Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • دستيار ويژه وزير خارجه چين به منظور گفتگو با مقامات ايرانی عازم تهران می شود.
    روز دوشنبه، 14 اوت، چويی تيانکای، دستيار وزير خارجه چين در امور مربوط به منع گسترش تسليحات هسته ای، برای مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی عازم تهران می شود و به گزارش خبرگزاری دولتی چين - شين هوا - تلاش های بين المللی برای حل بحران ناشی از برنامه های هسته ای ايران و ساير مسايل دو جانبه محور مذاکرات وی را تشکيل می دهد.

    اين دومين سفر آقای چويی به تهران در سال جاری است و به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - وی در اواخر ماه فروردين (آوريل) نيز برای گفتگو در باره حل ديپلماتيک و مسالمت آميز مساله هسته ای ايران در تهران با مقامات اين کشور مذاکره کرده بود.

    روز 31 ژوئيه شورای امنيت سازمان ملل با صدور قطعنامه ای از ايران خواست تا روز 22 اوت بخشی از برنامه های هسته ای خود را به حالت تعليق در آورد و در غير اينصورت، با تصميم های بعدی شورای امنيت مواجه شود.

    شورای امنيت در بيانيه ديگری که چند ماه قبل صادر کرد از ايران خواسته بود که برنامه غنی سازی اورانيوم را متوقف کند و مذاکره برای حل بحران هسته ای اين کشور را از سر گيرد.

    ايران بر ادامه برنامه غنی سازی اورانيوم برای تکميل چرخه سوخت هسته ای اصرار داشته و آن را از حقوق مسلم خود در چارچوب پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای دانسته است.

    کشورهای اروپايی و ايالات متحده ايران بر تعليق برنامه غنی سازی اورانيوم تاکيد داشته و خواستار آن شده اند که در صورت رد اين درخواست از سوی ايران، تنبيه های بين المللی عليه اين کشور به اجرا گذاشته شود.

    دو کشور روسيه و چين، از اعضای دايم و دارای حق وتو در شورای امنيت سازمان ملل، دارای روابط تجاری گسترده با جمهوری اسلامی هستند و تا کنون در برابر فشار غرب برای اعمال تحريم عليه ايران مقاومت کرده اند

    در عين حال، هر دو کشور از ايران خواسته اند خواست بين المللی در مورد برنامه هسته ای خود را مورد قبول قرار دهد.

    در ماه ژوئن سال جاری، پنج عضو دايم شورای امنيت - آمريکا، بريتانيا، چين، روسيه و فرانسه - و آلمان پيشنهادهايی را به منظور حل بحران هسته ای ايران به مقامات جمهوری اسلامی تحويل دادند که شامل برخی امتيازات در برابر تعليق برنامه های غنی سازی اورانيوم توسط ايران است.

    مقامات ايرانی هنوز به اين بسته پيشنهادی پاسخی نداده اند اما محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری، گفته است پاسخ ايران در اواخر ماه اوت تسليم مقامات اروپايی خواهد شد.

    Comment


    • با برقراری آتش بس در جنگ لبنان، هم اسرائيل و هم حزب الله مدعی پيروزی شده اند در حاليکه هزاران آواره راه بازگشت به خانه های خود را در پيش گرفته اند.
      از بامداد روز دوشنبه، 14 اوت، و بر اساس توافق دولت های اسرائيل و لبنان، آتش بس در جنگ يکماهه لبنان به اجرا گذاشته شد و ساعاتی پس از آن، عزيمت هزاران تن از آوارگان به سوی مناطق جنگزده باعث بروز ترافيک سنگينی را در راه های منتهی به اين مناطق ايجاد کرد.

      به خصوص صدها خودرو حامل جنگ زدگان در مسير جاده های ارتباطی بيروت، پايتخت، و نواجی جنوبی اين کشور، به راه افتاده و ترافيک بسيار سنگين به خصوص در راه های خروجی شهر صيدا گزارش شده است.

      با وجود پذيرش آتش بس توسط جنبش حزب الله، دولت اسرائيل به ساکنان مناطق شمالی اين کشور، که در معرض موشکباری حزب الله قرار داشته، توصيه کرده است که فعلا از خروج از پناهگاه ها خودداری ورزند.

      در همانحال، گروه حزب الله مدعی پيروزی شده و گفته است که ارتش اسرائيل پس از پنج هفته جنگ، در دستيابی به هدف های خود ناکام مانده است.

      اعضای حزب الله با توزيع اعلاميه هايی در ميان ساکنان بيروت آنچه را که پيروزی در اين جنگ خوانده اند به آنان تبريک گفته اند.

      در مقابل، دولت اسرائيل هم از نتيجه جنگ ابراز رضايت کرده و سخنگوی وزارت خارجه آن کشور گفته که شرايط نظامی و ديپلماتيک به نفع اسرائيل تمام شده است.

      ساعاتی قبل از فرا رسيدن زمان برقراری آتش بس، هواپيماهای اسرائيلی بر فراز بيروت به پرواز در آمدند و با پخش اعلاميه هايی هشدار دادند که در صورتی که خاک اين کشور مجددا هدف حملات موشکی حزب الله قرار گيرد، ارتش اسرائيل اين حملات را تلافی خواهد کرد.

      حزب الله و قبول آتش بس

      در اين اعلاميه خطاب به مردم لبنان آمده است که حزب الله يک تشکل لبنانی نيست بلکه در خدمت اهداف سياسی و نظامی سوريه و ايران قرار دارد.

      حملات اسرائيل به لبنان صدها کشته و چند ميليارد خسارت بر جای گذاشته است

      از قول رهبران حزب الله نيز گزارش شده است که گفته اند که گرچه آتش بس را مراعات می کنند اما حق اقدام عليه نيروهای اسرائيلی حاضر در خاک لبنان را برای خود محفوظ می دارند.

      به گزارش خبرنگاران بی بی سی در منطقه، عمليات متقابل هر دو طرف تا لحظاتی قبل از برقراری آتش بس نيز ادامه داشت و هر دو طرف می کوشيدند تا قبل از ترک مخاصمات امتيازات بيشتری را کسب کنند.

      همچنين، در خلال ساعات شب هواپيماهای نظامی اسرائيلی به هدف هايی در داخل خاک لبنان حمله کردند و سخنگوی ارتش اسرائيل گفته است که در جريان حدود يکصد و هشتاد حمله هوايی، ساختمان ها، تونل های انتقال مهمات و تدارکات و محل های پرتاب موشک متعلق به حزب الله بمباران شد.

      بسياری از ماموريت های نيروی هوايی اسرائيل در شهر صور در جنوب لبنان و از مناطق تحت نفوذ حزب الله به اجرا در آمد.

      در مقابل، گروه حزب الله در خلال روز يکشنبه بيش از دويست و پنجاه موشک به سوی مناطق مسکونی شمال اسرائيل پرتاب کرد که خساراتی بر جای گذاشت.

      گرچه دولت های اسرائيل و لبنان قطعنامه آتش بس را مورد قبول قرار داده اند و حزب الله نيز با آن مخالفتی نکرده است، برخی از ناظران گفته اند نسبت به توقف کامل عمليات نظامی اطمينان کامل ندارند.

      واحدهای زمينی ارتش اسرائيل متشکل از حدود سی هزار نظامی در داخل خاک لبنان مستقر شده اند و در مواردی نيروهای پراکنده حزب الله را در محاصره خود دارند.

      آتش بس شکننده و هزينه جنگ

      قرار است نيروی چند مليتی پاسدار صلح و نفرات ارتش لبنان در خلال روزهای آينده به منطقه اعزام و بين نيروهای دو طرف مستقر شوند اما تا آن زمان اين خطر وجود دارد که حوادثی کوچک درگيری مجدد بين حزب الله و ارتش اسرائيل را در پی آورد.

      همچنين در حاليکه هر دو طرف از پيروزی در جنگ سخن می گويند، مشخص نيست که شرايط مندرج در قطعنامه مصوب شورای امنيت به منزله حل بحران چند ساله در جنوب لبنان باشد.

      در اين قطعنامه آمده است که حفظ امنيت لبنان تنها در حوزه وظايف نيروهای مسلح تحت امر دولت اين کشور است که می تواند به معنی خلع سلاح حزب الله باشد.

      نخست وزير اسرائيل هنگام قبول قطعنامه مصوب شورای امنيت سازمان ملل گفت که اين قطعنامه خواست دولت وی را بر آورده کرده و به حضور حزب الله به عنوان دولتی در برابر دولت لبنان خاتمه خواهد داد و افزود که به محض استقرار نيروهای ارتش لبنان در نواحی مرزی، ارتش اسرائيل اين مناطق را تخليه خواهد کرد.

      در عين حال، گرچه دولت لبنان قطعنامه آتش بس را پذيرفته و رهبر حزب الله نيز با آن مخالفتی نکرده اما اين گروه در گذشته همواره با خلع سلاح خود مخالفت کرده است.

      در مورد تلفات و خسارات جنگ، دولت لبنان در گزارشی گفته است که از زمان آغاز عمليات اسرائيل در روز 12 ژوئيه که در واکنش به گروگانگيری دو نظامی اسرائيلی توسط حزب الله آغاز شد، بيش از يکهزار نفر از شهروندان لبنانی کشته و صدها هزار نفر آواره شده اند.

      دولت لبنان خسارات مالی جنگ را حدود دو و نيم ميليارد دلار برآورد کرده است.

      مقامات اسرائيلی گفته اند که در جنگ لبنان 152 شهروند اسرائيلی، از جمله 113 نظامی، در اثر پرتاب موشک های حزب الله يا درگيری مستقيم با اين گروه کشته شده اند.

      اسرائيل تلفات حزب الله را بيش از پانصد نفر اعلام داشته اما اين گروه تنها کشته شدن شصت و هشت تن از نفرات خود را قبول کرده است.

      Comment


      • دولت بريتانيا خطر حمله تروريستی در اين کشور را از درجه "بحرانی" به "شديد" کاهش داده است.
        وزارت کشور بريتانيا گفت که اين تصميم به اين دليل گرفته شده که هرچند احتمال وقوع حمله هنوز "بسيار زياد" است اما ديگر "قريب الوقوع" نيست.

        تغيير در درجه خطر به اين معنی است که ممنوعيت بردن ساک دستی به داخل هواپيماها در بريتانيا لغو شده با اين حال برخی محدوديت ها همچنان باقی است.

        در همين حال يک پرواز خطوط هوايی "بريتيش ايرويز" که از فرودگاه هيترو لندن عازم نيويورک بود پس از به صدا درآمدن زنگ يک تلفن همراه، که بردن آن به داخل هواپيما در آن زمان ممنوع بود، به مبدا بازگردانده شده است.

        تصميم برای تغيير درجه خطر تروريستی با تکيه بر آخرين اطلاعات امنيتی گرفته شده است.

        جان ريد، وزير کشور بريتانيا، گفت که هرچند پليس بر اين باور است که مظنونان اصلی در آنچه ادعا می شود توطئه منفجر کردن هواپيماهای مسافربری در مسير بريتانيا به آمريکا است دستگير شده اند، اما خطر حمله تروريستی همچنان به قوت خود باقی است.

        وی گفت: "مردم بايد بدانند که احتمال دارد افراد ديگری آن بيرون باشند که ممکن است درحال برنامه ريزی برای حمله به بريتانيا باشند. به همين دليل است که هم اکنون چند عمليات امنيتی ديگر در جريان است."

        "بنابراين می خواهم تاکيد کنم که تغيير در درجه خطر به معنی رفع تهديد نيست."

        "خطر وقوع حمله هنوز بسيار جدی است. درجه خطر اکنون 'شديد' است که به معنی بالا بودن احتمال تلاش برای انجام حمله تروريستی در آينده است، و من عموم را ترغيب می کنم گوش به زنگ باشند."

        وزارت راه و ترابری بريتانيا گفت که مسافران اکنون اجازه خواهند داشت يک ساک دستی با خود به داخل هواپيما ببرند، با اين حال برخی محدوديت ها همچنان برقرار خواهد بود.

        اين وزارتخانه اميدوار است تغيير درجه خطر به تسهيل رفت و آمد در فرودگاه ها که در چند روز اخير دچار هرج و مرج شده بودند کمک کند.

        اقدام احتياطی

        همزمان يک پرواز خطوط هوايی بريتيش ايرويز پس از شنيده شدن صدای يک تلفن همراه در بخش انتهايی هواپيما به لندن بازگردانده شده است.

        هيچ مسافری در هواپيما اذعان نکرد که تلفن متعلق به اوست بنابراين پرواز شماره BA179 با 217 مسافر به عنوان اقدامی احتياطی به هيترو بازگردانده شد.

        بريتيش ايرويز به خاطر اين حادثه از مسافران عذرخواهی کرد اما گفت: "ايمنی اولويت اصلی ماست و همواره جانب احتياط را نگاه می داريم."

        Comment


        • منجمان درحال گرد آمدن در پراگ، پايتخت جمهوری چک، هستند به اين اميد که بتوانند در مورد اين مساله که کدام دسته از اجرام آسمانی را بايد سياره ناميد به توافق برسند.
          انجمن بين المللی نجوم اميدوار است بتواند مساله پلوتو را که اولين بار در سال 1930 شناسايی شد حل کند.

          پلوتو بسيار دورتر و کوچکتر از هشت سياره منظومه شمسی است و کارشناسان در مورد اين مساله که آيا پلوتو مستحق عنوان سياره هست يا نه اختلاف نظر دارند.

          اين مساله زمانی حادتر شد که يک جرم ديگر از نوع پلوتو اما بزرگتر به نام "2003 UB313" توسط يک منجم آمريکايی کشف شد.

          پروفسور مايک براون و همکارانش در موسسه تکنولوژی کاليفرنيا چندين شیء ديگر از اين نوع را در ناحيه ای در لبه منظومه شمسی موسوم به کمربند کويپر کشف کرده اند.

          اکنون برای نخستين بار از هيات های نمايندگی حاضر در کنفرانس پراگ خواسته شده است در مورد تعريف رسمی سياره به توافق برسند.

          يکی از نتايج بالقوه اين نشست می تواند ترقی "2003 UB313" به باشگاه انحصاری سيارات "رسمی" باشد.

          اما موقعيت پلوتو به عنوان نهمين سياره منظومه شمسی ممکن است در خطر باشد و منجمان تصميم بگيرند که ديگر مستحق اين رتبه نيست.

          پلوتو که در سال 1930 کشف شد تنها 2360 کيلومتر قطر دارد و از جهات مختلف متفاوت از سيارات آشناتر مانند زمين، مريخ، مشتری، کيوان يا حتی نپتون (نزديک ترين همسايه پلوتو) است.

          اما پس از رصد "2003 UB313" توسط تلسکوپ فضايی هابل معلوم شد که اين جرم از پلوتو بزرگتر است و قطر آن به 3000 کيلومتر می رسد.

          در حدود سه هزار اخترشناس و دانشمند در کنفرانس پراگ شرکت می کنند و تصميمات آنها ممکن است در نهايت در کتاب های درسی و دانشنامه ها ثبت شود.

          برخی گزارش ها حاکی از آن است که دانشمندان ممکن است تصميم بگيرند پلوتو را در يک دسته کاملا جديد طبقه بندی کنند که آن را به عنوان شيئی متفاوت از هشت سياره ديگر تعريف می کند.

          اين نشست روز دوشنبه آغاز خواهد شد و قرار است برای 12 روز ادامه يابد.

          Comment


          • با تعيين سفير تازه دولت جمهوری اسلامی در چين که يک سال پس از آغاز به کار محمود احمدی نژاد رئيس جمهور جديد ايران انجام شده، به نظر می رسد حلقه سفيران دولت اصولگرا تکميل شده باشد.
            در هفته های نخست رياست جمهوری آقای احمدی نژاد که با عزل سه سفير ايران در کشورهای مهم اروپايی همراه بود تصور می شد سفيران تازه ايران افراد کمتر شناخته شده ای همچون اعضای دولت جديد خواهند بود اما اکنون يک سال پس از آن روزها ديپلماتهايی راهی مأموريت خارج از کشور شده اند که هرچند ممکن است همچون سفيران دولت محمد خاتمی به عملگرايی و ميانه روی مشهور نباشند ولی اغلبشان افراد شناخته شده ای اند که تاکنون نزديکی زيادی با ديدگاههای سياسی محمود احمدی نژاد از خود نشان نداده اند.

            سفيران 'عملگرای' خاتمی

            هنگامی که بحث درباره پرونده اتمی ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی و به تبع آن، در کشورهای مهم جهان بالا گرفت دولت وقت ايران تصميم گرفت توان ديپلماتيک خود را در پايتخت اين کشورها با اعزام مجربترين ديپلماتهای خود افزايش دهد.

            از همين رو برخی از سفيران ايران همچون سه سفير اين کشور در پاريس ، لندن و برلين همراه با سفير ايران در سوئيس و نماينده ايران در سازمان ملل متحد در نيويورک به جمع تيم مذاکره کنندگان اتمی جمهوری اسلامی پيوستند.

            اين سياست به ايران فرصت می داد که سفيرانش با دست بازتر و البته آگاهتر نسبت به ديدگاه کشور محل مأموريت شان ديپلماسی اتمی ايران را به پيش ببرند.

            صادق خراری، مرتضی سرمدی، شمس الدين خارقانی، سفيران ايران در فرانسه، بريتانيا و آلمان و محمدحسين عادلی که جانشين مرتضی سرمدی در لندن شد، از جمله اقرادی بودند که نامشان با پرونده اتمی ايران گره خورده بود.

            در اين مدت علی آهنی در بلزيک و اتحاديه اروپا، فريدون وردی نژاد در چين و اميرحسين زمانی نيا در مالزی، محمدرضا البرزی سفير ايران در مقر اروپايی سازمان ملل و مجيد تخت روانچی سفير ايران در سوئيس هريک به سهم و اهميت کشور محل مأموريتشان در مذاکرات به ايفای نقش می پرداختند.

            اين ديپلمات ها پيش از داغ شدن پرونده اتمی ايران سرگرم سياست تنش زدايی با غرب بودند که شعار مهم انتخاباتی محمد خاتمی به شمار می رفت.

            تغيير ناگهانی سفرا و نگرانی از آينده

            اين ترکيب تا ميانه های پاييز ۱۳۸۴ يعنی حدود سه ماه پس از آغاز به کار دولت جديد حفظ شد اما بيکباره اعلام شد که به مأموريت تعداد زيادی از اين سفيران خاتمه داده شده است در حالی که يک سال از مأموريت صادق خرازی در پاريس و دست کم دو سال از مدت خدمت محمدحسين عادلی و اميرحسين زمانی نيا در بريتانيا و مالزی باقی مانده و مدت مأموريت فريدون وردی نژاد نيز در چين هنوز به پايان نرسيده بود.

            اين افراد همزمان با سفرايی که مدت مأموريتشان خاتمه يافته بود به تهران فراخوانده و از کار برکنار شدند.

            برکناری اين ديپلماتها واکنشهای متفاوتی در پی داشت اما آنچه بيش از همه خودنمايی می کرد ضربه زدن به اعتبار دولت جديد نزد کشورهای خارجی و ايجاد اين نگرانی برای کشورهای اروپايی بود که آيا تغيير سفرای بازمانده از دوران محمد خاتمی نشانه ای از تند شدن سياست خارجی ايران است که در دوره محمد خاتمی حالتی آشتی جويانه به خود گرفته بود؟

            سخنرانيها و مواضع ضدغربی محمود احمدی نژاد که می گفت ايران احتياجی به مذاکره با اروپاييان در پرونده اتمی ندارد و طرح استراتژی "نگاه به شرق" که سياست رويگردانی از غرب را نشان می داد، به دامنه نگرانيها افزوده بود.

            سفيران جديد

            پاسخ به اين پرسش که سفيران جديد چه کسانی خواهند بود بيش از هفت ماه از عمر دولت جديد ايران را گرفت.

            هنگامی که محمد مهدی آخوندزاده نماينده ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی که از ديپلماتهای ميانه روی ايران به شمار می رفت به سمت سفير ايران در آلمان برگزيده شد، از ابهامهای به وجود آمده درباره انتخاب افراد برای نمايندگی ايران در کشورهای خارجی تا حدودی کاسته شد.

            در عين حال نگرانی در باره اعزام افرادی به مأموريت خارجی که سابقه ديپلماتيک چندانی نداشته يا مشهور به تندروی باشند، فروکش کرد.

            حلقه سفرای دولت محمود احمدی نژاد پس ازانتخاب سفير ايران در برلين کم کم تکامل يافت و چهره های شناخته در ميان آن کم نبود.

            علی آهنی سفير دولت قبلی ايران در بلژيک و اتحاديه اروپا به پاريس اعزام شد، رسول موحديان که پيش از اين سفير ايران در پرتغال بوده به بريتانيا رفت، عليرضا معيری معاون وزارت خارجه، نماينده جمهوری اسلامی در مقر اروپايی سازمان ملل در ژنو شد و جواد منصوری از مديران کل وزير خارجه فعلی، سفير ايران در چين شد.

            از ميان همه سفرايی که با حکم محمود احمدی نژاد به مأموريت اعزام شده اند تنها سفير فعلی ايران در ايتالياست که بدون هرگونه سابقه برجسته ديپلماتيک در حال حاضر در رم به سر می برد.

            سرعت کند انتخاب سفرا

            هرچند اينک صندلی خالی بسياری از سفيران جمهوری اسلامی پر شده است اما در شرايطی که پرونده اتمی ايران ديپلماسی قدرتمندانه ای طلب می کرد و حضور سفيران ايران بيش از هر زمان ديگری ضروری نشان می داد، انتخاب سفرای تازه با روندی بسيار کند و آرام صورت گرفت، به طوری که سفر آقای احمدی نژاد به مالزی و چين در شرايطی انجام شد که ايران در اين دو کشور سفير نداشت.

            به نظر می رسد اين تعلل نه از روی بی توجهی تهران، که برای اين بود که افرادی نزديکتر به ديدگاههای رئيس جمهور جديد به مأموريت خارجی فرستاده شوند.

            سفير جديد ايران در چين که از آخرين سفرايی است که جانشين سفيران دولت قبلی می شود در شرايطی عازم پکن می شود که سفارت ايران در بحبوحه مذاکرات اعضای شورای امنيت درباره ايران که چين نيز عضو دارای حق وتوی آن است و بر خلاف سياست "نگاه به شرق" سفير نداشت و به دست کاردار موقت اداره می شد.

            اين موضوع در عرف ديپلماتيک و از ديدگاه دولتهای ميزبان که خود در تهران سفير دارند معنی سياسی چندان خوبی ندارد و به بی اعتنايی ايران به سطح روابط متقابل ديپلماتيک تعبير می شود اما به هر روی به علت حساسيتها در سياست خارجی، تعلل نسبتاً طولانی در انتخاب سفيران، نسل کمتر شناخته شده ای همانند مديران ميانی دولت جديد را وارد اين عرصه نکرد.

            به هر روی، صورت بندی سفرای تازه ايران که کارنامه گذشته شان حاکی از ميانه روی آنها دارد نشان می دهد که عالم سياست، دنيای مواجهه با واقعيت است.

            در واقع ديپلماتهای دولت خاتمی که سياست اعتمادسازی، مهمترين مأموريتشان بود جای خود را به سفرايی داده اند که عده ای زيادی از آنها طی هشت سال گذشته مأموريتی جز تنشزدايی نداشته اند.

            به اين ترتيب، دولت جديد ايران در عمل گريزی از دنباله روی از اصول کلی سياست خارجی کشور که دوری گزيدن از مواجهه ونرمش با جهان است، نيافته است.

            Comment


            • در پی انتشار خبر مرگ يکی از فعالان سياسی و خبرنگاران زن کرد اهل ترکيه در ايران، مديرکل مطبوعات خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده که اين خبرنگار نه رواديد سفر به ايران دريافت کرده بوده و نه مجوز فعاليت خبری در ايران داشته و بنابراين سندی حاکی از حضور او در ايران وجود ندارد.
              سردبير خبرگزاری کردی فرات که اين خبرنگار برای آن کار می کرده نيز به بخش فارسی بی بی سی گفته که مراجع ايرانی به خبرنگاران اين خبرگزاری مجوز فعاليت نمی دهند.

              خبرگزاری فرات پيشتر اعلام کرده بود که آيفر سرچه، خبرنگار اين خبرگزاری در حالی که در ارتفاعات قنديل در مناطق مرزی استان آذربايجان غربی مشغول تهيه گزارش درباره خودکشی زنان کرد بوده طی عمليات نيروهای نظامی ايرانی عليه گروههای مسلح کرد کشته شده است.

              مقامهای ايرانی اين خبر را تأييد نکرده اند اما سازمان گزارشگران بدون مرز که در زمينه دفاع از حقوق خبرنگاران در سطح بين المللی فعاليت می کند قتل اين روزنامه نگار و فعال سياسی را محکوم کرده و درباره آن از دولتهای ايران و ترکيه توضيح خواسته است.

              محمدحسين خوشوقت، مديرکل مطبوعات خارجی وزارت ارشاد ايران که مسئول صدور مجوز فعاليت برای خبرنگاران رسانه های خارجی است به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفته که اداره تحت مديريت او هيچ درخواستی از آيفر سرچه برای فعاليت دريافت نکرده بوده، مشخصات او در بخش امور خبرنگاران خارجی اين اداره ثبت نشده و کارشناسان اين اداره او را نمی ‌شناسند.

              آقای خوشوقت همچنين تصريح کرده که سابقه ‌ای مبنی بر اينکه آيفر سرچه رواديد ورود به ايران دريافت کرده باشد، در دست نيست.

              ماکسيم دمير آلپ، سردبير خبرگزاری فرات که در شهر آمستردام هلند مستقر است می گويد خانم سرچه از کردستان عراق به ايران رفته بوده و اطلاعی از اينکه آيا او به شکل قانونی و با اخذ رواديد به ايران سفر کرده است يا نه ندارد.

              خبرگزاری فرات مؤسسه ای وابسته به گروههای کرد مخالف دولت ترکيه به شمار می رود و آيفر سرچه که با نام مستعار شيلان آراس برای اين خبرگزاری کار می کرده بيش از آنکه به عنوان خبرنگار شهرت داشته باشد به عنوان فعال سياسی کرد مخالف دولت ترکيه مطرح بوده و از فعالان اصلی حزب آزادی زن کردستان (پاژک) بوده که مورد حمايت حزب کارگران کرد ترکيه است.

              آن گونه که خبرگزاری فرات اعلام کرده، طی عمليات نظامی ايران عليه افراد مسلح حزب کارگران کرد ترکيه (پ. ک. ک) و شاخه ايرانی آن، موسوم به پژاک در ارتفاعات قنديل، آيفر سرچه جان خود را از دست داده و جنازه او به بيمارستانی در شهر سلماس در استان آذربايجان غربی انتقال يافته اما هنگامی که خانواده اش در روز 24 ژوئيه (دوم مرداد) برای دريافت جنازه به بيمارستان مراجعه کردند، به آنان گفته شده که جنازه به مکان نامعلومی انتقال يافته است.

              Comment


              • حسین شهرستانی، وزیر نفت عراق که از روز جمعه (11 اوت) در ایران به سر می برد، در دیدار با همتای ایرانی خود درباره تبادل انرژی بین دو کشور و همکاری متقابل در بهره برداری از میادین مشترک گفتگو کرده است .
                گزارشها حاکيست که دوطرف توافق کرده اند ظرف یک هفته آینده مفاد توافق نامه ای که بر اساس آن بناست ایران در ازای خرید نفت خام از عراق، به این کشور نفت سفید و گاز مایع صادر کند، تدوین شود.

                بر اساس گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) کاظم وزيری ‌هامانه، وزير نفت ايران، در حاشيه امضای اين تفاهم نامه گفت: "با توجه به نياز كشور عراق به فرآورده‌های نفتي قرار شد ايران روزانه 100 هزار بشكه نفت خام از شمال عراق برای تصفيه در پالايشگاه كرمانشاه دريافت كند و حدود دو ميليون ليتر نفت سفيد به آن تحويل دهد؛ همچنين بدهی قبلی وجود دارد كه عراق ملزم به پرداخت آن شده است."

                باز شدن نقاط تبادل مرزی و تامین خودروهای سنگین حمل فرآورده های نفتی از سوی خودروسازان ایرانی، از دیگر محورهای مذاکرات وزیر نفت عراق و وزیر نفت ايران بوده است.

                بر اساس گزارشها آقای وزيری هامانه با تشكيل دو كميته كارشناسی در سطح معاونان وزرای دو كشور در خصوص محورهای مورد مذاكره و هماهنگی با وزرای كشور و صنايع برای ايجاد نقاط تبادل مرزی و تامين ماشين آلات مورد نياز عراق، و همچنين در مورد آموزش و تربيت نيروی انسانی متخصص عراق در دانشگاه صنعت نفت ايران ، اعلام آمادگی كرده است.

                Comment


                • جورج بوش رئيس جمهور آمريکا در اول فوريه گذشته در سخنرانی سالانه خود در کنگره از وابستگی کشورش به نفت خاورميانه شکوه کرد. آقای بوش گفت که آمريکا به نفت "معتاد" شده است و بايد راهی برای رهايی از اين وضعيت بيابد.
                  طی چند سال گذشته دولت آمريکا ميلياردها دلار صرف يافتن و توسعه ساير منابع انرژی کرده است.

                  با اين وجود بسياری از کارشناسان از جمله ديويد فريدمن از 'اتحاديه دانشمندان نگران' که يک موسسه غيردولتی در واشنگتن است معتقدند که ميزان وابستگی آمريکا به نفت افزايش يافته است:

                  "در حال حاضر آمريکا در حدود ۶۰ درصد از نفت مورد نياز خود را از خارج وارد می کند. ما همچنان بيش از ۲۰ ميليون بشکه نفت در روز مصرف می کنيم. اين قطعا بيش از ميزانی است که ما ۵ سال پيش، دهسال پيش و يا بيست سال پيش مصرف می کرديم. بنابر اين اعتياد ما به نفت افزايش يافته و اين برای آمريکا مشکل زا است."

                  ديويد فريدمن می گويد دولت و کنگره آمريکا به جای يافتن يک راه حل بنيادين بدنبال استخراج از ميادين نفتی دست نخورده ای نظير آلاسکا هستند.

                  به گفته او مشکل اينجاست که آمريکا تنها دو درصد از ذخاير نفتی جهان را داراست اما مصرف کننده ۲۵ درصد از نفت توليد شده در دنياست:

                  "در حال حاضر ايالات متحده در هر دقيقه بيش از نيم ميليون دلار صرف خريد نفت از کشورهای ديگر می کند. اين موجب افزايش آسيب پذيری کشور و نيز کسری تجاری می شود."

                  هم اکنون در حدود دو سوم از نفت توليد شده و يا وارداتی در آمريکا در بخش حمل و نقل يعنی ماشينهای شخصی، کاميونهای باربری و هواپيماهای مسافربری مصرف می شود.

                  اما با وجود افزايش بهای نفت و بنزين بنظر می رسد که شهروندان آمريکايی همچنان به خريد ماشين های پرمصرف ادامه می دهند.

                  نيگل گالت اقتصاددان موسسه مالی گلوبال اينسايت در بوستون می گويد رشد اقتصادی آمريکا طی چند سال گذشته مانع از آن شده که بهای بالای نفت بر روی مصرف کنندگان آمريکايی اثر چندانی بگذارد.

                  اما او می گويد اين وضعيت لزوما دوام نخواهد يافت:

                  "ما اقتصاد رو به رشد بسيار قويی داشته ايم که عمدتا ناشی از قدرت خريد طبقه مصرف کننده و نيز بازار پر رونق مسکن بوده است. بازار مسکن اهميت بسيار زيادی داشته است . زيرا بهای مسکن افزايش يافته و مردم توانسته اند با گروگذاشتن منازل خود پول بيشتری قرض و صرف هزينه های ديگر کنند. اين پديده برای مدتی موجب شد که اثر منفی افزايش بهای نفت کاهش يابد."

                  وی می افزاید: "ما اکنون در وضعيتی قرار داريم که بازار مسکن رونق گذشته را ندارد. قيمت مسکن ثابت مانده و حتی کاهش پيدا کرده است. من فکر کنم که بهای بالای نفت اکنون بيش از گذشته احساس شود."

                  اما او خاطرنشان می کند که اين کشورهای ديگر از جمله چين و هند هستند که در نهايت بيش از آمريکا از بهای بالای نفت متضرر می شوند.

                  اعتياد به نفت تنها مشکل آمريکا نيست. مشکل جهانی است.

                  Comment


                  • Iran has launched a crackdown against "decadent" satellite television in the Islamic republic, raiding rooftops in Tehran and other major cities to seize hundreds of illegal dishes.

                    The action followed a warning issued last month by Tehran's metropolitan police chief to the country's estimated three to four million satellite television watchers who defy the law.

                    "The use of satellite dishes is prohibited by law and we ask people not to use this equipment anymore," Morteze Talaie was quoted as saying in the press.

                    Police armed with warrants raided rooftops of large apartment blocks and high-rises in the chic northern and western areas of Tehran on Sunday and have conducted similar operations in other cities, witnesses and press reports said.

                    "Police seized scores of satellite dishes in Velenjak (northern Tehran) and after loading their vans, they took off," a resident identifying himself as Hamid told AFP.

                    Programs broadcast on satellite channels are considered "decadent" by the authorities in the Islamic republic which frequently try to jam the airwaves.

                    Comment


                    • يك مورخ كهنه‌كار انگليسي ترويج "توهم توطئه اسلام‌گرايان" در جهان توسط رييس جمهوري آمريكا را اقدامي خطرناك توصيف كرد.


                      "مكس هاستينگز" روزنامه‌نگار مشهور انگليسي در اظهار نظري صريح عليه سياستهاي دولت "جرج بوش" گفت: رييس جمهوري آمريكا جهان اسلام را دشمن فرضي كل منافع غرب تلقي مي‌كند.

                      هاستينگز ‪ ۶۰‬ساله كه علاوه بر نگارش چند كتاب سياسي و تاريخي، پيش از اين سردبير روزنامه‌هاي "ديلي تلگراف" و "ايوينينگ استاندارد" بوده طي مقاله‌اي در شماره دوشنبه روزنامه "گاردين" نوشت: ديوانگي سياست بوش در اين است كه وي براي اثبات ادعاي خود در مورد تهديد اسلام‌گرايي، اهداف شبكه القاعده و عقايد مردم عراق و فلسطين را در هم آميخته است.

                      نويسنده كتاب "ورود به جنگ" با انتقاد از حمايت "توني بلر" نخست وزير انگليس از تئوري توطئه آمريكا نوشت: از نظر بسياري از مسلمانان، رفتار بوش و بلر چنان به سياستهاي القاعده مشروعيت داده كه حتي رهبران آن شبكه نيز از چنين اقدامي عاجز بودند.

                      نويسنده انگليسي كتاب "جنگ كره" در ادامه تاكيد كرد: مسلمانان از سلطه سياسي، فرهنگي و اقتصادي غرب بر سرنوشت آنان آزرده‌اند و براي گريز از آن به هر دري مي‌زنند.

                      در ادامه مقاله هاستينگ تاكيد شده است: غرب با رفتار كنوني خود با مسلمانان به هيچ جا نخواهد رسيد و تا تغيير بنيادي رفتار خود با مردم كشورهاي اسلامي بر مبناي احترام، تغييري در وضع كنوني جهان رخ نخواهد داد.

                      نويسنده كتاب "جنگ بريتانيا" همچنين تصريح كرد: آمريكا با گسترش ثروت و قدرت نظامي خود ديگر قادر به تداوم سلطه خود در جهان نيست.

                      به نوشته هاستينگ، "هرگونه تلاش براي مقابله با افراطي گرايي در جوامع مسلمان بايد همگام با رفع ستم و برقراري عدالت براي مردم فلسطين و جلوگيري از تجاوز اسراييل باشد".

                      مورخ انگليس معتقد است : اصرار غلط آمريكا بر دشمن فرض كردن همه مسلمانان، عملا موجب بروز دشمني عموم مسلمانان با سياستهاي واشنگتن خواهد شد.

                      Comment


                      • دولت آمريكا روزدوشنبه از آنچه "نقش بسيار مهم پاكستان در خنثي‌سازي توطئه تروريستي در انگليس" و همچنين "كمك به مبارزه عليه تروريسم"، خواند قدرداني كرد.

                        به‌گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن ، "توني اسنو" سخنگوي كاخ سفيد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پاكستان همانطوري كه انگليس نيز تاكيد كرد نقشي بسيار مهم در از بين بردن شبكه تروريستي كه قصد داشتند، به گفته مقامات انگليسي، هواپيماهاي خطوط بين لندن و آمريكا را مورد هدف قرار دهند، برعهده داشت.

                        پاكستان اعلام كرد كه هفت نفر از جمله دو شهروند انگليسي پاكستاني‌الاصل را دراين رابطه دستگير كرده است.

                        برپايه اين گزارش، وضعيت تهديد امنيتي در انگليس از پنجشنبه گذشته در پي آنچه طرح انفجار چند هواپيما از انگليس به مقصد آمريكا با بمب‌هاي مايع اعلام شد، در سطح "بحراني" بود.

                        اين وضعيت از هنگام انفجارهاي تروريستي در مترو لندن در تيرماه سال گذشته در سطح "شديد" قرار داشت.

                        پليس لندن روز پنجشنبه اعلام كرد كه در بزرگترين موج ترور از زمان ‪۱۱‬ سپتامبر ‪ ۲۰۰۱‬ميلادي در آمريكا تاكنون، تروريست‌ها قصد داشتند ‪ ۲۰‬فروند هواپيماي مسافربري را در مسير انگليس به آمريكا منفجر كنند.

                        گفته مي‌شود، اين افراد قصد داشتند با حمل مواد منفجره به داخل هواپيماها، آنها را در مسير پرواز منفجر كنند.

                        گزارش‌هاي غيررسمي از تلاش هماهنگ چند نفر براي حمل مخفيانه مواد منفجره مايع به داخل هواپيماها با توجه به قابل شناسايي نبودن مواد آنها توسط تجهيزات فرودگاهها حكايت دارد.

                        برپايه اين گزارشها، عوامل انتحاري يادشده كه ماهها تحت نظارت و تعقيب پليس بودند، همگي انگليسي هستند و قصد داشتند، شش فروند هواپيما را در مسير پرواز به آمريكا در هوا منفجر كنند.

                        اين درحالي است كه در پي كشف اين توطئه تروريستي در انگليس، تعدادي از مقامات كشورهاي اروپايي ازجمله چند وزير كشور روز چهارشنبه در خصوص امنيت داخلي در لندن تشكيل جلسه مي‌دهند.

                        خبرگزاري فرانسه از بروكسل به نقل از "فريسو روسكام آبينگ"، سخنگوي كميسيون اروپا گزارش داد: دراين نشست "فرانكو فراتيني"، كميسر اروپا در امور داخلي، "كاري رايام كي"، "جان ريد" و "ولفگانگ شويبله"، وزيران كشور فنلاند، انگليس و آلمان و احتمالا وزيران كشور پرتغال، اسلووني و فرانسه نيز حضور خواهند داشت.

                        اين سخنگو تصريح كرد: اين نشست كه به ابتكار رئيس فنلاندي اتحاديه اروپا برگزار مي‌شود، امكان "انسجام در نگرش كلي اتحاديه اروپا در زمينه آزادي، امنيت و عدالت" را فراهم مي‌كند.

                        فريسو روسكام آبينگ در ادامه گفت: نشست ديگري نيز قرار است با حضور كارشناسان، "اواخر هفته" يا "هفته آينده" در بروكسل برگزار شود.

                        به‌گفته وي، دراين نشست كارشناسان اروپايي "در زمينه‌هاي حمل ونقل، امنيت هوايي و مبارزه با تروريسم" گفت وگو خواهند كرد.

                        Comment


                        • "هاري اولريخ" فرمانده نيروهاي ناتو در جنوب اروپا روز دوشنبه براي ديداري يك روزه و رسمي از كوزوو و گفت وگو با مقامهاي صرب، آلبانيايي تباران كوزوو و نمايندگان سازمان ملل مستقر در اين استان خودمختار و استقلال طلب صربستان وارد پريشتينا شد.

                          وي در نشستي با نمايندگان صرب‌هاي كوزووسكا ميتروويتسا در شمال كوزوو، درباره تقويت نيروهاي ناتو و بالا بردن سطح امنيت در اين منطقه به گفت‌وگو پرداخت.

                          "پيو سابتا" سخنگوي نيروهاي كيفور در اطلاعيه‌اي گفت: سفر فرمانده ناتو به كوزوو و ديدار وي با مقامات صرب در منطقه شمال اين استان، به خاطر ناآرامي‌هاي اخير در شمال كوزوو است كه منجر به مجروح شدن يك صرب شده است.

                          "تانيوگ" خبرگزاري ملي صربستان اعلام كرد كه همزمان با اقامت فرمانده ناتو در كوزوو "نونو سوريانو تشيرا" وزير دفاع پرتغال، براي ديدار از نيروهاي مستقر در استان جنوبي جدايي طلب صربستان وارد اين استان شده است.

                          كشور پرتغال در چارچوب نيروهاي ناتو در كوزوو پانصد سرباز مستقر كرده است و به نظر تحليلگران سياسي منطقه بالكان، مذاكرات براي تعيين موقعيت نهايي كوزوو بايستي تا پايان سال جاري ميلادي به اتمام برسد، اما به دليل دور بودن مواضع مذاكره‌كنندگان آلبانيايي تبار و صرب، امكان تعيين موقعيت سياسي كوزوو تا پايان سال جاري بسيار ضعيف است.

                          خاطرنشان مي‌شود كه استان خود مختار جنوبي صربستان از ژوئن ‪ ۱۹۹۹‬ميلادي تحت قيموميت هيات غير نظامي سازمان ملل قرار دارد. آلباني تباران كوزوو كه نود درصد از ساكنين اين استان را تشكيل مي‌دهند خواهان استقلال هستند اما مقامات صربستان شديدا با چنين موضوعي مخالف هستند و طرحي را براي آينده سياسي اين استان در چارچوب خود مختاري كامل در مرزهاي صربستان پيشنهاد كرده‌اند.

                          Comment


                          • روزنامه اتريشي استاندارد روز دوشنبه خبر داد كه كنفرانس كشورهاي پرداخت‌كننده كمكهاي مالي به لبنان در ‪ ۳۱‬اوت ( ‪ ۹‬شهريور) در شهر استكهلم سوئد برگزار مي‌شود.

                            "يان الياسون" وزير خارجه سوئد با اعلام اين خبر گفته است كه از شصت كشور و مركز بين‌المللي براي حضور در اين نشست دعوت شده است.

                            هدف از اين نشست كه به دعوت دولت سوئد برگزار مي‌شود اعطاي كمك‌هاي انساني و مالي براي بازسازي لبنان است.

                            گزارش ديگري از اين روزنامه نيز حاكي است كه "ويلي بالد پار" رييس انجمن دوستي اتريش و لبنان نيز خواستار تاسيس يك صندوق بين‌المللي براي بازسازي اين كشور شده و از دولت خود خواسته كه به ايجاد اين صندوق كمك نمايد.

                            حمله‌هاي ‪ ۳۴‬روزه ارتش اسرائيل به شهرهاي مختلف لبنان علاوه بر كشته و مجروح شدن صدها شهروند اين كشور، موجب از بين رفتن و خسارت بسياري از تاسيسات و ساختارهاي زيربنايي و نيز راههاي مواصلاتي اين كشور شده است.

                            Comment


                            • يك گزارش كه روز دوشنبه در مقر سازمان ملل در نيويورك منتشر شد، اشاره دارد كه هزاران آواره لبناني به دنبال اعلام آتش بس در لبنان در حال بازگشت به كشورشان هستند.

                              كميسارياي عالي ملل متحد براي پناهندگان عنوان كرد كه پنج تيم سيار ارائه‌دهنده كمكهاي امدادي راهي مناطق مختلف لبنان شده‌اند.

                              امدادگران مي‌كوشند تا آب، غذا، پتو و تشك را در مسيرهاي بازگشت، در اختيار پناهندگان و آوارگان قرار دهند.

                              اين گزارش مي‌افزايد: لبناني‌ها خوشحال و مشتاق سرگرم بازگشت به خانه‌هاي خود هستند هرچند كه بسياري از آنان نمي‌دانند كه خانه هايشان وجود دارد و يا تخريب شده است.

                              براساس اين گزارش، برخي از آوارگان حتي نمي‌دانند كه براي امشب نيز آيا غذايي دارند.

                              يكي از امدادگران كميسارياي عالي ملل متحد مي‌گويد: يك دختر خردسال لبناني اشاره مي‌كرد كه او ساعت ‪ ۶‬صبح از سوريه حركت كرده و دوست دارد هرچه زودتر راهي منزل خود شود تا با اسباب بازيهايش بازي كند.

                              "جودي چنگ هاپكينز" مامور كميسارياي عالي ملل متحد براي پناهندگان روز دوشنبه با "فواد سينيوره" نخست وزير لبنان ديدار و ابراز اميدواري كرد كه مردم لبنان هر چه سريعتر به خانه‌هاي خود بازگردند.

                              كميسارياي عالي ملل متحد براي پناهندگان اعلام كرده كه مي‌كوشد تا پناهگاه‌هاي موقت (چادر) در اختيار بي‌خانمان‌ها قرار دهد.

                              اين كميساريا تصميم دارد با كمك آژانسها و همكاري دولت لبنان، محل‌هاي مسكوني دائم براي دوران زمستان فراهم كند.

                              طبق اين گزارش، تا كنون حدود ‪ ۵۰‬هزار چادر، ‪ ۲۳۰‬هزار تشك ، ‪ ۱۷۲‬هزار پتو و ديگر وسائل مورد نياز در اختيار آوارگان قرار داده است.

                              كميسارياي عالي ملل متحد براي پناهندگان، صندوق كودكان ملل متحد (يونسيف) و برنامه عمران ملل متحد در يك بيانيه مشترك از مهمات منفجرنشده به عنوان خطر بزرگي براي اهالي منطقه‌نام برده‌اند و از مردم خواسته‌اند بشدت هشيار و مواظب باشند.

                              براساس اين گزارش، كار جمع‌آوري اين مهمات عمل نكرده، از روز سه‌شنبه آغاز مي‌شود.

                              Comment


                              • پيمان همكاري هسته‌اي غيرنظامي بين آمريكا و هند با وجود اينكه گفته مي‌شود به مراحل نهايي خود نزديك شده است، همچنان با دغدغه، نگراني و مخالفت شديد گروه‌هاي سياسي هند مواجه است.

                                "ائتلاف دمكراتيك ملي" به رهبري حزب "بهارتياجاناتا" (بي جي پي) اخيرا از رئيس جمهوري هند خواست كه براي حفظ استقلال سياست خارجي هند، مانع از از اجراي معامله هسته‌اي هند با آمريكا شود.

                                جبهه چپ نيز تا كنون، نظرات و توضيحات دولت در ارتباط با اين پيمان را نپذيرفته است.

                                اگرچه جبهه چپ خواسته حزب بي‌جي پي را براي اتخاذ يك موضع مشترك براي مخالفت با معامله هسته‌اي هند با آمريكا را نپذيرفت اما مخالفت اين جبهه بااين همكاري كه در روز ‪ ۱۸‬ژوئيه در واشنگتن توسط "جورج بوش" رييس جمهوري آمريكا و "مان موهان سينگ" نخست وزير هند و سپس در اوايل ماه مارس در دهلي نو به امضا رسيد، هنوز ادامه دارد.

                                "سيتا رام يچوري" يك رهبر ارشد حزب كمونيست شاخه ماركسيست هند روز يكشنبه در شهرك "لديانا" در ايالت پنجاب با اشاره به اين كه آمريكا در جهت تغييري در چارچوب موافقت نامه معامله همكاري هسته‌اي بين واشنگتن و دهلي نو تلاش مي‌كند، از نخست وزير خواست كه وي بايد به كشور هند اطمينان دهد كه دولت در اين‌باره هيچ تغييري را نخواهد پذيرفت.

                                به گزارش روزنامه انگليسي زبان "ايندين اكسپرس" چاپ دهلي نو، يچوري در شهرك لديانا به خبرنگاران گفت: ما در مورد معامله هسته‌اي بين هند و آمريكا شك و ترديد زيادي داريم.

                                وي افزود: نگراني ما اين است كه آمريكا در اين موافقت نامه تغييراتي را انجام مي‌دهد. ما از نخست وزير مي‌خواهيم كه تغييراتي را كه مغاير منافع ملي كشور است قبول نكند.

                                يچوري گفت كه آمريكا به تازگي اين شرط را بر هند تحميل كرده است كه اين كشور نمي‌تواند "توريم" را كه از اورانيوم استحصال شد، مجددا استفاده كند.

                                وي افزود: اين شرطي كه هند نمي‌تواند توريم را مجددا براي تحقيقات عملي استفاده كند نشان مي‌دهد كه آمريكا از موافقت نامه معامله همكاري هسته‌اي منحرف مي‌گردد.

                                عضو ارشد حزب كمونيست ماركسيست اضافه كرد: اگر هند اين مساله را قبول كند در آن صورت هند بطور كلي متكي به آمريكا خواهد شد. در نتيجه آن هند مجبور خواهد شد تا براساس شرايط آمريكايي كار كند.

                                وي اظهارداشت كه نخست وزير بايد در مورد هر نوع تغييراتي ديدگاه‌هاي مجلس هند را در نظر بگيرد.

                                وي در ادامه گفت و گو با خبرنگاران همچنين از دولت مركزي هند خواست كه دولت خريد سلاح از اسراييل را فوري متوقف كند.

                                وي افزود: خريد سلاح از اسراييل نوعي حمايت از كشتار مردم بي‌گناه لبنان در جنگ تهاجمي اسراييل است.

                                Comment

                                Working...
                                X