Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • جورج بوش، رئیس جمهوری آمریکا می گوید مناقشه عراق مستلزم انتخاب های مشکل و فداکاری های بیشتری در سال 2007خواهد بود.
    جورج بوش، گفت که از رابرت گیتس، وزیر دفاع جدید آمریکا خواسته است که نحوه افزایش حجم ارتش و تفنگداران دریایی این کشور را بررسی کند ولی افزود که هنوز درباره افزایش نیروهای آمریکایی در عراق تصمیم نگرفته است.

    اظهارات جورج بوش در حالی بود که رابرت گیتس سفر خود به عراق را آغاز کرده بود.

    آقای بوش در بیانیه ای درباره بازبینی کوتاهی ها و دست آوردهای سال گذشته، گفت آمریکا با یک مبارزه دراز مدت علیه افراط گرایان روبروست و ارتش دارای این توانایی هست که با آنها بجنگد.

    آقای بوش شورشیان را مانع به نتیجه رسیدن تلاش های آمریکا برای برقراری ثبات در عراق دانست. ولی گفت که آمریکا موفق خواهد شد ولی خاطر نشان کرد که وضعیت عراق در حال وخیم تر شدن است.

    پیشترآقای بوش در مصاحبه ای با روزنامه واشنگتن پست نیز گفته بود که او در نظر دارد ارتش آمريکا را برای آمادگی برای جنگ گسترده تر و بلندمدت تر عليه تروريسم گسترش دهد.

    پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که خشونت در عراق به بالاترين حد از زمان روی کار آمدن يک دولت منتخب در سال 2004 رسيده است.

    'نبرد وسيعتر'

    آقای بوش گفته بود که تصميم او برای بزرگتر کردن ارتش نه فقط در واکنش به عراق، بلکه نبرد گسترده تر عليه اسلامگرايان تندرو در سراسر جهان صورت می گيرد.

    وی در مصاحبه اش با واشنگتن پست گفت: "من معتقدم که نياز داريم نيروهايمان را افزايش دهيم - ارتش، تفنگداران دريايی".

    وی هيچ برآوردی از شمار افزايش نيروها ارائه نداد اما افزود در اين مورد با مقام های پنتاگون و نمايندگان کنگره موافق است که ارتش در شکل فعلی بيش از حد تحت فشار است.

    آمريکا در حال حاضر 140 هزار نيرو در عراق دارد.

    Comment


    • ستاد انتخابات وزارت کشور ايران نتيجه نهايی شمارش آرای انتخابات سومين دوره شورای اسلامی شهر تهران را اعلام کرده است.
      بر اساس فهرستی که اين ستاد اعلام کرده، افراد زير به ترتيب بيشترين تعداد آراء را کسب کرده اند و به عنوان اعضای اصلی شورای شهر تهران به اين شورا راه يافتند: مهدی چمران، مرتضی طلايی، رسول خادم، عباس شيبانی، هادی ساعی، حمزه شکيب، عليرضا دبير، پروين احمدی نژاد، معصومه ابتکار، احمد مسجد جامعی، محمدعلی نجفی، معصومه آباد، حسن بيادی، خسرو دانشجو و حبيب کاشانی.

      بر اساس اعلام ستاد انتخابات وزارت کشور ايران، نفر اول شورای جديد شهر تهران بيش از 600 هزار رای و نفر پانزدهم نزديک به 200 هزار رای کسب کرده اند. در انتخابات شورای شهر تهران، بيش از يک ميليون و 600 هزار رای به صندوق انداخته شده بود.

      انتخابات شوراهای شهر و روستا جمعه گذشته، 24 آذر (15 دسامبر) همزمان با انتخابات مجلس خبرگان برگزار شد و تاخير در اعلام نتايج انتخابات شورای شهر تهران، اعتراض هايی را به ويژه از جانب گروه موسوم به ائتلاف اصلاح طلبان در پی داشت.

      از ميان انتخاب شدگان انتخابات شورای شهر تهران مهدی چمران (رئيس دومين شورای شهر تهران)، مرتضی طلايی (رئيس پليس مستعفی تهران)، رسول خادم (کشتی گير و قهرمان سابق جهان و عضو شورای فعلی شهر)، عباس شيبانی (از اعضای شورای فعلی شهر)، حمزه شکيب (عضو شورای فعلی شهر)، معصومه آباد (عضو شورای فعلی شهر) و حسن بيادی (عضو شورای فعلی شهر) از ليست اصولگرايان حامی محمدباقر قاليباف، شهردار فعلی تهران هستند. پروين احمدی نژاد و خسرو دانشجو از جمله انتخاب شدگانی هستند که در فهرست اصولگرايان حامی محمود احمدی نژاد، رييس جمهور، بودند و هادی ساعی، معصومه ابتکار، احمد مسجدجامعی و محمدعلی نجفی، از ليست اصلاح طلبان هستند.

      اسامی برخی از برندگان انتخابات شورای شهر تهران در بيش از يک فهرست ديده می شد از جمله مهدی چمران، عباس شيبانی مرتضی طلايی و معصومه آباد علاوه بر فهرست اصولگرايان حامی قاليباف در فهرست اصولگرايان وحدت بخش نيز بودند و نام های حمزه شکيب و خسرو دانشجو علاوه بر اين فهرست در فهرست اصولگرايان حامی احمدی نژاد نيز ديده می شد.

      با اعلام نتايج نهايی انتخابات شورای شهر تهران، شورای جديد اين شهر ترکيبی از طرفداران محمدباقر قاليباف، اصلاح طلبان و محمود احمدی نژاد خواهند بود.

      Comment


      • با وجود تلفات انسانی و هزينه سنگين مالی جنگ عراق وزير خارجه آمريکا ضمن حمايت از ادامه عمليات نظامی نسبت به پيروزی در اين جنگ ابراز اطمينان کرده است.
        کاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريکا، در مصاحبه ای با خبرگزاری آسوشيتد پرس، ضمن تاييد هزينه مالی و انسانی سنگين جنگ عراق، اين هزينه را سرمايه گذاری موجهی در راستای بهبود شرايط بلند مدت اين کشور و تضمين ثبات در خاورميانه خواند.

        خانم رايس در عين حال گفته است که ايالات متحده می تواند در جنگ عراق پيروز شود هرچند دستيابی به اين پيروزی دشوارتر از آن بوده که وی انتظار داشته است.

        در مورد درخواست وزارت دفاع ايالات متحده از کنگره برای تخصيص يکصد ميليارد دلار ديگر برای عمليات نظامی در عراق و افغانستان از خانم رايس سئوال شد که آيا صرف چنين مبلغی به منزله هدر دادن پول نيست؟

        وی گفت که نشانه های متعددی در دست است که ثابت می کند که زمانی که عراق به ثبات دست يابد، شرايطی کاملا متفاوت در خاورميانه برقرار می شود و در نتيجه، بودجه ای که به اين جنگ اختصاص يافته به شکلی مفيد مصرف شده است.

        با توجه به اينکه تا کنون حدود سه هزار تن از نظاميان آمريکايی جان خود را در عراق از دست داده اند، از خانم رايس سئوال شد که آيا جورج بوش، رييس جمهوری، همچنان خواستار سرمايه گذاری مالی و انسانی بيشتری در عراق خواهد بود؟

        وی گفت که آقای بوش نيز معتقد است که جنگ عراق با موفقيت به پايان خواهد رسيد و حمايت از ادامه جنگ لازم است.

        خبرنگار بی بی سی در واشنگتن می گويد که اظهارات وزير خارجه آمريکا از ادامه نگرش کنونی دولت اين کشور نسبت به اوضاع خاورميانه حکايت دارد.

        در حاليکه گروهی از کارشناسان و سياستمداران آمريکايی به جورج بوش توصيه کرده اند که حل اختلاف فلسطينيان و اسرائيل کليد حل مشکلات خاورميانه است، سخنان خانم رايس نشان می دهد که عراق همچنان محور اصلی سياست دولت ايالات متحده در خاورميانه را تشکيل می دهد.

        Comment


        • در يک حمله انتحاری در کابل که گفته می شود هدف آن یک نماينده پارلمان افغانستان بوده، دست کم هشت نفر زخمی شده اند.
          پليس افغانستان می گويد اين حادثه صبح امروز (جمعه اول جدی، 22 دسامبر) در نزديکی خانه پادشاه خان زدران عضو مجلس نمايندگان افغانستان روی داد.

          در اين حادثه به آقای زدران آسيبی نرسيده ولی سه تن از محافظان شخصی او زخمی شده اند.

          برخی شاهدان عينی می گويند در اين حادثه يک نوجوان نيز کشته است.

          لحظاتی پس از وقوع انفجار انتحاری محل حادثه از سوی نيرو های پليس به شدت تحت مراقبت قرار گرفت.

          عليشاه پکتياوال مسئول مبارزه با جرايم جنايی فرماندهی پليس کابل می گويد هدف اين انفجار انتحاری پادشاه خان زدران بوده است.

          آقای پکتياوال می افزايد فرد انتحار کننده مواد منفجره همراه خود را زمانی منفجر کرد که موتر آقای زدران از محل عبور می کرد.

          آقای پکتياوال می گويد هنگام انفجار آقای زدران در داخل موتر نبوده است ولی سه تن از محافظان شخصی او زخمی شدند.

          همچنين در اين حادثه پنج غير نظامی نيز مجروح شده اند.

          هنوز هيچ گروهی مسئوليت اين انفجار را به عهده نگرفته است.

          شهر کابل در دو ماه گذشته شاهد چنين حوادثی نبوده است ولی برخی شهرهای ديگر افغانستان در روزهای اخير با موجی از حملات انتحاری و بمبگذاريها رو به رو بوده است.


          پيشينه

          پادشاه خان زدران از شرکت کنندگان اجلاس گروههای افغان در بن بود و در سال 2002 مدتی با نيروهای دولتی در شهر گرديز مرکز ولايت پکتيا درگير شد اما در ادامه همان درگيريها، به فرمان حامد کرزی والی پکتيا شد


          در تازه ترين مورد روز گذشته در دو انفجار جداگانه در ولايت هرات در غرب افغانستان و خوست در جنوبشرق، دست کم ده غير نظامی کشته و بيش از ده تن ديگر زخمی شدند.

          اخيراً پليس کابل از بازداشت فردی خبر داده بود که تلاش داشته آقای زدران را به قتل برساند.

          از آقای زدران عمدتاً به عنوان يک تن از طرفداران شاه سابق افغانستان ياد می کنند ولی تنش ميان او و شاه افغانستان در سال ۲۰۰۲ ميلادی در رسانه ها منتشر شد و حتی يک بار دولت انتقالی افغانستان تلاش کرد تا عليه او اقدام نظامی کند.

          پادشاه خان زدران از فرماندهان معروف در شرق افغانستان است که پس از حوادث يازده سپتامبر به دليل کمک به نيروهای ائتلاف بين المللی برای سرنگونی حاکميت طالبان در منطقه خود، توانست در روند سياسی جديد جايی برای خود باز کند.

          او از شرکت کنندگان اجلاس گروههای افغان در بن بود و در سال ۲۰۰۲ نيز، مدتی با نيروهای دولتی در شهر گرديز مرکز ولايت پکتيا درگير شد اما در ادامه همان درگيريها، به فرمان حامد کرزی والی پکتيا شد.

          آقای کرزی در هنگام انتصاب پادشان خان زدران به ولايت پکتيا، گفته بود انتصاب او به اين معنا نيست که آقای زدران "خود را به زور به مردم تحميل کند".

          او در حال حاضر نماينده مردم پکتيا در مجلس نمايندگان افغانستان است.

          Comment


          • شهر غزه بامداد جمعه شاهد درگيری های شديدی بود ميان اعضای گردان عز الدين قسام جناح نظامی وابسته به گروه اسلامی حماس و افراد مسلح يکی از خاندان های نيرومند شهر.
            بنا به گزارش ها در نبرد مسلحانه ای که در نزديکی خانه محمود زهار وزير خارجه دولت حماس پيش آمد يک نفر جان خود را از دست داده است.

            گفته می شود که با ميانجيگری هايی که از جمله از جانب هيئت مصری مستقر در غزه صورت گرفت، درگيری به زودی پايان يافت.

            روز پنجشنبه صدها نفر از مردم فلسطينی در شهر غزه در گردهمايی روبروی پارلمان دولت خودگردان از جناح های مسلح فلسطينی خواستند که به خشونت پايان دهند و مذاکره برای تشکيل دولتی متحد را از سر گيرند.

            دو روز پيش فلسطينی های طرفدار دو جناح رقيب فتح و حماس، در نوار غزه بر حفظ آتش بس توافق کردند.

            در اولين ساعات برقراری آتش بس دو مأمور پلس وابسته به سازمان فتح کشته شدند، اما سازمان فتح گفت که به تعهد خود مبنی بر حفظ آتش بس وفادار می ماند.

            محمود عباس، رهبر تشکيلات خودگردان فلسطين، هفته گذشته خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شد، اما حماس که اداره قوه اجراييه اين تشکيلات را در دست دارد، با اين فراخوان مخالفت کرده است.

            رقابت دو جناح اصلی فلسطينی تا کنون چند بار به درگيری های خشونت آميز کشيده است.

            سازمان فتح همچنان خود را نماينده اصلی فلسطينی ها می داند، درحاليکه گروه اسلامی حماس با پيروزی در انتخابات ماه ژانويه دولت خودگردان فلسطينی را به دست گرفت و سياستی تندتر در قبال اسرائيل آغاز کرد.


            Comment


            • هشت نفر از ارتشيان آمريکايی به دست داشتن در قتل ۲۴ شهروند عراقی در شهر حديثه متهم شده اند.
              چهار نفر متهم هستند که در قتلی بدون طرح و نقشه شرکت کرده اند و چهار نفر ديگر متهم هستند که در سرپوش گذاشتن بر جنايت دست داشته اند.

              در ماجرای شهرک حديثه که در نوامبر ۲۰۰۵ رخ داد ۲۴ غيرنظامی عراقی از جمله يک پير مرد ۷۶ ساله و يک کودک سه ساله کشته شدند.

              ارتش آمريکا که در جستجوی يافتن عاملان کشتار است، هشت تفنگدار دريايی را در ماجرا دخيل دانسته است.

              يک سخنگوی تفنگداران دريايی آمريکا خبر از متهم شدن چهار درجه دار آمريکايی به قتل غيرنظاميان عراقی در حديثه کرد.

              گروهبان فرانک واتريک متهم شده است که در جريان درگيری در شهر حديثه ۱۲ غيرنظامی عراقی را بدون برنامه ريزی قبلی به قتل رسانده است.

              او همچنين متهم است که به سربازان زير فرمان خود دستور داده شش غيرنظامی ديگر عراقی را به قتل برسانند.

              گروهبان واتريک تنها يکی از هشت نظامی عراقی است که در ماجرای حديثه متهم شده است.

              سه تفنگدار دريايی ديگر آمريکا نيز متهم به دخالت در چند فقره قتل در حديثه شدند.

              چهار سرباز ديگر هم متهم به دروغگويی و گمراه کردن تحقيق کنندگان ماجرای حديثه شده اند.

              سربازان جوخه مزبور ابتدا اعلام کردند که غيرنظاميان عراقی در جريان انفجار و نيز تبادل آتش بين نيروهای آمريکايی و پيکارجويان عراقی کشته شدند.

              اما شاهدان محلی گفتند که هيچ کس جز نيروهای آمريکايی اقدام به شليک گلوله نکرده است.


              گروهبان واتريک متهم است که در جريان درگيری در شهر حديثه ۱۲ غيرنظامی عراقی را بدون برنامه ريزی قبلی به قتل رسانده است.

              مجله تايمز در ماه مارس گذشته برای نخستين بار خبر از قتل غيرنظاميان عراقی در حديثه داد که ارتش آمريکا را وادار به پيگيری اين حادثه و يافتن عاملان آن کرد.

              مقام های عراقی از جمله نوری مالکی نخست وزير اين کشور ماجرای حديثه را جنايت هولناکی خوانده و خواستار مجازات قاتلان ۲۴ غيرنظامی بيگناه شده اند.

              ماجرای حديثه در رسانه های داخلی عراق بازتاب وسيع داشت و انتشار خبر آن، خشم بسياری از مردم را عليه نيروهای آمريکايی مستقر در اين کشور برانگيخت.

              هماکنون بيش از ۱۴۰ هزار ارتشی آمريکايی در عراق حضور دارند.


              Comment


              • اجلاس شش جانبه حل بحران ناشی از برنامه های هسته ای کره شمالی که پس از يک تعليق سيزده ماهه در پکن برگزار شده بود بدون دستيابی به نتيجه خاتمه يافته است.
                به گفته مقامات شرکت کننده در اين اجلاس، که کار خود را پنج روز پيش و با حضور نمايندگان کره شمالی، کره جنوبی، ايالات متحده، روسيه، ژاپن و چين در پکن آغاز کرده بود، تاريخی نيز برای برگزاری جلسه بعدی تعيين نشده است.

                دور اول اجلاس شش جانبه در اوت سال 2003 و پس از اعلام تصميم کره شمالی به خارج شدن از پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - برگزار شد.

                هدف شرکت کنندگان در اين اجلاس يافتن راهی برای قانع کردن کره شمالی به متوقف کردن برنامه های هسته ای اين کشور بوده است.

                تا کنون نمايندگان شش کشور در شش جلسه شرکت کرده اند در حاليکه در اين مدت، کره شمالی فعاليت های هسته ای خود را بدون نظارت بين المللی دنبال کرده و اعلام داشته که به آزمايش بمب اتمی هم دست زده است.

                نماينده چين، ميزبان اجلاس، گفته است که کره شمالی حاضر است در برابر دريافت کمک های بين المللی و تضمين های امنيتی با خلع سلاح هسته ای خود موافقت کند.

                وی گفته است که شش کشور شرکت کننده، به گفته وی، در نخستين فرصت ممکن مجددا تشکيل جلسه خواهند داد اما تاريخ معينی را اعلام نداشته است.

                نماينده ژاپن در اجلاس شش جانبه نسبت به کارآيی اين مذاکرات ابراز ترديد کرده و گفته است که عدم همکاری کره شمالی اعتبار اين مذاکرات را خدشه دار کرده است.

                موانع دستيابی به توافق

                ايالات متحده گفته است که در جريان مذاکرات اخير، کره شمالی مجددا اصرار ورزيد که آمريکا تحريم هايی را عليه اين کشور وضع کرده لغو کند اما از مذاکره در باره توقف برنامه های هسته ای خود خودداری ورزيد.

                وزير خارجه چين در ميان نمايندگان کره شمالی و آمريکا - چين نسبت به ادامه مذاکرات ابراز اميدواری کرده است

                کريستوفر هيل، نماينده آمريکا در اجلاس پکن، کره شمالی را متهم کرده است که اين مذاکرات را جدی نمی گيرد و به جای پرداختن به مساله اصلی، موضوع های فرعی را مطرح می کند.

                به گفته منابع ديپلماتيک، آمريکا مشوق های ديگری را برای ترغيب کره شمالی به قبول خواست های خود مطرح کرده که شامل تعهد کتبی در مورد خودداری از حمله به اين کشور است به اين شرط که کره شمالی فعاليت های هسته ای خود را متوقف کند و به بازرسان بين المللی اجازه نظارت بر اين فعاليت ها را بدهد.

                در مقابل، کره شمالی گفته است که در نخستين گام، ايالات متحده بايد يک بانک مستقر در ماکائو را از فهرست سياه خود خارج کند.

                کره شمالی مبلغ بيست و چهار ميليون دلار را نزد اين بانک سپرده گذاری کرده در حاليکه ايالات متحده بانک را به دست داشتن در پولشويی و معاملات جعلی متهم کرده و از ماه سپتامبر سال 2005 آن را مشمول تحريم قرار داده است.

                اقدام ايالات متحده به توقف مذاکرات شش جانبه به مدت سيزده ماه منجر شد.

                کره شمالی برای توقف برنامه های هسته ای خود خواستار مذاکرات دو جانبه با آمريکا به منظور امضای معاهده عدم تجاوز و دريافت کمک های اقتصادی از ايالات متحده شده است.

                آمريکا چنين مذاکراتی را نپذيرفته و تاکيد داشته است که بحران کره بايد با مشارکت کشورهای منطقه، به خصوص ژاپن و کره جنوبی، حل و فصل شود.

                مذاکرات شش جانبه به ابتکار دولت چين و به منظور نزديک کردن مواضع آمريکا و کره شمالی برگزار شد از جلسه اخير به عنوان مرحله دوم دور پنجم ياد شده است.


                Comment


                • ايالات متحده قصد دارد پيش از ارائه قطعنامه تحريم ايران به شورای امنيت سازمان ملل متحد در متن قطعنامه تغييراتی بدهد. همزمان از احتمال تعويق در به رای گذاشته شدن قطعنامه که قرار بود جمعه انجام شود خبر می رسد.
                  متن قطعنامه ظاهرا به تاييد همه ۱۵ عضو شورای امنيت رسيده است، اما کاندوليزا رايس وزير خارجه آمريکا گفته است که: "قطعنامه هنوز به اصلاحاتی نياز دارد." خانم رايس درباره تغييرات ضروری مورد نظر آمريکا توضيح بيشتری نداد.

                  خانم رايس گفت که آمريکا به طور کلی از قطعنامه ای که توسط بريتانيا، فرانسه و آلمان تدوين شده است، پشتيبانی می کند و اميدوار است که شورای امنيت آن را به اجرا بگذارد.

                  خانم رايس گفت که به زودی با تصويب قطعنامه شورای امنيت که برای تمام اعضا لازم الاجرا خواهد بود، به ايران اعلام می شود که "نمی تواند بيش از اين در برابر جامعه بين المللی سرسختی نشان دهد."

                  از سوی ديگر درحالی که قرار بود که پيش نويس اين قطعنامه روز جمعه به رأی گذاشته می شود، ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل، خواستار به تعویق افتادن این رای گیری شده است.

                  آقای چورکین گفته است که گمان نمی کند که این راگیری جمعه انجام شود. وی خواستار تعويق رای گيری حداقل برای يک روز و احتمالا دو روز شده است.

                  به گزارش رويتر آقای چورکين گفت: "تنها دو يا سه مساله باقی مانده است اما اينها مسائل مشکل و مهمی است."

                  بنابراين وی پيش بينی کرد که اعضای شورای امنيت حداقل يک روز ديگر برای حل اين مسائل وقت می خواهند.

                  نخستين واکنش ايران

                  سران ايران طرح قطعنامه عليه کشورشان در شورای امنيت را محکوم کرده اند.

                  محمود احمدی نژاد رئيس جمهور ايران در واکنش به اعلان طرح قطعنامه عليه ايران در شورای امنيت، تأکيد کرد که ايران از برنامه هسته ای خود عقب نشينی نخواهد کرد.

                  به گزارش خبرگزاری فرانسه آقای احمدی نژاد گفت: "آمريکا و کشورهای اروپايی می دانند که عليه ايران قادر به هيچ کاری نيستند و فشار آنها نمی تواند ايران را از دنبال کردن برنامه هسته ای خود باز دارد."

                  آقای احمدی نژاد که در شهر گيلان غرب در استان کرمانشاه سخن می گفت، بار ديگر تاکيد کرد که برنامه هسته ای ايران که مخالفت شديد غرب را برانگيخته است، سرشت صلح آميز دارد.

                  علی لاريجانی دبير شورای عالی امنيت ملی نيز گفته است: قطعنامه *احتمالی شورای امنيت، ظرفيت فشار عليه ايران را ندارد.


                  سران جمهوری اسلامی ايران بارها گفته اند که برنامه هسته ای اين کشور سرشت صلح آميز دارد

                  به گزارش خبرگزاری ايرنا آقای لاريجانی پس از ديدار با وزير امور خارجه پاکستان در جمع خبرنگاران با اشاره به تصميم شورای امنيت مبنی بر به رأی گذاشتن پيش*نويس قعطنامه تحريم ايران گفت: اگر قطعنامه*ای عليه ايران صادر شود، ايران در موقعيتی جديد قرار خواهد گرفت.

                  دبير شورای عالی *امنيت ملی گفت که در صورت تصويب قطعنامه، ايران در همکاری*هايش با آژانس و زمينه*های ديگر تجديد نظر می*کند.

                  نيل به اجماع بين المللی

                  بريتانيا و فرانسه روز چهارشنبه پيش نويس اين قطعنامه را که با همکاری آلمان تهيه شده است بين اعضای شورای امنيت توزيع کرده اند.

                  در پيش نويس جديد قطعنامه تحريم ايران، مطابق اصل ۴۱ فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد، کليه کشورهای جهان موظف شده اند که مانع از انتقال کالاهايی به ايران شوند که به برنامه غنی سازی اورانيوم، رآکتورهای آب سنگين و نيز ساخت سيستم های پرتاب سلاح هسته ای نظير موشکهای بالستيک در ايران کمک کند.

                  فرانسه، بريتانيا و آلمان به منظور جلب حمايت روسيه، فعاليتهای اين کشور در نيروگاه هسته ای بوشهر را مستثنی کردند.

                  روسيه همچنين با اصل ممنوع شدن سفر برخی مقام ها و کارشناسان اتمی ايران به خارج مخالفت می کرد. در عوض، کشورهای جهان موظف شده اند که شورای امنيت را از سفر مقام های اتمی ايران مطلع کنند.


                  از قطعنامه تحريم ايران
                  کليه کشورهای جهان وظيفه دارند مانع از انتقال کالاهايی به ايران شوند که به برنامه غنی سازی اورانيوم، رآکتورهای آب سنگين و نيز ساخت سيستم های پرتاب سلاح هسته ای در ايران کمک کند.



                  اما اين قعطنامه در صورت تصويب، دارايی افراد حقيقی و حقوقی که به نحوی با برنامه هسته ای ايران در ارتباط باشند را مسدود می کند.

                  اما کميته تحريمها می تواند برخی از اين اسامی را حذف يا اسامی جديدی به فهرست ياد شده اضافه کند.

                  در فهرستی که به اين قطعنامه ضميمه شده اسامی يازده سازمان و دوازده نفر از جمله معاون تحقيق و توسعه آژانس بين المللی انرژی اتمی ديده می شود.

                  در اين قطعنامه همچنين از آژانس بين المللی انرژی اتمی خواسته شده است طی 60 روز گزارشی درباره غنی سازی اورانيوم در ايران و ميزان همکاری اين کشور با آژانس تهيه کند.

                  گرچه در اين قعطنامه اشاره ای به استفاده از زور عليه ايران نشده اما خاطر نشان شده است که شورای امنيت مطابق اصل ۴۱ فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد ممکن است اقدامات بيشتری را عليه ايران بررسی کند.

                  Comment


                  • شورای امنيت سازمان ملل متحد قرار است امروز، شنبه دوم ديماه (23 دسامبر) در مورد پيش نويس قطعنامه مربوط به تحريم اقتصادی ايران به دليل خودداری اين کشور از توقف برنامه غنی سازی اورانيوم، تصميم گيری کند.
                    در همين حال ديپلمات های مستقر در مقر سازمان ملل می گويند ولاديمير پوتين، رييس جمهوری روسيه در حال ملاقات با مقام های امنيتی کشورش است تا موضوع حمايت يا عدم حمايت از قطعنامه تحريم ايران را بررسی کنند.

                    بر اساس اين قطعنامه، فروش تجهيزات و فن آوری هسته ای به ايران ممنوع خواهد شد، برخی از دارايی های ايران در خارج مسدود می شود و بعضی از مقامات اجازه سفر به خارج از ايران را نخواهند داشت.

                    گزارش ها حاکی از آن است که اعضای شورای امنيت هنوز بر سر متن قطعنامه پيشنهادی به توافق نرسيده اند و بايد آن را مورد بحث قرار دهند.

                    ديپلمات ها می گويند هنوز مشخص نيست که وقتی بعد از ظهر امروز (ساعت 4 به وقت گرينويچ) قطعنامه به رای گذاشته شود، آيا روسيه و چين از بخش های اصلاح شده آن حمايت خواهند کرد يا نه.

                    پيش نويس اين قطعنامه به دليل مخالفت های روسيه و چين تا کنون چندين بار اصلاح شده است.

                    چين و روسيه هر دو دارای روابط گسترده تجاری با ايران هستند. روسيه در حال احداث يک نيروگاه هسته ای برای ايران است و چين منافع عظيم نفتی در ايران دارد.

                    محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران تهديد کرده که مناسبات با کشورهايی که از تحريم ها حمايت کنند را مورد بازبينی قرار خواهد داد.

                    ايران می گويد برنامه هسته ای اين کشور کاملا صلح آميز است و آن را ادامه خواهد داد اما آمريکا و برخی از کشورهای غربی ايران را متهم می کنند که با دنبال کردن اين برنامه، در صدد دستيابی به سلاح های هسته است.

                    Comment


                    • روان ويليامز، اسقف اعظم کانتربری دولت بريتانيا را متهم کرده که خطر ناشی از استراتژی اين کشور در عراق نسبت به مسيحيان منطقه خاورميانه را ناديده گرفته و با اقدامات خود در عراق، آنها را در معرض خطر قرار داده است.
                      دکتر ويليامز در مقاله ای در روزنامه تايمز نوشته است دولت بريتانيا با وجود اخطارهای مداوم در آستانه جنگ عراق، هيچگونه استراتژی برای حفاظت از اقليت های مسيحی منطقه در نظر نگرفت.

                      وی گفته است وزيران دولت بريتانيا اين اخطار را ناديده گرفتند که اقليت های مسيحی منطقه حاميان غرب و جنگ صليبی تلقی می شوند.

                      وی اضافه کرده اين امر عواقبی در پی داشته که کم شدن سريع جمعيت مسيحی عراق از جمله آنها است.

                      به نوشته دکتر ويليامز، اکنون "هر چند ماه يک بار، جمعيت مسيحی عراق هزاران نفر کاهش می يابد و برخی از رهبران مهم آنها مجبور به مهاجرت شده اند."

                      اسقف اعظم کانتربری در مقاله خود نوشته است: "اولين مسيحيان جهان از منطقه خاورميانه بودند. تامل برانگيز است که شاهد حضور آخرين مسيحيان بومی در منطقه باشيم."

                      اسقف اعظم کليسای انگلستان گفته است مهاجرت مسيحيان از کشورهايی که قبلا با اکثريت مسلمانان در دوستی بسر می بردند، به اين افسانه دامن می زند که اسلام با ديگر اديان سازگاری ندارد.

                      دکتر ويليامز گفته است مسيحيان منطقه مورد آزار و اذيت دولت های مسلمان قرار ندارند اما افزايش افراطی گرايی، باعث شده که دولت ها همه را تحت کنترل داشته باشند.

                      آقای ويليامز پيشتر در جريان سفر به خاورميانه گفته بود "حصار امنيتی که اسرائيل در کرانه باختری ساخته، نماد چيزی است که به لحاظ انسانی نمی توان آن را پذيرفت."

                      وی و اسقف اعظم کليسای کاتوليک انگلستان و کاردينال ولز گفته اند که می خواهند بر اين نکته تاکيد کنند که تدابير امنيتی اسرائيل چطور مردم شهر بيت لحم را تحت فشار قرار داده است.

                      اسقف اعظم کانتربری همراه با ديگر رهبران مسيحی بريتانيا در آستانه تولد عيسی مسيح در حال زيارت اماکن مذهبی منطقه است و مقاله خود را از بيت لحم نوشته است.

                      Comment


                      • ديويد اروينگ، مورخ سرشناس بريتانيايی، گفته است که "تلاشی جهانی برای ساکت کردن" او در جريان بوده و وی قربانی اين تلاش هاست.
                        او پس از گذراندن ۱۳ ماه حبس از دوران محکوميت سه ساله اش در اتريش آزاد شده و به بريتانيا بازگشته است. آقای اروينگ به جرم انکار واقعه کشتار يهوديان در جنگ جهانی دوم (هولوکاست) در يک سخنرانی که سال ۱۹۸۹ انجام داده بود، در دادگاهی در وين، پايتخت اتريش، محکوم شناخته شد و به سه سال زندان محکوم شده بود.

                        آقای اروينگ گفت که "قانون استالينيستی" او را به جرم بيان "نظرات اشتباه" در مورد يک واقعه تاريخی، به زندان انداخت.

                        وی ماه فوريه، در خلال جلسه دادگاه گفته بود که در مورد انکار اتاق های گاز در اردوگاه آشويتس اشتباه کرده بوده اما تصور می کند اين واقعه بزرگنمايی شده است.

                        حکم دادگاه بحث های زيادی به پا کرد. گروهی حکم را کاملا عادلانه تلقی کردند و در مقابل عده ای آنرا ناقض اصل آزادی بيان دانستند.

                        ديويد اروينگ سال ۱۹۸۹ در يک سخنرانی و يک مصاحبه در اتريش وجود 'اتاق های گاز' را در اردوگاه 'آشويتس' (Auschwitz) - که نازی ها برای کشتن دست جمعی يهودی ها از آن استفاده می کردند - منکر شده بود.

                        'تغيير قانون'

                        وی در دادگاه پذيرفت که مرگ ميليونها يهودی توسط نازی ها در آلمان را انکار کرده بود. اما گفت اين عقيده آن زمان او بوده است و در سالهای بعد وقتی فايل های شخصی آدولف آيشمن سازمان دهنده اصلی هولوکاست را ديده نظرش تغيير کرده است.

                        روز جمعه آقای اروينگ در يک کنفرانس خبری در لندن گفت که در اتريش و آلمان "با بيشترين اهانت ها" روبرو بوده است.

                        او خواستار تحريم بين المللی آثار همه تاريخدانان شد تا آنها وادار شوند برای تغيير قوانين، دولت هايشان را تحت فشار قرار دهند.

                        وی در اين کنفرانس خبری نيز تاکيد کرد که "منکر هولوکاست" نيست.

                        آزادی آقای اروينگ ناخشنودی گروه های يهودی را به دنبال داشته است.

                        ديويد اروينگ در ماه نوامبر سال ۲۰۰۵ ميلادی هنگامی که به دعوت يک گروه دانشجويی از راستگرايان افراطی و برای سخنرانی به کشور اتريش سفر کرده بود، دستگير شد.

                        در اتريش 'انکار هولوکاست' جرم به شمار می رود و بنا به قوانين اين کشور مجازات آن حداکثر ۱۰ سال حبس است.

                        Comment


                        • اتيوپی به اسلامگرايانی که بر بيشتر خاک سومالی مسلط هستند، هشدار داده است که رفتار خود را تغيير دهند.
                          وزارت خارجه اتيوپی طی اطلاعيه ای اوضاع سومالی را بدتر از پيش توصيف کرده است.

                          در سومالی از چند روز پيش نبرد ميان افراد مسلح اسلامگرايان موسوم به طرفداران "اتحاديه محاکم شرعی" و نيروهای وابسته به دولت موقت اين کشور ادامه دارد.

                          هر دو طرف مدعی پيروزی در درگيری ها شده اند.

                          به گزارش ديويد بمفورد خبرنگار بی بی سی، حتی اگر بخشی از دعاوی دو طرف درست باشد، نشان آن است که خشونت ها در سومالی از زمان سلطه اسلامگرايان بر پايتخت کشور، به ميزان بی سابقه ای رسيده است.

                          سران محاکم شرعی سومالی، دولت اتيوپی را حامی اصلی دولت موقت کشور می دانند و خود را با کشور همسايه در جنگ می بينند.

                          گفته می شود دولت اتيوپی که کيش رسمی آن مسيحيت است، از مقاومت در برابر اسلامگرايان سومالی حمايت می کند.

                          دولت اتيوپی انکار کرده که به سومالی نيروی نظامی اعزام کرده و می گويد نيروهای اسلام گرا با انگيزه در دست گرفتن کنترل شهر بيدوآ به نيروهای ميليشای وفادار به دولت انتقالی سومالی حمله کرده اند.

                          اسلامگرايان در ماه ژوئن بر پايتخت کشور مگاديشو مسلط شدند و می روند که سلطه خود را به سراسر خاک سومالی گسترش دهند، درحاليکه دولت رسمی سومالی تنها بر بخش کوچکی در شمال کشور مسلط است.

                          تلاش های تازه در راه صلح

                          لوئی ميشل، فرستاده اتحاديه اروپا به سومالی، که تلاش می کند ميان دو طرف ميانجيگری کند، گفته است که توانسته مقامات دولت انتقالی سومالی و اتحاديه دادگاه های اسلامی را قانع کند که به درگيری ها پايان داده و مذاکرات صلح را از سر بگيرند.

                          لوئی ميشل پس از ملاقات با رهبران اتحاديه دادگاه های اسلامی در موگاديشو اين موضوع را اعلام کرد. وی قبلا در بايدوآ، آخرين مرکز قدرت دولت انتقاالی سومالی، با مقامات اين دولت صحبت کرده بود.

                          اسلامگرايان قبلا گفته بودند تا هنگامی که نيروهای اتيوپی از سومالی خارج نشده اند با دولت انتقالی گفتگو نخواهند کرد.

                          مهلتی که اسلامگرايان برای خروج نيروهای اتيوپی تعيين کرده بودند دو روز قبل پايان يافت.

                          Comment


                          • دادگاهی در آمریکا شکایت یک سرباز سابق آمریکایی را عليه مايکل مور به خاطر "استفاده بدون اجازه از تصویر او" در فیلم مستند 11/9 مایکل مور، رد کرد.
                            گروهبان پیتر دیمون، 34 ساله که هر دو دستش را درجنگ عراق از دست داده است، دادخواستی علیه مور ارائه کرده بود، مبنی بر آنکه مایکل مور از تصاوير مصاحبه او با اخبار شب ان بی سی در فیلمش استفاده کرده است بدون آنکه قبلا از او اجازه گرفته باشد.

                            گروهبان دیمون گفت که مور از این کلیپ در فیلم مستندش به گونه ای استفاده کرده است که گویی وی یک تظاهرکننده ضد جنگ علیه جورج بوش رئیس جمهور آمريکا است.

                            اما داگلاس وودلاک قاضی دادگاه اعلام کرد که گزارش تلویزیونی مزبور به حيثيت سرباز آسيب نزده است.

                            گروهبان دیمون به دادگاه گفته بود که گنجاندن گزارشی از وی که در آن از جراحت هایش شکایت می کند، سبب شده است تماشاگر تصور کند که وی منتقد جنگ عراق و سياست دولت آمریکا است.

                            'تحقیر شخصی'

                            در مونتاژ فيلم پس از تصاوير مربوط به سرباز سابق، سخنان جیم مک درموث نماینده کنگره آمریکا پخش می شود که می گوید: دولتمردان بوش "سربازان سابق را با وضعیت های متفاوت بر جای گذاشته است".

                            جاناتان آلبانو، وکیل مور می گوید که صحنه مربوط به گروهبان دیمون در این فیلم دو ساعت و ده دقیقه ای تنها شانزده ثانیه بوده است و سخنان وی در این صحنه کلمه به کلمه و بدون دستکاری نقل شده است، بنا براین تلاشی از سوی کارگردان برای آنکه وی را ضدجنگ نشان بدهد، صورت نگرفته است.

                            اما گروهبان دیمون خواستار دریافت غرامت به دلیل" از کف رفتن آبرو، پریشانی عاطفی، خجالت زده شدن و احساس تحقیر شخصی" شده بود.

                            براساس گزارش آسوشیتدپرس، گروهبان دیمون، شکایتی علیه موربرای دریافت 85 میلیون دلار ارائه کرده بود. وی همچنین از کمپانی میراماکس پخش کننده فیلم فارنهایت 11/9 نیز شکایت کرده بود.

                            "از اقامه دعوا پشيمان نيستم"

                            قاضی وودلاک گفت که اولین ماده الحاقی قانون اساسی آمریکا، به هنرمندان همه گونه آزادی را برای بیان دیدگاه های سیاسی شان تضمين کرده است.

                            گروهبان دیمون در واکنش به رای دادگاه گفت که این نتیجه وی را دلسرد کرده است ولی از اینکه شکایت خود را مطرح کرده، پشيمان نیست.

                            وی گفت: "ما نه تنها می خواستیم مایکل مور را به پاسخگویی وا داریم، بلکه به دنبال تصحيح این شبهه بودیم که من از مواضع مایکل مور درباره جنگ عراق و سياست رئیس جمهور بوش، پشتیبانی نمی کنم."

                            گروهبان دیمون،عضو گارد ملی هنگام انجام ماموریت در عراق در حال سرویس دهی به یک هلیکوپتر بلک هاوک بود که انفجار چرخ آن باعث شد که او دو بازوی خود را از دست بدهد. سربازی که همراه او بود بر اثر انفجار کشته شد.

                            فیلم فارنهایت 11/9، پرفروش ترین فیلم مستند تاریخ سینما و برنده نخل طلای جشنواره سينمايی کن در سال 2004 بوده است.

                            Comment


                            • محمود احمدی نژاد، رييس جمهور ايران، در واکنش به صدور قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد عليه برنامه هسته ای ايران، آن را اقدامی سطحی و ناچيز توصيف کرده و گفته است که ايران هيچ نگرانی از صدور قطعنامه از سوی شورای امنيت ندارد.
                              آقای احمدی نژاد روز يکشنبه، سوم ديماه (24 دسامبر) گفت صادرکنندگان قطعنامه 'بزودی از اين اقدام خود پشيمان خواهند شد.'

                              به دنبال تصويب قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران، اين کشور اعلام کرده است که سه هزار سانتريفوژ جديد راه اندازی می کند.

                              محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت خارجه ايران، روز يکشنبه، 3 ديماه (24 دسامبر) گفت جمهوری اسلامی فعاليت 3 هزار سانتريفوژ جديد را آغاز کرده و آن را تکميل می کند. وی گفت اين اقدام" پاسخ ايران به قطعنامه 1737 شورای امنيت است."

                              آقای حسينی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران همچنين ضمن "ضعيف" توصيف کردن قطعنامه شورای امنيت گفت: "چون اعتقاد نداريم که اين قطعنامه مسير حقوقی درستی را طی کرده، بنابراين خود را ملزم به آن نمی دانيم و فعاليت مسالمت آميز خود را ادامه می دهيم."


                              گرچه با توجه به حاکميت زور در شورای امنيت قابل پيش بينی بوده اما نمی توان از اظهار تعجب و تاسف خودداری کرد


                              غلامعلی حداد عادل، سخنگوی مجلس شورای اسلامی ايران

                              غلامعلی حداد عادل، رييس مجلس شورای اسلامی نيز در ارتباط با صدور اين قطعنامه گفته است که "گرچه با توجه به حاکميت زور در شورای امنيت قابل پيش بينی بوده اما نمی توان از اظهار تعجب و تاسف خودداری کرد."

                              پيشتر، روزنامه کيهان، چاپ تهران، به نقل از علی لاريجانی، دبير شورای امنيت ملی ايران، آورده که جمهوری اسلامی در واکنش به قطعنامه شورای امنيت راه اندازی اين سانتريفوژها در تاسيسات هسته ای نطنز را از روز يکشنبه سوم ديماه آغاز می کند.

                              سانتريفوژها برای غنی سازی اورانيوم استفاده می شوند موضوعی که در محور رای گيری روز گذشته اعضای شورای امنيت سازمان ملل قرار داشت.

                              برخی کشورهای غربی به برنامه هسته ای ايران مظنون هستند و می گويند که اين کشور به دنبال ساخت جنگ افزارهای اتمی است. اما ايران می گويد که فعاليت هسته ای اين کشور صلح آميز است.

                              اعضای شورای امنيت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه ای را تصويب کردند که به موجب آن صدور مواد و تجهيزاتی به ايران که با فعاليتهای اتمی مستقيم ارتباط داشته باشند، ممنوع می شود.

                              بر اساس اين قطعنامه که به دنبال خودداری ايران از توقف غنی سازی اورانيوم در قطعنامه های پيشين شورای امنيت به تصويب رسيده، دارايی های برخی موسسات و افراد مرتبط با برنامه های هسته ای ايران در خارج از اين کشور مسدود می شود.


                              نماينده ايران در سازمان ملل قطعنامه تحريم ايران را با انگيزه سياسی و بدون مبنای حقوقی دانست

                              واکنشها به قطعنامه

                              رييس جمهور ايران روز يکشنبه (24 دسامبر) به صادرکنندگان قطعنامه عليه برنامه هسته ای ايران هشدار داد: "دست از اين خيمه شب بازی برداريد، نمی شود که مخفيانه پيغام دوستی بفرستيد و آن سوی ديگر چنگ و دندان نشان دهيد. اين بازی دوگانه را پايان دهيد ... برای شما متاسف هستيم که فرصت دوستی با ملت ايران را از دست داديد ... ايران در دهه فجر امسال جشن بزرگ هسته ای را برپا خواهد کرد."

                              رئيس جمهور ايران پيشتر تهديد کرده بود که مناسبات خود را با کشورهايی که از تحريم اين کشور حمايت کنند مورد بازبينی قرار خواهد داد.

                              مجلس شورای اسلامی ايران نيز روز يکشنبه به دو فوريت طرح الزام دولت اين کشور در تجديد نظر در همکاری با آژانس بين المللی انرژی اتمی رای مثبت داده است.

                              بنابر گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران، ايرنا، علاءالدين بروجردی، رييس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران گفته است که قطعنامه صادره از سوی شورای امنيت "ملت ايران را از حق قانونی خود در پيمان ان پی تی محروم کرد."

                              پيشتر، وزارت امور خارجه ايران نيز قطعنامه تصويب شده عليه ايران در شورای امنيت را 'مغاير رويه قانونی و برخلاف مقررات صريح منشور ملل متحد' خواند.

                              مقام های آمريکايی از تصويت قطعنامه شورای امنيت عليه ايران استقبال کردند و آن را باعث تحقير دولت ايران دانستند.

                              با اين همه آنها می گويند اين قطعنامه به تنهايی برای تغيير موضع ايران کافی نيست و هشدار می دهند آماده اند در صورت عدم همکاری تهران دوباره به شورای امنيت مراجعه کنند.

                              اعضای شورای امنيت خواستار اجرای هرچه سريعتر قطعنامه شده و بار ديگر از ايران خواسته اند فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند و امکان از سرگيری مذاکرات را فراهم سازد.

                              محمد جواد ظريف، نماينده ايران در سازمان ملل متحد، پس از رای گيری در شورای امنيت از آنچه 'اقدامات بی پايه و غيرقانونی' خواند، انتقاد کرد و گفت: "امروز برای نظام منع گسترش [سلاح های هسته ای] روزی غم انگيز بود."

                              او ضمن انتقاد از اعضای دايمی شورای امنيت قطعنامه را غيرعادلانه دانست که از برخورد دوگانه شورای امنيت حکايت دارد.

                              وزارت امور خارجه ايران اندک زمانی پس از تصويب قطعنامه بيانيه ای منتشر کرد که در آن آمده است: "انجام اينگونه اقدامات سياسی و غيرقانونی شورای امنيت، نمی* تواند حقوق حقه و مسلم کشورها را محدود و يا در اجرا و اعمال آنها مانع *تراشی کند، بلکه صرفا بی *اعتبار شدن تصميمات شورای امنيت را در پی خواهد داشت."

                              پيش نويس قطعنامه تحريم ايران را ابتدا بريتانيا و فرانسه با همراهی آلمان که عضو شورای امنيت نيست تنظيم کردند و آمريکا نيز موافقت خود را با آن اعلام کرد اما به دليل مخالفت روسيه و چين، اين پيش نويس چند بار اصلاح شد تا اينکه سرانجام به تصويب رسيد.

                              Comment


                              • شرکت نفت دولتی ونزوئلا، پی دی وی اس ای (PDVSA)، از يک قرارداد همکاری با شرکت صدرا آمريکا لاتينا که تحت مالکيت ايران است خبر داده و اعلام کرده اين دو شرکت، شرکت تازه ای با نام ونزيريان ايجاد خواهند کرد که هدف آن انجام پروژه های مرتبط با اکتشاف و توسعه ميدان های نفتی دريايی است.
                                شرکت نفت ونزوئلا در بيانيه ای که روز جمعه 22 دسامبر منتشر کرده در توضيح اهداف شرکت نفتی ونزيريان به 'ساخت، بازسازی، مرمت' و ديگر فعاليت های مرتبط با سازه های نفتی دريايی اشاره کرده و نوشته اين قرارداد همکاری انتقال فن آوری از شرکت صدرا [به طرف ونزوئلايی] را نيز تضمين می کند.

                                الوگيو دل پينو، رئيس شرکت نفت ونزوئلا، با اشاره به آنچه 'تجربه گرانبهای شريک ايرانی در بهره برداری از [ميادين] نفتی دريايی' ناميده، گفته اين همکاری تازه، فن آوری و دانش پيشرفته را با نيروی کار ونزوئلا کنار هم قرار می دهد.

                                آقای دل پينو در مورد تشکيل شرکت جديد با همکاری ايرانی ها افزوده است: "از ديدگاه استراتژيک ما وابستگی خود را از بين می بريم و به خودکفايی فنی و يکپارچگی ميان مردمان منطقه دست پيدا می کنيم."


                                از ديدگاه استراتژيک [در نتيجه اين همکاری] ما وابستگی خود را از بين می بريم و به خودکفايی فنی و يکپارچگی ميان مردمان منطقه دست پيدا می کنيم


                                الوگيو دل پينو، رئيس شرکت نفت ونزوئلا

                                قرار است در ابتدا عمليات ساخت سازه های دريايی در ايران و مونتاژ آنها در ونزوئلا انجام شود، اما در نهايت عمليات ساخت نيز در ونزوئلا صورت بپذيرد.

                                رئيس شرکت نفت ونزوئلا گفته است هدف از اين همکاری مشترک اين است که در مراحل بعد اين کشور بتواند 'خود صادرات فن آوری داشته باشد و اين فعاليت های چند جانبه را به ديگر کشورهای برادر که [منابع] دريايی دارند نيز منتقل کند.'

                                ايران و ونزوئلا از زمره توليد کنندگان عمده نفت در جهان هستند و هر دو از اعضای کارتل کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به شمار می روند.

                                روابط اين دو کشور در سال های اخير گسترش قابل توجهی داشته و به ويژه پس از به قدرت رسيدن محمود احمدی نژاد در ايران، چند قرارداد همکاری مشترک در زمينه های مختلف صنعتی و بازرگانی بين دو کشور به امضا رسيده است.

                                Comment

                                Working...
                                X