعت جدی در برابر ایجاد شبکه های تلویزیونی ماهواره ای که از داخل کشور مدیریت و از خارج از کشور برنامه پخش کنند یکی دیگر از راههای اعمال کنترل بیشتر بر رسانه ها در ایران بوده است که با بخشنامه ای مبنی بر ممنوعیت هر گونه همکاری با تلویزیون های فارسی زبان که از خارج از کشور برنامه پخش می کنند همراه شده است.

          از سرگیری موج مراجعه ماموران انتظامی به منازل و مجتمع های مسکونی برای جمع آوری تجهیزات ماهواره ای که گفته می شود طی آن بیش از صدهزاردستگاه دریافت برنامه های ماهواره ای جمع آوری یا منهدم شده است عرصه دیگری است که دولتمردان برای کنترل رسانه ها در ایران انجام داده اند.

          این در حالی است که گفته می شود به مدیران مسئول روزنامه ها و خبرگزاریها بیش از پیش در مورد نحوه خبر رسانی فشار وارد می آید حتی گاه نشانه هایی از نارضایتی نزدیکان رئیس جمهور از نحوه پوشش خبری اخبار مربوط به دیدارهای وی از صدا و سیما نیز یافت می شود.

          تشدید فشارها برای اعمال محدویت بیشتر بر رسانه ها درحالی است که اخیرا گزارش کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس قرائت شد که به انتقاد از سیاست های فرهنگی دوران خاتمی می پرداخت.

          این گزارش در زمینه نشر کتاب، فیلم های سینمایی، نمایش، موسیقی وهنرهای تجسمی شدیدا علمرکد دولت محمد خاتمی را مورد انتقاد قرار داده بود.

          به این ترتیب به نظر می رسد دور تازه ای از محدودیت برای دسترسی مردم به اخبار و اطلاعات و یا سرگرمی های مورد علاقه آغاز شده است که بیانیه اخیر انجمن دفاع از آزادی مطبوعات با اشاره به برخی دستورالعمل ها و یا ممنوعیت ها برای اطلاع رسانی توسط قوای سه گانه، آن را"بخشی از سیاه ترین دوران های خفقان آور تاریخ یک صد ساله ایران" می نامد.

          Comment


          • نمايندگان كارگران تعديل شده كارخانه نساجى كردستان در گفت و گويى با خبرنگار ايلنا، در مركز سنندج , ضمن تشريح مشكلات اين واحد و كارگران‌‏, خواستار عنايت ويژه مسوولان در اين زمينه شدند .

            "نساجى كردستان" تحت پوشش بنياد مستضعفان از سال 69 فعاليت خود را آغاز كرده و در بدو فعاليت 700 كارگر داشته است.
            "شيث امانى" يكى از اين نمايندگان با تشريح شرايط نامناسب اين واحد گفت‌‏: اين واحد فاقد سالن غذاخورى بود و كارگران به اجبار غذا به همراه خود مى آوردند كه به علت گرمى سالن‌‏هاى توليد , كارگران بيشتر اوقات با صرف غذا با مشكلات متعددى از جمله مسموميت مواجه مى شوند .
            اين نماينده كارگرى شرايط كارى كارگران در اين واحد را نامناسب ارزيابى كرد و گفت‌‏: ظرف اين سالها , 180 تن از كارگران دچار امراض گوناگون از قبيل بيماري‌‏هاى قلبى , عروقى , تنفسى و حتى سرطان ريه شدند .
            وى مدعى شد كه در 11 سال گذشته فقط يكبار و آن هم پايان سال 82، با پافشارى كارگران , معاينه پزشكى از كارگران به عمل آمد كه طى آن مشخص شد كه بيشتر كارگران از بيماري‌‏هاى مختلف رنج مي‌‏برند .
            وى گفت‌‏: كارفرماى شركت طى سالهاى 82 و83 به بهانه بحران‌‏, 6 ماه دستگاههاى واحد را خاموش و متعاقب آن 200 تن از كارگران را جواب كرد.
            "امانى" گفت‌‏: مراتب اعتراض خود را به تعديل كارگران اعلام كرديم اما كارفرما تغيير ساختار را بهانه كرد و قول داد كه كارگران دوباره سركار برگردند .
            او گفت‌‏: در سال 84 نيز كارفرماى شركت 250 تن از كارگران را تعديل كرد و برغم اعتراض‌‏هاى به عمل آمده مسوولان توجهى نكردند!
            او گفت: آنانى كه در كارخانه باقى مانده‌‏اند , از ترس اخراج جرات اعتراض به بى عدالتي‌‏ها را ندارند و مجبورند كه با شرايط فعلى بسازند و كار كنند‌‏!
            امانى ادامه داد : اين وضعيت در ساير كارخانه‌‏هاى استان از جمله" شاهو" نيز مشاهده مي‌‏شود و كارگران اين گونه واحدها به بهانه تغيير ساختار تعديل مى شوند .
            "وفايونسيان" ديگر نماينده كارگران تعديلى كارخانه نساجى كردستان , گفت : شنيده‌‏ايم كه دستگاه‌‏هايى كه در نساجى كردستان ناكارآمد شناخته شد و به اصفهان منتقل شده‌‏اند , در آنجا مورد استفاده قرار مي‌‏گيرد و هيچ مشكلى وجود ندارد .
            او گفت : 10 سال حق بيمه پرداخت مى كنيم , اما زمانى كه تعديل شديم و تحت پوشش بيمه بيكارى قرار گرفتيم , بدون هيچ دليلى مقررى ما قطع شد و زمانى كه به اداره كار مراجعه كرديم , گفتند : خبر نداريم و نمى توانيم كارى انجام دهيم .
            او گفت‌‏: مگر موضوع تعديل ما با موافقت‌‏ و هماهنگى اداره كار كردستان صورت نگرفته است كه حال اظهار بى اطلاعى مى كنند .
            "زارعى" يكى ديگر از نمايندگان كارگران تعديلى از شرايط غير بهداشتى كارخانه انتقاد كرد و گفت : از چاه آبى استفاده مى كرديم كه 2 سال لاشه سگ مرده در آن بوده است و در اين مدت از اين آب براى شرب وشست وشو استفاده مى كرديم ! و با اعتراضاتى كه به مقامات مسوول كرديم , آنان شرايط غير بهداشتى كارخانه را تاييد كردند .
            او گفت‌‏: 11 شهريور مقابل استداندارى تجمع كرده و مراتب اعتراض خود را به شرايط خود اعلام كرديم و دريغ از رسيدگى مسوولان!
            زارعى تاكيد كرد : چنانچه به مشكلات كارگران رسيدگى نشود‌‏, به تجمع و تحصن خود ادامه خواهيم داد .
            "جبار خدامرادى" ديگر نماينده كارگران تعديل نساجى كردستان گفت‌‏: در سال 83 عضو شوراى اسلامى كار شركت بودم كه 200 تن از كارگران را به عنوان نيروى مازاد و به بهانه تغيير ساختار اخراج كردند آن زمان قرار شد دستگاههايى را با هدف را‌ه اندازى خط توليد جوراب بياورند و كارگران تعديل شده را بكار گيرند‌‏, اين گونه نشد و كارگران تا به حال سرگردان هستند و زمانى كه در خواست اشتغال مى كنيم ، مى گويند شما تعديل شده ايد و حق خود را گرفته ايد !
            او گفت‌‏: يازدهم شهريور مقابل استاندارى تجمع كرديم و گفتيم كه اگر به مشكلات كارگران نساجى كردستان رسيدگى نشود‌‏, 20 شهريور دوباره تجمع خواهيم كرد .
            او ادعا كرد كه به دليل ايمن نبودن دستگاههاى توليدى , تا كنون 11 كارگر اين واحد , قطع عضو شده‌‏اند و 3 نفر از كارگران نيز جان باخته‌‏اند كه پرونده ايشان در اداره كار موجود مي‌‏باشد .
            نمايندگان كارگران تعديلى , تاكيد كردند‌‏: مسوولان استان خودشان را به جاى كارگران بگذارند تا بدانند كه آنان در اين مدت چه كرده‌‏اند و چه مسايلى را تحمل كرده‌‏اند

            Comment


            • سخنگوى وزارت خارجه آمريكا گفت: كشورهاى 1+5 كه در حال بررسى تحريم‌‏هاى احتمالى عليه ايران هستند، قصد دارند پس از مذاكرات سازنده در برلين، مذاكرات را تلفنى ادامه دهند.

              "شان مك كورمك" گفت: نيكلاس برنز، معاون وزير امور خارجه آمريكا نشست سازنده‌‏اى با همتايان خود از چين, روسيه,‌ فرانسه, انگليس و آلمان داشت.
              به گزارش خبرگزارى فرانسه، مك كورمك افزود: مديران سياسى از اينكه ايران درخواست بين‌‏المللى مبنى بر تعليق غني‌‏سازى را نپذيرفته است، ابراز تاسف كردند.
              وى افزود: آنها بحث درباره اقدامات تنبيهى در شوراى امنيت را آغاز كردند، همه توافق كردند كه در حال حاضر جزييات اين اقدامات مورد بحث قرار نگيرد بلكه دوشنبه تلفنى اين مسائل را مورد بحث قرار دهند.
              مك كورمك گفت: ايتاليا, كانادا و ژاپن نيز نمايندگان خود را براى حضور در مذاكرات به برلين فرستادند، آنها قرار بود با نيكلاس برنز شام صرف كنند، احتمال دارد آنها با ساير پنج عضو دايم شوراى امنيت نيز ديدار كنند.
              مك كورمك همچنين خواستار توضيحاتى درباره اظهارات خاويار سولانا, رييس كميته سياست خارجى اتحاديه اروپا درباره مذاكره با ايران شد.
              بر اساس اين گزارش، خاويار سولانا جمعه در كپنهاگ گفت: مادامى كه مذاكرات با ايران ادامه دارد، تحريم عليه ايران اعمال نمي‌‏شود.
              مك كورمك با اشاره به مطلب فوق به خبرنگاران، گفت: در اين باره نقل قول ناقصى از آقاى سولانا شنيدم. متن كامل اظهارات وى را نديده‌‏ام.
              وى افزود: مطمئنا اگر اين اظهارات آن چيزى است كه وى گفته است، ما خواستار برخى توضيحات در اين باره هستيم.
              مك كورمك تاكيد كرد: ما توافق كرده‌‏ايم و انتظار داريم همه اعضاى گروه 5 بر اساس اين توافق حركت كنند.
              وى گفت: ايران مايل است تا جايى كه امكان دارد، مذاكرات به طول انجامد

              Comment


              • وزير خارجه ايتاليا گفت: اگر ايران كماكان درخواست بين‌‏المللى مبنى بر تعليق غني‌‏سازى اورانيوم را رد كند، شوراى امنيت سازمان ملل متحد بار ديگر مساله هسته‌‏اى ايران را مورد بررسى قرار مي‌‏دهد.

                "ماسيمو داليما" جمعه در كنفرانس خبرى مشترك با "تزيپى ليونى"، وزير امور خارجه رژيم اسرائيل در تل آويو از ايران خواست تا شنبه (امروز) به درخواست جامعه بين‌‏المللى براى توقف غني‌‏سازى اورانيوم پاسخ دهد.
                به نوشته روزنامه "يديعوت آحرونت"، داليما تاكيد كرد: اگر ايران به درخواست بين‌‏المللى پاسخ ندهد، شوراى امنيت بايد اين موضوع را بار ديگر دنبال كند.
                وى افزود: اكنون زمان پاسخگويى است، اينكه ايراني‌‏ها ديدارهايى را با كشورهاى اروپايى برگزار مي‌‏كنند، توجيهى براى به تاخير افتادن پاسخ آنها نيست. هر نوع پاسخ منفى از سوى ايران منجر به مطرح شدن اين موضوع در شوراى امنيت مي‌‏شود.
                داليما گفت: تا جايى كه به ايتاليا مربوط مي‌‏شود، زمان مناسب براى پاسخ ايران شنبه (امروز) است.
                وى ادامه داد: ما در نگرانى اسرائيل درباره اظهارات تند محمود احمدي‌‏نژاد، رييس‌‏جمهور ايران سهيم هستيم، اين امر تنها نگرانى اسرائيل نيست بلكه نگرانى كل جامعه بين‌‏المللى است.
                داليما درباره تحريم ايران گفت: من به قضاوت شوراى امنيت اطمينان دارم.
                تزيپى ليونى نيز به خبرنگاران گفت: ايران به دنبال خريد زمان است تا در موضع جامعه بين‌‏المللى به ويژه اتحاديه اروپا راهى بيابد.
                ليونى گفت: شوراى امنيت درباره ايران تصميم‌‏گيرى كرده است و اكنون زمان تحريم اين كشور است بنابراين اين كار هر چه زودتر انجام شود، بهتر است.

                Comment


                • يه ميز، چند صندلي، يک دستگاه کامپيوتر و يک تلفکس، تمام دار و ندار خيلی از شرکت های خصوصی است که هر روز مانند قارچ در پايتخت سبز می شوند. يک خانم می گويد وقتی برای يافتن کار با يک شرکت تماس داشتم، به من گفتند اگر تنها می آييد، مثلا اين ساعت بيايد و در غير اين صورت در ساعت ديگر. در مرحله بعد اگر پای دخترخانم جويای کار به شرکت جناب مديرعامل باز شود، شايد چيزهايی را ببيند که برايش قابل قبول نيست. فرشته می گويد اين مساله در ايران پديده جديدی نيست، ولی الان با وقاهت کامل در روزنامه می نويسند خانم مجرد و خوش برخورد و در به اصطلاح مصاحبه اوليه هم طرف را امتحان می کنند. دکتر مهديس کامکار ضمن تاييد افزايش اين سوء استفاده ها به دختران جوان توصيه می کند در مقابل همچين برخوردهايی سکوت نکنند و از حيثيت خودشان دفاع کنند. وی اعتقاد دارد مشکل اين است که دختران نمی دانند شکايتشان را کجا و به چه کسی مطرح کنند و پيشنهاد می کند از روز اول اين دختران شرح وظايف کاريشان را ريز به ريز و جزء به جزء بين خودشان و کارفرماها روشن کنند

                  Comment


                  • مقامات بلندپايه روسيه اين ادعا كه اگر سازمان ملل متحد ايران را تحريم كند، مسكو ساخت نيروگاه بوشهر را متوقف مي‌‏كند، رد كردند.
                    سرگئى لاوروف در كنفرانس خبرى در فلسطين گفت: اين گزارش نيست بلكه يك تحريك واضح است. برخى افراد قصد دارند اوضاع برنامه هسته‌‏اى ايران را پيچيده‌‏ كنند.
                    به گزارش خبرگزارى ريانووستي، "سرگئى نوويكوف"، مدير بخش مطبوعاتى آژانس انرژى هسته‌‏اى روسيه از اظهار نظر درباره اين گزارش خوددارى كرد اما گفت: فعاليت ساخت نيروگاه ادامه مي‌‏يابد.
                    نوويكوف گفت: از آنجايى كه ساخت طولانى ‌‏مدت نيروگاه بوشهر در چارچوب قوانين بين‌‏المللى قرار دارد، آژانس انرژى هسته‌‏اى فدرال روسيه طبق چارچوب توافق‌‏ شده ساخت نيروگاه را انجام مي‌‏دهد.
                    خبرگزارى اينترفكس نيز گزارش داد كه لاوروف همچنين پس از ديدار با تزيپى ليوني، وزير امور خارجه اسرائيل در كنفرانس خبرى گفت: روسيه حامى حفظ رژيم منع اشاعه تسليحات هسته‌‏اى است.
                    وى تاكيد كرد: مسكو به دنبال تحريم ايران نيست. ما همچنين به دنبال اهدافى نظير ارزيابى اوضاع سياسى داخلى يا آمادگى براى هر نوع اوضاع سياسى داخلى نيستم.

                    Comment


                    • انجمن دفاع از مطبوعات با صدور بيانيه‌ای ضمن بيان نگراني‌های فزاينده خود در مورد افزايش فشارها و محدوديت‌ها عليه مطبوعات و رسانه‌های مستقل گروهي، خواستار تحت پيگرد قانونی قرار گرفتن نقض کنندگان آشکار قوانين شد.
                      در اين بيانيه آمده است:
                      انجمن دفاع از آزادی مطبوعات طی چند ماه اخير گزارش‌های نگران کننده‌ای از نقض آشکار قانون اساسی و قانون مطبوعات به وسيله مقام‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، شورايعالی امنيت ملی و دادستان‌های تهران و شهرستان‌ها دريافت کرده است.
                      طی چند ماه اخير به دنبال تغيير آشکار سياست‌های فرهنگی کشور، مطبوعات ايران دستخوش مشکلات فراوانی از قبيل اعمال سانسور رسمی و تحت فشار قرار دادن خبرنگاران، دبيران، سردبيران و مديران مطبوعات برای خودسانسوری شده‌اند. برابر گزارش‌های رسيده به انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخيرا با انتشار ليستی از سايت‌های مجاز خبري، مطبوعات کشور را زير فشار قرار داده است که برای چاپ اخبار، گزارش‌ها و مصاحبه‌های خود صرفا از سايت‌های مورد تائيد وزارت ارشاد استفاده کنند. همچنين تا چندی پيش اين وزارتخانه به همراه شورايعالی امنيت ملی و داستانی تهران و شهرستان‌ها محدوده‌هايی را که مطبوعات نبايد به آن وارد شوند، به آن‌ها گوشزد کرده و اخطارهای شفاهی و کتبی مي‌دادند. اين وضعيت امروزه به سطح تدوين و ارائه توصيه‌ها به مطبوعات درباره اينکه در چه موضوع‌هايی و از چه کسانی مطلب بنويسند، ارتقا پيدا کرده است. همچنين خبرنگاران و روزنامه‌نگاران در چارچوب انجام وظايف حرفه‌ای خود برای کسب و انتشار اخبار در داخل و خارج ايران با محدوديت‌های فراوانی مواجه شده‌اند.
                      اين موارد، در مجموع نگراني‌ها در مورد افزايش فشارها و محدوديت‌ها عليه مطبوعات و رسانه‌های مستقل گروهی را تشديد مي‌کند، به ويژه آنکه پاره‌ای از اقدام‌های نهادهای نظارتی مطبوعات، جنبه ی وضع قانون و مقررات جديد پيدا کرده است که با قوانين موضوعه کشور در تعارض است.
                      به استناد اصل ٣٦ قانون اساسی و ماده ٢ قانون مجازات اسلامي، اصل بر قانونی بودن جرم و مجازات بوده و تنها مرجع تقنينی جهت جرم شناخته شدن هر عمل ارتکابی مجلس شورای اسلامی است. حتی اين مرجع قانونگزاری نيز به استناد اصل ٩ قانون اساسی حق ندارد به وسيله وضع قانون آزادي‌های مشروع مردم را محدود کند.
                      انجمن دفاع از آزادی مطبوعات با بيان اين نکته که شرايط کنونی حاکم بر مطبوعات و رسانه‌های گروهی بخشی از سياه‌ترين دوران‌های خفقان آور تاريخ يکصد ساله‌ی اخير ايران ست، خواهان توقف کليه‌ی اقدام‌های غيرقانونی نهادهای نظارتی مطبوعات و احترام به روح و مفاد قانون اساسی و قانون مطبوعات کشور است.
                      انجمن دفاع متذکر مي‌شود که اقدام‌های اخير وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، شورايعالی امنيت ملی و دادستاني‌های تهران و شهرستان‌ها نقض آشکار قوانين موجود کشور بوده و مسئولان آن‌ها بايد تحت پيگرد قانونی قرار گيرند.

                      Comment


                      • در حاليكه شركت كنترل كيفيت هوا در آستانه بازگشايى مدارس پيش‌بينى كرده است در صورتيكه كار خاصى براى كاهش آلودگى هوا در روزهاى باقيمانده تا آغاز سال تحصيلى انجام نشود، مدارس به دليل آلودگى شديد هوا در اول مهر تعطيل مي‌شوند و مجرى طرح جامع كاهش آلودگى هواى تهران نيز اعلام كرده كه هنوز حتى يك ريال هم از بودجه كاهش آلودگى هواى تهران در سال 85 تخصيص نيافته است و روزهاى بدى در انتظار خواهد بود و در اين شرايط بهترين و مؤثرترين اقدام افزايش استفاده شهروندان از سيستم حمل و نقل عمومى است، معاون ترافيك شهردار تهران نيز گفته است كه با گذشت حدود 6 ماه از سال هنوز يك ريال هم براى گسترش سيستم حمل و نقل عمومى پايتخت از سوى دولت تخصيص نيافته است.

                        به گزارش خبرنگار ,محيط زيست, خبرگزارى دانشجويان ايران، مهندس هاشمى تشكرى همچنين در حالى به ايسنا اعلام كرد كه هنوز يك ريال هم در سال 85 براى گسترش مترو از سوى دولت تخصيص نيافته است كه دولت بر اساس تبصره 13 قانون بودجه سال جارى مكلف بود به منظور دستيابى به توسعه پايدار شهرى جهت حفظ محيط زيست براى توسعه حمل و نقل عمومى (حمل و نقل ريلى شهري، ناوگان اتوبوسرانى و تاكسيرانى شهرى) و خارج كردن خودروهاى فرسوده از چرخه حمل و نقل در سال 1385 تا 4 ميليارد دلار را از طريق منابع مالى خارجى (فاينانس) و يك ميليارد و 52 ميليون و 600 هزار دلار با استفاده از حساب ذخيره ارزى جهت تأمين 6 هزار و 500 دستگاه اتوبوس، تأمين پيش‌پرداخت فاينانس واگن‌هاى مسافرى و لوكوموتيو مورد نياز براى خطوط راه‌آهن شهرى تهران و حومه و قطار شهرى ساير شهرها، ايجاد و توسعه خطوط مصوب راه‌آهن شهرى تهران و حومه با اولويت محدوده اضطرار آلودگى هوا و تسريع در تكميل قطار شهرى شهرهاى بزرگ، پرداخت حداكثر تا 8 درصد از سود تسهيلات بانكى به ازاى هر دستگاه خودرو و حداكثر تا سقف 50 ميليون ريال براى خريد 30 هزار دستگاه تاكسى دوگانه سوز و 15 هزار دستگاه خودروى جمعى كوچك و مناسب(ون) عمومى و حداكثر تا سقف 80 ميليون ريال براى خريد 12 هزار و 500 دستگاه مينى بوس مطابق با استانداردهاى ملى و ... هزينه كند.

                        اين در حاليست كه به گفته تقي‌زاده، مشاور عالى شهردار تهران با گذشت حدود 6 ماه از سال متاسفانه هنوز سهم كلانشهرها نه تنها از بودجه حمل و نقل عمومى اين تبصره اختصاص نيافته، بلكه تفكيك هم نشده است، از سوى ديگر پيش‌بينى مي‌شود در صورت اختصاص بودجه، با توجه به گذشت حدود 6 ماه از سال و اين كه بخش زيادى از اين بودجه فاينانس است، مشكل كلانشهرها حل نشود.

                        از سوى ديگر رييس مجلس شوراى اسلامى در خصوص علت تاخير اجراى مصوبات تبصره 13 بودجه و تخصيص اعتبارات براى گسترش حمل و نقل عمومى در جديدترين اظهارنظر خود گفته است كه اجراى اين مصوبه نيازمند مقدمات و تنظيم آيين‌نامه است كه بايد به سرعت انجام شود و در همين راستا مجلس را مامور پيگيرى اجراى تبصره 13 كرده و خود نيز شخصا بر اين مساله نظارت مي‌كند.

                        حداد عادل در خصوص زمان اجراى تبصره 13 و حل مشكل رفت و آمد هم گفته است كه نمي‌توان پيش‌بينى كرد.


                        در صورت عدم گسترش سيستم حمل و نقل عمومى تمام مناطق تهران از شرايط ,پاك, يا ,سالم, خارج مي‌شوند

                        با اين اوصاف بر اساس پيش‌بينى شركت كنترل كيفيت هواى تهران در سال 1390 در صورت عدم گسترش سيستم حمل و نقل عمومى كيفيت هواى پايتخت در مناطق 2، 3، 5 ،6، 7، 9، 10، 11 و 15 در شرايط ,بسيار ناسالم, قرار مي‌گيرند و هيچ منطقه‌اى از تهران به طور كامل داراى شرايط ,پاك, و ,سالم, نخواهد بود، در حالى كه با گسترش سيستم حمل و نقل عمومى آلودگى هوا تنها در مناطق بسيار كمى از تهران بالا خواهند بود.


                        از بودجه 7/16 ميليارد تومانى پيشنهادى كاهش آلودگى هوا تنها 7/6 ميليارد تخصيص مي‌يابد


                        وضع آلودگى هوا در تهران از پارسال بدتر شده است

                        از سوى ديگر دكتر فتح الله امي، مجرى طرح جامع كاهش آلودگى هواى تهران هم گفته است كه امسال براى جايگزينى يكهزار دستگاه ميني‌بوس و 20 هزار دستگاه موتورسيكلت دو زمانه 7/16 ميليارد تومان بودجه از سازمان مديريت درخواست كرده بوديم كه تاكنون اين سازمان توافقنامه اختصاص بودجه را به ما ابلاغ نكرده است، اما شنيده‌ايم از اين بودجه تنها با اختصاص 7/6 ميليارد تومان موافقت شده و 10 ميليارد تومان امسال كسرى بودجه داريم.

                        اين در حاليست كه وضع آلودگى هوا در تهران بدتر از پارسال شده است. مهندس بسطامي، مسؤول روابط عمومى شركت كنترل كيفيت هوا در اين خصوص با اشاره به اين كه وضعيت دو آلاينده منوكسيدكربن و ذرات معلق نسبت به سال قبل بدتر شده است، گفته است كه بررسي‌ها نشان مي‌دهد در حالى كه 10 درصد روزهاى مرداد 84 به لحاظ آلاينده منوكسيدكربن در شرايط ,پاك, قرار داشت اين رقم در سال جارى به صفر درصد رسيد، همچنين 23 درصد روزهاى مرداد 84 كيفيت هوا به لحاظ آلاينده ياد شده در شرايط ,ناسالم, بود كه اين رقم در مدت مشابه سال جارى به 29 درصد افزايش يافت.

                        وى اظهار كرده است كه در مرداد 84 به لحاظ آلاينده ذرات معلق 26 درصد روزها در شرايط ,پاك, بود كه اين رقم در مرداد ماه سال جارى به 3 درصد كاهش يافت. همچنين تعداد روزهاى داراى شرايط ,ناسالم, به لحاظ آلاينده ياد شده از صفر درصد در مرداد 84 به 3 درصد در مرداد سال جارى رسيد.

                        بسطامى تاكيد كرده است كه اگر با روند كنونى ادامه دهيم و راهكارهاى بهترى انديشيده نشود، پيش‌بينى مي‌كنيم روزهاى اول سال بايد مدارس به لحاظ آلودگى شديد هوا تعطيل شوند.


                        تمام مدارس همزمان اول مهر باز نشوند

                        به گفته وى يكى از راهكارهاى پيشنهادى زمان‌بندى آغاز مدارس است، يعنى هفته اول دبستاني‌ها، هفته دوم راهنمايي‌ها، هفته سوم دبيرستاني‌ها سركلاس بروند.

                        بسطامى با اشاره به افزايش سفر در روزهاى پايانى شهريور ماه گفته است كه اين امر موجب افزاايش انباشت آلودگى هوا مي‌شوند كه اگر شرايط جوى مساعد نباشد، آلودگى هوا در تهران به شدت افزايش مي‌يابد.

                        وى در عين حال تاكيد كرده است كه راهكار طولانى مدت در اين زمينه توسعه حمل و نقل عمومى است.


                        طرح تردد نوبتى خودروها تنها يك درصد در كاهش آلودگى هواى تهران مؤثر بوده است

                        از سوى ديگر اجراى طرح‌هايى همانند تردد نوبتى خودروها هم نتوانسته است آلودگى هواى تهران را حتى در حد سال گذشته نگه دارد، به شكلى كه مجرى طرح جامع كاهش آلودگى هواى تهران ميزان اثربخشى اجراى اين طرح را تنها يك درصد عنوان كرده و گفته است كه 9900 نفر در تهران طى سال گذشته تنها به دليل دو آلاينده NOX و PM10 فوت كردند كه بدين ترتيب اين دو آلاينده هوا روزانه باعث مرگ 27 نفر شده است و بدين ترتيب با افزايش روزانه 1200 دستگاه خودرو به تهران بايد منتظر مرگهاى بيشتر در سال جارى بود.


                        مسؤولان كاهش آلودگى هواى تهران تنها با طرح مشكلات، درخواست عدم انعكاس مسايل از زبان خود را دارند

                        Comment


                        • انجمن اسلامى دانشجويان دموكراسي‌‏خواه دانشگاه تهران و علوم پزشكى تهران در اطلاعيه‌‏اى به احضار دانشجويان و فعالان دانشجويى اين دانشگاه به كميته انضباطى اعتراض كرد.
                          به گزارش "ايلنا"، در اين اطلاعيه آمده است: متاسفانه در تداوم رويكرد مسوولين دانشگاه تهران در تحديد و در تنگنا قراردادن فعالان دانشجويى دانشگاه تهران، شاهد احضار فله‌‏اى بيش از 40 نفر از فعالان دانشجويى اين دانشگاه از وقايع خرداد ماه دانشكده علوم اجتماعي، اعتراضات صنفى به بازنشستگى اجبارى اساتيد، اعتراضات دانشجويى به امنيتى كردن فضاى دانشگاه، اعتراض دختران ساكن فاطميه به شرايط دشوار زندگى در آن و وقايع كوى دانشگاه هستيم.
                          اين اطلاعيه با اشاره به مصاحبه‌‏هاى مسؤولان دانشگاه و تلاش براى آرام نشان دادن فضاى دانشگاه و احترام به حقوق دانشجويان و يادآورى وضعيت بحرانى كشور در زمينه پرونده هسته‌‏اي، آورده است: مسؤولان، طيف‌‏ها و تشكل‌‏هاى تحول‌‏خواه حاضر در دانشگاه را به همصدايى و حفظ آرامش يك‌‏طرفه فرامي‌‏خوانند، حال آنكه احضار طيف وسيعى از نيروهاى سياسى دانشگاه تهران كه حتى برخى در شرف فارغ‌‏التحصيلى قرار دارند، گوياى سخن ديگرى است. سوال ما اين است كه آيا احضار فله‌‏اى دانشجويان به كميته‌‏هاى انضباطي، مخل امنيت و آرامش دانشگاه نيست؟
                          در اين اطلاعيه با انتقاد از برخوردهاى دور از شأن و منزلت دانشجو با فعالان دانشجويي، آمده است: جالب اينكه هرگاه مسؤولان در مورد احضار فله‌‏اى مورد خطاب قرار مي‌‏گيرند، جمله عجيب ,بايد قبح كميته انضباطى بشكند, را پاسخ مي‌‏دهند و هرگاه در رابطه با برخورد دور شأن كميته انضباطى با دانشجويان مورد اعتراض قرار مي‌‏گيرند، صحبت از اين مي‌‏كنند كه ,چندان مهم نيست صادركنندگان احكام انسان‌‏هاى عادلى هستند,.
                          اين اطلاعيه افزود: انجمن اسلامى دانشجويان دموكراسي‌‏خواه دانشگاه تهران و علوم پزشكى تهران تاكنون همكارى يك‌‏طرفه و زيادى را با مسؤولين دانشگاه از خود نشان داده است ولى تاوان اين همكارى برخوردهاى مهرورزانه با اعضا و نزديكان اين انجمن اسلامى است.
                          انجمن اسلامى دانشجويان دموكراسي‌‏خواه دانشگاه تهران و علوم پزشكى تهران در اطلاعيه خود با محكوم كردن روند فعلى كميته‌‏هاى انضباطى دانشگاه تهران، خواهان توقف اين روند و تصحيح آن شد.
                          در پايان اين اطلاعيه اسامى تعدادى از دانشجويان و فعالان دانشجويى احضار شده به كميته انضباطى آمده كه به شرح زير است:
                          سارا سعيدى (روانشناسى)، هومن بخشعلي‌‏زاده، رضا قاضي‌‏نوري، بهنام سپهرمند، عيسى عادلي، ميثم قاسمي، مصطفى كوهى (مديريت) فاطمه هزارخاني، مصطفى احمدزاده، فرهاد قربان‌‏زاده، احسان جوانمرد، شاهو رستگاري، سحر رضازاده، پگاه حمزه‌‏اي، زينب پيغمبرزاده، مجتبى بيات، فريد هاشمي، نعيمه علي‌‏پور (علوم اجتماعى)، احسان دولتشاه، احمد خداداد (ادبيات)، اميراحمد انواري، محسن پروند (علوم پايه)، احمد عشقيار، كيوان اسلامى (فنى) آناهيتا حسيني، سمانه مرادياني، تهمينه مرادي، ساناز فاتح، هدى توحيدي، پريسا نصرآبادي، هستى بزرگ‌‏نيا (حقوق و علوم سياسى)، كبيرى و ميرزايى.

                          Comment


                          • نمايندگان پارلمان اروپايی و نيز شورای اروپايی در حال تحقيق بر روی مساله زندان های مخفی CIA در اروپا هستند. لهستان و رومانی از سوی ديدبان حقوق بشر اروپا به مشارکت با سازمان سيا و ميزبانی زندان های مخفی آمريکا متهم شده اند. روز پنجشنبه نمايندگان پارلمان اروپايی از دولت های اروپايی خواستند محل زندان های مخفی سيا را آشکار سازند. جرج بوش روز چهارشنبه گفته بود سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا دهها مظنون را در زندان هايی مخفی خارج از اين کشور را مورد بازجويی قرار داده و اخيرا چهارده تن از آنان به زندان گوانتانامو منتقل شده اند. لهستان و رومانی از سوی ديدبان حقوق بشر اروپا متهم شده اند ميزبان مراکز بازداشت مخفی CIA در کشورهای خود بوده اند. هرچند شورای اروپايی اين مساله را انکار می کند، اما نمايدگان پارلمان اروپايی راضی نشده اند

                            Comment


                            • ناصرزرافشان:
                              صمد بهرنگی
                              روشنفكری كه در زمان
                              و سرنوشت ما جاری است

                              وقتی خبر غرق شدن صمد بهرنگی در رودخانه ارس به تهران رسيد، قطعا ناصرزرافشان نيز در ميان همان نسل عاصی بود كه هر شكار نسل در صحنه سياسی ايران شاهنشاهی، عزم آنها را برای پر كردن جای خالی از كف رفتگان استوارتر می ساخت. اكنون و در سالمرگ صمد بهرنگی، آن قصه نويس صادق روستاهای آذربايجان، زرافشان موسپيد، از او ياد می كند. زرافشان های آينده نيز از بهرنگی ياد خواهند كرد. اين ميراث نسل به نسل، دست به دست خواهد شد. راز اين ماندگاری را از زبان زرافشان در گفتگو با خبرگزاری های داخلی و در سالمرگ بهرنگی بخوانيد:

                              راز ماندگاری صمد بهرنگی، رازی ساده است كه با همه سادگی‌‏اش، باور كردن آن و به ويژه كاربرد آن در عمل و زندگی اجتماعی برای خيلی ها ساده نبوده است.

                              در طول تاريخ حكومت‌‏های بسياری آمده و رفته‌‏اند، اما مردم تداوم تاريخی دارند و از اين رو آنان كه نام و آثارشان با حكومت‌‏ها پيوند خورده باشد، خود نيز با زوال آن حكومت‌‏ها زوال می يابند، اما آنان كه نام و آثارشان با مردم پيوند يافته باشد، ماندگارند.

                              صمد از مردم بود و در ميان مردم ماند و برای شناختن جامعه خود و تمايلات و نيازهای ضبط نشده و نامفهوم مردم خود نيز دست به دامان "پوپر" و" هايدگر" زمان خود ‏نشد، بلكه اين شناخت را از بطن زندگی خود مردم به دست می آورد و از اين رو رابطه او با آنان، رابطه‌‏ای طبيعی و اثر گذار بود.

                              او در شرح حال خويش گفته است: "وقتی دوره دانشسرا را تمام كردم و برای شروع كار علمی آموزش به روستا برگشتم و به سرعت دريافتم كه بايد همه آن سخنان بيهوده را كه در دانشسرا در زمينه كار آموزشی، بدون توجه به محيطی كه بايد در آن كار می‌‏كرديم از روی جزوه‌‏های آمريكايی ترجمه شده است، دور بريزم و با توجه به محيطی كه می‌‏خواستم در آن كاركنم و در نظر گرفتن امكانات و نيازهای آن محيط راه و روش كار خود را بيابم".

                              چون صمد در جبهه مردم بود، ناچار با قدرت حاكم كه در برابر مردم قرار داشت، رو در رو شد. او جوهر و شجاعت اين رو در رويی را داشت. او به قدرت حاكم و نمايندگان آن "نه" گفت و با آن به مبارزه برخاست. ضمنا چون صاحب استعداد و قدرت خلاقه هنری بود، نيازی نداشت با تكيه عصای حاكميت خود را سرپا نگه دارد.

                              صمد نيازی نداشت كه با ضرب و زور تبليغاتی ضعف خود را جبران كند. از اين ديدگاه صمد به معنای واقعی كلمه، روشنفكر بود، زيرا رو در روی قدرت حاكم قرار داشت. گمان می‌‏كنم اين ويژگی ذاتی روشنفكری است كه بدون آن هر اپراتور و عمله فكری را نمی‌‏توان روشنفكر دانست.

                              نظام حاكم در هر جامعه‌‏ای نگهبان وضع موجود و نظم و قانون موجود است. عملكرد دستگاه قدرت حفظ وضع موجود و رسالت روشنفكر باز كردن چشم اندازهای آينده در برابر جامعه است، از اين رو روشنفكر ذاتا در برابر نظم مستقر قرار می گيرد و صمد به اين معنا و از اين گونه روشنفكر بود.

                              بسياری از اين ملاحظات ممكن است برای همسالان من، برای نسلی كه با صمد آشنا بود مسائل بديهی‌‏ای باشند، اما گمان می‌‏كنم تكرار آنها برای نسل جوان كنونی كه زير بمباران تبليغاتی سرگيجه آور و نوليبرالی و ياوه بافی پست مدرنيستی بوده است، ضروری باشد.

                              مگر نه اينكه در هر جوامع در هر دوره‌‏ای پر بار زايندگی و تحول تاريخی آنها همين فضای انتقادی و همين برخورد بی تعارف عقايد، همين مبارزه انتقادی متفكران و روشنفكران جامعه را از زير يوغ و قيوميت سنت‌‏ها و قدرتهای مستقر گذشته آزاد ساخته و يكی از عناصر اصلی تحرك و پويايی و خلاقيت بوده است كه نشاء همه پيشرفت های بعدی آن جوامع به شمار می روند.

                              اطاعت كوركورانه از باورهای حزبی و قدرت های حاكم يا رقصيدن به ساز آنها و برای جنايات آنها توجيه تراشيدن، و تحريف كردن تاريخ و حقيقت در ازای اينكه قدرت حاكم جای كوچكی را هم در زير سايه خود به اين قماش چاكران بدهد جز فرو بردن جامعه به اغمای فرهنگی، تاكنون چه اثری در تاريخ به بار آورده است؟

                              نه اينان و نه آنهای ديگری كه وجود خود را در پوشش بی اعتنايی به امور سطحی و دنيوی پنهان می‌‏كنند و در لفافه اداهای عرفانی يا مثلا تحقيق درباره طول لوله لول هنگ فلان شاعر عهد دقيانوس با نقاب از عرصه مبارزه جاری اجتماعی مردم زمانه خود عقب نشينی و فرار می‌‏كنند. هيچ يك به معنای درست كلمه روشنفكر نيستند و صمد از قماش اين ها كه در جامعه ما اكثريت‌‏اند، نبود.

                              صمد در معنای زبان مردم و رنج ها و آمال آنها و در معنای آينده و چشم اندازهای آن روشنفكر و روشنگر بود. راز ماندگاری و پيوند او با جامعه و تاثيرگذاری او بر جريان های فكری اجتماعی در همين جا نهفته است. كار اينگونه روشنفكران سرمايه گذاری بلند مدت و اساسی است و البته حاصل آن نيز در بلند مدت به دست می‌‏آيد و پايدار است.

                              كسی كه می‌‏خواهد برای فردا پيامی داشته باشد نمی‌‏تواند چندان پايبند و اسير اين جا و اكنون زمان و مكان حاضر باشد.

                              صمد عمر كوتاه خود را در اين راه مايه گذارد و از اين رو ماندگار شد او در ميان مردم و سرنوشت مبارزان جاری است.

                              (ناصرزرافشان از جمله وكلای خانواده قربانيان قتل های زنجيره ايست كه دوران محكوميت 5 ساله خود را زندان اوين طی می كند.)

                              Comment


                              • در حالی که گفتگوهای هسته ای روز شنبه (9 سپتامبر) ميان علی لاريجانی، سرپرست مذاکرات هسته ای ايران، و خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، در وين پايتخت اتريش از سوی اين دو مقام 'سازنده' توصيف شده اين مذاکرات روز يکشنبه، دهم سپتامبر، نيز ادامه خواهد داشت.
                                حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران، روز يکشنبه (10 سپتامبر) در ارتباط با مذاکرت وين گفت "دوران تعليق گذشته است و جمهوری اسلامی به عقب بازنمی گردد."

                                آقای آصفی ضمن اشاره به اين موضوع که مذاکرات ميان گروه 1+5 و جمهوری اسلامی بايد بدون پيش شرط باشد گفت موفقيت گفتگوهای وين از جمله به وقت شناسی آقای سولانا و امکانات وی بستگی دارد.

                                در همين حال، منوچهر متکی، وزير خارجه ايران، نيز روز يکشنبه گفته است که جمهوری اسلامی از حق خود در رابطه با دستيابی به فناوری صلح آميز هسته ای چشم پوشی نمی کند.

                                ادامه ملاقات ميان علی لاريجانی و خاوير سولانا قرار است تا ساعاتی ديگر در کاخ نخست وزير اتريش برگزار شود.

                                گفته می شود که در ملاقات روز يکشنبه محمد البرادعی، رييس آژانس بين المللی انرژی، نيز حضور خواهد داشت.

                                بنابر گزارش خبرگزاری ها مقامات غربی تلاش دارند تا پيش از برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز سه شنبه به نقطه نظری مشترک در قبال برنامه هسته ای ايران رسيده باشند.

                                مذاکرات "سازنده"

                                آقای لاريجانی و کريستينا گالاچ، سخنگوی آقای سولانا، پس از ملاقات روز شنبه گفتند مذاکرات 'خوب'، 'سازنده' و 'مثبت' بوده است، اما هيچيک از طرفين به محتوای اين مذاکرات اشاره نکردند.

                                ديدار روز شنبه، که به ميزبانی صدراعظم اتريش برگزار شد، تلاش ديگری بوده است برای اينکه طرفين درگير در مناقشه هسته ای ايران به نقطه مشترکی برای از سرگيری مذاکرات برسند و برخی اين ملاقات را آخرين فرصت برای جلوگيری از تحريم ايران می دانند.

                                اعضای دايم شورای امنيت و آلمان شرط از سرگيری گفتگو ها با ايران را توقف کليه فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم اعلام کرده اند، اما مقام های ايرانی می گويند تعليق غنی سازی را به عنوان پيش شرط مذاکرات نمی پذيرند.

                                برخی ناظران می گويند سخنان مقام های برخی از کشورهای 1+5 در چند روز اخير نشان می دهد که اين دولت ها ممکن است حاضر شوند از درخواست خود مبنی بر تعليق غنی سازی پيش از مذاکرات صرفنظر کنند، به شرطی که اين موضوع به بخشی از گفتگوهای آينده بدل شود.


                                ايران با رد قطعنامه شورای امنيت، در آستانه ضرب الاجل از افتتاح مجتمع آب سنگين اراک خبر داد

                                اين در حالی است که روز جمعه نيکلاس برنز، معاون وزارت خارجه آمريکا، با اشاره به نشست نمايندگان گروه 1+5 گفت تلاش ايران برای ايجاد شکاف بين قدرت های بزرگ جهانی ناکام مانده و خواستار وضع سريع تحريم های بين المللی عليه اين کشور شد.

                                به گزارش خبرگزاری ها، آقای برنز گفته که قرار است مقامات غربی روز دوشنبه (11 سپتامبر) با تماس تلفنی اين موضوع را پيگير شوند و آمريکا اميدوار است تا پيش از برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز سه شنبه (12 سپتامبر) آنها به ديدگاهی مشترک در ارتباط با صدور قطعنامه عليه ايران رسيده باشند.

                                شورای امنيت روز 31 ژوئيه قطعنامه ای به تصويب رساند که از ايران می خواست فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را تا روز 31 اوت متوقف کند، اما جمهوری اسلامی اين قطعنامه را غيرقانونی خواند.

                                پيش از آن نيز پنج عضو دايم شورای امنيت - آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا و فرانسه - همراه با آلمان، موسوم به گروه 1+5 - مجموعه پيشنهادهايی را برای حل بحران هسته ای ايران مطرح کرده بودند که شامل امتيازاتی به اين کشور در برابر تعليق غنی سازی اورانيوم بوده است.

                                پس از به سرآمدن ضرب الاجل شورای امنيت به ايران، دولت های اتحاديه اروپا فرصتی دو هفته ای تعيين کردند تا آقای سولانا در مورد پاسخ ايران به مجموعه مشوق های پيشنهادی با مقام های اين کشور مذاکره کند.

                                ايران در پاسخ خود به پيشنهاد شش قدرت بزرگ جهان، آمادگی خود را برای 'مذاکرات جدی' اعلام کرده اما گفته تعليق غنی سازی را به عنوان پيش شرط از سرگيری گفتگوها نخواهد پذيرفت.


                                Comment

                                Working...
                                X