Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • از تاريخ دانان گرفته تا "ربي" هاي سنتي، 67 "محقق" گرد هم جمع شده اند تا نه فقط هولوکاست، بلکه موجوديت دولت يهود را زير سوال ببرند. ايهود المرت اين کنفرانس را " تهوع آور" خوانده است.

    تنها استثنا، يک قاضي فلسطيني است. نام او خالد قصاب محمد است که در ناصريه به دنيا آمده و کار مي کند؛ او پاسپورت اسرائيلي دارد و مدعي است که حرف هاي زيادي درباره هولوکاست دارد. او همچنين طي نامه اي که به سفارت ايران در امان فرستاده است، مدعي شده که قادر است با حاميان مقالاتي که هولوکاست را انکار مي کنند، مواجه شود و به آنها ثابت کند که بايد هولوکاست را قبول بکنند، زيرا با اين کار نود درصد هويت يهود را درک خواهد کرد. مقامات جمهوري اسلامي ايران، نامه را با توجه به پاسپورت اسرائيلي نگارنده آن، بي جواب گذاشتند.

    طبق گفته موسسه ايراني تحقيقات سياسي و بين المللي که برگزار کننده کنفرانس هولوکاست است، دست کم 67 محقق از سي کشور، در اين کنفرانس شرکت کرده اند که همگي مشتاق ارائه مقالاتشان هستند. همه اين محققين، شرکت کنندگان در گرد هم آيي هستند که اولمرت، آن را تهوع آور توصيف کرده است. فردريک توبين استراليايي هم به اين قصد در اين کنفرانس شرکت کرده است که دست کم در تهران بتواند عدم وجود اتاق هاي گاز را ثابت کند. فيلسوف اسلامي، لئوناردوکلريچي، نوه مارينتي، بنيان گذار فوتوريسم هم در اين کنفرانس حضور دارد. روبر فوريسون، که سال ها است با قوانين فرانسه مبني بر ممنوعيت انکار واقعيت تاريخي کشتار يهوديان، مبارزه مي کند هم حضور دارد. هفت "ربي" و هفت يهودي افراطي مخالف صهيونيسم و منکر دولت اسرائيل هم جزو مهمانان کنفرانس هستند. آنها يهودياني هستند که هولوکاست را نتيجه اين عقايدي مي دانند که باعث منزوي شدن ملت شان در جهان شده است. موشه فريدمن، "ربي" اطريشي در سخنراني اش گفت: "هولوکاست، به لطف همکاري صهيونيست هايي که قصد دارند يک جامعه سوسياليستي در فلسطين ايجاد کنند، موجوديت پيدا کرده است." او از رئيس جمهور احمدي نژاد به اين دليل که اين موقعيت را در اختيار يهوديان واقعي قرار داده است تا چهره واقعي صهيونيست ها را افشا کنند و حقيقت هولوکاست را مشخص کنند، تشکر کرد. آرنولد کوهن، "ربي" انگليسي، خاطرنشان کرد که دولت اسرائيل بر خلاف ميل خدا تاسيس شده است و بنابراين "تا زماني که اسرائيل محو نشود و کشور فلسطين با دولتي فلسطيني پديد نيايد، صلح در خاورميانه بوجود نخواهد آمد."

    ديويد ديوک، کوکلوکس کلان آمريکايي هم در کنار اين افراد، قوانين اروپايي، آزادي بيان را درمورد هولوکاست تهديدي مي کند، نقد کرد. همه اين افراد در تالاري در تهران جمع شدند و در سکوت مطلق، به سخنراني وزير امورخارجه ايران، منوچهر متکي، گوش دادند که مي گفت: "رئيس جمهور ما فقط مي پرسد که اگر هولوکاست يک واقعيت تاريخي است، چرا نبايد در مورد آن تحقيق کرد؟ اما همين سوال ساده بدون اينکه جوابي منطقي به آن بدهند، موجي از اعتراض را نسبت به ايران دامن زد." به گفته متکي، ايراني ها آماده پذيرفتن هر پاسخي هستند. متکي همچنين گفت: "اگر روايت اصلي هولوکاست مورد ترديد باشد، خود اسرائيل هم مورد ترديد قرار مي گيرد و اگر هم وقعه هولوکاست حقيقت داشته باشد، چرا مسلمانان بايد تاوا ن جنايت نازي ها را پس بدهند؟"

    Comment


    • دولت جديد که بر سر کار آمد، در دل بسياري از کارگران اميد بار ديگر جوانه زد. شعارهاي احمدي نژاد آن قدر جذاب بود که بسياري از کارگران به اميد تحقق آنها، راي خويش را به نام او به صندوق ريختند. و بعد در انتظار دريافت حق و حقوق خويش ماندند. اما يک سال و نيم بعد، اميدها جاي خود را به ياس داده است. بي جهت نيست که هر روز شاهد اعتراضات کارگران کارخانه هاي مختلف هستيم.

      کارگران کارخانه پوشش، جاده رشت به انزلي را ه جاده اي ترانزيتي مهمي است به آتش مي کشندو براي چند ساعت رفت و آمد در آن را مختل مي کنند. کارگران شرکت الکتريک، در شهر راهپيمايي مي کنند. کارگران کارخانه سيمان لوشان به تهران مي روند و در مقابل وزارت کار به تحصن مي نشيند. و در آخرين نمونه از اين دست کارگران شرکت کنف کار، جاده اي را به مدت چند ساعت بستند و در آن ده ها لاستيک را به آتش کشيدند؛ به گونه اي که براي چندين ساعت رفت و آمد در آن مختل شد. و باز به روال معمول تنها با حضور نيروي انتظامي و نيروهاي گارد ويژه است که صورت مسئله پاک مي شود. اما آيا واقعا مشکل با دستگيري چند کارگر حل مي شود؟

      "خير. به طور حتم اين گونه نيست. اين مساله حتي درمان مقطعي نيست بلکه فقط يک قرص مسکن است که درد را آرام مي کند. شايد دفعه بعد درد با شدت بيشتري بروز کند." اين را کاظم احمديان از فعالين کارگري مي گويد و مي افزايد: "متاسفانه مسئولين هيچ گونه توجهي به کارگران ندارند. حق بدهيد به کارگري که بيش از يک سال و نيم است که حقوق نگرفته و هر شب بايد در منزل چشمان کودکانش را به دست هايش ببيند."

      اما يکي از نمايندگان مجلس که مايل نيست نامش مطرح شود مي گويد: "البته که کارگران از قشرهاي زحمتکش جامعه هستند. بايد حق و حقوق آن ها هم پرداخت شود. اما ما به هيچ وجه حاضر به تحمل آشوب و هرج و مرج نيستيم." و البته اين مساله ايست که تمامي مسئولين دولت نهم به آن اعتقاد دارند. گفته مي شود سردار عبداللهي استاندار گيلان، به نيروهاي انتظامي ـ امنيتي دستور داده است که با هرگونه تجمع کارگري به شدت برخورد کنند.
      از طرف ديگر وضعيت کارگران گيلاني، سفر رييس جمهور به استان را به تعويق انداخته است. احمدي نژاد که دو روز پيش با اعتراضات گسترده دانشجويان مواجه شد،لابد ديگر حاضر نيست اعتراضي اين گونه را از قشر ديگري ببيند. يکي از نمايندگان شهر رشت در اين زمينه گفت: "حدود دو هفته پيش دولت طي مصوبه اي مبلع سه و نيم ميليارد تومان به استانداري گيلان پرداخت کرد تا حقوق معوقه کارگران پرداخت و کمي هم زمينه براي ورود رييس جمهور مساعد شود. اما گويا هنوز اين پول پخش نشده است".

      هنوز هم شهروندان رشتي در خيابان حافظ، شاهد تجمع کارگران کارخانه الکتريک هستند که با نصب پرده هايي از رييس جمهور درخواست کمک دارند. فرماندار سابق شهر رشت در اين زمينه مي گويد: "شرکت الکتريک به طور قانوني واگذار شده و خريداران تصميم گرفته اند کارخانه را تعطيل و تخريب و در محل آن يک مجتمع تفريحي ـ تجاري ايجاد کنند. دولت بايد فکري به حال کارگران اين کارخانه مي کرد."

      Comment


      • Comment


        • درحالي که مذاکرات براي تحريم ايران در سازمان ملل نزديک به توافق نهايي مي شود، کنفرانس هولوکاست درتهران، بارديگر موجي از نگراني را درميان کشورهاي غربي به وجود آورده است. آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان برگزاري اين سمينار درتهران را محکوم کرده و توني بلرنيز آن را شوکي فراسوي انديشه خوانده است.


          سمينار هولوکاست دربسياري ازمنابع غربي در اتصال با گفته هاي سال گذشته محمود احمدي نژاد مبني بر پاک کردن اسراييل از روي نقشه جغرافيايي تفسير شده است. سخنان ضد اسراييلي محمود احمدي نژاد به عنوان رييس جمهوري ايران طي سال گذشته همواره از سوي منابع غربي و به خصوص اسراييل به عنوان تهديد اسراييل مطرح شده است. احمدي نژاد در کنفرانس دوروزه تهران گفته است که رژيم صهيونيستي مانند اتحاد جماهير شوروي محو خواهد شد. او پيشتر نيز از اضمحلال رژيم صهيونيستي سخن گفته بود. خبرگزاري بي بي سي درگزارشي ازاجلاس تهران نوشته است که اين اجلاس "به شدت تحريک آميز" بوده است. مقامات برگزار کننده سمينار گفته اند مي خواهند درخصوص تابوهايي که اطراف مساله هولوکاست وجود دارد صحبت کنند؛ اما با توجه به وضعيت منطقه اي ايران و رويارويي هاي فرقه اي ومذهبي وسرزميني از لبنان تا عراق، چنين کنفرانسي تنها عاملي براي شعله ورکردن احساسات ضد يهودي قلمداد شده است.

          روايت هاي مختلفي ازکشتار يهوديان درجنگ جهاني دوم وجود دارد که رايج تزين آنها اشاره به کشتار شش ميليون يهودي در طول جنگ جهاني دوم مي کند. فرانسيس هريسون خبرنگار بي بي سي در تهران گفته است که کنفرانس تهران اجتماع ننگيني از نفي کنندگان هولوکاست در سراسرجهان بوده است: "افرادي که دراين کنفرانس شرکت کرده اند ازاينکه ايران به آنها اکسيژني براي معرفي وتبليغ داده بسيار خوشحال بودند."

          احمدي نژاد دراين کنفرانس گفته است که موجوديت رژيم صهيونيستي درحال افول است واين چيزي است که خداوند وعده داده و چيزي است که همه ملت ها مي خواهند. او به انکارکنندگان هولوکاست گفته است که "ايران خانه شماست وخانه همه آزادي خواهان جهان. شما اينجا مي توانيد عقايد خودتان را به صورت آزادانه و دوستانه در فضايي آزاد بيان کنيد: "منحني حيات رژيم صهيونيستي، معكوس شده و اين رژيم در سراشيبي سقوط قرار گرفته است. اين يك وعده الهي و خواست ملت*هاست. وقتي من گفتم كه اين رژيم محو مي*شود، شبكه رسانه*اي جهان، حمله سنگيني به من كردند و برخي دوستان به من مي*گفتند كه رسانه*هاي جهان با شعار آزادي و حقوق بشر،* عليه اين شعار رفتار مي*كنند؛ اما من هم*اكنون مي*گويم كه سرنوشت رژيم صهيونيستي مانند اتحاد جماهير شوروي است كه محو شد و چيزي به آن نام امروز در جهان وجود ندارد."

          احمدي*نژاد سپس با مخاطب دادن سياستمداران اروپايي وآمريکايي گفته است: "من به سياستمداران آمريكايي و اروپايي مي*گويم؛ روشي كه آن*ها در پيش گرفته*اند و از رژيم جعلي اسرائيل حمايت و جنايت*هاي او را به نام دفاع از خود اعلام مي*كنند، در دنيا به پايان رسيده و امروز ديگر در جهان كاربردي ندارد. من به آن*ها پيشنهاد مي*كنم اگر روزي تاسيس اين رژيم و تحميل آن به ملت*هاي منطقه، منافع مادي براي*شان داشت، امروز هرچه كه مي*گذرد، منافع آن*ها بيشتر به خطر مي*افتد و حضور اين رژيم براي آن*ها ضرر است كه هر روز انباشته مي*شود."

          سخنان احمدي نژاد دربرخي رسانه هاي غربي به خواست رييس جمهوري ايران براي پايان دادن به دولت اسراييل تعبيرشده است. سخنان احمدي نژاد عملا تاييدي بر حرفهاي مقامات اسراييلي بوده است که تلاش مي کنند ايران را تهديدي براي امنيت ملي خود نشان بدهند. مرکل سخنان احمدي نژاد را اينچنين تفسير مي کند:" اين سخنان نشان مي دهد که چقدر موقعيت اسراييل خطرناک است واينکه اسراييل تحت چه تهديداتي زندگي مي کند."

          درحال حاضر بيست وپنج هزار يهودي درايران زندگي مي کنند که داراي نماينده درمجلس ايران هستند. نماينده کليميان کشور پس ازآنکه سال گذشته احمدي نژاد به انکار هولوکاست پرداخت درنامه اي به وي نسبت به سخنانش انتقاد کرد وآن را نادرست خواند.

          منوچهرمتکي وزير امورخارجه ايران تلاش کرده است موضع ملايمي نسبت به برگزاري سمينار بگيرد. او گفته است که اين کنفرانس نمي خواهد درصدد نفي ويا اثبات هولوکاست باشد، بلکه تلاش مي کند فضايي براي متفکران ايجاد کنندکه به صورت دوستانه به بحث وگفت وگو بپردازند.

          انکار هولوکاست دربرخي کشورها مانند اتريش، آلمان وفرانسه غيرقانوني است. به نحوي که يک دادگاه اتريشي ديويد اروينگ بريتانيايي را به دليل انکار هولوکاست به سه سال زندان محکوم کرد. توني بلر که طي روزهاي گذشته مواضع تندي برعليه ايران اتخاذکرده و از ايران به عنوان يک تهديد استراتژيک درمنطقه نام برده ، گفته است که اين کنفرانس فراتر ازحد تصور بوده است. دربرلين، جايي که مرکل ميهمان نخست وزير اسراييل ايهودالمرت بوده ، صدراعظم آلمان گفته است: "ما به قوي ترين شکل ممکن کنفرانس هايي را که در ايران درخصوص عدم وجود هولوکاست برگزار مي شودرا محکوم مي کنيم." مرکل افزوده است که "آلمان هرگز چنين موضوعي را قبول نخواهد کردو از هر راهي براي مخالفت با آن استفاده مي کند." المرت نيز با اشاره به برگزاري اين سمينار درتهران گفته است که اين موضوع نشان مي دهد که دولت ايران "شخصيت غيرقابل قبولي" دارد وخطري براي غرب به شمار مي آيد.

          دانا پرينو، سخنگوي کاخ سفيد درخصوص برگزاري اين سمينارگفته است:"اين اجتماع در تهران توهيني به همه دنياي متمدن وهمچنين به ارزش هاي کهن و انساني ايراني مبني بر مدارا واحترام مقابل است." به نوشته الجزيره، توني بلر برگزاري سيمنار را نشانه اي ازفرقه گرايي ونفرت نسبت معتقد به اديان ديگر دانسته است:"وقتي شما رييس سابق فرقه کوکلوس کلان را به کنفرانسي در تهران دعوت مي کنيد تا کشته شدن ميليون ها نفر را درهولوکاست انکار کند، ديگر چه شاهد آشکاري براي اينکه بگوييد اين رژيم افراطي است مي خواهيد؟"

          فرانکوفراتيني، کميسيرعدالت وامورداخله اتحاديه اروپا گفته است که "مي خواسته خشم وشوک خودرا به صورت آشکار درخصوص برگزاري کنفرانس درتهران نشان بدهد." سخنان احمدي نژاد واکنش واتيکان را نيز به دنبال داشته است. واتيکان با اعلام اينکه هولوکاست يک "تراژي ترسناک است که کسي نمي تواند نسبت به آن بي تفاوت باقي بماند"، عملا موضع خود را نسبت به اين موضوع نشان داده است.

          چندي پيش سيد محمد خاتمي رييس جمهوري سابق نيز درسفر خود به آمريکا هنگامي که دربرابرپرسش يکي ازخبرنگاران درخصوص هولوکاست قرارگرفت ازاين واقعه به نام واقعه اي تلخ نام برد.

          Comment


          • تنش ها در مناطق فلسطینی با ترور یک عضو ارشد حماس افزایش یافته است.
            بسام الفرا از اعضای عالی رتبه جنبش حماس و قاضی دادگاه، در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه با شلیک گلوله از پای در آمده است.

            شاخه نظامی حماس گفته است که آقای الفرا را افراد مسلحی که با جنبش فتح در ارتباطند کشته اند. فتح تا کنون واکنشی به این اتهامات نشان نداده است.

            تنش ها میان دو گروه عمده فلسطینی طی چند روز گذشته به شدت افزایش یافته است. ترور این عضو حماس به دنبال حمله به خودروی حامل یک مقام امنیتی فتح صورت می گیرد که در این حمله خونین، سه فرزند این مقام امنیتی توسط افراد مسلح کشته شدند.

            برخی از اعضای فتح، علنا حماس را در این حمله مقصر دانستند اگر چه، حماس این مساله را رد می کند.

            درگیری فتح و حماس

            روز سه شنبه 13 دسامبر در جریان تظاهرات در شهر خان یونس در نوار غزه، تبادل آتش ميان طرفداران گروه های رقيب فلسطينی حماس و فتح، موجب مجروح شدن دست کم چهار نفر شد.

            تيراندازی در جريان تظاهرات عليه بی قانونی فزاينده در شهر خان يونس، در جنوب نوار غزه رخ داد.

            در پی قتل بی رحمانه سه پسر جوان يکی از مقام های امنيتی طرفدار گروه فتح، تنش ها در نوار غزه افزايش يافته که موجب ابراز نگرانی از شروع خشونت های جناحی تازه شده است.

            Comment


            • کوفی عنان، دبیر کل سازمان ملل متحد خواهان تلاش های جدید و فوری برای برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطینیان شده است.
              آقای عنان در آخرین سخنرانی خود در مورد خاورمیانه که در شورای امنیت این سازمان ادا شد گفت که بی اعتمادی میان طرفین، شدت یافته و تنش ها در منطقه به مرحله انفجار رسیده است.

              دبیر کل سازمان ملل متحد گفته است که وضعیت خاورمیانه در حال حاضر به شدت پیچیده، شکننده و خطرناک است.

              کوفی عنان که در پایان ماه جاری میلادی، جای خود را به یک دیپلمات کره جنوبی می دهد افزوده است که چند نسل از رهبران جهانی برای حل نهایی بحران خاورمیانه، تلاش کرده اند و او نیز بدون پایان دادن به درد و رنج طولانی مدت در منطقه، به کار خود پایان می دهد.

              آقای عنان در عین حال نسبت به راه حل دیپلماتیک برای حل بحران خاورمیانه ابراز خوشبینی کرده و خواهان تغییر در دیدگاه های فلسطینیان و اسرائیلی ها و کوشش های بیشتر گروه جهارجانبه( سازمان ملل، اتحادیه اروپا، روسیه و آمریکا ) برای حل بحران شده است.

              دبیر کل سازمان ملل گفته است که به حق موجودیت اسرائیل باور دارد و معتقد است که این کشور باید در امنیت دایمی و بدون ترس از حمله و حتی تهدید به حمله زندگی کند. آقای عنان افزوده است که فلسطینینان نیز که مورد تبعیض قرار گرفته اند باید حق تعیین سرنوشت خود را داشته باشند و در آزادی و عزت زندگی کنند.

              Comment


              • کاخ سفید اعلام رسمی سیاست جدید آمریکا در عراق را حداقل تا پس از تعطیلات سال جدید میلادی يعنی 18 روز دیگر عقب انداخته است.
                به گفته تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید، جورج بوش رییس جمهور ایالات متحده قصد دارد پيش از تبيين استراتژی تازه آمريکا در عراق طی يک سخنرانی عمده، وقت بیشتری را صرف مطالعه در اين زمينه کند.

                پیش از این قرار بود برنامه جدید دولت آقای بوش در عراق تا عید میلاد عیسی مسیح، 13 روز دیگر اعلام شود.

                این در حالی است که با انتشار گزارش هیات تحقیق عراق که به سرپرستی جیمز بیکر از وزیران امور خارجه سابق آمریکا و لی همیلتون نماینده دموکرات سابق کنگره تهیه شده است، فشارها بر دولت آقای بوش برای اجرای پیشنهادهای ارائه شده در این گزارش افزایش یافته است.

                تونی اسنو بررسی بیشتر مفاد سیاست جدید آمريکا در جنگ عراق را علت تاخیر سخنرانی تلویزیونی آقای بوش درباره آینده این جنگ عنوان کرده است.

                "این تاخیر به خاطر بی اطلاعی رییس جمهور از کاری که باید انجام شود نیست. علت این تاخیر اطمینان از درست انجام شدن همه کارها است. آقای بوش می خواهد قبل از اعلام سیاست جدیدش، مطمئن شود که همه اجزای برنامه پیش روی دولت او در عراق به خوبی در کنار هم چیده شده اند."

                کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا هم در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با همتای استرالیایی خود در واشنگتن، انجام بررسی های بیشتر به وسیله آقای بوش را علت عقب افتادن زمان اعلام سیاست جدید آمریکا در عراق عنوان کرد.

                "تعجب آور نیست که رییس جمهور برای بررسی بیشتر این پیشنهادها و مشورت بیشتر با مشاورانش برای طراحی برنامه ای برای حرکت های بعدی به زمان نیاز داشته باشد. مطمئن هستم آقای بوش تبیین سیاست های آینده آمریکا در عراق را در مدت زمان مناسبی انجام خواهد داد ولی قبل از اعلام آن باید مطمئن شود که رایزنی های لازم را انجام داده و بهترین مشورت ها را دریافت کرده است. او باید به اندازه کافی به این سیاست ها اعتماد داشته باشد تا بتواند آنها را به مردم آمریکا عرضه کند."

                به گفته خانم رایس یکی دیگر از علل عقب افتادن اعلام این خبر فرصت دادن به رابرت گیتس وزیر دفاع جدید آمریکا است که فعالیت خود را از دوشنبه آغاز می کند.

                این در حالی است که جورج بوش روز سه شنبه در کنفرانسی ويديويی با فرماندهان ارشد نظامی آمریکا در عراق پیشنهادهای 79 گانه کمیسیون بیکر- همیلتون را بررسی کرد.

                او روز چهارشنبه به پنتاگون می رود تا در این باره با مدیران وزارت دفاع آمریکا نیز گفتگو کند.

                ديدار با مقام های عراقی

                از سوی دیگر جورج بوش روز سه شنبه با طارق الهاشمی معاون سنی مذهب رییس جمهور عراق در کاخ سفید دیدار کرد.


                آقای هاشمی برای ديدار با جورج بوش به واشنگتن سفر کرده است

                آقای بوش در این دیدار که پس از ملاقات وی با نوری المالکی نخست وزیر و عبدالعزیز حکیم رهبر مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق که هر دو از شیعیان برجسته این کشور هستند انجام شد، بر عزم دولت آمریکا برای تحکیم موقعیت دولت بغداد خبر داد.

                "هدف ما در عراق کمک به دولت این کشور برای مقابله با تندرویان و قاتلان و حمایت از اکثریت صلح طلب مردم عراق است. پیام من به مردم عراق این است که ما خواستار کمک به شما هستیم. می خواهیم به دولت شما کمک کنیم تا موثر واقع شود. می خواهیم به دولت شما کمک کنیم تا قول ها و برنامه هایش را عملی کند."

                بنابه گزارش ها اين ديدارها بخشی از تلاشی است که در عراق برای منزوی کردن مقتدی صدر، روحانی تندروی شيعه که يک گروه بزرگ شبه نظامی را کنترل می کند، صورت می گيرد.

                در این حال تاخير جورج بوش در اعلام سیاست جدید آمريکا در عراق انتقادهای شدید دموکرات های اين کشور را به همراه داشته است.

                هری رید رهبر اکثریت جدید دموکرات مجلس سنای آمریکا در پیامی از آن چه اهمال آقای بوش نامیده، انتقاد کرده است.

                به گفته او مردم آمریکا بیش از یک ماه پیش با شرکت در انتخابات میان دوره ای خواستار تغییر در سیاست های این کشور در عراق شدند ولی آقای بوش در این مدت تنها به تغییر وزیر دفاع اکتفا کرده است.

                در این حال روزنامه یو اس ای تودی و موسسه گالوپ با انتشار نتیجه یک نظرسنجی از حمایت بیشتر مردم آمریکا از پیشنهادهای هیات تحقیق عراق (Iraq Study Group) خبر داده است.

                آن گروه در گزارشی که هفته گذشته منتشر شد نتيجه گيری کرد که استراتژی کنونی آمريکا در عراق ديگر به کار نمی آيد.

                بر این اساس 55 درصد مردم آمریکا خواستار خروج سربازان این کشور از عراق تا یک سال دیگر هستند.

                شبکه خبری سی بی اس هم با انتشار یک نظرسنجی اعلام کرد، 75 درصد پاسخ دهندگان مدیریت جنگ عراق را قابل قبول نمی دانند و 55 درصد نیز خواستار تغییر فوری راهبرد این جنگ هستند.

                Comment


                • مذاکرات اعضای دائم شورای امنيت و آلمان در مورد قطعنامه تحريم ايران به علت خشم روسيه از اقدام آمريکا در مطرح کردن وضعيت ناگوار يک ناراضی اهل بلاروس در جلسه شورای امنيت ناگهان متوقف شده است.
                  مساله وضعيت حقوق بشر در بلاروس، کشوری که دارای روابط بسيار نزديک با مسکو است، در دستور کار شورای امنيت قرار ندارد.

                  بنابه گزارش ها اقدام ويليام برنچيک، ديپلمات آمريکايی، در پيش کشيدن مساله اعتصاب غذای 54 روزه الگساندر کوزولين، نامزد انتخابات رياست جمهوری بلاروس، با اعتراض شديد سفير روسيه در سازمان ملل، روبرو شد.

                  اعضای دائم شورای امنيت و آلمان قرار بود سه شنبه رايزنی های خود در مورد پيش نويس قطعنامه تحريم ايران را که ظاهرا در روز دوشنبه به پيشرفت هايی منجر شده بود ادامه دهند.

                  اما جلسه سه شنبه به علت جنجال مربوط به بلاروس از دستور کار خارج شد.

                  به گزارش آسوشيتدپرس يک مقام آمريکايی گفت واشنگتن احساس می کرد مهم است مساله آقای کوزولين را در شورای امنيت پيش بکشد چرا که به گفته وی آمريکا نگران آزادی بيان و دمکراسی، به خصوص در قلب اروپاست.

                  الگساندر کوزولين که روز سه شنبه به اعتصاب خود پايان داد از ماه مارس پس از سازماندهی تظاهراتی عليه دولت بلاروس زندانی بوده است. او يکی از سه نامزدی بود که پرزيدنت لوکاشنکو را در انتخابات رياست جمهوری به چالش کشيدند.

                  الگساندر لوکاشنکو، رئيس جمهور بلاروس که از سال 1994 در قدرت بوده است، در آن انتخابات پيروز اعلام شد. وی متهم به نقض حقوق بشر و سرکوب مخالفان است.

                  آقای کوزولين به خاطر سازمان دادن تظاهراتی "غيرمجاز" به پنج سال و نيم حبس محکوم شده است و طی اين اعتصاب غذای طولانی به حکم خود اعتراض داشت.

                  گفتگوهای مربوط به ايران

                  نمايندگان آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا و فرانسه به علاوه آلمان روز دوشنبه در مقر سازمان ملل در نيويورک نشستی برای بررسی راه های تحريم ايران به خاطر خودداری آن کشور از معلق کردن بخش های حساس برنامه اتمی اش برگزار کردند.

                  پيش نويس تازه نمونه کمرنگ تر سند اوليه ای است که فرانسه، بريتانيا و آلمان در اواسط ماه اکتبر ارائه کرده بودند و با اعتراضات شديد مسکو و پکن روبرو شد.

                  اين سه کشور روز جمعه (8 دسامبر) در حرکتی برای قانع کردن روسيه، پيش نويس اوليه را اصلاح کرده و از ابعاد تحريم های مورد نظر کاستند.

                  متن اوليه تقريبا کليه کالاهای مرتبط با برنامه اتمی و موشکی ايران از جمله اجناس دارای کاربرد دوگانه نظامی و غيرنظامی را هدف می گرفت اما بنابه گزارش ها در متن تازه، تحريم ها تنها به حساس ترين مواد و فن آوری های ساخت بمب محدود می شود.

                  ويتالی چرکين، نماينده روسيه در سازمان ملل، بعد از ديدار غيررسمی روز دوشنبه در نيويورک از تغييرات اعمال شده در پيش نويس استقبال کرده و نسبت به معامله ای در مورد آن تا پيش از پايان سال جاری ميلادی ابراز خوشبينی کرده بود.

                  ايران تابستان گذشته از تن دادن به قطعنامه شورای امنيت که خواستار تعليق غنی سازی اورانيوم و ساير بخش های حساس برنامه اتمی اش تا روز 31 اوت بود سر باز زد که تنظيم پيش نويس قطعنامه ای تازه برای تنبيه اين کشور را به دنبال داشت.

                  Comment


                  • واتیکان به جمع محکوم کنندگان کنفرانس هولوکاست در تهران پیوست و کشته شدن شش میلیون یهودی در دوران جنگ جهانی دوم توسط آلمان نازی را یک فاجعه برای بشریت خواند.
                    واتیکان طی بیانیه ای گفته است که نمی توان نسبت به چنین فاجعه بزرگی بی تفاوت بود.

                    67 شرکت کننده از سی کشور جهان در همايشی با عنوان "هولوکاست، چشم انداز جهانی" در تهران گرد هم آمدند که از جمله آنان، فردريک توبن از استرالياست که در سال 1999 به جرم نفی هولوکاست در آلمان زندانی شد.

                    ديويد دوک، نماينده سابق ايالت لوئيزيانا در کنگره آمريکا و رهبر گروه نژادپرست کوکلاس کلان، خاخام موشه فريدمن از اتريش و روبرت فوريسون، مورخ از دانشگاه سوربن فرانسه از جمله شرکت کنندگان در همايش بودند که روز گذشته پایان یافت.

                    آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز بار دیگر با محکوم کردن برگزاری چنین همایشی در تهران گفته است که کشورش هرگز انکار هولوکاست را نمی پذیرد و با آن به مقابله خواهد پرداخت.

                    کنگره يهوديان اروپا نيز همايشی را که وزارت امورخارجه ايران برگزار کرد، محکوم کرده و از دولتهای اروپايی خواستار تحريم محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران شده است.

                    کنگره يهوديان اروپا همچنین شرکت کنندگان همايش را "مورخ نما و روشنفکرنما" خوانده است.

                    رئيس کنگره يهوديان اروپا که در پاريس استقرار دارد، خطاب به دولتهای اروپايی اعلام کرده است: "اروپا تا چه زمانی می خواهد به تحمل اهانتهايی که حکومت ايران به خاطره بشريت روا می دارد و خطراتی که اين حکومت برای صلح در جهان می آفريند ادامه دهد؟"

                    بسياری از کشورهای جهان هولوکاست را به عنوان واقعيتی غيرقابل انکار پذيرفته اند و در برخی از کشورهای اروپايی همچون آلمان، فرانسه و اتريش حتی عليه کسانی که در مورد اين واقعه تشکيک کنند مجازات تعيين شده است.

                    حدود ده ماه پيش، ديويد اروينگ مورخ سرشناس انگليسی به جرم انکار هولوکاست در دادگاهی در وين، پايتخت اتريش، مجرم شناخته و به سه سال زندان محکوم شد.

                    منوچهر متکی، وزير امورخارجه ايران در افتتاحيه همايش گفته بود که هدف از برگزاری اين همايش نفی يا اثبات هولوکاست نيست اما علی اکبر محتشمی، رئيس پيشين فراکسيون اصلاح طلبان در مجلس شورای اسلامی ايران، در حاشيه همايش به خبرنگاران گفته که بررسی و تحقيقات نشان خواهد داد که هولوکاست افسانه *ای بيش نيست.

                    همايش هولوکاست، واکنش دولتهای جهان را نيز برانگيخته، پيش از برگزاری همايش، وزارت خارجه آلمان با احضار کاردار ايران در اين کشور مراتب اعتراض خود را اعلام کرد.

                    فرانکو فراتينی، مسئول دادگستری اتحاديه اروپا نيز همايش هولوکاست در تهران را محکوم کرد.

                    شان مک کورمک سخنگوی وزارت خارجه آمريکا نيز اين همايش را "خيلی فجيع" توصيف کرد و گفت که با در نظر داشتن اينکه حکومت ايران خواهان نابودی اسرائيل است، برگزاری چنين همايشی بايد اسباب نگرانی شديد همه جهانيان باشد.

                    Comment


                    • انفجار یک خودروی انتحاری در حومه شرقی بغداد منجر به کشته شدن 10 نفر و زخمی شدن 25 نفر دیگر شده است.
                      انفجار جدید تنها یک روز پس از انفجارهای پرتلفات روز سه شنبه در مرکز بغداد صورت می گیرد که منجر به کشته شدن 70 نفر شد.

                      انفجار امروز در کمالیه در حومه بغداد که شیعی نشین است، رخ داده است. این شهر اخیرا آماج خشونت های قومی بوده است. ماه پیش یک عملیات انتحاری در این شهر، تلفات سنگینی به بار آورد که از آن به عنوان بدترین عملیات از زمان اشعال عراق توسط امریکا در سال 2003 نام بردند.

                      مقامات رسمی در عراق می گویند که انفجار در نزدیکی یک مسجد رخ داده است.

                      بسیاری از عراق ها از رفت و آمد به مناطق پر تردد به علت ترس از هدف قرار گرفتن توسط بمب گذاران انتحاری خودداری می کنند اما آنها به علت نیاز به کار کردن مجبور به پذیرش خطرات هستند.

                      شبه نظامیان سنی مسئول حملات زنجیره ای علیه شیعیان عراق طی هفته های اخیر شناخته می شوند.

                      Comment


                      • یونیسف طی گزارش جدیدی گفته است که نابرابری میان زنان و مردان در خانه ها منجر به وضعیت سلامتی نامناسب تر و فقر بیشتر برای خانواده ها می شود.
                        این گزارش خاطر نشان می کند، هر جا که زنان از ساختار تصمیم گیری خانواده ها حذف می شوند، کودکان، بیشتر دچار سو تغذیه می شوند.

                        صندوق کودکان سازمان ملل می گوید در صورتی که زنان در خانواده ه های جنوب آسیا اختیار بیشتری داشتند، 13 میلیون کودک به سو تغذیه مبتلا نمی شدند.

                        یونیسف، ساختار تصمیم گیری در خانواده ها را در 30 کشور جهان بررسی کرده است.

                        یافته های اصلی آنها نشان می دهد که برابری میان زنان و مردان، برای کاهش فقر و بهبود وضعیت بهداشتی ضروری است و این به خصوص برای کودکان در کشورهای در حال توسعه مهم است.

                        کوفی عنان، دبیر کل سازمان ملل متحد می گوید که هیچ ابزاری برای پیشرفت و توسعه، موثر تر از صاحب اختیار کردن زنان نیست.

                        به گفته آقای عنان، تبعیض علیه زنان در هر سن و سالی، کودکان جهان و نه تنها دختران را، از رسیدن به پتانسیل خود باز می دارد.

                        گزارش یونیسف همچنین به فقدان فرصت ها برای دختران و زنان برای آموزش و استخدام اشاره می کند و می گوید که این موضوع به فقر و بی اثر کردن آنها در جامعه منجر می شود.

                        طبق گزارش، هر جا که مردان، خانه ها را اداره می کنند، پول کمتری صرف مصارف بهداشتی و خوراک برای خانواده می شود که این بر سلامت کودکان تاثیر می گذارد.

                        گزارش یونیسف به عنوان مثال به ساحل عاج و غنا اشاره می کند و می گوید که این موضوع روشن شده که هر گاه درآمد زنان به هر دلیلی افزایش یافته است، این ازدیاد درآمد ، صرف غذای بیشتر برای خانواده شده در حالی که در آمد بیشتر مردان، هیج تغییری در وضعیت خانواده ها به وجود نیاورده است.

                        در بسیاری از خانواده ها در کشورهای در حال توسعه، زنان از تصمیم گیری درباره مسایل غذایی و بهداشتی محروم هستند.

                        برابری جنسیتی در تصمیم گیری های خانوادگی در جنوب آسیا، به کم شدن سو تغذیه کودکان تا 13 درصد(13.4 میلیون نفر) می شود.

                        در کشورهای در حال توسعه، زنان همچنین به نسبت مردان، ساعات بیشتری را کار می کنند و بیشتر وقت خود را، حتی زمانی که شاغل هم هستند به کارهای طاقت فرسای خانه اختصاص می دهند.

                        در بسیاری از خانواده ها که زنان شاغل هستند، دختران از مدرسه بیرون آورده می شوند تا کارهای خانه را انجام دهند و از سایر کودکان مراقبت کنند.

                        یونیسف می گوید که فرصت های استخدامی و درآمدزایی بیشتر برای زنان منجر به افزایش قدرت آنها در خانواده ها می شود.

                        صندوق کودکان سازمان ملل متحد در گزارش خود اشاره کرده که از میان زن و مرد، هر کدام که سهم بیشتری از درآمد و دارایی های خانه را داشته باشد، در مورد نحوه استفاده از این منابع برای نیازهای خانواده تصمیم گیری می کند.

                        یونیسف همچنین خاطرنشان می کند که وضعیت زنان در خانواده ها، مشابه با جهان سیاست است. حضور زنان در دولت ها و نهاد های مربوط ، منجر به سیاست هایی می شود که بر روی کودکان و خانواده ها متمرکز می شوند.

                        این گزارش می گوید که زنان در نهادهای قانونگذاری در جهان، به علت سطح آموزشی کمتر و رفتارهای اجتماعی، حضور کمتری دارند.

                        Comment


                        • با انتشار پيش نويس طرح تحريم ايران، اطلاعات بيشتري ازجزييات محدوديت هاي احتمالي قابل اعمال بر ايران در اختيار افکار عمومي قرار گرفت. اين پيش*نويس به بند 41 از فصل هفت منشور سازمان ملل استناد مي*كند كه اجراي آن را اجباري مي کند، اما اشاره به موضوع استفاده ازنيروي نظامي ندارد. به گفته کارشناسان بين المللي اين قعطنامه بيشتر حالت سمبليک دارد وعملا توان واداشتن ايران به توقف برنامه هسته اي اش را نخواهد داشت. مقامات ايراني پيشاپيش اعلام کرده اند که بدون توجه به تصويب ويا عدم تصويب قعطنامه فعاليت هاي غني سازي اورانيوم را ادامه خواهند داد و تنها درصورتي پاي ميزمذاکره خواهند آمد که پرونده هسته اي از شوراي امنيت به آژانس بين المللي انرژي اتمي بازگردد.

                          به موجب اين طرح همه*ي كشورها بايد صدور مواد و فن*آوري*هايي به ايران را كه مي*تواند به فعاليت*هاي مربوط به غني*سازي، بافرآوري و يا آب سنگين يا توسعه*ي سيستم هاي پرتابي سلاح هسته*يي نظير موشك*هاي بالستيك مربوط شوند ممنوع كنند. صدور قعطنامه با دقت ازسوي کشورهاي عربي همسايه ايران نيز دنبال مي شود. به نوشته کريستين ساينس مانيتور، مقامات عربستاني اعلام کرده اند که اگر قطعنامه صادر شده عليه ايران ضعيف باشد کشورهاي منطقه به فکر مسلح کردن خود خواهند افتاد.

                          اين روزنامه همچنين به نقل سخنان احمدي نژاد پرداخته که گفته "زانوي کشورهاي غربي براي توقف برنامه هسته اي ايران سست شده است." گال لوفت، مدير موسسه تحليل امنيت جهاني درواشنگتن به اين ساينس مانيتور گفته است که "چيزي با اين قعطنامه عوض نخواهد شد تا خطرناک ترين سناريوهايي را که مي تواند خارج ازکنترل باشد، متوقف کند. ايراني ها به پيش مي روند و دنيا به شکلي عمل مي کند که شانس اينکه تاثيري روي برنامه هسته اي ايران داشته باشند را کاهش مي دهد وکشورهاي منطقه نيزازآن نکته هاي خود را برمي دارند."

                          درقطعنامه پيشنهادي عليه ايران، كشورهاي مختلف مي*توانند از قضاوت خودشان در مورد "اقلام داراي كاربرد دوگانه" استفاده كنند. اين قطعنامه تجهيزات راكتورهاي آب سبك و غني*سازي در سطح پايين در عناصر سوخت هسته* اي را شامل نمي*شود. اين قطعنامه سه راكتور 800 ميليون دلاري آب سبك بوشهر را نيز مستثني مي*كنند.

                          قطعنامه ممنوعيت سفر و مسدود كردن بودجه و سرمايه*هاي مالي متعلق و يا تحت كنترل شركت*ها و اشخاص و ابسته به برنامه*ي هسته*يي و يا موشكي ايران رانيز مد نظر قرار داده است که شامل 11 سازمان و 12 فرد است. سازمان انرژي اتمي ايران و شركت*هاي مربوط به برنامه*ي سانتريفيوژي، راكتور آب سنگين اراك و تاسيسات پيلوت غني*سازي اورانيوم نطنز ازجمله اين سازمان ها هستند. افراد شامل معاون رييس تحقيق و توسعه در سازمان انرژي اتمي ايران و مقامات وابسته به تاسيسات اراك و نطنز و راكتور دانشگاه فن*آوري دفاعي مالك اشترنيز ازجمله مقاماتي هستند که سفر آنها به خارج از کشور با محدوديت مواجه خواهد بود. اين قطعنامه همچنين از كشورها مي*خواهد از آموزش و تعليم اتباع ايراني در حوزه*هايي كه مي*تواند آموزش در كار هسته*يي ممنوعه را به پيشرفت برساند، جلوگيري كنند.

                          تحريم*ها در صورتي مي تواند رفع شود كه محمد البرادعي، مديركل آژانس بين*المللي انرژي اتمي اعلام كند ايران فعاليت غني*سازي اورانيوم را تعليق كرده است و تلاش*ها براي توليد راكتور انرژي هسته*يي آب سنگين را متوقف كرده و به ميز مذاكرات بازگشته است. او بايد ظرف 60 روز بعد از تصويب اين قطعنامه گزارش ارايه دهد.

                          اين درحالي است که به نوشته روزنامه الوطن عربستان مرکز تحقيقات کنگره آمريکا گزارشي منتشر کرده است که در آن از مرکزتحقيقات انرژي هسته اي اميرآباد به عنوان مهمترين مرکز هسته اي ايران نام برده شده است. مرکزي که تاسيسات تحقيقاتي ومرکز فيزيک ورياضيات ايران را پوشش مي دهد. دراين گزارش به 9 مرکز هسته اي ايران پرداخته شده است. ازجمله ديگر موارد اين گزارش اشار به حضور 3000 متخصص ودانشمندمسائل هسته اي در مرکز تحقيقات وفن آوري هسته اي اصفهان بوده است. تاسيسات نطنز، مرکز تحقيقات هسته اي کرج(دارويي-کشاورزي)، تاسيسات غني سازي لشکرکف تاسيسات هسته انارک وتاسيسات هسته اي اراک ازجمله ديگر اين مراکز هستند.

                          اعضاي شوراي امنيت که هم اينک اختلاف نظرهاي خودرابراي يک قطعنامه بسيار ضعيف عليه ايران به کمترين ميزان ممکن طي ماه هاي گذشته رسانده اند، به زودي راي گيري برسرآن را آغاز خواهند کرد. کاندوليزا رايس وزيرامورخارجه آمريکا نسبت به توافق براي تحريم ايران درشوراي امنيت سازمان ملل، ابراز خوش بيني کرده است: "فکرمي کنم اين قطعنامه به زودي تصويب شود چرا که تا به حال زمان زيادي براي آن صرف شده است. راي دادن سريع به نفع قطعنامه به وضوح اين مساله را به ايران مي*فهماند كه ايراني*ها نمي*توانند اين برنامه را ادامه دهند و در سيستم بين*المللي باقي بمانند." رايس همچنين ابراز اميدواري کرده است که ايران به پاي ميز مذاکره بازگردد.

                          از سوي ديگر سعيدي معاون امور بين الملل سازمان انرژي اتمي به ايسنا گفته است: "بدون ترديد نبايد به انحصار سوخت هسته*يي تن داد، لذا هيچ ممنوعيت غير قابل انكاري براي كشورها در پيگيري فعاليت هسته*يي قابل پذيرش نيست و اين موضع قطعا از طرف ايران هم پذيرفتني نخواهد بود. پس بهتر است قبل از آنكه شكاف آشكاري در ميان كشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته پيش آيد به اين فرجام پايان داده شود."

                          سعيدي در حالي که پرونده ايران هم اکنون روي ميز اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل قراردارد گفته است: "ما ناچاريم كشوري را كه مي*خواهد بر اساس واقعيت*هاي موجود جامعه بين*المللي زندگي مستقلي را در همه ابعاد داشته باشد به سمت توليد سوخت هسته*يي پيش برويم و مباني و اساس خودكفايي كشور را در زمينه*هاي گوناگون اين تكنولوژي به دست آوريم. ممكن است صادر كننده سوخت هسته*يي نباشيم، اما بايد توليد كننده بخشي از سوخت هسته*يي باشيم. با تجربه*يي كه پيش رو داريم، بايد به سمتي رويم كه بخشي از اين سوخت هسته*يي كه نقش بسيار مهمي در دهه*ي چهل و پنجاه ميلادي قرن جاري خواهد داشت را براي خود تامين و به وجود آوريم."

                          طي ماه هاي گذشته پافشاري ايران براي رفتن به سوي تکميل چرخه سوخت و جدال هاي ديپلماتيکي که برسرآن شکل گرفته است، کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس را نيز به اين فکر انداخته است تا ازانرژي هسته اي بهره مند باشند. کشورهايي که لبريز از نفت وگاز هستند. شان مک کورمان، سخنگوي وزارت خارجه دريک کنفرانس خبري درواشنگتن گفته است که ازحقوق اين کشورها براي دستيابي به انرژي هسته اي صلح آميز حمايت خواهد کرد. اوگفته که آمريکا به دنبال همکاري سالم وعميق باکشورهاي حوزه خليج فارس است واين همکاري طي ماه هاي گذشته بيشتر شده است. او به صورت طعنه آميز اشاره کرده است که کشورهاي حوزه خليج فارس با تهديدهاي مشابهي با آنچه آمريکا درمنطقه مواجه هست، روبروهستند وازاين جهت همکاري با يکديگر ضرورت دارد.

                          امريکا تلاش کرده است طي ماه هاي گذشته با نزديک شدن به کشورهاي عربي حوزه خليج فارس، حلقه انزواي ايران را درمنطقه تکميل نمايد. پيش ازاين آمريکا تلاش کرده بود تا با نزديک شدن بيشتر به پاکستان وهند عملا منافع استراتژيک واقتصادي ايران را با اين کشور هادچار چالش کند که تعويق انعقاد قرار داد لوله گاز به پاکستان درهمين جهت قابل بررسي است.

                          Comment


                          • روز چهارشنبه فيليپ دوست بلازي، وزير امور خارجه فرانسه اعلام کرد پاريس تلاش مي کند تا رابرت فوريسون، تجديدنظر طلب فرانسوي را تحت پيگيرد قرار دهد.

                            وي اظهار داشت: "ما تمامي راه هاي ممکن را بررسي خواهيم کرد تا بتوانيم آقاي فوريسون را با توجه به اظهاراتي که درخصوص هولوکاست بيان کرده مورد پيگيرد قرار دهيم."

                            او در ادامه افزود: "آقاي فوريسون قبلاً نيز فرضيه هايي را دررابطه با انکار هولوکاست بيان کرد. به همين دليل ازسوي وزارت دادگستري فرانسه تحت پيگيرد قانوني قرار گرفت و نام او از ليست اساتيد دانشگاه هاي فرانسه خط خورد."

                            اين درحالي است که در مورخ 3 اکتبر 2006، دادگاه تأديبي پاريس رابرت فوريسون را به دليل ايراد اظهارات تجديدنظر طلبانه و انکار قتل عام يهوديان توسط نازيست ها در يک شبکه تلويزيوني ايراني [سحر] به 3 ماه زندان تعليقي و پرداخت 7500 يورو جريمه محکوم کرده است.

                            رييس ديپلماسي فرانسه با محکوم کردن مجدد کنفرانس تهران در ادامه افزود: "اين کنفرانس از هر نظر غيرقابل قبول است: چه ازنظر تاريخي و سياسي و چه ازنظر اخلاقي و انساني."


                            در جستجوي حامي

                            ايهود اولمرت، نخست وزير دولت يهود روز چهارشنبه به ايتاليا سفر کرد تا در خصوص اعمال تحريم عليه ايران با مقامات ايتاليايي مذاکره کند. سخنگوي اولمرت اظهار داشت: "وي طي سفر اخير خود به برلين اطمينان کافي در اين رابطه را ازسوي آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، دريافت نموده است."

                            اسراييل و ايالات متحده دولت تهران را به دستيابي به سلاح اتمي تحت عنوان "اهداف صلح آميز" محکوم مي کنند، درحالي که رييس جمهور احمدي نژاد از خواست خود مبني بر "حذف" اسراييل از نقشه جهان سخن مي گويد.


                            توني بلر، نخست وزير بريتانيا اعلام کرد که ايران "تهديدي بزرگ" براي ثبات خاورميانه است و وارد کردن ايران به مسأله عراق بخاطر کاهش خشونت ها در اين کشور هيچ سودي دربر نخواهد داشت.

                            گروه مطالعاتي عراق اخيراً پيشنهاد کرد که ايران و سوريه در مبارزه عليه جريانات تندروي عراق وارد شوند. ولي رييس جمهور بوش به هيچ وجه از خواست خود مبني بر انزواي اين دو کشور رويگردان نيست.

                            بلر در يک کنفرانس مطبوعاتي اظهار داشت: "من فکر نمي کنم دليلي براي مخفي کردن اين واقعيت وجود داشته باشد که ايران يک تهديد استراتژيک بزرگ براي انسجام منطقه است."

                            او در ادامه افزود: "درحال حاضر، ايران بيشترين مشکل را براي دولت هاي ميانه رو در منطقه، در لبنان، فلسطين، عراق و حتي براي خود ما به وجود آورده است."

                            نخست وزير بريتانيا که در آينده اي نزديک به خاورميانه سفر خواهد کرد نيز به نوبه خود پيشنهاد کرده است تا گفتگويي با ايران و سوريه درخصوص عراق انجام شود، ولي به شرطي که اين دو دولت از حمايت از تروريسم دست بردارند و اينکه تهران برنامه هسته اي خود را متوقف کند.

                            او همچنين افزود: "من شاهدم که هرآنچه ايران انجام مي دهد، صرفاً عواقبي منفي به دنبال خواهد داشت." و سپس اظهار داشت که با ايران و سوريه نمي توان به طور يکسان روبرو شد، زيرا اين دو کشور اختلافات چشمگيري با يکديگر دارند.

                            بلر اخيراً نماينده اي را به دمشق اعزام کرده است تا به مقامات سوري اعلام کند براي منزوي نشدن در عرصه جهاني، امکان "استراتژيک" براي همکاري با جامعه ملل وجود دارد.

                            نخست وزير بريتانيا در پايان با اشاره به کنفرانس تهران با موضوع هولوکاست اظهار داشت: "به راستي که کنفرانس برگزار شده توسط تهران باورکردني نيست. اقدام دولت تهران در نفي هولوکاست و دعوت رييس سابق کوکلوکس کلان بسيار ناپسند و اهانت آميز است."

                            Comment


                            • پليس بغداد می گويد مردان مسلح دست کم 30 نفر را در يک منطقه تجاری در مرکز شهر ربوده اند.
                              شاهدان عينی گفته اند مردان مسلح سوار در حالی که سوار حدود 10 خودرو بودند، وارد محل شدند، مغازه داران و عابران را جمع کردند و به آنها دستور دادند روی زمين بنشينند، سپس عده ای را انتخاب کردند و با خود بردند.

                              به گفته پليس، اين مردان، يونيفورم هايی بر تن داشتند که رنگ آن قابل استتار است و به راحتی تشخيص داده نمی شود.

                              خبرنگار بی بی سی در بغداد می گويد تقريبا همه روزه افرادی در بغداد ربوده می شوند و اجسادی در سراسر شهر پيدا می شود که بر روی بسياری از آنها علائم شکنجه به چشم می خورد.

                              ماه گذشته نيز تعداد زيادی همزمان با هم در محل وزارت آموزش و پرورش عراق ربوده شدند.

                              هنوز از سرنوشت برخی از کارکنان يا افرادی که در اين ساختمان بودند، خبری در دست نيست.

                              Comment


                              • رئيس جمهور آمريکا گفته است که او در تصميم گيری در مورد چگونگی تغيير سياست خود در عراق شتاب نخواهد کرد.
                                جورج بوش گفت او درحال دريافت توصيه ها و اندرزهاست اما "ايده هايی را که به شکست منجر خواهد شد مانند ترک عراق پيش از تکميل ماموريت" اجرا نخواهد کرد.

                                گزارش يک گروه بلندپايه دوحزبی که هفته گذشته منتشر شد می گفت که می توان خروج نيروهای رزمی آمريکا از عراق را از اوايل سال 2008 به تدريج آغاز کرد.

                                آقای بوش قرار بود استراتژی تازه خود در مورد عراق را هفته آينده طی يک سخنرانی ملی اعلام کند اما آن را تا ماه ژانويه عقب انداخته است.

                                آقای بوش روز چهارشنبه پس از گفتگو با مقام های ارشد پنتاگون به خبرنگاران گفت او از تلاش برای بدل کردن عراق به يک دمکراسی با ثبات دست بر نخواهد داشت.

                                وی اذعان کرد که سطح خشونت در عراق از زمان حمله نيروهای تحت رهبری آمريکا به آن کشور در سال 2003 "وحشتناک" بوده است.

                                آقای بوش درحالی که معاونش، ديک چنی، و وزير دفاع مستعفی، دونالد رامسفلد، که به زودی جای خود را به رابرت گيتس خواهد داد در کنارش ايستاده بودند گفت که نيروهای آمريکايی و عراقی طی سه ماه گذشته در حدود 5900 شورشی را کشته يا دستگير کرده اند.

                                اما وی افزود که "راه درازی تا غلبه بر دشمن باقی مانده است."

                                وی گفت که يک دليل عقب افتادن مرور استراتژی عراق اين است که می خواهد به رابرت گيتس که به زودی وزير دفاع خواهد شد فرصتی برای بيان نظراتش دهد.

                                وی گفت: "من در گرفتن تصميمی دشوار، تصميمی ضروری، عجله نخواهم کرد."

                                او افزود: "ايده هايی شنيده ام که به شکست منجر خواهد شد. و من اينگونه ايده ها را رد می کنم، ايده ای مثل ترک عراق پيش از تکميل ماموريت؛ ايده هايی مثل کمک نکردن به دولت عراق به طوری که گام های ضروری و دشوار را بردارد تا بتواند وظايفش را انجام دهد."

                                "اگر کنترل اعصابمان را از دست بدهيم، اگر در عزم خود برای کمک به دولت عراق و تضمين موفقيت آن ثابت قدم نباشيم، در آن صورت عراق را تسليم دشمنی کرده ايم که به ما آسيب خواهد رساند."

                                گزارش گروه مطالعه عراق

                                گزارش گروه مطالعه عراق (Iraq Study Group) می گويد که استراتژی کنونی آمريکا داير بر "ادامه مسير فعلی" ديگر قابل دوام نيست.

                                اين گروه عليرغم آنکه می گويد می توان خروج نيروها از عراق را از سال 2008 آغاز کرد اما هيچ جدول زمانی مشخصی برای اين کار ارائه نمی کند.

                                گفتگوی مستقيم با ايران و سويه يکی از 79 توصيه گروه مطالعه عراق است.

                                جورج بوش در پاسخ به اين سوال که آيا گزارش گروه مطالعه عراق حاوی برخی از توصيه های بدی که او به آن اشاره کرد است يا خير، گفت که نظرش در مورد آن گزارش تغييری نکرده است.

                                آقای بوش در واکنش اوليه خود به آن گزارش تنها آن را جالب خوانده بود و اين بار نيز در واقع با تکرار "جالب بودن آن" عملا از ارائه نقطه نظری مشخص طفره رفت. چند روز بعد از انتشار گزارش، آقای بوش پيشنهاد آن برای گفتگو با ايران و سوريه را رد کرده بود.

                                جيمز بيکر وزير خارجه سابق آمريکا و لی هميلتون نماينده سابق حزب دمکرات در کنگره، رياست آن گروه 10 نفره را به عهده داشتند.

                                Comment

                                Working...
                                X