Announcement

Collapse
No announcement yet.

Health News

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Health News


    توصيه هاي کلي در مورد غذا خوردن

    بسياري از مردم در مورد غذا خوردن با مشکلاتي مواجه هستند و غالبا در اظهار نظرهايشان در مورد غذا خوردن اشکالات و اشتباهاتي وجود دارد. براي نمونه بسياري از بيماران با مفهوم رژيم غذايي آشنا نيستند و دقيقا نمي دانند چه غذاهايي براي آنها مناسب و مفيد است. بعضي از بيماران تمايل به خوردن غذاها را ندارند و برعکس بعضي از غذاها را بيشتر دوست دارند. توجه به اين حالات از نظر تغذيه اي و درمان آنها اهميت زيادي دارد.

    رژيم غذايي چه مفهومي دارد؟

    همواره شنيده ايم که بعضي از غذاها براي برخي از بيماريها خوب نيستند و بيماران بايد از مصرف بعضي اغذيه خودداري نمايند يا به اصطلاح پرهيز غذايي را رعايت نمايند. اما بايد يدانيم که رعايت رژيم غذايي با پرهيز غذايي کامل نمي شود رعايت رژيم غذايي کامل داراي اين مفهوم است که بيمار از غذاهاي مناسب براي خود آگاه باشد و از اين غذاها به مقدار مناسب مصرف نمايد به صورتي که تاحد ممکن نيازهاي بدن او به مواد غذايي تامين گردد.

    چه کسي بايد رژيم غذايي را مشخص کند؟

    پزشک معالج نوع رژيم غذايي شما را تعيين مي کند، درک بعضي از رژيم هاي غذايي بسيار ساده است. ولي براي آشنايي و عمل به برخي از رژيم هاي غذايي لازمست از متخصص تغذيه يا پرستار کمک بگيريد.

    با انواع رژيم هاي غذايي بيشتر آشنا شويم

    برخي از بيماريها دوره کوتاهي دارند و عوارض و مشکلات زيادي براي بيمار ايجاد نمي کنند و احتياج به رژيم غذايي سخت و طولاني ندارند و احتمالا با وجود تب مختصر و بي اشتهايي و ساير عوارض خفيف گوارشي اين مشکلات در عوض يکي دو روز برطرف مي شوند استفاده از غذاهاي ساده و سبک، مايعات بيشتر، آب ميوه هاي شيرين، سوپ هاي کم چربي و پرهيز از غذاهاي سرخ شده در روغن به اين بيماران کمک مي کند که به سرعت بهبود يابند اما دربيماريهاي سخت و طولاني توجه به رژيم غذايي اهميت زيادي دارد. اينگونه بيماران به مدت طولاني لازمست از رژيم غذايي مناسبي استفاده نمايند. بايد توجه داشته باشيم همانطور که مصرف بعضي از مواد غذايي براي آنها مضر مي باشد، پرهيز زياد و بي مورد نيز موجب ضعف شديد بدني آنها مي شود.

    در بسياري از بيماريها بيماران نياز به رعايت رژيم غذايي سخت ندارند ولي مشکلاتي مانند بي اشتهايي موجب مي شود اين بيماران به اندازه کافي غذا مصرف ننمايند و يا به علت بي اطلاعي از خواص مواد غذايي و نقش آنها در رابطه با بيماري خود، به پرهيزهاي غذايي سخت بپردازند. اينگونه بيماران احتياج به مشاوره غذايي دارند و بايد از راهنمايي متخصصين تغذيه استفاده نمايند. مطالب اين کتاب در رفع مشکلات شما کمک مي نمايد تا بتوانيد غذاهاي مورد لزوم خود را بشناسيد و روش تغذيه مناسب براي خود بيابيد.

    توصيه هاي کلي در مورد غذا خوردن

    در مورد رژيم غذايي خود از پزشک و متخصص تغذيه کمک بگيريد. در بخش هاي بعد به شرح مختصر بعضي از انواع رژيم هاي مي پردازيم. بسياري از بيماران احتياج به رعايت رژيم غذايي مخصوص ندارند و شايد که شما از اينگونه افراد باشيد در عين حال ممکن است با مشکلاتي در مورد غذا خوردن مواجه شويد. لذا به توصيه هاي کلي در مورد غذا خوردن توجه نماييد.

    براي غذا خوردن از فرصت استفاده نماييد

    توجه داشته باشيد چيزي که امروز براي شما جالب نيست و تمايلي نسبت به آن نداريد، فردا براي شما ارزش پيدا خواهد کرد. سعي کنيد براي غذا خوردن از فرصت هاي مناسب استفاده نماييد و مواقعي که احساس سلامت و راحتي مي کنيد خوب غذا بخوريد. هر ساعت از روز که اشتها داريد غذا بخوريد هر چند که آن ساعت زمان خوردن غذا نباشد. توجه داشته باشيد که تغذيه با مواد مغذي اهميت زيادي دارد، زيرا مواد مغذي مانند پروتئين، ويتامين ها و مواد معدني ضروري مي تواند در بدن شما ذخيره شوند و در روزهاي بعد مورد استفاده قرار گيرند.

    براي حل مشکلات تغذيه اي خود از افراد مطلع کمک بگيريد در صورتي که در بيمارستان بستري شديد، موقعيت مناسبي است، براي رفع مشکلات تغذيه اي خود با افرادي که در امر درمان شما مشارکت دارند مشورت نماييد. در مطرح کردن مشکلات خود ترديد نکنيد و هر مشکلي که داريد با پزشک متخصص تغذيه و پرستار خود در ميان بگذاريد و اگر سوالي داريد بپرسيد، هر چند که اين سوال و مشکل از نظر شما بي اهميت باشد.

    در وقت صرفه جويي نماييد

    غذاهايي را انتخاب کنيد که تهيه آنها احتياج به وقت و زحمت زيادي نداشته باشد به خصوص اگر تنها زندگي مي کنيد يا مجبور هستيد شخصا غذاي خود را تهيه نماييد غذاهايي را انتخاب نماييد، که سريعا پخته مي شوند. از غذاهاي آماده يا نيمه آماده خريداري نماييد. سوپهاي آماده اگر با شير، کره و آب ميوه مصرف شوند از نظر تغذيه اي مفيد هستند. ما در بخش هاي آينده مطالبي در مورد نحوه افزايش پروتئين و انرژي غذاها براي شما عنوان خواهيم کرد.

    از خوردن غذاهايي که براي شما جالب نيست اجتناب کنيد برخي بيماران از احساس ناراحتي بعد از خوردن بعضي غذاها شکايت مي کنند. و بعضي از غذاها براي آنها مزه خوبي ندارد يا خوردن بعضي ديگر در آنها ايجاد نفخ و گاز مي کند توصيه ما اين است که اگر غذايي براي شما ايجاد ناراحتي مي کند از خوردن آنها پرهيز کنيد، خوشبختانه غذاها بسياز متنوع هستند. مهم اين است که شما غذاهاي مفيد و ضروري براي بدن خود را بشناسيد و از بين آنها هر کدام که براي شما مطبوع هستند و ايجاد ناراحتي نمي کنند انتخاب و مصرف نماييد.

    مشکلات عمومي غذايي

    کاهش اشتها و کم شدن وزن بدن يک مشکل عمومي و مشترک در بين مبتلايان به بيماريهاي سخت و مزمن مي باشد عده اي نوع درمان مانند مصرف آنتي بيوتيک ها، اشعه درماني و شيمي درماني را علت اين مشکلات مي دانند ، اما اين مشکلات در بعضي از افراد که تحت اينگونه درمان ها نيستند نيز مشاهده مي شود، علت دقيق اين عارضه روشن نيست . شايد بيماري، درد، خستگي، هيجان يا افسردگي و شايد ترکيبي از همه اين مسائل دليل آن باشد. برخي از بيماران به طور متناوب به بي اشتهايي دچار مي شوند. عده اي مي گويند که واقعا احساس گرسنگي نمي کنند. عده اي علت کم غذا خوردن را عدم احساس گرسنگي يا خوش طعم نبودن غذا ذکز مي کنند و يا در دهان و يا روي زبان خود طعم فلزات را احساس مي کنند و يا خيلي زود احساس سيري مي نمايند

  • #2
    براي رفع مشکلات غذايي خود به توصيه هاي زير توجه فرماييد

    اگر بي اشتها هستيد سعي کنيد در هر وعده غذاي مختصري ميل نماييد، در عوض تعداد دفعات غذايي خود را زياد کنيد. ما معمولا در سه وعده صبحانه، ناهار و شام غذا مي خوريم، اگر در هر وعده نمي توانيد غذاي کافي ميل نماييد مي توانيد علاوه بر وعده هاي سه گانه فوق در ساعات 10 صبح، 4 الي 5 بعد از ظهر و قبل از خواب غذاهاي مختصري ميل مي نماييد. به خصوص اگر شام را زود ميل مي کنيد، حتما قبل از خواب يک خوراکي مختصر ميل نماييد.

    اگر از منزل بيرون مي رويد سعي کنيد يک خوراکي مختصر همراه خود داشته باشيد. تجربه نشان داده است که وقتي غذايي در دسترس باشد اشتهاي بيشتري براي خوردن پيدا مي کنيد. وقتي شما بي اشتها و سير هستيد براي خوردن بعضي از غذاها تمايل داريد. از اين احساس خود استفاده نموده غذاي مورد علاقه خود را تهيه و ميل نماييد.

    بدن شما به پروتئين بيشتري احتياج دارد، شما مي توانيد مقدار پروتئين غذاي خود را زيادتر کنيد در حالي که غذاي شما کم حجم تر يا مختصرتر باشد. براي اطلاع بيشتر در اين مورد به بخش هاي بعدي کتاب مراجعه نماييد.

    جهت ايجاد اشتها براي غذا خوردن مي توانيد به کمک ادويه هايي که طعم و عطر آنها را دوست داريد غذاهاي خود را خوش طعم و معطر و اشتها انگيز نماييد.

    زيبايي و شکل ظاهري غذا در ايجاد اشتها اثر زيادي دارد، شما براي زيبا نمودن غذاي خود از حلقه هاي گوجه فرنگي، پرتغال، ليموترش، تربچه، جعفري و ساير سبزي ها و ميوه ها استفاده نماييد. در ضمن اين مواد که براي زيبا نمودن غذاهاي خود به کار مي بريد مي توانند به تامين ويتامين ها و مواد معدني ضروري براي بدن شما کمک نمايد.

    سعي کنيد در محيطي که دوست داريد و با افرادي که از مصاحبت آنها لذت مي بريد غذا ميل نماييد. بعضي از مردم دوست دارند هنگام غذا خوردن به موزيکي آرام و شاد گوش دهند. شما هم مي توانيد اين عمل را آزمايش کنيد.

    مصرف اغذيه تکراري موجب بي اشتهايي در شما مي شود، پس سعي کنيد با تنوع در غذا اشتهاي خود را افزايش دهيد. مفهوم تنوع در مصرف، غذاهايي نيست که تهيه آنها زحمت و وقت زيادي مي برد يا احتياج به هزينه زيادي دارد. بلکه با کمي ذوق و سليقه مي توان به کمک مواد غذايي ساده در ندع غذاها تنوع ايجاد نمود. در ايجاد تنوع غذايي مي توان از جداول جانشيني غذا در اين کتاب استفاده کرد. اين جداول غذاها و مواد خوراکي ارزان ولي پرمحتوا را به شما معرفي مي کند.

    گاهي تغيير ظروف غذاخوري يا تغيير در لوازم و محلي که در آنجا غذا مي خوريد موجب اشتهاي بيشتري براي غذا خوردن مي شود.

    گاهي غذا خوردن در رستوران به ايجاد روحيه و اشتها براي غذا خوردن کمک مي نمايد.

    آيا بعضي از غذاها براي شما تغيير کرده است؟

    بعضي از افراد در دهان خود احساس طعم تلخ يا فلزي مي کنند. عده اي نيز به گونه اي احساس بي حسي مي نمايند. برخي از طعم گوشتهاي قرمز خوششان نمي آيد. و يا مي گويند که تحمل طعم شيرين برايشان مشکل است و يا طعم تلخ غذاها برايشان شديدتر است در صورتي که شما نيز با اينگونه تغييرات در ذائقه خود مواجه هستيد، به توصيه هاي زير عمل نماييد:

    اگر طعم گوشتهاتي قرمز براي شما جالب نيست مي توانيد به جاي گوشت قرمز از گوشت مرغ و ماهي استفاده نماييد و اگر از طعم اين نوع گوشتها نيز خوشتان نمي آيد، مي توانيد پروتئين مورد نياز بدن خود را به وسيله استفاده از تخم مرغ، شير، پنير تامين نماييد.

    براي خوش طعم کردن غذاهاي خود از ادويه ها، پياز، سبزي هاي معطر، عرق نعنا و غيره استفاده نماييد.

    اگر اشکالي در دهان و يا گلوي خود نداريد از غذاهاي تند و ترش استفاده نماييد. آب پرتغال و آب ليمو براي شما مي تواند موثر باشد.

    طعم بعضي از غذاها اگر سرد باشد بهتر خواهد شد. شما هم طعم غذاهاي سرد را امتحان کنيد.

    براي برطرف کردن طعم نامطبوع دهان خود مي توانيد از مايعات بيشتر مانند آب، چاي، ميوه و آب نبات استفاده نماييد.

    گاهي طعم بد دهان مربوط به اشکال در دندانها مي باشد، اگر از سلامت دندانهاي خود مطمئن نيستيد به دندانپزشک مراجعه نماييد ضمنا در مورد روش صحيح مسواک زدن و بهداشت دهان و دندان به شما کمک خواهد نمود.

    آيا بعد از صرف يک غذاي مختصر احساس سنگيني مي کنيد؟

    بسياري از مردم اظهار مي دارند که بعد از صرف يک غذاي مختصر احساس سنگيني و پري شديد مي کنند. در صورتي که شما نيز چنين مشکلي داريد به توصيه هاي زير عمل نماييد.

    کمتر از حد معمول غذا بخوريد و از غذاهاي مختصر ولي مغذي استفاده کنيد.

    به آرامي غذا بخوريد و آن را خوب بجويد، در اين حالت از پر شدن سريع معده شما جلوگيري مي شود.

    از غذاهاي خيلي چرب، کره و سس هاي چرب کمتر مصرف نماييد.

    از مايعات غني از مواد غذايي مانند شير، دوغ و آب ميوه استفاده نماييد.

    حجم آب و نوشابه هايي که همراه غذا مي آشاميد بايد محدود باشد مايعات و آب را يک تا دو ساعت بعداز غذا بياشاميد.

    آيا شما حالت تهوع و استفراغ داريد؟

    گاهي در بيماران حالت تهوع و استفراغ پيدا مي شود. علل مختلفي مي توانند موجب بروز اين حالت بشوند. گاهي اين حالت بستگي به ضعف عمومي يا روش هاي درماني دارد. گزارشات حاکي از آن است که بعد از شيمي درماني و يا اشعه درماني برخي از بيماران دچار حالت تهوع و استفراغ مي شوند. اما بيشتر بيماراني که ما با آنها صحبت کرديم هرگز چنين مشکلي نداشتند و فقط تعداد معدودي از آنها به طور اتفاقي در طول مدت درمان دچار اين مشکل شده بودند. به نظر مي رسد که فقط تعداد معدودي از بيماران دچار مشکل مي گردند

    Comment


    • #3
      در صورتي که مبتلا به حالت تهوع و استفراغ هستيد به توصيه هاي زير عمل نماييد :

      مشکل خود را با پزشک معالج خود در ميان بگذاريد. وي در صورتي که لازم باشد داروي ضد تهوع و استفراغ براي شما تجويز خواهد نمود. اين داروها معمولا نيم تا يک ساعت قبل از خوردن غذا بايد مصرف شوند.

      از غذاهاي پروتئيني که چربي آنها کمتر است استفاده کنيد. گوشتهايي را که دوست داريد به صورت آب پز يا کباب استفاده نماييد، زيرا غذاهاي کم چرب زودتر هضم مي شوند و سريع تر از معده عبور مي کنند. اگر از غذاهاي پروتئيني کم چرب استفاده مي نماييد، مطمئن باشيد که احتياجات بدن شما به کالري و پروتئين در حدي که به آنها نياز داريد تامين مي شود.

      اگر پزشک شما را از مصرف نمک منع نکرده است، از غذاهاي نمکدار استفاده نماييد. پنير غذاي پروتئيني مناسبي است که مقدار قابل توجهي نمک دارد.

      اگر خوراکي هاي شيرين در شما حالت تهوع ايجاد مي نمايد از مصرف آنها پرهيز نماييد.

      در هنگام صبح از غذاهاي خشک( غير آبکي) مانند نان برشته، نان سوخاري، بيسکويت و يا نان روغني استفاده نماييد و در نوشيدن چاي، شير و مايعات رعايت اعتدال را بنماييد.

      در صورتي که طعم و مزه بعضي از غذاها موجب حالت تهوع در شما مي شود، از مصزف اين غذاها خودداري نماييد.

      اگر در ساعت مشخصي در روز حالت تهعو و استفراغ داريد، برنامه غذايي خود را طوري تنظيم نماييد که در حوالي آن ساعت غذايي مصرف ننماييد. از نوشيدن مايعات همراه با غذا خودداري نماييد. سعي کنيد مايعات را نيم تا يک ساعت قبل از غذا صرف نماييد آب و نوشيدني ها را سرد و به کمک ني و به آرامي صرف نماييد. بعد از خوردن غذا بلافاصله دراز نکشيد. البته استراحت بعد از غذا مفيد است. زيرا فعاليت باعث کند شده هضم غذا و افزايش ناراحتي مي شود. اگر احساس کرديد بعد از غذا خوردن احتياج به استراحت داريد، بنشينيد و اگر احتياج به دراز کشيدن داريد، بالشي انتخاب کنيد که سر شما به اندازه ده سانتيمتر بالاتر از پاي شما قرار گيرد.

      بعضي اوقات لباس گشاد و هواي تازه در بهبود حال شما موثر است.

      اگر قبل از تهوع و استفراغ دچار درد در ناحيه شکم مي شويد و ممکن است اين مشکلات در رابطه با تهوع و استفراغ شما باشند، با پزشک خود تماس بگيريد و مشکل خود را با او در ميان بگذاريد.

      آيا بوي غذاها در شما ايجاد حالت تهوع مي کند؟

      بعضي از افراد اظهار مي دارند که حتي بوي غذا ها در هنگام طبخ در آنها ايجاد حالت تهوع مي کند. براي رفع اين مشکل رههاي متعددي وجود دارد.

      بگذاريد شخص ديگري غذا را طبخ نمايد و موقع طبخ غذا سعي کنيد در اتاق ديگري باشيد و حتي الا مکان دور از محل طبخ قرار گيريد.

      از غذاها و نوشيدني هايي که در شما حالت تهوع و استفراغ ايجاد مي کند، مانند قهوه سرخ شده و غذاهاي چرب و سرخ کرده که بيشتر از ساير غذاها در ايجاد تهوع موثر است، به خصوص در هنگام خواب اجتناب نماييد.

      از غذاهايي که آماده هستند و يا با مختصر حرارتي گرم و آماده مي شوند و يا از غذاهايي که احتياج به پختن ندارند استفاده نماييد.

      مشکلات دهان و گلو

      سطخ دهان و گلو در مقايسه با ساير قسمتهاي بدن از حسايت بيشتري برخوردار است عده اي از بيماران به خصوص آنهايي که مورد شيمي درماني و يا اشعه درماني قرار مي گيرند اغلب با مشکل درد در اين ناحيه مواجه هستند. به نظر مي رسد که اين مشکلات مستقيما در رابطه با درمان آنها باشد. جراحي در ناحيه سر و گردن باعث ايجاد مشکلاتي در جويدن و بلع غذا مي گردد. به خاطر داشته باشيد که قسمتي از اين مشکلات بستگي به نوع و نحوه خوردن و نوشيدن مايعات دارد. اگر با چنين مشکلاتي مواجه هستيد به توصيه هاي زير توجه فرماييد :

      اگر سطح دهان و گلوي شما درد ناک مي باشد، يا در جويدن و بلع غذا با مشکل مواجه هستيد، مشکل خود را با پزشک در ميان بگذاريد.

      اگر احساس خشکي در دهان مي کنيد، از پزش ک خود سوال نماييد که آيا اين حالت عارضه دارويي که مصرف مي کنيد مي باشد يا علت ديگري دارد؟

      اگر زبان، دهان و يا گلوي شما خشک است و يا در اين نواحي زخم وجود دارد و يا احساس درد مي کنيد، فقط به دستورات پزشک معالج و پرستار خود عمل نماييد.

      اگر جويدن و بلع غذا به علت وجود زخم و يا خشکي دهان براي شما مشکل است به توصيه هاي زير توجه نماييد :

      براي رفع خشکي دهان و ترشح بزاق بهختر است با پزشک مشورت کنيد.

      غذاهاي نرم را امتحان نماييد. غذاهي مورد علاقه خود را انتخاب کنيد و آنها را به شکل نرم درآورده ميل نماييد.

      براي نرم کردن غذاها از چرخ گوشت يا مخلوط کن و يا رنده استفاده نماييد.

      اگر سوپ سبزيجات را دوست داريد، ابتدا سوپ را بپزيد، سپس آن را به شکل نرم درآوريد. توجه داشته باشيد که مزه غذاهايي که ابتدا پخته شوند و بعد نرم شوند بهتر است. ضمنا، له کردن غذاهاي پخته شده آسانتر است.

      گوشت را قبل از پختن به تکه هاي کوچک تقسيم کنيد و سپس به آنها ادويه اضافه کنيد و به شکل دلخواه خود بپزيد. اين عمل به له کردن غذا کمک مي کند.

      براي نرم شدن غذاها مي توانيد از کره و يا سس هاي خانگي استفاده نماييد.

      موادي را که به آساني مي توان به شکل نرم در آورد انتخاب کنيد. مانند سيب زمسنس و تخم مرغ آب پز، پنير، ماکاروني، آرد غلات، ژلاتين، ماست، شير و خامه براي نرم کردن غذاها بسيار مفيد هستند.

      مي توانيد به کمک گوشت و ساير مواد تاس کباب و انواع خوراک و خورشت را تهيه نماييد. بعد از پختن آنها را له کنيد، براي نرم تر شدن اين غذاها از مقدار بيشتري آب استفاده نماييد.

      از غذاهاي خيلي شور و غذاهاي بسيار ترش استفاده ننمايند.

      از ادويه هاي تند مانند پودر فلفل، جوز هندي و از سير و پياز و همچنين مواد سفت و خشن مانند سبزيجات خام و مواد سبوس دار خودداري نماييد.

      غذاها را به صورت ولرم و يا سرد ميل نماييد و ازصرف غذاهاي خيلي گرم خودداري نماييد.

      از مصرف غذاهاي خشک و سخت مانند نان تست خودداري کنيد. مگر آنکه آنها را به صورت مناسب و قابل تحمل درآوريد. زيرا اين قبيل غذاهاي سخت موجب خراشيدن بافت هاي حساس در دهان و گلو مي شوند.

      عدهخ اي با خوردن غذاهاي سرد احساس تسکين مي کنند. اگر اين حالت در مورد شما نيز صادق است، بستني يا شير و دوغ خنک مصزف نماييد و يا مي توانيد به وسيله شير و آب ميوه هاي شيرين بستني يخي درست کنيد و ميل نماييد.

      براي نرم شدن بعضي از مواد خوراکي مي توانيد آنها را در چاي، قهوه، شيرکاکائو و يا آشاميدني هاي ديگر بخيسانيد.

      عده اي از آب مرکبات و يا گوجه فرنگي استفاده مي کنند، مي توانيد از ميوه هايي مانند موز و گلابي کاملا رسيده و يا کمپوت هاي ميوه هاي شيرين مانند آلو، زرد آلو، هلو که راحت تر جويده مي شوند و يا به سهولت مي توان آنها را له نمود استفاده کنيد.

      گاهي اگر سر را به طرف عقب يا جلو حرکت دهيم، عمل جويدن آسانتر انجام مي شود شما اين کار را امتحان کنيد و در وضعيتي که احساس مي کنيد جويدن راحت تر است سر خودرا قرار دهيد.

      براي آشاميدن و خوردن مايعات و غذاهاي نرم شده، از ني و ليوان استفاده کنيد و از قاشق استفاده نکنيد.

      دود سيگارر و مشروبات الکلي نيز موجب تحريک مخاط دهان و گلو مي شوند. اگر به ا ين مواد اعتياد داريد، براي ترک آنها به توصيه هاي پزشک خود توجه نماييد.

      اگر هواي داخل منزل شما خشک است، از قرار دادن کتري يا وسيله مناسبي براي مرطوب نمودن هوا استفاده نماييد. البته استفاده از دستگاه بخور برقي ترجيح دارد زيرا موجب آلوده شدن هواي اطاق با گازهاي سمي نمي شود.

      براي مرطوب کردن سطح هاي دهان و گلوي خود و همچنين شستن باقي مانده غذا و برطرف کردن عوامل تحريک کننده، دهان خودرا با آب بشوييد.

      توصيه هاي تغذيه اي مي تواند در جهت افزايش کالري و مواد مغذي بخ شما کمک کند، براي بهره گيري از اين توصيه ها به بخش بعد مراجعه نماييد.

      احساس خستگي

      برخي از افراد از داشتن احساس خستگي شکايت مي کنند، البته اين احساس در برخي از بيماران به خصوص به دنبال يک عمل جراحي طبيعي است زيرا بدن آنها در حالت بازسازي قرار دارد افرادي که مورد شيمي درماني يا اشعه درماني قرار دارند نيز گاهي اخساس خستگي مي نمايند. اين حالت به خاطر آن است که عضلات آنها به حالت اوليه برگردد و اين افراد احتياج به استراحت بيشتر و تغذيه مناسب دارند، اگر شما دچار اين نوع خستگي هستيد ممکن است ميل و اشتهاي کافي براي غذا خوردن نداشته باشيد. در چنين حالاتي پيشنهاد مي شود که ابتدا از يک نوشيدني مختصر استفاده نماييد و سپس غذاي خود را بخوريد در صورتي که در حرکت و فعاليت بدني مشکلي نداريد و از آن منع نشده ايد سعي کنيد بين وعده هاي غذايي فعاليت بدني مناسبي داشته باشيد و حداقل يک پياده روي مختصري انجام دهيد. زيرا ثابت شده که فعاليت بدني در بالا رفتن مقاومت بدن و سرعت بهبود و رفع خستگي ناشي از بيماري بسيارموثر است.

      زماني که احساس خستگي زيادي داريد براي تغذيه خود چه مي کنيد؟

      مسلم است براي فردي که شديدا احساس خستگي مي کند تهيه و آماده کردن غذا مشکل تر از خوردن آن مي باشد. در صورتي که شما مجبور هستيد شخصا غذاي خود را تهيه نماييد سعي کنيد بيشتر از غذاهايي که حاضر کردن آنها راحت تر است استفاده نماييد.

      سوپ هاي آماده وقتي با گوشت تازه مرغ يا ماهي مخلوط شوند و در کنار آن ميوه ها و يا آب ميوه تازه يا کنسرو شده و لبنيات مانند شير و ماست و پنير باشد يک وعده غذاي خوب و کامل را شامل مي گردد.

      اگراحساس ضعف و خستگي شما مربوط به دوران بعد از عمل جراحي يا درمان است به تدريج نيرو و سلامت خود را به دست مي آوريد. در چنين مواردي سعي کنيد در ابتدا با غذاهايي که پروتئين کمي دارند و مايع و رقيق هستند و راحت تر هضم مي شوند تغذيه خود را شروع کنيد و سپس تدريجا به صورت عادي و معمولي در آوريد. براي اطلاع بيشتر در مورد رژيم غذايي بعد از عمل جراحي به بخش هاي بعدي مراجعه نماييد.

      اگر شما متوجه شده ايد که در چه ساعاتي بيشتر احساس خستگي مي کنيد، مثلا بعد از شيمي درماني، اشعه درماني و غيره، سعي کنيد زمان غذا خوردن را کمي به عقب بيندازيد.

      پيشنهاد کمک از طرف دوستان و اطرافيان خود را بپذيريد و احتياجات خود را به آنها بگوييد و مانع کمک آنها نشويد و توصيه هاي آنها را قبول کنيد، زيرا آنها علاقه مند هستند که براي شما کاري انجام دهند، به خصوص اگر تنها زندگي مي کنيد در مورد خريد و تهيه غذا و شستن ظروف از ديگران کمک بگيريد. يا از ظروف يک بار مصرف استفاده نماييد.

      غذاهايي را انتخاب نماييد که ساير افراد خانواده هم مي توانند استفاده نمايند، در صورتي که غذاي شما از نظر ميزان نمک يا چاشني ها با سايرين تفاوت دارد، اين مواد را در انتهاي پخت و جدا نمودن غذا ي خود اضافه نماييد.

      غذاهايي راکه به عنوان تعارف براي شما مي آورند اگر با نوع رژيم غذايي شما مغايرتي ندارند بپذيرند، يا ليستي از غذاهاي مناسب را براي خود تهيه نماييد.

      اگر صبح بعد از بيدار شدن و يا به علت خوب نخوابيدن در شب احساس خستگي مي کنيد مشکل خود را با پزشک در ميان بگذاريد و به توصيه هاي او عمل نمايد و هرگز خود سرانه از قرص هاي خواب آور استفاده ننماييد.

      اسهال، يبوست، نفخ و ترش کردن

      براي بروز هر يک از اين مشکلات علل متعددي وجود دارد. بيماري هاي مربوط به لوزالمعده و اشعه درماني در ناحيه بالاي شکم ممکن است بر روي قدرت جذب و دفع غذا در دستگاه گوارش و عمل طبيعي آن اثر بگذارد. بعضي از داروها از جمله داروهاي مسکن داروهاي آرام بخش غالبا موجب کند کند شده حرکات روده مي شوند و باعث بروز يبوست مي گردند، برخي داروها و يا اشعه ممکن است موجب سوزش و تحريک روده و يا کاهش حرکات روده و باعث يبوست و يا

      Comment


      • #4

        چاقي و افزايش وزن:

        امروزه به عنوان يكي از بزرگترين معضلات سلامتي گريبانگير تعداد زيادي از ابناي بشر گشته است. ابتلا به اين بيماري ميتواند داراي علل متفاوتي باشد نظير دريافت زياده از حد انرژي و بدغذايي وكم كاري بعضي از غدد نظير غده تيروئيد و يا غدد جنسي نر و يا هيپوفيز, كم تحركي ناشي از پيشرفت تكنولوژي و پشت ميز نشيني,اختلال در عملكرد سيستم كنترل اشتها و تغييرات هورموني بعد از سن بلوغ و يائسگي .
        چاقي ميتواند زمينه ساز ابتلا به بعضي از بيماري ها نظير افزايش قند و يا چربيها و كلسترول خون و افزايش قشار خون و دردهاي مفصلي گردد. همچنين مشخص شده است كه ميزان شيوع سيروز كبدي, بيماري هاي قلب و عروق, سنگهاي صفراوي و كليوي و انواع سرطانها در افراد چاق بيش از ديگر افراد است.
        روي ديگر اين سكه لاغري مفرط است كه ميتواند از عوارض سوتغذيه مزمن و يا بيماري هاي گوارشي يا اختلال در كار بعضي از غذذ درون ريز و ... باشد.
        افزايش چربي در ناحيه شكم خطر ابتلا به حملات قلبي و ديابت را براي شما افزايش ميدهد. هنگامي كه شما بيشتر از حد نيازتان انرژي دريافت ميكنيد كبدتان آنرا بصورت چربي در بدنتان ذخيره مينمايد. سلولهاي چربي شكم و باسن با هم تفاوت دارند. خوني كه در بافت شكم وجود دارد به كبد ميرود در صورتيكه خوني كه در بافت باسن وجود دارد به جريان خون كلي وارد ميگردد. كساني كه چربيهايشان در بافت شكمشان ذخيره ميگردد بواسطه اينكه كبدشان بايد چربي اضافي را از جريان خون بردارد و همچنين بواسطه اينكه بافت خود كبدي از چربي انباشته ميشود نميتواند به خوبي بافت كبدي كساني كه چربي هاي بدنشان در ناحيه باسن شان تجمع مي يابد انسولين اضافي را از خون بردارند.
        كساني كه چربي بدنشان در ناحيه شكمي تجمع ميشود اصطلاحا سيب و كساني كه چربي بدنشان بيشتر در ناحيه باسنشان تجمع مي يابد اصطلاحا گلابي ناميده ميشوند. سيب ها داراي سطح بالاتري از انسولين و قند خون ميباشند كه اين امر باعث افزايش سطح LDL يا چربي بد كه سهم عمده اي در ايجاد حملات قلبي دارد ميشود و سطح HDLيا چربي خوب كه درجلوگيري از حملات قلبي نقش موثري دارد را كاهش ميدهد
        محروميت و محدوديت غذايي
        تحقيقات ادره كل دارو و غذاي آمريكا بر روي موشها نشان داد كه محدود كردن ميزان غذاي موشها مقداري به عمر آنها مي افزايد. موشهاي آزمايشگاهي كه رژيم غذايي متعادلشان را دريافت كردند ده درصد بيشتر از موشهايي كه غذاي زياد دريافت كردند عمر كردند.همچنين اين موشها بيشتر از موشهايي كه تحت رژيم هاي سخت غذايي قرار داشتند عمر نمودند.
        اين موشها داراي بدن و كبد و طحال و پروستاتي كوچكتر و طول بدن كمتري بودند اما اندازه كاسه سر و مغز و دستگاه توليد مثلي شان متعادل بود.
        در اين گزارش به اين نكته اشاره شده است كه اكثر انسانها حتي هنگامي كه سير هستند به پرخوري ادامه ميدهند كه اين امر ميتواند برايشان خطرناك باشد. متناسب نمودن ميزان دريافت غذا ميتواند منجر به طول عمر بشود اما به اين نكته هم توجه داشته باشيد كه محدوديت غذايي در حدي كه بيش از ده درصد كمتر از نياز بدنمان غذا مصرف نماييم در طولاني مدت ميتواند منجر به از از دست دادن و اتمام منابع مواد مغذي بدنمان و نهايتا كاهش طول عمرمان گردد.
        بهترين راه براي كاهش اشتها و نتيجتا جلوگيري از پرخوري كاهش دادن دريافت غذاهايي است كه منجر به افزايش زياد و سريع قند خون ميشوند، غذاهايي مانند فرآورده هاي نان و شيريني و كلوچه ها و غذاهايي كه به آنهات شكر افزوده شده است. استفاده از دو وعده سالاد در روز هم ميتواند ما را در اين امر ياري نمايد
        رژيم غذايي مطلق خطرناك است.
        براي مدت بيش از پنجاه سال مركز سلامتي تگزاس رژيم هاي غذايي مطلق را به عنوان بهترين راه براي دستيابي به سلامتي و رهايي از چنگال بيماري ها توصيه مينمود.
        هربرت شلتون مي گفت كه غذاهاي هضم نشده در داخل روده بزرگ تبديل به مواد سمي ميشوند كه اين مواد ميتوانند منجر به كاهش طول عمر و ابتلا به سرطان شوند.او به بيمارانش توصيه مي نمود براي رها سازي كولون از شر اين مواد مزاحم و فرصت استراحت دادن به اين عضو بدنشان از رژيم هاي صفر غذايي تبعيت كنند. در سال 1982 دادگاه فدرال مجبور شد كه 873000 دلار به خانواده يكي از همين بيماران كه در اثر عوارض پيروي از اين رژيم غذايي فوت كرده بود بپردازد.
        اكثر افراد ميتوانند براي مدت چند روز اين رژيم غذايي را تحمل كنند اما پس از اين مدت احساس ضعف و سستي بر آنها غلبه خواهد كرد.آنها ابتدا مقداري از جربي هاي خود را از دست ميدهند . سپس بدنشان به سراغ عضلات رفته و موجب تحليل آنها ميشود كه يكي از اين دسته عضلات عضلات قلب مي باشند. رژيم غذايي طولاني مدت صفر به قدري قلب را ضعيف ميكند كه ديگر نميتواند خون را به طرف اعضاي ديگر بدن پمپ كند.
        علت اكثر مرگ و ميرهاي ناشي از گرسنگي مطلق ناتواني و نارسايي قلبي ميباشد و بيشترين ركوردي كه در اين زمينه ثبت شده است 66 روز ميباشد.
        اگر عملكرد روده بزرگ بتواند بگونه اي باشد كه غذا را در خود نگه ندارد و غذا بتواند سريع از ان دفع شود بدن دچار مشكل نخواهد شد. استفاده از مواد غذايي حاوي فيبر نظير سبزيها و دانه هاي كامل غلات و حبوبات و ميوه ها ميتواند روده بزرگ را در اين امر ياري نمايد

        Comment


        • #5
          براي لاغر شدن چقدر ورزش كنيم
          مطابق تحقيقي كه دانشگاه تگزاس انجام شده است براي اينكه بتوانيد با ورزش كردن از وزن خود بكاهيد بايد تمرينات ورزشي را بطور منظم و پيگير و بسيارزياد انجام بدهيد. در اين تحقيق گروهي از مردان و زنان 16 تا 65 ساله سه بار در هفته و به مدت 20 هفته و بطور متوسط هربار 50 دقيقه بر روي دوچرخه هاي ثابت ركاب زدند.
          آنها مقداري از وزن خود را از دست دادند كه البته اين مقدار به قدري نبود كه به آنها كمك كند تا از يك فرد چاق به فردي لاغر تبديل شوند. اين امر شايد كمي سردرگم كننده باشد اما شما بهتر است بدانيد كه ورزش تنها در صورتي ميتواند از وزن شما بكاهد كه در مدت زماني طولاني و بسيارجدي و سخت و به كرات- مثلا 5 بار در هفته- انجام پذيرد.
          همچنين ورزشهاي آبي كمك زيادي براي لاغر شدن به شما نميكند و اين امر بدان علت است كه آب باعث كاهش درجه حرارت بدن و از بين بردن حرارت توليد شده در هنگام ورزش ميشود در حاليكه اگر ورزش در خشكي صورت بپذيرد حداقل 18 ساعت طول ميكشد كه درجه حرارت بدن به حالت عادي برگردد و چون در اين حالت بدن انرژي بيشتري را ميسوزاند لذا شخص موفق ميگردد كه به ميزان بيشتري از وزن خود بكاهد.
          انجام كارهاي خانه ورزش نيست
          سابق بر اين پزشكان مردم را تشويق ميكردند كه سه با در هفته و هر بار به مدت 30 دقيقه ورزش نمايند. اما در دهه اخير بسياري از محققين، پزشكان را تشويق ميكنند بجاي توصيه مردم به سه بار ورزش سخت در هفته آنها را به فعاليت هاي منظم روزانه ترغيب نمايندؤ فعاليت هايي نظير انجام امورات منزل، باغباني و آهسته دويدن. اين امر بدان علت است كه محققين فكر ميكنند مردم بيشتر ترجيح مي دهند اوقات فراغت خود را با انجام امورات منزل و فعاليت هاي سبك پر نمايند تا اينكه فعاليت هاي سنگين ورزشي انجام دهند. در حال حاضر بسياري از پزشكان فكر مي كنند اين توصيه - به خصوص براي افراد مسن- ميتواند مفيد باشد.
          محققين 2300 زن بين 60 تا 79 ساله را از 50 شهر مختلف انگلستان انتخاب نمودند. مطالعه بر روي اين خانمها نشان داد زناني كه فقط كارهاي خانه و آهسته قدم زدن و باغباني انجام مي دهند از لحاظ بدني وضعيت نامطلوبي داشته و اكثرا چاق مي باشند. اما زناني كه بطور متسط 2.5 ساعت در هفته را به قدم زدن سريع و باشتاب ميپرداختند چابكتر، لاغرتر و سرحالتر از ديگران بودند. همچنين اين زنان در حال استراحت ضربان قلب آهسته تري داشتند كه اين خود ميتواند از مشخصه هاي يك قلب سالم و قوي باشد.
          اثر ورزش بر بافت چربي بدن
          بنظر شما كدام عامل در از بين بردن چاقي موثرتر است ورزش كردن يا رژيم درماني؟
          بنظر من ورزش ميتواند به مراتب بهتر از رژيم درماني بافت چربي بدن شما را كنترل نمايد. وقتي كه ورزش ميكنيد انرژي هاي ذخيره در بدنتان را مي سوزانيد ولي هيچگاه موفق نمي شويد آنقدر بخوريد كه بتوانيد انرژي از دست رفته تان را بدست بياوريد اشتهاي شما در طول روزي كه در آن به ورزش مشغول بوده ايد افزايش چنداني نمي يابد.اما بعضي از افراد با انجام برنامه هاي ورزشي وزن خود را از دست نميدهند. اينكه أيا بتوانيد با يك برنامه ورزشي خود را لاغر كنيد يا نه؟ بستگي به نوع ورزش كردنتان دارد. اگر ميخواهيد كه بتوانيد با ورزش خودتان را لاغر كنيد بايد حداقل يكبار در هفته تمرينات سخت بدني را انجام بدهيد. أزمايشاتي كه بوسيله دانشكده پزشكي Baylor انجام گرفته است نشان داده است كه بعد از يك ورزش آرام ميزان مصرف انرژي شما چندان بالا نميرود اما پس از يك ورزش و تمرين سخت دماي بدن شما براي مدتي طولاني بالاتر از حد نرمال بوده و اين امر باعث افزايش سوخت و مصرف انرژي در بدن شما مي گردد. ورزش شديد آنچنان ماهيچه ها را خسته مي كند كه شما نميتوانيد آنرا بمدت بيش از يك هفته انجام دهيد. اگر ميخواهيد از ورزش به عنوان عاملي كه باعث كاهش وزن تان بشود استفاده نماييد حتما يك رشته ورزشي را براي خودتان انتخاب كنيد و مدت چند ماه بطور منظم در تمرينات آن حاضر شويد. وقتي كه آن ورزش را بطور كامل فراگرفتيد ميتوانيد يك يا دوبار در هفته بصورت سخت و حرفه اي به انجام آن بپردازيد. به منظور رفع خستگي حاصل از اين نوع ورزش كردن روز بعد از آنرا به كارهاي سبك مشغول شويد. باقي روزهاي هفته را با نرمش و ورزشي آرام و راحت سپري كنيد.

          براي كاهش وزن از كربوهيدراتهاي تصفيه شده و چربي ها دوري كنيد
          تحقيقاتي كه اخيرا در City College آمريكا انجام گرفته است نشان ميدهد كه ميزان انسولين ترشح شده بعد از صرف يك وعده غذاي چرب در افراد چاق بيشتر از افراد لاغر است و ميزان افزايش انسولين در افراد چاق و لاغر پس از خوردن يك وعده غذايي حاوي كربوهيدرات هاي تصفيه شده يكسان است. انسولين اضافي باعث ميشود كه مغز پيامهايي مبني برگرسنگي صادر نمايد و منجر به احساس گرسنگي و رياده خواري در اين افراد ميگردد.
          تحقيقات بعدي نيز اين امر را اثبات كرد و نشان داد كه افرادي كه در مقابل افزايش وزن از خود مراقبت ميكنند بايد از دريافت غذاهاي چرب كه باعث افزايش انسولين در چاقها ميشود و همچنين كربوهيدراتهاي تصفيه شده كه باعث افزايش ميزان انسولين در هر دو گروه افراد چاق و لاغر مي شود خودداري كنند.اين بدان معني است كه افرادي كه سعي در كاهش وزن خود دارند بايد ميزان دريافت چربي در رژيم غذايي شان را بوسيله كاهش مصرف قسمتهاي چرب گوشتها و گوشت مرغ و فراورده هاي لبني چرب و روغنها و مارگارين ها و گوشتهاي سرخ شده و نانهاي چربي دار نظير خامه اي و ... وميزان دريافت كربوهيدراتهاي تصفيه شده رژيم غذايي شان را بوسيله محدوديت در دريافت قندهاي تصفيه شده نظير شكر و شكر افزوده شده به غذا مانند شكر موجود در كچاب ها و مربا ها و ... و فرآورده هاي شيريني پزي و كلوچه ها كاهش دهند.

          Comment


          • #6

            شير غذاي کامل

            شير غذاي نسبتاً کاملي است و کليه مواد مغذي را به مقدار کافي و با ترکيبات مناسب براي ادامه حيات خصوصاً رشد کودک در دو سال اول زندگي دارا مي باشد .
            ساختار اجزاي اصلي شير عبارت است از :
            ۱- ليپدها
            ۲ - پروتئين ها
            ۳ - ازت غيرپروتئين
            ۴ - کربوهيدراتها
            ۵ - املاح
            ۶ - بعضي فلزات و شبه فلزات ( عناصر نادر )

            که مقادير اين اجزا براي گونه هاي مختلف حيواني فرق مي کند .
            عوامل مؤثر بر ترکيبات شير عبارتند از :
            ۱- وراثت
            ۲ - دوره شيردهي
            ۳ - سن
            ۴ - تغذيه
            ۵ - محيط
            ۶ - روش شيردوشي
            ۷ - عفونت غدد پستان
            مواد مغذي شير
            مواد مهم شير عبارتند از ؛ پروتئين ، کلسيم ، فسفر ، بعضي از انواع ويتامينهاي گروه B و ويتامين A
            پروتئين شير گاو پروتئين با کيفيت بالا محسوب مي شود زيرا حاوي اسيدهاي آمينه ضروري بوده که بدن ما قادر به ساختن آنها نمي باشد و بايد از طريق غذا به بدن ما برسند .
            پروتئين شير به دو گروه عمده کازئين و پروتئينهاي محلول در سرم شير طبقه بندي مي شوند که هريک به نوع خود متشکل از گروههاي کوچکتري هستند .
            شير يک منبع مهم کلسيم بوده که اگر به مقدار کافي مصرف شود مقداري از مصرف روزانه کلسيم بدن را تأمين نموده و همچنين سرعت جذب کلسيم بدليل وجود ويتامين D موجود در شير افزايش مي يابد .
            شير داراي ۸ ويتامين محلول در آب و چهار ويتامين محلول در چربي ومنبع بسيار خوبي از ويتامينهاي B2 و B12 مي باشد .

            عمليات فرآيند شير

            شامل تست هاي کنترل کيفيت در هنگام دريافت شير و بررسي تقلبات احتمالي از قبيل تعيين نقطه انجماد جهت تجسس آب اضافي موجود در شير ، اندازه گيري اسيديته و انجام تست جوش شيرين ، تعيين شمارش باکتريها جهت درجه بندي شير از لحاظ بهداشتي ، تصفيه کردن و پاستوريزاسيون و يا استريليزاسيون و هموژنيزاسيون مي باشد .
            انواع شير
            شير خام : شيري است که هيچگونه عملياتي بر روي آن انجام نگرديده است .
            شيرکامل : شير است که چربي آن گرفته نشده است .
            شيرپاستوريزه : شيري است که در درجه حرارت ۷۲ درجه سانتيگراد به مدت ۱۵ ثانيه تمام ميکروبهاي بيماريزاي آن از بين رفته است و در اين درجه حرارت طعم پخته در شير ايجاد نگرديده و بر ارزش تغذيه اي آن اثر مهمي نمي گذارد .
            شيراستريليزه : در حال حاضر فرآيند استريليزاسيون شير به روش UHT روند رو به توسعه اي داشته که در اين روش محصول در درجه حرارت ۱۳۵ تا ۱۵۵ درجه سانتي گراد بمدت ۲ تا ۵ ثانيه قرار گرفته و سپس يا با استفاده از اتوکلاو و يا فرآيند UHT مجهز به پرکن آسپتيک انجام مي شود که معمولاً استرايليزاسيون مداوم و مدرن غالباً به روش UHT به همراه پرکن اسپتيک اطلاق مي گردد .

            Comment


            • #7
              be ghole maman joonam: ghazaye salem bokhorid va hamishe bokhorid







              God made Coke,
              God made Pepsi,
              God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

              ~Zende Bad Iran Va Irani~

              Comment


              • #8
                محققين آمريکايی کشف کرده اند که رگ های قلب موش هايی که با مواد غذايی حاوی سبزيجات، از جمله هويج، تغذيه شده اند، 38 درصد کمتر لايه چربی دارند.

                شواهد در مورد تاثير تغذيه بر تصلب شرايين در انسان روشن نيست اما پيش از اين ثابت شده است که خوردن ميوه و سبزيجات از بيماری های قلبی جلوگيری می کند.

                اين تحقيق که نتيجه آن در مجله "تغذيه" چاپ شده است، می گويد افراد در شرايط معمولی فقط سه وعده ميوه و سبزيجات در روز می خورند.

                محققين دانشکده پزشکی دانشگاه "ويک فارست" آمريکا، (Wake Forest) در آزمايش تازه خود، به نيمی از موش ها رژيم غذايی خالی از سبزيجات و به غذای نيمی ديگر لوبيا سبز، بروکلی، ذرت، انواع نخود و هويج هم اضافه کردند.

                پس از شانزده هفته، محققين ميزان کلسترول (چربی خون) موجود در رگ های اين موش ها را اندازه گيری کردند و تخمين زدند که پلاک های چربی در شراين قلب آنها 38 درصد کمتر بوده است.

                دکتر مايکل ادمز، که در راس اين تيم تحقيق قرار داشته است، می گويد: "در حالی که همه می دانند که خوردن سبزيجات برای سلامتی مفيد است، هيچکس تا کنون ثابت نکرده بود که اين نوع مواد می تواند روند تصلب شراين را مهار کند."

                وی در ادامه گفت: "با اين که مراحلی که منجر به کاهش چربی خون در موش ها شده است روشن نيست اما از آنجايی که تصلب شرايين به طور تنگاتنگی با تورم در رگ ها در ارتباط است، شايد بتوان گفت که مصرف سبزيجات باعث کاهش فعاليت سرم آميلويد، که ماده ای تورم زا در رگ هاست، شده باشد."

                دکتر شارمين گريفيتز، سخنگوی "بنياد قلب در بريتانيا" در ارتباط با اين تحقيق آمريکايی گفت: "همواره توصيه می شود که افراد در تغذيه روزانه خود حداقل پنج وعده ميوه و سبزی در نظر بگيرند و نتيجه اين تحقيق نيز بار ديگر بر اين موضوع تاکيد می کند."

                Comment


                • #9
                  براي حفظ تازگي خمير شيرين (داراي شكر و نشاسته و عصاره ذرت و ژلاتين مورد مصرف در شيريني پزي) كافي است آن را بعد ازباز كردن در فريزر قرار دهيد. به اين ترتيب هر زمان كه يخ زدايي مي شود، مثل روز اول تازه و خوش طعم خواهد بود.
                  اگر انگور اضافه در خانه داريد، بعد از حبه كردنشان آنها راداخل فريزر قرار دهيد (قبل از آنكه نرم و له بشوند)، به اين ترتيب يك خوراكي لذيذ و تازه خواهيد داشت.
                  براي جلوگيري از كپك زدن پنير در يخچال، كافي است آن را داخل پارچه پنبه اي درشت بافت آغشته به سركه قرار دهيد. بعد آن را داخل كيسه اي بريزيد داخل يخچال قرار دهيد.
                  براي تازه كردن ليموهاي خشك و سفت شده، كافي است آنها را به مدت چند دقيقه داخل فر داغ قرار دهيد.
                  ديوارها را از پائين به بالا بشوييد تا لكه و رگه اي روي آنها ايجاد نشود.
                  از جوراب هاي كهنه و به دردنخور به عنوان دستكش هاي يك انگشتي براي تميز كردن نرده ها، حاشيه هاي تزئيني، ابزار و گچ بري هاي سقف و ديوارها، حاشيه صندلي ها و دستگيره هاي پلكان استفاده كنيد.
                  براي تهيه محلولي عالي وبه منظور تميز كردن ديوارها، كافي است يك دوم فنجان آمونياك، يك چهارم فنجان سركه سفيد و يك چهارم فنجان جوش شيرين را به حدود چهار ليتر آب بيفزاييد.
                  براي تميز كردن ديوارهاي گچي خيلي محكم، به جاي استفاده از اسفنج يا دستمال، از جورابهاي نايلوني استفاده به عمل آوريد. به اين ترتيب، هيچ گونه لكي روي ديوارها به جا نخواهد ماند.

                  Comment


                  • #10
                    be ghole bill cosby ke koft ke ghazaye salem yani ghazaye bedone namak, bedone charbi, bedoneh shekar.
                    ghazahaye khoshmazeh hamashon inharo daran.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by jjbb
                      be ghole bill cosby ke koft ke ghazaye salem yani ghazaye bedone namak, bedone charbi, bedoneh shekar.
                      ghazahaye khoshmazeh hamashon inharo daran.
                      loool bas ghazaye salem be darde ma nemikhore
                      نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                      صادق هدايت؛ بوف کور

                      Comment


                      • #12
                        چگونه مي‌توانيد سلامتي‌تان را حفظ كنيد؟



                        آيا كارهايي كه ما مي‌كنيم واقعا بر سلامتي‌مان تاثير مي‌گذارد؟ پاسخ اين است: بله بسيار زياد.



                        تمام دلايل اصلي مرگ و ميرها، ابتلا به سرطان‌ها، بيماري‌هاي قلبي، سكته مغزي، بيماري‌ها و آسيب‌هاي ريوي با اقدامات خودمان قابل پيشگيري است.



                        از سيگار و دخانيات بپرهيزيد



                        مصرف دخانيات از خطرناك‌ترين كارهايي است كه مي‌توانيد انجام دهيد. آمارها نشان مي‌دهد كه از هر 6 مورد مرگ در ايالات متحده يك مورد به دليل كشيدن سيگار است. همچنين تعداد زيادي از بيماري‌هاي قابل پيشگيري بيش از هر عامل ديگري به دليل مصرف دخانيات بروز مي‌كنند.




                        از مصرف نوشيدني‌هاي الكلي خودداري كنيد



                        مصرف الكل و محصولات زير مجموعه آن به كبد آسيب مي‌رساند و منجر به بروز برخي سرطان‌ها از جمله سرطان حلق و كبد مي‌شود. مصرف الكل همچنين باعث مرگ و مير ناشي از تصادفات اتومبيل‌ها، قتل‌ها و خودكشي‌ها مي‌شود.



                        تغذيه صحيح داشته باشيد



                        دستورالعمل‌هاي زير نكاتي مهم درباره سلامت در تغذيه ارايه مي‌كند



                        امراض قلبي، برخي سرطان‌ها، سكته مغزي،‌ ديابت و آسيب به سرخرگ‌ها مي‌تواند مربوط به نوع تغذيه ما باشد. فيبر خوراكي، ميوه‌ها و سبزيجات مي‌توانند در كاهش خطر ابتلا به برخي از انواع سرطان‌ها تاثير داشته باشند. كلسيم نيز به ساخته شدن استخوان‌هاي قوي و محكم كمك مي‌كند.



                        چه بخوريم؟



                        2 تا 4 نوبت در روز از ميوه‌ها و 3 تا 5 نوبت در روز از سبزيجات استفاده كنيد. روزانه 3 تا 11 نوبت نان،‌ غلات، برنج و ماكاروني به طور متنوع مصرف كنيد.



                        همچنين در روز 2 تا 3 نوبت از شير، ماست و پنير كم چرب يا بدون چربي استفاده كنيد. مصرف 2 تا 3 نوبت گوشت چهارپايان، گوشت طيور، ماهي، دانه‌هاي خشك و سفيده تخم مرغ يا خشكبار به غذاهاي روزانه‌تان بيفزاييد. توجه داشته باشيد كه مقادير زياد فيبر در تمام نان‌هاي تهيه شده از گندم كامل، غلات، ميوه‌ها و سبزيجات يافت مي‌شود.



                        چه نخوريم؟



                        از مصرف چربي‌هاي اشباع شده خودداري كنيد. چربي‌هاي اشباع شده عبارت از چربي‌هاي حيواني، چربي‌هاي موجود در سبزي‌هاي هيدروژنه شده و چربي‌هاي عمومي مانند دانه كاكائو و روغن نخل هستند. يك رژيم غذايي حاوي چربي بالا خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، سرطان سينه و روده بزرگ و بيماري كيسه صفرا را افزايش مي‌دهد.



                        از مصرف سديم نيز خودداري كنيد:



                        سديم در نمك غذاخوري و برخي از غذاها يافت مي‌شود كه در برخي افراد باعث افزايش فشار خون مي‌شود. از اين رو غذا را با نمك طبخ نكنيد، از مصرف مواد غذاهاي آماده كه حاوي كلسيم بالا است بپرهيزيد و نمك را از تغذيه‌تان جدا كنيد.



                        منظور از هر وعده چه مقدار است؟



                        هرنوبت ميوه شامل يك عدد ميوه متوسط و تازه،‌ يك دوم فنجان ميوه خرد شده يا كنسروي، سه چهارم فنجان آب ميوه و يك چهارم فنجان ميوه خشك شده است.



                        در مورد مصرف سبزيجات هر وعده عبارت از يك فنجان سبزيجات خام و بزرگ پهن، يك دوم فنجان از ساير سبزيجات اعم از خام و پخته و سه چهارم فنجان آب سبزيجات.



                        براي غلات بهترين مقدار يك قاچ از بريده و يا لقمه كوچك نان، يك دوم نان گرد به اندازه كيك يزدي، يك اونس حبوبات سرد، يك دوم فنجان حبوبات، برنج و يا ماكاروني پخته و بالاخره 3 تا 4 بيسكويت شور بزرگ و يا 2 عدد كوچك است.



                        از فرآورده‌هاي لبني هر نوبت شامل يك فنجان شير يا ماست، يك و نيم اونس پنير طبيعي و 2 اونس پنير پرورده است و بالاخره از مواد غذايي پروتئيني بهترين مقدار براي هر وعده عبارت از 2 تا 3 اونس گوشت لخم پخته يا گوشت مرغ يا ماهي، يك دوم فنجان دانه‌هاي خشك پخته، يك عدد سفيده تخم‌مرغ يا 2 قاشق چاي خوري كره بادام‌زميني برابر با يك اونس گوشت است.



                        اگر اضافه وزن داريد، وزنتان را كاهش دهيد



                        بسياري از مردم دچار اضافه وزن هستند. وزن بسيار زياد خطر ابتلا به فشار خون بالا، بالا رفتن سطح كلسترول، ابتلا به ديابت، ‌بيماري قلبي،‌ سكته مغزي برخي از انواع سرطان‌ها، كيسه صفرا و آرتروز در مفاصل تحمل كننده وزن بدن مانند ستون فقرات، لگن‌ها و زانو‌ها افزايش مي‌دهد. يك رژيم غذايي حاوي فيبر خوراكي زياد و چربي اندك و به همراه ورزش منظم مي‌تواند به شما كمك كند كه به تدريج وزنتان را كاهش دهيد و متناسب نگه داريد.



                        ورزش كردن



                        ورزش كردن مي‌تواند از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، فشارخون بالا، ديابت، پوكي استخوان، افسردگي و احتمالا سرطان روده بزرگ، سكته مغزي و آسيب كمر جلوگيري كند. به علاوه اگر به طور منظم ورزش كنيد احساس بهتري خواهيد داشت و مي‌توانيد وزنتان را در كنترل داشته باشيد.




                        سعي كنيد كه 4 تا 6 نوبت در هفته به مدت 30 تا 60 دقيقه ورزش كنيد اما در عين حال هر اندازه كه مي‌توانيد بهتر از اين است كه اصلا ورزش نكنيد.



                        حمام آفتاب نگيريد



                        قرار گرفتن در معرض نور خورشيد از عوامل ابتلا به سرطان پوست است كه امروزه شايعترين نوع سرطان به شمار مي‌رود. بنابراين بهتر است كه يا در برابر آفتاب قرار نگيريد و يا در صورت ضرورت از پوشش و كلاه محافظ استفاده كنيد. استفاده از كرم‌هاي ضد آفتاب مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.



                        بهداشت مقاربتي و روابط جنسي سالم داشته باشيد



                        منظور از اين امر پرهيز از داشتن بيش از يك شريك جنسي و اين كه هر دو طرف به بيماري‌هاي مقاربتي مبتلا نبوده و آلوده به مواد مخدر بويژه از نوع تزريقي نباشند. در صورت هر گونه ترديد نسبت به ابتلا به بيماري‌هاي مقاربتي حتما به پزشك مراجعه كنيد.



                        سطح كلسترول خود را همواره كنترل كنيد



                        اگر كلسترول خون شما بالاست، با تغذيه مناسب آن را پايين نگه داريد.



                        براي اين منظور مي‌توانيد ميزان مصرف چربي را كاهش داده و ورزش كنيد.



                        فشار خون خود را كنترل كنيد



                        بالا رفتن فشار خون احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، سكته مغزي و بيماري‌هاي كليوي را كاهش مي‌دهد. براي كنترل اين فاكتور وزنتان را كاهش دهيد، ورزش كنيد، مصرف سديم را كاهش دهيد، از مصرف الكل خودداري كنيد، سيگار نكشيد و در صورت تجويز دكتر، دارو مصرف كنيد.



                        واكسن‌هايتان را به موقع تزريق كنيد



                        افراد بزرگسال بايد هر 10 سال يكبار تزريق واكسن كزاز - ديفتري را تمديد كنند. همچنين افراد 50 سال به بالا و افرادي كه در معرض ابتلا به آنفلوآنزا هستند بايد واكسن اين بيماري را تزريق كنند اگر به واكسن‌هاي ديگري نيز نيازمند هستيد با پزشك‌تان مشورت كنيد.



                        سينه‌هايتان را كنترل كنيد



                        سرطان سينه دومين عامل شيوع مرگ و مير در بين زنان است.



                        از آغاز سن 20 سالگي هر ماه بازرسي و آزمايش سينه‌هايتان را آغاز كنيد. به پزشك‌تان بگوييد كه چطور اين كار را انجام دهيد.



                        به علاوه از آغاز سن 40 سالگي پزشك شما بايد هر 1 تا 2 سال يكبار اين كار را انجام دهد. پس از سن 50 سالگي نيز بايد هر 1 تا 2 سال يكبار ماموگرافي انجام دهيد.



                        آزمايش سرطان رحم را انجام دهيد



                        تشخيص سرطان رحم در زنان با انجام تست سرطان رحم امكانپذير است.



                        اين آزمايش را با شروع اولين تماس جنسي بعد از ازدواج و يا با رسيدن به سن 18 سالگي انجام دهيد. بايد در ابتدا سالي يكبار و به مدت 3 سال پشت سر هم اينكار را انجام دهيد تا مشخص شود كه آزمايش شما طبيعي است. از آن پس حداقل هر 3 سال يكبار اين تست را تمديد كنيد.



                        از پزشکتان بخواهيد كه نسبت به ساير انواع سرطان‌ها شما را معاينه كند، افراد بالاي 50 سال بايد نسبت به سرطان راست روده آزمايش شده و مردان بالاي 50 سال بايد در مورد خطرات و مزاياي معاينه پروستات در رابطه با سرطان با پزشك خود مشورت كنند.



                        معاينه كلي بدن به طور سالانه ضروري است



                        در اين مورد به جاي انجام تمام آزمايشات بهترست هر فردي با توجه به شرايط فيزيكي خود آزمايشات لازم و مناسب را انجام دهد. در اين باره مي‌توانيد با پزشك خانوادگي خود مشورت كنيد.

                        Comment


                        • #13
                          hmmm, now if i could only read all that farsi script..

                          Comment


                          • #14
                            آب قسمت اعظم بدن همه موجودات زنده از جمله انسان را تشكيل مي دهد. تعادل در ميزان آب موجود در بدن نقش اساسي در سلامتي انسان و عملكرد ارگان هاي مختلف و تك تك سلول هاي بدن دارد.



                            همچنين متعادل نگاه داشتن ذخيره آب بدن، ايجاد تعادل در فشار اسمزي و الكتروليت هاي حياتي موجود در بدن را موجب مي شود و براي داشتن گردش خون سالم نيز الزامي است.



                            آب در اغلب غذاها و نوشيدني هاي مختلفي كه ما مصرف مي كنيم وجود دارد و در پروسه هضم غذاها به دفع مواد زائد و اضافي غذا كمك كرده و از بروز يبوست جلوگيري مي كند.



                            همچنين موجب دفع سموم از طريق پوست و دستگاه دفع ادرار مي شود. هنگام ابتلا به تب و بيماري هايي از قبيل اسهال و تهوع بيمار بايد مقاديري زياد آب بنوشد تا مانع كم آبي در بدن شود.



                            از آب حتي براي درمان برخي از ناراحتي ها و بيماري ها نيز مي توان بهره گرفت. در حدود سال ۱۸۰۰ ميلادي از هيدروتراپي يا آب درماني در اروپا براي رفع برخي از بيماري ها مورد استفاده قرار مي گرفت.



                            چارلز داروين ادعا مي كرد فرو رفتن يكباره در آب سرد موجب از ميان رفتن دردهاي بدنش مي شود.



                            تحقيقات و مطالعات بعدي تاثير مثبت يك شوك كوتاه با آب سرد را براي تحريك سيستم ايمني بدن و بهبود گردش خون مورد تاييد قرار دادند.



                            نوشيدن آب داغ سكسكه را رفع مي كند و سوءهاضمه و نفخ را از بين مي برد. نوشيدن آب به هنگام احساس ضعف و از حال رفتن نيز مي تواند به عنوان محرك قلب عمل كرده و حال بيمار را بهبود ببخشد. گفته مي شود «آب سخت» يا آبي كه در خود املاح كلسيم و منيزيم دارد مي تواند از بدن در برابر ابتلا به بيماري هاي قلبي محافظت كند.



                            نمك نيز يكي از مواد بسيار ضروري براي بدن است. بدن انسان بالغ محتوي حدود ۲۵۰ گرم كلريدسديم يا همان نمك است كه در پلاسماي خون، لنف، بزاق و عرق وجود دارد.



                            نمك همراه با عرق و ادرار از بدن دفع مي شود. نقش اصلي نمك در بدن ما نگاه داشتن آب كافي در بدن از طريق تنظيم فشار اسمزي و كمك به انتقال دي اكسيد كربن در خون است.



                            در طب «آيور ودا» طب سنتي هند نمك محرك عنصر آتش (پيتا) يكي از عناصر چهارگانه وجود محسوب مي شود كه موجب احساس انرژي در بدن است.



                            وجود نمك به مقدار كم در غذا موجب بهبود هضم و ترشح آنزيم هاي هضم كننده شده و تنظيم كننده اي مفيد براي دستگاه گوارش است. از محلول آب و نمك در مواقع لازم به عنوان تهوع آور و مسهل نيز استفاده مي شود.



                            همچنين هنگام ابتلا به اسهال يا تهوع اغلب ميزان نمك موجود در بدن نيز همراه با آب كاهش مي يابد. تعريق زياد در هواي گرم نيز مي تواند باعث كاهش نمك شود كه گاه به صورت گرفتگي در عضلات و تنگي نفس نمايان مي شود.



                            در چنين مواردي تزريق سرم آب و نمك به صورت وريدي يا مصرف خوراكي اين محلول مي تواند كمبود آب و نمك را جبران كرده و اين مشكل را رفع كند.



                            همين روش درمان در مواقع شوك و غش هاي ناشي از خونريزي نيز به كار مي رود. نمك از ساليان پيش نه تنها براي طبخ غذا بلكه براي حفاظت و نگهداري طولاني مدت مواد غذايي نيز استفاده مي شود.



                            از گذشته هاي بسيار دور انسان ها گوشت و مواد غذايي ديگري را با نمك سودكردن سالم نگاه مي داشتند. اما بايد توجه داشته باشيم كه اغلب توليد كننده ها براي تهيه فرآوري شده و كنسروها از مقدار نمكي بسيار بيشتر از ميزان نياز بدن ما استفاده مي كنند. از اين رو مصرف بيش از حد چنين غذاهايي مي تواند بروز مشكلاتي از قبيل ناراحتي هاي كليه را موجب شود.



                            اگر كليه ها در دفع نمك اضافي از طريق دفع ادرار خوب عمل نكنند باقي ماندن نمك اضافي در بدن در نهايت به بالا رفتن فشار خون مي انجامد كه خود عامل بروز بيماري هاي متعدد ديگر است.



                            يكي از بهترين روش هاي مقابله با اين مشكل تنظيم ذائقه افراد نسبت به نمك در كودكي است زيرا ذائقه ما و تمايل به غذاهاي كم نمك يا پرنمك چيزي جز عادت هاي بنيانگذاري شده در دوران كودكي نيست. يك روش ديگر جايگزين كردن نمك، كلريدسديم با كلريدپتاسيم است كه از مضرات كمتري برخوردار است.



                            محلول آب و نمك (۱ قاشق چايخوري نمك در يك ليوان آب گرم) محلولي ميكروب كش و گندزدا است. مصرف اين محلول به عنوان دهانشويه به هنگام التهاب لثه ها و زخم هاي دهاني يا به عنوان قرقره براي ورم لوزه ها و گلودرد بسيار مفيد است و با از بين بردن ميكروب هاي موجود در اين موضع ها و ممانعت از رشد بيشتر آنها عفونت را از بين مي برد.



                            از اين رو قرقره آب و نمك در ابتداي سرماخوردگي مي تواند تاثير بسزايي در تسريع بهبود فرد داشته باشد. با توجه به آنچه ذكر شد براي داشتن بدني سالم همواره مقدار زيادي آب بنوشيد و مقدار كمي نمك بخوريد.

                            Comment


                            • #15
                              ما براي زنده ماندن بايد غذا بخوريم اما تعداد كمي از ما به مزارع كه محل توليد مواد غذايي هستند دسترسي داريم.



                              اغلب ما مواد خوراكي را در سوپرماركت ها، ميوه فروشي، پروتئيني ها يا رستوران مي بينيم و كم پيش مي آيد كه به محل توليد آنها فكر كنيم.



                              تمدن سيستمي است كه انواع مواد غذايي را به بازار عرضه مي كند تا ما در سلامت كامل باشيم اما در بعضي موارد هم شكست خورده است.



                              آگهي هاي مواد غذايي با انگيزه سود بيشتر به نوعي هيپنوتيزم دسته جمعي درباره مواد غذايي منجر شده است كه من و شما هم تحت تاثير آن قرار گرفته ايم.



                              ظاهراً ما در انتخاب مواد غذايي فرصت فكر كردن درباره نيازهاي خود نداريم مگر اينكه اين رنج را به جان بخريم، خرافات را دور بريزيم و براساس آموزش هاي علمي خودمان را دوباره برنامه ريزي كنيم.



                              موارد زير مفاهيم كلي هستند و اطلاعاتي به دست مي دهند كه بتوانيد به خودتان فكر كنيد:


                              خرافه اول: اگر چيزي در فروشگاه عرضه شده پس مشكلي ندارد


                              تا به حال هيچ آگهي تبليغاتي درباره مواد غذايي پخش نشده كه آن ماده غذايي را براي سلامتي مضر بداند. همه آنها به خواص سالم و مغذي غذاها اشاره مي كنند حتي درباره شير، نوشابه ها، شكلات و آب نبات.



                              پس از يك عمر گوش دادن، نگاه كردن و خواندن آگهي هاي بازرگاني همه ما انبار بزرگي از پيش فرض ها در مورد مواد غذايي داريم كه هيچ ربطي به خواص واقعي آنها ندارد.



                              بنابراين وقتي براي خريد به سوپرماركت مي رويد نه تنها احساس امنيت مي كنيد بلكه فكر مي كنيد به محيط صميمانه اي وارد شده ايد كه به تغذيه و سلامت شما اهميت مي دهد.



                              اما هيچ چيز گوياتر از حقيقت نيست. به چشم فروشندگان موادغذايي يا رستوران دارها شما يك كيف پر از پول هستيد. مسئله اين است كه آنجا را با كمترين پول باقي مانده در كيفتان ترك كنيد.



                              بنابراين مناسب ترين عمل همان رفتاري است كه سرباز بايد در ميدان مين در پيش بگيرد. اگر انتخاب صحيح داشته باشيد سالم بيرون مي آييد و اگر اشتباه كنيد مي ميريد.



                              آدم در ميدان مين سريع مي ميرد ولي در سوپرماركت يا رستوران به تدريج، طوري خريد كنيد كه انگار سوپرماركت ميدان مين است.

                              Comment

                              Working...
                              X