Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • وزير راه و ترابري گفت: با فعاليت كميسيون ايمني راههاي كشور در اين وزارتخانه و با افزايش همكاري دستگاههاي ذيربط در ايمني راهها،كاهش حوادث جاده‌اي مورد توجه جدي قرار گرفته است.

    مهندس "محمد رحمتي" روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود:
    در سند چشم‌انداز حمل و نقل كشور و همچنين برنامه چهارم توسعه، راهبردها و برنامه‌هاي زيادي به منظور كاهش حوادث جاده‌اي در دست اقدام است.

    وي سپس بازسازي و نگهداري از راههاي اصلي كشور را از برنامه‌هاي كوتاه مدت ايمن‌سازي راهها توسط وزارت راه و ترابري در سال جاري ، عنوان كرد.

    وزير راه و ترابري براي استقرار ايمني بيشتر در جاده‌هاي كشور بر لزوم تامين منابع مالي مورد نياز در اين بخش تاكيد كرد و گفت :رفع ‪ ۴۰۰‬مورد از نقاط حادثه خيز شناسايي شده و ارتقا ايمني محدوده ‪ ۳۰‬كيلومتري شهرها از مجموع هفت هزار و ‪ ۶۸۰‬كيلومتر،از اهداف كاهش حوادث جاده‌اي اين وزارتخانه در طول برنامه چهارم توسعه است.

    رحمتي با بيان آنكه تلاش خواهيم كرد اعتبارات مورد نياز بخش حمل و نقل جاده‌اي را در متمم بودجه سال جاري تامين كنيم، گفت: در صورت تامين منابع مالي، توانايي خواهيم داشت كه نسبت به ساماندهي ‪ ۶۰۰‬مورد تقاطع به منظور ايمن‌سازي دسترسي آباديهاي مجاور به راههاي اصلي اقدام كنيم.

    وزير راه وترابري با اشاره به برنامه‌هاي اين وزارتخانه براي كاهش ميزان حوادث جاده‌اي در سطح كشور، افزود: ارتقا ايمني در ‪ ۲۰‬گردنه و نصب سيستم- هاي روشنايي با ديگر تجهيزات كنترلي در ‪ ۱۰‬تونل مهم از برنامه‌هاي وزارت راه و ترابري براي ايمن‌سازي راههاي كشور است .

    وي در پايان بر لزوم استقرار ايمني بيشتر در جاده‌هاي اصلي براي نصب سيستمهاي هوشمند كنترل ترافيك تاكيد كرد و استقرار سيستمهاي هوشمند كنترل سرعت و ثبت تخلفات رانندگان در آزادراههاي تهران - قم و كرج - قزوين را از ديگر برنامه‌هاي كوتاه مدت براي كاهش حوادث رانندگي برشمرد.

    Comment


    • مدير روابط عمومي سازمان همياري شهرداري‌هاي آذربايجان غربي از تعطيلي دو روزه شناورهاي ويژه حمل خودرو و مسافر در درياچه اروميه، خبر داد.

      علي وحدتي روز يكشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: بر اين اساس مسافران مسير درياچه اروميه ، امروز و فردا نمي‌توانند از خدمات شناورهاي درياچه براي حمل خود و خودروهايشان استفاده كنند.

      وي، انجام تعميرات اساسي روي شناورها و ساخت اسكله جديد در سمت ساحل اروميه را علت تعطيلي موقت شناورهاي ويژه حمل خودرو و مسافر اين درياچه ذكر كرد.

      وي به مسافران مسير تبريز - اروميه توصيه كرد كه از مسير خشكي براي رسيدن به مقصد خود در اين دو روز استفاده كنند.

      وي شمار شناورهاي فعال در مسير تبريز به درياچه اروميه را پنج دستگاه عنوان كرد و افزود: از اين تعداد دو دستگاه به سپاه و بقيه به سازمان همياري شهرداري‌هاي آذربايجان غربي، اختصاص دارد.

      وحدتي گفت: شناورهاي درياچه اروميه در طول هر فعاليت خود از ساعت شش صبح تا ‪ ۲۳‬شب، در رفت و برگشت ‪ ۱۲‬تا‪ ۱۸‬مرتبه اقدام به حمل مسافر و خودرو از طرف تبريز و تخليه آن در ساحل اروميه و بالعكس مي‌كنند.

      وي اظهارداشت: سه دستگاه از شناورها هر كدام بين ‪ ۳۵‬تا ‪ ۳۸‬دستگاه و دو دستگاه ديگر ‪ ۱۰‬تا ‪ ۱۱‬دستگاه خودرو را در خود جاي مي‌دهند.

      شناورهاي ويژه حمل خودرو و مسافر درياچه اروميه پس از ويراني بزرگراه وسط درياچه در حدود يك دهه قبل براي تسهيل مسافرت از آذربايجان شرقي به اروميه در اين زيستگاه راه‌اندازي شدند.

      هم‌اكنون،حجم بالايي از مسافران مسير ياد شده توسط شناوريهاي مزبور انجام مي‌شود كه در صورت بروز حوادث پيش‌بيني نشده از قبيل طوفاني شدن درياچه و خرابي شناورها، مسافران مسير درياچه سرگردان مي‌شوند.

      در صورت از كار افتادن شناورها و يا طوفاني شدن درياچه، مسافران مسير تبريز - اروميه به جاي دو ساعت بايد بيش از چهار ساعت براي رسيدن به مقصد خود ، زمان صرف كنند.

      به عقيده كارشناسان،اين امر تسريع در اجراي پروژه بزرگراه شهيد كلانتري را كه عمليات اجرايي آن از حدود سه دهه قبل آغاز شده، گريزناپذير مي‌سازد.

      Comment


      • عضو كميسيون اقتصادي مجلس كلان‌نگري و جامع‌بيني مسوولان نظام را موجب ايجاد تعادل در ساختار آموزشي و بازار كار دانست، ولي در عين حال مشكل اساسي كشور را استمرار نيافتن برنامه‌ها و محدود‌بيني مسوولان دانست و تاكيد كرد: مجلس و دولت با ديدي باز مي‌توانند تعادل مورد نياز ساختار آموزشي و نياز بازار كار را به وجود آورند، البته در بلندمدت.

        پيمان فروزش فقدان تعادل ميان ساختار آموزشي و بازار كار كشور و همچنين نيازسنجي و برنامه‌ريزي نشدن در اين خصوص را از عمده دلايل افزايش نرخ بيكاري به ويژه نرخ بيكاري فارغ‌التحصيلان دانشگاهي دانست و به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: متاسفانه از بعد از پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون برنامه‌ريزي‌هاي آموزشي در دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم، تحقيقات و فن‌آوري در جهت رفع نياز بازار كشور سامان نيافته است.

        نماينده زاهدان نظريه اصلاح ساختار آموزشي كشور در جهت رفع نياز بازار كار را نظريه مترقي ارزيابي و تصريح كرد: بخش خصوصي كشور به‌لحاظ تكنولوژيك و دانش فناوري در سطحي نيست كه بتواند مسووليت خصوصي‌سازي مورد نظر اصل 44 را بپذيرد. اين موضوع حكايت از اين دارد كه سيستم آموزشي كشور در جهت رفع نياز بازار كار نبوده است. برعكس ديگر كشورها، نياز بازار را در ساختار آموزشي دخالت نداده‌ايم. در اكثر كشورهاي جهان براساس نياز بازار، برنامه‌ريزي آموزشي انجام و بستر كارآفريني بنيانگذاري مي‌شود بنابراين با آموزش‌هاي مطابق با نياز بازار است كه مي‌توان كارآفريني پايدار ايجاد كرد؛ از اين رو نظريه اصلاح ساختار آموزشي در جهت رفع نياز بازار كار كشور نظريه‌اي مترقي است.

        او اصلاح ساختار آموزشي در جهت رفع نياز بازار كار را موجب محدوديت پژوهش و توليد علم ندانست و تصريح كرد: در كشورهاي توسعه يافته ساختار آموزشي مطابق نياز بازار كار برنامه‌ريزي مي‌شود. اصل منطقي و قابل پذيرشي است كه در كنار هدايت نيازهاي آموزشي مبتني بر نياز بازار، ارتقاء فن‌آوري از طريق سرمايه‌گذاري خارجي و ارتقاء دانش نيروي كار از طريق آموزش‌هاي بلندمدت و مستمر انجام شود.

        عضو كميسيون اقتصادي مجلس با تاكيد بر اين‌كه اگر قرار بر توليد علم است اين كار بايد در يك محيط آزاد و بدور از محدوديت‌نگري انجام شود، گفت: جامع‌نگري تصميم‌گيران اقتصادي و آموزشي كشور موجب ايجاد رقابت و رشد توليد دانش فني در بخش خصوصي مي‌شود، چرا كه نياز، رقابت ايجاد كرده و دوام در بازار، نيازمند يافتن روش‌هاي نوين علمي است و اين نمي‌شود مگر پژوهش و توليد علم در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي سرعت يابد.

        فروزش وظيفه مجلس و دولت در كاهش نرخ بيكاري را خطير دانست و افزود: نيازسنجي بازار و ارزيابي توانمندي‌هاي بخش خصوصي و برنامه‌ريزي در جهت توانمندسازي اين بخش اولين گامي است كه بايد برداشت، در غير اين صورت مشكلات حوزه اشتغال رفع نمي‌شود. وظيفه آموزش عالي در اشتغال‌زايي، كمك به افزايش آموزش و ارتقاء دانش فني است. حوزه‌هاي اقتصادي و فرهنگي و سياسي بايد ابتدا به‌صورت جداگانه ديده شده و بعد به‌صورت مجموعه‌اي واحد برنامه‌ريزي شوند. قرار گرفتن حلقه‌هاي مختلف در كنار يكديگر نيازمند داشتن آمار و ارقام دقيق از حوزه‌هاي اشتغال، كار و دانش فني است.

        Comment


        • وزارت امور خارجه ايران تاييد کرده است که کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل متحد قرار است شنبه آينده به تهران سفر کند.
          حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در کنفرانس خبری روز يكشنبه، پنجم شهريور (27 اوت) خبر سفر آتی دبير کل سازمان ملل به ايران را اعلام کرد.

          آقای آصفی در اين جلسه بار ديگر خواستار گفتگو با غرب درباره مساله هسته ای ايران شد.

          به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، وی در کنفرانس خبری هفتگی خود گفت: "زمان آن رسيده است كه غرب بدون بهانه‌جويی و بدخلقی پای ميز مذاكره بيايد تا راه برون رفت از مشكلات را پيدا كنيم."

          سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفت در پاسخ ايران به بسته پيشنهادی گروه 1+5 تمامی نکات مورد درخواست اروپايی وجود دارد.

          در همين حال، علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران گفته است کشورش مصمم به توليد سوخت هسته ای است.

          آقای لاريجانی با وجود تقاضاهای بين المللی برای توقف غنی سازی اورانيوم اين مطلب را بيان کرد و در گفتگو با راديو ايران گفت کشورش در اين مورد تغيير عقيده نخواهد داد.

          يک روز قبل از آن، (شنبه چهارم شهريور) محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران هنگام افتتاح مجتمع آب سنگين اراک تاکيد کرد که هيچکس در خارج از ايران نمی تواند اين کشور را به توقف برنامه هسته ای وادار کند.

          آقای احمدی نژاد گفت ايران برای 'هيچ کشوری' تهديد محسوب نمی شود، حتی برای اسرائيل.

          وی افزود: "در دكترين دفاعی ايران سلاح هسته ای هيچ جايگاهی ندارد."

          آمریکا در واکنش نسبت به افتتاح مجتمع آب سنگین اراک گفته است این اقدام در جلسه شورای امنیت در روز پنجشنبه 31 اوت، 9 شهریور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

          دانا پرینو، از سخنگویان کاخ سفید گفت آمریکا منتظر جلسه شورای امنیت است. وی از اظهار نظر بیشتر در این باره خودداری کرد.


          ايران با استناد به پيمان بين المللی منع گسترش جنگ افزارهای اتمی، غنی سازی اورانيوم را حق خود می داند و بارها تأکيد کرده که حاضر به توقف آن نيست اما حاضر است درباره آن مذاکره کند

          ايران همواره گفته است که حق برخورداری از انرژی هسته ای را دارد و هدفش از تعقيب برنامه هسته ای، توليد سلاح های اتمی نيست اما آمريکا ايران را به تلاش برای توليد بمب هسته ای متهم می کند.

          ايران با استناد به پيمان بين المللی منع گسترش جنگ افزارهای اتمی، غنی سازی اورانيوم را حق خود می داند و بارها تأکيد کرده که حاضر به توقف آن نيست اما حاضر است درباره آن مذاکره کند.

          شورای امنيت سازمان ملل متحد به ايران تا آخر ماه جاری ميلادی فرصت داده است که به فعاليـت های مربوط به غنی سازی اورانيوم پايان دهد. شورای امنيت پنجشنبه اين هفته برای بحث درباره برنامه هسته ای ايران تشکيل جلسه می دهد.

          بر اساس قطعنامه 1696 شورای امنيت سازمان ملل متحد اگر ايران تا پايان ماه اوت غنی سازی اورانيوم را متوقف نکند با اقدام شورا عليه خود مواجه خواهد شد. اين اقدام می تواند شامل تحريم های اقتصادی باشد. دولت ايران اين قطعنامه را غيرقانونی خوانده است.

          مقام های آمريکايی گفته اند در صورتی که پاسخ ايران به درخواست تعليق غنی سازی اورانيوم توجه نداشته باشد، آماده اند سياست اعمال تحريم عليه ايران را در شورای امنيت پی بگيرند.

          اما سرگئی ايوانف، وزير دفاع روسيه، تحريم را روشی 'ناکارآمد' خوانده و گفته است کشورش همچنان از راه حل سياسی و ديپلماتيک در پايان دادن به مناقشه هسته ای ايران حمايت می کند.

          Comment


          • وقوع دو انفجار در بغداد، پايتخت عراق، به کشته شدن دست کم هفت نفر و مجروح شدن 35 نفر منجر شده است.
            بيشتر اين کشته شدگان در اثر انفجاری در بيرون هتلی در يک منطقه تجاری شلوغ در مرکز بغداد جان خود را از دست دادند.

            خودروی بمب گذاری شده ديگر، در بيرون از دفاتر روزنامه الصباح در بغداد منفجر شد که در اثر آن دو نفر کشته و بيست نفر ديگر مجروح شدند. اين روزنامه دولتی است اما بودجه آن را آمريکا تامين می کند.

            به گفته خبرنگاران، شورشيان عراقی عمدتا روزنامه نگارانی را که برای رسانه های دولتی کار می کنند، هدف حمله قرار می دهند.

            طی سال جاری ميلادی، اين دومين بمبی است که در مقابل دفتر روزنامه الصباح منفجر می شود.

            در يک رويداد ديگر، چهار افسر پليس در حمله ای در نزديکی شهر کرکوک در شمال عراق کشته شدند.

            در خود کرکوک نيز يک گارد امنيتی در اثر انفجار يک خودروی بمب گذاری شده در نزديکی دفتر "اتحاديه ميهنی کردستان" کشته شد.

            رهبری اتحاديه ميهنی کردستان را جلال طالبانی، رييس جمهور عراق بر عهده دارد.

            چندين تن از اعضای اين حزب در اثر اين انفجار مجروح شده اند.

            اين خشونت های تازه در حالی رخ داده که نيروهای تحت رهبری آمريکا سرگرم انجام يک عمليات بزرگ برای بهبود وضعيت امنيتی شهر بغداد بوده اند.

            اين نيروها می گويند که وضعيت در حال بهبود است. ارتش آمريکا گفته است طی دو هفته اخير، نيرويی متشکل از سربازان عراقی و آمريکايی با جستجوی تعداد زيادی ساختمان و 25 مسجد 70 نفر را که به دست داشتن در اقدامات تروريستی مظنون هستند، دستگير و 529 قبضه سلاح را ضبط کرده اند.

            Comment


            • دو خبرنگار غربی که حدود دو هفته قبل در شهر غزه ربوده شده بودند آزاد شده اند.
              اين دو تن از اعضای گروه خبری شبکه آمريکايی فاکس نيوز در غزه هستند که چهاردهم اوت به وسيله گروهی ناشناس به نام "گردان های جهاد مقدس" ربوده شدند.

              گروگان ها با اتومبیل به یک هتل ساحلی در شهر غزه برده شدند.

              پیشنر، گروگان گیرها دومین نوار ویدیویی خود را در اختیار رسانه ها قرار داده بودند که در آن دو گروگان سرگرم خواندن بیانیه هایی بودند که حاکی از این بود که آنان به دین اسلام گرویده اند.

              گروگان ها در این نوار ویدیویی همچنین از مداخله غرب در عراق و افغانستان انتقاد کرده بودند.

              ساعاتی قبل از آزادی گروگان ها اسماعيل هنيه، نخست وزير حکومت خودگردان فلسطين گفته بود ممکن است دو خبرنگار غربی به گروگان گرفته شده در غزه به زودی آزاد شوند.

              گروگانگيران خواستار آزادی همه بازداشت شدگان مسلمان در آمريکا تا نيمه شب شنبه شده بودند. .

              تعدادی از اتباع کشورهای غربی در دو سال گذشته در غزه به گروگان گرفته شده اند که همگی پس از مدتی آزاد شده اند.

              حمله به خبرنگاران

              در این حال خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از شاهدان فلسطینی از حمله هلیکوپترهای اسرائیلی به خودروی خبرگزاری رویتر در نزدیکی گذرگاه کارنی درغزه خبر داده است.

              بر اساس این گزارش، هلیکوپترهای اسرائیلی در دقایق اولیه بامداد یکشنبه حداقل یک موشک به سمت خودروی رویترز شلیک کردند که تصویربردار این خبرگزاری به همراه یک خبرنگار محلی در این حمله مجروح شدند.

              گزارش های تایید نشده هم از جراحت سه رهگذر در این حمله خبر داده اند.

              Comment


              • نيروهای ائتلاف بين المللی تحت فرمان آمريکا می گويند در نتيجه يک عمليات نظامی در ولايت اروزگان، در جنوب افغانستان، پانزده تن از شورشيان کشته شده اند.
                تام کالينس، سخنگوی نيروهای ائتلاف در يک کنفرانس خبری در کابل گفت که يک فرمانده سرشناس طالبان نيز در ميان کشته شدگان است.

                اين عمليات در دره خود ولايت مرکزی اروزگان انجام شده و به گفته سخنگوی نيروهای ائتلاف، کشته شدگان "مسئول اجرای حملات عليه مردم افغانستان و نيروهای داخلی و خارجی" بودند.

                همزمان مقامات محلی در هلمند می گويند ده تن از شورشيان در اثر يک عمليات در اين ولايت کشته شده اند.

                نبی جان ملاخيل، فرمانده پليس هلمند گفت که اين حادثه در ولسوالی موسی قلعه ولايت هلمند روی داده است.

                طالبان ادعا می کنند در اين درگيری به هيچ يک از افراد آنها آسيب نرسيده است.

                در عين حال، وزارت دفاع افغانستان می گويد يک سرباز بريتانيايی در شمال ولايت هلمند به ضرب گلوله کشته شده است.

                اين هشتمين سرباز بريتانيايی است که ظرف يک ماه گذشته در افغانستان کشته می شود در حالی که شمار تلفات سربازان بريتانيايی در اين کشور از سال ۲۰۰۱ ميلادی تا حالا، به ۲۱ نفر رسيده است.

                نيروهای بريتانيايی به رهبری ناتو اخيرا فرماندهی عمليات نظامی را در جنوب افغانستان به عهده گرفتند و هم اکنون پنج هزار نفر از اين سربازان در افغانستان حضور دارند.

                Comment


                • یک تصويربردار خبرگزاری رويتر و يک خبرنگار محلی در حمله هوايی اسرائيل به خودروی آنها در غزه مجروح شده اند.
                  شاهدان محلی می گويند حداقل يک موشک به خودروی اين افراد که در حال تهيه گزارش از عمليات نظامی اسرائيل در اطراف گذرگاه کارنی بودند، برخورد کرد و دو رهگذر نيز در اين حمله مجروح شده اند.

                  ارتش اسرائيل با مشکوک خواندن فعاليت سرنشينان اين خودرو گفته است که از فعاليت ژورناليستی آنها بی خبر بوده است.

                  اين در حالی است که به گفته منابع خبری، خودروی ضدگلوله سفيد رنگ خبرنگاران به خوبی نشانه گذاری شده بوده است و بر روی همه قسمت های آن به سه زبان عربی، انگليسی و عبری نام رويتر و علامت تلويزيون قرار داشته است.

                  ارتش اسرائيل پس از به گروگان گرفته شدن يک سرباز اسرائيلی به وسيله تندرويان فلسطينی در ۲۵ ژوئن، فعاليت نظامی خود را در مناطق فلسطينی افزايش داده است.

                  خبرگزاری ها همچنين از کشته شدن يک عضو حماس در حمله هوايی جداگانه، دقايقی پس از حمله به خودروی خبرگزاری رويتر خبر داده اند.

                  Comment


                  • مارگارت بکت وزير خارجه بريتانيا طی نامه سرگشاده ای به سخنگوی امور خارجی حزب محافظه کار اين کشور اين ادعا را تکذيب کرد که در ميان تجهيزاتی که ارتش اسرائيل از حزب الله لبنان به دست آورده، وسائلی وجود داشته که بريتانيا پيشتر به ايران صادر کرده بوده است.
                    ويليام هيگ که از رهبران پيشين حزب محافظه کار است طی نامه سرگشاده ای به خانم بکت با استناد به گزارشی که دوشنبه 21 اوت در روزنامه بريتانيايی تايمز چاپ شد نوشته بود ارتش اسرائيل از سنگرهای گروه شيعی حزب الله در جنوب لبنان عينکهای مادون قرمز مخصوص ديد در شب پيدا شده که کاربرد نظامی و امنيتی دارند و سه سال پيش از بريتانيا به ايران صادر شده بوده است.

                    آقای هيگ از خانم بکت خواسته بود فوراً در مورد صحت اين گزارشها تحقيق کند.

                    وزيرخارجه بريتانيا در پاسخ به ويليام هيگ نوشته که گزارش روزنامه تايمز با ارتش اسرائيل درميان گذاشته شده و ارتش اسرائيل در پاسخ اعلام کرده که در ميان تجهيزاتی که از حزب الله به دست آورده تنها دو وسيله ساخت بريتانيا وجود داشته که يکی از آنها يک دستگاه دوربين ويدئويی کنترل از راه دور بوده که براحتی در بازار قابل خريداری است و ديگری دوربين ثابت مادون قرمزی بوده که برای کاربرد در يک منزل شخصی به لبنان صادر شده بوده است.

                    خانم بکت نوشته که با صادرکننده اين دوربين تماس گرفته شده و او در پاسخ اعلام کرده که دوربين مزبور هفت سال پيش مستقيماٌ از بريتانيا به لبنان صادر شده بوده و بخشی از تجهيزاتی ثابت و غيرقابل حمل بوده که نمی توان آنها را با دست حمل کرد و در عمليات به کار برد.

                    آن گونه که در نامه وزيرخارجه بريتانيا آمده، تجهيزاتی که ارتش اسرائيل از حزب الله لبنان به دست آورده، به ايران صادر نشده بوده و ارتش اسرائيل شکايتی در اين زمينه ندارد.

                    خانم بکت همچنين در نامه اش تأکيد کرده که دولت بريتانيا تک تک کالاهايی را که به ايران صادر می شود بررسی می کند تا از صدور کالاهايی که می تواند کاربرد نظامی يا اتمی داشته باشد جلوگيری شود.

                    وی در عين حال اذعان کرده که دولت بريتانيا تنها در دو مورد بر اين رويه استثنا وارد کرده که مورد نخست در سال 2003 بوده که اجازه صدور 250 دوربين مادون قرمز به نيروهای کنترل موادمخدر سازمان ملل متحد در ايران را داده و مورد دوم در سال 2005 بوده که دولت بريتانيا پنجاه جليقه ضدگلوله به يگان مبارزه با موادمخدر نيروی انتظامی ايران هديه کرده است.

                    خانم بکت تأکيد کرده که دولت بريتانيا تاکنون هيچ نشانه ای دريافت نکرده که حاکی از اين باشد که اين دوربينها و جليقه های ضدگلوله برای منظوری جز آنچه دولت بريتانيا در نظر داشته مورد استفاده قرار گرفته باشند.

                    Comment


                    • گزارشها از پاکستان حاکيست که نيروهای پليس اين کشور دستکم 200 نفر را بدنبال درگيريهايی که پس از اعلام کشته شدن نواب اکبر بوگتی از رهبران شورشی بلوچستان پاکستان، رخ داده است، بازداشت کرده اند.
                      نواب بوگتی در درگيری با نيروهای نظامی اين کشور کشته شده است.

                      در همين حال در کويته مرکز ايالت بلوچستان پاکستان، مقررات منع آمد و شد وضع شده است.

                      مقامات پليس در گفته اند که درصورت مشکلات ممکن است مقررات منع آمد و شد را به مناطق ديگر ايالت گسترش دهند.

                      بيست سرباز دولتی و سی شورشی مسلح در اين درگيری که در مناطق کوهستانی بلوچستان پاکستان در نزديکی شهر دره بوگتی به وقوع پيوسته است، کشته شده اند و تعداد زيادی از نيروهای دو طرف هم مجروح شده اند.

                      نواب بوگتی از رهبران جنبشی بود که خواستار اعطای خودمختاری سياسی به بلوچستان پاکستان است.

                      منابع پاکستانی به خبرگزاری ها گفته اند که نواب اکبر بوگتی بعد از سه روز درگيری مسلحانه در مناطق کوهستانی کشته شده است و نيروی هوايی و نيروهای ويژه ارتش اين کشور در اين عمليات شرکت داشته اند.

                      بلوچستان پاکستان دارای معادن غنی و منابع عظيم گاز طبيعی است.

                      قبايل بلوچ که خواستار خودمختاری سياسی هستند می گويند دولت بخش کمی از درآمد منابع طبيعی بلوچستان را صرف توسعه اين ايالت کرده است.

                      Comment


                      • محققان هلندی می گويند ناشنوايی در سالمندان ناشی از معيوب بودن يک ژن خاص است.
                        بنابر اين مطالعه تازه، که با شرکت 1200 داوطلب 80 - 40 سال صورت گرفته، ژنی موسوم به کی سی ان کيو4 (KCNQ4)، در کسانی که در اثر پيری به ناشنوايی مبتلا شده اند، تغيير شکل داده است.

                        "انستيتو سلطنتی افراد ناشنوا"، که تامين هزينه اين مطالعه را بر عهده داشته است، می گويد که با در نظر گرفتن نتيجه بدست آمده "می توان اميدوار بود که تا رسيدن به درمان ناشنوايی ناشی از پيری راه کمی باقی است."

                        ناشنوايی ناشی از پيری، نقص جسمنی پيچيده ای است که به عقيده دانشمندان دليل محيطی و ژنتيکی دارد.

                        قرار گرفتن در معرض صداهای گوشخراش، اصلی ترين عامل محيطی است که در سنين پيری باعث ناشنوايی می شود.

                        ضعف شنوايی در سنين پيری امکان برقراری ارتباط با اعضای خانواده و اطرافيان را دشوار می کند و می تواند باعث شود که فرد احساس انزوا کند.

                        در حال حاضر آزمايشی وجود ندارد که بتوان بر اساس آن افراد مستعد به ناشنوايی در سنين پيری را تشخيص يا از ابتلا به آن جلوگيری کرد.

                        "تکه گم شده"

                        دانشمندان پيش از اين می دانسته اند که جهش و تغيير در ژن KCNQ4 با ناشنوايی ارثی مرتبط است. ناشنوايی ارثی می تواند در سنين جوانی رخ بدهد و ارتباطی با عوامل محيطی ندارد.

                        ژن KCNQ4 در افراد سالم، در سلول های بخش حلزونی گوش فعال است و به بازيافت ماده معدنی پتاسيم (عامل کمک کننده به ارسال پيام عصبی به مغز) به مايع گوش درونی کمک می کند.

                        گروه محققين هلندی دانشگاه شهر آنتورپ، در اين مطالعه به دنبال تغييرات کوچک ژن KCNQ4، که می تواند در ناشنوانی سالمندان نقش داشته باشد، بوده اند.

                        آنها در ژن KCNQ4 آن گروه از داوطلبان که به ناشنوايی ناشی از پيری مبتلا بوده اند، سه جهش و دگرگونی کشف کردند.

                        آنها می گويند برای تشخيص عواملی که منجر به جهش در اين ژن می شود به مطالعات بيشتری نياز است. از جمله دلايلی که در اين ارتباط در نظر گرفته خواهد شد انباشته شدن پتاسيم در سلولهای مويی موجود در بخش حلزونی گوش يا دفع پيش از موعد آن است.

                        دکتر رالف هولم، از محققان "انستيتو سلطنتی برای افراد ناشنوا"، می گويد: "بسياری از مردم ناشنوايی را بخش غيرقابل اجتناب دوران سالمندی و نه نقيصه جسمانی قابل درمان می دانند. اين تحقيق تکه ای گم شده از تحقيقات در زمينه ناشنوايی است."

                        وی همچنين گفت: "در حال حاضر استفاده از سمعک تنها راه کمک به افراد سالمند ناشنواست. اما اين وسيله از بدتر شدن وضع شنوايی جلوگيری نمی کند. تحقيق تازه اين اميد را می دهد که در آينده برای ناشنوايی ناشی از پيری، درمانی کشف شود و ديگر هيچکس از ناشنوايی در اين دوران از زندگی نگران نباشد."

                        Comment


                        • خبرگزاری فارس به نقل از مسئول دفتر نمايندگی رهبر ايران در سازمان دامپزشکی اين کشور خبر داده که برای پرورش تمساح در ايران مجوز شرعی صادر شده است.
                          به گزارش اين خبرگزاری، دفتر نمايندگی "ولی فقيه" در سازمان دامپزشکی کشور به دليل آنکه تمساح دارای کاربرد اقتصادی فراوان و ارزش افزوده بالاست برای دريافت مجوز شرعی پرورش اين حيوان دوزيست تلاش کرده و سرانجام ترتيباتی فراهم آورده است تا سرمايه گذاران ايرانی نيز بتوانند همچون بسياری از ديگر کشورهای جهان دست به پرورش اين حيوان بپردازند.

                          آقای سلطانی، مسئول دفتر نمايندگی رهبر جمهوری اسلامی در سازمان دامپزشکی ايران گفته افرادی که علاقمند به سرمايه ‌گذاری در پروش تمساح هستند بايد از سازمان دامپزشکی مجوز بگيرند و علاوه بر آن، کشتار تمساح را به گونه ای انجام دهند که بتوان به مردم اطمينان داد که پوستی که از تماسح به دست می آيد، از نظر شرعی پاک است و استفاده از آن منعی ندارد.

                          به گفته آقای سلطانی، در هنگام ذبح تمساح بايد همچون جانور حلال گوشت، چهار رگ او را بزنند اما گوشت اين حيوان بايد فقط به مصارف صنعتی همچون تهيه غذا برای حيواناتی همچون سگ و گربه برسد.


                          از آنجا که اغلب فقهای شيعه تمساح را حيوان حلال گوشت نمی دانند، سخن گفتن از ذبح شرعی آن بی معنی است اما کاربرد پوست اين حيوان در پوشاک به شرطی که هنگام نماز از آن استفاده نشود و در ساير مواقع نيز از طريق عرق بدن يا چيزهايی همچون آب باران تر نشود که احتمال نجاست آن مطرح گردد از لحاظ شرعی منعی ندارد


                          آيت الله سيد فاضل ميلانی

                          آيت الله سيد فاضل ميلانی که نمايندگی آيت الله سيدعلی سيستانی مرجع بزرگ شيعه را در لندن به عهده دارد می گويد از آنجا که اغلب فقهای شيعه تمساح را حيوان حلال گوشت نمی دانند، سخن گفتن از ذبح شرعی آن بی معنی است اما کاربرد پوست اين حيوان در پوشاک به شرطی که هنگام نماز از آن استفاده نشود و در ساير مواقع نيز از طريق عرق بدن يا چيزهايی همچون آب باران تر نشود که احتمال نجاست آن مطرح گردد از لحاظ شرعی منعی ندارد.

                          آيت الله ميلانی که در دانشکده بين المللی علوم اسلامی در لندن فقه تدريس می کند همچنين در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی گفت که از نظر فقهی تمساح جانوری آبزی به شمار می رود که ماهی يا در حکم ماهی نيست که بتوان گوشت آن را حلال دانست اما از سوی ديگر همچون حيوانات حرام گشت خشکی زی هم نيست که در مورد حرام گوشت بودن آن اتفاق نظر باشد و حرام گوشت دانستن تمساح نظری است که اغلب فقها به آن باور دارند، نه اينکه نظری قاطع و غيرقابل نقض باشد.

                          گونه ای از تمساح کوچک در برخی نهرهای استان سيستان و بلوچستان ايران به صورت بومی زندگی می کند اما گونه هايی از تمساح که مسئولان سازمان دامپزشکی ايران از کاربرد صنعتی آن سخن گفته اند در واقع تمساحهايی است که در آبهای مناطق گرمسير آفريقا و آمريکای لاتين زندگی می کنند و کروکوديل خوانده می شوند و بنابراين پرورش آنها در ايران نيازمند وارد کردنشان از خارج است.

                          مسئول دفتر نمايندگی رهبر ايران در سازمان دامپزشکی اين کشور از علاقه سرمايه گذاران خصوصی در استانهای مختلفی همچون سيستان و بلوچستان، اردبيل و تهران به پرورش کروکوديل يا تمساح بزرگ خبر داده است.

                          تمساح علاوه بر آنکه در برخی نقاط دنيا گوشتش مصرف خوراکی دارد و از پوست آن برای توليد چرم استفاده می شود مصرف بهداشتی نيز دارد.

                          دانشمندان آمريکايی فاکتوری در خون تمساح يافته اند که در ايمن سازی بدن کاربرد دارد.

                          Comment


                          • محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، در جريان افتتاح مجتمع آب سنگين اراک خود را 'نماينده ملت ايران' ناميده و گفته است: "هرچه مردم در اين زمينه بگويند دنبال می ‌كنم؛ امروز ملت ايران می ‌خواهد كه ما به فناوری صلح ‌آميز هسته‌ ای دست پيدا كنيم و من مسئول پيگيری اين خواسته هستم."
                            شايد کمتر کسی در اين نکته با آقای احمدی نژاد مخالفت داشته باشد که بخش بزرگی از جامعه ايران در شرايط کنونی از برنامه های هسته ای اين کشور حمايت می کنند؛ واقعيتی که از چشم خبرنگاران و ناظران خارجی حاضر در ايران نيز پنهان نمانده است.

                            اما پرسش اينجاست که جايگاه ايرانيانی - ولو اقليت - که با فعاليت های هسته ای، يا با بخشی از آن، به هر دليلی موافق نباشند چيست؟

                            مسير قانونی يا بستر مدنی که اين دسته از شهروندان بتوانند از طريق آن دغدغه و احياناً مخالفت خود را به گوش 'نماينده' خود برسانند کدام است و اساساً دولتمردان ايرانی تا چه حد خود را 'مسئول پيگيری' خواسته های اين بخش از 'ملت' می دانند؟

                            برخی ناظران بر اين باورند که در اين مورد خاص [برنامه هسته ای] اجماعی کم سابقه ميان طيف های مختلف سياسی و لايه های اجتماعی ايران شکل گرفته و به گوش نرسيدن صدای متفاوت از سر نبود گوينده است، نه کمبود تريبون.


                            واقعيت آن است که فشار فزاينده بين المللی بر ايران در دو سه سال اخير، به ويژه تهديدهای آمريکا، که در چشم بسياری نشان از حکمرانی 'معيارهای دوگانه' در عرصه روابط بين الملل دارد، احساسات ملی گرايانه بخشی از جمعيت ايران را در مورد برنامه های هسته ای کشورشان برانگيخته و به پديده 'تک صدايی' در جامعه دامن زده است



                            اما مخالفان اين نظر همين نبود گوينده را محل پرسش می دانند و آن را به 'بسته بودن فضا' و نگرانی از 'برخورد حکومت' نسبت می دهند.

                            اين گروه تعطيلی نشريات و نمونه هايی چون اعلام جرم اخير سخنگوی دولت ايران عليه برخی رسانه های منتقد سياست های اقتصادی دولت را شاهد مدعای خويش می دانند.

                            از سوی ديگر موضع گيری برخی گروه های سياسی نظير جبهه مشارکت که چند ماه پيشتر خواستار تعليق غنی سازی شده بود، يا جبهه ملی ايران که در بيانيه اخير خود 'منافع ملی' را در تعليق غنی سازی ديده است، به عنوان مثال هايی از 'گوينده' متفاوت، به استدلال دسته دوم کمک می کند.

                            مهمتر از اختلاف اين دو دسته، نقطه اشتراک آنها است؛ يعنی به گوش نرسيدن صدای متفاوت - و نه لزوماً مخالف - در ماجرای برنامه های هسته ای ايران؛ ماجرايی که به اعتراف بسياری از مقام های جمهوری اسلامی، از لحظات سرنوشت ساز سياست معاصر ايران و ايرانيان است و می توان گفت از هر مسير و به هر شکلی که فرجام يابد، اين شهروندان ايرانی هستند که پيش و بيش از همگان 'ثمره شيرين' يا 'طعم تلخ' آن را خواهند چشيد.

                            واقعيت آن است که فشار فزاينده بين المللی بر ايران در دو سه سال اخير، به ويژه تهديدهای آمريکا که در چشم بسياری نشان از حکمرانی 'معيارهای دوگانه' در عرصه روابط بين الملل دارد، احساسات ملی گرايانه بخشی از جمعيت ايران را در مورد برنامه های هسته ای کشورشان برانگيخته و به پديده 'تک صدايی' در جامعه دامن زده است.



                            آگاهی - و برخورداری از زمينه های لازم برای دستيابی به آگاهی - برای شهروندان حق مسلمی است که از پیامدهای مهم فقدان آن، شايد، سنگين تر شدن بار مسئوليت رهبران جامعه باشد در برابر سرنوشت ملتی که نمايندگی آن را بر عهده گرفته اند



                            با اين حال به نظر می رسد آنچه در شکل دادن مفهوم 'حق مسلم' بيش از هر چيز نقش داشته تبليغات گسترده رسانه های دولتی ايران است که از نظر گستره نفوذ در سطوح ميانی و پايينی جامعه ايران عملاً بی رقيب هستند.

                            در تصميم گيری های کلان و مسائل حساس کشورها حتی در جوامع باز، اگرنه به زبان، در عمل نظر مردم به حاشيه رانده می شود.

                            مشارکت بريتانيا در حمله به عراق به رغم مخالفت چشمگير افکار عمومی، تنها يکی از نمونه های اخير از اين منش سياستمردان است که خود عموماً آن را به 'مسئوليت رهبران' و 'منافع درازمدت ملی' نسبت می دهند.

                            اما آنچه نبايد فراموش کرد اين است که حتی در چنين شرايطی فراهم آوردن تريبون برای شنيده شدن صداهای ديگر و حتی فراتر از آن کشاندن مباحث ملی به فضای عمومی برای به فکر واداشتن و ايجاد صداهای متفاوت از وظايف دولتمردان است.

                            خارج کردن مباحث حساس از حوزه عمومی، می تواند به محروم کردن جامعه از حق مشارکت در تعيين سرنوشت خويش تعبير شود و مهمتر از آن، به محروم کردن مردم از آگاهی و دانشی که بر مبنای آن قرار است از حق تعيين سرنوشت خويش استفاده کنند.

                            آگاهی - و برخورداری از زمينه های لازم برای دستيابی به آگاهی - برای شهروندان حق مسلمی است که از پیامدهای مهم فقدان آن، شايد، سنگين تر شدن بار مسئوليت رهبران جامعه باشد در برابر سرنوشت ملتی که نمايندگی آن را بر عهده دارند.

                            Comment


                            • حامد کرزی، رييس جمهور افغانستان برخی از مطبوعات غربی را به 'تبليغات سوء' عليه حکومت خود متهم کرده است.
                              آقای کرزی در يک کنفرانس مشترک خبری با نخست وزير هلند در کابل گفت که احتمالا دليل اين موضوع، اختلاف نظر او با برخی از کشورهای غربی بر نحوه مبارزه با تروريسم بوده است.

                              بيشتر مطبوعات غرب ظرف ماه های اخير به انتشار مقاله هايی در مورد وضعيت افغانستان پس از طالبان پرداخته اند.

                              آنگونه که گزارشها می گويند 'نا امنی ها، افزايش فساد اداری و عدم تامين عدالت اجتماعی' در افغانستان، سه موضوعی است که بيشتر در اين نوشتارها برجسته می شود و در آن، عمدتا دولت آقای کرزی مقصر دانسته می شود.

                              در اين مطالب ظرف ماه های گذشته، اين موضوع هم مطرح شد که از محبوبيت حامد کرزی، که رهبری افغانستان پس از طالبان را به عهده داشته، آرام آرام در افکار جهان کاسته می شود.

                              اين نگرانی ها چندين بار در مطبوعات داخلی افغانستان نيز بازتاب يافت.

                              'اختلاف نظر'

                              از رييس جمهور کرزی پرسيده شد که به نظر او چه چيزی سبب افزايش تبليغاتی از اين دست شده است؟

                              آقای کرزی گفت احتمالا دليل اين موضوع، اختلاف نظر او با برخی از حلقات شامل در مبارزه عليه تروريسم در شيوه ای اجرای اين مبارزه است.


                              انتقاد کرزی

                              آقای کرزی اخيرا به دنبال افزايش ادعاها مبنی بر تلفات غيرنظاميان در عمليات نظامی در افغانستان، با انتقاد از شیوه مبارزه با طالبان، خواستار بازنگری جهان در مبارزه با تروريسم در کشورش شد و گفت مراکز اصلی تروريسم بايد در بيرون از افغانستان جستجو شود



                              آقای کرزی اخيرا به دنبال افزايش ادعاها مبنی بر تلفات غيرنظاميان در عمليات نظامی در افغانستان، با انتقاد از شیوه مبارزه با طالبان، خواستار بازنگری جهان در مبارزه با تروريسم در کشورش شد.

                              او در اين تقاضا تاکيد کرد که ريشه های اصلی تروريسم در بيرون از مرزهای افغانستان است و خواستار تمرکز اين مبارزه در بيرون از افغانستان شد.

                              آقای کرزی در مورد آنچه "تبليغات" مطبوعات غرب خواند گفت: "ما بعضی اختلافات با حلقات شامل در ائتلاف بين المللی مبارزه با تروريسم خصوصا در مورد مبارزه با تروريسم داشتيم که شايد آنها از اين اختلافات دل خوشی نداشتند و به همين دليل مطبوعات شان (غرب) عليه ما تبليغات می کند."

                              'حکومت خودمختار و آزاد'

                              رييس جمهور کرزی در ادامه سخنان خود گفت: "اميدوار هستم همه بدانيم که حکومت افغانستان، حکومت خودمختار و آزاد يک کشور مستقل است و افغانستان با توجه به همين موضوع عمل می کند."

                              آقای کرزی افزود برخورد برخی از مطبوعات غربی با رويدادهای افغانستان به هيچ وجه وضعيت در اين کشور را بهتر نمی کند بلکه به باور او، ادامه اين برخوردها، منجر به ايجاد بحران بزرگ نه تنها در افغانستان بلکه در غرب خواهد شد.

                              از بيش از چهار سال قبل که رژيم طالبان پس از حملات هوايی آمريکا برچيده شد، افغانستان از حمايت سياسی، نظامی و اقتصادی جهان برخوردار بوده است.

                              هم اکنون هزاران سرباز خارجی در ولايات مختلف افغانستان مشغول مبارزه با بقايای گروه طالبان هستند و در کنار اين، ميليون ها دلار نيز در زمينه بازسازی ويرانه های ناشی از جنگ در اين کشور از سوی جهان مصرف می شود.

                              Comment


                              • جاده های ايران برای چهارمين بار در تابستان سال جاری صحنه مرگ دسته جمعی بيش از بيست نفر بر اثر سانحه رانندگی شد.
                                راديو ايران از مرگ دست کم 24 دانش آموز در جاده تهران به مشهد خبر داده که بر اثر منحرف شدن اتوبوس حامل آنها از جاده رخ داده است.

                                اين گزارش راديويی جزئيات بيشتری درباره حادثه و قربانيان آن نداده و تنها اين را ذکر کرده است که قربانيان برای زيارت آرامگاه امام هشتم شيعيان عازم شهر زيارتی مشهد در شمال شرق ايران بوده اند که دچار سانحه شده اند.

                                با رخداد اين سانحه جاده ای، شمار مسافرانی که ظرف دو ماه، بر اثر تصادف اتوبوس حامل خود به صورت دسته جمعی جان می بازند دست کم به 92 نفر می رسد.

                                جاده های ايران از لحاظ تعداد کشته ها بر اثر حوادث رانندگی خطرناکترين راههای دنيا به شمار می رود.

                                ساليانه بيش از چهار هزار مورد تصادف در ايران روی می دهد و آمارها می گويند روزانه بيش از هفتاد نفر در حوادث جاده ای ايران کشته می شوند که تعداد کشته های اين تصادفها در سال بيش از ۲۶ هزار نفر است.

                                بر اساس همين گزارشها خسارات سالانه حوادث جاده ای ايران چهار هزار ميليارد تومان برآورد می شود که حدود چهار درصد توليد ناخالص داخلی اين کشور است.

                                تغييرات در صدور گواهينامه رانندگی، تغييرات ساختاری در جاده های کشور و حضور بيشتر و گسترده تر پليس راه از جمله اقداماتی است که به گفته کارشناسان می تواند به کاهش تصادفات در ايران کمک کند.

                                Comment

                                Working...
                                X