Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • وزير امور خارجه كشور از افزايش ميزان تاثيرگذاري جمهوري اسلامي ايران بر ملت‌هاي منطقه خبر داد و گفت: اين تاثيرگذاري كه از زمان انقلاب اسلامي آغاز شده است، روز به روز درحال افزايش است.

    به گزارش خبرنگار ايرنا ، دكتر "منوچهر متكي" شامگاه پنج شنبه در آيين افتتاح متمركز ‪ ۶۴‬پروژه مخابراتي استان گلستان در شهر "دلند" از توابع شهرستان راميان، افزود: به‌بركت انقلاب اسلامي و معمار كبير آن، امروز ميزان تاثيرگذاري جمهوري اسلامي بر ملت‌هاي منطقه به اندازه‌اي پيش رفته است كه رژيم صهيونيستي پس از ‪ ۵۸‬سال از يك گروه كوچك بنام حزب الله كه از انقلاب اسلامي تاسي گرفته است، شكست مي‌خورد.

    وي با بيان اينكه قدرت‌هاي بزرگ درصدد ايجاد خاورميانه‌اي جديد درمنطقه هستند كه بتواند منافع آنان را تامين كند، گفت: مطمئنا اين خاورميانه در صورت شكل‌گيري براساس فرمول كشورها و ملت‌هاي ساكن در اين منطقه و منافع آنان پايه ريزي خواهد شد.

    دكتر متكي اضافه كرد: آنچه سبب تاثير پذيري كشورها و ملت‌هاي منطقه از جمهوري اسلامي ايران شده است، شعار عدالت محوري دولتمران اين نظام است.

    وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران همچنين با اشاره به پرونده هسته‌اي كشور و صدور قطعنامه عليه ايران از سوي شوراي امنيت، گفت: به رغم اينكه ايران ‪ ۲۱‬روز ديگر فرصت داشت تا پاسخ خود را به بسته پيشنهادي كشورهاي ‪ ۵ + ۱‬بدهد، اين كشورها عجولانه بر عليه ايران قطعنامه صادر كردند.

    وي با بيان اينكه ايران در موعد مقرر پاسخ خود را داده است، افزود: اين كشورها مثلا حافظ صلح و امنيت، با گذشت ‪ ۲۱‬روز از حمله رژيم صهيونيستي به جنوب لبنان هيچ قطعنامه‌اي عليه اين رژيم اشغالگر صادر نكردند.

    متكي اضافه كرد: جمهوري اسلامي بارها اعلام كرده‌است در دستيابي به فناوري هسته‌اي به دنبال جنگ و برهم زدن صلح جهاني نيست، بلكه خواهان صلح و امنيت پايدار درجهان است و اين را در پايبندي ‪ ۳۶‬ساله خود به تعهدات ‪ N.P.T‬نشان داده‌است.

    وي تصريح كرد: به‌رغم حضور فعالانه ايران و بيان حرفه‌هاي منطقي و مستدل، متاسفانه پاي منطق قدرت‌هاي بزرگ چوبي است.

    وزير امور خارجه كشور در بخش ديگري از سخنان خود خدمتگزاري به مردم را بالاترين افتخار دولت دانست و گفت: دولت مصمم است با انجام زير ساخت‌هاي مهم در بخش‌هاي مختلف به ويژه ارتباطات گام‌هاي اساسي در رفع مشكلات مردم بردارد.

    دكتر متكي افزود: امسال اعتبارات عمراني دولت در بسياري از بخش ها، ‪۳‬ برابر شده است كه نشان از اهميت و توجه دولت به فعاليت‌هاي عمراني و خدمت به مردم است.

    وي اضافه كرد: دولت نهم فارغ از هرگونه گرايش‌هاي سياسي و يا توجه به فضاهاي سياسي و غير سياسي، فقط براي خدمت به مردم تلاش مي‌كند.

    به گزارش خبرنگار ايرنا، مديرعامل شركت مخابرات استان گلستان نيز دراين آيين با ارائه گزارشي از عملكرد اين شركت، گفت: در هفته دولت، ‪ ۶۴‬پروژه مخابراتي در ‪ ۳۴‬نقطه اين استان با هزينه‌اي بالغ بر ‪ ۶۶‬ميليارد ريال به بهره برداري مي‌رسد.

    فرماندار شهرستان راميان نيز در اين آيين، گفت: در ايام هفته دولت ‪۳۵‬ پروژه عمراني در اين شهرستان به بهره برداري رسيده يا عمليات اجرايي آن آغاز خواهد شد.

    در پايان اين آيين سوئيچ ‪ ۵‬هزار شماره‌اي شهر دلند به بهره‌برداري رسيد.

    شهرستان راميان با ‪ ۹۰‬هزار نفر جمعيت درشرق استان گلستان واقع است.

    Comment


    • "استفان دوجاريك" سخنگوي دبيركل سازمان ملل مي‌گويد كوفي عنان در گفت و گوي تلفني خود با رييس جمهوري آمريكا، جزييات برنامه سفرش، ازجمله سفر به ايران را با او در ميان گذاشته است.

      دبيركل سازمان ملل سفرش به اروپا و شماري از كشورهاي خاورميانه را از روز جمعه آغاز مي‌كند.

      وي در اولين مرحله سفرش، روز جمعه در نشست وزيران خارجه كشورهاي اروپايي در بروكسل شركت مي‌كند كه هدف آن تشويق اين كشورها به‌اعزام نيروهاي صلحبان به لبنان است.

      دوجاريك در پاسخ به اين سووال كه آيا عنان در تهران با محمود احمدي نژاد رييس جمهور ايران نيز ملاقات مي‌كند، گفت: برنامه سفر دبيركل مشخص شده و او قصد دارد تا با مقامات ارشد كشورهاي مربوطه ملاقات كند.

      سخنگوي دبيركل سازمان‌ملل در پاسخ به اين سووال كه آيا دبيركل نمايشگاه كاريكاتور هولوكاست را كه در ايران برگزار شد به عنوان نقض قطعنامه مجمع عمومي مي‌بيند گفت كه اين قطعنامه از دبيركل خواسته تا برنامه آموزشي در مورد هولوكاست تهيه كند و او مشغول انجام اين امر است.

      Comment


      • در ادامه نقض قطعنامه‌هاي ‪ ۱۷۰۱‬شوراي امنيت توسط رژيم صهيونيستي، هواپيماهاي جنگي اين رژيم روز پنجشنبه در ارتفاع پايين، بر فراز منطقه غرب بقاع و گذرگاه مرزي "مصنع" و ظهر البيدر و جنونب لبنان پرواز كردند.

        خبرگزاري ملي لبنان با اعلام اين خبر افزود: نيروهاي ارتش اسراييل متشكل از ‪ ۱۲‬سرباز روز پنجشنبه با ورود به شهرك "حولا" در بخش مركزي جنوب لبنان در خارج از منطقه "خله عنق" مستقر شدند.

        اين نيروها دو شهروند لبناني به نام "حسين قاسم" ‪ ۷۵‬ساله و "يوسف شاهين" ‪ ۵۰‬ساله را بازداشت و پس از يك ساعت بازجويي آزاد كردند.

        همچنين تعدادي از نيروهاي رژيم صهيونيستي وارد شهرك "رب ثلاثين" شده و در منزل يك شهروند لبناني به نام "فايز بركات" مستقر شدند.

        در چنين شرايطي، خبرگزاري ملي لبنان خاطرنشان كرد: درحال حاضر بيش از ‪ ۵۰۰‬صياد لبناني از دوازدهم ماه ژوييه آغاز جنگ اسراييل عليه لبنان تاكنون در محاصره بوده و قادر به رفتن به دريا براي عمليات صيد نيستند.

        "خليل طه" رييس اتحاديه صيادان شهر صور روز پنجشنبه از دولت لبنان و سازمان ملل خواست تا به محاصره در يايي لبنان پايان داده شود.

        اين در حالي است كه هند در صدد است نيروهاي خود در پاسدار صلح سازمان ملل "يونيفل" در جنوب لبنان كه شمار آنان به بيش از ‪ ۷۰۰‬نفر مي‌رسد را از لبنان خارج كند.

        در همين پيوند، دستيار وزير امور خارجه لهستان روزپنجشنبه اعلام كرد كه اين كشور پس از تصويب كابينه لهستان در صدد اعزام‌نيرو براي تقويت نيروهاي يونيفل به لبنان است.


        Comment


        • Comment


          • Comment


            • Comment


              • دانا پرينا يكي از سخنگويان رياست جمهوري آمريكا، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: "موضع آمريكا تغييري نكرده و هنوز مشغول بررسي پاسخ ايران به بسته پيشنهادي است."
                به‌گفته وي، "درحال حاضر اعضاي دائم شوراي امنيت بين خودشان بحث مي‌كنند و با هم در تماس هستند و پاسخ ايران را بررسي مي‌كنند و در نهايت آخر ماه اوت بر اساس قطعنامه با هم جلسه خواهند داشت."
                وي افزود: همانطور كه قبلا گفتم آمريكا و گروه ‪ ۵ + ۱‬معتقدند كه پاسخ ايران كافي نبوده ولي ضرب‌الاجل شوراي امنيت بر اساس قطعنامه شوراي امنيت به ايران تا پايان ماه اوت فرصت داده شده است.

                اين سخنگوي كاخ سفيد ادامه داد: روز پنجشنبه رييس جمهور با رومانو پرودي نخست وزير ايتاليا و آنگلا مركل صدراعظم آلمان در مورد ايران و لبنان گفت وگوي تلفني داشت.

                پرينا افزود: بوش درمكالمه با پرودي، راه‌هاي ديپلماتيكي را كه مي‌تواند مانع دستيابي ايران به تسليحات هسته‌اي شود، بررسي كرد.

                وي گفت: رييس جمهور آمريكا در مورد برنامه هسته‌اي ايران با مركل صدر اعظم آلمان هم مذاكره داشت.

                ايران بارها بر رعايت قوانين و مقررات بين‌المللي وصلح آميز بودن برنامه هسته‌اي خود تاكيد كرده است ولي آمريكا به بهانه‌هاي مختلف تهران را به تلاش براي توليد سلاح‌هاي هسته‌اي متهم مي‌كند.

                Comment


                • دانا پرينا يكي از سخنگويان رياست جمهوري آمريكا، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: "موضع آمريكا تغييري نكرده و هنوز مشغول بررسي پاسخ ايران به بسته پيشنهادي است."

                  به‌گفته وي، "درزمان حاضر اعضاي دائم شوراي امنيت بين خودشان بحث مي‌كنند و با هم در تماس هستند و پاسخ ايران را بررسي مي‌كنند و در نهايت آخر ماه اوت بر اساس قطعنامه با هم جلسه خواهند داشت."
                  وي افزود: همانطور كه قبلا گفتم آمريكا و گروه ‪ ۵ + ۱‬معتقدند كه پاسخ ايران كافي نبوده ولي ضرب‌الاجل شوراي امنيت بر اساس قطعنامه شوراي امنيت به ايران تا پايان ماه اوت فرصت داده شده است.

                  اين سخنگوي كاخ سفيد ادامه داد: روز پنجشنبه رييس جمهور با رومانو پرودي نخست وزير ايتاليا و آنگلا مركل صدراعظم آلمان در مورد ايران و لبنان گفت وگوي تلفني داشت.

                  پرينا افزود: بوش در مكالمه با پرودي، راه‌هاي ديپلماتيكي را كه مي‌تواند مانع دستيابي ايران به تسليحات هسته‌اي شود، بررسي كرد.

                  وي گفت: رييس جمهور آمريكا در مورد برنامه هسته‌اي ايران با مركل صدر اعظم آلمان هم مذاكره داشت.

                  ايران بارها بر رعايت قوانين و مقررات بين‌المللي وصلح آميز بودن برنامه هسته‌اي خود تاكيد كرده است ولي آمريكا به بهانه‌هاي مختلف تهران را به تلاش براي توليد سلاح‌هاي هسته‌اي متهم مي‌كند.

                  Comment


                  • مركز آمريكايي "جورج سي مارشال براي تحقيقات امنيتي در اروپا"، وابسته به ارتش آمريكا، كنفرانس بين‌المللي را براي بررسي مسايل درياي مديترانه و خاورميانه در آلمان برگزار مي‌كند.

                    مركز فرماندهي نيروهاي آمريكايي در اروپا روز پنجشنبه در بيانيه‌اي افزود: در اين كنفرانس كه از ‪ ۶‬تا ‪ ۱۷‬شهريور در شهر "گارميش پارتن كيرشن" در جنوب آلمان برگزار خواهد شد، ‪ ۹۰‬نفر از مقامات عاليرتبه نظامي و سياسي از ‪ ۴۹‬كشور جهان شركت خواهند كرد.

                    چشم‌اندازهاي منطقه‌اي براي تقويت همكاري‌امنيتي در منطقه درياي مديترانه و خاورميانه بزرگ موضوع بحث اصلي در اين كنفرانس است و در آن فرماندهان نظامي، دانشگاهيان، سفرا و مقامات عاليرتبه سازمان‌هاي بين‌المللي سخنراني خواهند كرد.

                    در اين كنفرانس، صاحب‌نظران و مقاماتي از سازمان امنيت و همكاري اروپا، اتحاديه عرب، "دانشكده دفاع ملي اسراييل" و بنياد كارنيكي در آمريكا شركت خواهند كرد.

                    مقامات نظامي، دولتي و سياسي آمريكا، روسيه، دانمارك، فرانسه، آلمان، يونان، ايرلند، ايتاليا، لهستان، پرتغال، اسپانيا، سوئد، سوئيس، آلباني، ارمنستان، بوسني هرزه‌گويين، بلغارستان، كرواسي، چك، افغانستان، الجزاير، مصر،گرجستان، مجارستان، عراق، اردن، قزاقستان، كوزوو، قرقيزستان، ايتوني، ليتوني، ليتواني، مقدونيه، مالت، موريتاني، مغولستان، مونته‌نگرو، روماني، صربستان، اسلوواكي، اسلووني، مغرب، عربستان، تاجكستان، تونس، لبنان، تركيه، تركمنستان و اوكراين نيز در اين كنفرانس حضور خواهند داشت.

                    Comment


                    • رييسان جمهوري چين و ونزوئلا بر توسعه‌وگسترش مناسبات دوجانبه ميان پكن - كاراكاس تاكيد كردند.

                      " هو جين تائو " رييس جمهوري چين پنجشنبه شب در ديدار با "هوگو چاوز" همتاي ونزوئلايي خود ، خواستار يافتن راه‌هايي شد كه به آهنگ توسعه روابط و مناسبات دوكشور بويژه در حوزه مسائل اقتصادي و تجاري شتاب بيشتري بخشد.

                      رييس جمهوري چين گفت:طي سالهاي اخير روابط دو كشور در زمينه‌هاي مختلف پيشرفت همه جانبه‌اي داشته است و ضروري است مقامات دوكشور دامنه همكاريهاي خود براي گسترش هرچه بيشتر مناسبات دوجانبه را گسترش دهند.

                      "هو جين تائو"باقدرداني از مواضع دولت ونزوئلادرخصوص سياست"چين واحد" ابراز اميدواري كرد روابط پكن - كاراكاس در زمينه‌هاي سياسي ، اقتصادي ، فرهنگي و علمي گسترش يابد.

                      وي گفت كه كشورش مايل است با ونزوئلا در زمينه ساخت راه آهن ، كشتي و نفتكش ، توليد ماشين آلات نفتي و فناوري عالي همكاري كند.

                      وي همچنين لزوم همكاري دو كشور در عرصه بين‌المللي براي تقويت صلح و ثبات در جهان را مورد تاكيد قرار داد.

                      " هوگو چاوز " رييس جمهوري ونزوئلا نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي ازسفر به‌چين، گفت: مبادلات اقتصادي و بازرگاني و فرهنگي ميان دوكشور تعميق يافته است و روابط، احساس دوستي ميان مردم دوكشور را افزايش داده است.

                      وي با بيان اين مطلب كه "روابط دوكشور وارد فصل جديدي شده‌است " گفت :
                      دولت‌ونزوئلا قاطعانه سياست چين واحد را دنبال خواهد كرد و اطمينان دارد كه آينده پيشرفت روابط دوكشور بسيار روشن خواهد بود.

                      چاوز ابراز اميدواري كرد همكاري‌هاي دوكشور در زمينه‌هاي انرژي ، ساخت راه آهن ، مخابرات ، گردشگري ، آموزش نيروي انساني و فرهنگي گسترش يابد.

                      همچنين براساس اين گزارش ، پنجمين كميته مشترك همكاريهاي چين و ونزوئلا شب گذشته با حضور مقامات بلندپايه دوكشور برگزار شد.

                      "هوگو چاوز " رييس جمهوري ونزوئلا روز سه شنبه در صدر يك هيات بلندپايه براي ديداري شش روزه از چين ، وارد پكن شد.

                      Comment


                      • روزنامه "ال‌پاييس" اسپانيا، اوضاع كنوني اسراييل را "بحراني" خواند و نوشت كه جنگ عليه حزب‌الله، دولت ايهود اولمرت را در آستانه سقوط قرار داده است.

                        ال‌پاييس، روزپنجشنبه در سرمقاله‌اش با عنوان "اسراييل در بحران" افزود:
                        "اتهامات سازمان عفو بين‌الملل مبني‌بر اينكه اسراييل مرتكب جنايت‌هاي جنگي در ويران كردن عمدي زيربناي غيرنظامي لبنان شده است، بيهوده نخواهد بود." اين روزنامه تصريح كرد: وحدت ملي در جامعه اسراييل كه يكپارچه بر لزوم خلع سلاح گروه شيعه حزب‌الله تاكيد داشت، اكنون دچار گسيختگي شده و صداي افرادي كه خواستار كناره‌گيري "اولمرت" نخست وزير آن هستند رو به افزايش است.

                        ال‌پاييس نوشت: اولمرت اكنون خود را مجبور به انجام تحقيقات در مورد خطاهاي ارتش مي‌بيند و آخرين گلايه‌ها از سوي نيروهاي ذخيره بوده است كه بسياري از آنها اطمينان مي‌دهند بدون آمادگي كافي به جبهه اعزام شدند.

                        اين روزنامه معتبر اسپانيا تصريح كرد: دولت اولمرت كه وقتي جنگ آغاز شد لنگ مي‌زد، پس از آن بيشتر تضعيف شده است.

                        ال‌پاييس معتقد است، حزب اولمرت يعني "كاديما" كه توسط "آريل شارون" به كما رفته، به عنوان شاخه‌اي از ليكود تاسيس شد، فقط يك دليل براي ادامه حيات داشت و آن پيشروي در طرح عقب نشيني از نوار اردن بود اما اولمرت اكنون آن طرح را به تعليق در آورده است.

                        اين روزنامه با اشاره به اينكه عقب نشيني از رود اردن با توجه به پيروزي حماس در انتخابات فلسطين و موثر بودن حملات موشكي قسام، امري بسيار تهديدكننده براي دولت اسراييل بود، نوشت: طرح آنان اگرچه انجام نشدني بود، اما تنها پروژه بود و اكنون كه هيچ طرحي وجود ندارد، صلح هر روز از نظر دورتر مي‌رود.

                        ال‌پاييس معتقد است تنها نتيجه مثبتي كه از "همه اينها" بدست آمده، اگر چه مشخص نيست، احتمال تشكيل دولت اتحاد ملي در فلسطين ميان حماس و فتح است كه از به رسميت شناختن اسراييل عبور مي‌كند و يك طرف مذاكره، فلسطين را به همراه دارد.

                        اين روزنامه يادآور شد: در چنين شرايطي، بدبياري دولت اسراييل بيشتر شده و جنجال بر سر رسوايي‌هاي جنسي "موشه كاتساو" رييس‌جمهور و"هايم رامون" وزير دادگستري و كناره‌گيري او، بر وخامت اوضاع آن افزوده است.

                        به عقيده ال‌پاييس، ضعف دولت اسراييل در شرايط كنوني مي‌تواند بار ديگر اولمرت را براي بازيابي اعتبار از دست رفته خود به وسوسه تهاجم بزرگ ديگري عليه حزب‌الله وادارد و از سوي ديگر، اين ضعف، مانع مطرح كردن نقشه راه جديد در درگيري با فلسطيني‌ها مي‌شود.

                        روزنامه اسپانيايي ابراز عقيده كرد: "شايد اكنون ميان اسراييلي‌ها جنبشي براي صلح متولد شود، اما از آنجا درگيري اسراييل و فلسطين همه منطقه را گرفتار خود كرده‌است و از بن‌بست در آوردن آن نياز به اقدام خارجي در اين راه دارد."
                        اما آيا چنين‌اقدامي در راه است؟ ال‌پاييس معتقد است: "بوش اكنون تمايلي به اين كار ندارد."

                        Comment


                        • يك تحليلگر و كارشناس امور خاورميانه در دانشگاه‌هاي اسپانيا گفت كه با پاسخ ايران به بسته پيشنهادي كشورهاي موسوم به ‪ ۱ + ۵‬راه براي تداوم "گفت‌وگوهاي هسته‌اي" ميان تهران و كشورهاي اروپايي هموار شده است.

                          خانم "ماريا خسوس مرينه‌رو" روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در مادريد افزود: "ايران دلايل و توجيهات بسياري دارد كه از حق خود براي برخورداري از فن‌آوري هسته‌اي صرفنظر نكند و غرب نيز به اين موضوع كاملا آگاه است."
                          ايران روز سه‌شنبه ‪ ۲۲‬آگوست طبق وعده قبلي خود، به بسته پيشنهادي پنج كشور عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل به علاوه آلمان موسوم به كشورهاي ‪۵‬ + ‪ ۱‬كه خردادماه گذشته از سوي "خاوير سولانا" مسوول بلندپايه سياست خارجي و امنيت اتحاديه اروپا تقديم مقام‌هاي جمهوري اسلامي شده بود، بطور كتبي در ‪ ۲۱‬صفحه پاسخ داد.

                          هنوز محتواي پاسخ ايران منتشر نشده، اما "علي لاريجاني" مسوول مذاكرات هسته‌اي ايران اعلام كرده است كه هرچند رفتار غرب براي كشاندن پرونده به شوراي امنيت و صدور قطعنامه‌اي غيرحقوقي از سوي اين نهاد، توجيهي نداشت، اما ايران به درخواست دبيركل سازمان ملل "با نگاه مثبت" به بسته پيشنهادي پاسخ داده است.

                          لاريجاني در نشستي كه در اين زمينه با سفيران شش كشور مزبور در تهران داشت، آمادگي ايران را براي از سرگيري مذاكرات به صورت جدي و عادلانه بر سر برنامه هسته‌اي اعلام كرد.

                          با اين وجود، ايران همانطور كه بارها تاكيد كرده بود حاضر نشد غني‌سازي اورانيوم را به‌حال تعليق درآورد و گفت: همه مسائل بايد در چارچوب مذاكرات حل شود.

                          خانم مرينه‌رو استاد دانشگاه اكسترامادورا اسپانيا به ايرنا گفت كه اين پاسخ و موضع ايران، "دور از انتظار" نبود زيرا "ايران دلايل بسياري دارد كه از حق برخورداري از فناوري هسته‌اي صرف نظر نكند."
                          وي توضيح داد: "ايران نقش بسيار مهمي در خاورميانه و آسياي مركزي ايفا مي‌كند و با توجه به شرايطي كه در منطقه حاكم است خصوصا دستيابي كشورهاي منطقه چون پاكستان، هند و اسراييل به بمب اتمي، اين غيرمنطقي است كه از ايران خواسته شود حتي از دستيابي به فناوري صلح‌آميز هسته‌اي چشم‌پوشي كند." مرينه‌رو افزود: شرايط جاري خاورميانه و تهاجم اسراييل به لبنان نيز ايران را در تصميم خود براي پيشبرد دانش هسته‌اي راسخ‌تر كرده است.

                          تحليلگر اسپانيايي خاطرنشان كرد: بايد در نظر داشت بحران لبنان هنوز پايان نيافته است و در نتيجه، بايد شرايطي ايجاد شود تا خاورميانه به تعادل و ثبات برسد.

                          وي گفت: معتقد است در پي پاسخ ايران مواضع اروپا تغيير نخواهد كرد و مسائلي مانند واگذاري‌امتيازاتي از سوي غرب به ايران همچون ورود به سازمان تجارت جهاني براي حل مساله هسته‌اي همچنان مطرح خواهد بود.

                          اين استاد دانشگاه تصريح كرد: "گفت وگوها ميان دو طرف ادامه مي‌يابد و در اين مدت، ايران از زمان براي پيشبرد برنامه هسته‌اي استفاده‌خواهد كرد." وي گفت: "هنوز خيلي زود است كه بدانيم آينده پرونده هسته‌اي ايران به كجا كشيده خواهد شد اما بعيد مي‌دانم از تحريم‌ها و تهديدهاي آمريكا عليه ايران كاسته شود."
                          تحليلگر اسپانيايي، نقش روسيه و چين را با توجه به اين تهديدها بسيار تعيين‌كننده خواند و گفت: چگونگي حمايت اين كشورهاي عضو دائم شوراي امنيت از ايران مي‌تواند در آينده روند پرونده هسته‌اي موثر باشد.

                          خانم مرينه‌رو استاد دانشگاه اكسترامادورا در شهر "كاسرس" واقع در غرب اسپانيا است و تاكنون چندين كتاب از جمله "پويايي اجتماعي سياسي انقلاب اسلامي ايران" و "ايران بسوي يك بي‌نظمي اميدواركننده" را منتشر كرده است.

                          مرينه‌رو از كارشناسان مسايل ايران، يكي از فعالان سمينارهاي مربوط به خاورميانه و از نويسندگان برجسته نشريه تخصصي "آير" در اسپانيا است.

                          Comment


                          • ارزش مبادلات بازرگاني چهار استان چين با جمهوري اسلامي ايران در نيمه نخست سال جاري ميلادي با ‪ ۲۵۳‬ميليون دلار افزايش نسبت به دوره مشابه در سال گذشته ، به حدود يك ميليارد دلار رسيد.

                            ارزش مبادلات بازرگاني استان‌هاي " شانگهاي " ، " جه جيانگ " ، " جيانگ سو" و "انخويي " در نيمه نخست سال گذشته ميلادي ‪ ۷۲۹‬ميليون و ‪ ۷۰۰‬هزار دلار و در مجموع سال گذشته ميلادي يك ميليارد و ‪ ۵۳۳‬ميليون دلار بوده است.

                            به گزارش روز جمعه سركنسولگري جمهوري اسلامي ايران در شانگهاي ، در اين مدت، رشدواردات استانهاي يادشده‌ازايران با ‪ ۱۱۵‬درصد افزايش به ‪ ۲۳۴‬ميليون دلار رسيد كه اين رقم طي سالهاي گذشته بي‌سابقه بوده است .

                            اين درحالي است كه واردات چهاراستان يادشده چين از ايران در سال ‪۲۰۰۵‬ ميلادي تنها ‪ ۲۰۹‬ميليون دلار بوده است .

                            بيشترين ارزش مبادلات تجاري از اين چهار استان چين كه تابعه نمايندگي سركنسولگري ايران در شانگهاي هستند، با ‪ ۵۰۷‬ميليون دلار مربوط به‌استان "جه جيانگ" و كمترين آن مربوط به استان "انخويي" با ‪ ۳۱‬ميليون و ‪ ۶۵۰‬هزار دلار است.

                            صادرات اين مناطق به ايران عمدتا شامل منسوجات ، خودرو ، لوازم يدكي خودرو ، موتور سيكلت و دوچرخه ، مبلمان، ماشين‌آلات برقي، محصولات شيميايي ، واگن قطار، وسايل سمعي و بصري ، آهن و محصولات فولادي است.

                            اين چهار استان چين نيز از ايران مواد پلاستيك، اوره، هيدروكربن، اتيلن، آهن قراضه، روغن تصفيه شده، محصولات شيميايي، مواد نفتي ، فولاد و استيل، و سنگ آهن وارد كرده اند.

                            آمار دولت شهرداري شانگهاي نيز نشان مي‌دهد حجم سرمايه‌گذاري شركت‌هاي ايراني در اين استان چين تا پايان نيمه اول سالجاري ميلادي به هشت ميليون و ‪ ۳۶۰‬هزار دلار رسيد.

                            Comment


                            • سفارت جمهوري اسلامي ايران در ژاپن روز پنجشنبه با غيرواقعي و غيرقابل قبول خواندن مطالب درج شده در سرمقاله امروز روزنامه ژاپني يوميوري، به اين روزنامه اعتراض كرد.

                              در متن اعتراضيه سفارت ايران به روزنامه يوميوري آمده است: روزنامه يوميوري در سرمقاله روز پنجشنبه خود تحت عنوان "ضرورت ايستادگي قاطع شوراي امنيت سازمان ملل در برابر سماجت هسته‌اي ايران" با تحليلي غيرواقعي و غيرقابل قبول به انتشار مواضعي پرداخته كه موجب انحراف افكارعمومي ژاپن از درك واقعيت‌هاي موجود در برنامه صلح‌آميز هسته‌اي ايران مي‌شود.

                              سفارت جمهوري‌اسلامي ايران ضمن ابراز تاسف شديد از اين "موضعگيري عجولانه و غيرمنصفانه" روزنامه يوميوري عنوان كرده است: سرمقاله منتشره با تعصب و پيش داوري در مورد پاسخ ايران به بسته پيشنهادي ‪ ۵+۱‬بي‌آنكه از جزييات آن دقيقا مطلع باشد و صرفا برپايه پيش فرض ضرورت قطعي غني‌سازي اورانيوم به عنوان شرط پيشرفت حل مساله به موضوع پرداخته است.

                              در متن اعتراضيه سفارت ايران آمده است: اين نوع نگرش باتوجه به پيچيدگي‌هاي موضوع و پاسخ سازنده و مثبت ايران براي رفع ابهامات و سووالات موجود در بسته پيشنهادي و تاكيد بر امكان يافتن راه‌حل‌هاي مناسب و قابل قبول براي طرفين از طريق انجام مذاكرات، دور از خرد سياسي به حساب مي‌آيد.

                              سفارت ايران مي‌افزايد: اصولا موضع‌گيري يوميوري درحالي كه پاسخ پيشنهادي ايران هنوز در مرحله بررسي از سوي گروه ‪ ۵+۱‬است، جاي اين سووال را مطرح مي‌سازد كه استقبال از تشديد اوضاع در حالي كه اميدهاي جدي براي حل مساله از طريق گفت وگو وجود دارد، چه نفعي براي كشورهايي كه حامي صلح و ثبات در منطقه هستند بدنبال خواهد داشت.

                              "به نحو باور نكردني و بدلايل واهي مقاله آن روزنامه با ابراز نگراني از اوضاع منطقه خليج فارس و خاورميانه، خود خواهان تشديد بحران در منطقه شده است. اين نگرش متضاد كاملا در خطاي تحليلي آن روزنامه محترم از اهداف ايران براي استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي بر پايه معاهده "ان پي تي" و عدم درك صحيح از شرايط منطقه‌اي و عوامل واقعي بي‌ثباتي آن، ديده مي‌شود." سفارت ايران در اين متن اعتراضيه مي‌افزايد: چه كسي است كه نداند ريشه‌هاي بحران در خاورميانه ناشي از يك سلسله اشتباهات فاحش تاريخي است كه برپايه اشغال، سياست‌هاي جنگ‌طلبانه و تجاوزكارانه بنا شده است، كافي است تحليگر روزنامه يوميوري تاريخ معاصر را مرور نمايد تا دريابد كه اوضاع جاري خاورميانه حاصل كدامين اشتباه‌هاي قدرت‌هاي بزرگ است. چه‌كسي است كه نداند بي‌ثباتي و ناامني امروز خاورميانه نيز كه در قالب طرح خاورميانه بزرگ براي منطقه به ارمغان آورده شده است دستاورد كدام سياست‌هاست و عوامل واقعي اين وضعيت كدام قدرت‌ها هستند.

                              "جالبترين نكته در مقاله منتشره تعيين تكليف براي اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل است. چشم بستن بر واقعيت‌ها و درخواست تبعيت كوركورانه از خواست قدرتي كه اشتباهاتش در منطقه و كشورهاي همسايه ايران اينك بر همگان عيان شده است، بر كدام منطق استوار است. تا چه زماني بايد به سياست‌ها و رويكردهاي اشتباه پاداش داد تا صلح و امنيت بين‌المللي بيش از اين در معرض تهديد قرار گيرد."
                              در بخش ديگري از متن اعتراضي ياد شده، آمده است: به باور ما، افكار عمومي ژاپن شايسته شناخت حقيقت هستند. آنها كه منادي عدم‌اشاعه هستند بايد با اين واقعيت روبرو شوند كه چه كشورهايي هر روز به توسعه فن‌آوري‌هاي نظامي هسته‌اي ادامه مي‌دهند. با احترام به قربانيان بمباران اتمي هيروشيما و ناكازاكي آيا اين سووال مشروع وجود ندارد كه كدامين سياست‌ها واقعا در خدمت توسعه سلاح‌هاي كشتارجمعي است.

                              سفارت ايران در اين متن اعتراضيه مي‌افزايد: بار ديگر با تاكيد بر مظلوميت ايران در قرباني واقع شدن در مقابل سلاح‌هاي كشتار جمعي تصريح مي‌كند كه در دكترين دفاعي و اصول عقيدتي ايران هيچ جايگاهي براي سلاح‌هاي كشتارجمعي وجود ندارد و در تحليل نهايي اصولا برخورداري از سلاح‌هاي كشتار جمعي مغاير با منافع و امنيت ملي ايران بشمار مي‌آيد.

                              در اين متن آمده است: ايران خود از پيش قراولان مبارزه با اشاعه سلاح‌هاي كشتار جمعي بوده و ضمن عضويت در عمده معاهدات بين‌المللي و پايبندي به آنها در عمل از مناديان خاورميانه عاري از سلاح‌هاي كشتارجمعي مي‌باشد.ايران همانند ژاپن، خود از قربانيان سلاح‌هاي كشتار جمعي است كه با ‪ ۳۰۰‬نوبت بمباران شيميايي از سوي رژيم صدام محتمل دهها هزار كشته و مجروح شيميايي شده كه هنوز رنج و حرمان آن بر تن قربانيان اين جنايت‌هاي بزرگ سنگيني مي‌كند.

                              سفارت ايران همچنين تاكيد كرد: ايران با اعتقاد به تماميت "ان پي تي" و تفكيك ناپذيري حقوق و تعهدات مندرج در اين معاهده، معتقد است برنامه صلح آميزهسته‌اي ايران منطبق با اين معاهده و با نگاه متوازن به حقوق و تكاليف اعضا و تحت نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي پيش رفته است و به همين دليل نمي‌توان حقوق مسلم و غيرقابل انكار ملت ايران در دستيابي به اين دستاورد بزرگ علمي كه حاصل تلاش دانشمندان ايراني است ناديده گرفت.

                              سفارت ايران در خاتمه از روزنامه يوميوري خواسته است كه در اسرع وقت نسبت به درج نقطه نظرات اين نمايندگي در آن روزنامه اقدام لازم به عمل آورد.

                              Comment


                              • جبهه‌ي مردمي براي آزادي جولان در نخستين بيانيه‌ي خود تاكيد كرد: هرگز در برابر ادامه‌ي اشغال "جولان" به دست صهيونيست‌ها ساكت نخواهيم نشست و راه مقاومت مسلحانه را براي استرداد حقوق خود و كسب پيروزي امت پيش خواهيم گرفت.

                                اين گروه مقاومت سوري، بتازگي در نشستي با شركت ‪ ۴۰۰‬نفر از نخبگان سرزمين اشغالي جولان سوريه، اعلام موجوديت كرد.

                                افزايش موج انتقادات و گلايه‌هاي مردم بويژه جولاني‌هاي جنگ زده كه نزديك به ‪ ۴۰‬سال در انتظار بازگشت به سرزمين و خانه‌ي خود هستند، در تشكيل چنين گروهي بي‌تاثير نبود.

                                هدف اين تشكل، آزادي كامل سرزمين اشغالي سوريه تا خطوط حايل پيش از جنگ پنجم ژوئن سال ‪ ۱۹۶۷‬ميلادي اعراب و اسراييل اعلام شده است.

                                برپايه بيانيه‌ي گروه ياد شده كه پنجشنبه شب نسخه‌يي از آن به دفتر ايرنا در دمشق نمابر شد، هفته‌هاي آتي، مرحله‌ي سرنوشت‌سازي براي منطقه، در راه دستيابي به صلح يا حركت به سوي جنگ خواهد بود.

                                جبهه‌ي مردمي براي آزادي جولان در شرايطي خواهان مقاومت مسلحانه شده است كه "بشار اسد" رييس جمهوري سوريه در مصاحبه‌يي كه ديشب پخش شد، به طور ضمني از آمادگي براي گزينش راه مقاومت خبر داد.

                                اين تشكل جولاني در بيانيه‌ي خود تصريح كرد: پس از اين كه ‪ ۴۰‬سال، آزادي جولان از راه‌هاي ديپلماتيك را انتظار كشيديم، اينك تمامي راه‌ها به روي ما بسته شده و راهي جز مقاومت مسلحانه نمانده است .

                                در بيانيه‌ي اين گروه خاطرنشان شده است: اسراييل و كشورهاي بزرگ، مسوول رخدادهاي آينده در منطقه بويژه در جبهه‌ي جولان هستند.

                                يكي از موسسان اين جبهه‌ي مردمي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، خاطرنشان كرد: مقاومت شيوه‌هاي مختلف اقتصادي، سياسي و فرهنگي دارد. اما، اين بار بعد نظامي مقاومت را ناديده نخواهيم گرفت.

                                وي كه بشرط عدم افشاي نامش حاضر به مصاحبه شد، تصريح كرد: شايد در روزهاي آتي شاهد عمليات نظامي در جولان اشغالي باشيم .

                                رژيم صهيونيستي در پي جنگ پنجم ژوئن سال ‪ ۱۹۶۷‬ميلادي، جلگه‌ي جولان واقع در جنوب غرب سوريه را با مساحتي بالغ بر يك هزار و ‪ ۸۰۰‬كيلومتر مربع اشغال كرد.

                                ساكنان منطقه‌ي اشغالي جولان كه جمعيتشان بالغ بر ‪ ۱۴۰‬هزار نفر بود، جملگي آواره شدند و به دمشق و شهرهاي اطراف آن پناه بردند.

                                اين عده كه اينك شمارشان حدود ‪ ۴۰۰‬هزار نفر برآورد مي‌شود، همچنان بازگشت به سرزمين خويش را انتظار مي‌كشند.

                                حدود ‪ ۲۰‬هزار شهروند سوري كه بيشترشان دروزي مذهب هستند، در پنج روستاي "مسعده"، "مجدل شمس"، "بقعاتا"،"عين قنيه" و"الغجر" در شمال جولان اشغالي سكونت دارند.

                                از آن جا كه نيروهاي پاسدار صلح وابسته به سازمان ملل در آن زمان در شمال جولان مستقر بودند، صهيونيست‌ها از ويران كردن پنج روستاي گفته شده، بازماندند.

                                رژيم صهيونيستي پس از اشغال جولان، حدود ‪ ۲۵۰‬شهر و روستاي سوري را نابود و به جاي آن ها، بيش از ‪ ۳۰‬شهرك يهودي‌نشين احداث كرد.

                                اين رژيم كه در سال ‪ ۱۹۸۱‬ميلادي جولان را ضميمه‌ي محدوده اسراييل كرد، از اين منطقه براي دفن زباله‌هاي اتمي خود استفاده مي‌كند.

                                گرچه سوريه در جنگ ششم اكتبر سال ‪ ۱۹۷۳‬ميلادي توانست حدود ‪ ۶۰۰‬كيلو متر مربع از سرزمين خود را آزاد كند، اما بخش‌هاي حاصلخيز و سرسبز از جمله بلندي‌هاي سوق الجيشي منطقه، بويژه قله‌ي دو هزار و ‪ ۸۰۰‬متري "جبل الشيخ" مشرف بر دمشق، در دست صهيونيست‌ها باقي ماند.

                                پس از اين جنگ، توافقنامه‌ي آتش بس ميان دمشق و تل آويو با پادرمياني "هنري كيسنجر" وزير وقت امور خارجه‌ي آمريكا به امضا رسيد و نيروهاي كلاه آبي سازمان ملل موسوم به "اندوف" متشكل از يك هزار و ‪ ۳۵۰‬نفر، در اين منطقه مستقر شدند.

                                جلگه‌ي جولان در طول ‪ ۴۰‬سال گذشته به جز عمليات پراكنده‌ي جوانان پنج روستاي يادشده، تحول جدي را شاهد نبود، شايد بدين علت كه دو طرف تمايل نداشتند، توافقنامه‌ي آتش بس را نقض كنند. گر چه اشغالگران، اين منطقه را از ساكنان اصلي آن تخليه كردند.

                                نكته‌ي قابل تامل در بيانيه اين تشكل مقاومت تازه تاسيس سوري اين است كه با آيه‌ي شريفه "ان ينصركم الله فلا غالب لكم" شروع شده كه بيانگر توجه آن، به عقايد اسلامي است.

                                در اين بيانيه همچنين آمده است: "مقاومت اسلامي در لبنان، شوكت ارتش اسراييل را درهم شكست و معادله‌هاي حاكم بر منازعات اعراب و اسراييل را بر هم زد، چنان كه شهرها و ساكنان غاصب سرزمين فلسطين در تيررس موشكهاي مقاومت قرار گرفتند.

                                بيانيه تاكيد كرد: مقاومت اسلامي لبنان براي دشمن ثابت كرد كه ارتش اشغالگر مي‌تواند با لجاجت و تكبر، جنگ را بر ديگران تحميل كند ولي نمي تواند، مسير اين جنگ و چگونگي پايان آن را ترسيم كند.

                                اين گروه مقاومت سوري در بيانيه‌ي خود خاطرنشان كرد: فرزندان برومند جولان همانند برادران لبناني و فلسطين راه مقاومت را در پيش خواهند گرفت.

                                بيانيه همچنين متذكر شد: فرزندان جولان به رزمندگان مقاومت اسلامي لبنان و "سيد حسن نصر الله" رهبر بزرگ مقاومت براي پيروزي شكوهمند عليه دشمن صهيونيستي درود و تحيت مي‌فرستند.

                                اين گروه جولاني از ناتواني سازمان ملل در برابر آمريكا انتقاد كرد و افزود: اين نهاد بين‌المللي به بازيچه‌يي در دست آمريكا تبديل شده و تنها منافع غرب و اسراييل را در نظر مي‌گيرد.

                                جبهه‌ي مقاومت مردمي جولان خاطرنشان كرد: اين وضعيت، ملت‌هاي منطقه در فلسطين و لبنان و سوريه را نسبت به كارايي، كفايت و عدالت اين سازمان جهاني نوميد كرده است .

                                اين تشكل در بيانيه‌ي خود افزود: فرزندان جولان براي بازپس‌گيري حقوق خود و آزادسازي جولان، راه مقاومت را با الگو گرفتن از مقاومت اسلامي لبنان در پيش خواهند گرفت.

                                Comment

                                Working...
                                X