Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • رئيس‌جمهور با اشاره به پيشنهاد خود مبني بر انجام مناظره در خصوص مشكلات جهان به رئيس ‌جمهور آمريكا گفت: ما منتظر پاسخ رسمي نسبت به اين پيشنهاد هستيم.



    به گزارش خبرگزاري فارس محمود احمدي‌نژاد عصر امروز پنجشنبه در سفر به آذربايجان غربي در جمع مردم پيرانشهر حاضر شد و با اشاره به پيشنهاد مناظره به رئيس‌جمهور آمريكا گفت:آنها از يك مناظره فرار مي‌كنند، اما ما منتظريم به طور رسمي پاسخ اين پيشنهاد را بشنويم.

    وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين كه هر كجا ناامني و جنگ و ترور وجود دارد، دست آمريكا و انگليس در كار مي‌باشد، گفت: زماني كه صدام به ايران حمله كرد، آنها از صدام حمايت مي‌كردند و صدام را در حمله به كويت نيز تشويق كردند.

    رئيس‌جمهور با بيان اين كه آنها دروغ مي‌گويند، تصريح كرد: آنها مي‌گويند مامي‌خواهيم ملت عراق را نجات دهيم، حال نكته اين است كه اگر در گذشته روزي 10 نفر كشته مي‌شدند امروز با حضور آمريكا و انگليس هر روز صدها نفر در عراق كشته مي‌شوند.

    احمدي‌نژاد با تاكيد بر اين كه آنها براي ايجاد دموكراسي به عراق نرفتند، يادآور شد: آنها براي تسلط بر نفت و چپاول ثروت مردم عراق به اين كشور رفتند. آنها در لبنان و فلسطين و افغانستان هم اينگونه برخورد مي‌كنند.

    وي با اشاره به بمباران وحشيانه رژيم بعثي عراق در دوران دفاع مقدس در شهرستان پيرانشهر گفت: مردم اين شهرستان در مقابل اين حملات ايستادگي كردند و ما امروز نيز به ايمان، پاكي و صلابت مردم افتخار مي‌كنيم.

    احمدي‌نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به عزم دولت به مناطق محروم كشور اظهار داشت: مناطق محروم بايد به طور ويژه رسيدگي و بايد جمهوري اسلامي ايران را برپايه عدالت بسازيم.

    رئيس‌ جمهور با بيان اين كه قصد داريم همه امكانات را عادلانه توزيع كنيم يادآور شد: در همين راستا بودجه پيرانشهر 70 درصد اضافه شده كه با ساختن اين شهرستان ادامه خواهد يافت.

    احمدي‌نژاد با بيان اين كه سهم جوانان پيرانشهري در استفاده از تسهيلات ارزان قيمت براي سال جاري 50 ميليارد تومان است گفت: در جلسه عصر سه شنبه هيئت دولت در شهرستان اروميه جهت تخصيص اعتبار براي تكميل سد سيلور، احداث بازارچه مرزي و گمركات و همچنين حل مشكلات مردم اين شهرستان تصميم گيري خواهد شد.

    رئيس‌جمهور هم اكنون عازم شهرستان اشنويه است تا در اجتماع مردم اين شهرستان نيز سخنراني كند.

    Comment


    • دكتر "محمد سلطانيه" سفير ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گزارش روز پنجشنبه محمد البرادعي را نشانه‌اي از همكاري ايران باآژانس بين‌المللي انرژي اتمي دانست.


      وي در گفت و گويي با ايرنا، اين گزارش را كوتاه‌ترين گزارش آژانس در باره ايران توصيف كرد و افزود: اين گزارش نشان مي‌دهد كه هيچ شواهدي از انحراف به سمت اهداف و فعاليتهاي ممنوعه و نظامي در برنامه‌هاي هسته‌اي ايران مشاهده نشده است.


      سلطانيه گفت: در اين گزارش تاكيد شده كه بازرسان آژانس به تاسيسات و اطلاعات مورد نظر دسترسي دارند و هيچ مانعي براي بازرسي نداشته‌اند.


      وي افزود: در اين گزارش ضمن اشاره به زنجيره ‪ ۱۶۴‬تايي سانتريفوژها در ايران و نيز فعاليت تاسيسات نطنز، گفته شده كه اورانيوم تا غناي ‪ ۵‬درصد نيز در ايران به دست آمده است.


      نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي افزود: ما سه سال اقدامات داوطلبانه خود را با حسن نيت انجام داديم و اين اقدام واكنشي به اشتباه تاريخي درباره فعاليتهاي هسته‌اي ايران بود.


      "محمد البرادعي" مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي روز پنجشنبه گزارشي را به درخواست شوراي امنيت درباره برنامه‌هاي هسته‌اي ايران منتشر كرد.


      شوراي امنيت در قطعنامه خود از آژانس خواسته بود كه در پايان آگوست گزارشي از اقدامات ايران درباره توقف غني‌سازي اورانيوم و نيز اجراي درخواستهاي آژانس به اين شورا ارايه دهد.

      Comment


      • معاون بین الملل سازمان انرژی اتمی دقایقی پس از انتشار گزارش البرادعی در خصوص فعالیت های هسته ای ایران گفت: این گزارش اگر چه مورد رضایت کامل ما نمی باشد اما نشان می دهد تبلیغات سیاسی آمریکا نسبت به برنامه های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران کاملا بی اساس و براساس وهمیات مقامات امریکایی انجام می شود.

        محمد سعیدی در گفتگو با مهر با اشاره به گزارش 5 صفحه ای محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی که دقایقی پیش منتشر شد، افزود: کوتاه بودن گزارش نشان می دهد که برنامه هسته ای ایران و موضوعات و ابهامات باقی مانده در آن به حداقل ممکن رسیده است.


        وی تاکید کرد: در مجموع این گزارش نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران اجازه دسترسی به مواد و تاسیسات هسته ای خود را به آسانی طی این مدت به بازرسین آژانس داده است.


        سعیدی گفت : بازرسان طی این مدت توانسته اند ضمن نظارت بر برنامه هسته ای ایران برای تقویت موضوعات نظارتی براساس موافقتنامه پادمان جامع هسته ای دوربین های اضافی را نیز در تاسیسات غنی سازی ایران نصب نمایند.


        معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی یاد آور شد: محتوای این گزارش نشانگر آن است که طرح موضوع ایران در شورای امنیت هیچ توجیه حقوقی و قانونی نداشته است


        سعیدی اظهار داشت: این گزارش همچنین نشان می دهد برنامه های صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران براساس آنچه به آژانس اعلام شده و با نظارت آژانس طبق برنامه در حال اجراست.

        Comment


        • مشاور شوراي عالي امنيت ملي ايران كه براي ديدار و گفت و گو با مقامات يوناني در آتن بسر مي‌برد، پنجشنبه شب با "يورگوس پاپاندرئو" رييس حزب سوسياليست پاسوك و رييس سوسياليست بين‌الملل ديدار و درباره پاسخ كشورمان به بسته پيشنهادي ‪ ۵+۱‬گفت و گو نمود.


          حزب سوسياليست پاسوك يونان، دومين حزب بزرگ اين كشور و نهاد سوسياليستهاي بين‌الملل است. اين حزب متشكل از احزاب سوسياليست سراسر جهان مي‌باشد كه بسياري از آنان هم‌اكنون قدرت را در كشورهاي خود در دست دارند.

          "محمد نهاونديان" در اين ديدار صدور قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد و تعيين ضرب‌الاجل از سوي اين شورا را برغم اعلام ‪ ۲۲‬ماه اوت توسط كشورمان براي ارايه پاسخ به بسته پيشنهادي را، يك علامت بسيار منفي از سوي آن شورا دانست و تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران بدون توجه به قطعنامه و با ديد مثبت در تاريخ اعلامي، پاسخ بسته پيشنهادي را ارايه نمود.

          طبق بيانيه سفارت جمهوري اسلامي ايران در آتن، نهاونديان گفت: ارايه پاسخ از طرف كشورمان به بسته پيشنهادي و اعلام آمادگي براي آغاز مذاكرات گامهاي مثبت كشورمان جهت حل اين مساله مي‌باشد و بر لزوم اقدام مثبت و متقابل ‪ ۵ +۱‬تاكيد كرد.

          وي همچنين با تاكيد بر حقوق و تكاليف جمهوري اسلامي ايران براساس ‪NPT‬ تصريح كرد: اجراي كليه مفاد اين معاهده با نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، اساس مناسبي براي اصل شفافيت و اعتمادسازي متقابل مي‌باشد.

          نهاونديان در اين ديدار مساله منطقه و از جمله لبنان و فلسطين را نيز با رييس سوسياليست بين‌الملل مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

          وي اضافه كرد: محاصره لبنان به عنوان يك كشور مستقل، نقض حاكميت آن كشور مي‌باشد و بايستي اين محاصره هرچه سريعتر برداشته شود.

          يورگوس پاپا اندرئو رييس حزب سوسياليست پاسوك و سوسياليست بين‌الملل در اين ديدار با تاكيد بر حل ديپلماتيك مساله هسته‌اي، اظهار داشت كه توسعه فن آوري صلح‌آميز هسته‌اي حق ايران است و ‪ NPT‬بهترين ملاك براي شفافيت، تضمين و عدم انحراف برنامه هسته‌اي ايران خواهد بود.

          وي همچنين با اشاره به جايگاه و اهميت جمهوري اسلامي ايران در منطقه برلزوم همكاري و توجه به نقطه نظرات كشورمان تاكيد نمود و گفت: موضع سوسياليسم بين‌الملل، خاورميانه عاري از سلاح كشتار جمعي است و رژيم اسرائيل نيز نبايد از اين قاعده مستثني شود.

          پاپااندرئو انجام مذاكره با جمهوري اسلامي ايران را تنها راه خروج از بين بست كنوني دانست و بر استمرار تلاش هايش بر استفاده از ظرفيت سوساليست بين‌الملل در اين راستا تاكيد كرد.

          Comment


          • سازمان ملل خواستار کمک مالی فوری به فلسطينيان شده و رييس دوره ای اتحاديه اروپا لزوم طرح جديدی برای استقرار صلح در خاورميانه را مطرح کرده است.
            در حاليکه سرزمين های فلسطينی به دليل قطع يا کاهش شديد کمک های مالی غرب با شرايط اقتصادی وخيمی مواجه است، يان اگلند، سرپرست برنامه های امدادرسانی سازمان ملل متحد، شرايط فلسطينيان را بحرانی توصيف کرده و خواستار اقدام فوری برای اعطای کمک مالی به آنان شده است.

            آقای اگلند، که در اجلاس کشورهای کمک کننده به بازسازی لبنان و کمک به فلسطين در استکهلم سخن می گفت، اظهار داشت که کمبود منابع مالی در سرزمين های فلسطينی اين مناطق را، به گفته وی، به يک بمب ساعتی مبدل کرده است.

            سرپرست برنامه های امدادرسانی سازمان ملل در آستانه طرح موضوع کمک به تشکيلات خودگردان فلسطينی در اجلاس استکهلم گفت که نياز فلسطينيان به کمک های خارجی دست کم به همان اندازه نياز لبنان به کمک مالی برای بازسازی ويرانی های ناشی از جنگ اخير است.

            اجلاس استکهلم، که با شرکت دهها کشور و سازمان داوطلب کمک به بازسازی لبنان تشکيل شده، در جلسه خود در روز پنجشنبه تصميم گرفت نهصد ميليون دلار را به امر بازسازی لبنان اختصاص دهد.

            يان اگلند گفته است به دليل اقدام اسرائيل در بستن مرزهای سرزمين های فلسطينی ساکنان اين مناطق گويی در يک قفس گرفتار آمده اند در حاليکه به برق و آب کافی دسترسی ندارند و ارسال کمک های بشردوستانه از خارج نيز با موانع جدی مواجه است.

            در پی پيروزی جنبش حماس در انتخابات پارلمان فلسطينی در ژانويه سال جاری و به دست گرفتن رهبری دولت تشکيلات خودگردان توسط اين گروه، کشورهای غربی، که تامين کننده اصلی نيازهای مالی تشکيلات خودگردان بوده اند، بخش عمده ای از کمک های خود را قطع کردند.

            کمبود منابع مالی باعث بروز دشواری های جدی اقتصادی برای دولت فلسطينی به رهبری حماس شده و از جمله هزاران تن از کارگران و کارمندان تشکيلات خودگردان را با بيکاری و يا قطع دستمزد و حقوق خود مواجه کرده است.

            در روزهای اخير، کارگران و کارمندان فلسطينی و خانواده های آنان به تظاهرات گسترده ای در اعتراض به وضعيت خود دست زده اند که در مواردی به درگيری با پليس ضد شورش فلسطينی منجر شده است.

            کمک و ابتکار صلح اتحاديه اروپا

            ايالات متحده و کشورهای عضو اتحاديه اروپا برای از سرگيری کمک های خود خواستار آن بوده اند که جنبش حماس کاربرد خشونت و "توسل به اقدامات تروريستی" را نفی کند و موجوديت اسرائيل و توافقنامه های فلسطينيان با اسرائيل را به رسميت بشناسد.

            اوضاع اقتصادی فلسطينيان اعتراضات خشونت آميز آنان را در پی داشته است

            با وجود اينکه حماس اين درخواست را اجابت نکرده است، ايالات متحده و اتحاديه اروپا بخشی از کمک های مالی خود به فلسطينيان را از سرگرفته اند اما به گفته سازمان های امدادرسانی، اين کمک ها به هيچوجه کافی نبوده است.

            همزمان، فنلاند، که رياست دوره ای اتحاديه اروپا را برعهده دارد، پيشنهاد کرده است که کشورهای عضو اتحاديه مذاکراتی را برای تدوين يک ابتکار جديد صلح برای حل اختلاف فلسطينيان و اسرائيل برگزار کنند.

            قرار است ارکی تيوميويا، وزير خارجه فنلاند، اين پيشنهاد را در اجلاس وزيران خارجه کشورهای عضو اتحاديه اروپا که روز جمعه، 1 سپتامبر، در جنوب فنلاند برگزار می شود، مطرح کند.

            وی گفته است که جنگ اخير بين اسرائيل و چريک های حزب الله نشاندهنده لزوم بازنگری و در صورت لزوم اصلاح و تجديد ابتکار صلحی است که توسط ايالات متحده مطرح شده و نقشه راه صلح خاورميانه نام دارد.

            اتحاديه اروپا، روسيه و سازمان ملل در پيگيری اين طرح مشارکت داشته اند اما به گفته وزير خارجه فنلاند، ممکن است نقشه راه صلح پاسخگوی شرايط کنونی نباشد.

            وی گفته است که اتحاديه اروپا در اجرای سياست گفتگو با تمامی گروه های مرتبط با روند صلح، بايد با جنبش حماس نيز تماس هايی را برقرار کند.

            در حال حاضر، اتحاديه اروپا، مانند ايالات متحده، جنبش حماس را يک گروه تروريستی توصيف کرده و به همين دليل، از برقراری تماس رسمی با آن خودداری می ورزد و اسرائيل نيز از ادامه گفتگوهای صلح با حماس اجتناب کرده است.

            انتظار می رود در اجلاس وزيران خارجه اتحاديه اروپا، علاوه بر مساله فلسطين، موضوع تماس های آينده اروپاييان با ايران در مورد بحران هسته ای اين کشور نيز مطرح شود و مورد تبادل نظر قرار گيرد.

            Comment


            • کنسرسيومی به رهبری شرکت صنايع هوايی لاکهيد مارتين قرارداد ساخت نسل بعدی سفينه های فضايی که انسان را به ماه خواهد برد دريافت کرده است.
              ناسا قراردادی چند ميليارد دلاری را برای توسعه فضاپيمای "اورايون" که جانشين شاتل فضايی خواهد شد به اين شرکت خصوصی سپرده است. شاتل های فضايی در سال 2010 بازنشسته خواهند شد.

              آژانس فضايی آمريکا قصد دارد طرح فضاپيماهای بالدار مانند شاتل را کنار بگذارد و به طرح قديمی تر فضاپيماهای کپسول-مانند که اولين بار آمريکايی ها را به فضا برد بازگردد.

              لاکهيد مارتين (Lockheed Martin) برای بردن اين مناقصه گوی سبقت را از طرح پيشنهادی مشترک شرکت های نورتراپ گرومن و بوئينگ برد.

              نخستين سفينه "اورايون" در سال 2014 يا به فاصله کوتاهی پس از آن پرواز خواهد کرد.

              اين فضاپيما سوار بر يک راکت يک بار مصرف به نام "آرس" (Ares) که ناسا در حال توسعه آن است پرتاب خواهد شد.

              دو نمونه از اين راکت در حال طراحی است: يکی برای بلند کردن اورايون و شش سرنشين آن و ديگری برای انتقال ماژول خدماتی و ساير تجهيزاتی که برای انجام ماموريت به ماه لازم است.

              ناسا در اين انديشه است که محموله دو راکت در مدار زمين به يکديگر وصل شده و سپس راهی ماموريت ماه شود.

              شرکت لاکهيد مارتين بزرگترين پيمانکار در زمينه تجهيزات دفاعی است و همچنين ماهواره های نظامی و تجاری می سازد. راکت های اطلس نيز توليد اين شرکت است.

              سياست های فضايی آمريکا از زمان فاجعه انهدام شاتل کلمبيا در سال 2003 تغيير کرده است.

              پرزيدنت جورج بوش خواستار بينش تازه ای شده که انسان را از مدار کوتاه زمين و ايستگاه بين المللی فضايی فراتر ببرد و علاوه بر فتح دوباره ماه پای بشر را به مريخ برساند.

              روسيه و اروپا نيز سرگرم بررسی راه های توسعه يک سيستم حمل و نقل تازه برای بردن انسان به فضا هستند.

              آنها هم اکنون مشغول انجام مطالعه ای مشترک در مورد عملی بودن برنامه ای هستند که بر اساس آن بهترين جنبه های کپسول روسی سويوز با فناوری راکت آريان، متعلق به اروپا، ترکيب خواهد شد.

              Comment


              • همانطور که انتظار می رفت ايران عليرغم به سر آمدن ضرب الاجل شورای امنيت سازمان ملل در روز پنجشنبه از تعليق برنامه غنی سازی اورانيوم و برخی ديگر از بخش های حساس برنامه اتمی اش خودداری کرده و آژانس بين المللی انرژی اتمی عدم همکاری ايران را در گزارشی به شورای امنيت تاييد کرده است.
                بی اعتنايی ايران به خواست های شورای امنيت واکنش های سرزنش آميز آمريکا و اتحاديه اروپا را به دنبال داشت اما چين و روسيه از اعضای دائمی شورا تاکنون اظهار نظر نکرده اند.

                شش قدرت جهانی شامل آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا، فرانسه و آلمان قرار است هفته آينده برای تصميم گيری در مورد گام بعدی خود در اين زمينه ملاقات کنند. آمريکا خواستار اعمال تحريم های فوری بر ايران شده است.

                آژانس بين المللی انرژی اتمی طی گزارشی محرمانه که روز پنجشنبه در اختيار اعضای شورای امنيت گذاشت عدم همکاری ايران با خواسته های اين شورا را تاييد کرد و به علاوه گفت ايران درست چند روز پيش از سررسيدن مهلتی که برايش در نظر گرفته شده بود، دور تازه ای از غنی سازی اورانيوم را آغاز کرده است.
                هرچند گزارش آژانس طبقه بندی شده است اما بخش هايی از آن از طريق منابع ديپلماتيک به رسانه ها راه يافت.

                در اين گزارش آمده است: "ايران برخی از مسائل برجسته ديرپا را که برای تصديق [غيرنظامی بودن برنامه اتمی اش] لازم بود بی پاسخ گذاشته و به علاوه شفافيت لازم برای رفع ترديدهای مربوط به برنامه اتمی اش را نشان نداده است."

                اما به گفته يک مقام اين آژانس بازرسان هيچ نوع "شواهد قاطعانه ای" که ثابت کند برنامه اتمی ايران "دارای ماهيت نظامی است" پيدا نکرده اند.


                ايران برخی از مسائل برجسته ديرپا را که برای تصديق [غيرنظامی بودن برنامه اش] لازم بود بی پاسخ گذاشته و به علاوه شفافيت لازم برای رفع ترديدهای مربوط به برنامه اتمی اش را نشان نداده است


                گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی

                يک مقام ارشد جمهوری اسلامی در واکنش گفت که اين گزارش نشان می دهد که تهران در مورد فعاليت های اتمی اش با اين آژانس همکاری داشته و هيچ نشانه ای از "صلح آميز نبودن" برنامه ايران در آن ديده نمی شود.

                محمد سعيدی، معاون سازمان انرژی اتمی ايران، تاکيد کرد ايران "در چارچوب کار پژوهشی و زير کنترل آژانس بين المللی انرژی اتمی" به غنی سازی اورانيوم ادامه خواهد داد.

                آقای سعيدی گفت که گزارش آژانس "ما را کاملا راضی نمی کند" اما "نشان می دهد که ادعاهای بی پايه آمريکا بر توهمات مقام های آمريکايی استوار است."

                هشدار نسبت به تبعات

                جورج بوش، رئيس جمهور آمريکا، روز پنجشنبه اخطار داد که اگر ايران، به گفته وی، به سرپيچی از جامعه بين المللی ادامه دهد بايد با تبعات آن روبرو شود.

                وی در يک سخنرانی مهم در زمينه جنگ در عراق که به طور زنده از شبکه های خبری آمريکا پخش می شد گفت: "وقت آن است که ايران انتخابش را مشخص کند. ما راه خود را انتخاب کرده ايم. به همکاری نزديک با متحدان خود ادامه می دهيم تا راه حلی ديپلماتيک پيدا کنيم، اما سرپيچی ايران بايد پيامدهايی داشته باشد و نبايد به ايران اجازه دهيم سلاح اتمی توسعه دهد."



                وقت آن است که ايران انتخابش را مشخص کند. ما راه خود را انتخاب کرده ايم. به همکاری نزديک با متحدان خود ادامه می دهيم تا راه حلی ديپلماتيک پيدا کنيم، اما سرپيچی ايران بايد پيامدهايی داشته باشد و نبايد به ايران اجازه دهيم سلاح اتمی توسعه دهد


                جورج بوش

                ايران می گويد راه خود را انتخاب کرده و آن همانا ادامه غنی سازی اورانيوم است با اين حال می افزايد حاضر است برای قانع کردن غرب به صلح آميز بودن برنامه اتمی اش با آنها وارد "مذاکرات جدی" شود.

                جان بولتون، سفير آمريکا در سازمان ملل متحد، گفت که گزارش آژانس انرژی اتمی در مورد ايران زنگ خطر را به صدا در می آورد و افزود شواهد فراوانی از سرپيچی ايران به دست می دهد.

                وی پرسيد چرا ايران سرگرم کار با فلز اورانيوم است درحالی که به گفته وی تنها کاربرد واقعی اين ماده در ساخت سلاح اتمی است.

                ديويد کِی، بازرس سابق سازمان ملل، در مصاحبه ای با شبکه "سی ان ان" توضيح داد که هرچند فاحش ترين کاربرد توليد فلز اورانيوم استفاده از آن در ساخت بمب اتمی است اما به هيچ وجه تنها کاربرد آن نيست.

                فرانسه نيز واکنش "غيررضايت بخش" ايران را سرزنش کرد اما گفت راه گفتگو بايد باز بماند.

                آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که در يکی از پايگاههای نيروی دريايی اين کشور سخن می گفت از موضعگيری ايران اظهار تأسف کرد و گفت نتيجه اين تصميم رهبری ايران به زيان مردم اين کشور تمام خواهد شد.

                وی افزود که ايران هم اکنون با مشکلات اقتصادی روبروست و به سود اين کشور است تا با جامعه جهانی همکاری کند.

                قطعنامه 1696 شورای امنيت که يک ماه قبل در پايان ماه ژوئيه به تصويب رسيده بود ايران را ملزم می ساخت تا پايان ماه اوت غنی سازی اورانيوم و کليه فعاليتهای مرتبط با آن را متوقف سازد.

                ايران از قبل اين قطعنامه را رد و اعلام کرده بود که به غنی سازی اورانيوم ادامه خواهد داد.

                گام بعدی

                ملاقات ها برای آغاز فرآيند دشوار تصميم گيری در اين مورد که آيا سازمان ملل بايد در مرحله بعد چه اقدامات و احتمالا تنبيه هايی را برای ايران در نظر بگيرد هفته آينده شروع خواهد شد با اين حال بعيد به نظر می رسد شورای امنيت فورا عليه ايران اقدام کند.

                همچنين گزارش ها حاکی است که علی لاريجانی، مسئول مذاکرات پرونده اتمی ايران قرار است اواسط هفته آينده، احتمالا روز سه شنبه، با خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا ديدار و گفتگو کند.

                يک مقام وابسته به يکی از پنج عضو دائمی شورای امنيت که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت که مقام های بلندپايه آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، چين و آلمان احتمالا يک روز پس از ديدار لاريجانی و سولانا، در برلين، پايتخت آلمان، درباره گام بعدی درباره ايران بحث خواهند کرد.



                ملت ايران هرگز در طول تاريخ به حقوق ملت های ديگر تجاوز نکرده. اما همه بايد بدانند که ملت ايران تحت فشار و ارعاب ذره ای از حقوق خود کوتاه نخواهد آمد


                رئيس جمهور ايران

                جان بولتون به اين خبرگزاری گفته است که شورای امنيت هرگونه اقدامی را به بعد از ديدار سولانا با لاريجانی موکول می کند.

                کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل متحد، نيز گفته است بعيد می داند که شورای امنيت خيلی فوری دست به کار شود: "هرچند که ضرب الاجل به سر رسيده، فکر نمی کنم شورا فردا دست به کار شود."

                روسيه و چين که هر دو حق وتوی قطعنامه های شورای امنيت را دارند گفته اند پيش از تحميل هر نوع تحريمی عليه ايران مايلند همه راه های ديپلماتيک را امتحان کنند و مايل به مذاکره با ايران هستند.

                اما آمريکا و برخی از متحدان اروپايی آن اصرار می ورزند تا زمانی که ايران غنی سازی را متوقف نکرده نبايد با آن کشور وارد مذاکره شد.

                اين گروه از کشورها گفته اند که در مرحله فعلی برای جلب حمايت مسکو و پکن بر تنبيه های سبک تمرکز می کنند. اينها احتمالا شامل منع سفرهای بين المللی مقام های ايرانی و ممنوعيت فروش فناوری های دارای کاربرد دوگانه نظامی و غيرنظامی به ايران خواهد بود.

                بنابه گزارش ها حميد رضا آصفی، سخنگوی وزارت خارجه ايران، در گفتگو با صدا و سيمای جمهوری اسلامی خطر تحريم ها را بی اهميت خوانده و گفته است که اين کشور "در نهايت برای پرهيز از فشارها راهی پيدا خواهد کرد."

                'تضييع حق ملت ايران'

                ساعاتی پيش از آنکه گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی به شورای امنيت عرضه شود، محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، طی سخنرانی در شهر اروميه در شمال غرب ايران، دولتهايی را که خواهان توقف غنی سازی اورانيوم در ايران هستند، کسانی خواند که در صدد تضييع حق ملت ايران و مخالف پيشرفت اين کشورند.

                وی گفت: "ملت ايران هرگز در طول تاريخ به حقوق ملت های ديگر تجاوز نکرده. اما همه بايد بدانند که ملت ايران تحت فشار و ارعاب ذره ای از حقوق خود کوتاه نخواهد آمد."

                آمريکا و اتحاديه اروپا در واکنش به اين اتهامات می گويند که با انرژی صلح آميز هسته ای در ايران هيچ مخالفتی ندارند اما از آنجا که ايران برای مدتی طولانی بخش های حساس و مهمی از برنامه اتمی خود از جمله فعاليت های مربوط به غنی سازی را مخفی نگاه داشته بايد برای کسب اعتماد مجدد جامعه بين المللی لااقل برای چند سال بخش های حساس آن را معلق نگاه دارد.

                غنی سازی اورانيوم در غلظت بالا می تواند در توليد سلاح اتمی کاربرد داشته باشد، هرچند ايران همواره تأکيد کرده که هدفش از غنی سازی اورانيوم توليد سوخت مورد نياز برای نيروگاههای هسته ای است.

                Comment


                • دو شاهکار هنری ادوارد مونک دو سال پس از آنکه از موزه شهر اسلو به سرقت رفت کشف شده است.
                  تابلوهای "فرياد" و "مدونا" در جريان يک عمليات پليس پيدا شد. پليس گفت: "ما 100 درصد مطمئن هستيم که اينها همان آثار اصلی هستند. خسارت وارده به آنها خيلی کمتر از آنچيزی است که نگرانش بوديم."

                  اين تابلوها در ماه اوت 2004 توسط دو مرد مسلح از موزه شهر اسلو، پايتخت نروژ، پس از تهديد کارمندان موزه به سرقت رفته بود.

                  در ماه مه سه نفر در ارتباط با سرقت اين آثار گناهکار شناخته شدند. مجرمان اين پرونده با توجه به ميزان نقش شان در اين سرقت به تحمل 4 تا 8 سال زندان محکوم شدند. سه متهم ديگر اين پرونده از اتهامات وارده تبرئه شدند.

                  رئيس پليس اسلو کشف اين آثار را يک پيروزی توصيف کرد و گفت: "برای دو سال و نه روز به طور منظم در جستجوی اين تصاوير بوديم و حالا پيدايشان کرده ايم."

                  وی گفت به اعتقاد پليس، نقاشی ها در اين مدت از نروژ خارج نشده بود.


                  تابلوی پيراهن آبی از ديگر آثار مونک است که به سرقت رفته است

                  پليس برای پيدا کردن اين تابلوها که ارزش آنها بيش از 19 ميليون دلار برآورد شده، جايزه تعيين کرده بود.

                  پليس می گويد به کسی جايزه ای پرداخت نشده است اما جزئياتی از نحوه پيدا شدن آنها نداد.

                  پس از مفقود شدن تابلوی فرياد، رييس موزه اسلو از ربايندگان اين تابلو خواست از اين تابلوی ظريف مراقبت کنند.

                  گمان می رود که فروش 'فرياد' به علت شهرت فراوانش تقريبا غير ممکن بوده است.

                  ادوارد مونک، مشهور ترين نقاش نروژ که آثار او بر روی جنبش اکسپرسيونيسم قرن بيستم تاثير بسزايی داشته است، در سال 1944 در سن 81 سالگی درگذشت.

                  اين نقاش مشهور در سال 1893 چند نسخه از تابلوی "فرياد" کشيد که از ارزش ويژه ای برخوردارند.

                  دوازده سال پيش نيز همزمان با برگزاری بازی های المپيک زمستانی در نروژ، نسخه ديگری از تابلوی "فرياد" ربوده شد، اما پس از مدت کوتاهی در يک هتل در نروژ صحيح و سالم پيدا شد.

                  Comment


                  • دبیرکل سازمان ملل متحد، که به منظور تحکیم آتش بس به خاورمیانه سفر کرده از سوریه دیدار کرده است.
                    این آخرین بخش از مسافرت وی به منطقه خاورمیانه برای تحکیم بخشیدن به آتش بس بین اسرائیل و حزب الله به شمار می رود.

                    او در نظر دارد تا بشار اسد رئیس جمهور سوریه را برای استفاده از نفوذ خود بر حزب الله در جهت آزادی دو سرباز به اسارت گرفته شده توسط این گروه، تحت فشار قرار دهد.

                    به اسارت گرفتن این دو سرباز منجر به جنگی یک ماهه میان شبه نظامیان حزب الله و اسرائیل شد.

                    یکی از پیامدهای آنی جنگ میان اسراییل و حزب الله لبنان این است که منافع و نگرانی های سوریه بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است.

                    حمایت سوریه از حزب الله، دست کم تا حدودی، تاکتیک دمشق برای اعمال فشار به اسراییل جهت عقب نشینی از بلندیهای جولان تلقی شده است، منطقه ای راهبردی که اسراییلی ها از سال 1967 میلادی تحت اشغال دارند.

                    اخیرا پیامهایی از اسراییل و آمریکا ارسال شده مبنی بر این که شاید اکنون زمان مناسب برای مذاکره درباره بلندیهای جولان باشد. این خبر ظاهرا برای سوریها خوش است، زیرا دمشق از دیرباز خواهان از سرگیری مذاکرات صلح با اسراییل بوده و مکررا تحقیر شده است.

                    اما سوریها این را می دانند که هدف پیامهای اخیر ارتباطی با دغدغه های آنها ندارد و بیشتر برای تامین هدف آمریکا و اسراییل است که می خواهند میان سوریه و متحد بزرگش ایران تفرقه بیاندازند.

                    برخی از کارشناسان عقیده دارند چنین اقداماتی به احتمال زیاد شکست خواهد خورد زیرا ائتلاف با ایران برای سوریه بقدری اهمیت یافته که بعید است سوریها آن را با طعمه مذاکره صلح تعویض کند. آنها همچنین خاطر نشان می کنند که آینده لبنان به اندازه بلندیهای جولان اهمیت دارد.

                    سوریه مصمم است که اجازه ندهد قدرتهای متخاصم بر لبنان سیطره یابند و از همین رو می توان انتظار داشت حمایتش از حزب الله مسلح و قدرتمند ادامه یابد.

                    Comment


                    • در گزارش سالانه " شاخص های توسعه انسانی" جهان که از سوی برنامه توسعه سازمان ملل متحد منتشر می شود ایران رتبه 99 را به دست آورده است.
                      بر مبنای این گزارش که به جنبه های مختلف توسعه در سطح جهانی در سال 2005 می پردازد، رتبه ایران در میان 177 کشور مورد بررسی جهان در رتبه 99 قرار گرفته است.

                      در این گزارش آمده است که هفتاد و هفت درصد جمعیت افراد بالغ ایران نیز باسواد بوده اند.

                      کشورهای سریلانکا، ترکیه، تونس، قزاقستان ، عربستان سعودی و ترکمنستان از جمله کشورهایی بوده اند که از ایران در این زمینه رتبه بهتری داشته اند.

                      ده کشور برتر این شاخص به ترتیب عبارت بوده اند از:

                      نروژ، ایسلند، استرالیا، لوکزامبورگ، کانادا، سوئد، سوئیس، ایرلند، بلژیک، ایالات متحده آمریکا.

                      از نظر شاخص فقر ایران در میان کشورهای در حال توسعه رتبه 36 را به دست آورده است.

                      برمبنای همین ارزیابی ایران از نظر وضع بهداشتی در میان کشورهای در حال توسعه وضعیتی تقریبا متوسط دارد.

                      جمعیت شهری ایران 66.6 درصد است و پیش بینی می شود ظرف ده سال آینده به حدود هفتاد و چهار درصد برسد.

                      رشد جمعیت ایران حدود 1.3 درصد برآورده شده است و جمعیت زیر پانزده سال 31 درصد بوده است.

                      متوسط میزان بارداری برای هر زن در ایران 2.1 مورد برآورد شده است در حالی که این میزان در سوئیس 1.4 است.

                      از نظر امید به زندگی (متوسط طول عمر) این میزان در ایران هفتاد سال و در سوئیس هشتاد سال است.


                      تعداد پژوهشگران
                      در ایسلند میزان پژوهشگران در بخش توسعه 6592 نفر و در ایران که جمعیتی چند برابر این کشور دارد 484 نفر به تحقیق در زمینه توسعه می پردازند
                      گزارش سالانه توسعه انسانی

                      در سوئیس به ازای هر هزار نفر 727 خط تلفن موجود است این میزان در ایران فقط 220 خط تلفن به ازای هر هزار نفر است.

                      درهمین حال در نروژ به عنوان توسعه یافته ترین کشور جهان از هر هزار نفر بیش از 900 نفر تلفن همراه دارند در حالیکه این میزان در مورد ایران فقط 52 نفر از هر هزار نفر بوده است.

                      از نظر بهره وری از اینترنت ایسلند با 675 کاربر از هر هزار نفر در رتبه نخست قرار دارد در حالی که در ایران از هر هزار نفر تنها 72 نفر به اینترنت دسترسی دارند.

                      همچنین در ایسلند میزان پژوهشگران در بخش توسعه 6592 نفر و در ایران که جمعیتی چند برابر این کشور دارد 484 نفر به تحقیق در زمینه توسعه می پردازند

                      ساکنان لوکزامبورگ با 62 هزار و 298 دلار از درآمد ناخالص ملی ثروتمندترین مردم جهان بوده اند در حالی که سهم ایرانیان از درآمد ناخالص ملی 6.995 دلار در سال بوده است.


                      سهم زنان در شاخص های توسعه انسانی در ایران کم است

                      میزان زنانی که در پارلمان حضور دارند در سوئد45.3 درصد است و در ایران 4.1 درصد.

                      درهمین حال در ایالات متحده آمریکا 45.3 درصد مشاغل مدیریتی در اختیار زنان است ولی در ایران تنها سیزده درصد بوده است.

                      میزان حضور زنان در مشاغل تخصصی فنی درایسلند ، استرالیا و ایالات متحده آمریکا 55 درصد و در ایران33 درصد بوده است.

                      میزان زنانی که در ایران در بازار کار حضور دارند تنها 30.5 درصد است که در این زمینه در خاورمیانه تنها از برخی کشورهای عربی جلوتر است.

                      میزان حضور زنان دروزارتخانه ها در سوئد 52.4 درصد و در ایران 17.6 درصد بوده است.

                      گزارش امسال "شاخص های توسعه انسانی" سازمان ملل سی وسه شاخص را مورد ارزیابی قرار داده است و صدها پژوهشگر در سراسر جهان در کنار دهها موسسه تحقیقاتی با پژوهشگران سازمان ملل در تهیه این گزارش همکاری کرده اند.

                      Comment


                      • محسن رضايى كه در مراسم تجليل از ايثارگران و جانبازان در مسجد حضرت امام حسن مجتبى (ع) منطقه 18 تهران سخن مي‌گفت با بيان اين مطلب افزود:چالش بين ما ايران و آمريكا، چالش تمدنى و فرهنگى است.آمريكا نگران شكل‌گيرى ايران مقتدر و قدرتمند در منطقه است،چون ملت ايران را به خوبى مي‌شناسند.

                        وى ادامه داد:در تحولات اخير لبنان هم بين اسلام انقلابى با محوريت ايران و آمريكا 33 روز يك زورآزمايى جدى صورت گرفت و در حالى كه ما حتى يك نفر هم نيرو به لبنان اعزام نكرديم، همه گفتند اين جنگ، جنگ بين ايران و آمريكا بود و البته آنها در اين زورآزمايى به سختى شكست خوردند و هر چند آمريكا و اروپا فتيله تبليغات را پايين كشيدند، اما در داخل خودشان غوغاست.

                        دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: با توجه به موارد ذكر شده در بالا، خورشيد آينده ايران آرام آرام در حال طلوع است و حقانيت ملت ايران نيز در حال آشكار شدن است،چون ما منطقي‌ترين و در عين حال مظلوم‌ترين ملت دنيا و از قدرتمندان هستيم. طرفدار مكتب حضرت امام حسين (ع) هستيم و از قدرت سوء استفاده نمي‌كنيم و اهداف انسانى را در منطقه دنبال مي‌كنيم.

                        دكتر رضايى اظهار داشت: برعكس موفقيت‌هاى ايران، آمريكا همه جا ضرر مي‌بيند، مثلا صدام و طالبان را حذف كرد و اين امر به نفع ايران تمام شد، البته ملت ايران شايستگى اين موفقيت‌ها را دارد، چون براى دفاع از اسلام و انسانيت بهترين فرزندانش را تقديم كرده است، البته شايستگى اخلاقى ملت ايران را نيز نبايد فراموشى كنيم.

                        وى تصريح كرد: همه مردم و دولتمردان ما بايد توجه كنند راهى كه شروع كرده‌ايم، طولانى است و اهداف مهم و تاريخى هم وجود دارد.موفقيت ما در اين راه در گرو آمادگى براى انجام اين رسالت است و در صورت گرفتارى در باندبازى و قدرت‌طلبي، هم در داخل و هم در منطقه دچار مشكل خواهيم شد.

                        دكتر رضايى اظهار داشت: امروز حتى اگر ما را در مسئله هسته‌اى تحريم كنند، اتفاقى نمي‌افتد، هر چند در برنامه‌هايشان ايجاد ناامنى در ايران وجود دارد، اما موفق نخواهند شد. بزرگترين تهديد براى ما تنظيم نشدن رابطه دولت و ملت است، البته همه دولتمردان ما دلسوز هستند و جوانان رشيدى داريم كه هر زمان اراده كرده‌اند، تحولات بزرگى ايجاد شده است. ما بايد خودمان را براى ساختن آينده ايران و منطقه آماده ‌كنيم و اگر دست به دست هم دهيم، ايران در دنيا بهترين خواهد شد.

                        دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: آينده ايران در گرو سند چشم‌انداز 20 ساله است، ايران استعداد نقش‌آفرينى در منطقه را دارد و نبايد نگران حضور ايران در خارج از مرزهايش باشيم. اقتصاد و امنيت ايران به اقتصاد و امنيت منطقه گره خورده است و دولتمردان و جوانان ما بايد خود را براى چنين موقعيتى آماده كنند و از همه مهمتر اين كه اگر جناح‌هاى چپ و راست قصد خدمت دارند، بايد برنامه‌هايى را براى آينده ايران و منطقه ارائه دهند، چون شرايط منطقه و بين‌المللى آماده است و ملت ايران نيز تشنه پيشرفت هستند.

                        وى در بخش ديگرى از سخنانش گفت: ماه‌هاى آينده مهم هستند، اما نبايد از هياهوها بترسيم، آمريكا و اروپا در مورد پرونده‌ى هسته‌اى ايران زيركانه عليه كشورمان عمل كردند، اما ايران حكيمانه جواب داد ما مذاكره‌ مي‌كنيم تا ابهامات برطرف شود، چون ما حرف حق مي‌زنيم.

                        دكتر رضايى همچنين با اشاره به ماه شعبان گفت: شعبان ماه پاسداران اسلام است و دولت جمهورى اسلامى ايران نيز ثمره مقاومت و ايثارگرى و يك شجره طيبه‌اى است كه توسط حضرت امام خمينى (ره) در دل ايران و ايرانيان كاشته شد.

                        گفتنى است در پايان اين مراسم با حضور دكتر محسن رضايى از تعدادى از جانبازان با اهداى هدايايى تجليل شد.

                        Comment


                        • منابع نظامی رژيم اسلامی اعلام کرده اند که به دنبال دو مرحله مانور زمينی و دريايی موسوم به "ذوالفقار" مرحله سوم از روز شنبه 11 شهريور به مدت يک هفته اجرا خواهد شد.

                          "امير سرتيپ خلبان كريم قوامى" فرمانده نيروى هوايى ارتش به ايسنا گفت که اين مانور از شنبه به مدت يك هفته در منطقه‌ى مركزى كشور برگزار مي‌شود.

                          به گفته وی:" 12 استان، 8 پايگاه هوايى و 5 پايگاه شكارى در مرحله‌ى هوايى رزمايش ضربت ذوالفقار شركت دارند و جنگنده بمب‌افكن‌هاى اف 14، اف 5، اف 7 و ميگ نيز در عمليات‌ها حضور دارند."

                          قوامی افزود: "براى اولين بار در اين رزمايش جنگنده شكاري‌هاى صاعقه ساخت جمهورى اسلامى ايران نيز به انجام عمليات مي‌پردازند."

                          وی همچنين گفت:"در اين رزمايش گروههاى آفندى و پدافندى ارتش، تاكتيك‌هاى ره‌گيرى آمادگى خود را به نمايش مي‌گذارند و هم‌چنين بمب‌هاى ساخت نيروى هوايى ارتش به كار گرفته مي‌شود."

                          وى تأكيد كرد:"ارتش جمهورى اسلامى ايران با آمادگى خود مي‌تواند هر گونه تهديد فرامنطقه‌اى را عقيم و بي‌اثر كند."

                          Comment


                          • سازمان بهداشت جهانى اعلام كرد: سالانه يك ميليون نفر از مردم جهان به دلايل گوناگون به خودكشى دست زده و جان خود را ازدست مي‌دهند.

                            انجمن بين‌المللى جلوگيرى از خودكشى اين نهاد روز پنجشنبه در گزارشى كه در نيويورك منتشركرد، افزود: اين رقم بيش از مجموع تعداد كشته‌شدگان ناشى از جنگ‌ها و جنايات در جهان است.

                            اين گزارش مي‌افزايد: با وجود افزايش دانش بشرى درباره خودكشى و علل آن، اين دانش براى جلوگيرى از معضل خودكشى بكار گرفته نشده‌است.

                            بر اساس اين گزارش، خودكشى چالشى است كه جهان قرن بيست و يكم با آن مواجه است و نياز به انتقال دانش، راهبردها، سياستها و برنامه‌هايى دارد تا از اين معضل غمبار جلوگيرى كند.

                            به همين مناسبت سازمان بهداشت جهانى همراه با انجمن بين‌المللى جلوگيرى از خودكشى جمعه هفته آينده (هفدهم شهريور) كنفرانسى را با حضور مقامات سازمان بهداشت جهانى و اين انجمن برگزار مي‌كند

                            Comment


                            • كانون زنان ايرانى : "صمد" تملق كسى را نگفت , حقيقت را بيان كرد و بى شك مردم نيز كلام حق را دوست دارند .

                              "سيمين بهبهانى" در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگ و انديشه ايلنا گفت‌‏: راز ماندگارى "صمد بهرنگى" در صداقت اوست‌‏,‌‏ او آنچه را كه مي‌‏گفت در كمال صداقت و سادگى بود .
                              وى تصريح كرد‌‏: "صمد بهرنگى" براى كودكانى كه در روستاهاى آذربايجان به سر مي‌‏برند و آموختن زبان فارسى براى آنها دشوار بود , زحمت بسيارى كشيد و معتقد بود كه در مدرسه‌‏هاى آذربايجان بايد دو زبان فارسى و تركى به صورت همزمان تدريس شود و كودكان آذرى زبان بايد از همان كودكى زبان فارسى و تركى را به موازات هم ياد بگيرند .

                              بهبهانى با بيان اينكه "صمد" قلم بسيار خوبى داشت، افزود : "صمد" آثارش را با زبان بسيار شيوا و شيرين نوشته است، بى شك آثار او ماندگار خواهند شد .
                              وى در پايان گفت‌‏: "صمد" خيلى زود از ميان ما رفت و اگر در رود ارس غرق نمي‌‏شد , بى شك بيش از اين در عرصه فرهنگ ايران تاثيرگذار مي‌‏بود , تاسف من براى كسانى است كه به هر طريقى "صمد" را فراموش كرده‌‏اند .
                              بهبهانى خاطر نشان كرد‌‏: "صمد" تملق كسى را نگفت و حقيقت را بيان كرد و بى شك مردم نيز كلام حق را دوست دارند .

                              Comment


                              • يک مقام ارشد صنعت هوايی گفت: چنانچه آمريکا و اروپا در زمينه مسائل امنيتی پرواز و تبادل اطلاعات مسافران به توافق نرسند، احتمال توقف پروازهای ميان آمريکا و اروپا وجود دارد. رئيس اتحاديه بين المللی حمل و نقل هوايی ,ياتا, می گويد سايه های يک بحران بالقوه بزرگ برای مسافرانی که بر فراز اقيانوس اطلس پرواز می کنند، از دور نمايان است. سه ماه پيش دادگاه اروپايی موافقتنامه مربوط به تبادل اطلاعات مسافران خطوط هوايی را لغو کرد. پيشتر پارلمان اروپا به دليل نگرانی هايی مربوط به نقض حفاظت از امور خصوصی افراد، اين موافقتنامه را به چالش کشيده بود. دادگاه اروپايی سی ام سپتامبر را به عنوان ضرب الاجل برای تدوين يک موافقتنامه جديد اعلام کرد

                                Comment

                                Working...
                                X